Miinoja vai ei?

  • 2 194
  • 28

Tarvitsemmeko miinoja edelleen?

  • Kyllä, tarvitsemme miinoja edelleen

    Ääniä: 161 80,1%
  • Ei, miinoilla ei ole enää tarvetta

    Ääniä: 30 14,9%
  • Asialla ei ole merkitystä

    Ääniä: 10 5,0%

  • Äänestäjiä
    201

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mielipiteitä siitä tarvitsemmeko miinoja puolustaaksemme rajojamme? Ottawan sopimuksessahan maa-, sakara -ja putkimiinat kielletään. Sen sijaan sirotemiinat sallitaan edelleen.

Koska itärajamme on pitkä, niin mielestäni miinoja tarvitaan edelleen. Tosin eiköhän tosipaikan tullen niitä ole johonkin "jemmattu". Mutta joka tapauksessa näkisin, että miinat ovat puolustusvoimille aikamoisen tärkeä juttu.
 

Viljuri

Jäsen
Nykyisellä aikataululla ei ole miinoja syytä poistaa, muuten puolustusbudjetin menokehykset paukkuvat aivan tarpeettomasti.

Teknisillä ratkaisulla (nimenomaan miinojen suhteen, ei uusien asejärjestelmien kautta) voitaneen todennäköisesti vahinkoa puolustuskyvylle pienentää.

Miten olisi esimerkiksi jokin viuhkatyyppinen sakaramiina ("bundle"), joka ammuttaisiin heittimellä? Halpa ja sopisi Ottawan sopimuksen kehykseen...
 

Schwalbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämähän on niin sairas juttu kuin kuvitella saattaa. Kielletään ns. jalkaväkimiinat ja korvataan ne sirotemiinoilla inhimillisyyden nimissä. Sama kuin kieltäisi veden käytön tulipalojen sammuttamisessa ja korvaisi sen bensalla. Kyllä humanistit osaa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Jos toisilla on oikeus ydinpaukkuihin, niin meillä on oikeus miinoihimme. Jos luopuvat noista, niin sitten Suomi voi harkita miinoista luopumista, siis ehkä. Eihän niistä miinoista kenellekään haittaa ole, jos niitä vaikka tuolla itärajalla olisi. Vai onko sieltä halukkaita tulijoita? Lisää miinoja!
 

Habs16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Ehdottomasti tarvitaan. Vaikea oli arvata Jatkoajan virallisen desantin mielipidettä tästäkin asiasta.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tottakai tarvitsemme miinoja. Sehän on yksi osa mihin maanpuolustuksemme perustuu. Ehkä jossain maassa omatkin kävelee miinoihin, ja mm. siksi tarvitsee sopia ettei käytä miinoja. Mutta suomessa ei omat kävele omiin miinoihin. Eikä niitä miinoja kuitekaan käytettäisi kuin sodassa. En usko että sota suomeen tulee, ja jos tuleekin niin sama kait se on jos vihollinen kuolisi aseen luotiin vai miinaan.
 
Viimeksi muokattu:

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Lisää miinoja. Mikä se miinanvastustajien pointti yleensä on? Voi lähteä jalka tai jopa henki? No eihän sellainen sodassa käy päinsä.

Miinojen poisto tekee Suomen puolustuksesta naurettavan. Edes lähellä samaa tehoa olevien järjestelmien hankkiminen tulisi todella kalliiksi. Nämä ehdotetut valvontakamera-setit ovat kyllä luultavasti jostain vappuna pidetystä, kuukauden myöhästyneestä läpästä.
 

Kraztog

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Ac Milan,ManU,KuPS, Penguins
Tietysti miinoja,millä ihmeellä muuten pysäytämme veli sergein t-vaunut ja uraata huutavan jalkaväki massan.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
The Original Jags kirjoitti:
Miinoja ei tarvita.


Juurikin näin. Me emme tee miinoilla yhtään mitään tosipaikan tullen. Sen sijaan Venäjälle suunnatut ydinaseet tekisivät tehtävänsä. Siinä sitä voisi sitten ryssät uhitella niin paljon kuin haluaisivat.
 

MusanMake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Suomi
Tottakai tarvitaan, ehdottomasti. Ainoa uhka tulee tällä hetkellä (ja ilmeisesti vastaisuudessakin) idästä. Asia nyt on vaan niin, ettei meillä riitä äijät niin suuren voiman pysäyttämiseen joka paikassa. Mutta kun muutama paikka pistetään miinaa täyteen, niin siitä ei tule sitten enää ketään. Miinat ovat toimivan jalkaväen ohella maanpuolustuksemme selkäranka.

Enkä jaksa uskoa, että muutama taistelu-heko muuttaisi asiaa miksikään. Mielestäni miinat ovat korvaamattomia Suomelle. Ja kun kerran vastapuolikin tietää että täällä on raja täynnä niitä pikku-ilkimyksiä, tippuvat halut tulla edes kokeilemaan radikaalisti.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
MusanMake kirjoitti:
Tottakai tarvitaan, ehdottomasti. Ainoa uhka tulee tällä hetkellä (ja ilmeisesti vastaisuudessakin) idästä.

Tuossahan se tuli mainittua hyvin perusteellisesti. Ehdottomasti tarvitaan.
 

Viljuri

Jäsen
Jalkaväki- ja panssarimiinoja on kuitenkin varastoitu myös Ylä-Lappiin, suhteettomia määriä ajatellen tätä perinteistä a2-uhkakuvaa (=itää), valitettavasti.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Viljuri kirjoitti:
Jalkaväki- ja panssarimiinoja on kuitenkin varastoitu myös Ylä-Lappiin, suhteettomia määriä ajatellen tätä perinteistä a2-uhkakuvaa (=itää), valitettavasti.
Kuinka paljon on suhteeton?
 

Viljuri

Jäsen
tuuski kirjoitti:
Kuinka paljon on suhteeton?

Niin, ilmaisin itseäni tapani mukaan huonosti. Koko maatahan puolustetaan doktriinin mukaan, mutta näiden miinojen suunniteltu operativiinen käyttö on jotakin muuta vihollista vastaan kuin a2:sta, pääasiallisesti.

EDIT: -l
 
Viimeksi muokattu:

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Miinat ovat käytännössä ainoa ase jonka avulla ei voi hyökätä. Ja juuri sellainen ase tulisi kieltää. Ymmärrä noita nyt sitten.
 
Niin kauan kun itärajan takana on veren- ja vallanhimoinen diktatuuri niin miinoista ei pitäisi luopua. Terveisiä Tavjalle.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Ei liene yllättävää että miinakysymys on yksi suurista syistäni vihata Haloskaa.

Osaavissa käsissä miina ei ole siviileille sen enempää vaaraksi kuin muutkaan aseet sodassa. Neekereiden ja muiden ählämisählämien miinaviljely on sitten toinen juttu. Tässä näkyy taas rasismin vastustamisen järjettömyys: Jos Ottawassa olisi ajateltu viattomia siviilejä, miinat olisi kielletty vain ei-valkoisilta kansoilta.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Ottawan sopimus on taas yksi lenkki asevarustelua "hillitsevissä" jeesustelusopimuksissa.

Aseteollisuuden pamput hierovat käsiään ja hykertelevät, kun alkeelliset (ja ilmeisen halvat...) maa- ym. miinat korvataan miljardien (Suomessa ehkä kuitenkin vain joidenkin kymmenien miljoonien) hintaisilla asejärjestelmillä. Jollakinhan se "puolustuksellinen tyhjiö" on täytettävä.

Kyllä tässä mieli ylenee, kun mahdollisessa tositilanteessa tietää kokevansa kuoleman tai hyvällä tuurilla vain haavoittumisen älykkäällä ja humaanilla tavalla.

"Getting your leg blown off by some ancient landmine is so 1967."

Kieltäkää kansainvälisillä sopimuksilla vallanhimo, ja viekää diktaattoreita siittävät isät ja äidit suota kuokkimaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös