Miikka Salomäen taklaus Justin Hodgmaniin ottelussa Pelicans-Kärpät

  • 124 485
  • 622

Dogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Salomäki taklaa Hodgmania pahoin seurauksin. Kyllä se pitäisi tuota videota kelailemalla kaikkien nähdä. Vai voiko joku väittää tuon perusteella, ettei kumpikaan taklaa tai että Hodgman taklaa? Ei, vaan kyllä se on Salomäki eikä siitä kahta sanaa.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Huutonaurua!!!! Tuossa reaktio kun kuulin Liusjärven arvonnan tuloksen. Täähän alkaa olla nykyään, kuin lottoa. Voitas alkaa pitkävedossa veikkaamaan tyyliin Salomäelle pelikieltoa 1: alle 2 ottelua, 2: yli 2 ottelua. Kertoimet menis sitten pelaajan nimen, joukkueen ja Lyisjyrvän sympatioiden mukaan. Mies taitaa tosissaan inhota Kärppiä? Vai kävikö iso paha Suikkanen pelottelemassa? Vittu mitä perusteluita, huh huuh huh!

Extra vitutus päälle kun tänään 100% varmasti se Justin Piiperi pelaa... Ei helvetti mitä paskaa! Liusjärvelle kysymys: katsoitko edes videota?
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Salomäen tilanne oli päivänselvä yhteentörmäys, ei Salomäki olisi voinut tuossa mitään muuta tehdä. Siis jos edes nyt jotain teki, otti vastaan Hodgmanin joka liukui katse muualla päälle. Toivottavasti ei nyt loukkaantunut kuitenkaan, mutta Salomäkeä tuosta on turha kyllä syytellä. Peltomaalta ihmeellistä itkua, luulisi, että tajuaa itsekin lätkää pelanneena, ettei tuossa ajassa ehdi mitään tehdä. Turha äijähän tuo muutenkin on kommentaattorina, joten ei sinällään mikään ihme.
Salomäki näki Hodgmanin tulon, eikä olisi tarvinnut töötätä kiekotonta miestä. Täysin turha ja hölmö teko, joka katkaisi oman jengin hyvän kirin.

Ja perkele Peltomaa on paras kommentaattori ja muodostaa helvetin hyvän parin JP:n kanssa. Toki myönnän pelicans-myönteisyyden tässä matsissa. Tinke taisi vain haluta, että hieno taistelu jatkuu.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Miltähän tämä ketju näyttäisi, jos Pelicans- ja Kärpät-kannattajien kommentit poistettaisiin? Pikainen silmäys antaa mielikuvan että 3/10 kirjoittajista pitää tilannetta tahallisena, 7/10 vahinkona. Näiden joukossa on sekä niitä, jotka korostavat JH:n olleen varomaton kun ei katso eteensä, että niitä joiden mielestä Salomäelle näitä vahinkoja sattuu melko usein.

Oikeusvaltioperiaatteen mukaan tuomio voidaan jakaa vain varmoin perustein. Miten Liusjärvi pystyi olemaan tilanteesta varma? (joukkueiden kannattajilla ei ole kommenttioikeutta)
Toinen kysymys liittyy aikatauluun: oliko kurinpitäjillä riittävästi harkinta-aikaa tuomion ratkaisemiseen (vrt. Salomäen reaktio aikaan tilanteessa)?

Kolmas kysymys, johon Liusjärveltä toivoisin vastausta: minkä tuomion hän olisi antanut, mikäli tilanteen pelaajat olisivat olleet Jari Viuhkola ja Joonas Jalvanti?

Ja neljäs: miten erilainen aiempi rike voi olla koventamisperuste? Siviilioikeudessa henkilö on aiemmin tuomittu velallisen epärehellisyydestä, joka on koventamisperusteena hänen myöhemmässä rattijuopumustuomiossaan? Enpä usko.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En yleensä harrasta näitä ajatusleikkejä, mutta nyt teen poikkeuksen. JOS tietäisit varmasti, että Salomäki teki tuon tahallaan, olisiko tuomio ollut sopiva. Jos ei, niin miksi?

Hodgman luisteli päin Salomäkeä, paha sitä on Salomäen tahallaan tehdä. Tätä et kuitenkaan varmasti ajatuksellasi hakenut, vaan tilannetta jossa Salomäki tulisi puskista taklaamaan kiekotonta Hodgmania? Tässä kuvitellussa, todellisuudesta täysin erilaisessa tapauksessa, tuomio olisi ihan kohdallaan.
 

Wolves

Jäsen
Salomäki taklaa Hodgmania pahoin seurauksin. Vai voiko joku väittää tuon perusteella, ettei kumpikaan taklaa tai että Hodgman taklaa?

Värilasit näkyy tänne saakka. Muistettakoon, että Hodgman on tässä se pelaaja, joka ei edes seuraa mihin on luistelemassa. Ja ne jotka vaahdon ehtivät muodostaa jo suupieleen, en tarkoita tällä että törmäys oli Hodgmaninkaan syy.

Voi. Kukaan ei taklannut ketään.

Toisekseen, miten jotakuta voidaan taklata "pahoin seurauksin", jos pelaaja on mukana jo seuraavana päivänä pelireissulla. Jos taklattiin pahoin seurauksin, pelaaja makaa sairaalassa, eikä liiku sieltä mihinkään useaan päivään. Vissi ero.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Melko odotettu rankku tuli, vähintään 2 peliä odotin, tuli 3.

Kurinpitopäätöksestä:
En pidä uskottavana sitä, että jos tilanne olisi tullut yllätyksenä Salomäelle, että itsensä jännittäminen olisi aiheuttanut videotallenteesta ilmenevän taklauksenomaisen painopisteen muuttumisen.

Tuo painopisteen muuttaminen näkyy niin selvästi ilman värilaseja videon toisesta kuvakulmasta, että tahallisuus on niin varmaa riittääkseen hyvin pelikiellon perusteeksi. Minusta Salomäen "valehtelu" voisi olla jopa rangaistusta korottava seikka, mutta menkööt.

Ei Salomäki tuossa mitään pommia hakenut, eikä varmasti koittanut vahingoittaa, mutta noin siinä käy kun kokematon junnu ajelee kiekotonta pelaajaa, silloin voi sattua odottamattomia, ja niistä tulee penaltia, joten ne kannattaa jättää pois nyt kun vielä on nuorena helppo oppia, vanhat rotat kun ei uusia temppuja opi.

Ja vielä, hyvä että nämä vahingoiksi naamioidut linjataan kovalla kädellä pois, muuten alkaisi pelaajien uratkin lyhenemään, kun koko ajan saisi olla aivotärähdyksistä toipumassa.
 

peikko#13

Jäsen
Kauden fiaskotuomio. Tahaton törmäys, jossa toinen kerkeää noin sekunti ennen törmäystä hieman suojata itseään. Tästä sitten tuoksahtava kurinpitoelin arpoo yhden kauden pisimmistä tuomioista. Vauhdilla päähän vedetyt taklaukset on rangaistu rutiininomaisesti 1-2 pelillä. Vittu mitä linjatonta paskaa. 2 minuuttia estämistä tai ei mitään olisi ollut oikea tuomio. Jos tuomarit paskoo housuihin, kuten yleensä, niin ei kurinpitäjän pitäisi enää, kun saa niitä hidastuksia kelailla. Jatkossa kurinpitäjältä voisi toivoa myös jonkin asteista katsotun ymmärtämistä, jos ei ole liikaa pyydetty.

Salomäen rike oli olla väärässä paikassa väärään aikaan. Eniten tilanteessa ihmetyttää Hodsonin toiminta. Kai kentällä nyt vähän kuuluisi tiedostaa minne päin oma nokka näyttää. Jos noin jatkaa pää kumarassa silmät kiinni liukuilua niin joskus käy vielä oikeasti pahasti, kun tömähtää pää edellä avonaisen vaihtoaition karmiin. Toivotaan, että on kunnossa vaikka pelaaminen oikeusmurhan jälkeen ankarasti vituttaakin. Mutta se on enemmän liigan kuin Hodgman tai Pelicansin vika.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Kuinka helewetin kujalla voi fanitytöt ja -pojat olla? Luuletteko te ihan whittu oikeesti, että Liusjärvi kelaa youtube-pätkiä tai tiiraa suttuista nelosen koostetta Pelsujen fanipaita päällä Suikkasen huutaessa kurkku suorana selän takana, että "kato kato ny, sehän yrittää tappaa sen perkele"?? Nyt shaatana valoja päälle... Ja tämä siis HPK / HIFK lasien takaa!

SM-Liigan videotuomarilla on käytössään aivan peevelisti meille näkymätöntä videomateriaalia joka jumalan kulmasta mitä kuvitella saattaa, puolueettomia silminäkijälausuntoja jne.jne. Niihin perustuen tehdään johtopäätös tapahtuneesta ja sen jälkeen kysellään osallisten kommentit ja tämän jälkeen runtataan lopullinen päätös.

Liusjärven materiaalin perusteella on toteen näytetty, että Salomäki tekee temppunsa täysin tahallisesti ja rangaistus on sen mukainen => miettikää nyt jumaliste sitä mitä seuraisi jos tahallisesta kiekottoman pelaajan ajelusta selviäisi ilman lisäsanktioita? Seuraavana listalla kaikki vastustajan tähtipelaajat, parit veskarit jne.jne. (OHO, sori, OHO, sori, OHO...). Se on ihan oikeesti yksi whitun maku mitä mieltä täällä kukakin on, eiköhän joku valopää ole kohta ehdottamassa, että 2min olis ollut tuosta oikea rangaistus?
 

Dogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Värilasit näkyy tänne saakka. Muistettakoon, että Hodgman on tässä se pelaaja, joka ei edes seuraa mihin on luistelemassa. Ja ne jotka vaahdon ehtivät muodostaa jo suupieleen, en tarkoita tällä että törmäys oli Hodgmaninkaan syy.

Voi. Kukaan ei taklannut ketään.

Toisekseen, miten jotakuta voidaan taklata "pahoin seurauksin", jos pelaaja on mukana jo seuraavana päivänä pelireissulla. Jos taklattiin pahoin seurauksin, pelaaja makaa sairaalassa, eikä liiku sieltä mihinkään useaan päivään. Vissi ero.

Näillä mennää. Näkemyseroja. Jos kukaan ei olisi taklannut ketään niin todennäköisesti kummallekaan ei olisi käynyt pahasti, tai sitten molempia olisi sattunut.

Tuo niskan retkahdusvamma ja aivotärähdys kuulostaa mulle aika pahalta. Näkemyseroja taas... turha alkaa väittelemään.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Tuohan on poimittu Liusjärven raportista, joten vieläkään ei mitään tietoa mahdollisesta loukkantumisesta ole. Kyseessä on vain lääkärin epäilys heti tapahtuman jälkeen.

Tuskin mies tuollaisen epäilyn jälkeen haluaa riskeerata uraansa saati Suikkis ei päästä miestä edes pukukoppiin. Kyllä sinäkin epäilyn takia päättäisit olla ottamatta riskin, vai menisitkö jäälle?
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
K-18?

Onko tänne palstalle ikärajaa? Palsta on täynnä näitä "saunan takana on tilaa" tyyppisiä lätkäjätkiä, jonka fyysinen tai henkinen ikä on reiluusti alle 18. Onneksi nämä kaverit eivät saa päättää edes jääkiekkokentän rangaistuskäytännöistä, saati oikeiden oikeusistuimien.

Osa kirjoittajista suorastaan halveksii todellista elämää ja pitää noita pelaajia jonkunlaisina sirkuspelleinä. Haha, siellä se makoilee jäällä ja etsii katseellaan tuomaria. Nyt oikeasti kannattaa laittaa kone kiinni ja mennä ulos kävelylle miettimään. Sieltä lanattiin jäältä ämpärillinen punaista lunta. Jos muusta ei tajua niin toivottavasti edes tästä. Se ei ole mitään maalia, se on verta. Voin sanoa, että kaveri melko varmasti ei pelleilläkseen makaillut siellä jäällä.

Tätäkin Kärppä-fanit yrittävät kääntää Pelicansin niskaan. Lahdessa tuskin on yhtäkään henkilöä joka näkisi positiivisessa valossa, että:

a) Pelicansin tärkeimpiin lukeutuva kaveri on poissa kauden tärkeimmästä pelistä tai pelaa siellä puolikuntoisena
b) Kärppien potentiaalinen ja lahjakas pelimies, joka tosin aiheuttaa joukkueelleen harmaita hiuksia illasta toiseen, istuu katsomossa.

Toivon sydämeni pohjasta, että tätä koko tapahtumaa ei olisi ikinä tapahtunutkaan. Pelicans on ollut paria erää lukuunottamatta hallitseva joukkue tässä sarjassa ja Kärpät on pitänyt pystyssä Pelicansin onneton viimeistely, joka näyttää menevän tärkeiden pelien kokemattomuuden piikkiin.

Jos tuo mailanpuristaminen tyhjissä maalipaikoissa loppuu niin nähdään peli 7.
 

Käytös10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Näin Kärppäkannattajien linjasta poiketen mielestäni ihan oikean suuntaisesti meni tuomio, vaikka se pahaa tekeekin. Itse näin samat (ja muutaman muunkin) tahallisuuteen viittaavan seikan kuin kurinpitäjäkin, kunhan vain tarpeeksi tarkkaan kelailin tilannetta. Yksi peli olisi ollut ilman tuomariin törmäys -episodia sopiva, nyt olisin antanut kaksi. Varmaan koventamisperusteena on käytetty sitä, että tähtipelaaja jyrättiin ja kävi pahasti (mikä ei tietenkään ole oikea periaate toimia). Tuskin ajatteli Salomäki vahingoittaa mitenkään, siitä nyt vauhtikin kertoo jotain, mutta teko on kuitenkin tulkittavissa tahalliseksi ja rangaistus sen mukaisesti. Uskoisin, että tarkoituksena oli suorittaa tahattoman näköinen "yhteentörmäys-estäminen". Nyt vain kävi niin, että tuli vastapuolelle puskista.
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei voi kuin päätä puistella näille kommenteille, jossa Salomäen väitetään ajelleen Hodgamin levyksi tai taklanneen rumasti puun takaa. Hän siis ajelee Hodgamin lähes paikallaan seisten? Ainoa tilanteessa jolla oli edes vähän vauhtia oli Hodgman itse ja hän ei katso yhtään minne on menossa.

Edelleenkään ei ole tullut mistään virallista tietoa Hodgmanin kunnosta. Ensimmäiset vaahto suussa annetut raportit kertoi miehen viedyn ambulanssilla sairaalaan. Sitten puhutaan Pelicansin lääkärin diagnosoimasta retkahdusvammasta ja "mahdollisesta" aivotärähdyksestä. Nyt mies on jo Oulun koneessa menossa pelipaikkakunnalle. Tämähän voi päättyä vain siihen, että mies ratkaisee illalla pelin Pelicansille.
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Yyyyyks pikku detalji jäi.... Hodgman ei ollut kiekollinen, Miettinen oli. Miten näin tärkeä yksityiskohta voi jäädä ihmisiltä huomaamatta?

Hentusella oli huomattavasti enemmän aikaa mallata taklaustaan ja nähtyään, että Camilla kiekko karkaa jättää koko pommin antamatta. Lisäksi Hentusen vauhti tilanteessa on huomattava, joten aivan käsittämätöntä että Hentunen selvisi pelkällä 5+20 min, mutta mitäpä näitä miettimään sen enempää.

Toivottavasti joskus saataisiin ammattimaisuutta kurinpitopuolellekkin, niin jäisi nämä juupas eipäs keskustelut unholaan. Nykyään kun päätökset rönsyilee sinne sun tänne ilman mitään johdonmukaisuutta, niin tälläisia tapahtuu liian usein. Linjat pitäisi vetää tiukaksi ja selkeiksi pelaajille, valmentajille nja tuommareille jo runkosarjassa, jottei kauden tärkeimpiä pelejä tarvitsisi kabiniteissa ratkoa.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Hentusella oli huomattavasti enemmän aikaa mallata taklaustaan ja nähtyään, että Camilla kiekko karkaa jättää koko pommin antamatta. Lisäksi Hentusen vauhti tilanteessa on huomattava, joten aivan käsittämätöntä että Hentunen selvisi pelkällä 5+20 min, mutta mitäpä näitä miettimään sen enempää.

Edelleen: Miettinen oli tilanteessa kiekollinen pelaaja, Hodgman ei. Tai no, ei ihan sanatarkasti kiekollinen, mutta kiekolliseksi luokiteltava = taklaaminen sallittua.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Hentusella oli huomattavasti enemmän aikaa mallata taklaustaan ja nähtyään, että Camilla kiekko karkaa jättää koko pommin antamatta. Lisäksi Hentusen vauhti tilanteessa on huomattava, joten aivan käsittämätöntä että Hentunen selvisi pelkällä 5+20 min, mutta mitäpä näitä miettimään sen enempää.
Mistä näitä sikiää? Toisessa tilanteessa taklattava on kiekollinen pelaaja, toisessa kiekoton. Tilanteet ei ole mitenkään verrannollisia keskenään. Vähän voisi miettiä ennen tänne kirjoittamista.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Oli syyllinen kuka vain, aivan vastuuntonta on peluuttaa Hodgmania tänään. Näin ainakin sen 'sairaskertomuksen' mukaan, mitä IS kuvaili.

Minusta kumpikaan, eli Miettisen ja Hodgmanin tapaus, ei ollut rumimmasta päästä eli ilmiselvän tarkoituksellista vahingoittamista.

'Loukkaantumiset kuuluvat jääkiekkoon'.
 

Mehustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kastanjasutipuu
Täältä menee ruksi kohtaan "oikea tuomio".

Salomäki näkee minusta jo sekuntia, puoltatoista ennen sen, että Hodgman lähestyy. Jos tämä pitää paikkansa, taklaus on automaattisesti täysin perseestä.

Näki Salomäki kohteensa tai ei, miehellä on aikaa laittaa keskivartalon lihakset lukkoon, juntata luistimet kenttään ja nostaa kädet ylös. Vaistonvaraista tai ei, tällaiset liikkeet pitää saada liigasta sinne, missä pippuri kasvaa. Vaaralliset taklaukset ovat vaarallisia riippumatta niiden tahallisuudesta.

Pelaajien pitäisi vähitellen saada nämä jutut pois reflekseistään ja vastaavissa tilanteissa pyrkiä välttämään vastustajan loukkaantuminen yhtä paljon kuin oma. Siihen peilaten: justice for all.
 

Hockey-65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ainoa vääryys tässä tapauksessa on tuomion pienuus, nämä tapaukset pitäis kitkeä pois kovalla kädellä, paljon isommilla rangaistuksilla.
Seppäsen kommentti asiaan on kärjistetty, mutta oikeammilla linjoilla kuin kurinpitäjän tuomio.
Todella vastuuton temppu Salomäeltä!
 

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt kun on voinut hidastuksista katsella rauhassa, niin voi todeta että oikein meni. Ei todellakaan ollut sattuma-yhteentörmäys, vaan Salomäki käytti tilanteen hyväkseen ja kolasi Hodarin. Ja kiekoton pelaaja huom! Ei tarvinnut siihen paljoa vauhtia kun toinen katsoo muualle ja liukuu kivasti kohdalle. Ja tämä paljastuu Salomäen valmistautumisesta mikä hidastuksesta käy ilmi. Ei varmaankaan ollut tarkoitus vahingoittaa ja toivottavasti näin ei käynytkään. Ajattelematonta ja turhautunutta toimintaa häviöllä olevan joukkueen pelaajalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös