Mikä meni pieleen - vai menikö mikään?

  • 39 134
  • 221

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuvernöörillä on se minun mielestäni se ihan kaikki hallussa tolla tekstillään. Jos Jatkoajan verkkolehtipuolella vielä julkaistaisiin "keskustelupalstan helmiä" -juttusarjaa olisi tuo Kuvernöörin kirjoitus ehdottomasti etusivun paikan arvoinen.

Itselleni ovat tulleet IFK:n viime vuosien meiningistä täsmälleen samat asiat mieleen. Omassa itsetyytyväisyydessä kylpeminen, kun brändi on niin hieno, IFK taklaa niin erinomaisen kovaa ainakin punalasien läpi katsottuna, ja pelaajat ovat tuttavallisesti kibejä ja södejä.

IFK:n vetovoiman ja mahtavuuden illuusio on läpäissyt kaikki seurajohdosta ja pelaajista faneihin asti. Kuten Kuvernöörikin kuvaili, 2-0 -tappioasema sarjassa Lukkoa vastaan oli vain lähinnä hauska työtapaturma ja keskityttiin ruotimaan sitä, kuka taklas ketä ja kenen hanskalla hierottaisiin kenenkin nassua.

Tokihan se selkeä 4-2 -voitto tulisi sarjasta kun IFK on niin kauhean paljon parempi kenttäpelissä ja punanutussa pelaavat NHL-päälliköt nöyryyttää koko muuta liigaa kun muu Suomi jumaloi polvillaan tätä glorian auraa. Ylimielisyys meni uskomattomaksi.

Ainakin faneille tuntuu tällä hetkellä olevan IFK:n toiminnassa tärkeintä se, että päästään vakuuttelemaan muulle Suomelle että IFK vastaa ainakin 80% Sm-liigasta yleisessä mielenkiinnossa ja että muiden joukkueidenhan suorastaan pitäisi maksaa siitä ilosta että saavat IFK:n kotihalliinsa vierailulle. Kun joukkue tippuu playoffeissa, ja muut ihailevat Lukon urheilullista saavutusta, IFK-fanit rientävät osoittamaan vähäistä kiinnostustaan itse lajia kohtaan vähättelemällä loppukevään playoffeja, koska ne eivät mediaseksikkyydessä enää ole "juuri mitään" IFK:n pudottua.

Hei, kuka unohti sen, että jääkiekko on maalintekopeli, jossa ideana on voittaa otteluita? Eipä sen enempää.

Tietysti voi nähdä IFK:n ensimmäisenä siirtyneen täydellisesti kilpaurheilusta jonnekin WWF-tyylisen showmeiningin puolelle. Enää ei tunnu olevan merkitystä sillä, voittaako joukkue suuren urheilukilpailun, eli kisan Suomen mestaruudesta. Tärkeintä on mediaseksikkyys, fanien viihdyttäminen laatikossa ja sen ulkopuolella, otsikoiden nostattaminen, brändin arvon kasvattaminen, pelaajien hemmotteleminen isossa IFK-perheessä ja jatkuva järjettömien tapahtumien virta, jossa mitään suunnitelmallisuutta ei tarvitse edes yrittää hakea.

Jos tämä on oikeasti mitä IFK:n hallitus hakee, niinkuin viime vuosina on näyttänyt, niin kannattaisi varmaan perustaa jokin oma show-liiga. Urheilullista menestystä Sm-liigassa tuskin lienee jatkossakaan tulossa, jos touhu ei oikeasti vakavoidu todellisen kilpaurheilun tasolle.

Miksi koen näin? Koska tämä kaikki on kovin tuttua eräästä toisesta hallista ja vuosien 1997-1999 sirkuksesta. Suuri hypekupla puhkesi jatkuvassa sekoilussa, ja tuon romahduksen jäljet näkyvät edelleen. Vaikka urheilu on saatu meillä jo erinomaiseen kuntoon, mestaruus ja hopeakin on voitettu tässä välissä ja tänä keväänäkin mennään pitkälle, on se toinen puoli edelleen pahassa koomassa. Eikä tuo routa sula, ennen kuin saadaan kokonaan uudet, tuoreet naamat vanhojen ja kyvyttömien tilalle.

Molemmissa Stadin leireissä tarvittaisiin räväkkää suursiivousta yläportaassa.

-TommyT-
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Re: Re: Re: Viiltävä analyysi - floppien floppi 2005

Viestin lähetti Johannes
Minusta emoseura on viimeinen juttu jota kaivataan mukaan ammattimaisen jääkiekkoseuran pyörittämiseen. Tämä kuulostaa "lisää koukkupolvia"-projektilta. : )

En tarkoittanut pyörittämistä vaan aivan muuta.
Sitä paitsi, mistäs tiedät ketä ja mitä osaamista emoseurasta löytyy ammattimaisen urheiluseuran (jääkiekon) pyörittämiseen.
Eikö muuten IFK ollut ammattimainen jo 70-, 80- ja 90- luvulla?
Miksi HPK on ry,? Miksi,miksi ja miksi...
Kysymyksiä löytyy mutta vastauksia vähemmän.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olipa hyvä teksti Kuvernööriltä. Harvoin saa lukeaa vastaavaa kirjoitusta, jossa jokainen lause on asiaa.

Todellinen keskustelupalstan helmi.
 

ylgert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Viestin lähetti ruoska
Kiitokset Kuvernööri! Helvetin hyvä kirjoitus. Paljon asioita joihin toivoisi muutoksia. Tuo kommenttisi, että hallituksen kolmikkoa ei korjaa organisaatiosta pois kuin kuolinvuode toivoakseni ei tule toteutumaan. Mielenkiinnolla jään todella odottamaan millaisen projektin tämä kolmikko laittaa nyt käyntiin, jota Pena lähtee toteuttamaan.

Kuvernööriltä erittäin asiallinen ja syväluotaava kirjoitus,tosin mä luulen että Pena ei lähde toteuttamaan enää mitään muuta kuin omat kamansa hallilta ja toimistosta pois.
Rahaa paloi Mr ÄIJÄN seikkailuissa oletettavasti niin paljon, että nää koukkupolvet taitaa laittaa Penan meidän Chrisun seuraksi kanarialle golfia pelaamaan...
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
Sanon itsekin Kuvernöörin tekstille: Amen.
Ihan tulee ikävä nimimerkkejä Ralli ja sam gebir, kun moista lukee.

Mobergin ja Heinon ajatusmaailman on helppo kuvitella aina palaavan jonnekin vuoden -83 maaliskuun huitteille, kun he puhuvat IFK:sta. IFK:n menestys liigassahan lähti lopullisesti jyrkkään alamäkeen 80-luvun lopulla, kun nuo -83 mestaruuden tuojat Hakin johdolla alkoivat olla mennyttä. Kun Moberg samoihin aikoihin sai ulostettua IFK: kukoistuksen luojan Göran Stubbin sekä Heikki Järnin joukkueesta, ovat esitykset sen jälkeen olleet Keklun vuosia lukuun ottamatta lähes kaiken aikaa perin Mobergin näköisiä: paljon melua tyhjästä.

Mutta tuskinpa Moberg ja Heino tosiaan puuttumistaan liiga-IFK:n toimintaan vähentävät ennen kuin heidän haudalleen kukat lasketaan. Tuohimaata pidän lähinnä em. kaksikon marionettina, joka ilman Mobergin ja Heinon tukea lentäisi ensimmäisen muutoksen tuulen puhalluksen mukana takaisin Raumalle.
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Viestin lähetti Juhaht
Olipa hyvä teksti Kuvernööriltä. Harvoin saa lukeaa vastaavaa kirjoitusta, jossa jokainen lause on asiaa.

Todellinen keskustelupalstan helmi.

Jep. Lakki päästä täältäkin Kuvernöörin viiltävälle analyysille.

Itsekin uskon, että HIFKin flopin takana on paljon muutakin kuin vain Vokounin epäonnistuminen. Vokounin suoritus on varmasti tulosta jostain, mitä julkisuuteen ei ehkä koskaan tule.

Pelin taso oli kaukana siitä, mihin Joukkue isolla Jiillä pystyy. Ja voidaan todeta näin jälkikäteen, että HIFK ei varmuudella pelannut riittävästi joukkueena eikä varsinkaan joukkueelle. Paketti ei ollut kasassa ja pelaajien alisuorittaminen on selvä merkki siitä, että "firmassa" ei kaikki ollut/ole kunnossa. Tekijöitä tähän on varmasti monta (mm. case Ara), jotka ovat sitten lopulta johtaneet eilisen kaltaiseen kauden päätökseen.

Meillä jos jossain tiedetään, miltä tuntuu kun odotukset ovat kausi toisensa jälkeen kovat ja noutaja tulee yllättäen. Otan osaa (vaikka; kuten todettua; pitäis vissiin aukoa päätä oikein huolella ollakseni kunnollinen Jokerikannattaja =).

p.s. Myötätuntoon vaikuttaa kyllä myös se, että olisin mielelläni kohdannut HIFKin näissä playoffeissa. Kyllä se vain niin on, että HIFKille häviäminen sattuu eniten, mutta voitto tuntuu sitäkin paremmalta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
cobolille propsit, aivan saatanan hyvä kirjoitus. Olen aivan eri mieltä Panzerfaustin kanssa siitä, että pelaajat haluavat aina vaan voittaa ja voittaa. Sinänsä sääli, että tätä keskustelua käydään kahdessa ketjussa yhtä aikaa. Heitin Pena-ketjuunkin, että pelaajat eivät ole mitään einsteineja tai siloposkisia entisaikojen urheilijapoikia, jotka haluavat voittaa. Jääkiekkopelaaja näinä päivinä on ammattilainen sanan koko merkityksessä, hyvine ja huonoine puolineen. Jääkiekkoilija on töissä Jääkiekkojoukkue Oy:ssä, jolla on muitakin tavoitteita kuin se, että Jääkiekkojoukkue Oy on kauden loputtua Suomen mestari. Jääkiekkojoukkue Oy tekee juniorityötä, haalii sponsoreita, tekee markkinointia ja yhteistyösopimuksia ja pelaa siinä ohella jääkiekkoa, missä pelaajat ja agentit tekevät duuniaan vähän pörssimarkkinoiden tapaan. Jääkiekkojoukkueet kasataan parasta mahdollista tulosta ajatellen ja on aivan naivia ajatella, että jokainen seura voisi kaudesta toiseen asettaa tavoitteeksi Suomen mestaruuden. Perse eli talous ei kestäisi sitä. Siksi Jokeritkin vetää henkeä välillä, eikä todellakaan ole voittanut pitkässä juoksussa juuri mitään enemmän HIFKiin verrattuna. Jokerileirissä leijutaan vieläkin 92-97 -huumassa, kauden 97/98 jälkeen ei edes urheilullisessa menestyksessä ole ollut giganttista eroa HIFKiin. Viime kaudella HIFK sijoittui Jokerien edelle, tällä kaudella toisinpäin. Uskon toki Jokerien menevän finaaliin, ei siinä mitään.

Pelaajat ovat nykyään siis duunissa jääkiekkojoukkeissa, joiden tavoitteet vaihtelevat kaudesta toiseen. Jollain joukkueella voi olla kauden teemana "talous kuntoon" ja kaikki tietävät, että silloin ei mestaruutta tavoitella. Keskiverto pelaaja haluaa joukkueeltaan samat asiat kuin sinä ja minäkin omalta työpaikaltaan; hyviä taloudellisia etuja ja varmuutta mm. palkanmaksuun. Turha kuvitella, etteikö pelaajien joukosta valtaosa olisi tavallisia pulliaisia, joille tämä riittää. Eivät he heitä kaikkea peliin HIFKin / Jokerien / Kärppien.... edestä. Heitätkö itse itsesi Sarasvuomaisesti ytimiäsi myöten kehiin jonkun fucking Nokian tai Siemensin puolesta? Tuskin. Teet vain työsi niin hyvin, että hinta/laatusuhteesi on hyvä.

Näissä raameissa HIFKin kausi oli viittä vaille ok, erinomainen huomio cobolilta tämäkin. Oy keräsi mediatilaa, täysiä katsomoita, sponsoreita ja jakamattoman huomion myös hiljaiselle ajalle. Nytkin kiekkoilun suuri yleisö odottaa, kuka on HIFKin seuraava valmentaja. Kalkkiviivoilla hyydyttiin urheilullisessa tavoitteessa, mutta pidettiin ryhti loppuun asti ja kaivettiin ne elementit, joita HIFKiin on totuttu liittämään. Olin ylpeä joukkueestani loppuun asti. Toisin kuin Alpon aikaisessa 4-muna pleijareissa Jokereita vastaan. Fanien kiihkeät silmät näkevät kaiken suloisen toisin; urheillaan, tsempataan, vihataan, haetaan kultaa. Blaablaablaa...hyviä työsopimuksia siellä lähinnä haetaan. Lukko ja HIFK poistuivat jäältä ylimpinä ystävinä naamat virneessä, vaikka Pertti Perusfani luuleekin, että Makkonen, Pena, Jakke ja Topo kohtasivat hallin parkkipaikalla sovittuun aikaan kunnon jengitappelun merkeissä.

Kun HIFKin taloudellinen tulos selviää, ollaan aika hyvin jyvällä siitä, mikä oli kauden kokonainen lopputulos. Mutta ei HIFKin toimistolla nytkään säkkiin ole piilouduttu itkemään. Voi kun kiekkojoukkueen elämä olisikin niin puhtoista kuin Dynamo Honkavaaran aikaan. Nyt ne ovat kaikki yrityksiä, jotka tekevät tähän aikaan vuodesta jonkunlaisen osavuosikatsauksen. Jatkoajan 2000 kirjoittajaa voivat inistä ihan vapaasti, että ei tuollainen voi jatkua ja voi hyvä luoja sentään , konkurssi tulee. Ketään ei kiinnosta, jos ja kun katsomot täyttyvät ensi kaudellakin entiseen malliin. Tätä tehdään muille kuin äärifaneille, meinaan tätä kiekkobisnestä.

Kiekkoilullisesti voidaan tietenkin todeta, että maalivahtipeli petti ja Vopatin loukkaantumista surin itsekin. Tiedän tasan tarkkaan Vopatin nauttiman rispektin pelaajien keskuudessa. Topo on kiltti poika häneen verrattuna, ihan kaikella kunnioituksella. Maalivahtipelin suhteen kannattaisi ehkä yksittäisen Vokounin mollaamisen sijasta mennä syvemmälle; miksi HIFKissä kukaan maalivahti ei onnistu? Vokoun on tämänkin kevään jälkeen kuumaa tavaraa NHL:ssä, kun se jatkuu. Olisiko HIFKissä itsessäänkin jotain vikaa, kun Vokounin tasoinen veskari kylmenee kauden tärkeimmissä peleissä? Jos ostat markkinoiden parhaan telkkarin, moninkertaisen testivoittajan, ja sen kuva on siltikin epämääräinen ja teknisesti huonolaatuinen, olisiko syytä keskittyä telkkarin ja kauppiaan haukkumisen sijaan esimerkiksi ko. laitteen manuaalin tutkimiseen? Ehkä olet säätänyt sen päin vittua? Tai ehkä et ole säädellyt sitä sinun himaasi sopivaksi ollenkaan?
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Jhag

Mitä Vokouniin tulee niin mikähän merkitys sillä on että Hifkissä ei ole kunnon maalivahtivalmentajaa?
Ja mikä on joukkueessa esimerkiksi Sakke Lindforsin rooli?
Vanhoilla meriiteillä ei näitä paikkoja pitäisi jakaa ja ehkä Aravirrallakin olisi mennyt hieman paremmin jos joukkueessa olisi ollut kelvollinen 2- ja maalivahtivalmentaja.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viestin lähetti JHag
Pelaajat ovat nykyään siis duunissa jääkiekkojoukkeissa, joiden tavoitteet vaihtelevat kaudesta toiseen. Jollain joukkueella voi olla kauden teemana "talous kuntoon" ja kaikki tietävät, että silloin ei mestaruutta tavoitella. Keskiverto pelaaja haluaa joukkueeltaan samat asiat kuin sinä ja minäkin omalta työpaikaltaan; hyviä taloudellisia etuja ja varmuutta mm. palkanmaksuun. Turha kuvitella, etteikö pelaajien joukosta valtaosa olisi tavallisia pulliaisia, joille tämä riittää. Eivät he heitä kaikkea peliin HIFKin / Jokerien / Kärppien.... edestä. Heitätkö itse itsesi Sarasvuomaisesti ytimiäsi myöten kehiin jonkun fucking Nokian tai Siemensin puolesta? Tuskin. Teet vain työsi niin hyvin, että hinta/laatusuhteesi on hyvä.

Lukko ja HIFK poistuivat jäältä ylimpinä ystävinä naamat virneessä

En tiedä sinusta, JHag, mutta minun mielestäni tässä jokin mättää. Jos ei sitouduta joukkueeseen ja pistetä itseään likoon, silloin kun pitää, ei mielestäni voi koskaan mitään suurta saavuttaakaan.

Ehkä tämä oli sittenkin se suurin syy, miksi otettiin Lukolta kuokkaan.

edit: Jos tuollaisessa tilanteessa voi poistua kaukalosta hymyssä suin, ei ainakaan minulta heru arvostusta. Muistaakseni varsinkin sinä olet painottanut "voittavan pelaajan" määritelmissäsi sitä, että tappiota pitää vihata. Voidaanko näin ollen siis todeta, että IFK:ssa on joko hyvin vähän, tai ei ollenkaan tällaisia pelaajia?
 

Pegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers, HJK, Arsenal, 1. FC Köln
Miksi kaaduttiin?

Viestin lähetti mixu

Mutta mistä johtuu se että juuri Hifkissä käy aina näin?
Ei se voi olla pelkkää sattumaa.Kun pelaajia hankitaan niin kyllä pelaajan taustat pitäisi tarkistaa paremmin ja juuri motivaatio seikat yms selvittää.

Pirun helppo vaatia, mutta käytännössä mahdotonta selvittää.

Niin pitkään, kun robottien sijaan kumilimppua liikuttaa ihminen, ei löydy sellaista pelaajaa, joka konemaisen varmasti pelaisi kauden kaikki ottelut. Heikkoja hetkiä tulee jokaiselle pelaajalle ja motivaatio voi kadota esim. siviilipuolen ongelmien takia.

Motivaatio voi olla helkkarin hyvä sopimusta tehdessä, mutta tilanne voi pitkän kauden aikana muuttua. Siis täysin veteen piirretty viiva tästä aiheesta keskustelu: tulevaisuuden motivaatiota ei voi arvioida!

Muita huomion arvoisia seikkoja on se että Harkins-Pärssinen kaksikko pelasi koko kauden alle kaiken arvostelut ja aika pitkälle samaa voi sanoa kaksikosta Jere-Söde.Minkä takia?
Olisi kiva saada vastauksia.

Hiukan eri mieltä. Täysin puhtaat paperit annan seuraaville herroille:

Lundell

Kuhta
Pärssinen
Jokinen
Pirjetä
Petrell

Pikkarainen

Söden kausi kaatui ainakin osittain loukkaantumiseen, Jerellä on ollut ongelmia Veli Alkoholin kanssa (toivottavasti Jere pääsee kuiville, mies on edelleen liigan parhaita pakkeja ja yks mun suosikkipelaajista). Siinä samaa mieltä, että kiekollisessa pelissä Söde floppasi pahasti viime kauteen verrattuna.

Pärälle Rouva Fortuna käänsi selkänsä kahden pahan loukkaantumisen hahmossa, mutta palattuaan mies teki puolikuntoisenakin hienoa duunia.

Harkins oli aivan unessa. Toisin kuin arvioin, mies unohti herätyskellon - johonkin. Eikä sitä koskaan uudelleen löytänyt.. Good-bye vaan!

Yksi asia mikä näissä Pentin kasaamissa joukkueissa on silmällepantavaa on se että AINA jää joukkuueen kasaaminen kesällä kesken ja sitä paikataan sitten kauden aikana ja yleensä niin että joku osa aina pettää.

Miksi joukkuetta ei kasata kesällä niin valmiiksi että valmentaja voi jo toukokuussa lähteä valmetamaan sitä kevättä varten?

Hifk kasataan niin että tärkein sentteri on jatkuvasti haussa,maalivahtipeliä ei saada millään kuntoon yms.

Tätä olen itsekin ihmetellyt. Ja eikö IFK:ssa osata tehdä Plan B:tä? Mitä muita nimiä oli Penan papereissa Santalan ohella vai oliko niitä??

IIHF:llä ja Euroopan liitoille sellaisia terveisiä, että muuttakaa jumaliste sitä siirtotakarajaa vaikkapa kesäkuun alkuun. Tämä pelaajien ryystäminen NHL:ään, ilman mahdollisuutta paikata nopeasti tilannetta, on kestämätön. IFK:n pelit eivät tähän kaatuneet, mutta toinen kunnon playmaker viime kaudella olisi vienyt IFK:n finaaliin.

Liigan muihin kärkiseuroihin verrattuna IFK:n esityksiä on varmasti haitannut Penan tavaramerkiksi tullut pelaajasirkus. Kun nämä "paikkaajat" ovat olleet lähes 100 % paskaa, niin ei ole tulostakaan tullut.

Tämä kausi on aivan eri asia. Penan toimimisesta työsulun aikana ei mulla ole mitään valittamista. Eikä ole helppoa istua tj:n paikalla ja katsoa, kun kovalla rahalla hankitut NHL-miehet pelaavat alle kykyjensä.

OJ oli Pomo: ratkaisi yksin otteluita, näytti mallia voittavasta pelaamisesta ja yritti tsempata esimerkillään muuta joukkuetta. Mutta Olli jäi yksin. Aloitukset eivät pleijareissa toimineet: mieheltä hajosi käsi jo ekassa kvartsiottelussa. Siitä huolimatta taistelua joukkueen eteen. Yksi asia, joka pettymyksen kohdalla lohduttaa, oli nimenomaan Ollin paluu ja panos Petopaidassa.

-------------------------

IFK:n pelit kaatuivat seuraavien syiden takia:

1) Vokoun. Loistavaa peliä runkosarjassa, oli voittava veskari. Liigan toiseksi korkein torjunta-%. Kun tosipelit alkoivat, mies jäätyi täysin. Aivan kuutamolla aiempiin suorituksiin verrattuna. Siis täysin odottamaton käänne. Kun tähän lisätään se luotto, minkä Vokoun oli saanut pelipaikallaan, miehen tason romahtaminen veti jalat alta kenttäpelaajilta.

Veskarin romahdus ei voinut olla vaikuttamatta puolustuspeliin ja pelisysteemiin. IFK pelasi mun mielestä 2. kvartsiottelusta lähtien kuin kananmunat housuissa. Johtuiko tämä siitä, että luotto Vokouniin oli mennyt?

2) NHL-pelaajat. Olli ja Lasse olivat ainoat lockout-pelaajamme, jotka pitivät tasonsa loppuun saakka. Miksi Rudy ei pelannut kevään -98 viileydellä? Missä olivat Marekin ratkaisut? Lydeä en voi arvioida, koska näin vain yhden matsin, jossa mies oli mukana. Siinä hoiti hommansa kiitettävästi.

3) Pelisysteemi, kurinalaisuus ja työsulku. Näimme ja koimme IFK:n faneina sellaisia hetkiä, joita ei tulla enää näkemään. Kyllä nousi niskavillat pystyyn, kun OJ:n ja Rudyn nimet kuulutettiin Jäähallissa. Tuli hienot muistot mieleen.

Mutta, mutta. IFK:n joukkue asettui lopulliseen kokoonpanoonsa vain muutama viikko ennen runkosarjan päättymistä. Aralle tuli kiire rakentaa ketjut ja rakentaa joukkueelle toimiva pelisysteemi. En ole Aran haastattelua lukenut, mutta epäilen, että Aralle tuli loppujen lopuksi liian kiire lockout-ratkaisujen vuoksi. Kuukausi enemmän aikaa joukkueen kanssa olisi voinut tuoda toisen tuloksen.

Työsulun vaikutusta joukkueen kemiaan on vaikea arvioida. Pidän kyllä käsittämättömänä, jos IFK:n floppaaminen laitettaisiin "liian nimekkään" rosterin piikkiin. Nimekkäillä rostereilla on myös voitettu mestaruuksia.

Penan jatko IFK:ssa on vaakalaudalla, vaikka mies ei tällä kaudella tehnyt mitään väärin. Sen sijaan aiempien kausien surullisensurkeat "hankinnat" eivät anna vakuuttavaa kuvaa P. Matikaisen pelaajatarkkailutaidoista. Uusi tj ja joukkueen säästökuuri ovat edessä.

Vyönkiristystä odotellessa lähettäisin kuitenkin pienen toiveen: säästäkää pelaajissa, panostakaa rahat kunnon valmentajaan.

Hyvää pääsiäistä,
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Re: Jhag

Viestin lähetti mixu

Vanhoilla meriiteillä ei näitä paikkoja pitäisi jakaa...

Ehkä en aina (koskaan) pysty kirjallisesti kertomaan mitä ajatteleln tai mitä haluan sanoa, mutta juuri tämä mixun kommentti on seikka miksi minä puhun edellisissä kirjoituksissani hyvä-veli yhdistyksestä ja miksi kaipaan enemmän sitoutumista/kiinnostusta emoseuralta.

Määrättyjen ihmisten diktaattorimainen sooloilu on loputtava.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Viestin lähetti JHag
Olen aivan eri mieltä Panzerfaustin kanssa siitä, että pelaajat haluavat aina vaan voittaa ja voittaa.


En halua kääntää tätä erittäin hyvää keskustelua tsätiksi, eikä se mun osalta siihen menekään kun kohta alkaa matsiin valmistautuminen, mutta olen oikeasti tyytyväinen, JHag, kun olemme kerrankin kunnolla ja ilmeisen perustavanlaatuisesti eri mieltä jostain! Muuten tässä menee uskottavuus itse kultakin.

Tai jos vähän tylsistytän: Olen vähän samaa mieltä, koska tiedän, että kaikkille pelaajille voittaminen ei ole tärkeintä, minä vaan en sellaisia arvosta yhtään.

(Asiasta yhdeksänteen: Suosikkipelaajani, Teemu Selänne, ei muuten ole voittamiskammoinen luuseri vaan väärinymmärretty sankari, kuten Joe Sakic tai Steve Yzerman 90-luvun alussa ennen kuin heidän jengeistään tuli superluokkaa. Ettäs tiedätte senkin...)
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
mixu: Juuri tuota mv-valmennusasiaa tuossa tavallaan kuvailinkin. Jos meillä dyykkaavat Vokoun, Bäckström, Lundell, Stathos, Draper.....you name it...niin pakkohan HIFKissä on katsoa peiliin, eikä vaan mankua veskareille yksin. HIFK on paska duunipaikka veskarille.

Pärde: Ei tuo mitä kuvailin ole minun ihanteeni. Siis se, että pelaajat ovat vain duunissa. Mutta se on karu fakta. Tunnen pelaajia monista joukkueista ja olen monesti tullut kaatamaan kylmää vettä HIFK / Jok -väittelyihin, joissa sohvaperunat oikeasti luulevat että Tomek ja Kimi vetävät toisiaan turpaan, jos tulevat kadulla vastakkain. Jätkät ovat duunissa. Mutta ei se voitontahtoa varsinkaan nuorilta pelaajilta yksittäisissä otteluissa tai ottelusarjoissa vie. Itsekin halusin pelaajana aina voittaa. Mutta kun pelaajalle tulee ikää +25 vuotta ja maisema vaihtuu väliä NHL-Sveitsi-Ruotsi-Suomi ja Suomessa vielä joukkueesta toiseen, ovat he useimmiten ajattelemassa vain omaa uraansa. Onko tämä jengi mulle hyvä, jotta pääsen näyttämään maajoukkuevalitsijoille ja scouteille ja pääsen eteenpäin? Ei siinä mun mielestäni mitään pahaa ole, sehän johtaa parhaimmillaan siihen, että joukkue menestyy. Kyllä sellainen joukkue, missä on kliinisiä ammattimiehiä, voittaa nuorta intoa ja voitontahtoa pursuavan kiihkeän joukkueen mallia HIFKin 3-4 -ketjun jätkät. Ei voi mitään, taito ja massa jyräävät innon ja yrityksen. Ja onhan se luonnollista että +30 -ikäiset pelaajat ajattelevat jo elämää uransa jälkeen ja koettavat päästä hyville palkoille pelaten samalla niin, että mahdollisuus palkan nauttimiseen ei katkea = pitää pysyä loukkaantumattomana , mutta toisaalta vetää tasaisen hyvä kausi. Harkins on malliesimerkki viileästä ammattimiehestä, samoin Metropolit. Kumpikaan jätkä ei välitä paskaakaan, minkä joukkueen paita on päällä. Kummallekin maksetaan hyvin ja kumpikin koettaa tehdä duuninsa hyvin. Metro on onnistunut tällä kaudella Harkinsia huomattavasti paremmin. Mutta ei heille merkitse mitään Jokerit tai HIFK, kumpikin sälli menisi ilmeenkään värähtämättä naapuriseuran pukukoppiin, jos Suomessa treidattaisiin pelaajia , kuten NHL:ssä Rike Siltasen aikaan..
 
Viimeksi muokattu:

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Re: Miksi kaaduttiin?

Viestin lähetti Pegu
Hiukan eri mieltä. Täysin puhtaat paperit annan seuraaville herroille:

Lundell

Kuhta
Pärssinen
Jokinen
Pirjetä
Petrell

Pikkarainen

Kyllä täytyy ihmetellä, miten voit antaa "täysin puhtaat paperit" Pärssiselle ja Kuhdalle. Kuhta oli loistava runkosarjassa, mutta pleijareissa - muutamasta maalista huolimatta - kuin varjo entisestä. Väkinäistä yrittämistä vailla järjen hiventä.

Pärä oli kyllä oma itsensä - pää ei kestä pleijareita tai MM -kisojen kovia matseja. Pärän vaisuutta ei missään nimessä selitä pelkät loukkaantumiset, vaikka niillä luonnollisesti osuutensa olikin. Pärällä oli runkosarjassakin vain muutamia väläyksiä. Ei missään olosuhteissa yli 200.000 €:n arvoinen mies.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU,MIFK
Viestin lähetti Pärde
Voidaanko näin ollen siis todeta, että IFK:ssa on joko hyvin vähän, tai ei ollenkaan tällaisia pelaajia?
Kyllä ainakin Kuhta tappion aika synkin mielin vastaanotti ja sellainen fiilis jäi, että kaveri tosiaan pelaa IFK:n eteen. Hän taitaa olla niitä harvoja pelaajia, joille vielä jotain punainen paita merkitsee. Suurin osa taitaa olla näitä JHagin mainitsemia virkamies-kiekkoilijoita.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Viestin lähetti JHag
Metro on onnistunut tällä kaudella Harkinsia huomattavasti paremmin. Mutta ei heille merkitse mitään Jokerit tai HIFK, kumpikin sälli menisi ilmeenkään värähtämättä naapuriseuran pukukoppiin, jos Suomessa treidattaisiin pelaajia , kuten NHL:ssä Rike Siltasen aikaan..

Ei merkitse, mutta Metro haluaa voittaa ja jos voitat/pelaat hyvin, niin pääset paremmille palkoille esim. Sveitsiin.
Päivän lehdessä (IS) OJ toteaa: "Jos tänne tulee joku jätkä Lapualta pelaamaan nelosketjuun, niin ei siltä mitään odoteta". Näin siis piällikkö ja samassa lehdessä Lukon Santala kertoo: "Olemme onnistuneet NHL-vahvistuksissamme enemmän kuin hyvin". Lukko on onnistunut hankkimaan hyvät vahvistukset ja ilman niitä ei taatusti olisi päässyt näin pitkälle. Sama pitää paikkansa kaikkien vielä jatkossa olevien jengien kohdalla.

Ifkin kohdalla on jo vuosikausia ollut lähinnä kaksi suurta ongelmaa: valmennus ja maalivahtipeli. Esimerkkeinä vaikka Suhonen ja Stathos, c´mon. Ensi kaudeksi valmentaja änäristä ja veskaan vaikka Kipperi, niin eiköhän tulosta ala syntymään. Toisaalta tulee sieltä keitä tahansa suhosia tai kreikkalaisia, niin naapurissa käännetään nekin vain hyviksi hankinnoiksi, kunnes silmät aukeavat ja totuus paljastuu ja taas liian myöhään.
 

Balderis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk + Edmonton Oilers
Helevetin hieno kirjoitus Kuvernööriltä. Kiitos! Noin se valitettavasti on. Frankkihan on aina ollut ylimielinen paskiainen, se on yleisesti tiedossa. Niin kauan kuin Frank ja Heino on hallituksessa, mitään muutoksia tuskin on luvassakaan.
 

tohtori4

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pro Pena- leiri
Oma näkemykseni miksi Hifk putosi on epäonnistunut maalivahtipeli. Ja nimenomaan Vokoun floppasi, ei Lundell. Lundell pystyi hyvin paikata Vokuonia kun mies taas imi pari maalia.

Myöskin Hyökäys arsenaali oli ratkasevassa asemassa Hifkin tippumiselle. Saatana on se kumma kun Pärä jonka palkka yli 200 000€ ei saa lukuisista Hifk hyökkäyksistä joissa oli mukana maalia!!!!!!!!!!!!!

Mutta kokonaisuutenaan koko joukkoe pelasi todella ailahtelevasti kun vertaa siihen mihin joukkoe venyi runkosarjassa. Mutta suoraansanottuna minua ei vittuakaan kiinnosta miten Hifk runkosarjassa pelasi kun ryssi tällä tavalla pleijarit. Jäi todella synkkä fiilis tästä kaudesta ja tätä kautta ei tule olemaan ilo muistella.....
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Viestin lähetti Balderis
Helevetin hieno kirjoitus Kuvernööriltä. Kiitos! Noin se valitettavasti on. Frankkihan on aina ollut ylimielinen paskiainen, se on yleisesti tiedossa. Niin kauan kuin Frank ja Heino on hallituksessa, mitään muutoksia tuskin on luvassakaan.

Ralli, sam_gebir, Hanska, Slode, minä ja sinä.... ja moni muu.
Mutta, kuten sanoin tuossa aikaisemmassa jutussani, olen optimistinen tulevaisuuden suhteen.
 

Johnny99

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Balderis
Helevetin hieno kirjoitus Kuvernööriltä.
Todellakin. Juuri tästä pikkupiirin puuhastelusta ja kahden perheen omasta hiekkalaatikosta juttelimme eilen hallilta poistuttaessa. Jos hallituksen äijillä ei ole uskallusta palkata oikeita tuloksentekijöitä ja antaa heidän tehdä työtään rauhassa, ei kummempaa menestystä ole jatkossakaan luvassa. Kekäläinenhän pääsi vahingossa huseeraamaan ja sai IFK:n menestymään, siksi hänet pitikin nopeasti kengittää pois. Eihän sellainen sovi IFK:ssa.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Samanlaista touhu tuntuu olevan Turussa jossa piiri pieni tekee mitä haluaa ja kuka ei noudata sääntöjä niin homma tehdään niin vaikeaksi että parempi lahteä menemään.
Monessako muussa sm-liiga joukkueessa tapahtuu samanlaista että suurinpiirtein samat vanhat pierut hoitavat vielä rollaattorista käsin seuraa. Tämä kuulostaa suuren ja mehtavan Neuvostoliiton touhulta.
Tämän vuoden joukkueesta että tulee mieleen Hajlliksen vanhojen joukkueiden kasaamiselta jossa hommattiin kaikki hyvät pelaajat ja koskaan ei saatu hommaa toimimaan... Ainoa pointti noissa hankinnoissa oli että tausta oli HIFK.
Jos joukkueessa on monta vahvaa isäntää niin ei siitä mitään tule.
Kunhan tallotaan toisten varpaille.
HIFK:ta johdetaan isännän otteella jossa ei ole tyyssijaa muilla hemmoilla.
Vertaa edellisen kauden pronssijoukkuetta ja tätä tämän vuoden joukkuetta niin eroa on kuin yöllä ja päivällä.
Mutta kuten aina niin kyseessä on joukkuepeli ja siinä pelaajat jotka ottavat omat roolit ja vahingoittavat sillä muiden pelaajien panosta on tuomittavaa. Ja ne on niitä mätiä pelaajia jotka on parempi ajaa ulos joukkueesta.
Mutta kuten Tuohimaa sanoi niin tässä vaiheessa kun valmentajaa vaihdettiin niin ei voitu enää pelaajia vaihtaa.
 

Jeffrey

Jäsen
Tämän iltaiseen Ifk-Kalpa B-junioreiden finaali peliin maksaa 5e sisään. Tässä ei ole vielä mitään ihmeellistä, mutta herää epäillys koska aikaisemmat pudotuspeli ottelut eivät ole mitään maksaneet... Onko
todellakin ifk:lla nyt niin huono taloudellinen tilanne, että nällä b-junnujen
peleillä on alettu rahastamaan. Semifinaali pelissä Hifk-Jokerit oli reilu 1000 ihmistä kattomassa joten kyllä jonkun verran rahaa ehkä tulisi...

Kysymykseni kuuluukin: Onko ifk:n taloudellinen tila oikeasti näin huono? Olisiko kyseisen pelin lippu maksanut jos ifk ei olisi eilen tippunut lukolle? Jälkimmäiseen uskallan epäillä, että ei...
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Jeffrey
Tämän iltaiseen Ifk-Kalpa B-junioreiden finaali peliin maksaa 5e sisään. Tässä ei ole vielä mitään ihmeellistä, mutta herää epäillys koska aikaisemmat pudotuspeli ottelut eivät ole mitään maksaneet... Onko
todellakin ifk:lla nyt niin huono taloudellinen tilanne, että nällä b-junnujen
peleillä on alettu rahastamaan. Semifinaali pelissä Hifk-Jokerit oli reilu 1000 ihmistä kattomassa joten kyllä jonkun verran rahaa ehkä tulisi...

Kysymykseni kuuluukin: Onko ifk:n taloudellinen tila oikeasti näin huono? Olisiko kyseisen pelin lippu maksanut jos ifk ei olisi eilen tippunut lukolle? Jälkimmäiseen uskallan epäillä, että ei...


Epäile ihan rauhassa. Vaikka kuinka toivot, ei IFK ole vararikossa. Myös B-juniori joukkueella on kuluja. Ehkä nämä pääsylipputulot käytetään B-juniorioiden kuluihin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Nuorempi Nelson
Epäile ihan rauhassa. Vaikka kuinka toivot, ei IFK ole vararikossa. Myös B-juniori joukkueella on kuluja. Ehkä nämä pääsylipputulot käytetään B-juniorioiden kuluihin.

Olen taas itse kuullut, että HIFKin B:n pääsyliput maksavat 1.500e kpl, jotta saataisiin taloutta kuntoon. Voi näitä urbaanilegendoja..

PeteX: Jep, juuri noin. Metro haluaa voittaa / pelata hyvin, jotta hänen uransa pysyy nosteessa. Parhaimmillaan se tarkoittaa nimenomaan sitä, että Metron kulloinenkin joukkue korjaa siitä hyödyn. Nimenomaan kulloinenkin, sillä Metro on tyylipuhdas nykykiekon palkkasoturi vailla mitään seurasidonnaisuuksia. HIFK olisi saanut Metron, jos olisi maksanut enemmän kuin Jokerit hänestä maksoi.

Svante: Tässähän on kysymys juuri siitä erikoisesta kuviosta, että HIFK Hockey Oy:n omistaa wanha kunnon ry. Ja Oy:n hallitus on miehitetty ry:n miehillä. Joten HIFKin hallitus valvoo itse itseään...ei siellä varmaan mono kovin herkästi viuhu :) . Kuitenkin meikäläistä kiinnostaa aina eniten se, miltä joukkue näyttää jäällä. Mun puolesta HIFKissä voi olla ohjaimissa Paavi, Anneli Saaristo tai Marika Fingerroos. Yhden, kahden, viiden tai viidenkymmenen vuoden kiinnityksellä. Kunhan vain joukkue jäällä pelaa HIFK-kiekkoa ja menestyy sen puitteissa niin hyvin kuin mahdollista. Vaikka en gloryhunter olekaan ja edelleen otan ennemmin ryminäpronssin kuin neppiskullan, niin tämä kausi päättyi mullekin pettymykseen. Olimme ryminäputoaja ekalla kierroksella. Vai oltiinko sittenkin vain myytti...
 
Suosikkijoukkue
Suomi
Viestin lähetti Johnny99
Kekäläinenhän pääsi vahingossa huseeraamaan ja sai IFK:n menestymään, siksi hänet pitikin nopeasti kengittää pois. Eihän sellainen sovi IFK:ssa.
Niin se aika kultaa muistot. Kekäläisestäkin on tullut Guru. 38 pelaajaa mestarijoukkueen ringissä. Veikkaan, että Arakin olisi tehnyt siitä mestarin. Tekikin, Jokereissa kultaisella 1990-luvulla.

Aran potkuihin tämä HIFK:n kausi kiteytyy. Jos Hallituksessa olisi ollut todellisia kovia jätkiä, pää olisi pysynyt kylmänä siinäkin tilanteessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös