Mika Toivola Ässien urheilujohtajaksi

  • 330 323
  • 1 438

koohela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli Mika: Vaihtoon Brodin ja Ryan ja jos mahdollista Pihlman. Sisään kaks laituria ja sentteri, (Parempi kuin Niemi, Sillanpää tai AUK). Sisääntulevat koko kauden sopparilla eikä mitään NHL-äijiä. Pakit riittää kun valmennus ymmärtää peluuttaa heitä oikeassa roolissa oikealla peliajalla tyyliin Ude-Sammal, Heshka-Marttinen ja Honkanen-Taimi-Malkamäki-Parkkonen.

Kannattaako sitä Brodiinia ja Ryania nyt mihkään pistää. Pojat alkaa pikkuhiljaa saamaan ilmettä kuntoon, ja rahaa siinä kuitenkin häviäisi helvetisti, eikä uusista äijistä mitään takeita ole että parempia olisivat.

Pihlman onkin kinkkisempi juttu. Saisi äijä ruveta pistää laattaa häkkiin, paikkoja kyllä on.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Hirveästi kitistään, että valmentaja vaihtoon. Joku vastuu on pelaajillakin, varsinkin jos kuuluu Ässien parhaiten palkattuihin ja tulosta ei tule.

Ässät tarvitsee vahvistuksia (Savinainen pois, Armia lähtee kohta 20v kisoihin), se on selvä joten Toivolalla olisi syytä olla jonkinlainen game-plan takataskussaan.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Hirsimäki sanoi Ässät-Ilves ottelun yhteydessä, ettei Ässät ole hankkimassa pelaajia. Perusteli budjetti-asioilla tuota lausuntoaan.

No, seuran hallitus ja toimitusjohtajakin ovat ne toimijat, jotka hankkivat äkkiä rahaa lisää, mikäli pakottava pelaajatarve tulee eteen. Sinällään siis tuo lausunto oli yhtä tyhjän kanssa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Hirsimäki sanoi Ässät-Ilves ottelun yhteydessä, ettei Ässät ole hankkimassa pelaajia. Perusteli budjetti-asioilla tuota lausuntoaan.

Tottakait näin, ei rahaa turhaan kannata polttaa. Järki mukana hankinnoissa ja sama juttu myös potkuissa.
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Kirjoittamaton sääntö on se, että jos valmennuspuolella tehdään muutoksia, annetaan vanhoille naamoille kenkää ja uudet jantterit astuu sisään. Antaa Kiven jatkaa päävalmentajana, mutta ainakin hyökkäyspään pelaaminen tarvitsi spesialistia. Mahtaisiko Pekka Virta lähteä kekkereihin mukaan?
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kannattaako sitä Brodiinia ja Ryania nyt mihkään pistää. Pojat alkaa pikkuhiljaa saamaan ilmettä kuntoon, ja rahaa siinä kuitenkin häviäisi helvetisti, eikä uusista äijistä mitään takeita ole että parempia olisivat.
Siinä mielessä mielestäni kannattaa, että Ryan oli juuri se kaveri joka tänne hommattiin takomaan pisteitä. Toki Pihlman tuli lähes samalla statuksella, mutta ainakin minun ymmärtääkseni hieman enemmän "toivotaan-toivotaan" statuksella. Takeita ei ole kenestäkään muusta kuin Joensuusta seuraavat kymmenen vuotta, mutta jos ratkaisuruutuihin hankitut kaverit vetää tolla tasolla kun nyt on nähty niin mielestäni kannattais vaihtaa nyt eikä tammikuussa. Ja se, että Ryan alkaa saamaan juonesta kiinni on ihan vitun silmänlumetta, Dixonin ja Joensuun kanssa saa juonesta kiinni vaikka Tuomas Huhtanen.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Mistä vitusta te saatte jostain Lähteenmäestä positiivisen hankinnan. Teki tänään maalin joo, mutta kokonaisuudessaan Ässien kolmonen on tällä kaudella ollut kaikkea muuta kuin kolmosketjun tasolla.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mistä vitusta te saatte jostain Lähteenmäestä positiivisen hankinnan. Teki tänään maalin joo, mutta kokonaisuudessaan Ässien kolmonen on tällä kaudella ollut kaikkea muuta kuin kolmosketjun tasolla.

Joo, ihan totta. Mut onko se Lähteenmäen vika?
Lähteenmäki on vetänyt pääosin nelosessa Mutasen ja Sillanpään kanssa. Pari matsia on vetänyt kolmosessa AUK:n ja vaihtuvan laiturin kanssa. Nelosessa Mutanen teki tänään vissiin kauden toisen maalinsa, Sillanpäällä on muistaakseni yks ja Lähteenmäellä kans. Brodinillakin on yks, mjötööh?

Mihin se Lähteenmäki hankittiin? Neloseen rotaatiohyökkääjäks, edellä on melko monta kaveria.
 

IkuinenPata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Williams, Mogilny, Afinogenov.
Pihlman on mielestäni ainoa pelaaja hyökkääjistä, joka pelaa roimasti alle oman tasonsa tällä hetkellä. En tiedä missä on vika, mutta en näe tällä hetkellä tuomakselle mitään käyttöä. Yrittää kyllä, siitä ei voida syyttää, mutta kaveri on täysin näkymätön, ja tuntuu että seilaa kokoajan pelin ulkopuolella.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kirjointanpa tänne Mikan ketjuun mietteitä missä Ässät makaa nyt ja ennen kaikkea miten tästä kaudesta eteenpäin.

Toivola aloitti hommansa suurin piirtein vuosi takaisin ja tämän kauden joukkue on osin hänen kokoamansa ja osin vanhoja peruja. Joten kokonaan risuja tai kehuja ei voi Toivolaan kohdistaa. Mielenkiintoinen tapahtuma on selkeä pelitavan rukkaus viime kauden jälkeen ja erityisen mielenkiintoista on se, koska päätös uudesta enemmän pelaavasta pelitavasta tehtiin? Ehkä viime kaudella tähän aikaan tai sitten Jyppiä vastaan koetun tyrmäystappion jälkeen? Lopputulema on kuitenkin se, että Ässien tämän kauden joukkue on vähän siltä väliltä, ei tällä oikein pysty pelaamaan Jyppi-kiekkoa, mutta ei tällä joukkueella myöskään pelata mitään kiekkokontrollilätkää. Sinälläähän on täysin mahdollista, että nyt aloitettu pitkä marssi, jonka lopputuloksena Ässät on siirtynyt pystykiekkojoukkueesta kiekkokontrolliin luottavaksi porukaksi.

Tämä viimeinen pohdinta jättää kysymyksen kuka mahtaa valmentaaa Ässiä tämän kauden jälkeen? Jos sieltä tulee pystykiekkoon uskova koutsi, kuten vaikkapa Rocky, siirrytään takaisin parin viime kauden suuntaan. Ja vastaavasti joku Pekka Virta siirtää Ässät automaattisesti pari askelta lisää pelaavampaan suuntaan. Sinällään kumpikin antaa hyvin toteutettuna hyvät mahdollisuudet tehdä tulosta, mutta suunta pitäisi olla ehdottomasti selvillä juurikin nyt, koska joukkuetta pitäisi tehdä kovaa vauhtia ensi kautta varten. Karrin jatko jossain määrin selvittäisi pöytää, mutta toisaalta iso asia valmentajaa valittaessa on se, että uusi valmentaja on ensi sijassa pelaajien kehittäjä parin seuraavan kauden aikana.

Pelaajien kehittäjää tarvitaan, koska Ässät hajoaa tämän kauden jälkeen kuin Jokisen kuuluista eväät. Armia lähtee änäriin, Dixon nostaa suurempaan palkkaa jossain muualla, Savinainen hakee myös varmaankin palkan korotusta, Jesse luonnollisesti poistuu heti kun änäri isketään käyntiin, AUK:n parasta ennen päivä on jo mennyt puhuttaessa uudesta projektista, Raannan sopimus loppuu ja niin edelleen. Ryannin, Brodinin täytyy parantaa paljon kauden loppua kohti, jotta he täyttäisivät ulkomaalaisvahvistuksen statuksen. Toisaalta muutama olemassa oleva sopimus olisi hyvä saada poikki, jotta rahaa saataisiin riittävästi käyttöön seuraavia kausia varten. Eli lähes koko joukkue menee uusiksi ja Ässien tapauksessa sitä ei voida täyttää valmiilla pelaajilla, vaan pitää löytää suuri joukko hyviä aihioita ja sitten muutama täsmävahvistus tekemään tulosta.

Kun tätä tilannetta kaavailtiin pari vuotta sitten, yleinen käsitys oli, että ylivoiman viivamiehenä hääri Jyrkkiö, Mäkilä, Sillanpää, Palonen, Laaksonen ja Rahkola olisivat joukkueen runkopelaajia. Ehkäpä takaisin olisi saatu houkuteltua Salminen ja Kuparinen. Nyt tämä kaikki on hyvin kaukaista ja tarvitaan aikamoinen taikatemppu, jolla Ässät pysyy kilpailussa mukana seuraavan viiden vuoden aikana. Omista junnuista ei ole tulossa juuri mitään, 95 syntyneet ovat kokonaisuudessaan tasokas ikäluokka, mutta nimenomaan tasokas joukkueena, ei niinkään yksilöinä, joista tehtäisiin liigapelaajia. Eli käytännössä ulkoa pitää haravoida paljon massaa, josta muovata. Tässäkin valossa Parkkonen pitäisi pistää sellaiseen näyteikkunarooliin, jotta kaikille valtakunnan lupaaville pelaajille tulisi käsitys, että Ässissä saa roolia kykyjä vastaan. Tämä massan sisään haravointitarpeen negatiivinen seuraus on se, että nyt on erittäin vaikeaa luoda kokonaispakettia, jolla olisi tartunta valittuun pelitapaan. Yksinkertaisesti tarvitaan niin paljon tavaraa sisään, että joudutaan tekemään kompromisseja.

Ja näistä lähtökohdista seuraa taas se, että valmentajakandidaatteja ei ole jonossa asti. Voi jopa olla, että Ässät yksinkertaisesti joutuu tekemään Kiven kanssa jatkon, koska halukkaita ei ole juuri tulossa. Eli paljon kysymyksiä ja vastauksia tarvittaisiin hyvinkin pian, koska liike markkinoilla on jo alkanut ja tällä hetkellä Ässät ovat ohittaneet sen pienen hypen, joka sillä ehkä oli markkinoilla pelaajien kehittäjinä ja B-junnun nostamisessa ykkösketjuun.

Kaikkiaan olisi erittäin mielenkiintoista kuulla jonkunnäköistä pitkän tähtäimen suunnitelmaa seuran suunnalta. Toki pitkätähtäimen suunnitelmat ovat lähes mahdottomia toteuttaa nykypäivän SM-liigassa, mutta Ässien palapeli on nyt paljon enemmän auki kuin viimeiseen kymmeneen vuoteen kertaakaan. Varsinkin kun otetaan huomioon, että yleisö on tottunut pari viime vuonna menestykseen runkosarjassa, joten sinällään aivan odotettavissa olevien laihempien aikojen yli pitäisi olla hyvin uskottava suunnitelma. Muuten on iso riski pudota tyhjän päälle.

Toki iso muutos on aina mahdollisuus ja tulevaa ei saa nähdä liian pelottavana, mutta joka tapauksessa nyt tarvitaan paljon viisaita päätöksiä.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Savinaisella sentään sopimus jatkuu ja puolustuksessa Sammalkankaalla, Uusitalolla, Marttisella ja Taimella sekä tietysti Niemellä ja Pihlmanin oma optio myös koska noilla otteilla ei Ässien maksamaa palkkaa saa mistään. Se on kylmä tosiasia että joukkueen rakennus pitää aloittaa aika tyhjästä vaikkakin rahaa on käytössä melko vähän johtuen nykyisistä voimassa olevista sopimuksista. Nykyisillä otteilla edellä mainituista herroista ei mahdu kahteen ensimmäiseen ketjuun kuin Savinainen joten melkoisia kompromisseja pitää tehdä tai sitten vaan yrittää päästä kalliista hutisopimuksista eroon. Ei pelaa esim Uusitalo tällä hetkellä tuon noin 180000 euron sopimuksensa arvoisesti. Paljon on Toivolalla tehtävää varsinkin kun parhaat pelaajat tekevät ensi kauden sopimuksensa jo tulevalla maaottelutauolla ja viimeistään joulutauolla. Siihen mennessä on valmentajaratkaisun myös synnyttävä. Eli hommia on melkolailla paljon tehtävänä.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei pelaa esim Uusitalo tällä hetkellä tuon noin 180000 euron sopimuksensa arvoisesti.

Onko jotain faktaa tuon tueksi. Uskoisin, että Ude pitkän sopimuksen vuoksi saa vuotta kohden vähän vähemmän kuin mitä olisi saattanut saada tältä kaudelta tekemällä esim. 1-2 vuoden mittaisia soppareita kerrallaan.

Tosin ei se sitä faktaa poista, että Uden alkukausi on ollut selvä pettymys. Edelliskaudella pakkien pistepörssin voitto ja nyt muutama vaivainen syöttöpiste. Sen lisäksi peruspelaaminenkin on ollut vähintäänkin ailahtelevaista.
 

Kiekkovelho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tosin ei se sitä faktaa poista, että Uden alkukausi on ollut selvä pettymys. Edelliskaudella pakkien pistepörssin voitto ja nyt muutama vaivainen syöttöpiste. Sen lisäksi peruspelaaminenkin on ollut vähintäänkin ailahtelevaista.

Mainittakoon Uusitaloon liittyen vielä että vaikka viimekaudella (11-12) keräsi hyvin pisteitä heti alkuun, niin yleisesti todettiin hänen pelaavan huonommin kuin 10-11 kaudella, joka oli ilmeisesti hänen paras kautensa ja sai kehuja.
Monet sanoivat pisteiden hämäävän hänen todellista tasoaan viimekaudella. Eli sai liian paljon pisteitä esityksiin nähden.
Oikeastaan kausi 10-11 oli monien mielestä Uusitalon onnistunut kausi, joten onko odotukset olleet liian korkealla sen jälkeen vai aika kullannut muistot hänen pelaamisestaan, vai onko hän ollut heikompi. Itse en muista oliko hän kaudella 10-11 selvästi parempi kuin viimekaudella ja tällä kaudella.
 

Tuamas

Jäsen
Monet sanoivat pisteiden hämäävän hänen todellista tasoaan viimekaudella. Eli sai liian paljon pisteitä esityksiin nähden.

Niin, no joukkueen sisältä jo puututtiin ko. kaudella Uden kakkossyöttöjen puhumiseen, eli ehkä niitä pisteitä oli liian paljon ylipäätään.

Itse asiaan on todettava sen verran, että Uusitalo on ollut luokaton suhteessa rooliinsa oikeastaan koko kauden.

Ilmeisesti vanha vamma vielä vaikuttaa vielä pelaamiseen, ainakin henkisesti, ja pelaamisesta on viimeinenkin järki kadonnut johonkin.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Udehan nousi parrasvaloihin ymmärtääkseni paljon Rautakallion valmennusoppien ansiosta. Suuri vastuu peliajan merkeissä, ja virheitä sai tulla, niin kauan kuin plussia kertyi enemmän. Tästä kiitteli muistaakseni muutkin pelaajat aikoinaan. Itseluottamus kasvoi, kun virheistä ei rankaistu välittömästi.

En tiedä, mikä Kiven näkökulma noihin virheistä rankaisuihin on, mutta Uusitalon peliaika lähti ainakin laskuun jo viime kaudella, eikä mies pelannut enää samalla tasolla kuin aiemmin. Muistaakseni syyskauden lopussa alkoi loiva alamäki, ja tällä hetkellä Ville ei kyllä ole lähelläkään sitä tasoa, jolla oli 10-11 kaudella. Ei nyt sentään ole tosin taantunut vielä samalle tasolle, jossa oli silloin kun Ässissä aloitti, mutta kyllä mielestäni voidaan ihan rohkeasti flopista puhua tällä hetkellä. Herääkin vaan kysymys, mikä on Uusitalon oikea taso? Pelaako mies nyt alta omien kykyjensä, vai pelasiko parhaimmillaan vaan reilusti yli niiden?
 

Uusis85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lasaretissa on Savinainen vielä pitkään. Tuoreimmat potilaat ovat Joensuu (ainakin 2 kk) ja Armia määrittelemättömän pitkän ajan (pari päivää - 6 vko?).

Onkohan Toivolalla ketään "aavistusskoutattuna"? Selvää on, että keikkatyöläinen tarvitaan. Toivolan tämän kauden rutiini on ollut ammattimiehen käsialaa, toivottavasti saa hyvän stuntin Joensuun/Savinaisen tilalle (Armia toivottavasti toipuu nopeasti). Näiden loukkaantumisten myötä on onni onnettomuudessa, kun NHL-asiat on pahasti umpisolmussa.

Miten muuten menee sairauslomien korvaukset? Sairausajan korvaukset pelaajalle ilmeisesti kattaa pelaajan vakuutus?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Miten muuten menee sairauslomien korvaukset? Sairausajan korvaukset pelaajalle ilmeisesti kattaa pelaajan vakuutus?

Ei mene ellei pelaajalle ole erikseen tehty vakuutusta.

Kyllähän Ässillä pitäisi olla ns. pitkä lista pelaajia valmiiksi katsottuna tällaisten tilanteiden varalta ja nyt vain käydää listaa läpi. Tämä tarkoittaa kuitenkin Mestistason kavereita, ei nykyvireistä Joensuuta kukaan pysty yksistään korvaamaan. Mielestäni on järkevämpää hankkia pelaaja, joka on jo pelannut tällä kaudella, eikä pelaamatonta NHL-korttia.
 

Uusis85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielestäni on järkevämpää hankkia pelaaja, joka on jo pelannut tällä kaudella, eikä pelaamatonta NHL-korttia.

Ehdottomasti juuri näin. Tarkoitin sanoa, että kun pelaajamarkkinat on nyt täysin epätasapainossa, löytyy "korvaaja" helposti. Esim. Nummelin pelasi alkukauden Luganossa, ja joutui sivuun "änärimiesten" tullessa joukkueeseen, ja TPS tarjosi pelipaikkaa. Ehkä KHL:ssä epäonnistunut pelaaja voisi sopia? Missä muuten menee Perttu Lindgren? (hymiö)
 

Uusis85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Redenbach sai monoa HIFK:sta. Tuo ei meitä auta kun noita amerikkalaisia on jo maksimimäärä.. Ja mies taitaa olla sentteri (?). Liikehdintää kuitenkin on ja on sääli jos Toivolalle ei anneta valtuuksia reagoida tilanteeseen. Tullaan häviämään paljon pisteitä tällä rosterilla.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Redenbach sai monoa HIFK:sta. Tuo ei meitä auta kun noita amerikkalaisia on jo maksimimäärä...

Harmittaako? En vaihtaisi ketään Ässien kolmikosta Redenbachiin, joten onneksi paikat olivat jo täytetty. Ei tuo IFK:ssakaan ihmeitä esittänyt.
 

Uusis85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minua kyllä harmittaa. Jos kiintiö ei olisi kolme, vaan vaikka neljä Amerikkalaista niin kymmenen ottelun try out ja loppukauden soppari Redenbachille, eli kymmenen ottelua sitten varmasti riittäisi, kun Savinainen ja Joensuu tulevat takaisin. Mutta paremmin se Redenbach vetää kuin esim. Pihlman (tarkistakaa tehot jos ette ole samaa mieltä. Pihlmanin voisi laittaa kotiin lepäämään (ensin päivittäiselle lenkille ja sitten luistelukouluun).
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos on tota IFK osiota lukenut, aikas selväksi kyllä siellä tehdään, ettei kyseisestä kaverista ole mitään hyötyä. Ja tehot taitaa Tylleröllä olla viimeisestä 10 plistä 0+0, ekaan peliin tällä kaudella joku 4 pojon suonenveto.

Ja Pilee aivan turha verrata tähän kaveriin, olen sata varma, että kauden jatkuessa Pillestä kuullaan vielä ja kuullaan hyvää ! Tulee Kudroc mainen fiilis, Krisuhan manattiin josain vaihees alimpan helvettiin ja kuitenkin viim kaudella oli jo lähes Jumala
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Ja Pilee aivan turha verrata tähän kaveriin, olen sata varma, että kauden jatkuessa Pillestä kuullaan vielä ja kuullaan hyvää ! Tulee Kudroc mainen fiilis, Krisuhan manattiin josain vaihees alimpan helvettiin ja kuitenkin viim kaudella oli jo lähes Jumala

Pihlmanni on varsin pitkälle samanlainen has-been "kaappaus" kuin oli Laitilan Kaurajätti Saarelakin Ässä-paidassa (tai surullisen kuuluisa Piros, joka nyt tahkoaa ruplia KHL:ssa). Uraa taaksepäin katsoen odotukset korkealla, mutta ne odotukset ei vaan meinanneetkaan realisoitua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös