Mikkelin Jukurit kaudella 2023–2024

  • 280 898
  • 1 302

KirkkaatValot

Jäsen
Suosikkijoukkue
AIK
Näitä on vaikea (turha) vertailla. Mites Lundgren? Sanoisin, että tärkeydessä joukkueelle em. kaksikon tasoa. Lundgren harvoin näkyy parrasvaloissa, mutta suht virheettömästi pelaa illasta toiseen.

Engebråtenin debyytti on tämän viikon treenipelien yksi mielenkiintoisemmista seurattavista. Kiekollinen pakkihan pitäisi norskin olla. Toivottavasti näin myös on..
Ei kai se mitään turhaa ole,itse ainakin tykkään listailla pelaajien vahvuuksia ja asettaa järjestykseen. Niinkuin mainitsit Lundgrenin ja hänen vahvuudet,se tekeekin siitä vaikeaa mutta myös mielekästä. Pohtia päässään mikä merkkaa ja mikä ei merkkaa ja ynnäillä.

Ja kyllä,norskin otteet kiinnostaa. Kiekollinen on kyllä,niinkuin on myös Häkkilä. Mutta,sitten päästään juuri siihen absoluuttiseen ynnäilyyn.
 

KirkkaatValot

Jäsen
Suosikkijoukkue
AIK
On niin pirun kuuma,että pakko jumittaa sisällä ja miettiä kokoonpanoa.
Muutama eri sommitelma ja perustelut alla.

Puistola-Helenius-Jormakka
Kovarcik-Kovarcik-Huuhtanen
Pitkänen-Mäkinen-Salonen/Oden/Mäkiaho
Batna-Immonen-Piitulainen

1ketju: Käsissämme on tulevan vuoden draft top10:ssä menevä Helenius,jopa top5. Miksei annettais mahdollisuutta näyttää,Mäkisen potentiaali ykkössentterinä on nähty. Puistola&Jormakka löysi viime kaudella ihan ok toisensa,miksei se toimisi nytkin. Jormakka ei voi olla joukkueen ykköstähti,varsinkaan kentällä. Hän on parhaimmillaan ”täydentävä” pelaajana,toissa kausi hyvänä esimerkkinä.Nyt Jorella,tuossa ketjussa,olisi hyvä mahdollisuus olla se luotettava,peliä edistävä ja tunnollisesti myös oman pään ajatteleva nuoria lupauksia kaitseva hahmo.

2ketju: Itsestäänselvyys.Tsekkitukat rakentaa ja Mikkelin salama painaa 25 maalia.

3ketju: Mielelläni näkisin Pitkäsen laidassa,koska jalka ei riitä aktiiviseen painepelaamiseen ja siitä taka/sivupaineeseen. Siksi laidalle ja Oden tuomaan riittävät jalat laitaan. Salosen kanssa 50/50 kilpailu kumpi pelaa. Salonen ylipäätään on hieman mysteeri.Erään somepersoon livessä antoi puolisuoraa vihjettä että saa yllättävän kovaa tiliä Mikkelistä. Tämän perusteella uskon leivän löytyvän pelaavasta ryhmästä.

4ketju:Ei sanoja.Tulee kantamaan.

Sitten toinen hahmotelma,missä muutokset 1 ja 3 ketjuissa.

Puistola-Pitkänen-Jormakka
Salonen-Mäkinen-Helenius

1ketju: Jos Pitkänen on kunnossa,pitäisi hänen olla ykkössentteri.Mielikuvissa tuhoisa ketju.

3ketju: Helenius vapautetaan puolustusvelvoitteestaan ykkössentterinä Mäkisen rinnalla. Herkullinen ketju tuokin,Hele toteuttaa virtuositeettiaan,Mäkinen varmistaa ja Salonen rymistelee.

Yllättävän hyvältähän tuo näyttää,pakkeja nyt on vähän tylsä pyöritellä, kun käytännössä Nässen&Larsen pelaa minkä jaksaa,loput jakautuu muille.Laitetaan nyt nekin tähän alle:

Nässen-Larsen
Lundgren-Engebråten
Peltomäki-Nordsäter

Veskareissa samat pohdinnat kuin aina lähes joka jengillä. Veikkaan,Ruusu pelaa 38 peliä,Korhonen loput.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Nakatkaapa joku innokas kirjoittelija meille oma veikkausketju..lupaan vastata mahdollisimman kirkkain (*sinikeltaisin*) lasein.
 

Daijju

Jäsen
Suosikkijoukkue
OJ ja Mikkelin Jukurit
En oikein ymmärrä miksi hän edes harkitsisi pelaamista punanutuissa, kun heidän rosteri on täynnä ykköskorin pelimiehiä ja peliaika jäisi 10-15 minuttiin 3-4 kentässä. Sitä paitsi siellä on jo saman profiilin pelaajia kuten Micke-Max. Jukureissa olis mahdollista pelata joka pelissa 15-20min kärkiketjuissa. Itse antaisin hänelle vielä C-kirjaimen pelipaitaan. Itse haluaisin nähdä esim. toimisiko ketju Jore-Batna-Leksa?
Näinhän sitä loogisesti ajattelisi, mutta alkavan kauden aikana 37v täyttävällä perheen isällä voi mennä muut asiat etusijalle tässä kohtaa uraa. Ehkä Komarov on valmis pelaamaan ennakkosuosikissa pienemmällä jääajalla ja pienemmällä rahalla, jos saa vaan olla perheensä luona joka päivä ja saa samalla paremman mahdollisuuden mestaruuteen, ainakin paperilla. Mahdollisesti mies juuri parhaillaan miettiikin perheensä kanssa miten priorisoida asiat alkavalle kaudelle, mikä on venyttänyt ratkaisua. Joku siellä HIFKissä silti hankaa vastaan, olisihan soppari jo julkastu aikaa sitten muuten. Ehkä sitten se liksa, tuskinpa Leokaan nyt ihan alelapulla suostuu pelaamaan.

Itse kuulun edelleen kastiin joka ei usko Komarov x Jukurit lahkoon, mutta toteutuessaan otan ilomielin vastaan. Kuulun siihen lasten irtokarkkihyllyn itkupotkuraivari-ryhmään, jotka haluavat kärkihyökkääjän joukkueeseen. Hyökkäys on tasapainoinen, mutta kun sitä katsoo, niin jotain puuttuu. *punainen vihastunut emoji*

Kiitos @KirkkaatValot hienosta sisääntulosta palstalle. Ja tervetuloa. Täällä Heimon osastolla ei ole koskaan liikaa lukemattomia viestejä.
 

Deeq

Jäsen
Suosikkijoukkue
OJ, Jukurit
Jormakalla oli A tänään, kenelläkään muulla ei ole myöskään ollut vaikutuista C:tä rinnassa vielä. Ei edes Larsenilla, joka ei tänään pelannut. Tässä taidetaan säästellä arvokasta Heimo C:tä eräälle konkarille, jonka nimi Leo Komarov ;) Luultaen C:tä säästellään Leksalle, jos sattuisi Heimon valitsemaan….
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
1. O Kovarcik-M Kovarcik-Huuhtanen
2. Jormakka-Helenius-Puistola
3. Pitkänen- ja loput nimeltä mainitsemattomat hyökkääjät kisaa kahdesta paikasta
4. Batna-Immonen-Piitulainen

Larsen-Nässen
Nordsäter-Lundgren
Engebråten-Peltomäki
Romppanen
+ Soini, Häkkilä

Näillä lähetää?
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Romppainen ja Soini ovat esittäneet loistavia otteita kentällä. Ei olisi vääryys kierrättää muutamaa puolustajaa koko ajan Liigan alkaessa. Lähtisin rohkeasti kierrättämään kaikkia Larsenia lukuunottamatta. Yksi huomio viime kaudesta: Nässenin todella isot miinukset(-17). Rantasalmen harkkapelissäkin -3. Nyt kaivataan ja tahdotaan nähdä Jokisen rehellisyys peliä ja pelaajia kohtaan.

Häkkilä ei muuten ole Liigakelpoinen puolustaja ja se ei miksikään muutu. Puolustajan tärkein ominaisuus on puolustaminen - edelleenkin. Nyt kun siellä on Romppaista ja Soinia kilpailemassa pelipaikoista, niin Häkkilän tilanne lienee selviö.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Sihvonen taas arvioi joukkueiden pelaajasiirtoja. Jukurit on lievästi miinuksella, suurin menetys on Juhis!! Perustelee ylivoiman heikkenemisellä (ei noteeraa surkeinta +/- tilastoa).
Paras siirto oli, kun Juhis lähti muualle. Noin 20 peliä tosissaan pelaamista ei riitä liigajoukkueessa. Väitän myös, että ensi kauden yv on parempi kun Juhista ei ole. Se oli liian helppo pelata pois viime kaudella.

Kaikki kunnia Aaltoselle, mut aika on ajanut ohi.
 

antibetoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Savon Sinikeltainen
Samaa mieltä kausarimiehen ja tuusan kanssa. Toivalan Datsyuk on ihan yhtä hyvä ylivoimapelaaja samalla tontilla, toivottavasti vaan pysyy ehjänä
 
O. Kovarcik - M. Kovarcik - Huuhtanen
Puistola - Helenius - Jormakka
Salonen - Mäkinen - Pitkänen
Batna - Immonen - Piitulainen
------------
Mäkiaho - Hynninen - Oden
Leppänen, Sandvik

Nässen - Larsen
Peltomäki - Nordsäter
Engebråten - Lundgren
Romppanen

Soini, Häkkilä

Ruusu
Korhonen

Niin se on kai uskottava, että tällä porukalla (valitettavasti) joudutaan kauteen lähtemään, kun Leksa kerran meni sivu suun. Kyllähän tuossa puolustus sekä hyökkäys vahvistusta huutavat, ei siitä pääse mihinkään. Pakiston kapeus hirvittää ja Engebråtenin pitää osoittautua liigatason pakiksi, jotta tilanne ei ole katastrofi. Harjoituspelien perusteella ei vielä oikein tasosta pysty sanomaan mitään.

Ratkaisuvoiman lisäksi fyysisyyttä kaipaa hyökkäys. Kakkosketju muodossa Puistola-Helenius-Komarov olisi maistunut. Nyt täytyy toivoa, että siihen joku laidalle löydetään, mikäli Heleniuksesta se kakkossentteri tehdään.
 
Viimeksi muokattu:

juhtii72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pakiston kapeus hirvittää ja Engebråtenin pitää osoittautua liigatason pakiksi, jotta tilanne ei ole katastrofi. Harjoituspelien perusteella ei vielä oikein tasosta pysty sanomaan mitään.
Samaa mieltä, tuo pakisto ei kestä tuollaisenaan yhtäkään loukkaantumista. Kuten viime kaudellakin, huudan alakertaan koodinimeä Gareyev. Kiekollista puolustajaa tuonne ei välttämättä tarvita, mutta Isokokoinen ja fyysinen alakerran mörkö olisi mielestäni täydellinen ja jopa tarpeellinen lisäys. Eikä sellainen olisi välttämättä edes kallis, etenkään jos ulkomailta jonkun löytäisi, ja riskitasokin tämäntyylisissä hankinnoissa lienee kans suht pieni.
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
En ole lainkaan huolissani. Hyökkäys on aivan pätevä ja maalivahtikaksikko kelvollinen. Puolustus on ohkaisehko, mutta Jukurit on ennenkin tehnyt hyviä täsmähankintoja kesken kauden. Tällä mennään, pleijaripaikka on varma.
 

Constantini

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Leksallehan tarjottiin Jukureista "Liigatasolla hyvää" sopimusta, niin toivottavasti nämä rahat ovat nyt säästössä ja voidaan reagoida sitten kesken kauden jos tarvetta pelaajahankinnoille.
Leksan hintalappu Ässille oli noin 200 000€, eli todella hyvin pitäisi olla vielä rahaa reagoida kesken kauden. Tosin valitettavasti uskon, että noita rahoja ei ole enään Jukureilla käytössä täysimääräisesti pelaajabudjettiin.
 

Daijju

Jäsen
Suosikkijoukkue
OJ ja Mikkelin Jukurit
Niin kävi kuten ounastelin, että Leksa ei tule. Hyvä, että saatiin varmuus tällekin asialle. Tykkään nykyisestä jengistä todella paljon. Omiin luotetaan jne. Plus luotan siihen, että jätkät kehittyy ja antaa kaikkensa Ollin alaisuudessa. Jolloin meillä pitäisi olla monta laatu-ukkoa alkavalle kaudelle. Mutta...

En tule itse koskaan painamaan villaisella sitä että millainen puuhastelujen kesä tämä on ollut noiden hankintojen suhteen. Kyllähän tämä vähän pannukakuksi jää jos näillä kauteen lähdetään, vaikka kuinka vielä reagoitaisiin kesken kauden. Mielestäni noloa huudella useasta eri suusta että pelaaja/pelaajia on tulossa ja sitten ei tulekaan. Ja annetaan ymmärtää, että rahaa on. Eikö ollutkaan pelimerkkejä? Jos ei vain sopivia pelaajia ole löytynyt, niin joo, ymmärrän, ei väkisin pidäkään ketään hankkia. MUTTA, tästäkin voisi avoimesti kertoa, esim. Hakin haastattelulla. Vielä ei ole ihan tämä avoimuus seuralle ominaista. Pelipaidat sentään vähän pelastaa tätä pettymysten kesää. Toki onhan tässä n. 3vk sarjan alkuun, jos vaikka katiskaan löytys joku. Tosin ehkä ihan hyvä, että tosipelit vihdoin alkaa, niin unohtunee tämä keissi ja pääsee keskittymään siihen tärkeimpään, eli tulokseen.

Mulle on siis ihan fine lähteä tällä jengillä kauteen. Älkää ymmärtäkö väärin. Rakkaan seuran edustajien toiminta tässä hieman nyppii. Ja jos tässä on kyse puhtaasti rahasta, niin toimistolla vois flexin hihnaa vähän kiristää ja tehdä jatkossa kaikille selväksi missä mennään, ennen kuin päästää huulet lepattamaan tuulessa.

Ehdottomasti näin. Liian suuri riski olisi lähteä työntämään vielä useita satoja tuhansia joukkueeseen sillä kustannuksella että Heimon tarina päättyisi tähän kauteen.

^Huhuketjusta^
Jos Leksan perässä oltiin riskillä alunperinkin, nimenomaan seuran tulevaisuuden kustannuksella, niin mentiin metsään jo ennen kuin edes metsää ehdittiin löytämään. Pelottava ajatus edes.
 
Mulle on siis ihan fine lähteä tällä jengillä kauteen. Älkää ymmärtäkö väärin. Rakkaan seuran edustajien toiminta tässä hieman nyppii. Ja jos tässä on kyse puhtaasti rahasta, niin toimistolla vois flexin hihnaa vähän kiristää ja tehdä jatkossa kaikille selväksi missä mennään, ennen kuin päästää huulet lepattamaan tuulessa.
Samoja mietteitä. Jukurien toimistohan on harvoin kunnostautunut minään avoimuuden ja suoraselkäisyyden tyyssijana, pikemminkin on aina yritetty kaunistella asioita. Aina on fantastinen pöhinä päällä ja loistava paketti kasassa.

Eniten tässä Jukurien touhussa ihmetyttää toimitusjohtaja Mr Valleyn rooli: pelilliset asiat ja hankinnat on luonnollisesti herra Hakkaraisen näpeissä, mutta jos ja kun talous kirraa niin luulisi olevan kaikkien etu että mr Valley ottaisi sitten siitä koppia ja roolia myös enemmän ulospäin. Tekisivät miehet vaikka Hakkaraisen kanssa ihan vallan yhteisen haastattelun että missä mennään.

Jotain tässä on nyt vakavampaa kevään aikana tapahtunut kulisseissa, Viitikon "lähtö" ei vaikuta kovin suunnitellulta, onko siellä sitten Viitikko asettanut taloudelle omat raaminsa, joihin ei ole päästy ja mitta tullut täyteen. Totuus varmasti jossain kohti tulee ilmi.
 

Hoki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit + Idän ihmeet
Hyvää asiaa palstalaiselta @PowerPlay79 . Ongelma on ehkä siinä että avoimuuteen ei uskalleta ja voida enää lähteä.

Kulisseissahan on tapahtunut ja paljon kuluvan vuoden aikana. Toivotaan että joku kertoo kaikki sekoilut muutaman kymmenen vuoden päästä omassa elämänkerrassaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös