Matti Alatalosta Kärppien uusi valmentaja

  • 276 923
  • 931

Habardinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hei come on!!
3 vuotta sitten te itkitte, koska Kari Jalonen pestattiin. Vetikö Nokka hommat ihan vituiks? EI!
Nyt täällä porataan, vaikkei edes reenit ole vielä alkanut... HUHHUH!!
On se rankkaa varmasti kannattaa Kärppiä...
Oikeasti, eiköhän Junno kerää taas sellaisen nipun ensikaudeksi, että teillä ei ole mitään hätää.
Myönnän, ettei Alatalolla ole juurikaan näyttöjä, mutta antakaa kaverin edes kokeilla.
 

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Eipähän tarvitse enää arvuutella. En viitsi lähteä tuomitsemaan Alataloa vielä, joskaan en riemustakaan hypi. Kuten jo moni on sanonut, ei viime kauden HPK ollut kovin kummoinen ryhmä nimellisesti maalivahteja lukuunottamatta, joka tapauksessa selkeästi heikompi kuin Jalosen HPK:t. Lisäksi on huomioitava se, että Alataloa edelsi yksi Suomen parhaista valmentajista, jonka paremmalla rosterilla hankittuihin saavutuksiin Alataloa verrataan.

Alatalolle sopimus on todellinen "HIGH RISK, HIGH REWARD" -sopimus. Jos nyt epäonnistuu, tuskin pääsee koskaan enää valmentamaan sm-liigaan. Onnistuminen puolestaan palauttaisi kiekkopiirien kunnioituksen Alataloa kohtaan. Huom! Kiekkopiireillä en tarkoita Jatkoajan keskutelupalstaa, jossa oletettavasti moni pistäisi Kärppien menestyksen pelkästään kovan pelaajamateriaalin piikkiin tyyliin: "No, kyllä tolla materiaalilla pitikin voittaa." Suuremmaksi riskin Alatalon kohdalla tekee se, että rosteri heikkenee oletettavasti jonkun verran.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vielä vuosi-pari sitten täällä jopa jonkin verran kaipailtiin Alataloa Kärppien ruoriin Jalosen tilalle. Yksi kausi HPK:n peräsimessä muutti kaiken? HPK:n veikkailtiin yleisesti jäävän vaille pudotuspelipaikkaa pelaajamateriaalin heikkouden vuoksi ja nyt kun näin kävi, on homma Alatalon syytä?

Alatalo on kokenut valmentaja ja varmempi valinta kuin Haapakoski, joka on täysi noviisi näissä ympyröissä. Mies istunee hyvin Kärppien viime vuosien pelityyliin, eikä yritäkään tehdä mullistusta pelityylin suhteen. Tämä on tärkeää, koska liikkuvalla ja taitavalla porukalla ne mestaruudet nykyisin otetaan.

Mielestäni Alatalo on kelpo valinta tässä tilanteessa. Pääkaupunkiseudun seurat ovat osoittaneet, että ulkomainen valmentaja on iso riski ja kovempia kotimaisia ei tainnut olla tarjolla. Eiköhän Alatalon kokemuksella saada joukkue pelaamaan vähintään ns. perustasollaan, joka Kärppien tapauksessa on lähellä runkosarjan voittoa, mikäli joukkue ei kovasti heikkene.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Toivolasta olikin jo tänään Satakunnan Kansassa juttu missä Mika mainitsi että ei ole koskaan tullut seuran puikkoihin kesken kauden ja sellainen kiinnostaisi. Eli tässä on jo korvaajakin Alatalolle...

Ei vaan, oikeasti uskon että Kärpät jatkaa edelleen huipulla. Alatalosta huolimatta tai sen ansiosta...
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Hei come on!!
Myönnän, ettei Alatalolla ole juurikaan näyttöjä, mutta antakaa kaverin edes kokeilla.

Onhan sillä näyttöjä aika paljonkin, tosin negatiivisia.

Viime kausi kerhossa ei mene kyllä läheskään kokonaan Alatalon piikkiin imo. Mutta kaudet jypissä eivät vakuuttaneet. Alatalo ei tuo mitään selkeää pelitapaa (ainakaan edellisillä joukkueilla ei ole sellaista ollut), enemmin tuo varmaan yleistä sekasortoa pelaamiseen. Toisekseen miten mahottoman kiltin miehen maineessa oleva Alatalo pärjää starojen kanssa? Onko Alatalolla minkäänlaista auktoriteettiä?
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En usko, että Alatalo pystyy ainakaan yhden kauden aikana tärvelemään oululaista kiekkodynastiaa. Ei hän sentään mikään Jarmo Tolvanen ole. Kun edellä mainittu heppu tuli aikanaan Lukon peräsimeen, vaadittiin hänellekin potkuja jo viimeistään juhannuksen tienoissa. Kolme kuukautta ennen liigasyksyn alkua. Joulun jälkeen saikin sitten jo monoa..

Mutta vaikka Alatalo ei onnistunut HPK:ssa, niin kyllä miehessä sen verran on valmentajan vikaa, että pitää Kärpät kevyesti kärkikahinoissa. Eri asia on sitten, mitä ne Euroopan Liigan pelit tuovat tullessaan.
 

Työmyyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niii justiisa. Väkisinhän tämä vaimentaa tätä mestaruushuumaa.

Annetaan nyt ensin näyttää mihin pystyyn, vaaditaan potkuja sitten syssyllä jos (ja kun?) tarve vaati.
 

-MIKE-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joopa joo empä ois tätä päivää uskonu näkeväni että muikistelia tulisi kärppiin, mielenkiinnolla jään odottaa miten alatalon peluuttaminen vaikuttaa kärppien menestykseen...
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Junnon ainoa mahdollisuus, on hommata niin käsittämättömän loistava materiaali, jota Mattikaan ei saa seikoitettua.

Saa nähdä onnistuuko Matti haalimaan Kärpille niitä putkia, mitä JKL:ssä ja Hämeenlinnassa sai aikaan.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Hyvä kiertää?

Niin, en malta olla ihmettelemättä, millä perusteella maamme ykköskiekko-organisaatio palkkaa usemman mestaruuden ja menestyksekkään vuoden jälkeen ja Euroopan liigan kynnyksellä valmentajan, jonka näytöt ovat näinkin vaatimattomat?

Luulisi, että Ouluun nyt olisi saatu lähes kuka vaan.

Yhtä kaikki, ilmeisesti siellä raamattuvyöhykkeellä halutaan antaa kadotukseen yleisesti tuomitulle lampaalle mahdollisuus. Mitään muuta syytä en keksi.

Täältä tähän
 

retro

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ilmoitettiinko tuosta Alatalon sopimuksen purusta? Itselläni oli ainakin sellainen kuva, että Matille olisi katseltu organisaatiosta muita hommia ensi kaudeksi, eli joku ”pelaajakoordinaattori” tai ”junnuvastaava” tms. suojatyöpaikka, kun koko ensi kauden palkkaa ei haluttu tyhjästä maksaa. Nyt sitten kunnianhimonsa rippeet kasaan kerännyt Matti päättikin tarttua kaverinsa Junnon once-in-a-lifetime –tarjoukseen.
Jep, taisinkin tästä kirjoitella pari viikkoa sitten Matin Kärppiin menon yhteydessä, mutta Matin sopimusta ei missään vaiheessa purettu, Matti vieläpä suostui pieneen palkan alennukseen työnkuvan muuttuessa, mikä kyllä osoittaa melkomoista lojaaliutta. Hieno mies. Siltikin Matin palkka olisi ollut rasite HPK:lle, mikä nyt siis vältetään, kiitokset siitä Kärpille. Tsemppiä Matille Ouluun, kuin myös kärppäfaneille.

Kohtalo on kova!
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Matti "Anteeksi, että olen olemassa" Alatalo - nöyyy!!!


Mitä tekemistä Matilla on Pulkkisen kopiovastaavan kanssa?
Siis jos Matilla on yhtä paljon tarmoa, niin sehän on ihan hyvä. Toisaalta jos muistan oikein, on kopiovastaava varsin rasittava kollega.
 
Toisin kuin Jaloselle aikanaan, tälle valmentajalle en anna siimaa. En anna edes aikaa näyttää mitä osaa. Paskakasa ja varsin tyytymätön olen valmentajan valintaan.

Ainoat positiiviset asiat tässä ovat lähinnä muiden säästäminen. Mikäli omista ei ole nostovalmiita kavereita valmentamaan, eipä ainakaan oteta uskottavuuttaan murentamaan ennen kuin on työkaluja edes yrittää. Alatalolla on myös kokemusta suorittaa ns. normaali kausi. Tällä tarkoitan sijoittumista kuuden joukkoon TÄYSIN materiaalin turvin.

Ei.. ei tunnu hyvältä ei. Eikä tunnu hyvältä kuultuani haastattelun, että nyt jo alkavat etsimään markkinoilta parhaita mahdollisia pelaajia. Kyllähän niitä pitää olla katsottuna jo, mikäli meinaa niitä haluttuja saada eikä pelkkiä pakkohankintoja.

Tervemenoa Alatalo vuoden päästä jonnekin muualle. Vitutusketjuun voisi kirjoittaa.

Ai niin.. yksi hyvä puoli vielä.. ensi vuoden konttauksen jälkeen tuntuu taas yksittäisten pelien voittaminen helvetin hyvältä.
 

Hepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Hokki
Henkilökohtaisesti oon sitä mieltä, että olipa kyseessä Alatalon Matti tai Mikko niin no big difference, kun katsotaan lahjakkuuksia Kärppien valmentajana! Mikko olis voinut rämpytellä kitaralla Poppalooraa ja paineilla välillä Taikanappia, niin valmentajatilanne olis jaksanu ees hymyilyttää verrattuna tähän tilanteeseen, kun peräsimiin astuu Matti. Vttu!
 
Viimeksi muokattu:

Juipelo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nii-i... Liiga on taas ensi kaudella avoimena mestiksen voittajalle, mutta liigastahan voi myös tippua, tai siis tiippukin jos häviää mestis-joukkueelle karsinnoissa! Pelaakohan Kärpät kaudella 09-10 mestistä??

Pakko myöntää, että Alatalon tulo saa ihon kananlihalle, mutta toisaalta "välivuosi" Kärpille vois tehdä ihan hyvääkin... no eikai nyt kuitenkaan mestikseen tiputa, mut jotenkin on sellanen fiilis, että ens kaudella ei Oulussa mitalleista nautita.

Mutta eikai se Junno ainakaan voi ajatella ens kautta "välivuotena" kun yksi kauden tavoitteista oli päästä finaaliin ja sitä kautta mestareiden liigaan, ja nyt kun paikka on saavutettu niin palkataan Alatalo valmentajaksi??? Pelaajiakin on lähdössä/lähtenyt jo paljon, niin meinaakohan Junno hommatta kaikkien aikojen muukalaislegioonan mestareiden liigaa silmällä pitäen?!?!?!?!
 

Hepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Hokki
Melkein sama, että Kärppien koutsiksi olisi valittu Matin sijasta Mikko.. Lahjakkuudet valmentajana samaa luokkaa.. Mikko olis voinut rämpytellä kitaralla Poppalooraa ja paineilla välillä Taikanappia, niin valmentajatilanne olis jaksanu ees hymyilyttää verrattuna tähän tilanteeseen, kun peräsimiin astuu Matti. Vttu!
 
Viimeksi muokattu:

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Nyt puolukattaa niin perhanasti. Miksi kärppähistorian suurin piirtein tärkein kausi torpedoidaan tällä tavoin? Alatalo ei ole saanut mitään aikaan, missään. Onhan se turvallinen valinta, kun ei ole pelkoa kriiseistä, henkilökemioiden kohtaamattomuudesta tai menestyksestä.

Valmentajamarkkinat olivat toki hankalat, mutta nyt olisi voinut käyttää rahaa aivan huoletta, hakea vaikka puolella miljoonalla joku kaveri ulkomailta. Mieluummin täydellä riskillä syteen tai saveen, kuin ilman riskiä taattu puolivälin suoritus.
 

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

Sihvoselta ihan hyviä pointteja. Alatalo antaa varmasti kaikkensa - sillä hänen uransa jatko on vaakalaudalla. Tuskin toinen (joidenkin mukaan kolmas) epäonnistuminen peräjälkeen toisi enää näyttöpaikkoja ylimmälle tasolle.

Nyt pitää alkaa toivoa, että Junno saa luvan avata kirstut ja hommataan sellainen armeija, jolla Mattikin pärjää.

Pikku-Matin autosta,
on kumi puhjennut.
Pikku-Matin autosta,
on kumi puhjennut
.
 

Erik Loka

Jäsen
Tämähän tekee ensi kaudesta jälleen mielenkiintoisempaa seurattavaa! Jännä kyllä nähdä miten Matti onnistuu nyt, kun alla ei enää ole se mopo vaan moottoripyörä. Veikkaan että Kärppien ensi kaudesta ei tule floppia, mutta ei myöskään viime kausien kaltaista ylivoimaista suoritusta.
Eniten Alatalossa vituttaa se nöyristely ja värittömyys. Ainakin JYPin kausina joukkueessa ei ollut minkäänlaista särmää ja monesti tuntuikin että kun kerran peli ei kulje, niin olkoon sitten kulkematta. Silloin oltaisiin tarvittu useasti jotain herätettä aikalisän tai vaikka tappelun muodossa, mutta kovin harvoin niitä silti nähtiin. Rahikainen kuitenkin hankittiin, mutta miehen ei sitten annettukaan hoitaa rooliaan.

Kaikenkaikkiaan niistä vuosista voi sanoa että sijoitukseen voi olla jokseenkin tyytyväinen kun huomioi pelaajamateriaalin, mutta siihen, miten siihen päädyttiin ei todellakaan.
 

Tarkström

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voi J-sus näitä. :D Ymmärrän kyllä täysin porukan reaktion ja myös oma ensireaktioni oli, että tän on pakko olla myöhäinen aprillipila... Mutta tää ketju on kyllä paras. Heti sopimuksen julkaisun jälkeen, taitaa vetää vertoja jopa legendaariselle Nokka-ketjulle. :)

Itse kuitenkin uskon ja ennen kaikkea toivon, että Alatalo tekee "Kojot" ja todistaa fanien ennakko-odotukset vääriksi.
 
Viimeksi muokattu:

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Miten optio muka tuon sulkisi pois? Pelkkää silmänlumetta.

Voi ollakin, mutta ei mitenkään varmaa. Jos Alatalo onnistuu Kärpissä ottamaan esimerkiksi mestaruuden, eiköhän sopimus jatku optiovuoden mukaisesti ja Ara lähtee muualle. Ei Alatalokaan todennäköisesti suostu sellaiseksi pelinappulaksi, että hänen avullaan vain hämätään mediaa. Arahan on puhunut pitkin Pelicans-pestiä haluavansa ulkomaille valmentamaan, joten siksi aiemmin ihmettelinkin tätä varmana pidettyä Kärppä-sopimusta.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kanukki

Eikös olisi ollut paljon parempi palkata kallis kanukki, jolla on alkoholi ongelma ja selkäpaskana.... NHL-status löytyy, joten olisi ollut varmasti pätevämpi kaveri. Siirtäkää 23000EUR HIFK:n tilille niin saatte kaupanpäälle tuomioistuin casen.
Siis pointti, että huonomminkin olisi voinut valita... kuka uskoo oikeasti optiovuoteen? Vain nappikausi antaa Alatalolle toisen kauden, muuten Ara tulee puikkoihin.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Onneksi olkoon Oulu!

Kerrankin sainaus, josta ei tarvitse olla pätkääkään kateellinen Kärppä-henkisille. Eiköhän mono kumminkin viuhahda jo syksyllä ja Junno palkkaa jonkun kunnon valmentajan.
 

balde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin.. katsokaapa vaan. Tää on niin Junnoa ja Junno kyykyttää jälleen, optio käytetään vuoden päästä ja kahden kauden jälkeen Alatalo vaatii liikaa palkkaa. :)

Onnea Alatalolle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös