Meneekö juna taas ohi? HPK 2002-3

  • 7 987
  • 74

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Eeron tuntien epäilen, että jos tulee NHL-sopimus, niin Eero sinne siirtyy. Eihän iän vuoksi tarvitsisi, mutta Eero on pitkään jo odottanut tuota mahdollisuutta.

Eri asia sitten taas onkin, tuleeko sopparia, en usko.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Onnitelut HPK!
Pidettiin kerrankin paljon runkopelaajia messissä, eikä mitkään muut joukkueet vienyt niitä.

Ensi kauden sopimuksista voisi ruveta jo tarjoamaan muutamille nykyjoukkueesta. Tosin näkisin mielelläni vielä Kerhon paidassa vanhoja suosikkipelaajiani 80-luvun lopulta ja 90-luvun alusta. Näitä ovat mm.

Teppo Kivelä 1990-91 44 23 + 50 = 73 +18 32 min
Tuskin taidot ovat kokonaan kadonneet vuosien varrella. Voisi olla hyvä kolmosketjun sentteri. Pelaa tätä nykyä Tanskassa(?).

Pekka Peltola 1988-89 43 28 + 30 = 58 +10 62 min
Vanha maalitykkikin voisi herätä tuttujen vierellä. Tosin pelannut tietääkseni aika vaatimattomasti viime vuosina. Nykyistä pelipaikkaa en tiedä.

Muita, joita haluaisin nähdä vielä HPK:n paidassa ovat mm. Jarkko Varvio, Marko Palo sekä tietysti Toni Virta ja ehkä suurin unelma olisi nähdä Juha Ylönen joskus pelaamassa täällä. Sitten kun pelaaminen ei enää kiinnosta NHL:ssä.

Ehkä vähän huonoja hankintoja nykyisellään osa noista, mutta minkä sille voi jos ovat aikoinaan jättäneet syvän vaikutuksen silloiseen pikkupoikaan. :p
 

Kuznetsov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pitkä löpinä

HPK:n ensi kauden joukkue alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan. Se, että se tapahtuu jo helmikuussa on seuran historiassa aivan uutta, sillä yleensä joukkueen kokoaminen on mennyt pitkälle kevääseen ja NHL:n vuoksi jopa syksyyn asti. Nyt HPK on kuitenkin saanut sopimukseen kaikki hyökkäyskaluston profiilipelaajat, mikä on ennennäkemätöntä seuran liigahistoriassa. Huippuketju Miettinen-Santala-Somervuori jatkaa ensi syksynä siitä, mihin he viime syksynä pakon sanelemana joutuivat lopettamaan. Tämän lisäksi Vladimir Vujtek viihdyttää yleisöä fantastisilla taidoillaan, jotka poikivat myös tehokkaasti tulosta. Tomas Kucharcik puolestaan tasapainottaa Vujtekin peliä Suomen kaukaloihin sopivaksi tekemällä paljon likaista työtä. Tämän lisäksi HPK:lla on sopimus myös Erkki Rajamäen kanssa, mikä tuokin HPK:n peliin lisää sen kaipaamaa agressiivisuutta sekä tylyä voimaa.

Unohtaa ei sovi myöskään Janne Laakkosen kapasiteettia, sillä kaverilla on tällä hetkellä takanaan vain reilut 30 pääsarjaottelua. Näissä otteluissa nuorukainen on ehtinyt jo näyttää sellaisia taitoja, joita allekirjoittanut ei ole kovin usein päässyt todistamaan täydellisen noviisin tekevän. Laakkosella on näyttävyyttä, juonikkuutta, erinomaiset kiekolliset taidot, pelikäsitys sekä nälkä kehitykseen. Tulee kuitenkin muistaa, että kyseessä on nuori pelaaja, jonka täytyy saada myös pelata ns. ilman paineita, sillä kehitys on edelleen kesken. Kuitenkin uskon, että Laakkoselle tullaan antamaan paljon luottoa jo tulevalla kaudella. Onhan hän saanut sitä jo nyt.

Seuraava osa-alue, johon HPK tulee keskittämään tarmonsa, on joukkueen puolustus. Sopimuksessa ovat luottomies Marko Tuulola sekä nuoremmat pelaajat: Tuukka Mäkelä, Janne Juppo ja Jarno Virkki. Tämän lisäksi yllättävänkin hyvän paluun liigajäille tehneellä Aki Heinolla on mahdollisuudet saada sopimus myös ensi kaudeksi. HPK:lla on nimittäin optio miehen palveluksiin. Ilman ensi kauden kattavia sopimuksia ovat Sebastian Sulku, Teemu Aalto, Kimmo Peltonen, Markus Kankaanperä ja Vladimir Sicak. Näistä pelaajista etenkin kaksikon Peltonen-Sicak kanssa olisi syytä päästä sopimukseen, sillä he ovat olleet nimenomaan erinomaisia puolustavia pelaajia. Lisäksi Peltonen on joukkueen kapteeni ja Sicak on jo tällä kaudella kehittynyt niin paljon, että olisi hienoa, jos hänen kehityksensä tuomista hedelmistä päästäisiin nauttimaan myös jatkossa.

Muista pelaajista HPK:n kokonaisuutta ajatellen voisi kuvitella, että Markus Kankaanperä olisi se seuraavaksi tärkein palanen. Hän toisi puolustukseen sen kaipaamaa fyysistä uskottavuutta, jota tullaan tarvitsemaan takuuvarmasti. Sebastian Sulun kohdalla lähtö lienee selviö, sillä mies on uransa siinä vaiheessa, että eläkerahat on tienattava. Nyt Sulku on ns. kuuma pelaaja markkinoilla ja miehellä on elämänsä tilaisuus saada rahakas sopimus. Uutta tilaisuutta ei välttämättä tule enää koskaan. Teemu Aallon kohdalla sopimuksen arvo tulee nousemaan huimasti. Tämä tulee aiheuttamaan HPK:n johdolle paljon päänvaivaa - riittävätkö rahat? Aalto ei ollut viime keväänä kovin hyvissä neuvotteluasemissa ja monet jopa kritisoivat sitä, että HPK miehelle edes sopimusta tarjosi. Nyt valttikortit ovat Aallolla, joka vihdoin 24-vuotiaana on onnistunut liigatasolla.

Se mitä HPK:n puolustukseen toivoisi lisää, on koko ja kovuus. Näitä ominaisuuksia ei voi jättää huomiotta tänä keväänä, sillä maalinedustapelaaminen on pudotuspelivaiheessa kaiken a ja o. Tämä on se osa-alue, johon uskon myös seurajohdon vielä panostavan. HPK:lla on tällä hetkellä sopimuksessa vain kaksi ulkomaalaista ja lisäksi on olemassa neuvotteluyhteys Vladimir Sicakin kanssa. Rohkenenkin veikata, että ensi kaudella HPK:ssa pelaa mahdollisesti jopa kaksi ulkomaalaista(tshekkiläistä) puolustajaa. Viimeisellä Tshekin reissullaan HPK-johto näki tositoimissa mm. Trinecin kovan kolmikon; Miloslav Guren, David Nosek ja Libor Prochazka. Toki reissulla nähtiin myös muutamia muitakin varsin milenkiintoisia kavereita. Puolustajakuviot selvinnevät kuitenkin kevään edetessä ja uskon johdon saavan kasaan ehkä hieman muuttuneen, mutta pudotuspelejä ajatellen ehkäpä vielä nykyistä varmemman paketin.

Maalivahtiosasto onkin HPK:n kannalta ehkä se pulmallisin osa-alue. Mika Pietilä on pelannut pääsääntöisesti hyvin HPK:n maalilla, mutta allekirjoittaneen luotto tähän mieheen ei ole ollut koskaan kovin suuri. Tulevat pudotuspelit tulevat näyttämään suunnan HPK:n ratkaisulle. Joni Puurula on puolestaan lupaava maalivahti, jonka kausi meni pahasti piloille jo syksyllä. Uskoakseni emme ole vieläkään nähneet sitä Puurula, joka esimerkiksi nuorten Tshekin turnauksessa viime syyskuussa valittiin parhaaksi maalivahdiksi nollattuaan parikin vastustajaa. Joni Puurulalla on sopmus HPK:n kanssa myös ensi kaudesta. Lisäksi HPK:lla on organisaatiossa nuori NHL-listoillekin noteerattu Hannu Toivonen, joka esiintynee keväällä alle 18-vuotiaiden kisoissa. HPK:n kannalta kaksikko Puurula-Toivonen olisi suuri riski, mikäli joukkue muuten saadaan kasattua ennakkosuosikkeihin lukeutuvaksi. Tällöin paineet ovat maalivahdilla moninkertaiset. En tiedä onko Puurula siihen valmis, ehkä on tai sitten ei.

Ulkomaalaiskiintiössä jäänee myös tilaa maalivahdinkin hankintaan, sillä hyökkäysosastolle tuskin tulee lisärekrytointeja nykyisen kaksikon lisäksi. Kun puolustukseen hankittaneen kaksi ulkolaista, niin maalivahtiosaston vahvistaminen on mahdollista. Tshekin liigasta löytyy useampiakin erinomaisia maalivahteja, jotka pystyisivät selkeästi vahvistamaan HPK:n tilannetta ainakin verrattuna tämän hetkiseen. Slavia Prahan 25-vuotias Roman Malek on erittäin arvostettu maalivahti, joka on päässyt tällä kaudella kokeilemaan myös maajoukkueessa. Tämän lisäksi Pardubicella on riveissään kaksi huippumaalivahtia, joista ainakin toinen vaihtaa maisemaa ensi kaudeksi. 24 vuotta täyttävä Adam Svoboda on noussut tällä kaudella vahvasti maajoukkueeseen ja kokenut Dusan Salficky puolestaan palasi kesken kauden takaisin Tshekkeihin Islandersin organisaatiosta. Tietysti HPK voi myös aloittaa kaksikolla Puurula-Toivonen ja tarpeen vaatiessa sitten hankkia vahvistusta myöhemmässä vaiheessa.

Kokonaisuutena HPK:n pelaajatilanne on varsin hyvä tällä hetkellä. Hyökkäyspäähän ei ehkä enää tule mitään järisyttäviä nimiä, sillä viime viikolla tehdyt sopimukset haukkaavat melko ison palan kokonaisbudjetista. Ehkäpä yhteen hieman kovempaan sopimukseen voi vielä olla mahdollisuuksia ja silloinkin puhutaan varmaankin jatkosopimuksesta. Muilta osin hyökkäyosasto rakennetaan nuorien varaan, joille pyritään antamaan mahdollisuus kehittyä pelaamalla. Puolustusosasto saa siis tällä hetkellä päähuomion ja maalivahtiratkaisu jäänee sitten viimeiseksi. Hyvältä näyttää.
 

Roman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Tappara
Simi

Mitähän kuuluu tapaus Simicekille? Enpä tiedä onko minuun iskenyt jo typeräkin ahneus. Uskoisin kuitenkin että Roman pelaa viimeistä kauttaan isonveden tuolla puolella. Tuskinpa Wildikaan uusii miehen rahakasta sopimusta. Enpä myöskään usko miehen viihtyvän siellä pienemmälläkään korvauksella. Joten paluu euroopan mantereelle saattaa olla edessä.
Jotenkin tuntuu että joulun tiennoilla käyty keskustelu on myös Romanin kanssa kääntynyt myös ensi vuoteen. Johan siitä paluusta oli neuvoteltu jo viime keväänä.

No asiaan. Jos kuitenkin on niin et budjetissa ei ole tilaa enää sentteri hankinnalle. Sit olis tarvinnut todella pitkään miettiä Vladolle tarjottua pahvia. Tilannetta tietenkin hankaloittaa että Romanin tilanne ratkeaa taas kerhon kannalta todella myöhään. Ja kun Vlado oli jo tässä vaiheessa valmis sopimaan ensikaudesta.
Siltipä meikäläinen olisi (jos siis Romanin siirtyminen tänne olisi edes jotenkin mahdollista) ehkäpä varronnut tuon kortin. Kuten olemme nähneet parina viime vuotena nuo sentterit ovat TODELLA isojen kivien alla.
Kerho tarvitsisi enemmän Simiä kuin Vladoa. Joka nyt ei ihan tosissaan kummoinen ole. Näyttäviä suorittuksia, pisteitä ja kikkoja mutta yleensä Saipaa, Lukkoa tai jotain muuta heikompaa vastustajaa vastaan. Mitä tekee kun vastassa on Jokerit tai Tappara. Ei mielestäni mitään.

Toinen peliä tekevä sentteri olisi joukkueessa hyvä olla. Määtänen on kieltämättä täyttänyt sitä paikkaa suorastaan loistavasti. Mutta mitä tekee Mätsky keväällä ja jos jää niin lasketaanko sitten hänet tähän rooliin. Kuhasta ei siihen rooliin ole.
Perrinkään ei kuitenkaan ole minulle mieleinen pelaaja vaikka onkin pelannut pirteästi. Aloitukset hoituvat todella hienosti. Ei tänne ensikaudelle.
Mutta kokoa ja voimaa olisi saatava myös tähän kylään. Älkää nyt naurako mutta missä oli kerhon johto silloin kun Vopatti siirtyi IFK:hon. Tyhmiä jäähyjä joo, mutta voi sitä riemua kun poitsu parkkeeraa itsensä pleijari peleissä vastustajan maalille.

Elikkäs tällä yritin sanoa mielummin Simi kuin Vlado. Tais vaan tulla turhan pitkä ja sekava raapustus.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Silleen!

Sitten tarvitaan vielä puolustus. Kimmo Peltosen (ja ellei maksa liikaa myös Teukka Aallon) kanssa sopimus mahdollisimman nopeasti ja sitten kalastelemaan jääkaappipakastin osastolle. Kylmä totuus on, että vaikka en henkilökohtaisesti pidäkään aivottomista ja luistelutaidottomista pakeista à la Kari Haa... jaa, ei nimiä, niin Kerho tarvitsee oman lihaosastonsa.

Kompromissina kävisi toki Jaroslav Nedvedin kaltainen pakki, joka ei edusta lihaosastoa, mutta on silti helvetin vaikea kiertää. Siis:

Sopimuksessa:

Marko Tuulola
Tuukka Mäkelä
Janne Juppo
Jarno Virkki (ei isoa iloa ensi kaudella)
Aki Heino (optio)


Olisi saatava nimi paperiin:

Teemu Aalto (yksi ylivoimapakki on oltava)


Ulos vaan:

Sebastian Sulku (hinta ja laatu eivät ensi vuonna kohtaa)


Kiikun kaakun:

Markus Kankaanperä (puolustajana ei ihmeellinen, mutta jonkin sortin lihamies ja pelasi hyvin myös hyökkääjänä)


Hankittava:

yksi lihapakki (kloonataan Jari Haapamäki)
yksi pelaava profiilipakki (esim. yllättäen tsekki)
 

Kuznetsov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Juna taitaa pysähtyä ihan sopivasti..

Näyttää aika vahvasti siltä, että juna ei tänä keväänä todellakaan ole ajamassa ohi Hämeenlinnan kohdalla. Ilmeisesti HPK on edelleen hakemassa yhtä mahdollisimman kovaa keskushyökkääjää sekä ilmeisesti yhtä tai kahta laituria. Yhtenä porkkanana on neuvotteluissa mainittu mahdollisuus päästä pelaamaan Vladimir Vujtekin kanssa. Tuo porkkana houkuttelee varmasti jopa yhtä nuorta helsinkiläistä, mutta saattaa tuoda Hämeenlinnaan myös kokeneemmankin pelurin.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vaan entäpä puolustus?

Kimmo Peltosen kanssa ei kaiketi vieläkään ole sopimusta syntynyt, joten meillä on kasassa yksi (1) liigataso + puolustaja (Tuulola) ja kolme lupaavaa nuorta. Se ei vielä oikein lohduta. Menestyäkseen joukkue tarvitsee kuusi liigatasoista puolustajaa sekä pari nuorta. Tässä asiassa kantani ideaalipuolustuksesta on edelleen seuraava:

- Tuulola (liigataso +)
- Sicak (liigataso ja kehittyvä)
- Aalto (liigataso, ylivoimapakki)
- Juppo (nuorisokiintiö)
- Tuomanen (nuorisokiintiö)
- Kimmo Peltonen (liigataso +)
- Tuukka Mäkelä (nyt liigataso -, lisää vastuuta miehelle)
- yksi uusi ulkomainen pakki (mielellään kädellinen)
- Kankaanperä (voi pelata hyökkäyksessä ja pakkina tarpeen mukaan)


Sitten mitä tulee helsingin vahvistukseen, on asiaa pohdittava moraaliselta kannalta. Tulisiko Kerhon kristillisen perinteen mukaan kääntää toinenkin poski ja tarjota vaikka Teemu Aaltoa Seban mukaan Jokereihin, vai pitääkö iskeä silmä silmästä periaatteella ja kaapata esim. Ruutu, johon kai Kuznetsov vihjailee? Kysymys on vaikea enkä rehellisesti sanoen osaa sanoa, pidänkö siitä, että oma jengini sikailee vain siksi että kaikki muutkin sikailevat. Toisaalta saan allergisen reaktion sukunimestä Ruutu. Ko. veljekset eivät edusta sellaista kiekkoa, josta minä pidän, joskin puheenoleva muistuttaa heistä eniten oikeata jääkiekkoilijaa.
 

Kuznetsov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Puolustus

Aika pitkälti olen samoilla linjoilla tuosta puolustajakaartista. Kimmo Peltonen on pelaaja, jonka mielellään näkisi joukkueen kapteenina myös jatkossa. Teemu Aalto olisi myös hienoa saada pidettyä, mutta arvonnousu kyseisen miehen kohdalla on varmasti huikea. Ylivoimapakkina hän on kuitenkin ensiarvoisen tärkeä palanen kokonaisuudessa. Myös Vladimir Sicakin näkisin mielelläni edelleen kehittymässä ritaripaidassa. Jatkossa "Zigi" pystyisi varmasti ottamaan jopa hieman isompaa roolia myös kiekollisessa pelissä.

Tämä puolestaan mahdollistaisi sen, että toinen mahdollinen ulkomaalaispakki voisi olla myös agressiivinen, isokokoinen ja erityisesti erinomaiseen oman pään pelaamiseen pystyvä kaveri. Jos mukana olisi vielä hyvät kädet, niin ok, mutta ensisijaisesti haluaisin HPK:n puolustukseen pienen lisän kokoa ja ilkeyttä. Selvää lienee, että ulkomaalaiset on kartoitettu jälleen Tshekin suunnalta. Tshekin liigan kohdalla onkin käynyt jo aika selkeästi niin, että tarjolla on oikeastaan huomattavan paljon enemmän hyviä puolustajia kuin hyökkääjiä. Edellämainitun kaltaisiakin laatupuolustajia on muutamia.

Mitä sitten tulee noihin hyökkäyspään rekrytointeihin, niin ilmeisesti Helsingin päästä on katsottu useampiakin vaihtoehtoja, ei vain tätä yhtä tiettyä. Toki hän on ehkä ainoa, jolle voi porkkanana heiluttaa mahdollisuutta Vujtekin vierelle. Mikäli kaveri olisi nyt sitten kiinnostunut Hämeenlinnasta, niin Pietilän Saken rooliakaan ei kannata unohtaa. Mieshän on Chicagon palkkalistoilla ja osaa varmasti informoida Amerikan suuntaan myös tämän siirron todennäköisistä vaikutuksista kyseisen pelaajan kiekollisen pelaamisen tasoon.

Veikkaaja "tiesi" kertoa HPK:n havittelevan Tokeakin. Itse kuvittelisin miehen kuitenkin pelaavan vielä ehkä vuoden ulkomailla ennen asettumista kotikaupunkiin. Toki mies kelpaa takaisin koska tahansa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Yllättävän hyvin näyttää Kerhon rahat riittävän

Melkeimpä oudon hyvin. Kaikki profiilit hyökkäyksessä onnistuttu pitämään vaikka onnistumisia on tullut laajalla rintamalla, joka taas vastaavasti yleensä tietää pelaajan hinnan nousua. Eli täytyy sanoa että varsinaisia neuvottelijoita tuntuu siellä Kerhon johdossa olevan jos se pelaajabudjetti edelleen pystytään pitämään siinä 1 miljoonan euron hujakoilla - hatun noston arvoinen suoritus totta tosiaan.
 

Kuznetsov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuotahan voisi pitää melkeinpä prvokaatioyrityksenä. Ymmärtääkseni HPK:n rahapalkkabudjetti on ollut jo vuosia yli miljoona euroa. Lisäksi tämän kauden joukkueesta ilman sopimusta on useita kalliita pelaajia kuten Määttänen ja Nedved. Jonkin asteinen uusjako rahojen suhteen on siis HPK:ssa jouduttu tekemään, jotta nämä tämän hetken avainpelaajat on saatu uusiin sopimuksiin. Ensi kauden joukkueen rahapalkkabudjetti on varmasti siinä 1,2 miljoonan euron hujakoilla. Siihen tulee sitten tietysti vielä lisäksi asunto- ja autoedut yms.

Kaiken lisäksi HPK nettoaa aika kivasti NHL-rahoja jo nyt, puhumattakaan sitten parista seuraavasta vuodesta.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tässähän voisi hieman yrittää viritellä Kerhon ketjuja ensi kaudeksi sopimuspelaajien valossa ja miettiä puutteita:

1. ketju


Miettinen - Santala - Somervuori

- ellei NHL peikko puraisi, pitäisi tämän ketjun olla kohdallaan. Rukoilkaamme.


2. ketju

Vujtek - ? - Laakkonen

- mielestäni Kuharchik, vaikka onkin ylittänyt kaikki odotukset, ei ole vieläkään kakkosen sentteri, vaan olisi kiva nähdä sillä paikalla joku peliä tekevämpi tyyppi. Laakkonen tulee ensi kaudella olemaan kova sana liigassa. Taitotaso on huikea, toistan huikea.


3. ketju

Rajamäki - Kuharchik - Kasper Kenig

- ketjussa on pyyteetöntä työtä (Rajamäki & Kuha) sekä luisteluvoimaa vastahyökkäyksiin (Kenig) => ideaalinen kolmosketju.


4. ketju

Janne Lahti - Harri Suutarinen/Max Kenig - ?

Jos Kenig pelaa keskellä, voi Suutarinen pelata laidassa. Laidalla voisi paikka toki aueta myös Olli Sillanpäälle, joka on pelannut ihan hyvin (edellyttäen, että jatkosopimus syntyy).



Mitä tästä oikeastaan opitaan? Lähinnä se, että Jarkko Savijoelle ei sittenkään taida paikkaa löytyä paitsi jos Suutarinen lähetetään hakemaan vauhtia mestiksestä ja nuorempi Kenig pelaa ensi kauden vielä A-junioreissa. Suutariselle pitäisi kuitenkin löytää enemmän peliaikaa ja vastuuta, joten mielestäni paikka vakinaisena nelosen sentterinä olisi paikallaan.

Näillä järjestelyillä hyökkäyksestä puuttuu:

- kakkosen sentteri (spekuloitu Ruutu tai mieluummin Virran Toke/Simicek)
- yksi laitahyökkääjä neloseen (joko Sillanpää tai hankinta)
- lisäksi olisi hyvä olla näiden ketjujen lisäksi yksi liigatasoinen pelimies, koska loukkaantumisia tulee. Tämä on kuitenkin ongelmallista, koska esim. Määttäsen jatkaminen pudottaisi Kasper Kenigin neloseen. Kenigin taidoilla pitäisi saada peliaikaa paremmista ketjuista, sillä kokoa lukuunottamatta potentiaalia piisaa ihan mihin vaan. => Pasi Määttänen ja ennen muuta Zdenek "Turha" Nedved kierrätykseen. Ottaisiko Fööni Nedvedin? Näistä kahdesta ja Savijoesta säästyvät fyrkat kakkossentterin ja yhden ulkomaisen pakin hankintaan.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Viestin lähetti flintstone
Melkeimpä oudon hyvin. Kaikki profiilit hyökkäyksessä onnistuttu pitämään vaikka onnistumisia on tullut laajalla rintamalla, joka taas vastaavasti yleensä tietää pelaajan hinnan nousua.
Johan se täällä on kerrottu, että ainoa syy sille, miksi Kerho toimii yhdistyksenä on se, että näin sen on mahdollista pimittää rahoja. Näillä rahoilla sitten voidaan pimeästi maksaa vähän lisäpalkkaa parhaille pelaajille ja näin heidät saadaan pysymään joukkueessa. Tilanne ei ole helppo, koska niin helsinkiläiset kuin tamperelaisetkin jääkiekkofanit ovat asiasta tietoisia, mutta ainakin toistaiseksi rahojen pimitys on onnistunut.
 
F

Flonaldo

Ei ei, Designer nyt sinä olet ymmärtänyt asia aivan väärin. Tämä koko huijaushan perustuu siihen, että HPK voi ry:nä maksaa pelaajilleen perunoina. Ensi viikonloppuna onkin perunakellarin siivous talkoovoimin edessä, jotta sinne saadaan taas mahtumaan ensi kauden palkkabudjetti. Kaikki Kerhomieliset siis paikalle.
 

Spenroos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, JanPa
Ajattelin vain kysellä että vieläkö löytyy niitä jotka eivät oli valmiita hyväksymään ensi kaudeksi kassarikaksikkoa Puurula-Toivonen.

Nyt kun pelit ovat tämän kauden osalta pelattu (tai no, ohan se ronssiottelu vielä) niin kyllä jännityksellä jään odottamaan ensi kauden joukkueen muodostumista. Tosi asia taitaa kuitenkin olla että julmetun kova tiimi saadaan jalkeille ensi kaudeksikin, olettaen ettei NHL vielä vie ykköskentän miehiä.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Viestin lähetti Spenroos
Ajattelin vain kysellä että vieläkö löytyy niitä jotka eivät oli valmiita hyväksymään ensi kaudeksi kassarikaksikkoa Puurula-Toivonen.
Jotenkin en vain luota (vielä) Puurulaan, vaikka näyttikin, että on kova pelimies. Mielestäni HPK tarvitsee vielä ensi kaudelle jonkin kokeneemman kassarin kuin Puurula. Sen jälkeen voi huoletta antaa Puurulalle ykköstorjujan paikan, tietysti jos silloin vielä pelaa täällä.
 
Äläs nyt höpise Metanol man! Totta hemmetissä Puurulaan voi luottaa. Kehityskin kun jatkaa kulkuaan, niin Joni on ensi kaudella vielä parempi kuin mitä nyt. Ja saadaan samalla aikaan mahtava säästö, jonka rahat voidaan käyttää vaikka johonkin liigatason puolustajaan. Ehdottomasti Puurula-Toivonen maaliin. Olisihan se jo jonkinmoinen epäluottamuslause Puurulaa kohden, kun äijä on osoittanut pystyvänsä pelaamaan liigassa korkealla tasolla, niin sitten ostetaakin joku 30v. maalivahti ulkomailta. Eihän semmoinen passaa!!
 

GM

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders
Rupeaisi näyttämään siltä,että tämän kauden vakio puolustajista jopa 3-5 olisi vaihatamassa maisemia ensikaudeksi.Jopa muutamalla on virityksiä rapakon taakse.
 

Spenroos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, JanPa
Viestin lähetti dj jay
olen kuullut huhuja että Sebastian Sululla olisi sopimus joka julkisteaan ensi-viikolla

Ei ole kyllä ensimmäinen puolustaja jonka sopimusta minä jatkaisin mutta ei huonokaan juttu, olettaen ettei mies ole hinnoitellut itseään kovin kalliiksi.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Uskallan väittää että Miettinen ja Santala pelaavat Pohjois-Amerikassa ensi kaudella...Toivotaan että asiat olisivat näin...
 

GM

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders
Viestin lähetti Daespoo
Uskallan väittää että Miettinen ja Santala pelaavat Pohjois-Amerikassa ensi kaudella...Toivotaan että asiat olisivat näin...

Ihme kun ei esbooossa,teillehän ne kelpais vai miten se meni?

Santala ei käytännössä lähde ensikaudeksi änäriin.
Paha loukkaantuminen alla,joten saisi todella huonon sopparin allekirjoitettavakseen.
Ja tokaisihan kaveri itse,että ei näillä näytöillä vielä kunnon pahvia tule.Kausi hämiksessä vielä.

Mutta Mietsulla onkin jo paljon mietittävää,kannattaako lähtä jo nyt vai pelata kausi ritaripaidassa ja sitten hakemaan se rookiepalkinto.
Mehän muistetaan,että Mietsu hieman hiipui kauden loppua kohden.Kausi hämiksessä vielä,sano.

Ainiin daespoo teille olisi puolustaja tarjolla nimittäin J.Juppo.Täälläpäin on puhuttu,että mies on kuin J.Vykoukal nuorena,eli saatte ihan ilmaiseksi
;) ;)
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Viestin lähetti GM


Ihme kun ei esbooossa,teillehän ne kelpais vai miten se meni?

Santala ei käytännössä lähde ensikaudeksi änäriin.
Paha loukkaantuminen alla,joten saisi todella huonon sopparin allekirjoitettavakseen.
Ja tokaisihan kaveri itse,että ei näillä näytöillä vielä kunnon pahvia tule.Kausi hämiksessä vielä.

Mutta Mietsulla onkin jo paljon mietittävää,kannattaako lähtä jo nyt vai pelata kausi ritaripaidassa ja sitten hakemaan se rookiepalkinto.
Mehän muistetaan,että Mietsu hieman hiipui kauden loppua kohden.Kausi hämiksessä vielä,sano.

Ainiin daespoo teille olisi puolustaja tarjolla nimittäin J.Juppo.Täälläpäin on puhuttu,että mies on kuin J.Vykoukal nuorena,eli saatte ihan ilmaiseksi
;) ;)

Jopas siellä ollaan herkkänahkaisia, lieneekö tappio Jokereille vielä itkettää vähän.

Tottakai molemmat kelpais meille mutta kun NHL:n houkutus taitaa olla liian kova eli ei taida pojat jäädä Suomeen.

Santala - Thrasherssi rakentaa joukkuetta nuorien pelaajien varaan ja heiltä puuttuu totaalisesti taitavat nuoret sentterit ja muutenkin rosteri heiluu muutamaa poikkeusta lukuunottamatta NHL ja AHL tason välimailla. Isokokoinen ja helvetin taitava nuori sentteri -> ei mitään väliä millanen kausi takana Suomessa. Kyllä kaverin taidot tiedetään, sopparia tarjotaan aivan faktana.

Miettinen - Starsin rosteri on kova mutta vanha ja farmi on ns. talent poor eli tarvetta on aivan varmasti. Kun katsoo Dallasin 3. ja 4. ketjuja niin ikää löytyy lähes säännöstään 30+ ja useat on jo lähellä 40v. Sellaiset kaverit kuin Gilchrist, Maclean, Muller ja Verbeek ovat erittäin lähellä eläkettä, en ihmettelisi jos kaikki 4 lopettaisi tämän kauden jälkeen. Eli tilaa löytyy kyllä nuorelle ja taitavalle kaverille kuten Miettinen aivan varmasit.

Niin ja jotta ei tarvitsi alkaa itkemään saman tien niin toivon miesten lähtöä NHL:ään sen takia että nähtäisiin enemmän taitavia suomalaisia maailman parhaassa liigassa - en siksi että HPK:lla hommat kusisi.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viestin lähetti Daespoo

Santala - Thrasherssi rakentaa joukkuetta nuorien pelaajien varaan ja heiltä puuttuu totaalisesti taitavat nuoret sentterit ja muutenkin rosteri heiluu muutamaa poikkeusta lukuunottamatta NHL ja AHL tason välimailla. Isokokoinen ja helvetin taitava nuori sentteri -> ei mitään väliä millanen kausi takana Suomessa. Kyllä kaverin taidot tiedetään, sopparia tarjotaan aivan faktana.

Miettinen - Starsin rosteri on kova mutta vanha ja farmi on ns. talent poor eli tarvetta on aivan varmasti. Kun katsoo Dallasin 3. ja 4. ketjuja niin ikää löytyy lähes säännöstään 30+ ja useat on jo lähellä 40v. Sellaiset kaverit kuin Gilchrist, Maclean, Muller ja Verbeek ovat erittäin lähellä eläkettä, en ihmettelisi jos kaikki 4 lopettaisi tämän kauden jälkeen. Eli tilaa löytyy kyllä nuorelle ja taitavalle kaverille kuten Miettinen aivan varmasit.

Epäilen, että Tommia ei viedä vielä ensi kaudeksi Atlantaan. Syy on juuri tässä loukkaantumisessa. Mikäli kaveri olisi pelannut ehjän kauden, niin varmasti olisi kutsu tullut, mutta nyt kun liki puoli vuotta on tullut taukoa, ei Tommi varmasti ole ykkösprospekti Trashersille. Atlantan tuskin kannattaa hankkia Tommia viemään pelipaikkaa joltain toiselta prospektilta, sillä riski, että Santala floppaakin on olemassa. Vaikka taidot eivät katoakaan mihinkään, niin alku varsinkin voi olla melkoista hakemista... Ja varmasti Santala haluaa itsekin pelata Suomessa ensin ehjän kauden ja näyttää taitonsa myös maajoukkueessa.

Miettinen on muistaakseni itse sanonut, että ensi kausi vielä pelataan Kerhossa, ja sitten katsotaan tilannetta uudelleen. Tiedä sitä sitten... kyllähän Toninkin piti pelata JYPissä, jos Suomeen jää.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Santala on Atlantan ykkösprospekti sentteriosastolla joten näyttöpaikka halutaan varmasti antaa, jos ei homma skulaa niin farmiin kasvamaan. Uskon että lähtee jo ensi kaudeksi NHL:ään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös