Mikael Granlund

  • 1 592 337
  • 3 133
Omasta mielestäni Granlund on pelannut juuri, niinkuin odottaa sopikin. Ilmeisesti monet täällä "pettyneistä" eivät sitten ole seuranneet NHL:ää aikaisemmin, jos odotukset oli jotain muuta.

Kyllä se siitä kolmen - neljän vuoden päästä alkaa näyttää paljon paremmalta, jos kaikki menee suht hyvin. Ja kyllä se luistelukin varmasti kehittyy. Niin se on kehittynyt monella muullakin NHL-pelaajalla. Sedinit olivat esimerkiksi todella verkkaisia luistelussa ennen NHL:ää ja eiväthän he mitään taskuraketteja nytkään tietenkään ole, mutta ovat kehittyneet siinäkin hieman ja pelisilmä sitten hoitaa lopun.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Ykkösketju ei tule muuttumaan mihinkään ainakaan pariin seuraavaan matsiin. Todennäköisempää ovat farminostot ja kaupat.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Todennäköisempää ovat farminostot ja kaupat.

Granlund treidataan pois? :D No ei, kyllähän tuo Wildin joukkue lepää tällä hetkellä vain ykkösketjunsa harteilla tehopisteiden puolesta, muilta ketjuilta ei tule apuja. Missä kunnolliset laitahyökkääjät, joku Setoguchi on aivan sukka, Cullenista puhumattakaan. Kapea on materiaali, liian kapea. Kaikki taalat kiinni ykkösketjussa??

Ja mitä MG:n pelaamiseen tulee, niin kyllä se tuosta tulee vielä petraamaan ja farmiin ei tule joutumaan, vaikka kuinka Steegil sitä täällä manaisi.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Ei ongelma ole Granlundissa, vaan suomen mediassa jossa Granlundista on tehty Suomen jääkiekkoilevan taivaan suurin tähti ilman näyttöjä. Media on niin mustavalkoinen että yhdestä "ilmaveivistä" on saatu aikaseksi yli maailman superlahjakkuus. On Granlundin kikkailu videoita esitelty suureen ääneen (joka lähinnä hävettää, koska Suomessakin on kasapäin peelajia joiden puhdas kiekonhallinta on aivan eri planeetalta). Toivottavasti tämä ylisuuri hypetys ei ole tuonut/tuo Miken uralle takapakkia, koska toivon todellakin menestystä hänelle.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Unohtui quote-nappula. Koski tuota aikaisempaa spekulaatiota siitä, että ykkösketju hajotettaisiin ja sieltä tulisi esim. Parise Granlundin rinnalle.

Ja tuo minun heittoni oli vitsi (huono sellainen). Kyllähän Wild:n pitäisi lähteä pelaajakaupoille, jotta saisivat edes kaksi varteenotettavaa viimeistelyyn kykenevää ketjua tulille.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei ongelma ole Granlundissa, vaan suomen mediassa jossa Granlundista on tehty Suomen jääkiekkoilevan taivaan suurin tähti ilman näyttöjä. Media on niin mustavalkoinen että yhdestä "ilmaveivistä" on saatu aikaseksi yli maailman superlahjakkuus.

Kyllä mä sanoisin tätä myytiksi. Jokunen ylitsevuotavan hehkuttava juttu on ehkä ollut silloin ilmaveivin jälkeen, mutta enpä muista nähneeni lehdissä stooreja, joiden mukaan Granlundista tulee seuraava NHL-jumala.

Määrällisesti juttuja on toki ollut paljon, mutta se on kait itsestäänselvyys, koska onhan se nyt kiinnostavaa nähdä, kuinka poika pärjää. Jos juttumäärästä haukkuu mediaa, niin yhtä hyvin voisi haukkua tämän ketjun kirjoittajia. Taitaa olla alkaneen NHL-kauden ylivoimaisesti pisin ketju yksittäisestä pelaajasta.

Aika hyvin lehdissä on listattu ne asiat, joita Miken pitää kehittää. Ehkäpä ne "pelinäkemys maailman kymmenen parhaan joukossa" -jutut on vähän liioittelua, mutta kyllähän se pelinäkemys eittämättä on faktisesti Granlundin vahvuus.

Kuten sanottu, näen tässä keskustelussa enemmän tyypillistä "urheilutoimittajat on idiootteja" -mesoamista kuin Granlundin pilkkaamista.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jatkoaika.comia ei ollut vielä vuonna 1995, mut liekö tuolloin jollain lätkäfoorumilla käynyt kiivanaa keskustelu otsikolla "Aki Berg - Seuraava suomalainen supertähti NHL:ssä?"
En usko että oli, mutta kyllä minäkin muistan Aki-Petteri Bergin lähteneen NHL:ään kohtalaisen isot odotukset harteillaan. Julkisuuden määrä oli "hieman" erilaista, mutta oli Bergistä juttuja Jääkiekkolehdessä, Hesarissa ja toki iltapäivälehdissä jo silloin.

Jonkinlainen ero toki siinä, etä Berg oli ennen lähtöään NHL:ään pelannut muutaman liigamatsin eikä esim. U20 MM-kisoja ollenkaan, Granlundin pelatessa ennen ensimmäistä NHL-peliään n. 130 liigamatsia piste per peli -tahtia, kolmet U20-kisat piste per peli -vauhdilla sekä viime syksy AHL:ssä samalla PPG-vauhdilla.

Siinä sivussa kahdet aikuisten MM-kisat eli kekkerit jotka tunnetusti herättävät jonkin verran tunteita ja huomiota ns. peruskiekkofanien eli Karjalalippisten keskuudessa ympäri Suomen, niihin liittyen ilmaveivin ja Venäjänkaadon tuoma hehkutus ja vielä maailmanmestaruus päälle. Ja ai niin, isossa roolissa kattila ilmaan ja IFK mestariksi.

Ennen NHL-debyyttiä nähtyjä tekoja ja saavutuksia vertaillessa siis ymmärrän, minkä vuoksi Granlundilla on ehkä hieman enemmän ennakko-odotuksia ja jopa sitä ärsyttävää hypeä niskassaan, kun aikanaan mm. Aki-Petterillä ja monella muulla ihan hyvän uran tehneellä pelaajalla kuten esim. mainitulla Sami Kapasella.

Se on vaan valitettavaa että se hehkutus ja ennen kaikkea julkisuuden määrä on ollut niin kohtuuttoman suurta, sillä hype on ikävä kyllä aiheuttanut sen että Mikellä on nyt niskassaan kauhea määrä sellaisia ihmisiä, jotka toivovat ja odottavat epäonnistumisia ja tuovat kyllä nuo antipatiansa sitten varsin äänekkäästi esiin. Tämän näki jo vaikean kevään 2012 aikana, siinä oli ilo ylimmillään monella huomatessaan että Mikke alkoi hyytyä IFK:ssa kevättä kohti saman tapahtuessa nuorten kisoissa ja aikuisten MM-jäällä.

En minä esim. ikipäivänä toivoisi jonkun Teemu Pulkkisen epäonnistuvan urallaan, tai Joel Armian, tai Barkovin jne.. Mikke jostain syystä on punainen vaate todella monelle ja se tehnee tästä ketjusta yhden palstan pisimmistä ja kiivaimmista tulevina vuosina. Kunnon juupas-eipäs lällättelyä ja väittelyä, ihan sen mukaan miten kukin yksittäinen matsi tai joku heikompi jakso sattuu osumaan. Samalla tavalla kun esim. 1000 NHL-matsin ja kohta 700 NHL-tehopisteen Olli Jokisella on se pilkkamielinen plus-miinusseuranta jopa Vapaan keskustelun puolella, ei siellä paljon jostain jerelehtisistä, kimmotimosista ja samikapasista ole niitä nähty. Okei, eipä ole kovin monella vastaavia miinussaldojakaan, mutta kuitenkin onhan myös OJ ollut aika monen hampaissa uransa aikana.

Mainittujen Mikko Koivun ja Valtteri Filppulan lisäksi nostettakoonkin vielä sekin nimi tähän vertailun vuoksi, täysin erityylinen pelaaja ja erilaiset avut sekä fyysiset ominaisuudet, mutta itse Olli Jokinen veti tunnetusti ensimmäiset 4 täyttä NHL-kauttaan sellaisella n. 10 maalin ja n. 20 pisteen saldolla, käytyään maitojunakeikalla liigassa ja farmissakin ennen sitä.

Sitten löytyi jyvä ja oma rooli, ja lopun te varmasti tiedättekin eli tehoja ja roolia on ollut ihan riittävästi tekemään hienon uran.
 
Viimeksi muokattu:

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
SM-liigaan jääminen vielä kaudeksi 2011-2012 oli Granlundin uran suurin virhe. Mies oli kultapojan asemassa niin median kuin liigankin osalta ja Granlundille annettiin liigan puolesta "koskemattomuus". Pelillinen kehitys jäi erittäin vähäiseksi ja kamppailupelaamisen surkeus voi johtua osittain siitäkin, että liigassa, kun Granlundilla oli se asema mikä oli niin hän ei päässyt edes harjoittelemaan sitä kamppailupelaamista SM-liigassa. Lisäksi kaikissa kissanristiäisissä ravaaminen ja Kal€n mannekiinina toiminen ovat verottaneet kehitystä. Granlund joutui jo muutenkin antamaan kokonsa ja heikohkon luistelunsa takia anteeksi ja kaiken lisäksi hän on antanut tasoitusta maailman kärjelle ja oman ikäluokkansa parhaille kohtuuttoman paljon.

Jotkut "fanipojat" taitavat ottaa nämä minun farmipuheeni vähän turhankin henkilökohtaisesti. Itse näen, että Granlundin uran kannalta olisi edullisempaa pelata kausi farmissa (jos otteet siis eivät nyt parin viikon sisällä ala parantua) ja opetella oikeasti kunnolla pelaamaan Pohjois-Amerikkalaista kiekkoa. Joidenkin puheista huolimatta Granlund ei suinkaan dominoinut AHL:ssä ja ei ollut edes sen liigan kymmenen parhaan pelaajan joukossa. (Tiedän että joku tarttuu pelkästään tähän)

Yksi huomio muuten, joka on suhteellisen ärsyttävää on se, että aina oli kisat tai liiga mikä hyvänsä niin Granlundin heikoille esityksillä syyt löytyvät aina mukamas niistä ketjukavereista. Yleensä vieläpä niin, että ne ketjukaverit ovat suurin ja joskus ainoa syy Granlundin epäonnistumiselle.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksi huomio muuten, joka on suhteellisen ärsyttävää on se, että aina oli kisat tai liiga mikä hyvänsä niin Granlundin heikoille esityksillä syyt löytyvät aina mukamas niistä ketjukavereista. Yleensä vieläpä niin, että ne ketjukaverit ovat suurin ja joskus ainoa syy Granlundin epäonnistumiselle.
Tähän yksi poikkeus eli ns. palstatotuus, IFK:ssa viime kaudella syy kaikkeen oli Petri Matikaisessa. Sen näki jo sivusilmällä, että Mikke muiden ohella alitajuisesti vähintään osoitti mieltään ja suoritti vihkoon Matikaisen valmennuksesta johtuen.

Mutta joo, se siitä ja toivottavasti Granlund pääsee mahdollisimman pian vireeseen. Yritetään nyt vaan oikeasti muistaa, että NHL-uraansa on takana 4 matsia, niissä jääaikaa sellainen n. 15min per matsi eli johan se on tunnin verran siellä kaukalossa saanut totutella ja hakea tatsia. Aika lyhyt aika.
 
En edes tiedä, että millä tasolla jotkut odotukset ovat; silläkö, että Mikke pelailee debyyttikaudellaan NHL:ssä piste-/peli -tahtia Cullenin ja Seton kanssa sekä heittää ilmaveivin joka toinen matsi?

Käy tuolta lukemassa:
Mikael Granlundin tulokaskausi NHL:ssä - Jatkoajan keskustelupalsta

Varsinkin HIFK-faneilla tuntuu olevan sellainen henki päällä, että eihän joku 65-70 pinnaa ole Mikelle temppu eikä mikään. Ei siinä silloin tarvita edes mitään perisuomalaista kyynisyyttä sen toteamiseen, että kaverit eivät "ihan" hahmota NHL:n ja SM-liigan välistä taso- ja tempoeroa.

Perisuomalaista kyynisyyttä olisi vaikkapa todeta, että Kaisa Mäkäräisellä ei ole mitään asiaa kymppisakkiin ampumahiihdon MM-kisoissa.
 
Eliteprospectsista voi jokainen katsoa, mihin Mikko Koivu ja Valtteri Filppula, Suomen tämän hetken kuumimmat nuorehkot keskushyökkääjät, kykenivät Pohjois-Amerikassa Granlundin ikäisinä ja vielä vähän vanhempinakin.

Tässähän on muuten Suomen ongelma kiteytettynä. Puoltatoista kuukautta vaille kolmekymppinen pelaajakin on suomalaisten asteikolla "nuorehko", kun ikäluokan 1983 jälkeen on ollut pelaajatuotannon suhteen vähän hiljaisempaa.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihmeellinen käsitys täällä valloillaan, että jengi olisi jonkun yksittäisen ilmaveivimaalin (niin poikkeukselliseen paikkaan kuin se tulikin) takia julistamassa MG:stä jotain jumalaa. Tuskin kaverilta juuri kukaan mitään dominointia odotti ensimmäiselle kaudelle, tai jos odotti, niin odotukset olivat täysin ylimitoitetut ja/tai ei ole NHL:ää pahemmin seurannut.

Itse perustan korkeat odotukseni ilmaveivin sijaan siihen, että MG nousi aina odotuksia korkeammalle tasolle ihan junnuiästä asti. Granlund osoitti jo ensimmäisellä liigakaudellaan 17-vuotiaana, että pelikäsitys on täysin poikkeuksellinen suomalaisten pelaajien keskuudessa. Tästä eteenpäin mies otti aina sen yhden askeleen eteenpäin, nousten IFK:n ykkössentteriksi ja kenties kauden 10-11 parhaaksi pelaajaksi juuri ja juuri täysi-ikäisenä. Tason ei myöskään pitänyt riittää MM-kisoissa, mutta niin vaan kaveri oli heti Immosen jälkeen Suomen paras pelaaja.

AHL:ssä MG veteli piste per peli-tahtia heti alkumetreistä lähtien vaikka loukkaantumiset sotkivat asioita kunnolla. Nyt edessä on enää se suurin haaste ja tällä kertaa kaveri tarvitsee aikaa. Aikaisemmilla tasoilla homma on toiminut sormia napsauttamalla heti, mutta NHL on pikkasen eri asia. Tämä kausi voi mennä hieman takellellen, mutta viimeistään ensi kaudella näen MG:n vakiinnuttaneen paikkansa Wildin kakkossentterinä sille tasolle, mille pitääkin.

Lihasta ja vääntövoimaa saa aina lisää vanhemmallakin iällä. Laukaus on mielestäni riittävä pelinrakentajalle jo nyt, mutta ainahan sitä voi vanerilta vedellä pitkin kesää. Luistelutekniikkaa voi olla vaikea kehittää, mutta räjähtävyyttä ja nopeutta saa treenaamalla. Sen sijaan se kaikkein tärkein, eli kyky nähdä kenttä poikkeuksellisella tavalla (=pelisilmä) MG:llä on jo, ja tätä on aika pitkälti mahdoton opetella. Kokemuksen myötä homma alkaa toimimaan änärissäkin. Syöttötaitoja nyt tuskin tarvitsee erikseen hehkuttaa.

Mikke tulee vielä.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Mikelle vaan tilaa ja aikaa niin jo alkaa tapahtumaan! Ongelma vaan on se että ei noilla Miken tämän hetken ominaisuuksilla sitä paljon saada pienessä kaukalossa. Älkää teilatko mutta Granlund ominaisuuksiltaan on kun tehty khl:ään, Euroopan kaukaloissa pääsee pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Jotenki tuntuu että Granlund ja nhl ei ehkä ookkaan se unelma avioliitto.
 

punisher

Jäsen
Dont believe the hype

Granholm tällä hetkellä pistepörssin 221 sijalla kun paras rookie Tarasenko sijalla 11 ja Conacher(myös pieni kaveri) sijalla 13. Granholmin pisteet 1+1 Tarasenkon 5+3. ja muutama päivä sitten joku Hesarin spede kertoi meille kolumnissaan että Micke on jo nyt NHL kymmenen taitavimman pelaajan joukossa. Mitä helvettiä! Onko se kaveri koskaan seurannut NHL:ää
 
muutama päivä sitten joku Hesarin spede kertoi meille kolumnissaan että Micke on jo nyt NHL kymmenen taitavimman pelaajan joukossa. Mitä helvettiä! Onko se kaveri koskaan seurannut NHL:ää

Ei taida NHL:n seuraaminen kuulua Hesarin toimittajan toimenkuvaan. Aamulehdessä oli myös viime viikon maanantaina kohtuullisen huvittava hehkutusjuttu, kun Tapani Salo oli päästetty oikein paikan päälle haistelemaan suuren maailman tunnelmaa. Jutussa todettiin, että myös Marian Gaborik teki Wild-debyytissään maalin. Tästä päästiin sujuvasti johtopäätökseen, että kunhan Granlund jatkaa tästedeskin Gaborikin kanssa samaa tahtia (eli 640 pinnaa 720 peliin), niin hyvä tulee.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Ensi yönähän Mikellä on loistava mahdollisuus hyviinkin pisteisiin, kun Wild pelaa kotipelin lepoedulla ennakkoon lännen heikointa eli Columbusta vastaan. Tälläisistä peleistä se itseluottamus omaan tekemiseen saattaa löytyä.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Granholm tällä hetkellä pistepörssin 221 sijalla kun paras rookie Tarasenko sijalla 11 ja Conacher(myös pieni kaveri) sijalla 13. Granholmin pisteet 1+1 Tarasenkon 5+3. ja muutama päivä sitten joku Hesarin spede kertoi meille kolumnissaan että Micke on jo nyt NHL kymmenen taitavimman pelaajan joukossa. Mitä helvettiä! Onko se kaveri koskaan seurannut NHL:ää

Varmaan ihan yhtä vähän kuin minäkin kun en tiedä kuka tuo Granholm on.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Mitenkäs on, katsoiko joku Wildin peliä? Vilkuilin NHL:n sivuilta koosteen ja sen perusteella Granlund otti jäähyn, jonka aikana sitten Columbus pääsi rokottamaan. En tiedä miten Granlund on pelannut ensimmäiset pelinsä NHL:ssä, kun vielä en ole Minnesotan pelejä katsellut. Miltä näytti viime yönä?
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Granholm tällä hetkellä pistepörssin 221 sijalla kun paras rookie Tarasenko sijalla 11 ja Conacher(myös pieni kaveri) sijalla 13. Granholmin pisteet 1+1 Tarasenkon 5+3. ja muutama päivä sitten joku Hesarin spede kertoi meille kolumnissaan että Micke on jo nyt NHL kymmenen taitavimman pelaajan joukossa. Mitä helvettiä! Onko se kaveri koskaan seurannut NHL:ää

Niin kuka?
Ikinä kuullutkaan koko ukosta....
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Ei taida NHL:n seuraaminen kuulua Hesarin toimittajan toimenkuvaan. Aamulehdessä oli myös viime viikon maanantaina kohtuullisen huvittava hehkutusjuttu, kun Tapani Salo oli päästetty oikein paikan päälle haistelemaan suuren maailman tunnelmaa. Jutussa todettiin, että myös Marian Gaborik teki Wild-debyytissään maalin. Tästä päästiin sujuvasti johtopäätökseen, että kunhan Granlund jatkaa tästedeskin Gaborikin kanssa samaa tahtia (eli 640 pinnaa 720 peliin), niin hyvä tulee.
Gaborik teki ensimmäisellä kaudellaan 18+18 pistettä, mikä tynkäkaudella vastaa jotain 10+10 pistettä. Eiköhän Mikkellä siihen vielä ihan täydet mahdollisuudet ole. Mutta muuten kyllä samaa mieltä kotimaisten toimittajien NHL-tietämyksestä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Yeo on alkanut jo osoittamaan tyytymättömyyttään Granlundin otteisiin. En pitäisi mitenkään yllättävänä, jos esimerkiksi Jason Zucker nostettaisiin ylös ja Granlund tiputettaisiin alas. Columbusta vastaan Granlund tarjoili pari maalipaikkaa, mutta muuten hän oli jo totutun heikko.
 

Scharnhorst

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...mutta muuten hän oli jo totutun heikko.

Oliks sulla muuta? Ville Peltonen ja Mikael Granlund, siinä kaksi henkilöä jotka mahdollistavat Steegilin läsnäolon täällä JA:ssa. Varauksin myös HIFK on miehen suuri motivaattori!

Itse aiheesta todettava että ei kyllä ole ollut Mikke sillä tasolla jolla mielestäni pystyisi kyllä tuolla änärissä pelaamaan. Ei ollut kyllä AHL:n puolellakaan loukkaantumisen jälkeen. Kyllä se sieltä vielä tulee, näin uskon ja toivon.
 

Oldus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Oliks sulla muuta? Ville Peltonen ja Mikael Granlund, siinä kaksi henkilöä jotka mahdollistavat Steegilin läsnäolon täällä JA:ssa. Varauksin myös HIFK on miehen suuri motivaattori!

Itse aiheesta todettava että ei kyllä ole ollut Mikke sillä tasolla jolla mielestäni pystyisi kyllä tuolla änärissä pelaamaan. Ei ollut kyllä AHL:n puolellakaan loukkaantumisen jälkeen. Kyllä se sieltä vielä tulee, näin uskon ja toivon.

Suomi on kateellisten ihmisten maa ja menestyjiä halutaan mollata ja siihen keksitään hinnalla millä hyvänsä aihe. Kestä se. Toisaalta kaikilla on oikeus sanoa mielipiteensä ja näkemyksensä, sitä vartenhan tämä foorumi on olemassa. Muut voivat vaan miettiä motivaatiota. Kyllä siitä Mikestä tulee
vielä kova änärijanari. Kuten monet täällä sanoi, ei jokainen lupaava tulokas räjäytä pankkia mennessään änäriin. Kahden vuoden päästä Mikke on +10kg pelkkää lihasta, taitavampi ja parempi luistelija. Silloin jokainen suomalainen jääkiekon ystävä kädet ristissä toivoo että tulee mm-skaboihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös