Mikko Kousa Jokereihin!

  • 173 613
  • 464

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Tässä kun Kousaa dumataan, kannattaa ottaa huomioon alla oleva 2 min vaihto, ei siinä maitohapoilla putki voi enää kovin raikas olla. Kyllä Kousakin ihan hyvin väänsi pelitilanteissa ei kyllä paras peli, mutta tärkeä maali ja kyllä se peli tästä paranee.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä kun Kousaa dumataan, kannattaa ottaa huomioon alla oleva 2 min vaihto, ei siinä maitohapoilla putki voi enää kovin raikas olla. Kyllä Kousakin ihan hyvin väänsi pelitilanteissa ei kyllä paras peli, mutta tärkeä maali ja kyllä se peli tästä paranee.

Jos eilisen matsin pistesaraketta tuijottaa Kousan kohdalla, voidaan toki todeta, että hänhän pelasi hienon pelin. Mutta jos katsoo miehen yleistä habitusta, jotain on kyllä pielessä. Joku voi nyt pitää mua höpöhöpönä siksi, että tarkkailen pelaajien kehonkieltä ennen peliä, alkulämmössä ja pelien aikana, mutta olen tehnyt sitä niin kauan, että pystyn sen perusteella aika hyvin arvioimaan pelaajien tunnetiloja ja ennen kaikkea asennetta. Joka matsissa ei välttämättä voi olla 110-tilassa, mutta tietyissä otteluissa vähempää ei voi hyväksyä. Olen Kousalta nähnyt tällä kaudella (tv:stä tosin) aika monta ottelua ja kyllä mun silmiini on siltä näyttänyt monessa ottelussa, että kaikki ei ole Kekellä "kunnossa".

Yksittäistä tilannetta voi toki arvioida vaihdon pituuden perusteella, mutta koko peliä ei. Ja koska Kousan pelityyli ja habitus on tuttu, eilinen osoitti ainakin minulle, että jotakin puuttuu. En osaa Jokereiden yleisestä vaatimustasosta sanoa mitään, mutta se on selvää, että Kousa tarvitsee sellaisen koutsin, joka osaa häntä käsitellä. Keke ei tosiaankaan ole mikään keskivertokeijo. Sopivasti keppiä ja porkkanaa. Onko Lämsästä ja Valtosesta siihen? Tällä hetkellä näyttää siltä, että ei ole, mutta aikahan tämänkin näyttää. Vailla tippaakaan katkeruutta tai naapurikateutta totean vielä, että Kousan olisi ehdottomasti kannattanut tulla HIFK:hon. Meidän pelityyli sopii Kekelle paremmin ja voin kuvitella, että esim. Söden pakkiparina Kekellä olisi todella kovat pisteet. Toivon kuitenkin, että Keke punaisen langan pelaamiseensa löytää, koska diggaan hänestä edelleenkin, vaikka hän teillä pelaakin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kousa ei ole tippaakaan parannus verrattuna Nordlundiin, itse asiassa Kousa on huononnus niin pelillisesti kuin ennen kaikkea asenteellisesti. En ole pitkään aikaan nähnyt yhtä löysää paskaa Jokereissa kuin nähdään Kousassa. Täällä surffaillut Tommi Turunen oli hyvin samankaltainen. Kousan selkä suorenee samalla tavalla kuin Hannes Hyvösellä, erona on vain se että Hyvönen oli hyökkääjä ja Kousa pakki ja Hyvönen osui sentään joskus maalia kohtikin. Jos Kousan asenne ei parane niin sitä asennetta on syytä etsiä katsomon puolelta.

Lepistö olisi ollut noin valo vuoden verran parempi pakki, eikä Sami ikinä edes kehtaisi pelata noin paskalla asenteella.
 

-STR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miten yhden pelaaja otteet voi vaihdella noin paljon 60-minuutin aikana?
Välillä Karlsson-tyylistä kurkoilua, toisaalla taas todella velttoa ja huolimatonta pelaamista.
Onneksi Kousan historiaa tutkiessa, on otteet parantuneet kentällä kauden edetessä. Itse haluan uskoa tähän vahvasti, koska muuten käsissä on Masto2.
 

RaveN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
Veikkaanpa, että Kousan peli on kärsinyt A) joukkueen huonosta menestyksestä ja B) henkilökohtaisesta lukosta. Näkee, että Kousaa vituttaa jos joukkuekaveri ei saa pitkää syöttöä kiinni tai pakkipari syöttää viivan yli YV:ssä. Kaverin habitus ei todellakaan ole ollut kunnossa ja olen useampaan otteeseen miettinyt, että sopiiko Kousa henkisesti Jokeri-joukkueeseen. Mutta toisaalta näki kyllä eilen todella helpottuneen Kousan sen maalin jälkeen. Ehkä tää tästä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Tuota Kousan henkisen lukon teoriaa vahvistaa sekin, miten yltiöpäisen innoissaan hän oli maalinsa jälkeen. Katsoin, kun mies oli seuraavan vaihdon aikana vielä penkilläkin ihan täpinöissään. Naureskeli ja nyökkytteli niinkuin ei olisi huomista. Mä uskon, että jahka Kousalle saadaan alle hyviä hetkiä ja kovaa valmennusta, vaikuttavat ne positiivisesti miehen otteisiin seuraavissa tilanteissa. Maaleja, onnistuneita kuvioita ja tsemppausta. Kuten kaikki aina sanoo, jääkiekko on itseluottamuspeli. Kyllä Kousa on huikea kun palaset alkaa loksahdella.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oli kyllä todella paska peli jo aiemmin tällä kaudella alisuorittaneelta Kousalta. Tällä hetkellä äijästä ei saada tehoa irti hyökkäyssuuntaan ja puolustuksellisesti taas aika turha pakki. Hirmuinen amatöörivirhe ja Pakarinen kiitti.

Tämän hetken kädetön ja sentteritön rosteri on toki taitopakille huono juttu, mutta kyllä tämän kalibeerin äijistä on vain pakko saada enemmän irti.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tämän hetken kädetön ja sentteritön rosteri on toki taitopakille huono juttu, mutta kyllä tämän kalibeerin äijistä on vain pakko saada enemmän irti.

Niin vertailua voi tehdä vaikka Eroseen, joka rosterin puutteista huolimatta on aloittanut kautensa varsinkin hyökkäyssuuntaan varsin positiivisesti. Kousa on ollut yksi alkukauden suurimpia pettymyksiä ja varsinkin se asenne millä Kousa tuntuu pelaavan on kammottava ja tuon HIFK-pelin kaltaisilla otteilla Jokereilla ei ole pitkään varaa pitää Kousaa kokoonpanossa vaan sitä asennetta pitää alkaa näkymään kentällä, jotta sitä ei tarvitse alkaa etsimään katsomosta.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
En usko, että katsomokomennus auttaisi mitään, asiat saattaisivat vain mennä huonompaan suuntaan. Kousa taitaa olla näitä ns. mielialapelaajia, joka turhautuu kun jengillä menee heikosti eikä henk.koht onnistumisia tule. Tällaiset pelaajat ovat koutseille niitä ehkä hankalimpia tapauksia käsitellä. Ihan Lämsän ja Tomekin kannaltakin toivon, että perjantain osuma vapautti Kousan peliä niin, että tämän viikon peleissä peli kulkee. Jokerien pelin kannalta nääs Kousan kaltaisten kiekollisten liideripakkien panos on kultaakin kalliimpaa.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos Kousan ongelmat johtuvat pelitavallisista asioista, niin silloin Kousa ei ole tarpeeksi hyvä pelaaja. Pelimies tottuu kyllä, tai ainakin pitäisi tottua. Tuota sluibailua ei voi puolustella millään hiton "väärästä pelitavasta." Joku raja pelitapa-apostolismillakin. Ja en siis Kousaa ole niin huonona itse nähnyt aina, mutta perjantain esitys oli maalista huolimatta suorastaan surkea. Tähän astinen suoritus ei riitä muutenkaan, koska tämän tason hoitaisi Mastokin.
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään toivon Kousalta ryhdistäytymistä ennenkaikkea asenteen puolesta. Vähän ihme että edes tuon verran on pisteitä kertynyt - en sano että olisi "väärin tehtyjä" - mutta jos rehellisiä ollaan, niin ilman noitakaan pisteitä yhdistettynä tuohon viime pelien asenteeseen, olisi selkeästi meidän turhin pelaaja kokoonpanossa tällä hetkellä. Paljon samaa on Jokerialoituksessaan kuin Nordlundilla, ekat pari peliä oli loistava jonka jälkeen ei sitten sujunutkaan enää niin hyvin. Kotiavauksessa IFK:ta vastaan muistan kaksi mieletöntä avausta läpiajoon A. Tyrväiselle ja Mosesille(?) ja muutenkin todella näyttävää pelaamista. Ajattelin että tuon parempaa Karlssonin "korvaajaa" ei kyllä Liigaan ole mahdollista saada sopimuspelaajaksi. Asenteesta kaikki lähtee loppupeleissä taiteilijaluonteiltakin ja toivottavasti Mikko löytää itsensä.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Keskimääräisistä peliajoista pistää silmään yksi asia. Kenellekään ei tule yllätyksenä Väänäsen, Karalahden ja Erosen 20-21 minuutin peliajat, mutta erikoista on, että Mikko Kousalla on heitäkin enemmän peliaikaa, peräti 23 minsan keskiarvolla.

Oletusarvoisesti tuossa ei olisi mitään ihmeellistä, kun Kousa on rooliltaan kiekollinen yv-pakki ja vielä se kaikkien monta vuotta toivoma right, mutta esityksien perusteella ei tuota peliaikaa ansaitse. Kousa liian löysä ja virhealtis puolustuspelissä, eikä ole toistaiseksi riittävästi tasapainottanut heikkouksiaan pistetehtailulla. Ei ne Kousan tehot (2+6) ihan huonot ole, mutta tuolla peliajalla pitää kuitenkin tulla parempaa tulosta kiekon kanssa tai sitten parantaa puolustuspelaamista.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Katselin tuota Kousan haastattelua ja kaksi asiaa pistivät silmään ensimmäisen minuutin jälkeen ja halusin heti tulla tänne ne kertomaan:

1) aika ympäripyöreitä vastauksia ja jotenkin näytti siltä, ettei paljoa kiinnostanut olla kuvattavana osapuolena

2) noin viisi sekuntia olin katsovinani, että Jere Karalahti on haastattelussa, vähän samaa näköä omasta mielestäni

http://www.youtube.com/watch?v=4CKVtGA8pso

Linkistä Kousan haastatteluun Youtuben puolelle, löytyy myös Jokereiden Facebook-sivustolta.

EDIT: lisätään nyt sen verran tuohon ykköskohtaan, ettei Kekelle ehkä helpoin paikka tulla haastateltavaksi, kun oma peli ei ole lähelläkään normaalia tasoa ja kaveri haastattelun edetessä näyttää tiedostavan sen itsekin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Färjestads BK, Detroit Red Wings.
Selkeästi vaikutti pettyneeltä omaan tekemiseensä. Alakulo oli käsinkosketeltava, eikä se povaa hyvää. Mosesin loukkaantuminen ja monen muunkin pelaajan poissaolo vaatii kunon ryhtiliiketta kaikilta, etenkin Kousalta.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kousa pelasi mielestäni eilen erittäin hyvän ottelun. Oli Dehnerin ja ****lahden kanssa ainakin omissa silmissäni kentän top 3 Jokeripelaajista. Sääli, ettei saanut onnistumista tehojen muodossa, mutta tuolla tavalla pelatessa niitä on varmasti tulossa. Voi, kun Jokereilla olisi vähän enemmän osaamista keskellä, niin jälki olisi varmasti tuhoisaa ja ylivoimalla mahdollisuudet vastata jopa näätien tehokkuuteen. Pakiston suhteen siinä ollaan jopa edellä ja ylivoimaisesti. 5 pakkia, joista periaatteessa jokaisella täydet mahdollisuudet onnistuessaan MM-kisajoukkueeseen (Dehner USA) ja parilla jopa Sotshiinkin.
 

Arek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manu, Los Blancos
Nyt ois sitten Kousan aika näyttää miksi hänet tänne hankittiin. Jotenkin kauhulla ootan jo tän päivän yv:tä. Toivon Kousan tänään onnistuvan, jos Ertsi on pitkää sivussa. Nytten ku oon kattonu Kousan peliä, niin yv:llä se näyttäis yrittävän liian vaikeeta. Painaako päässä jumi vai mikä mättää tiedä sitten.
 

faro

Jäsen
Jonkinkokoinen apina Kousalla varmaan on selässä. Lauantainakin täydellinen avopaikka, mutta Rinne venyi aivan maagiseen torjuntaan. Omasta mielestäni Kousa ei ole tauon jälkeen ollut niin paska kuin ennen taukoa, etenkin puolustuspeli on parantunut. Nyt pitäisi saada muutama onnistuminen alle, niin mailan puristaminen loppuisi ja peli ilo löytyisi.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Hyvin menee Jokereilla kun katseet kohdistuu alku kauden yhteen suurimmista alisuorittajista kun katsellaan niitä kenen pitäisi nyt nostaa tasoaan kun Eronen on sivussa. Kousalla on noin valovuosi matkaa Ertsin tasolle, kovin suuret odotukset ei ole sille että Kousa tähän kykenee, ainakaan tän kauden otteet ei anna sille isoja perusteita. Kousan ylivoimavastuu tulee varmuudella lisääntymään, toivottavasti niitä onnistumisia tulisi nopeasti sillä niitä Jokerit tarvitsee. Nyt Kousa ei ainakaan voi mennä Erosen selän taakse piiloon omia perseilyjään vaan nyt on vastattava huutoon ja oltava kaikkien Jokereiden satsaamien palkkaeurojen arvoinen.
 

Infinity

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, maajoukkue
Omissa kirjoissani ehdottomasti tähän mennessä jokeripakan suurin alisuorittaja. Kovat odotukset lienevät kääntyneen taakaksi pelaajalle itselleen eikä ymmärrystä enää kauaa liene tulevan faneiltakaan. Asennepelaaja, jonka asenteessa on mielestäni parantamisen varaa. Katsotaan miten käy nyt kun pakkipareja joudutaan jatkuvasti muuttamaan, Kousan olisi nyt otettava hallitsevampi ja etenkin illasta toiseen huomattavasti tasaisempi rooli joukkueessa.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kousan vedot paukkuvat jatkuvasti päin pleksejä, vaikka ymmärtääkseni HIFK:ssa hän tuli tunnetuksi siitä, että sai viivavedot lähes aina maalia kohti ja maalille asti.
 

Jazze Cazza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit,Detroit Red Wings,ManU
Aivan surkeaa pelaamista tähän mennessä,tämän ylimielisesti hymyilevän heittosäkin pitäisi olla tämän sarjan yksi parhaista viivapyssyistä mutta naamasta näkee että kaveri on vain ja ainoastaan nostamassa fyrkkaa tässä jengissä. Hymyilee melkein aina jäähylle mennessään eikä muutenkaan näytä nappaavan joukkuepeli. Paljon pitää tehdä jotta pysyy kokoonpanossa keväällä. Tällä hetkellä AJ on parempi kuin tämä turhake josta maksetaan ylihintaa verrattuna pelin tasoon.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Odotan sitä hetkeä, kun Kousan nimeä ei löydy kokoonpanosta. Tuskin vaikuttaisi edes merkittävästi joukkuepelaamiseen. Edes Mastokaan ei laukonut noin paljon maalista ohi mitä "Keke" tänään.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Varmaan ihan hyvä hankinta tämä Kousa, kun tällaisen vastaanoton on saanut, mutta itsehän en riemusta kilju tämän sainauksen takia.
Vitut se mikään hyvä hankinta ollut, ihan sukka. No onneksi on varaa petrata ihan helvetesti kesään mennessä.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään Kousan koomailusta ensimmäinen maali ja oli jäällä toisenkin aikana. Ensimmäinen putoaja kun Eronen saadaan taas mukaan jengiin. En oikein usko itsekään kun sanon että Mikko on nyt kyllä pelannut itsensä Mastoksi Maston paikalle. Joukkueen huonoin pakki. En kyllä olisi kesällä uskonut.
 

Infinity

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, maajoukkue
Kertokaa nyt fiksummat miksi ihmeessä Kousa on viivassa ykkösylivoimalla?! Jos valmennus yrittää jotenkin boostata Kousan itsetuntoa tai kasvattaa tehoja niin toiveena olisi, että ei kiitos. Viivaan ne miehet, joiden kuti uppoaa todistetusti välillä maaliinkin asti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös