McTorson voimasuhdearvio kaudelle 2023–2024

  • 856 847
  • 4 009

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Arvostan kovasti näitä @McTorso voimasuhdearvioita. Kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta vahvaa ja hyvin perusteltua näkökulmaa nämä tuovat kiekkofanin arkeen. Itse luen näitä mielelläni, koska mielestäni nämä avaavat uusia näkökulmia kovasti suppeaan näkemykseeni ja on ihan hyvä huomata, että niissä asioissa, joissa olemme ehkä eri mieltä, joskus osuu itsellä oikeaan ja usein taas ei. Samaa ei voi sanoa näistä ”kiekkotoimittajien” valtavirtaa mukailevien vasurilla tehdyistä arvioista, niitä en ole viitsinyt lukea enää vuosikausiin. Toivottavasti saan nauttia näistä vielä pitkään.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Avaisitko vielä hieman, millä tavalla Olli Jokinen on huikea valmentaja, kera massiivisen potentiaalin? Ei jokaisesta kokeneesta maailmanmatkaajasta tule hyvää päävalmentajaa.
Kaikista maailmanmatkaajista ei tule hyviä päävalmentajia, enkä sellaista ole väittänyt. Jokisesta sen sijaan on jo tullut, kiistatta. Jokinen on ollut halukas oppimaan ja käyttämään hankkimaansa kokemusta jääkiekon parista itsensä kehittämiseen valmentajana.
Siitä toki olen samaa mieltä, että Olli toki voisi hyvin olla seuraava suomalainen NHL-valmentaja. Siellä kun kärjistäen riittää, että sinulla on suhteita ja osaat huutaa perkeleen lujaa. Kentällä riittää, että pelivälinettä lyödään pleksin kautta keskialueelle.
Tuo näkemys NHL-valmentajista on kyllä varsin erikoinen, toki Euroopassa tietyissä piireissä varsin hallitseva. Totuus taitaa kuitenkin olla, että NHL on tätä nykyä erityisen taktinen ja yksityiskohtia viimeiseen asti hiova sarja. Tuo pleksin kautta kautta keskialueelle -tapa on oikein toteutettuna erittäin pätevä tapa tehdä tulosta oikeassa paikassa. Tällä tavoin NHL:n rupujoukkueen valmentaja alisti Kulta-Jukan tänä keväänä.
Mutta mitä ihmettä Olli Jokinen on tuonut tähän saakka Jukureille? Minkä pelillisen perinnön OJ jättää Mikkeliin, kun Jokinen aikanaan siirtyy muualle? Näiden kahden kauden perusteella, ei yhtään mitään.
Tähän varmaan mikkeliläiset voisivat vastata paremmin. Minä heitän ulkopuolisena sellaisia asioita kuin toivon muuttumisen uskoksi ja pudotuspeliutopian todeksi. Seuraava päävalmentajavalinta on tietenkin merkityksellinen, muttei se ole enää Ollin asia, sillä hän jatkaa eteenpäin.

Kaikki kunnia Jokisen tulokaskaudelle, mutta toistaiseksi hän on ollut pelkkä vahva auktoriteetti (mitä nyt välillä heittää omia pelaajiaan julkisesti bussin alle), ja taitava joukkueen kokoaja resursseihin nähden. Kentällä nähdään milloin mitäkin variaatiota löyhästä kiekkokontrollista ajokoirakiekkoon, ilman mitään selkeämmin nähtävää jatkumoa.
Osaamaton ja taktisesti köyhä valmentaja ei johdata yhtä sarjan heikoimmista seuroista samantien runkosarjassa toiseksi. Säälien kautta välieriin pääsy on helpompi saavuttaa kuin runkosarjan toinen tila, jos siis valmentajana on mies, jollaiseksi Jokisen kuvaat. Pelkällä auktoriteetilla ja sekasikiökiekolla ei runkosarjan voitosta taistella. Pudotupeleissä yllätyksestä kyllä.

Kärppiä vastaan Jokisen Jukurit on näyttäytynyt erittäin sitoutuneelta sekä organisoidulta joukkueelta ja joukkueen taitotasoon nähden jopa perin keikolliselta. Hyökkäysalueen riistopelaaminen on myös jäänyt mieleen erinomaisena.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
@Sphinx , loistavia näkemyksiä liittyen valmennuksen arvioitiin, kiitos! Jatka ihmeessä kommentointia ketjussa enemmänkin.
No jatketaan.

Tuossa on osa totuus. Täysin jääräpäisesti ei kuitenkaan hakattu päätä seinään, mutta liian pitkään kuitenkin. Kärpät muutti hyökkäyspelaamistaan noin puolessa välissä kautta. Homma lähtikin toimimaan ja itseasiassa Kärpät oli ennen ”mystistä” runkosarjan lopun romahdusta Liigan kovin joukkue oikeastaan kaikilla kuntopuntareilla 20 ottelusta alaspäin. Se , mitä tapahtui keväällä on meille ulkopuolisille the kysymys. Marjamäki menetti kopin, mutta miksi? Ei ainakaan joukkueen huonojen otteiden vuoksi, sillä Kärpät teki tuossa vaiheessa paljon maaleja ja nousi sarjataulukossa.
Arvostan kyllä suuresti tätä joukkueiden arvioimiseksi tekemääsi työtä, mutta objektiivisuuden puutetta Kärppien suhteen ei kukaan voi olla huomaamatta. Tässä kun olisi edes pyrkimystä objektiivisuuteen, niin kaikilta tulisi näistä arvioista pelkästään positiivista palautetta. Toki eriäviä näkemyksiä silti esiintyisi.

Tämä lainaamani pätkä on erinomainen esimerkki perustelusta, josta en meinaa päästä jyvälle, onko se oikeasti kirjoitettu ihan tosissaan. Siis poimitaan joukkueelta yksi parinkymmenen ottelun pätkä, jolloin peli kulki, ja sitä käytetään perusteluna sille, että valmentaja, joka ei ole erityisen hyvin onnistunut missään vuosiin, on kuitenkin parempi kuin moni muu valmentaja, joilla on joitain kokonaisia hyviä kausiakin alla viiden vuoden sisältä.

Tekstin varsinainen koukku tässä on se, että eihän Kärpillä ollut viime kaudella mitään erityisen hyvää jaksoa, mutta teksti on kirjoitettu siihen sävyyn kuin kirjoittaja oikeasti uskoisi näin olleen. Kärppien paras 20 ottelun putki oli viime kaudella 10.12.-8.2. Tällä välillä Kärpät keräsi 20 ottelusta 38 pistettä. Tämä on tietysti aina muodikasta, että poimitaan omalta joukkueelta paras jakso ja sitten lasketaan, mihin se olisi riittänyt, jos olisi pelattu koko kausi yhtä hyvin. No, Kärpät tuo olisi vienyt viime kaudella 114 pisteeseen, eli tasapisteisiin runkosarjassa kakkoseksi sijoittuneen Ilveksen kanssa. Ongelmana on vain se, että kaikki muutkin joukkueet pelaavat jossain vaiheessa kautta hyvän jakson. Jos otetaan kaikilta joukkueilta viime kaudelta paras 20 ottelun putki ja järjestetään sarjataulukko tämän mukaan, saadaan seuraavanlainen tulos (suluissa 20 ottelun jakso, jolta pisteet on laskettu):

Tappara 47 (8.10.-26.12.)
HIFK 44 (20.12.-21.2.)
Lukko 43 (16.9.-3.11.)
KalPa 42 (30.12.-1.3.)
Ilves 41 (17.1.-4.3.)
Pelicans 41 (14.9.-5.11.)
Kärpät 38 (10.12.-8.2.)
Jukurit 36 (26.10.-28.12.)
Ässät 36 (30.11.-31.1.)
TPS 35 (15.10.-28.12.)
KooKoo 33 (5.1.-28.2.)
HPK 32 (10.12.-8.2.)
Jyp 32 (18.11.-18.1.)
Sport 32 (16.11.-20.1.)
SaiPa 22 (15.10.-14.12.)

Kärpät löytyy edelleen samalta seitsemänneltä sijalta kuin mille joukkue runkosarjassakin sijoittui, ja edellä ovat ne täsmälleen samat kuusi joukkuetta, jotka myös koko 60 ottelun otannalla sijoittuivat Kärppien edelle. Lisäksi edellä olevista joukkueista Ilves ja Lukko pelasivat runkosarjan aikana toisenkin 20 ottelun jakson, jolta ne keräsivät enemmän pisteitä kuin Kärpät tuolta parhaalta jaksoltaan – näin siis, kun poistetaan tuo paras 20 ottelun jakso kokonaan tarkastelusta, eli jaksot eivät mene lainkaan päällekkäin. Myös Tapparan ja KalPan toiseksi parhaat erilliset 20 ottelun jaksot tuottivat samat 38 pistettä kuin Kärppien koko kauden paras jakso. Eli jos annetaan Kärpille sen verran tasoitusta, että jätetään muilta joukkueilta ensin huomiotta runkosarjasta paras 20 ottelun jakso, ja sitten järjestetään sarjataulukko sen mukaan, että poimitaan jäljelle jäävistä otteluista paras 20 ottelun putki (Kärpillä voidaan siis valita 60 ottelusta ja muilla joukkueilla 21-40 ottelusta riippuen siitä, mihin kohtaan runkosarjaa tuo paras jakso oli osunut. Jos se oli vaikka ottelut 22-41 niin jää tosiaan valittavaksi enää ottelut 1-20 ja 2-21, kun otteluista 42-60 ei saa kasaan kuin 19 ottelua, eli tämä on aika iso etu Kärpille, kun heiltä tuo 20 ottelun jakso voidaan valita 40 eri tavalla ja muilta joukkueilta maksimissaankin 20 tavalla ja minimissään vain 2 tavalla) niin Kärpät ei siltikään yllä kuin KalPan ja Tapparan kanssa tasapisteisiin taistelemaan runkosarjan kotiedusta.

Sitten tietysti, jos tämä määrä tasoitusta ei riitä Kärpille, vaan otetaan Kärpiltä huomioon vain tuo heidän paras 20 ottelun putkensa ja muilta joukkueilta täsmälleen sama jakso niin saadaan Kärpät jo taistelemaan runkosarjan ihan absoluuttisista kärkisijoista. Ja sitten, jos muilta joukkueilta huomioidaan vain huonoimmat 20 ottelua ja Kärpiltä parhaat, ovatkin Kärpät jo kärjessä. :)

Avasin tämän nyt näin rautalangasta, kun en ollut tosiaan aivan varma, oliko alkuperäinen kirjoitus tehty kuinka tosissaan, vai kieli poskessa, mutta arvelin, että joku lukija saattaisi erehtyä koukun nielemäänkin. :)

Hyvin vähän siis muuttuu ainakaan viime kauden sarjataulukko, katsotaan sitten koko 60 ottelun otantaa tai jos otetaan kaikilta joukkueilta huomioon vain paras 20 ottelun jakso.
 
Viimeksi muokattu:

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jokisen arviosta paistaa läpi urheiluromanttinen höttö. Jokinen puhuu paljon asiaa, mutta paljon myös sen vierestä. Urheiluromantikot tykkää. Pelin organisoimisessa Jokinen on vielä noviisi. Hienon toissakauden runkosarjan päätteeksi Salo laittoi pudotuspeleissä parempana valmentajana luun kurkkuun. Viime kaudella sitten jo Jukureilta normaalimpi suoritus.

Mittarina käytetään mm. umpisurkeaa Kärppiä vastaan pelattuja otteluita. Maso Lehtosen RoKikin olisi pyyhkinyt Laten Kärpillä lattiaa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä lainaamani pätkä on erinomainen esimerkki perustelusta, josta en meinaa päästä jyvälle, onko se oikeasti kirjoitettu ihan tosissaan. Siis poimitaan joukkueelta yksi parinkymmenen ottelun pätkä, jolloin peli kulki, ja sitä käytetään perusteluna sille, että valmentaja, joka ei ole erityisen hyvin onnistunut missään vuosiin, on kuitenkin parempi kuin moni muu valmentaja, joilla on joitain kokonaisia hyviä kausiakin alla viiden vuoden sisältä
Tekstin koukku oli nimeomaan siinä, ettei Kärpät lyönyt päätä samalla tavalla seinään koko ajan. Hyökkäyspelaamista muutettiin, eikä kiekkoa lyöty enää joka kerta siniseltä ränniin, vaan kiekkoa pelattiin siniviivan yli. Tuon jälkeen Kärpät pelasi tuloksellisesti hyvin ja maalimäärät lisääntyivät. Tottakai tiedän, että runkosarja on kokonaisuus ja hyviä pätkiä osuu kaikille joukkueilla enemmän tai vähemmän. Tässä nimenomaisessa Kärppien hyvässä pätkässä mielenkiintoista on nimeomaan ajoitus suhteessa pelitavan muutokseen. Toivoisin, että olisit huomioinut, mihin väitteeseen tekstilläni vastasin.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
OJ:n tulokaskaudella oli kaikki tähdet kohdallaan ja Jukurit pääsi yllättämään muut. Viime kaudella nähtiin sitten sellainen tavanomaisempi suoritus. Ihan rosterin mukaiseen sijoitukseen Jukurit ylsi, mutta ei yhtään enempää.

Yhden "kun kaikki onnistui" kauden perusteella 10- avosanan antaminen on kyllä aikamoista liioittelua. OJ on kyllä ollut ihan hyvä ja selkeästi pyrkii urallaan kovasti eteenpäin, mutta niin tekevät lähes kaikki muutkin. Minulla ainakaan ei ole sellaista tunnetta, että OJ saa Jukurit varmuudella pelaamaan yli rosterin mukaisen tason, enkä tiedä yhtään miten OJ tulisi suoriutumaan jossain toisessa joukkueessa, missä menestyspaineet ovat ihan eri luokkaa.

Pelkkä innokkuus ja kova tahto eivät lopulta riitä kovinkaan pitkälle, kun aletaan puhumaan kovatasoisesta joukkueesta ja kovista odotuksista valmentajaa kohtaan. Jukureiden kaltaisessa joukkueessa se voi riittää ihan hyvään suoritukseen pelaajarosteriin nähden, mutta en tiedä onko OJ:lla lopulta eväitä sen parempaan.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Annan Torsolle kyllä siinä mielessä siimaa aika paljonkin, että valmentajia on helvetin vaikea arvostella, jos pelitavasta ja kirjasta ei ole hyvin perillä. Senhän Torso on itse kertonut, ettei niistä paljon ymmärrä, minkä tähden mennäänkin mututuntuma edellä urheiluromanttisesti.

Kourallinen tällä palstalla osaa niitä eri valmentajien pelikirjoja purkaa ja siinä @Proffa_20 taitaa olla ihan huippuluokkaa. Siksi olisikin mielenkiintoista lukea hänen ajatuksia eri valmentajista, mutta toki silloinkin se vaatisi että itse pelejä ehtisi myös katsoa ennen kuin antaa arvosanoja.

Ei siinä, ihan hauska näitä lukea on ja nostan kyllä Torsolle hattua. Kyllä näissä hemmetinmoinen työ on, tiedän sen itsekin. Itse tulokseen ei nämä kirjoitukset vaikuta pätkääkään, vaikka ne kirjoittaisi itse Jeesus Nasaretilainen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
OJ:n tulokaskaudella oli kaikki tähdet kohdallaan ja Jukurit pääsi yllättämään muut.
Väitteesi on mielestäni epätosi ja urheilua halventava. Tähdet voivat olla kohdillaan yksittäisessä pelissä tai säälien armottomassa paras kolmesta sarjassa, muttei missään nimessä koko runkosarjan ajan niin, että tähtien ansiosta joukkue sijoittuu kuudenkymmenen ottelun runkosarjassa toiseksi.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
OJ:n tulokaskaudella oli kaikki tähdet kohdallaan ja Jukurit pääsi yllättämään muut. Viime kaudella nähtiin sitten sellainen tavanomaisempi suoritus. Ihan rosterin mukaiseen sijoitukseen Jukurit ylsi, mutta ei yhtään enempää.
Puhtaalla onnella OJ klaarasi runkosarjan kakkoseksi. Se on varmasti jo ihan maailmanlaajuisesti historiallinen temppu. Sillä ei tietenkään ole merkitystä, että sillä ensimmäisellä kaudella OJ:lla oli paremmat työkalut jäällä käytettävissä, eikä otteluruuhkat+loukkaantumiset vaivanneet lähellekään viime kauden tapaan.

Toivottavasti onni potkii meitä taas ensi kaudella.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tottahan sitä pitää ottaa tavanomaiset sanonnat kirjaimellisesti, että löytyy joku vasta-argumentti. Tyypillistä, niin tyypillistä.
Uhriutumisen vaihtoehtona suosittelen, että kerrot mitä oikeasti tarkoitit, jos siis et ollut sitä mieltä, että Jokinen vähän niin kuin vahingossa tai onnella suoritti ensimmäisellä kaudella tuloksellisesti loistavasti runkosarjassa. Minä kun olen vahvasti sitä mieltä, että moinen suoritus varsinkin pienen seuran päävalmentajana vaatii ehdottomasti erittäin ammattitaitoisen henkilön kyseiseen toimeen.
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Puurot ja vellit menevät helposti sekaisin, kun valmentajia arvioi. Nythän pitäisi arvioida valmentajan panosta tulevalla kaudella, mutta helposti lipsahtaa mielikuviin hänen uransa loistokkuuden arviointiin, hänen karismaansa joskus ennen ja mielikuviin. Mutta ne on nyt tehty ja paras niistä, eli omani, on jossain tuolla ylempänä.

Maalivahdit ovatkin seuraavaksi suurin mielikuvakohde. Onko torjunut kohelossa joskus kaudella 16-17 tosi hyvin? Vuotanut joskus kaudella 14-15 pleijareissa? Pitäisi saada fokus juurikin ensi kauteen.
Menevät todellakin sekaisin. Jotenkin naiiviin tyyliin oletetaan, että olisi jotain absoluuttisen varmaa tietoa valmentajien tasosta tai paremmuusjärjestyksestä. Esim. V.Peltosen kyvyistä valmentaa ensi kauden HIFK-ota kyseenalaistetaan, kun oletetaan olevan varmaa tietoa, että Peltonen on "huono valmentaja".
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Puhtaalla onnella OJ klaarasi runkosarjan kakkoseksi. Se on varmasti jo ihan maailmanlaajuisesti historiallinen temppu. Sillä ei tietenkään ole merkitystä, että sillä ensimmäisellä kaudella OJ:lla oli paremmat työkalut jäällä käytettävissä, eikä otteluruuhkat+loukkaantumiset vaivanneet lähellekään viime kauden tapaan.

Toivottavasti onni potkii meitä taas ensi kaudella.
Ja näinhän minä en sanonut. Sillä kaudella kaikki onnistui. Valmennus sai joukkueesta irti kaiken mahdollisen ja enemmänkin. Oli siinä vähän tuuriakin matkassa, mutta tietenkään tuollaista suoritusta ei pelkällä onnella voi saavuttaa.

Tuohon tarvitaan muutakin kuin valmennuksen täydellinen suoritus, eli pelaajistonkin täytyy kaivaa kaikki irti itsestään ja toisistaan. Kun homma klikkaa kohdilleen kaikilla osa-alueilla samaan aikaan ja pyörä lähtee pyörimään, niin tuollaista tulosta voi saada aikaiseksi.

Eli pointtini oli, että tuollainen suoritus yksittäisellä kaudella ei tee valmentajasta automaattisesti timanttista. Jos tuollaiseen tai lähellekään vastaavaan kykenisi kaudesta toiseen, niin siinä olisi jotain todella spesiaalia.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eli pointtini oli, että tuollainen suoritus yksittäisellä kaudella ei tee valmentajasta automaattisesti timanttista. Jos tuollaiseen tai lähellekään vastaavaan kykenisi kaudesta toiseen, niin siinä olisi jotain todella spesiaalia.
Niin, tai voittaisi valmentajauransa ensimmäisen pudotuspelisarjan. Se nostaisi Jokisen osakkeita omissa papereissani. Tällä hetkellä mies on yhden runkosarjan ihme.

Henkilöjohtamisessa Jokinen on mitä luultavimmin mainio. Pelin valmentamisesta löytyy ne puutteet.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eli pointtini oli, että tuollainen suoritus yksittäisellä kaudella ei tee valmentajasta automaattisesti timanttista.
Näitä yhden kauden tähdenlentoja runkosarjasta löytyy historiasta vaikka millä mitalla. Ihan lähihistoriastakin.

Ville Nieminen - Pelicans
Sami Kapanen - KalPa
Tero Lehterä - SaiPa
Kalle Kaskinen - TPS

Toistaiseksi ei Olli Jokinen erotu mitenkään tästä nelikosta. Väite voi olla epätosi ja urheilua halventava, mutta tämä onkin vain minun mielipide.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun arvioidaan Jokisen suoritusta Jukureissa, on syytä muistaa lähtökohdat ja konteksti. Ennen Jokista Jukurit oli Liigan heikoimpia joukkueita joka vuosi vailla mahdollisuutta edes säälipaikkaan. Jokinen valmensi Jukurit runkosarjan kakkoseksi ja puolivälieriien gameseveniin. Luulenpa, että Mikkelissä miestä arvostetaan valmentajana kovin. Siellä ymmärretään menneisyys ja lähtökohdat.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuskin kukaan ajattelee, että OJ:n ensimmäisen kauden suoritus Jukureissa olisi mitään muuta kuin luokkaa aivan huikea. Pointtina tässä vaan edelleen on, että yksi kausi on yksi kausi.

Jos on huomattavasti helpompi onnistua yksittäisissä otteluissa kuin kokonaisen kauden aikana, niin sama logiikka pätee myös useampiin kausiin. Yhdellä kaudella valmennus voi saada kaiken onnistumaan, mutta sen toistaminen onkin ihan toinen juttu.
 

Incorrect

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olli Salo Sexy Hockey
Kun arvioidaan Marjamäen suoritusta Kärpissä, on syytä muistaa lähtökohdat ja konteksti. Ennen Marjamäkea Kärpät oli Liigan vahvimpia joukkueita joka vuosi vailla mahdollisuutta edes jäädä mitalipeleistä ulos. Marjamäki valmensi Kärpät runkosarjan seiskaksi jolloin matka päättyi sääleissä ja kutoseksi jolloin matka päättyi puolivälieriin. Luulenpa, että Oulussa miestä ei arvosteta valmentajana kovin. Siellä ymmärretään menneisyys ja lähtökohdat.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jokisen debyyttikaudella sai myös ihan oikeita pelaajia sinne rosteriin perusmikkeliläisten hankintojen möttösten ja töttösten sijaan. Rädyn kaappaaminen Kärpistä oli sitten viimeinen silaus.

Kuten jo aikaisemminkin todettiin, niin Jukureilla ei pahemmin loukkaantumisia tainnut sillä kaudella muutenkaan olla ja olivatko peräti ainoa joukkue, joka veti maaliin ilman tartuntoja kauden aikana?

Jos Jokinen olisi niin loistava valmentaja mitä tässä on annettu ymmärtää, niin sijoitus olisi viime kaudella ollut kaikkea muuta kuin 11.
 

MarkoPalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, Hammarby IF, Jokerit
Kiitokset @McTorso:lle hienoista ennakkokatsauksista! Arvostan todella paljon sitä viitseliäisyyttä ja työmäärää, mitä tällaisten tekemisiin vaaditaan.

Yksittäisistä näkemyksistä voidaan, ja tuleekin, olla perustellusti erimieltä. Esim. itsekään en olisi Jokista tai Marjamäkeä noin korkealle nostanut, vaan pidän Niemelää, Saloa ja Pennasta kärkitriona, tämän jälkeen tulee nähdäkseni Grönborg, Miettinen ja Peltonen -kolmikko. Mutta, koska en näin kattavasti ennätä, enkä kykene, kaikkia arvioimaan, en myöskään lähde tämän isommin nostamaan kriittisiä äänenpainoja näistä

Anyway, hattu päästä näiden suhteen ja odotan kyllä muiden osa-alueiden ja lopulta kokonaisarviointeja, kun niiden aika on. Keep up the good work!
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sellaisen muistutuksen tähän väliin haluan tehdä, että arvioni pisteytykset koskevat tosiaan alkavaa kautta. En siis arvio viime kautta, toissa kautta tai aikaisempiakaan kausia. Historia on syytä tuntea, jotta sitä voi tulkita ja lopulta tehdä johtopäätöksiä tulevasta. Näin tämä etenee.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jos Jokinen olisi niin loistava valmentaja mitä tässä on annettu ymmärtää, niin sijoitus olisi viime kaudella ollut kaikkea muuta kuin 11.
Viime kauden sotki otteluruuhkat ja järjetön loukkaantumissuma. Joku voisi löytää noiden välille jotain yhtäläisyyksiäkin. Tuohon lisänä floppihankinta maalille, joka söi kaikkia ja kaikkea, niin sotkua tuli. Kun nuo oli viimein ohi, niin Jukurit veti loppukauden n. 15 matsia lähes kärjen tahtia. Em. ongelmille ei mahda mitään hyvä, eikä myöskään huono valmentaja. Niitä vaan voi tulla.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Miten Karri Kiven ja ässä valmennuksen 2012-2013 kausi olisi arvioitu, joulun kieppeissä joukkue on jäämässä pleijareista ulos, tammikuun lopussa myydään paras pelaaja stephen dixon, pelaajat pitävät keskenään palaverin, joukkue voittaa mestaruuden. Tuliko mestaruus valmentajista huolimatta?
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Valmennus
1. Pelicans 10p

Tommi Niemelä on Liigan paras valmentaja. Ura alkoi Pelicansin juniorivalmentajana, sieltä Sveitsiin apuvalmentajaksi Ville Peltoselle ja lopulta paluu kotiin Lahteen Pelicansin päävalmentajaksi. Kolmas kausi päävalmentajana Lahdessa päätyi finaaleihin ja hopeaan. Häikäisevä suoritus. Enää yksi askel otettavana Lahdessa.

Viime ennakossa taisin antaa Niemelälle 8,5 ja paljon kehuja. Tuolloin Lahdessa eivät kaikki olleet yhtä vakuuttuneita Niemelän kyvykkyydestä. Nyt voimme todeta, että hieno urapolku ja helppo povata hänelle mahdollisuutta valmentaa jatkossa ulkomailla.

Niemelän ansioksi ei lueta vain joukkueen menestystä, vaan myös nuorten pelaajien esiinmarssi Niemelän käsissä on ollut erityisen merkillepantavaa.

Apuvalmentajista Jussi Silvander on kulkenut Niemelän kanssa koko kolmen vuoden matkan Pelsuissa. Jännästi myös hän omaa apuvalmentajana kokemusta Sveitsistä. Juhamatti Ylijunnilla on operoinut Pelicansin junnuissa sekä nuorten maajoukkueissa ja jatkaa nyt edelleen Niemelän valmennustiimissä. Hyvää ei vaihdetta.
Muuten ansiokkaaseen arvioon korjattakoon pari väärin kirjoittamaasi nimeä:

Silvander -> Silander
Ylijunnilla -> Yli-Junnilla
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jokisen debyyttikaudella sai myös ihan oikeita pelaajia sinne rosteriin perusmikkeliläisten hankintojen möttösten ja töttösten sijaan. Rädyn kaappaaminen Kärpistä oli sitten viimeinen silaus.

Kuten jo aikaisemminkin todettiin, niin Jukureilla ei pahemmin loukkaantumisia tainnut sillä kaudella muutenkaan olla ja olivatko peräti ainoa joukkue, joka veti maaliin ilman tartuntoja kauden aikana?

Jos Jokinen olisi niin loistava valmentaja mitä tässä on annettu ymmärtää, niin sijoitus olisi viime kaudella ollut kaikkea muuta kuin 11.
@Tuusa tuossa jo hyvin tiivisti viime kauden Jukurien ongelmia, joita ilman sijoitus olisi tosiaan ollut jotain muuta kuin 11. LIsätään vielä, että loukkaantumisiin kyllä reagoitiin, mutta Howden ja Harju olivat huteja. Joskus osuu, joskus ei. Kirk oli sitten loppukaudeksi vahvistus.
Pienessä seurassa nämä yksittäiset pelaajahankinnat jo loukkaantumiset voivat lopulta olla tosi isossa roolissa, kun taas iso seura kestää muutaman painavankin iskun. Toissa kausi meni sikäli nappiin, ettei juurikaan tullut näitä takaiskuja.
Nyt kolmannella kaudellaan sitten mitataan Jokisenkin kyvyt, kun pelaajat ovat jo pääosin tuttuja. Jatkajia siis käsittääkseni isoin osuus Jukurien liigahistoriassa. Jos ja kun Jokinen tämän kauden jälkeen jatkaa kirkkaampiin valoihin, Suomessa tai ulkomailla, niin varmasti hänen uransa jatkolle tulevat runkosarjan pelit ovat heti alusta alkaen isoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös