Mestis noussut Suomen kolmanneksi seuratuimmaksi palloilusarjaksi

  • 2 346
  • 11

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mestiksen katsojakeskiarvo on nyt 1236 katsojaa mikä on yli 300 katsojaa enemmän kuin viime kauden keskiarvo. Mestis onkin noussut Suomen kolmanneksi seuratuimmaksi palloilusarjaksi Jääkiekon SM-liigan ja Jalkapallon Veikkausliigan jälkeen. Mestis on ohittanut Superpesiksen runkosarjan katsojakeskiarvon.
 

Owen Pool

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wigan ja Bolton
Näin on. Lätkä vetää katsojia myös Mestiksessä. Sehän on vain hyvä asia. Vaasassa on yli 3000 maksanutta katsojaa joka ottelussa. Saas nähdä mikä on tämän päivän saldo.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Aika paljonhan tosiaan voidaan kiittää Vaasaa näistä mestiksen kohonneista yleisömääristä. Muullahan yleisömäärät ovat tainneet pysyä kutakuinkin viime kauden tasolla.
 
Viimeksi muokattu:

Owen Pool

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wigan ja Bolton
Yleisöä tänään todella "vähän" vain 2 289 Sport - Haukat matsissa Vaasassa. Tärkeintä oli kuitenkin saavutettu voitto Haukoista 5 - 0... Vapise Mestis... täältä tullaan tai sitten ei... Yleisö palaa hallille voittojen myötä.

Harjoituskaudella viidessä ottelussa oli Sportin matseissa yhteensä noin 10 000 katsojaa eli noin 2 000 per matsi Vaasassa. Hyvä saavutus vai kuinka.

Mestis kiinnostaa yleisöä tällä hetketkellä ja sehän on hyvä asia.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Viestin lähetti Dynamite
Muullahan yleisömäärät ovat tainneet pysyä kutakuinkin viime kauden tasolla.

Eikös ne nyt ole Kuopiossakin nousseet jonkin verran. Sielläkin on kuitenkin yli 2000 keskiarvo.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Jokipoikien nousu Ahmojen tilalle on myös suuri keskiarvon nostattaja.

Olenko täysin väärässä, jos väitän että mennä vuosina divaria seurasi enemmän porukkaa kuin jalkinepalloliigaa? Vai oliko kyse kokonaismäärästä, ei keskiarvosta vai onko muistikuva täysin väärä.?
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti mendieta
Jokipoikien nousu Ahmojen tilalle on myös suuri keskiarvon nostattaja.

Olenko täysin väärässä, jos väitän että mennä vuosina divaria seurasi enemmän porukkaa kuin jalkinepalloliigaa? Vai oliko kyse kokonaismäärästä, ei keskiarvosta vai onko muistikuva täysin väärä.?

Muistan ihan samaa, että aikanaan jääkiekon divari oli Suomen toiseksi suosituin sarja.

Kaudella 1986-87 (lähde:jääkiekkokirja) divaripeleissä oli yleisöä keskimäärin 1732/ottelu. KooKoon yleisökeskiarvo tuolla kaudella taisi olla aika lähellä 3000/ottelu. Jalkapalloliigan yleisömääriä minulla ei ole, mutta eiköhän jalkapalloliiga jäänyt monena vuonna jääkiekon divarin taakse yleisömäärissä.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Onhan se niinkin kun noita yleisömääriä katsoo, että suuret ovat erot keskiarvoissa. Ensin Sportista KalPaan n. 1000 ja sitten KalPasta Jukureihin n. 1000. Sitten tuleekin tasainen rintama jonka jälkeen muutama viimeinen joille soisi kyllä korotusta katsojalukuihin. Olisi hienoa jos joka paikkakunnalla päästäisiin vähintään johonkin 800-900 keskiarvoon. Nyt erot ovat kovin suuria.
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Viestin lähetti Shearer
Olisi hienoa jos joka paikkakunnalla päästäisiin vähintään johonkin 800-900 keskiarvoon. Nyt erot ovat kovin suuria.

Se olisi mielestäni ihan tavoittelemisen arvoista. Minulla tosin menee sormi aika pahasti suuhun, kun ajattelen, että miten Järvenpäässä voitaisiin enää ikinä nähdä noin suuria yleisömääriä... Toisaalta Haukkojen kotipelien yleisökeskiarvo oli ensimmäisinä divarikausina noin 1000 katsojaa, minkä vuoksi ei ole ihme, että lapsuuden divaripeleistä jäi perin nostalgiset muistot.

Mestiksen yleisömääriä nostaisi taatusti se, että sarjasta nouseminen tehtäisiin taas mahdolliseksi. Vaikka sinänsä erillinen sarja, josta ei voi nousta, voisi loogisella ajattelulla olla pikkuseuroille järkevämpi, mielenkiintoa se tuntuu tiputtavan huomattavasti.

Positiivisen trendin suurin yleinen syy on nousemisen mahdollisuus. Tämän vuoksi Vaasan katsojakeskiarvo on noussut yli 3000:n ja Kuopionkin yli 2000:n. Käsittääkseni myös Kajaanissa lukemat ovat nousussa. Jokipojat Ahmojen tilalla tuo myös lisää katsojia. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten yleisömäärät kehittyvät tästä eteenpäin. Toivottavasti yhä yhtä hyvin.

Sääli vain, että yleisömäärältään Järvenpää, Kirkkonummi ja Forssa pysyvät yhä suurimpina murheenkryyneinä. Jotta suuret massat näillä paikkakunnilla saataisiin oikeasti liikkeelle, tarvitaan jokin todella hyvän menestyksen ja kiinnostavan vastustajan kombinaatio. Esimerkiksi Järvenpäästä ei kirveelläkään saa kiekkokaupunkia, vaikka joukkue pelaa resursseihin nähden helvetin korkealla ja hyvin. En varmaan ole ainoa järvenpääläiskiekkoilun ystävä, joka haaveilee buumista.
 

Svendis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Salamat,Pitäjänmäen Tarmo
Sen verran kerrottakoon Kirkkonummesta, lauantain Jukuri-ottelussa yleisöä oli karvan verran vajaa 800, ja halli alkoi jo pullistelemaan. Kaikki istumapaikat oli myyty loppuun, päädyn anniskelualueelta perimmäiset (ainakaan lyhyet sellaiset) eivät nähneet lainkaan peliä eikä siellä seisomakatsomossakaan liikaa tilaa ollut. Yleisökeskiarvo on noussut alkukaudesta usealla sadalla (mikä on paljon olosuhteisiin nähden),eikös se osoita kasvavaa mielenkiintoa Kirkkonummen kiekkoilua kohtaan? Villeimmät huhut kertovat että halliin olisi joskus ahtautunut jopa yli 1300 ihmistä, kun jo 1000 ihmistä tuntuu utopistiselta ajatukselta. Jos yleisömäärä kasvaa tuota vauhtia, Varuboden jää pieneksi jo ensi kaudella.
 

Salama44

Jäsen
Salamoiden yleisöennätys kotiotteluissa on 1500 katsojaa harjoitusottelussa Jokereita vastaan 12.8.2003. Tätä näkee kerrottavan myös hallin kapasiteettina, mutta todellisuudessa se lienee 1000 katsojaa. Toisen kerran tuo raja on ylitetty 11.1.2003 Suomi-Sarjassa Healey Wickenheiserin avausottelussa, jolloin oli yleisöä 1200. Näiden otteluiden yleisömäärät ovat vaatineet erityisjärjestelyjä. Suomi-sarjassa ja Mestiksen karsintasarjassa lähelle 1000 katsojan rajaa päästiin useita kertoja. Mestiksessä oli viime kaudella eniten 18.10. 2003 Salamat - Sport ottelussa 782 ja tällä kaudella 6.11 Salamat - Jukurit ottelussa 788 katsojaa.

Hieman on ollut nihkeä alku Salamoilla Mestiksessä yleisömäärien suhteen. Uskoisin, että runsas ottelumäärä (puolet enemmän otteluita kuin Suomi-sarjassa) on aiheuttanut alussa jonkinlaista kyllästymistä myös yleisön joukossa, mutta silti ihmettelen viime kevään ainutta play-off ottelua Kirkkonummella. Jos on koko kausi taisteltu pudotuspeleihin pääsystä ja lopulta siinä onnistuttu niin halli ei ollut loppuunmyyty vaan ainoastaan 731 katsojaa. Olkoonkin että vastus oli kivenkova eikä mahdollisuudet olleet kovin hyvät. Toinen yllätys oli tämän kauden avausottelu FPS:aa vastaan, jossa oli vain 334 katsojaa. Yhden syyn uskoisin olleen molempien otteluiden yleisömäärään siinä, ettei niitä mainostettu etukäteen juuri millään tavalla. Ajateltiin vai että ne hoituvat itsestään. Yleensähän sarjan alkua on hehkutettu jo hyvissä ajoin ennen avausottelua paikallislehdessä liitteineen, mutta tänä vuonna sitä ei tehty. Samoin viime kevään play-off ottelusta ei kerrottu etukäteen juuri muuta kuin lippujen hintojen korotus.

Tällä hetkellä kun Salamoiden kotiottelut ovat sujuneet vallan mainiosti ja yleisömäärän lisäämiseen on alettu panostaa tosissaan suunta on saatu muuttumaan ja kolmen viimeisen kotiottelun yleisökeskiarvo on ollut jo 732 ja toivottavasti Mestiksen katsojaennätys saadaan sinne 1000 katsojaan.
 
Viimeksi muokattu:

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Onkos jollain muuten esittää listaa/tilastoja vaikkapas 10 seuratuimmista palloilulajeista?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös