Mestiksestä liigaan

  • 5 099
  • 20

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Ketkä pelaajat mahtavat siirtyä Sm-liigaan ensi kaudeksi, ja mihin joukkueisiin. Mestis asiantuntijat voisivat kertoa arvioitaan. Kuka sopisi minkäkin joukkueen pelityyliin, onko jollain pelaajalla suonissa "porilaista hulluutta", jne...
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Sport

Sportista liigaan menee ainakin Hermanni Vidman, jolla on ensi kaudesta sopimus Lukon kanssa. Ellei Lukko keksi jotain muuta miehen pään menoksi.

Markus Jämsä saanee myös sopimuksen liigasta.

Muita potentiaalisia Sportista olisi Antti Hildén, Patrik Westerback, Harri Korpela ja Håkan Danielsson. Sopiiko Hildén Ilveksen kuvioihin? Westerback ei lähde liigaan. Korpela olisi kelpo rikkova roolin laituri, mutta tuskin saa paikkaa, koska nuorempia samanlaisia on jo joukkueet pullollaan. Danielssonille ollaan ilmeisesti puuhaamassa pitempää sopimusta Sportiin.
 

avt84

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllähän Mestiksestä lähtee taas useampi pelaaja liigaan, harmi. KalPasta liigaan lähtevät minun veikkauksieni mukaan ainakin Samuli Suhonen ja Marko Ahosilta. Muita lähtijöitä voisivat olla Saku Kekäläinen, Jarno Niinimäki, Ville Luoma ja Henri Huohvanainen, mutta heidän lähtöään pidän epätodennäköisempänä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vähän ennenaikaistahan tätä on pohtia, mutta yritetään.

KooKoosta lähtee Tapparaan Mikko Pukka. Muita varmoja lähtijöitä ei ole, mutta varmastikin kiinnostusta lienee muutamiin pelaajiin. Ossi Louhivaaran nimi löytynee todennäköisesti lähes kaikkien liigajoukkueiden papereista - tosin armeija ja järkevä valinta kehittymisen kannalta saattaa pitää miehen vielä vuoden Mestiksessä. Jussi Onnelastakin on aiemmin oltu kiinnostuneita, mutta uskoisin miehen vielä hakevan lisätuntumaa Mestiksestä. Hyökkääjistä Mikko Kinnusella on ehkä saumat, Tomi Lindforsin esteenä lienee koko, ja Soijärven ja Katteluksen kohdalla ikäkin.
 

avt84

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viestin lähetti Everton
tosin armeija ja järkevä valinta kehittymisen kannalta saattaa pitää miehen vielä vuoden Mestiksessä.

Toivottavasti moni, etenkin nuori pelaaja pelaisi Mestiksessä vähintään sen yhden kauden, ettei käy sitten niin että menee "pelaamaan" liigaa, ts. menee istumaan penkin jatkoksi peleihin, ja lopulta tuloksena on kehityksen pysähtyminen ja ikuinen Mestispaikka, kun tarjolla olisi ollut tie tähtiin, aina NHL:n asti. Näitäkin tapauksia on varmasti monia. Maltti on valttia tässäkin asiassa. Onhan myös Mestiksen uskottavuudelle tärkeää, etteivät pelaajat heti yhden huippukauden jälkeen loikkaa SM-liigaan.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Tällä hetkellä tuntuu siltä, että KJT:n ensi kauden potentiaalisia liigapelureita voisivat olla Toni Mustonen, Miikka Lindholm ja ehkäpä Jaska Vilen. Vilen kuitenkin vanhempana miehenä luultavasti pysyttelee Mestiksessä, eivätkä Mustonen ja Lindholmkaan taida tällä hetkellä olla aivan valmiita liigaan. Jos ensi kauden näytöt ovat kovia, voi olla, että miehet siirtyvät sarjaporrasta ylemmäs kesken kauden...tai mistäs sitä tietää.

Maalivahdeista Jaakko Suomalaisessa voisi periaatteessa olla ainesta liigatasolle, mutta en tiedä hänen tilanteestaan yhtään sen enempää. Jaakko Valkama luultavastikin hakee vielä ainakin yhden kauden verran varmuutta Mestis-tasolla - tällä hetkellä mies ei ole valmis liigaan.

KJT on nuori joukkue, ja varmastikin pitemmällä tähtäimellä monikin nykyisistä pelureista saattaa päätyä liigaan. Esimerkiksi Matti Lievosessa on varmasti kovana harjoittelijana ja isokokoisena pelaajana potentiaalia ihan liigaan asti - luultavasti ei kuitenkaan ihan vielä ensi kaudella.

Toivottavasti KJT nyt säilyttää sarjapaikkansa Mestiksessä. Muulloin suurin osa pelaajista varmasti matkaa muihin Mestis-seuroihin - ja pari onnekasta ehkä ihan liigaan asti.
 

masu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Rok
Tällä hetkellä tuntuu siltä, että KJT:n ensi kauden potentiaalisia liigapelureita voisivat olla Toni Mustonen, Miikka Lindholm ja ehkäpä Jaska Vilen. Vilen kuitenkin vanhempana miehenä luultavasti pysyttelee Mestiksessä, eivätkä Mustonen ja Lindholmkaan taida tällä hetkellä olla aivan valmiita liigaan.

Maalivahdeista Jaakko Suomalaisessa voisi periaatteessa olla ainesta liigatasolle,

Miikkaa tuskin otetaan mihinkään liigajoukkueeseen ennenkuin mies oppii laittamaan kiekon maalin. Mustonen on oikeastaan ainoa, joka voisi siirtyä liigaan. Tosin kevätpuoliskolla esitykset eivät ole olleet niin vakuuttavia, että liigajoukkueet miehestä kilpailisivat.

Vilen ei Mestiksestä siirry liigaan. Mies on jo 26, joten tulevaisuudenlupauksesta on turha puhua. Lisäksi, jokaisella liigaporukalla on samantasoisia pelureita junnuissakin, joten miestä ei nähtäne Mestistä korkeammalla. Tietysti aivan hillitön loukkaantumissuma tai hurja harppaus kehityksessä kaiken muuttaa voi.

Suomalainen voisi olla hyvä kakkosmoke monelle liigaseuralle. Itse toivoisin että Jaakot jatkaisivat KJT:ssa. Maalivahtiparina he olisivat ensi kaudella Mestiksen ylempää keskikastia.

masu
 

Are

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, S.L Benfica, Getafe, Pool
Kalpasta...

Veikkaan että Ahosilta ainakin. Suhonen ja Niinimäki ehkä. Muista en jaksa uskoa, ellei sitten taas kerran parhaita junnuja viedä liigaseuroijen organisaatioihin!
 

Analysaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Kärpät
Kajaanin Hokista liigaan...

Kainuun ylpeydestä ensikaudella viiltoja Liiga-jäillä tehnee...Siltavirta, Pesonen, Palomäki, Häkkinen, Kaartinen ja toivon mukaan myös Happo saa vihdoin mahdollisuuden! Suurin osa pelaajista löytynee samasta nimeltä mainitsemattomasta liigaseurasta...
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Mustonen on KJT:n pelaajista se, joka todennäköisimmin liigaan nousee. Vilen on liian vanha ja Lindholm kova tuhlailemaan, kuten on jo mainittu. Itse nostaisin vielä esiin Espoon kasvatin Iippo Suutarisen; jotenkin vain tuntuu, että miehessä olisi potentiaalia. Suomalaisella voisi myös noilla otteilla olla käyttöä liigassa.

