Matkakohteenne

  • 2 463 865
  • 14 556

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Barcelonaan tulee suunnattua loppukesästä. Täällä Jatkiksessa on varmasti useita, jotka ovat kyseisessä kaupungissa käyneet, joten kysytään:

Onko majoituspaikoista millaisia kokemuksia ja löytyykö suositusta jostakin hyväksi havaitusta hotellista tai muuta vinkkiä hyvästä hotellimajoituksesta. Sen verran voi todeta, että ehdoton kipuraja on 150 euroa yö, mutta toki mielellään maksaisi sinne alemmas meneviä hintoja.

Hyvää ja laadukasta taitaa vain harvoin saada halvalla. Hiltonin tarjous 135 egee yöltä ei kuulostanut pahalta, mutta Hiltonit sijaitsevat hieman syrjässä ytimestä.

Eli kaikki vinkit ovat tervetulleita.
 

Diver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Utah, Salt Lake City, juhannuksesta alkaen kaksi viikkoa matkustamista. Samalla tehdään länsirannikon kierros. Las Vegas tietty käydään ja Arizonassa olisi liput Baseball matsiin. Takaksin itsenäisyyspäivä (4th of July) paraatien jälkeen.

SLC:ssä käydään myös Olympic park ja kelkkarata katsastamassa.

www.utah.com/topspots
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Utah, Salt Lake City, juhannuksesta alkaen kaksi viikkoa matkustamista. Samalla tehdään länsirannikon kierros. Las Vegas tietty käydään ja Arizonassa olisi liput Baseball matsiin.

Salt Lake on yllättävän kova menopaikka, vaikka porukka onkin pääasiassa mormoneja. Kannattaa endottomasti käydä Utahin eteläosissa mm. Monument Valley, Glen Canyon, Bryce Canyon, Arches ym. Varmaan matkan varrella osutte näihinkin. Tuolla on juuri ne legendaariset maisemat länkkäreistä ja roadmovieista.
 

Doodson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, TamU, ManU, Punasiivet
En hirveän paljon ole matkustellut, ja matkani olen tehnyt lähinnä Euroopassa. Nyt tänä kesänä lähden heinäkuussa Lontooseen, tuskinpa muihin matkoihin riittää rahat. Olen matkailufriikki ja suunnittelen usein matkoja jo vuosia etukäteen. Eli järjestyksessä maat, joissa olen vieraillut;

- Ruotsi
- Norja
- Tanska
- Venäjä
- Viro
- Iso-Britannia
- Saksa
- Ranska
- Italia
- Espanja
- Unkari
- Sveitsi
- Kreikka
- Hollanti
- USA
- Marokko
 

Jne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal FC, Florida Panthers
Mitä nyt tässä olen lyhyen elämäni aikana ehtinyt matkustella niin semmoisia maita kun:
Viro (monta kertaa)
Ruotsi (monta kertaa)
Kreikka (monta kertaa)
Espanja (ensi viikolla kuukaudeksi Barcelonaan)
Italia (kerran, Sardiniassa)
Portugali (Algarvessa muutama vuosi sitten)
Turku (kaunis kesävaltio, kannattaa vierailla)
Unohtuikohan joku, tuossa jotain osviittaa silti.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Espanja (ensi viikolla kuukaudeksi Barcelonaan)

Dodii, ensi viikolla tulen myös minä kyseiseen kaupunkiin. Tosin vain viikoksi.

Tässä 27-vuotisen elämän aikana on tullut nähtyä jonkin verran maailmaa. Maat siinä järjestyksessä kun niihin on ensi kerran saatu kosketus. Vierailuvuodet laitettu myös sulkuihin.

- Suomi (Vuodesta 1980 säännöllisesti. Aika monessa paikassa käyty.)
- Ruotsi (ensi kerta n. 1985. Muutama käynti, Tukholma, Visby, Pohjois-Ruotsia, Etelä-Ruotsin läpi kuljettu kahdesti)
- Venäjä (1988 päivän retki Viipuriin, silloin Neuvostoliittoa)
- Kypros (1989 viikon reissu. Pafos + kiertelyä saarella)
- Kreikka (1990 viikon reissu. Pythagorion + yksi Samoksen lähisaari, Patmos)
- Turkki (1990 päiväreissu Efesokseen. 1996 viikko Alanyassa, käynti Anamurin ei-turistikaupungissa)
- Norja (1992 yhden päivän autoretki Pohjois-Norjassa)
- Portugali (1992 Albufeirassa viikko, päiväretket Sagresiin ja Lissaboniin)
- Englanti (1993 Isle of Wight, Lontoo, ja etelärannikon kaupunkeja. 2007 Liverpool)
- Tanska (1995 yksi käynti, kiertomatka ympäri maata, ainakin Kööpenhamina tuli nähtyä)
- Viro (1996 Tallinna, 1997 myös Tartto ja Etelä-Virossa sijaitseva Rannun pikkukylä tuli nähtyä)
- Tshekki (2004 ja 2005 kahden käynnin verran Prahasa, jälkimmäisellä kertaa junamatka maan halki)
- Saksa (2005 pari kertaa yö Frankfurtissa, 2007 vajaa viikko Münchenissä, minkä lisäksi pari koneenvaihtoa 2006)
- Sveitsi (2005 läpikulkumatka maan halki ja 3h Zürichissä)
- Itävalta (2005 kaksi yötä Bregenzissä, pikakäynnit Feldkirchissä ja Salzburgissa, kaksi junamatkaa maan läpi)
- Liechtenstein (2005 muutama tunti Vaduzissa)
- Unkari (2005 kolmen yön verran Budapestissa)
- Kroatia (2005 käynti Zagrebissa, kolme yötä Pulassa)
- Slovenia (2005 kaksi yötä Ljubljanassa, junamatka maan läpi)
- Liettua (2006 muutama päivä Vilnassa, käynti Trakaissa)
- Latvia (2006 muutama päivä Riiassa)
- Kanada (2006 Toronto ja Niagara Falls tuli nähtyä)
- Yhdysvallat (2006 muutama tunti Buffalossa, neljä päivää New Yorkissa)

Kohta pitää lisätä listalle ainakin Irlanti, Espanja ja Ranska. Mahdollisesti myös Andorra.
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Olisiko ihan liikaa pyydetty, jos myös kertoisitte jotain noista matkakohteistanne? Johan meillä on yksi leuhkimisketju, missä kukin on käynyt. Tosin siinä vain ensimmäisenä valtion "valloittanut" saa mainetta ja kunniaa. Minua ei kiinnosta paskankaan vertaa, missä kaikkialla olette käyneet. Enkä usko, että ketään muutakaan kiinnostaa. Sen sijaan ne kohteet ovat usein hyvinkin mielenkiintoisia.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olisiko ihan liikaa pyydetty, jos myös kertoisitte jotain noista matkakohteistanne? Johan meillä on yksi leuhkimisketju, missä kukin on käynyt.

Ai sviddu. Tämä olikin tämä ketju. Mennäänpä takaisin ketjun aiheeseen. Itse voisin ottaa hyviä vinkkejä vastaan Irlannin kävijöiltä ja akselilta Dublin - Galway, sillä ihan muutaman päivän kuluttua tulee lähtö.

Tiedossa on jo seuraavat kohteet:

- Dublinista Guinnessin ja Jamesonin alkoholintuotantolaitokset ja eräs panimopubi, mistä saa useita omia oluita. Nimi on kyllä ylhäällä, muttei muistu tältä seisomalta mieleen.

- Galwayn läheltä Aran Islandiksikin kutsutut saaret

Tervetulleita ovat kaikki sellaiset vinkit, joita ei välttämättä turistioppaista (lasken Lonely Planetit ja Wikitravelit myös tähän) löydy. Sellasia osaan etsiä itsekin. Ainakin joitain hyvän hinta/laatu -suhteen ravintoloita ja pubeja saa ehdotella. Ainakin Irlanti-asiantuntijoita täällä riittäänee... reissussa olen äijäporukalla, joten se kannattanee huomioida vinkkejä annettaessa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Dublinissa kannattaa ehdottomasti käydä Jamesonilla. Nyt se on varmaan taas jo aukikin. Guinnessin kiertue on sellainen ihan jees, stoutin harrastajalle toki pakollinen. En välttämättä mene toista kertaa, ei se niin eksoottinen ole. Se panimopubi lienee Porterhouse. Siellä ei kannata pyytää Guinnessia. Katsovat hiukan pahansuovasti kieroon. Ruoka oli ihan jees, kuten vastaavissa paikoissa muutenkin. Muuten Dubliniin pätee sama kuin Prahaan: on ihan turha suositella mitään pubia, kun niitä on joka kadunkulmassa n. kolme. Nyt kun kuitenkin sinne Dubliniin lienet menossa, käy katsomassa se jatkislaisten miittimesta Kavanaugh (Puster voi neuvoa tarkemmin ja/tai korjata mestan kirjoitusasua). Muista vierailemisen arvoisista paikoista tulee mieleen Howth, joka on idyllinen merenrantakylä Dublinin pohjoisosassa. Sieltä saa hyviä fish'n'chipsejä. Dartilla pääsee näppärästi.

Dublinista jos lähtee autolla Galwayhin, kannattaa poiketa Tullamoressa ja käydä samanmerkkisessä tislaamo/museossa. Mitään erityisempää matkan varrelta nyt ei tule mieleen. Voihan reissun tehdä niin, että menee vaikka pohjoista reittiä perille ja palaa eteläistä. Vaikka välimatka ei ole pitkä, kannattaa varata useampi tunti ajomatkaan. Irlannin tiet kun ovat mitä ovat. Niitä keltaisella merkattuja ei kannata lähteä sompailemaan. Jos tulee skootteri vastaan, jompikumpi joutuu väistämään pientareelle. Ajomatkalla löytyy suhteellisen runsaasti pikkukaupunkeja, joissa on leppoisa pysähtyä ravitsemaan itseään. Ja kun kerran länsirannikolle menee, Moherin kalliot on pakko käydä katsomassa. Suhteellisen vaikuttava paikka. Galway itsessään on vilkas pikkukaupunki, täynnä turisteja yleensä. Kyllä siellä illan-pari viettää kevyesti. Kävelykaduilla on luultavasti iltaisin runsaasti ohjelmaa tarjolla.

Siinä nyt ensihätään.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tacks vinkeistä.

Dublinissa kannattaa ehdottomasti käydä Jamesonilla. Nyt se on varmaan taas jo aukikin. Guinnessin kiertue on sellainen ihan jees, stoutin harrastajalle toki pakollinen. En välttämättä mene toista kertaa, ei se niin eksoottinen ole. Se panimopubi lienee Porterhouse. Siellä ei kannata pyytää Guinnessia. Katsovat hiukan pahansuovasti kieroon.

Juu, auki on. Tosin paikan kotisivujen "ikäkysely" ei päästänyt suomalaista läpi, väitti, ettei ikä riitä. Ei riittänyt, vaikka löin syntymävuodeksi 1950. Kun laitoin maaksi Irlanti, sinne pääsi heti. Ihan hyvältä paikalta vaikutti kotisivujen mukaan. Suomalaiset yritettäneen pitää siis poissa paikalta. Pitää kostoksi juoda koko paikka tyhjäksi.

Guinness-paikka näytti kotisivujen mukaan massiiviselta, mitä se takuulla onkin. Ja kuulemma jo sen ylätasanteen näkymän takia kannattaa kertaalleen mennä. Itse olen Prahan Novometsky Pivovarin, Porin Oluen tehtaat ja Plevnan panimon nähnyt, joten en usko, että itse panimo-osuus poikkeaa mitenkään suuresti näistä.

Porterhouse oli juurikin tuo paikka.

Ruoka oli ihan jees, kuten vastaavissa paikoissa muutenkin. Muuten Dubliniin pätee sama kuin Prahaan: on ihan turha suositella mitään pubia, kun niitä on joka kadunkulmassa n. kolme. Nyt kun kuitenkin sinne Dubliniin lienet menossa, käy katsomassa se jatkislaisten miittimesta Kavanaugh (Puster voi neuvoa tarkemmin ja/tai korjata mestan kirjoitusasua). Muista vierailemisen arvoisista paikoista tulee mieleen Howth, joka on idyllinen merenrantakylä Dublinin pohjoisosassa. Sieltä saa hyviä fish'n'chipsejä. Dartilla pääsee näppärästi.

Juuh, pitää tsekata tuo miittimesta. Dublinissa olen kolme yötä. Samoin Galwayssa. Mitenkäs tuo Howth, onko kätevästi julkisen liikenteen ulottuvissa?

Dublinista jos lähtee autolla Galwayhin, kannattaa poiketa Tullamoressa ja käydä samanmerkkisessä tislaamo/museossa. Mitään erityisempää matkan varrelta nyt ei tule mieleen. Voihan reissun tehdä niin, että menee vaikka pohjoista reittiä perille ja palaa eteläistä. Vaikka välimatka ei ole pitkä, kannattaa varata useampi tunti ajomatkaan. Irlannin tiet kun ovat mitä ovat. Niitä keltaisella merkattuja ei kannata lähteä sompailemaan. Jos tulee skootteri vastaan, jompikumpi joutuu väistämään pientareelle. Ajomatkalla löytyy suhteellisen runsaasti pikkukaupunkeja, joissa on leppoisa pysähtyä ravitsemaan itseään.

Siirtymisen ajattelimme hoitaa ihan kivuttomasti bussilla. Meno-paluu maksoi Citylinkin sivujen mukaan muistaakseni 17 euroa. Bussillakin liikkuessa ehtinee nauttia jonkin verran maisemista, matka kestää kuitenkin yli 3h suuntaansa.

Ja kun kerran länsirannikolle menee, Moherin kalliot on pakko käydä katsomassa. Suhteellisen vaikuttava paikka. Galway itsessään on vilkas pikkukaupunki, täynnä turisteja yleensä. Kyllä siellä illan-pari viettää kevyesti. Kävelykaduilla on luultavasti iltaisin runsaasti ohjelmaa tarjolla.

Moherin kalliot ovat tosiaan komeat ainakin kuvista päätellen. Pitää tsekata, miten aikataulu antaa myöten. Aran Islandin ja Moherin välillä voi joutua tekemään valintoja.
 

Puster

Jäsen
Nyt kun kuitenkin sinne Dubliniin lienet menossa, käy katsomassa se jatkislaisten miittimesta Kavanaugh (Puster voi neuvoa tarkemmin ja/tai korjata mestan kirjoitusasua).
Pyynnöstä: Gravediggers

Keskustasta tullessa kannattaa ottaa mittari alle niin ennen valomerkkiä voi löytää perille. Ja miestenpuoli on se vasemman puoleinen ovi. Oikealle menevät ainoastaan naiset ja muut siiderin lipittäjät.

Porterhousessa on todellakin muutamia hyviä omia tuotteita mutta osteri stouttia en toiste kuitenkaan tilaa. Lisäksi Galwayssa on Quaysillä pubi, joka mainostaa oman panimon tuotteita. Pyydettiin siellä sitten maistiaistarjotinta ja baarimikko rehellisesti totesi ettei kannata. Kuulemma turha lähteä kikkailemaan vaan "tyytyä" Guinnessiin. Ei ollu väärässä.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
http://www.ostamyy.com/Saa/ (Linkkejä sääennuste-sivuille)

Meillä se sitten Norjan matka vaihtui viikoksi Varnan Kultahietikolla. Halvalla lähti (viikon hinnaksi tuli 1840 € viideltä).

Jääkaappia ei huoneissa ole, voikohan niitä vuokrata? Miten, helppiä vaan jos joku tietää.

Huomenna lähdetään etelää kohti. Yö tampereella Ahlmanin kartanotilalla ja sit seuraavana päivänä autot Lentoparkiin ja kone lähtee 16.40
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Tacks vinkeistä.



Juu, auki on. Tosin paikan kotisivujen "ikäkysely" ei päästänyt suomalaista läpi, väitti, ettei ikä riitä. Ei riittänyt, vaikka löin syntymävuodeksi 1950. Kun laitoin maaksi Irlanti, sinne pääsi heti. Ihan hyvältä paikalta vaikutti kotisivujen mukaan. Suomalaiset yritettäneen pitää siis poissa paikalta. Pitää kostoksi juoda koko paikka tyhjäksi.

Tästä saamme kiittää Suomen alkoholilakia joka kieltää väkevien mainostamisen. Olen muidenkin viskitislaamojen kohdalla törmännyt samaan.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Sunnuntaina starttaa Opel Raketti ja lähtee kohti Kalixjokea Jockfalliin lohen, harjuksen ja taimenen pyyntiin. Tiistaina tai keskiviikkona tullaan takaisin Uleåborgiin, riippuu siitä, kuinka kala syö. Jussina Sodankylään ja taas jalokala mielessä.

Jockfall on uskomattoman komea ja saalisvarma paikka. Suorastaan pelottaa ne lohitärpit.

EDIT: ei se Opel pyydä niitä kaloja, vaan Opelilla matkustavat ihmishenkilöt.
 

struumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja HIFK
http://www.ostamyy.com/Saa/ (Linkkejä sääennuste-sivuille)

Meillä se sitten Norjan matka vaihtui viikoksi Varnan Kultahietikolla. Halvalla lähti (viikon hinnaksi tuli 1840 € viideltä).

Jääkaappia ei huoneissa ole, voikohan niitä vuokrata? Miten, helppiä vaan jos joku tietää.

Huomenna lähdetään etelää kohti. Yö tampereella Ahlmanin kartanotilalla ja sit seuraavana päivänä autot Lentoparkiin ja kone lähtee 16.40

Samassa koneessa ollaan, ainakin sama maa ja sama lähtöaika. Hiiohoi!
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Yhdysvallat...

...25 päivän verran, josta ensimmäinen viikko New Yorkissa. Siitä sitten autolla Niagaran kautta Michiganiin tai sitten etelän kautta samaan suuntaan(vielä auki).

Lähtöön on vajaa kaksi vkoa.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
...25 päivän verran, josta ensimmäinen viikko New Yorkissa.

Jos extreme-urheilu kiinnostaa Nykissa, niin ehdotan ilman muuta iltaa Comedy Cellar:ia ja asetut suoraan lavan edessa olevaan poytaan show:n ajaksi. Viime viikonloppuna tuli kokeiltua ja siina vedettiin mustien stand up koomikkojen kanssa kilpaa juttua Suomesta ja neekereista. Pitaa olla nopee, jos meinaa parjata niille kundeille. Oli helvetin hauskaa, mutta ei siina lavan edessa ihan vahalla paase!

Sunnuntaina pitais lahtee sellaseen eksoottiseen kohteeseen kun Suomeen ainakin viikoksi. Sanovat, etta siella on joku Juhannus tai jotain...
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Aiemmilla kerroilla...

Jos extreme-urheilu kiinnostaa Nykissa, niin ehdotan ilman muuta iltaa Comedy Cellar:ia ja asetut suoraan lavan edessa olevaan poytaan show:n ajaksi. Viime viikonloppuna tuli kokeiltua ja siina vedettiin mustien stand up koomikkojen kanssa kilpaa juttua Suomesta ja neekereista. Pitaa olla nopee, jos meinaa parjata niille kundeille. Oli helvetin hauskaa, mutta ei siina lavan edessa ihan vahalla paase!
Sunnuntaina pitais lahtee sellaseen eksoottiseen kohteeseen kun Suomeen ainakin viikoksi. Sanovat, etta siella on joku Juhannus tai jotain...
.. on tullut käytyä pariinkin otteeseen seuraamassa stand up koomikkojen esityksiä. Enempää en muista nauraneeni missään ja jälkimmäisellä kerralla meidän porukka istui ihan edessä, jolloin pääsin osallistumaan/selvittelemään asioita Suomesta -> kyllähän se kaveri Suomestakin väänsi välittömästi juttua. Päästi kyllä kohtuu helpolla l. ei ollut oikein ilkeä tms. Nämä olivat Illinoisissa ja Michiganissa, paikoissa joiden nimeä en kyllä nyt muista tarkistamatta millään enää.

NY:kin kuviot ovat vielä ihan auki, joten kuka tietää.
 

nikozwan

Jäsen
Roomaan lähdössä syyskuun viimeisellä viikolla. Myös Napoli olisi tarkoitus tsekata. BTW, onko kellään palstalaisista kokemusta futismatseista Rooman Olimpicolla? Onko Roman/Lazion peleihin vaikea saada lippuja paikan päältä? Mihin kannattaa istua jos ei halua iskua? Vinkit tervetulleita. Lentoliput löytyy jo virtuaalisesta takataskusta mutta majoitus uupuu vielä. Any tips?
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
nikozwan: Selaile tätä ketjua tuonne maalis-huhtikuulle -07 niin on hyvin juttua ja vinkkejä futispeleistä Roomassa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Sunnuntaina pitais lahtee sellaseen eksoottiseen kohteeseen kun Suomeen ainakin viikoksi. Sanovat, etta siella on joku Juhannus tai jotain...
Mä kävin tuolla joku aika sitten. Saavuin Ryanairilla Tampereen Pirkkalaan, joka oli kyllä aika ankea kenttä. Puhutaan, että Suomi on teknologian edelläkävijöitä yms, mutta ei se tuolla ainakaan näkynyt. No, sinä varmaan lennät sinne pääkaupunkiin, Espooko se nyt oli, joten siellä on varmaan asiat toisin. Muistelisin jostain lukeneeni, että Tampere on hyvin kommunistinen paikka, joten se ehkä selittää kentän kunnon. Itse en kaupungissa viitsinyt vierailla juuri tuon maineen perusteella.

Vaimon sukulaisia asuu Lohjalla, joten suuntasimme suoraan sinne. Aika pieni kaupunki, ja toisen maailmansodan aikainen venäläismiehitys näkyy ainakin rakennuskulttuurissa selkeästi. Betonielementtitaloja keskustat tulvillaan, tosin oli siellä ihan kiva kivikirkko puistoineen. Jos Helsinkiin olet menossa, voin pikaisen visiitin perusteella sanoa, että ihan ok keskikokoinen kaupunki on kyseessä. Ruokaa sai ja ihmiset olivat ystävällisiä, kun rohkeasti vain kysyi apua. Ainakaan kesällä en nähnyt poroja keskustassa, mutta mikäli vuokraat auton, kannattaa jo kehäteillä varoa hirviä, näin appeni kertoi. Se joku puistokatu keskustassa oli jees.

Kaiken kaikkiaan ok matkustuskohde, ellei ole viettämässä pitkää kaupunkilomaa. Itse lähdin matkaan ihan sukuloimismeiningillä, joten en kovin erityistä odottanutkaan. Silti täytyy myöntää, että luonnon läheisyydellä ja pienellä asumistiheydellä on myös puolensa.

Onko muita Suomessa käyneitä?
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Onko muita Suomessa käyneitä?

Kävin työmatkalla Helsingissä viimevuoden syksyllä. Firma lähetti sinne, kun oli jotain häslinkiä siellä ja piti taas perehtyä paikallisiin kuivioihin. Otin keskipäivän lennon Finnair:lla. Meno Kööpenhaminan kautta ja paluu sitten suorana Prahaan. Ensin luulin, että matka on jonnekkin valtameren toiselle puolelle, kun hintaa lennoille tuli 788€. No, työmatkahan se on, joten ei kai se mitään. Firman korttiahan tässä höylätään.

Lentokenttä Helsingissä oli ihan ok, hommat luisti, mutta oli se kyllä hiljainen. Eikös sen pitänyt olla jokin Japanin liikenteen solmukohta? Taksi ymmärti heti mihin mennään, kun sanoin firman nimen, mutta sitten se alkoi puhumaan jostain Espoo nimisestä kaupungista. No yritin sitten sanoa että eikun Helsinkiin, mutta se kehui tietävänsä ja antoi minulle oppitunnin mikä on Helsingin metropoli kaikkine eri kaupunkeineen.

Liikenne sujui hienosti, moottoritietä mentiin lähes kokomatka. Yksi asia joka pisti silmään, oli taksarin auto. En nyt niin seuraa automalleja, mutta maallikon silmssä se vaikutti joltain upouudelta hienolta MB:ltä. Konelauta viellä täynnä uusinta uutta tekniikkaa. En sitten yhtään ihmetellyt autoa ja tekniikkaa, kun sain laskun allekirjoitettavaksi. Huhuh, onneksi on työmatka.

Kävin kääntymässä firmassa ja sopimassa seuraavien päivien ohjelman ja taksi taas alle ja hotelliin. Nyt sitten vihdoinkin pääsin Helsinkiin, kun kuulemma tähän asti olin ollut vain kaupungeissa nimeltään Vantaa ja Espoo. Hotellissa, joka oli Helsingin keskustassa, ilmoitettiin että huone jonka firmani käyttämä matkatoimisto Belgiassa oli minulle varannut oli ylibuukattu. He olivat siirtäneet minut 21O€ maksavaan erikoishuoneeseen. Kysyin, että saanko sen sen samaan hintaan kuin alkuperäisen varatun huoneen. Ei kuulemma onnistu, joten ota tai jätä. No, firma maksaa ja otin. En jaksanut enää siinä vaiheessa taistella.

Vein laukun huoneeseen ja alkoi nälkä kummitella. Menin hotellin ravintolaan, tilasin oluen, alkuruoaksi keiton, pääruoaksi pihvin lohkoperunoilla ja jälkiruoaksi pienen espresson ja Remy Martinin. Laskun saadessani hätkähdin hieman sen loppusummaa, enhän ollut ottanut mitään erikoista. No, firma maksaa ja allekirjoitus alle ja nukkumaan.

Näin jatkui kolme päivää. Hieno ympäristö, homma pelaa. Aina kun vähänkään vihjaisin hotellissa tai ravintoloissa, että laptop tarvitsee sitä tai tätä, kaikki järjestyy. Kaikkialla on siistiä, välillä jopa steriilin siistiä. Oli ilo olla sellaisessa ympäristössä. Hinta siitä hienoudesta vaan hirvitti.

Kun sitten pääsin takaisin Prahaan ja oli kuluraportin esittämisen aika pomolleni, niin hän ei enää pystynytkään hyväksymään sitä. Koko matkan loppulasku oli nimittäin mennyt hänen hyväksymisrajan yli, joten hän lähetti sen omalle esimiehelleen Ranskaan. Se tuli kyllä samantien takaisin sieltä hyväksyttynä, lisämerkinnällä "Finland".

Pitäisköhän lähteä lomalle tuonne Suomeen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös