Ilmoitukset

Käyttäjiä on huoltokatkon jälkeen piinanneet kirjautumisongelmat.

Jos koet kirjautumisessa olevan ongelmia ota yhteyttä ylläpitoon. http://keskustelu.jatkoaika.com/misc/contact tai @Ylläpito 

Sulje ilmoitus

Nimimerkki The Original Jags saa kirjoittaa jatkuvaa Venäjä-aiheista offtopiciaan jatkossa muualla kuin Jatkoajan keskustelupalstalla. Kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet on nyt poistettu.

Pelkkä hymiö ei anna mitään uutta keskustelulle. Tämän vuoksi nimimerkki jussilainen on seuraavan viikon pelikiellossa.

Nimimerkki Kake74 syyllistyi jälleen kerran itsemoderointiin, joten päätimme antaa hänelle tällä kertaa kahden viikon pelikiellon.

Nimimerkki nahkis kirjoitti turhan ja provosoivan viestin Pekka Virran ketjuun. Nimimerkin rikehistoriasta johtuen annamme hänelle kahden viikon pelikiellon.

Myös nimimerkki Lätkäjope innostui kirjoittamaan Lukko-osioon täysin turhan ja tarpeettoman naureskeluviestin. Annamme tästä hänelle viikon pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Jouduimme poistamaan suuren osan nimimerkki Kepuli8:n kymmenestä ensimmäisestä viestistä. Tämän vuoksi päätimme poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet sääntöjen 1§:n perusteella.

Käsitämme viestin. jossa lukee pelkästään "Aamen tälle!", sisällöttömänä onelinerina. Tämän vuoksi nimimerkki Mark Fox on seuraavan viikon pelikiellossa.

Sulje ilmoitus

Mielenkiintoiset dokumenttiohjelmat

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Disaster, 24.06.2008.

 1. Turder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  En pikaisella googletuksella löytänyt Joutilaat-dokkaria. Siinä ollaan sielunmaisemassa ja muutenkin jumissa. Jäänyt mieleen sen yhden jampan makkari, jossa kattovalosta roikkuu rantapallon kokoinen wunderbaum-kokoelma.
   
 2. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Thorissa oli kieltämättä niin mahtavia kohtauksia, että edes legendaarisen Spinal Tapin tekijät eivät olisi keksineet moisia käsikirjoittaa. Monesti oli vähän niin, ettei edes tiennyt saisiko asialle nauraa, mutta se sekoilu lentokentän oven kanssa nauratti ihan luvan kanssa.

  Samasta genrestä suositeltava myös kotimaista mestariteosta, eli dokumenttia Kohu-63:n jenkkirundista. Löytyy myöskin kokonaisuudessaan Youtubesta, jos ette ole telkkarista nähneet: Kohu-63 Amerikassa - YouTube

  Kohokohtina dokkarista mainittakoon ainakin verkkarit sala-asuiksi, että pääsevät Kanadasta rajan yli ja sitten tietty se kliimaksi, kun on viimein päästy keikalle - mutta rummut puuttuu.

  Härmäpunkkarit ei pienistä vastoinkäymisistä lannistu, keikka sujui kurkkupurkkeja ja muovituleja paukutellen!
   
 3. Action Bronson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen suurin ja kaunein
  Valkoinen raivo | Dokumenttiprojekti | TV | Areena | yle.fi

  Kertomus Laurista ja hänen kauttaan muista, jotka ovat koulukiusaamisen ja lapsuudessa koetun trauman yhdistelmän seurauksena täynnä raivoa, mikä voi johtaa kouluampumisiin ja muihin äärimmäisiin väkivallantekoihin. O: Arto Halonen
   
 4. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Milius | TV | Areena | yle.fi

  Tällainen dokumentti John Miliusista tuli tallennettua mutta en ole vielä katsonut kuin vähän alkua kun jalkapallo vie aikaa. Vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta.
   
 5. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Freedom's Fury.

  Dokumentti kertoo Melbournen olympialaisisten vesipallon välieräottelusta Unkari-Neuvostoliitto. Tuo matsihan pelattiin vain pari viikkoa Unkarin kansannousun, jonka Neukut väkivaltaisesti tukahdutti, jälkeen.

  Ohjelmassa käydään läpi tapahtumat kansannousun syistä sen alkuun, ja pelin jälkeisiin tunnelmiin. Meikäläinen ainakin oppi paljon uutta tuosta. Tiesin ainoastaan, että Unkarissa on kansannousu ollut, ja että se tukahdutettiin tankkien avulla. Olin myös kuullut tuosta pelistä, että aika melkoinen meininki ollut siellä, mutta siis paljon sellaista mitä en koskaan edes tullut ajatelleeksi.
   
 6. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Jos näistä on ollut jo puhetta aiemmin ketjussa niin pahoittelen (kokeilin JA:n hakua, mutta sehän ei tunnetusti ihan aina kaikkea palauta).

  HBO Nordic:in elokuvavalikoima on jokseenkin surkuhupaisa, mutta dokumenttiosiossa on jotain järkevääkin. Lähiaikoina on sieltä on tullut katottua kaksi dokumenttia, eli Spymasters - haastatellaan useampaa entistä ja nykyistä CIA:n (ja muiden jenkkiläisten turvallisuusorganisaatioiden) johtajaa, aiheena terrorismin vastainen sota, "tehostetut" kuulustelumenetelmät, lennokki-iskut ja sitä rataa. Mielenkiintoista materiaalia ja mielenkiintoista kuulla myös ihmisten mielipiteitä, jotka ovat olleet mukana päättämässä noista.

  Mutta todellinen helmi oli Paradise Lost (osat 1 -3). Ei siis kerro bändistä. Tästä on kuullut aikaisemminkin paljon, on tainnut telkkaristakin tulla joskus Suomessa, mutta jotenkin aina jäänyt väliin eikä ole jaksanut netistä ladata. Kun tuli bongattua, että tuoltahan se löytyy, olihan se pakko viimein katsoa. Ihan minimaalisella spoilauksella, 90-luvun alkupuolella pienessä kaupungissa Arkansasissa (taipuuko se noin? enivei) löydetään kolme pikkupoikaa julmasti murhattuna. Hyvin nopeasti paikalliset viranomaiset päättävät, että syypää on paikallinen "saatananpalvoja" (se kuuntelee metallia ja tykkää mustista vaatteista, mitä muutakaan se voisi olla) kavereineen. Dokumenttisarja seuraa sitten poikia ja oikeuskäsittelyä piiitkän aikaa. Sisältää paljon katseltavaa (ensimmäinen osa on melkein kolme tuntia), mutta ihan aiheesta palkittu useita kertoja. Välillä pistää vihaksi oikein kunnolla, välillä joutuu olemaan ihan monttu auki kun tulee taas uusi käänne.
   
 7. BitterX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja FC Wacker Innsbruck
  Lainaus:
  Erinomainen dokkari - kiitos linkistä!

  Paljon samaa oli vuoden Tukholmassa 1969 järjestettyjen jääkiekon MM-kisojen ottelussa Tsekkoslovakia - Neuvostoliitto, kun edellisenä vuonna oli tukahdutettu Tshekkosslovakian kansannousu "Prahan kevät". Tshekkoslovakia piti tunteet kohtuullisen hyvin lapasessa ja voitti 2-1, vaikka pari ylilyöntiä taisi tuossakin matsissa olla. Matsin jälkeen tshekkoslovakialaiset kieltäytyivät kättelemästä CCCP:n pelaajia. Tukholmalainen yleisö oli raivoisasti Tshekkoslovakian puolella tuossa matsissa ja Prahassa matsin aiheuttama tunnekuohu johti myös levottomuuksiin, joita Tshekkoslovakian hardliner-kommunistit käyttivät myöhemmin syynä hankkiutua eroon liberaalista pääsihteeristä Alexander Dubcekista. Hiukan ironisesti Neuvostoliitto voitti lopulta kultaa, koska Tshekkoslovakia hävisi viimeisessä matsissaan Ruotsille.

  Tuosta matsista ja sen taustasta pätkää täällä: Story behind ČSSR vs USSR 1969 Hockey World Cup Eng Subs - YouTube
   
 8. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Kiitokset vinkistä @BitterX !

  Täytyy laittaa tuo kirjanmerkkeihin ja katsoa paremmalla ajalla.
   
 9. BitterX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja FC Wacker Innsbruck
  Lainaus:
  Tuo minun jakamani linkki ei ole valitettavasti dokkari, vaan ainoastaan hyvin lyhyt reportaasi. Tuosta matsista en tiedä varsinaista pidempää dokumenttia olevan, mutta esimerkiksi kirjassa "Punakone ja Vaahteranlehti" tuota matsia ja sitä edeltäviä poliittisia tapahtumia käsiteltiin kohtuullisen laajasti.
   
 10. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Joo, olisi varmaan kannattanut meikäläisen kurkata tuokin ennen tänne kirjoittamista :)

  Mutta kuitenkin. Mielenkiintoinen aihe!
   
 11. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Täälläkin tuoreeltaan mainittu I am Thor löytyy muuten nyt Netflixistä. Erinomainen dokumentti! Kiitos vaan vinkistä, täältä sen poimin ja timanttia kyllä on.
   
 12. Radiopää Jäsen

  Yritin etsiä täältä jotain murhiin liittyvää ketjua, mutta ilman tulosta. Ilmoitettakoon siis täällä, että Yle Areenasta löytyy kaikki Ei vanhene koskaan -sarjan jaksot.

  Ei vanhene koskaan | TV | Areena | yle.fi
   
 13. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
 14. moby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP(#42)
  Viimeksi muokattu: 05.09.2016
 15. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Ulkolinja: Lapsisotilaiden uusi sota | Yle TV1 | yle.fi

  Ulkolinja: Lapsisotilaiden uusi sota | TV | Areena | yle.fi

  "Kun sota ulkoistetaan, yritykset koettavat hankkia halvimmat mahdolliset sotilaat. Heitä ovat lapsisotilaat Sierra Leonesta. On tärkeää, että länsimaissa tiedostetaan sodan yksityistämisen seuraukset", toteaa dokumentin ohjaaja Mads Ellesoe.

  Aegis World GardaWorld
  Sandline International - Wikipedia
  Tim Spicer - Wikipedia

  Osin järkyttävä mutta samalla mielenkiintoinen dokumentti ulkoistetusta sodankäynnistä ja yksityisistä palkka-armeijoista. Tim Spicerin perustama Sandline värväsi aparthaidin jälkeisestä Etelä-Afrikasta entisiä turvallisuusalan erikoisosaajia omaan yksityisarmeijaansa. Kannattaa katsoa.
   
 16. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Planet Earth II on alkanut rullaamaan Briteissä.

  Tässä vähän maistiaista ensimmäisestä jaksosta. Iguaanit heti vaarassa, kun kuoriutuvat ja käärmeet ovat odottamassa matkan varrella.
  From birth, Marine Iguanas fight for their lives

  Pakko kyllä katsoa sarja heti kun tulee saataville. Näyttäisi taas kerran tuttuun tyyliin kuvaus ja kerronta olevan aivan ykkösluokkaa.

  EDIT: Video näköjään poistettu.
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2016
 17. karhu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät,Man Utd
  Lainaus:

  Upeaa, hyvä, että pystyin jännitykseltä katsomaan tuon mainoksen.
   
 18. Jupe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
 19. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Lainaus:
  Juurikin tuo sama pätkä oli. Hiukan vain pidempi versio, jossa näkyi muutaman iguaanin epäonnistuneet yritykset juosta karkuun.

  Planet Earth (2006) löytyy myös Netflixistä ja suosittelen kaikille. Toivottavasti myös tämä uusi toinen kausi löytää tiensä nopeasti tulevaisuudessa virallisiin jakokanaviin, niin ei tarvitsisi turvautua laittomiin latauksiin.
   
 20. KuKKaKeppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KYRöskosken PÄrske
  Kulttimaineeseen noussut dokkari Jalkapallomaa on kenties yksi parhaita ja tragikoomisimpia kuvauksia suomalaisesta jalkapallosta. Suosittelen katsomaan. Kyseisestä raihnasta saa kyllä monet tahattomat naurut. Jalkapallomaa on Vimeo (Video dokumenttiin).
   
 21. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Radiojuontaja Klaus Flemingin sanoin "olipa... raplakka meininki". Omin sanoin "ristus mitä idiootteja". No larppaaminen on varmaan ihan kivaa ja paskaako sakoista kun ei itse tarvitse maksaa.
   
 22. Lainaus:
  Kah, kiitokset tästä. Onhan tuosta jo tovi, kun taisi YLE:n tarjonnassa olla. Tuli silloin jo nähtyä ja hymyiltyä ääneen. On nämä veijareita.
   
 23. Johnny B. Goode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Juuri tuli katsottua kohuakin aikanaan herättänyt The Soviet Story.

  Kaikkihan tietävät että sodissa vain häviäjien rikokset muistetaan (ja tuomitaan) ja että Stalin ja NKVD tekivät yhtä lailla perkelyyksiä Kuin Hitler ja NSDAP:kin, mutta tämä dokkari tuo esille kuinka todellisuudessa natsien rikokset, vaikka hirvittäviä olivatkin, olivat lähinnä amatöörien puuhastelua verrattuna neuvostomeininkiin ja Stalinin, Berijan ja kumppaneiden "siivousbisnekseen." Dokumenttihan kolahti ilmestyessään kovasti äärivassareiden ynnä muiden komukoiden sielun päälle. Vääryyttä ja panettelua perkele! huudeltiin vasemmalta kovasti. Desantti Bäckmanhan teki tutkintapyynnönkin dokumentin esittämisestä. Ei yllättäen johtanut toimenpiteisiin. Suosittelen kyllä ehdottomasti. Ja herkkävatsaisille varoituksen sanaa että dokumentti sisältää melko graafista K-18 materiaalia ajoittain.
   
 24. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Tänään tuli Yleltä HBO:n tuottama todellinen laatudokumentti Ethel Kennedyn ja Robert Kennedyn koko perheen elämänvaiheista. Eräs vaikuttavimmista, lämminhenkisimmistä ja ihmisläheisimmistä näkemistäni dokumenteista koskaan.

  Olen usein miettinyt, että olisi paikallaan perustaa "Ylen hyvät" -ketju (tms.), jossa voisi mainita Yleisradion ohjelmiston helmiä, koska niitäkin vielä onneksi on.

  Kiitos, Yle!
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2017
 25. Realcowboy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Perintö vuodelta 2011. Näkyy Yle Areenassa 29 päivää. Osa kerrotuista tapauksista olisi "Pitäisikö itkeä vai nauraa" -ketjun materiaalia. Dokumentissa oli myös todennäköisesti ilman perillisiä kuolleen ihmisen asunnon tyhjennys, mistä tuli surullinen olo.