Mitenkäs sitten Ahmojen kuuluisa ketju Jäske-Loikas-Penttinen? Penttinen on liigassa pelannut Jokereissa useamman kauden ja SaiPassakin yhden, ja mies on nykyään jo yli kolmekymppinen. Sen sijaan Jäske ja Loikas uhkuvat nuoruuden intoa, onhan Jäske Mestiksen pistepörssin suvereeni ykkönen. Olisiko mahdoton ajatus, että ketju siirtyisi kokonaisuudessaan liigaan ensi kaudeksi, ehkä jopa kaikki samaan seuraan? Tuntuu nimittäin siltä, että liigan puolella ollaan näistä herroista vähintäänkin kiinnostuneita.
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ahosilta ja Suhonen lienevät tosiaan todennäköisimmät KalPasta. Ahosiltaahan oltiin viemässä mm. Ilvekseen ennen siirtoajan loppua. Mies on myös uhkaillut ulkomailta löytyvän paremmin hänen pelityylilleen sopivia sarjoja kuin kotimainen liiga. Toivotaan vaan ettei Make lähde mihinkään Italian tai Saksan sarjoihin.

Suhosen oikeudet taas omistaa edelleen käsittääkseni Jokerit, joten se voisi olla Samulin ensi kauden osoite, jos ei Jokerit sitten halua vuokrata häntä toiseen seuraan.

Aki Keinänen saattaa olla niitä suoraan junnuista lähtijöitä. A-junnujen maalitykki on herättänyt kiinnostusta useissa liigaseuroissa. Pienikokoisen Keinäsen kannattaisi kyllä ehdottomasti hankkia vuoden pari kokemusta ja lihaksia Mestis-ympyröissä.

Muita mahdollisia ovat jo mainittu Jarno Niinimäki (-> Ilves? / velipoika Jesse pelaa jo), KalPan oma Jere Lehtinen, eli Saku Kekäläinen, sekä junnumaajoukkueissa pelannut maalivahti Eero Kilpeläinen.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Re: Kajaanin Hokista liigaan...

Viestin lähetti Analysaattori
Kainuun ylpeydestä ensikaudella viiltoja Liiga-jäillä tehnee...Siltavirta, Pesonen, Palomäki, Häkkinen, Kaartinen ja toivon mukaan myös Happo saa vihdoin mahdollisuuden! Suurin osa pelaajista löytynee samasta nimeltä mainitsemattomasta liigaseurasta...
Entäs Lahesalu? Viime kausi oli todella hyvä, tällä kaudella ilmeisesti ollut hiukan vaikeampaa (tosin siinä TV-pelissä minkä näin pelasi ihan hyvin). Kannattaisi ainakin try-outille koettaa hankkia Ässiin. Ainoa huono puoli on että vie yhden ulkomaalaispaikan.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukureista..

JyP on jälleen kohdistanut kiikarinsa Mikkelin suuntaan ja täältä taitaa jälleen joku(nen) Jyväskylään suunnata..

Hyrkäksellä ja Hytösellä on jo käytännössä sopimus ensi kaudesta Jypissä, mutta muitakin on tarjolla.
Tommi Nikkilää on kuulemma seurattu tarkasti ja myös Samuli Piiroisen nimi on vilahdellut huhuissa. Jypin Päävalmentaja Matti Alatalo oli seuraamassa viimeisintä Jukurit-KalPa -peliä, eikä Piiroisen loistavat esitykset varmasti jääneet huomiotta. Piiroinen muuten muistuttaa otteiltaan ja ulkonäöltään aika paljon Jyväskylän nuorta lupausta Tuomas Pihlmania..
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Re: Jukureista..

Viestin lähetti Jape
Hyrkäksellä ja Hytösellä on jo käytännössä sopimus ensi kaudesta Jypissä, mutta muitakin on tarjolla.
Näinköhän mahtuvat Jyppiin? Jypillä on ollut hyvä kausi ja jos saavat pidettyä joukkueen kasassa niin Hyrkäksen ja Hytösen kaltaisten peruspelaajien voi olla vaikeaa mahtua joukkueenseen. Mielestäni Hyrkäs ei ole Korhosen tasoinen pelaaja. Mahdollista on, että miehet nähdään myös ensi kaudella Mikkelissä.

Viestin lähetti Jape
Tommi Nikkilää on kuulemma seurattu tarkasti.
Nikkälästä, joku joukkue saa hyvän kakkosveskan ja myöhemmin jos kokemusta kertyy niin jopa ykkösen.

Jukureiden joukkue on ollut tällä kaudella tosi tasainen ja kukaan ei ole oikein erottunut edukseen. Ihmettelen jos joku saa suoraan sopimuksen. Tryoutilla joku (esim. Piiroinen) saattaisi lunastaa paikan liigajengissä.

Vanhat liigamiehet (Laitinen, Sipiläinen, Tuomainen) ovat olleet hieman vaisuja. Eivät missään nimessä huonoja, mutta hieman epäilen kelpaavatko millekään liigajoukkueelle.

Veikataan, että 1-4 pelaajaa saa sopimuksen ja myös pelaa syksyllä liigassa.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Ylös!

Nostellaanpa tätä ketjua ylemmäs. Tähän voi edelleen laittaa pelaajia, joilla on mielestäsi liigapotentiaalia.
 

Fordél

Jäsen
Itse näkisin mielelläni että seuraavat miehet siirtyisivät KooKoosta liigaan (tai ihan minne vaan):

-Haapalainen
-Makkonen
-Hietakangas
-Kovanen
-Mansikka
-Mustonen

Edellytyksistä en sitten tiedä...
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Ketähän Jukureista?

Jukureiden pakka saattaa hajota pahastikin. Tässäpä nyt muutama liigaehdokas. Olkaa hyvä ja poimikaa joukkueisiinne!

Mikko Strömberg

Erinomaisen kauden pelannut Strömberg alkaa osoittaa liigavahdin kykyjä. Viime kauden epävarmuus on kadonnut tyystin ja keskittymiskykykin tuntuu parantuneen huimasti. Playoffeissa selviääkin lopullinen totuus.

Joni Tuominen

Huhut veivät kiekollista ja liikkuvaa puolustajaa SaiPaan jo joulutauolla. Taitanee suunnata liigaan kauden päätteeksi. Onko suunta edelleen Lappeenranta?

Samuli Piiroinen

Isokokoinen laitahyökkääjä pelaa läpimurtokauttaan. Maalinteko on alkanut sujua. Lisää röyhkeyttä ja kovuutta kuitenkin kaivataan. Mahdollisesti yllätyskortti jonkun pienemmän budjetin liigaseuran ketjuihin?

Esa Saksinen

Vaikka Saksinen ei olekaan loistanut viime kauden malliin, on peruspakki myös hiljalleen liigatasolle kypsymässä. Jos Pelicans jatkaa liigapelejä, lienee Lahteen palaaminen selvä asia.

Tero Koponen

Yksi Mestiksen parhaita kahden suunnan senttereitä, jolla on agentin sivujen mukaan jo liigasopimus taskussaan. SaiPa, JYP vai joku muu?

Juha Silvander

Vaikka torniolaisen tehot voisivat olla paremmatkin, lienee maaliahne laituri jonkun liigaseuran hankintalistalla.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Re: Kajaanin Hokista liigaan...

Viestin lähetti Analysaattori
Kainuun ylpeydestä ensikaudella viiltoja Liiga-jäillä tehnee...Siltavirta, Pesonen, Palomäki, Häkkinen, Kaartinen ja toivon mukaan myös Happo saa vihdoin mahdollisuuden! Suurin osa pelaajista löytynee samasta nimeltä mainitsemattomasta liigaseurasta...

Aika hyvin onnistui tuo veikkaus. Vuoden tulokkaan lisäksi myös Häkkinen sai ykkösmoken paikan Jokereista, Kaartinen kävi Saipassa ja Palomäki Oulussa. Siltavirtaa ja Happoa ei ole liigajäillä nähty.

Tämän kauden joukkueesta ehkä lähimpänä liigapaikkaa ovat Tuppurainen ja Appel.
 

Rocco

Jäsen
Tamminen sanoi että Sportin Kanada/USA-avuilla on kysyntää liigassa.

Allen on takuuvarmasti liigamies jos Suomessa jatkaa. Voipi olla Mestiksen paras pakki tällä hetkellä. Riittävä liike, helv.... hyvä kuti ja loistavat syötöt.

Dhadphale on kolmosketjun mies ja on päässyt viimeaikoina ykköseen. Ylivoima-aika on kortilla mutta silti mies on joukkueen maalipörssin kärkinimi. Eikä ole pelannut edes kauden alusta lähtien.

Cloutier tosin saa petrata paljon jos meinaa liigaan päästä.

Muu joukkue sitten katsotaan tarkemmin kun sarjanousu on varmistettu. Iso osa varmasti jatkaa Sportissa myös liigassa. <sarcasm>
 

The Assassin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, sympatiat HIFK, NY Rangers, Chelsea
Mestiksessä...

on monta liigakelpoista pelaajaa! Tässä muutama vahvimmista ehdokkaista:

Samuli Suhonen= Mestiksen paras kiekollinen pakki. Pelaa järkevästi ja riskittömästi ainakin mitä itse olen nähnyt.

J.P Pajula= Tulevaisuuden sentteriprototyyppi. Iso, taitava, vahva ja riittävän nopea isoksi pelaajaksi, vaikka liike näyttää hitaalta. Saisi toisaalta käyttää enemmän kokoaan hyväksi.

Juho-Tuomas Appel= Nopea ja taitava käsistään. Osaa tehdä maaleja ja myös rakentaa maalipaikkoja. Vielä ehkä liian pehmeä kaksinkamppailuissa.

Mikko Strömberg= Mestiksen paras maalivahti. Olisi taatusti yhtä hyvä, vaikka edessä ei olisikaan Mestiksen parasta ja luotettavinta puolustusta.

Tomi Mustonen= Tehot tältä kaudelta kertovat omaa kieltään. Nopea ja tasapainoinen luistelija. Hyvä laukomaan, syöttämään ja hakemaan maalipaikkoja. Paljon potentiaalia mutta tarvitsee tottakai lisää voimaa.

Ilpo Salmivirta= Teki vaikutuksen minuun, kun Salamat pelasi Kokkolassa. Raamikas pelaaja, joka painaa täysiä jokaiseen tilanteeseen. Kiekkokin pysyy mukavasti mukana ja taitoakin löytyy. Mahdollisuuksia dominoivaksi tulevaisuuden voimahyökkääjäksi, joka osaa tehdä myös pisteitä.

Chris Allen= Pelaa järkevää peliä. Armoton laukaus. Osaa sijoittua hyvin kentällä eikä tee paljon virheitä. Ei ainakaan ole tehnyt niissä kolmessa pelissä, joissa olen nähnyt hänen pelaavan.

Tässä oli vain pieni osa mahdollisista tulevaisuuden liigapelaajista. Älkää suuttuko, jos jätin jonkun suosikeistanne mainitsematta...;)
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Re: Ketähän Jukureista?

Viestin lähetti Wilzu
Jukureiden pakka saattaa hajota pahastikin. Tässäpä nyt muutama liigaehdokas. Olkaa hyvä ja poimikaa joukkueisiinne!

Mikko Strömberg

Erinomaisen kauden pelannut Strömberg alkaa osoittaa liigavahdin kykyjä. Viime kauden epävarmuus on kadonnut tyystin ja keskittymiskykykin tuntuu parantuneen huimasti. Playoffeissa selviääkin lopullinen totuus.

Joni Tuominen

Huhut veivät kiekollista ja liikkuvaa puolustajaa SaiPaan jo joulutauolla. Taitanee suunnata liigaan kauden päätteeksi. Onko suunta edelleen Lappeenranta?


Tero Koponen

Yksi Mestiksen parhaita kahden suunnan senttereitä, jolla on agentin sivujen mukaan jo liigasopimus taskussaan. SaiPa, JYP vai joku muu?


Viimeisimmän Veikkaajan mukaan Ströbä ja Tuominen olisivat tosiaan menossa ensi kaudeksi Saipaan.

Koposen Teron seurasta ei ole tietoa, mutta alustava sopimus johonkin liigaseuraan on.
Pelkäänpä ettei kauden loputtua lähtijät jää vielä edellä mainittuihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös