Matkakohteenne

  • 2 453 205
  • 14 532
K

kiwipilot

Japani- ja Tokio-expertit huomio! Keväällä olisi edessä viikon reissu Tokioon ja mielelläni ottaisin vastaan vinkkejä mille alueelle kaupungissa kannattaisi majoittautua.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Japani- ja Tokio-expertit huomio! Keväällä olisi edessä viikon reissu Tokioon ja mielelläni ottaisin vastaan vinkkejä mille alueelle kaupungissa kannattaisi majoittautua.
Erittäin hyvä matkakohde. Kevät on hyvää aikaa käydä Tokiossa, varsinkin kirsikkapuiden kukinnan aikaan. Muutenkin Tokion sää on suht leppoisa läpi kevään, toisin kuin joskus heinä-elokuussa.

Majoituksen sijainnin käytännölisyys riippuu jonkin verran siitä, missä päin Tokiota haluaa erityisesti käydä. Majoituspaikan sijainti melko lähellä metroasemaa on mielestäni suositeltavaa, sillä metro on ylivoimaisesti paras kulkuväline Tokiossa.

Jos vain yhtä kaupunginosaa pitäisi suositella, niin oma suosikkini on Asakusa, joka on vanhaa Tokiota. Asakusassa on mm. kuuluisa temppelialue, hyvä tori ja pikkupuoteja, sekä erinomainen ravintolatarjonta (jälkimmäinen pätee melkein mihin tahansa tokiolaiseen kaupunginosaan). Jos keittiö- ja household -osasto kiinnostaa, niin lähellä on puoli kilometriä pitkä tämän alan ostoskatu, joka mainitaan usein matkailukirjoissakin. Asakusaan on helppo tulla mm. Naritan suunnasta junalla, sillä käytännössä kaikki junat pysähtyvät viereisessä Uenossa. Uenon asemalta on Asakusaan melkeinpä kävelymatka, eikä taksikaan tule kalliiksi. Metrokin on hyvin ulottuvilla, eikä Asakusan hotelli- ja ryokan -tarjonnassa ole siinäkään puutteita.

Jos hieman modernimpi Tokio ja elektroniikkashoppailu tuntuu kiinnostavammalta, niin yksi vaihtoehto on majoittua Ikebukuron lähelle. Siellä on jo vähän korkeampia rakennuksia kuin Uenon-Asakusan alueella. Myös tavarataloja ja etenkin elektroniikkaa myyviä liikkeitä, isojakin.

Harkitse myös sellaista vaihtoehtoa että kokeilisit kahta tai peräti kolmeakin majapaikkaa eri puolilla Tokiota, ellet koe siirtymisiä erityisen hankalaksi. Jos matkatavaraa ei ole hirveän paljon, niin tätä voi jopa suositella. Useamman majoituspaikan optio ikään kuin pakottaa katsomaan kaupunkia useammasta näkökulmasta.

Vielä viimeinen vinkki: Ellet ole jo hankkinut Tapani Jussilan teosta nimeltä Tokio-Passi, niin etsi se käsiisi hyvissä ajoin ennen matkaa.
 
K

kiwipilot


Monet kiitokset Pisimmälle Kääpiölle; tämä Matkakohteenne? -ketju on kullanarvoinen:) Asakusa vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta, pitääpä alkaa tutkailemaan hotellitilannetta sieltäpäin. Varsinkin hyvät yhteydet Naritaan ovat kullanarvoisia, etenkin kun mukana kulkee 3-vuotias sekä 6kk vauva.

Uusin painos T. Jussilan Tokio Passista on jo korkattu ja erittäin hyvältä vaikuttaa, ainoastaan kartoissa on mielestäni hieman parantamisen varaa. Mutta, ehdottomasti paras lukemistani Japani-oppaista.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Asakusa vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta, pitääpä alkaa tutkailemaan hotellitilannetta sieltäpäin. Varsinkin hyvät yhteydet Naritaan ovat kullanarvoisia, etenkin kun mukana kulkee 3-vuotias sekä 6kk vauva.
En ole ollut Tokiossa koskaan lasten kanssa, mutta senkin saatan vielä joskus tehdä. Lasten kanssa liikkuminen ei Tokiossa liene yhtään sen hankalampaa kuin missään eurooppalaisessa suurkaupungissa, todennäköisesti jopa miellyttävämpää. Aamuruuhkaa metrossa kannattaa sitäkin kokeilla, mutta ei mielellään pienten lasten kanssa.

Asakusan ja Uenon loistava sijainti Naritasta tultaessa on varmasti seikka jota lasten kanssa matkustava arvostaa. Toisin on jos hotelli sijaitsee jossain määrätyllä aluella kaupungin toisella puolella. Homma menee rankaksi kun sähköjunasta pitää vaihtaa metroon, ja vaihtaa kenties linjaa 1-2 kertaa ennen kuin pääsee hotellin lähettyville. Pitkän lentomatkan jälkeen lapsiperhe ei ensimmäiseksi kaipaa seikkailua Tokion metroverkossa.

Asakusan hotelleista tunnen Asakusa View Hotelin sekä Ryokan Shigetsun. Uskoisin että pärjäätte ryokaneissakin, mutta länsityyppinen hotelli saattaa olla jossain määrin vaivattomampi. Molemmissa on valinnanvaraa. View Hotel ei ole ainakaan halvimmasta päästä. Esimerkiksi Sky Court vaikuttaa olevan yleensä edullisempi, mutta viimeksi matkustaessani siellä ei ollut tilaa. Vaikutelmani mukaan View Hotelin perushuoneen koko on Tokion normaalitasoa selvästi suurempi, eri kokoisia huoneita tietysti löytyy. Tämä saattaa olla lapsiperheelle tärkeä kriteeri.
 

julijussi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jack "matkalla" Kerouac
Kuukauden päästä on kaiketi aimo annos jatkoaikalaisia kikkailemassa Tukholman kaduilla. Minä en ole tuolla käynyt sitten ala-asteaikojen, joten kaupunki on käytännössä vieras. Netistä löytyy kaikenlaista, mutta täällä kaiketi on paljon Tukholmassa ravaavaa porukkaa, joten heitän pari kysymystä vapaasti vastattavaksi.

Lauantai-illan ohjelma on tietenkin varsin selvä, mutta päivällä olisi aikaa katsastaa hiukan Tukholmaa. Kovin paljoa ei tietysti ehdi, mutta suunnistelmissamme olisi katsastaa joku museo keskustan alueelta. Onko Armeijamuseossa käyneitä? Vasa-museo on tietysti takuuvarma paikka, mutta onko se liian laaja muutamassa tunnissa kahlattavaksi? Jotain historiaan liittyvää olisi kuitenkin hakusessa, kun ainakin 75% seurueestamme on jollain tapaa kiinnostunut menneestä ajasta, eikä kaupoissakaan jaksa koko päivää viettää.

Kiinnostaisi löytää jotain kivaa vaatetta mukaan tuolta reissulta. Putiikkeja on tietysti vaikka kuinka paljon yhdelle päivälle, mutta olisiko joku katu tai ostoskeskus erityisen hyvä normaalia katumuotia ajatellen? J. Lindebergin satojen eurojen pitkien kalsareiden näköisiä farkkuja en tarvitse, mutta jos tiedätte jonkin monipuolisen farkkuliikkeen, jonka kamaa ei Suomesta saa, otan vinkkejä vastaan mielelläni.

Vuorokauden kortti metroihin sekä busseihin ja A-train Arlandasta saa hoitaa kulkemisen. A-train ei ole kovin kallis viikonloppuisin, kun kaksi aikuista pääsee liki yhden hinnalla suuntaansa. Ja on kuitenkin reilusti nopeampi ainakin aikataulujen mukaan kuin bussikyyti. Julkisista sen verran, että kannattaako lippuautomaatteja varten varata käteistä, vai käykö Visa niihin yleisesti? Muuten varmaan mennään Suomen tapaisesti, eikä käteistä erityisen paljoa tarvitse, eller hur?

Jokaiselle vaatetta etsivälle Tukholman kävijälle olen suositellut Barkarbyn outlet-ostaria, sieltä irtoaa merkkitavaraa melkoisen huokeaan hintaan. Kesälomareissulla ajeltiin sitä kautta ja mukaan tarttui mm. Peakin softshell-takit á 399kr. Julkisillakin tuonne pääsee kun vähän kikkailee. Kotskasivut
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Sampiolle vielä yksi museosuositus keskeiseltä paikalta, jos historia kiinnostaa. Kuninkaanlinnan kupeessa on Livrustkammaren eli varuskamari täynnä kaikkea mielenkiintoista tavaraa, jota kuningashuoneen ylläpidossa on vuosisatojen kuluessa tarvittu. Tunnissa näkee jo aimo annoksen. Ja onhan siinä vieressä myös Skattekammaren, jos kruununjalokivet kiinnostavat.

Vasa-museo on hieno paikka, mutta sinne menemiseen kuluu vähän aikaa ja itse museossa aikaa vierähtää helposti kohtalaisen pitkä tovi.
 

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
Puola tsekattu!

Huh, Puola tsekattu, kotiuduin puoliltaöin. Pikaisia tuntemuksia...

Krakovasta:
Krakova oli kaikin puolin nasta paikka. Joku hallussani ollut opas kuvasi sitä mainioksi paikaksi rappioromantiikan ystäville, ja se osui toki nappiin. Vanhoja rakennuksia oli paljon, ja lähes ne kaikki olivat alkuperäisessä kuosissa. Kovat korjaukset olivat vasta menossa. Vaikka asukkaita on 750 000, tuntui keskusta melko rauhalliselta.

Kovaa viipotusta oli, pääsin kuin pääsinkin Cracovia-Wisla -potkupallopeliin, ja ehdottomasti kymmenen euron lipun arvoinen kokemus. Hyvä fiilis, aika heikkotasoista peliä. Vaikka mm. hotellin henkilökunta varoitteli stadikan seudusta kovasti, ei mitään huligaaneja tarvinut pelätä - vaikka kyseessä oli kuuma paikallispeli, enemmän minua pelottaa Lahden keskustassa perjantai-iltana.

Auschwitz tuli tsekattua ja tulipa kaksijakoinen fiilis: Birkenaun puoli, varsinainen tuhoamisleiri, jätti todella sanattomaksi. Käsittämättömän kokoinen paikka, minulta meni kaksi tuntia alueen ympäri kävelemiseen rauhallisesti. Auschwitzin keskitysleirimuseo, parin kilometrin päässä, masensi aivan toisella tavalla: paikka oli täynnä turistilaumoja, jotka seurasivat kanaemo-oppaita ja valokuvasivat toisiaan Arbeit macht frei -kyltin alla ja poistivat matkamuistopuodeista postikorttisarjoja. Noin koskettavaan paikkaan ei moinen meininki sovi. Onneksi kävin Birkenaun läpi ensiksi, Auschwitz-museosta oli päästävä vain aika äkkiä pois.

Kirkkoja oli kaupungissa niin paljon, että niiden tsekkailuun turtui tosi pian: ensin oli säväyttävää, kun sisätilat oli täynnä kultaa ja marmoria, mutta kun vastaavanlaisia kirkkoja oli joka korttelissa pari kolme, suurin hohto meni pian ohi. Pyhän Marian kirkko vanhankaupungin aukiolla on toki komea, ja kannattaa maksaa pari zlotya siitä riemusta, että saa kiivetä kellotorniin luuppailemaan maisemia.

Viikonloppuna Kaszimierzin juutalaiskaupunginosan tuntumassa oli pari todella suurta kirpputoria, joilla oli nasta pyöriä aistimassa tunnelmaa. Todella mielenkiintoista ja hyväkuntoista vanhaa tavaraa, antiikkihaukat tekevät varmasti hyviä löytöjä. Jos ette osaa puolaa, venäjän alkeet ovat kova juttu: englantia kukaan vanhempi paikallinen ei osaa ja saksaa eivät ainakaan halua puhua.

Varsovasta:
Minä viihdyin Varsovassa oikein hyvin, koska tykkään juurikin betonista. Neljä päivää siellä on kyllä todennäköisesti turhan pitkä aika. Nämä päiväsuositukset sinänsä ovat uskomattoman typeriä, koska ei voi tietää mitä kukin haluaa, mutta itselleni ainakin olisi tullut neljäntenä päivänä (olin siis kolme) semmoinen tunne, että mitähän tässä vielä keksisi.

[KLIP]

ei siellä turistille tosiaan ole paljoakaan. Outo juttu, mutta niin se vain on.

[KLIP]

Huomiotaherättävä asia oli myös se, että Varsova ei tunnu ollenkaan suurkaupungilta. Rauhallinen, jopa unelias kaupunki.

Tästä leikellystä lainauksesta olen aika eri mieltä. Minäkin viihdyin Varsovassa hyvin, mutta tekemisestä ei ainakaan ollut pulaa. Menee yhteen myös sen kanssa, että mielestäni kaupunki ei missään tapauksessa ollut unelias. Kartalta bongattujen mielenkiintoisten paikkojen etsimiseen meni kihinän ja liikenteen takia melkoisesti aikaa, välissä kun vielä kikkailin busseilla ja raitiovaunuilla. Lisäksi turistille on varmasti paljonkin, kunhan vain valmistautuu hyvin etukäteen. Mielenkiintoisia museoita on vaikka millä mitalla, mutta ne pitää etsiä, niihin ei satu vahingossa. Gestapon entinen päämaja oli aika kiinnostava paikka. Kuninkaanlinna vanhankaupungin rajalla taas tarjosi silmäkarkkia (ok, itse rakennus pommitettiin 2.ms:ssa, mutta sisätilojen taideaarteet ehdittiin suurimmalta osin pelastaa).

Eläintarhassakin aika kului hyvin, kulttuuripalatsiin tutustuminen veisi jo yhden päivän... Shop-a-holiceille tarjolla muun muassa maan kuuluisin antiikkikirpputori kaupungin luoteisnurkalla viikonloppuisin, ja "tois pual jokke" Varsovan vanhan stadionin päräyttävä "venäläinen tori", jossa diilataan päivittäin arviolta 30 000 piraattitallennetta, 10 000 litraa laitonta viinaa, 500 varastettua ajoneuvoa ja kymmenen asetta. Kirkkojen ystäville kohteita on kymmenittäin, ravintoloita joka lähtöön (kannattaa palata 60-luvulle ja käydä tsekkaamassa yliopiston maitobaari!)

Maasta yleensä:
Pelätä ei tarvitse, syrjäytyneet pajattavat kännipäissään keskenään, nuoriso ilakoi omissa porukoissaan ja siltä väliltä olevat rullaavat perhekunnittain. Iltaisin keskustoissa parveilee poliiseja.

Kaupat ja ravintolat ovat siistejä ja asiallisia. Liikenteessä kannattaa olla varovainen, sitä on kuitenkin paljon ja se voi olla aika railakasta. Julkinen liikenne on hyvin järjestetty ja toimii ja kulkee ajallaan. Oikeat linjat kannattaa kuitenkin tsekata mahdollisuuksien mukaan jo oikeasta kartasta eikä selvitellä vasta pysäkillä.

Porukka on avuliasta, mutta kielitaito on heikko 25+ -vuotiailla: vanhempi väki voisi tulla ymmärretyksi auttavalla venäjällä.

Olut on hyvää, ruoka on hyvää. Käypä hinta oluesta on kaupassa 50-60 snt ja ravintolassa noin 2€, hyvän ruoka-annoksen saa alle 10 eurolla. Julkinen liikenne on halpaa ja taksit ovat Suomen mittapuilla edullisia, kunhan ei ota pimeää taksia. Yleisesti kaupoissa kaikki paikallinen on halpaa, mutta "länsimainen" tavara myös länsimaisissa hinnoissa.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
^^ Turku-Gdansk väli on muuten nykyään aivan sikahalpa. Wizzair lentää halvimmillaan 9e suunta sisältäen verot!! "Normaalihinta" on 20-30e :) Tuo yhteys kannattaa itse kunkin ottaa harkinnan alle, jos on Puola mielessä.

**********

Kotiuduin jokunen viikko sitten Trans-Mongolian reissulta. Hauskaa oli ja paljon tuli nähtyä. Parin viikon junassa ryypiskely yhdistettynä venäläisiin pikkumestoihin muutama tuhat kilometriä Moskovasta itään oli jo itsessään ainutlaatuinen kokemus.

Mongolia on maanpäällinen paratiisi. Loputtomiin uskomattomia "Taru Sormusten Herra"-maisemia, villihevosia, jopa kameleita ja ystävällisiä ihmisiä. Täydellistä rauhaa. Suosittelen lämpimästi kenelle tahansa. Ulan Bator oli köyhyyden ja varsinkin liikenteen vuoksi ikävä paikka, mutta idea onkin vain matkustaa sitä kautta.

Peking oli ennen olympialaisia kiillotettu leikkikaupunki. Paikalla oli tuskin mitään tekemistä oikean Kiinan kanssa, joten ei siitä sen enempää.

Voin kertoa pari sanaa lisää jostain reitin paikoista (HKI-Moskova-Irkuts-Ulan Bator-Peking), jos jotakuta kiinnostaa.

**********

Nyt on kolme viikkoa Vietnamin matkaan. Mennään ensin Finnairin pedofiililennolla Bangkokiin ja sieltä parin yön jälkeen Hanoihin. Nyt tuntuu, että tämä reissu tekisi mieli ottaa todella rennosti, elikkä oikeasti rauhassa. Vähän turhan moni viimeisistä reissuista on mennyt ihme seikkailemiseen ja ravaamiseen perse kipinöiden. Kivaa on ollut, mutta lepäämisestä ei voi puhua. Toivottavasti Vietnamissa onnistuisi edes muutaman päivän rauhoittuminen ja uikkarikännit. Tai noh, mitään majoitusta ei olla Vietnamista varattu, eikä varata, joten vähän joutuu seikkailemaan heti alkuun ;)
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Terveisia Pristinasta, Kosovo. Alkaa antako kenenkaan kertoa teille, etta tanne ei voisi tulla tms. Uskomaton maara kaikenmaailman virkamiesten autoja sun muita, mutta tavallinen elama on rentoa ja leppoisaa.

Rekkaribongauksen ohella paatin aloittaa KFOR vs UN -autobongauksen, mutta se kavi heti mahdottomaksi, niin paljon niita on. Joku osaa varmasti kertoa jossain toisessa poliittisessa ketjussa miksi ihmeessa ja mita ne taalla enaa tekee?

Ettei vain olisi kaynyt niin, etta joku allekirjoitti jossain liian pitkan sopimuksen ja nyt se vain partioidaan loppuun.

AnaMasa kirjoitti:
Peking oli ennen olympialaisia kiillotettu leikkikaupunki. Paikalla oli tuskin mitään tekemistä oikean Kiinan kanssa, joten ei siitä sen enempää.

Jouduit siis ilmeisen pakolla tuonne, koska matkan paakohteet olivat muualla. Minulla olisi ollut sama suunta, mutta totesin sitten, etta tuohon pelleilyyn en lahde. Nailla nakymin Peking olisi ensi kevaana ohjelmassa.

EDIT:

Niin, piti viela kayda tarkastamassa mita meidan oma supervaltiomme kertoo omalla hyvin tarkealla saitillaan Ulkoministerion matkustustiedotteessa. Onhan naille naurettu maailman sivu matkustusfoorumeilla, mutta miksei naita saada kuntoon:

Suomen ulkoministerio kesakuussa kirjoitti:
Kosovo: Matkustamista suositellaan ainoastaan välttämättömissä tapauksissa.

Juuri nain, kannattaisi lukea nuo suositukset vaikka Lonely Planetista tai sitten tulla esimerkiksi kaymaan.
 
Viimeksi muokattu:

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Harkinnassa olisi varata reissusetti Belekiin, Turkkiin, ensi talvena (helmi-huhtikuu) viikoksi. Onko kellään kokemuksia tai parempaa tietoa minkälaisissa lämpötiloissa kyseisellä alueella elellään talvisaikaan?
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Tuossa ihan lähitulevana on edessä edustuksellinen matka Kuala Lumpuriin, Malesiassa. Seutukunnalla tulee oltua muutama päivä ja tarkoituksena olisi yksi päivä pyhittää silkalle turismille. Onko arvon palstalaisilla vihjeitä näkemisen/kokemisen arvoisista mestoista? Petronas-tornissa tulee ilman muuta käydyksi, koskapa sen tietää... mutta onko muuta?
 

StevieY

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Liverpool

Onko konkareita linjoilla? Matka-aika on lyhyt torstaista sunnuntaihin ja ohjelmaakin on jonkin verran varattuna (perjantaiaamuna http://www.wallaseygolfclub.com ja lauantaina Liverpool - Stoke City), mutta onko jotain must juttuja? Beatles, Anfield Road ja satama-alue, mutta onko näiden lisäksi jotain vinkkiä, mitä ei nopealla googletuksella löydy? Esim. hyvistä tai jotenkin erikoisista pubeista vinkkejä kehiin vaan. Harvoin olen matkalle lähtenyt näin vähällä valmistautumisella ja lisäksi en ole itse osallistunut järjestelyihin millään tavalla. Jännä nähdä, että mitähän tästäkin pitkästä viikonlopusta seuraa?

StevieY
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
Tuossa ihan lähitulevana on edessä edustuksellinen matka Kuala Lumpuriin, Malesiassa. Seutukunnalla tulee oltua muutama päivä ja tarkoituksena olisi yksi päivä pyhittää silkalle turismille. Onko arvon palstalaisilla vihjeitä näkemisen/kokemisen arvoisista mestoista? Petronas-tornissa tulee ilman muuta käydyksi, koskapa sen tietää... mutta onko muuta?

Petronas tornit kannattaa käydä katsastamassa ihan katutasosta ja näköaloja kannattaa sen sijaan lähteä väijymään Menara towerista, jossa turistitkin pääsee selvästi korkeemmalla. Aika hulppeat näköalat lähemmäs 300 metristä. Suosittelisin auringonlaskun aikaa tälle stopille.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Kuala Lumpurista kannattaa ottaa taksi ja huristaa läheiselle Batu Cavelle. Kallionrinteeseen muuratut portaat vievät hienoon luolaan, ja siinä vieressä on luola jossa on messevin värein tehtyä taidetta. Kymmenen vuotta sitten ringitin viidesosalla sai ostettua pussillisen pähkinöitä jos halusi ruokkia apinoita. Käymisen arvoinen paikka.

Lisäksi tietty kaupungissa China Town ja Butterfly Park ovat hyviä kohteita.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko konkareita linjoilla? Matka-aika on lyhyt torstaista sunnuntaihin ja ohjelmaakin on jonkin verran varattuna (perjantaiaamuna http://www.wallaseygolfclub.com ja lauantaina Liverpool - Stoke City), mutta onko jotain must juttuja? ...

Konkariksi en tunnustaudu, kun olen vain yhden päiväretken tehnyt kaupunkiin noin pari vuotta sitten, mutta tartutaan nyt aiheeseen, kun kukaan muukaan ei ole vielä tarttunut.

- Albert Dockilla oleva Beatles Story-museo/näyttely on nyt ainakin must-paikka, mutta sen varmaan tiesitkin. Kiertoajelu Magical Mystery Tour on vielä kokematta, varmasti kokemisen arvoinen, mutta ilmeisesti on hyvä varata lippu ennakkoon.

- Anglikaanisen katedraalin tornissa on näköalatasanne, josta on varsin hulppeat maisemat ympäri kaupungin.

- Cavern Club lienee myös pakollinen bongaus, vaikkei se alkuperäinen enää olekaan.

- Syömässä kävin jossain Albert Dockilla sijaitsevassa ravintolassa, saattoi olla nimeltään Ha!Ha! Miljöö ja ruoka oli melko neutraalia (mikä nyt on brittiläisen ruuan suhteen jo hyvä arvio), mutta jälkiruuaksi tilattua juustokakkua muistelen vieläkin haikeudella.

- Ja kaupungissa on varsin vaikea eksyä, koska miltei keskipisteessä on käytöstä poistettu näkötorni/ravintola, joka näkyy melkein kaikkialle. Ja keskeisimmät turistipaikat oli viitoitettu niin hyvin, että ensikertalainenkin pystyi liikkumaan keskusta-alueella ilman karttaa.

Itse asiassa olen reilun viikon päästä suuntaamassa pitkäksi viikonlopuksi pohjoiseen Englantiin ja olisi taas Liverpool mahdollisena päiväreissun kohteena. Everton-Liverpool-peli osuisi sopivasti reissuni ajaksi, mutta sinne lippujen hankkiminen vaikuttaa olevan mahdotonta, ainakaan ilman fanclub-jäsenyyttä.
 

StevieY

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Konkariksi en tunnustaudu, kun olen vain yhden päiväretken tehnyt kaupunkiin noin pari vuotta sitten, mutta tartutaan nyt aiheeseen, kun kukaan muukaan ei ole vielä tarttunut.

.......

Everton-Liverpool-peli osuisi sopivasti reissuni ajaksi, mutta sinne lippujen hankkiminen vaikuttaa olevan mahdotonta, ainakaan ilman fanclub-jäsenyyttä.

Kiitoksia vinkeistä, kaikki omakohtaiset ovat aina tervetulleita. Googlea kun osaavat käyttää nykyään kaikki.

Saattaa olla joo kiven alla tohon peliin liput. No rahallahan aina lipun saa, mutta kyllä ne niin järkyttäviä summia niistä pyytävät. Viimeksi Lontoossa ollessa siellä oli Arsenal-Liverpool ja sinne olisi ihan paikallisesta lippupalvelusta saanut lippuja £225 hintaa. Valitsimme silloin Charlton-Middlesborough-pelin, jonne päästiin £25:llä. Mustasta pörssissä lipun hinta tohon peliin alkaa varmaan vitosella.

StevieY
 

Boyko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Arsenal
Vietnamiin

Nyt tarvittaisiin matkavinkkejä Vietnamin suuntaan.

Matkalla olisi tarkoitus viipyä 10-14 päivää vuodenvaihteessa. Ainakin Hanoissa ja etelässä olisi tarkoitus käydä rantoja myöskään unohtumatta. Ihan backpack -meiningillä en ole matkalla kaverin kanssa, mutta seikkailuja lähdetään kuitenkin etsimään. Varsin lähellä sydäntä on kaikenlaiset kulinaariset nautingot.

Lisäksi kaipaisin vinkkejä parhaaksi (lue=halvimmaksi) tavaksi matkustaa kyseiseen maahan; onko halvin vaihtoehto lentää Bangkokiin ja etsiä sieltä jatkoyhteyttä tai kenties Hong Kongiin? Vinkkejä!
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onko konkareita linjoilla? Matka-aika on lyhyt torstaista sunnuntaihin ja ohjelmaakin on jonkin verran varattuna (perjantaiaamuna http://www.wallaseygolfclub.com ja lauantaina Liverpool - Stoke City), mutta onko jotain must juttuja? Beatles, Anfield Road ja satama-alue, mutta onko näiden lisäksi jotain vinkkiä, mitä ei nopealla googletuksella löydy? Esim. hyvistä tai jotenkin erikoisista pubeista vinkkejä kehiin vaan.

Tässä pubi-vinkki:

Baltic Fleet: http://www.beerintheevening.com/pubs/s/21/21807/Baltic_Fleet/Liverpool

Olin itsekin viime vuoden helmikuussa vähän samanlaisella ex-tempore-reissulla kyseisessä kaupungissa. Tuo pubi oli jostain syystä sellainen, että se kolahti sekä minuun, että pariin matkakumppaniin. Mitenkään erityisen siisti tai houkutteleva se ei ole, mutta ennen kaikkea erinomaisen oman oluensa takia siitä tuli suosikkimme. Silloin paikalta sai "Whopping Wapping"-nimistä alea, joka on minun ja bändikaverini mielestä edelleen se kaikkein paras juomamme olut.

Albert Dockin alueella kannattaa tosiaan käväistä. The Beatles Story -museo sijaitsee siellä, kuten Moto kertoilikin. Museo on ihan ok, mutta ehkä pieni pettymys siitä silti jäi. Toiste en ehkä menisi, mutta melkeinpä pakollinen mesta se on ensi visiitillä.

Keskustassa ei mitään ihmeellisempää minusta ole noiden kirkkojen lisäksi. Pubikulttuuri paikassa oli minusta loistava. Kivoja mestoja löytyi joka paikasta. Ja olut tuossa kaupungissa on ollut kokonaisuudessaan minusta parasta maailmassa. Brittioluet paikan päällä nautittuina ovat huomattavasti parempia, kuin Suomessa. Olut ei kestä matkustelua.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itse palasin keskiviikkona kymmenen päivän Ryan Air -kiertomatkalta. Ensin lentelin tyttöystävän kanssa Dubliniin. Sieltä parin päivän jälkeen Madridiin viideksi päiväksi. Sitten taas parin päivän pysähdys Dublinissa. Sitten kotiin.

Dublin oli minulle tuttu kaupunki, emännälle ei. Hauskaahan siellä oli taas käyskennellä, vaikka muu Irlanti onkin sykähdyttänyt enemmän. Ensimmäisellä pysähdyksellä teimme puolen päivän mittaisen reissun läheiseen Howthin kalastajakylään ja kävimme myös kävelemässä kallioilla. Komeat maisemathan siellä oli, joskaan eivät Länsi-Irlannin Moherin veroiset kuitenkaan. Muuten aika kului pääasiassa Temple Barin alueella. Porter Housessa tuli käytyä muistaakseni joka päivä. Parempaahan se heidän oma oluensa oli, kuin vaikkapa Guinness, joka sekin maistuu luonnollisesti paremmalta tuolla vihreällä saarella.

Madrid oli meille molemmille uusi tuttavuus. Ihastuimme kaupunkiin hetkessä. Pakolliset Pradon ja Reina Sofian taidegalleriat tuli tietysti tsekattua. Aikaa niissä sai kulumaan, sen verran massiiviset rakennelmat ne olivat. Picasson Guernica on kyllä livenä uskomattoman sykähdyttävä teos. Jotenkin maaginen. Lisäksi teimme päiväretken Toledon keskiaikaiseen kaupunkiin. Hieno mesta sekin - joskin 34 asteen helle vähän läkähdytti. Toledon katedraali oli uskomattoman upea paikka näin pakanalliseen silmäänkin. Tyttöystävä kehui paikkaa komeammaksi, kuin Notre Dame. Muita pakollisia kohteita, joita reissulla tuli nähtyä, olivat Retiron puisto sekä Madridin kuuluisat aukiot (Sol, Plaza Mayor ja Plaza Español).

Ennen kaikkea tykkäsin madridilaisista ihmisistä, jotka olivat jotenkin sympaattisia ja ystävällisiä. Tähän saattoi osaltaan vaikuttaa se, että pyrin puhumaan espanjaa aina kuin vaan mahdollista. Vaikka taitoni olikin aika olematon, osasin silti ravintolassa ja junalippua ostaessa keskustella tällä kielellä. Sympatiapisteet olivat siis taatut.

Vaikka Madridissa ihmisiä riittikin, ei paikka tuntunut mitenkään sellaiselta turistirysältä, kuin esimerkiksi Barcelona. Toisaalta ehkä tähän vaikutti osaltaan myös ruoka- ja juomapaikkojemme valinta.

Ainoa miinus oli se, että sain jokusen ilmeisesti lutikan pureman matkalla. Kädet punoittivat ja kaulasta näytin teinipissikseltä. Onneksi tämä ei tapahtunut millään poikaporukan ryyppyreissulla. Olisi ollut kotona selittelemistä. :)

Yhtä kaikki, suosittelen Madridia lämmöllä kaikille. Mutta muistutuksena: espanjan vähäisestäkin taidosta on hemmetisti hyötyä.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Nyt tarvittaisiin matkavinkkejä Vietnamin suuntaan.

Hanoista on helppo tehdä päivän reissu Ha Long Bayhin. Paljon turisteja, mutta maisemat ovat mahtavat. Jos Hanoin museot kiinnostavat, kannattaa niiden aukioloajoista ottaa selvää etukäteen, sillä ne muuttuvat miten sattuu.
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
Lisäksi kaipaisin vinkkejä parhaaksi (lue=halvimmaksi) tavaksi matkustaa kyseiseen maahan; onko halvin vaihtoehto lentää Bangkokiin ja etsiä sieltä jatkoyhteyttä tai kenties Hong Kongiin? Vinkkejä!

Lento Bangkokiin ja siitä Hanoihin esim. airasialla. Hanoista sitten alaspäin kandee miettiä vaihtoehtoja. Jos aiotte max. 2 viikossa aina Saigoniin saakka niin kannattanee koittaa joku pidempi väli lentää. Hanoi-Saigon junalla/bussilla kestää nimittäin sen lähes 2vrk.
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuossa ihan lähitulevana on edessä edustuksellinen matka Kuala Lumpuriin, Malesiassa. Seutukunnalla tulee oltua muutama päivä ja tarkoituksena olisi yksi päivä pyhittää silkalle turismille. Onko arvon palstalaisilla vihjeitä näkemisen/kokemisen arvoisista mestoista? Petronas-tornissa tulee ilman muuta käydyksi, koskapa sen tietää... mutta onko muuta?

Jos haluat Petronasin näköalasillalle maisemia katselemaan niin kannattaa mennä aamulla heti ovien aukeamisen aikaan (muistaakseni 8:lta) koska liput (ei maksa mitään) jaetaan heti ovien auettua ja niitä on rajallinen määrä. Jos ei millään pysty kostean illan jälkeen heti kasiksi niin sitten vanha kunnon "viimeistä päivää ollaan, ja toiselta puolelta maapalloa tämän takia matkustettu" kortti saattaa toimia, kuten kävi itselle ja kaverille ensimmäisellä KL:n reissulla.

Mutta kuten edelläkin sixtus mainitsikin niin kyseinen näköalasilta sijaitsee harmittavasti alle puolessa välissä kaksoistorneja ja näin ollen korkeammalle pääsee maisemia ihastelemaan KL (/Menara) Towerissa, joka taitaa olla tällä hetkellä viidenneksi korkein torni maailmassa. Sijaitsee ihan kävelymatkan päässä Petronaseilta.

KL Towerin kyljessä sijaitsee muuten yksi kaupungin hotellien helmistä eli Reneissance. Muutenkin kaupunki on täynnä maailman halvimpaa hintatasoa olevia viiden tähden hotelleja.

Mikäli shoppailu kiinnostaa niin KL on ehdottomasti oikea paikka siihen. Laittaisin itse sen jopa Bangkokin edelle tässä genressä joka on jo aika paljon sanottu. Useampi Aasian isoimmista ostoskeskuksista sijaitsee täällä. Mutta jos aikaa ei ole paljoa niin sitten kannattaa harkita, noissa hurahtaa yhdessäkin jo kevyesti päivä ;)

Itse en ole niin noiden nähtävyyksien perään, mutta siinä Petronaseilla on ainakin todella iso Aquarium merimaailma mikäli kaikki vedenalainen kiinnostaa. Ruoka on malesialaiseen tapaan todella halpaa mikäli katsoo vähän ettei mene selkeästi turisteille suunnattuihin ravintoloihin. Ruoka on siis halpaa ja erittäin maukasta. Alkoholi sen sijaan korkean verotuksen takia käytännössä Suomen hinnoissa sillä erotuksella että kaupassa saat maksaa siitä jopa enemmän kuin Suomessa, mutta baareissa ja ravintolaissa pääset ehkä jonkin verran Suomea halvemmalla paikasta riippuen. Myöskin tupakka samasta syystä melko kallista. Näissä kahdessa Thaimaa vie armotta voiton.

Yksi ikävä asia KL:ssa (mielestäni ainoita) on ruuhkat. Autolla on varsinkin aamuaikaan ja illasta mahdotonta liikkua mihinkään ilman että liikenne puuroutuu täysin. Sen takia kannattaa autolla/taksilla ehdottomasti välttää noita office houreita ja liikkua niinä aikoina Monoraililla kaikkialle mihin se vie. Erittäin näppärä peli. Monot ovat pieniä, mutta silti harvoin täysiä. Ilmastointi pitää vaunun viileänä ja matka etenee katutason yläpuolella leikkisästi. Sen sijaan paikallisjunat ovat sitten aika täyteen tuupattuja juuri kyseisinä ruuhka-aikoina eli laiturille jäämisen riski on suuri.

Lentokentältä kannattaa ajankohdasta riippuen suosia KLIA Expressiä joka menee terminaalin pohjakerroksesta ilman pysähdyksiä 28 minuutissa keskustaan (KL Sentralille joka on päärautatieasema ja sieltä on helppo luovia eteenpäin). Taksilla voi varautua 45-90 minuutin reissuun, mutta ei ruuhka-aikana ja paljon tavaraa päällä se saattaa kuitenkin olla iisimpi.

Ei muutakuin hauskaa reissua tähän mielestäni yhteen hauskimmista kaupungeista maailmassa.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Nyt tarvittaisiin matkavinkkejä Vietnamin suuntaan.

Matkalla olisi tarkoitus viipyä 10-14 päivää vuodenvaihteessa. Ainakin Hanoissa ja etelässä olisi tarkoitus käydä rantoja myöskään unohtumatta.
Muijan kanssa lähdetään viikon päästä tuonne. Jungle Beachia on kehuttu ja sinne mennäänkin muutamaksi päiväksi. Jungle Beach on vähän pohjoiseen Nha Trangista, jonne lennetään Hanoista (Vietnam Arilines). Itse Nha Trang on lukemani perusteella perseestä, mutta Jungle Beach pitäisi olla paratiisi. Halong Bayhin mennään myös pariksi päiväksi. Sinne otetaan todennäköisesti paikan päältä joku pakettimatka.
Lisäksi kaipaisin vinkkejä parhaaksi (lue=halvimmaksi) tavaksi matkustaa kyseiseen maahan; onko halvin vaihtoehto lentää Bangkokiin
Tähän tulikin jo vastauksia ja meillekin tuli tuo halvimmaksi. Ensin Finskillä Bangkokiin, jossa ihmetellään ihan lämpimikseen pari yötä ja sitten Air Asialla Hanoihin. Muistaakseni lennot n. 750e/nuppi. On hyvä tietää, että tuolle Air Asian lennolle sopii vain 15kg matkatavaroita per pää. Se riittää kyllä helposti noin lämpöisessä paikassa, kunhan jättää Malibu Pilates Chairin kotiin.

Koitan muistaa palata tähän ketjuun matkan jälkeen.
 

Live-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kuala Lumpurin vinkkejä pt.n

Mutta kuten edelläkin sixtus mainitsikin niin kyseinen näköalasilta sijaitsee harmittavasti alle puolessa välissä kaksoistorneja ja näin ollen korkeammalle pääsee maisemia ihastelemaan KL (/Menara) Towerissa, joka taitaa olla tällä hetkellä viidenneksi korkein torni maailmassa. Sijaitsee ihan kävelymatkan päässä Petronaseilta.

Suositus, etenkin kun aikaa on rajoitetusti, yhdistäkää päivällinen ja maisemat, ja ottakaa pöytä illalliselle KL Menarasta. Aika siistiä vetää buffettia naamariin 285 metrissä, samalla kun ravintola pyörii niin, että näkee maisemat joka suuntaan. Hinta oli paikalliseen tasoon suht kallis, noin 30€.

Mikäli shoppailu kiinnostaa niin KL on ehdottomasti oikea paikka siihen. Laittaisin itse sen jopa Bangkokin edelle tässä genressä joka on jo aika paljon sanottu. Useampi Aasian isoimmista ostoskeskuksista sijaitsee täällä. Mutta jos aikaa ei ole paljoa niin sitten kannattaa harkita, noissa hurahtaa yhdessäkin jo kevyesti päivä ;).

Shoppailussa kannattaa tosiaan päättää etukäteen mitä etsii, muuten päivässä ei ehdi löytää mitään. Tarjotaa on aivan älyttömästi. Suosituksia mm. Pavilion - uusi ostari, josta löytyy kaikkien designlafkojen putiikit. Times Squarelta löytyy enemmän halpaa vaatetta yms. 14 kerroksen edestä. Lisäksi krääsäparatiisikategorian erityismainita Sungai Wang Plazalle.


Yksi ikävä asia KL:ssa (mielestäni ainoita) on ruuhkat. Autolla on varsinkin aamuaikaan ja illasta mahdotonta liikkua mihinkään ilman että liikenne puuroutuu täysin. ... ja liikkua niinä aikoina Monoraililla kaikkialle mihin se vie.

KL:n keskusta on täynnä yksisuuntaisia katuja, ja usein lyhyillä matkoilla kävely ja monorail on huomattavasti nopeampaa kuin taksilla liikkuminen. Lisäksi välillä tuntuu siltä, että jokainen Proton, joka Malesiassa on valmistettu on liikenteessä samaan aikaan, eli ruuhkat tosiaan on levottomia. (Ja niitä on myös sunnuntai-iltaisin) Tästä syystä en yrittäisi päivässä käydä Batu Caveseilla tai lähikukkuloilla sijaitsevassa kasinossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös