Mestikseen Itä-Lansi?

  • 5 680
  • 30

Rocco

Jäsen
Pesäpallossa voittaneen puolen joukkueet saavat sarjataulukkoon pisteitä, joten se motivoi pesäpallon puolella. Vastaava idea pitäisi melkein saada sitten tähän Mestis-otteluunkin jos meinataan oikeasti saada edes jonkinlaista intensiteettiä otteluun.

Jos vaikka länsi voittaisi, kaikki lännen puolella pelanneet joukkueet saavat 3 sarjapistettä lisää, se motivoisi varmasti monia.
 

Rocco

Jäsen
Joskus ovat saaneet, mutta eivät enää vuosiin. Kuulosti kyllä fiksulta käytännöltä enkä tiedä, miksi tästä sitten luovuttiin.

No, kertoo tämäkin vain siitä miten paljon pesäpalloa seuraan... Mutta ajatuksena toki toimiva ja saatiin sillä muistaakseni pesikseen lisää intoa tuohon Itä-Länteenkin.
 

Afan

Jäsen
Sen sijaan heittäisin yhden ehdotuksen lisää: Mestis-maajoukkueen herättäminen henkiin. Ja nimen omaan niin, että pelattaisiin vaikkapa kolme matsia eri Mestis-paikkakunnilla. Vastustajiksi houkuteltaisiin jotain Viroa tai vaikkapa Tanskaa, miksei jopa Allsvanskan-tähdistöä?
Tätä pitäisin hyvänä ja käyttökelpoisena ideana, ja ainakin huomattavasti realistisempana kuin Itä-Länttä. Vaikka sekin idea sinänsä on hieno.

Pesäpallossa Itä-Länsi-viikonloppu on toimiva konsepti, mutta sen kopioimiseen Mestikseen on muitakin esteitä kuin tiettyjen pääkaupunkiseutulaisten rajoittuneisuus. Suurin niistä on se, ettei itse peli ole niin suuressa roolissa pesäpallon Itä-Lännessä. Yleisöä sekin kaiketi kiinnostaa, mutta pelaajille se on pakollista krapulaliikuntaa viikonlopun juhlimisen lomassa. Ja sitähän pesäpallon Itä-Länsi on, laji-ihmisten yhteinen juhla.

Mestiksestä puhuttaessa näitä sarjan läheisesti omakseen kokevia on huomattavasti paljon vähemmän, ja kuten ketjussa on todettu, tuskin pelaajien enemmistökään innostuu ylimääräisestä höntsymatsista kaukana kotoa.

Ylimääräisten sarjapisteiden saaminen ja saamatta jääminen on varsin kyseenalaista, jos joukkueita on edustamassa vain pari pelaajaa. Pahimmillaan joku joukkue voisi joutua karsintoihin siksi, että kilpakumppani saisi kolme ylimääräistä pistettä samalla maantieteellisellä alueella pelaavien starojen ansiosta.

Profiilinnostoon Mestis-maajoukkue kokoon ja yhteistä juhlimista varten kaikki kauden päätösristeilylle keväällä.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ylimääräisten sarjapisteiden saaminen ja saamatta jääminen on varsin kyseenalaista, jos joukkueita on edustamassa vain pari pelaajaa. Pahimmillaan joku joukkue voisi joutua karsintoihin siksi, että kilpakumppani saisi kolme ylimääräistä pistettä samalla maantieteellisellä alueella pelaavien starojen ansiosta.

Samaa mieltä. Sarjapinnoilla on näissä pippaloissa turha kikkailla. Nykyiset u20-pelit riittävät jo. Niissäkin tasapuolisuus on kaukana, kun joukkueen taso on syksyllä ja keväällä ihan erilainen.
 

(Le)Cavalier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TPS,Pelicans,Detroit
Mun mielestä itä-länsi olisi mestikseen hyvä idea.
Juuri niin että jokaisesta joukkueesta pelaajia ja että jossain olisi mahdollista äänestää avaus kokoonpanot.
Tuskin toi ainakaan mestiksen suosiota heikentäisi, päinvastoin. Itse lähtisin mielelläni (mikäli mahdollista) paikan päälle katsomaan ja urheilu kanavalta nyt ainakin seuraisin paljon mieluummin mestiksen itälänttä, kuin esim. jotain Titaanit-LeKi matsia, kun en kovin montaa pelaajaa tiedä kummastakaan joukkueesta.
Siitä en tiedä miten vanhemmat pelaajat saisi tämmöisestä kiinnostumaan mutta luulisi, että ainakin nuoret lupaavat pelaajat lähtisivät mielellään tälläiseen "ikkunaan" esiintymään. Toisaalta voisihan nämä konkaritkin haluta, että mestis olisi näkyvämmin esillä ja kantaa näin kortensa kekoon.
Eli ei muuta kuin mestiksen ja urheilukanavan porukka: aivoriihi kasaan...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös