Marko Virtanen Lukon päävalmentajana 2021–2023

  • 269 532
  • 1 999

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Niin no, en tiedä kuinka hyvin tunnet taustat, mutta jos valmentaja ensi töikseen laittaa joukkueen edelliskauden parhaan maalintekijän koirankoppiin, niin kyllä siitä on syytäkin suuttua.

Dufvan kanssa nyt taisi monella muullakin tulla tietynlaista loppuunpalamista. Ja ihan Dufvan omien ansioiden vuoksi. Dufva myös käytännössä otti tästä myös ainakin jossain määrin vastuun.

Tuli eilen kehuja jaettua Virtaselle, mutta toivon ihan Lukonkin kannalta ettei liiallinen vauhtisokeus iske. Virtanen vielä vaikkapa 2+1 diilillä Raumalla ja täällä käydään samat keskustelut kuin JYPin hiekkalaatikolla aikanaan.

Virtanen on toivottavasti oppinut vuosien mittaan ihmisjohtamista ja eritoten oman egon käsittelyä. Se yksi onnistunut kausi saattaa olla alku alamäelle tai lähinnä taantumiselle.

Jyväskylässä kuitenkin Virtasta seurattiin puolet vuosikymmenestä ja tuo kyllä näytti tarkalleen vahvuudet sekä heikkoudet.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tuli eilen kehuja jaettua Virtaselle, mutta toivon ihan Lukonkin kannalta ettei liiallinen vauhtisokeus iske. Virtanen vielä vaikkapa 2+1 diilillä Raumalla ja täällä käydään samat keskustelut kuin JYPin hiekkalaatikolla aikanaan.

Virtanen on toivottavasti oppinut vuosien mittaan ihmisjohtamista ja eritoten oman egon käsittelyä. Se yksi onnistunut kausi saattaa olla alku alamäelle tai lähinnä taantumiselle.

Jyväskylässä kuitenkin Virtasta seurattiin puolet vuosikymmenestä ja tuo kyllä näytti tarkalleen vahvuudet sekä heikkoudet.
Toivotaan että valmentaja kehittyy jatkuvasti. Mutta mielestäni kummallista tehdä yhden pelaajan kirjan ja sen muutaman lauseen perusteella syvempiä analyysejä valmentajasta, hänen ihmisläheisyydestään yms.

Faktahan on se että viime kaudella Lukko suoritti jossain kohtaa helvetin hyvin ja joukkue vaikutti yhtenäiseltä. Tapparaakin haastettiin todella, melkeinpä paremmin kuin muut joukkueet pleijareissa. Tällä kaudella joukkue vaikuttaa todella yhtenäiseltä ja pelaavat yhteistä "pelikirjaa", maallikkona paha sanoa onko Virtasen takia vai Virtasesta huolimatta. Mutta mitään vakavia varoitusmerkkejä en itse ole siitä nähnyt että siellä suurempia vakavia henkilökemiallisia ongelmia olisi taustalla.

Itse olen yhä enemmän jatkosopparin kannalla, kun kyllähän jonkinlaiset näytöt nyt on olemassa että homma pelittää, mutta 2+1 on mielestäni liian pitkä. 1-2v jatko sopisi hyvin (toki 2+1 voi olla myös 2v). Perusteluina tietty jumiutuminen rutiineihin ja kisaväsymys. Muutosta itsessään ei saa olla ainoa tarkoitus, mutta kyllähän Kallekin toimintatapojaan on petrannut, tämän kauden joukkue oli jo ennen Fontainea huomattavasti valmiimpi kuin viime kauden joukkue kauden alussa, vaikka yksi tärkeä palanen vieläkin puuttuu.

Syvempää analyysia voi Virtasesta tehdä myös siinä kohtaa jos tehdään hänelle jatkosopimus ja kun julkistetaan että keille pelaajille on myös saatu jatkosopimus. Virtasen "imusta" on ollut juttua, mutta silti saatiin Antti Saarela ja Tarmo Reunanen, jotka toki ns "omia", mutta sitten lisäksi Karjalainen ja Kestner, niin vaikea allekirjoittaa että imua ei löytyisi. Gregoirekin totesi lätkäpuheella että Lukko on ihan hyvä paikka, niin ei Virtanen ainakaan liikaa vaakakupissa sitten vastusta tai sitten täällä on asiat helkutin hyvin. Skalickyn menettäminen oli hieman ikävää, mutta jos Tepsin seteliniput pitävät paikkansa niin täysin ymmärrettävää. Lehtisen lähtö on myös helppo ymmärtää, halusi odottaa myöhempään ajankohtaan ja Lukko halusi täyttää tuon paikan välittömästi.
 

SFedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Tällä kaudella joukkue vaikuttaa todella yhtenäiseltä ja pelaavat yhteistä "pelikirjaa", maallikkona paha sanoa onko Virtasen takia vai Virtasesta huolimatta. Mutta mitään vakavia varoitusmerkkejä en itse ole siitä nähnyt että siellä suurempia vakavia henkilökemiallisia ongelmia olisi taustalla.
Koko tekstistä aikalailla samaa mieltä. Pisti silmään tämä kohta. Onko edes teoriassa mahdollista että joukkue suorittaisi hyvin pelikirjan mukaisesti valmentajasta huolimatta? Väittäisin ettei.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
@MPN

En siis perusta juttujani mihinkään Perrinin kirjaan vaan ihan niihin viiteen kauteen jotka Virtanen päävalmentajana JYPissä oli. Ulkopuoliselle näyttäytyy menestys, mutta kolikon kääntöpuolena luotiin jo tuolloin pohjia sille alamäelle mihin JYP syöksyi.

Ihan tähän pohjaten toivon että Veltsu on kehittynyt ja Lukko myös fiksusti kartalla asioista.

Mutta tämä osaltani aiheesta. Oli vain alunperin hauska huomata miten tismalleen samalla kaavalla kuin JYPissä Virtasen ura Raumalla lähti rullaamaan. Toivotaan parempaa lopputulemaa.
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Perrinin kirjassa on nyt käsitelty Virtanen ja Dufva, jotka molemmat saivat Ekiltä palautetta. Lisäksi Summasen tyyli ei sopinut hänelle.

Porin ajasta Perrin kertoo, että Pori on tärkeä paikka, koska ensimmäinen lapsi syntyi siellä. Mutta ei mennyt nämä henkilösuhteet sielläkään ongelmitta. Perrin kertoo, että hänen ensimmäisellä kaudellaan Ässissä oli kolme tai neljä ns. mätää omenaa, jotka laskivat kaikkien fiilistä.

Toisella kaudella päävalmentaja Kaj Matalamäki ei antanut ulkomaalaisille tarpeeksi peliaikaa. Matalamäkeä Perrin kuvaa käsitteillä isoisämäisen näköinen ja vanhuudenhöperöltä vaikuttava. Matalamäki sai kuulemma pukukopinkin ahdinkoon. Yllätys ei tietenkään ole, että Perrin ja Matalamäki eivät tulleet toimeen.

Eli nyt on vuorokausi kulunut kirjan julkaisusta, niin kritiikkiä on suunnattu aika monelle ihmiselle.
 

Akke P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jotenkin tuosta Perrinistä alkaa tulla mieleen eräskin neljästi eronnut mies, joka mietti päänsä puhki, mikä ihmeen yhteinen nimittäjä mahtaisi selittää hänen epäonnistuneita avioliittojaan...

Ylilyöntejä ja tähän päivään sopimattomia valmennusmetodeja löytyy varmasti varsinkin menneiltä vuosilta ja ylipäätään ei taida olla montaakaan menestynyttä valmentajaa, jotka eivät olisi joskus pahoittaneet jonkun pelaajan mieltä. Menestykseen liittyy aina kova vaatimustaso, ja se on jo itsessään joillekin liikaa - varsinkin jos on kokeneempana tai taitopelaajana tottunut tekemään asioita oman maun mukaan.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos Marko olisi ihan kyrpä ja kusipää, niin tuskin Repo, Zagidulin, Hakulinen, Mattila taikka Gregoire olisi nimeään jatkosopimukseen lykännyt.

Tähän siis yksi fakta tähän keskusteluun.
Ja vaikka valmentaja olisi jonkun pelaajan mielestä "ihan k***ä, niin silti jotkut pelaajat seuraavat valmentajaa eri seuroihin. Jossain RD:n luokalla sijainnista riippumatta ovat viihtyneet hyvin Riskat, Sipiläinen, Jaatinen, Asplund ja muutama muukin. Erään nykyään TPS:ssä toista kauttaan pelaavan pelaajan olen kuullut Lukko kausienesa alku aikoina todenneen, että "v***u ku mää en muistanutkaan et se on noin m***u" ja kaikki tietää kenestä hän puhui. Maailmasta ei todennäköisesti löydy yhtään valmentajaa, tai sellaista ei ole vielä tehtykään (@Roku ) jonka toiminta ei olisi jollekin pelaajalle liikaa. Perrin on nyt kirjassaan jo ehtinyt haukkumaan melkein kaikki muut häntä Suomessa valmentaneet valmentajansa, paitsi Jukka Jalosen.
 

Äksönn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lugu
Kyllä on taas "myrsky" vesilasissa. Ihmiset kun tekevät uraa, alasta riippumatta kymmeniä vuosia, niin kyllä sinne sekaan mahtuu jos jonkin sortin suharia.

Olen tästä kirjoittanut useasti jo aiemmin. Huutaminen ja autoritaarinen johtamiskulttuuri ovat nykyään 'ei niin muodissa'. Ja hyvä niin. Tiiminä tehdään asiat keskustellen, mahdollisimman pienellä hierarkialla ja ilman että siitä pitää kokoajan tehdä numeroa(hyväksyntä, keskustelukanavat jne). Silti, joka päivä / viikko / kuukausi management -jolla tulosvastuu- tekee helppoja, vaikeita, mukavia, ei niin mukavia päätöksiä. Mukaan mahtuu tunteita, naurua, huutoa, syytöksiä, kiitosta. On oman elämänsä mulkkuja, kivoja kavereita, hiljaisia hyssyköitä, vitsiniekkoja, saivartelijoita niin työläisissä kuin johdossa.

Ongelma nykypäivänä tulee siinä, että kaikki kokevat omaavansa oikeuden valittaa joka helvetin asiasta. Kukaan ei muka saisi sanoa painavaa sanaa, ei-sanaa, korottaa ääntään, ilman että se on heti työpaikkakiusaamista, työilmapiirin myrkyttämistä tai muuten vain mulkkua käyttäytymistä. Käsittämätön itkupotkuraivari yhteiskunta kasvamassa jossa jokainen asia ikäänkuin osuisi omaan hipiään, joko henkisesti tai fyysisesti. Varsinkin sosiaalisessa mediassa. Media vielä raiskaa ja heittää bensaa liekkeihin.

Kenelle ei julkisuuden henkilölle tulisi mieleenkään kirjoittaa oma elämänkertaa ja vinkua edesmenneistä pomoista tai kollegoista. Ei kenellekään, ketään ei kiinnosta pätkääkään. Ja miksi pitäisi, ei joka jumalan rasahdukseen jaksa kukaan puuttua.

Jos työpiirissä tapahtuu jotain henkilökohtaista ne keskustellaan työporukassa, tarpeen mukaan eskaloiden ylemmäs. Ja kyllä siellä on välillä huutoa, nyrkkiäpöytään ja vittusaatanaa. Big deal, niin se vaan bisneksessä ja tulosvastuussa menee.
 

aimohemmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Säppi ja California Golden Seals
Enpä olisi uskonut, että kun eilen linkitin tuon jutun Perrinin kirjasta tänne palstalle, niin se saisi noin suhteettoman suuren määrän erilaisia reaktioita sivukaupalla. Tuli nyt vaan mieleen, että kotimaisessa koulutussysteemissä pitäisi opettaa medialukutaitoa enemmän (jos sitä nykyään edes onkaan?). Totta kai Perrin kirjoittaa omasta näkökulmastaan, ja se sallittakoon hänelle. Asioilla on yleensä kuitenkin vähintään se kaksi puolta, ellei enemmänkin.

Ja mitä tulee ns. vanhan liiton johtamiseen ja "nykyjohtamiseen", niin suosittelisin tsekkaamaan sen pätkän (en nyt jaksa muistaa, missä se on julkaistu jokunen aika sitten), jossa eräs Turussa nykyään vaikuttava liigavalmentaja (mikähänennimensänytolikaan) ja Mikkelissä samaa postia vetävä kokenut pelimies olivat mikitettyinä. Tai erään turkulaisten CHL-matsin teknisen aikalisän, jossa tämän "nykyvalmentajan" joka toinen sana kuvasi tuota niin yleisesti suosittua naisoletettujen lisääntymiselintä. Että se siitä "nykyjohtamisesta". Turkkulaisten puolustukseksi on tosin sanottava, että suurimman osan pelin aikana tapahtuvasta pelaajien tsemppaamisesta tuntuu hoitavan eräs raumalaislähtöinen mv-valmentaja, jonka otteet ja asenne näyttävät olevan ihan eri luokkaa kuin ns. vastuuvalmentajan.

Edit. Peace brothers (and sisters)! Erityisesti Ukrainaan sekä tänne palstalle.
 

sir jusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Montreal Canadiens
Veltsu totesi lehdessä aika siististi, että pääsääntöisesti asiat pidetään porukan sisäisinä, tyyliin mitä tapahtuu kopissa myös sinne jää tai siellä pysyy. Kannattajan uteliaisuus on tietty iso, mitä siellä tapahtuu. Nyt tuli jotain paljastusta, mutta vain yhden pelaajan näkökulmasta, joka ei varmaan ole koko totuus.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Tuli eilen kehuja jaettua Virtaselle, mutta toivon ihan Lukonkin kannalta ettei liiallinen vauhtisokeus iske. Virtanen vielä vaikkapa 2+1 diilillä Raumalla ja täällä käydään samat keskustelut kuin JYPin hiekkalaatikolla aikanaan.

Virtanen on toivottavasti oppinut vuosien mittaan ihmisjohtamista ja eritoten oman egon käsittelyä. Se yksi onnistunut kausi saattaa olla alku alamäelle tai lähinnä taantumiselle.

Jyväskylässä kuitenkin Virtasta seurattiin puolet vuosikymmenestä ja tuo kyllä näytti tarkalleen vahvuudet sekä heikkoudet.

Viime viikolla satoi tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Näin ollen varmaan sataa ensi viikollakin tiistaina, keskiviikkona ja torstaina.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuollaisiahan nuo kirjat yleensä ovat. Ei varmaan moni sellaistakaan mielellään lukisi että pelaaja kävisi kirjassa läpi pelkästään sitä mitä uransa aikana kaukalossa on tehnyt.

"Sitten se meni maalille ja minä syötin sille kiekon lapaan ja se pisti sen verkkoon ja me johdettiin peliä 5-1." Tätä samaa 340 sivua.
Nimenomaan. Siellä on aina raflaavia ja hieman väritettyjäkin juttuja. Tarkoituksena on kuitenkin saada kirjaa kaupaksi mahdollisimman hyvin. Haamukirjoittajat hoitavat sitten hommansa parhaansa mukaan.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Jos Marko olisi ihan kyrpä ja kusipää, niin tuskin Repo, Zagidulin, Hakulinen, Mattila taikka Gregoire olisi nimeään jatkosopimukseen lykännyt.

Tähän siis yksi fakta tähän keskusteluun.
Ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että on ollut kyrpä ja kusipää. Jos on ollut em. kaltainen niin pääasia ettei ole enää. Kyllä vanhat parrutkin voi kasvaa ihmisenä ja ymmärtää miten nykypäivänä pitää toimia.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että on ollut kyrpä ja kusipää. Jos on ollut em. kaltainen niin pääasia ettei ole enää. Kyllä vanhat parrutkin voi kasvaa ihmisenä ja ymmärtää miten nykypäivänä pitää toimia.
Ei tietenkään sulje pois. Olisi varmaan pitänyt lisätä alkuperäiseen viestiin, että Lukko-aikana. Kuitenkin aika kovat jatkosopimukset saatiin mm. Revon ja Gregoiren kanssa, joihin en hetkeäkään uskonut, että siinä mielessä varmaan on Marko myös jotain oikein tehnyt, ettei mitään joukkopakoa tullut.

Mitä sitten on ollut jos JYPissä, niin se ei taas oikein kiinnosta minua, vaan pikemminkin se mitä mies on täällä.

Markon ketjua sivuten, niin kyllä mies alkukauden perusteella olisi jatkosopimuksen ansainnut. Katsotaan mitä Kalle tuumailee.
 
Viimeksi muokattu:

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
10 ottelua sitten kirjoittelin, että Markolle ei sopimusta ilman näyttöjä huonosti sujuneen viime kauden jälkeen. Kantani on, että haluan Lukon ensi kaudellakin pelaavan nykyisen tyylisellä tavalla niin pelillisesti kuin asenteellisestikin. Varmasti Markon pitää välillä vähän ojentaa nuoria kavereita ja se on sitten toinen asia, että mikä milloinkin on syynä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Viime viikolla satoi tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Näin ollen varmaan sataa ensi viikollakin tiistaina, keskiviikkona ja torstaina.

En halua paskantaa toisten hiekkalaatikolle ja kannattaa ehkä lukea nuo viestini uudestaan mitä olen kirjoittanut.

Tässä retoriikassasi on vain se ongelma että olen tännekin toivonut että Virtanen oppii.

Sen lisäksi lähtökohtanani oli nuo samat faktat jotka ovat toistaiseksi toteutuneet sekä Jyväskylässä että Raumalla. Kirjaimellisesti junnujen mestaruudesta, vaikean debyyttikauden jälkeen lennokkaaseen toiseen kauteen.

Sen sijaan sitä surullisen synkkää meininkiä en toivo Lukolle ja tuo onkin about ainoa kriittinen asiani ollut. Tuosta on tuo kirjoittamani 5 kauden otanta.

Toivottavasti tämä nyt selvensi ja menestyksekästä kautta Lukolle.
 

Japetzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
@MPN

En siis perusta juttujani mihinkään Perrinin kirjaan vaan ihan niihin viiteen kauteen jotka Virtanen päävalmentajana JYPissä oli. Ulkopuoliselle näyttäytyy menestys, mutta kolikon kääntöpuolena luotiin jo tuolloin pohjia sille alamäelle mihin JYP syöksyi.

Ihan tähän pohjaten toivon että Veltsu on kehittynyt ja Lukko myös fiksusti kartalla asioista.

Mutta tämä osaltani aiheesta. Oli vain alunperin hauska huomata miten tismalleen samalla kaavalla kuin JYPissä Virtasen ura Raumalla lähti rullaamaan. Toivotaan parempaa lopputulemaa.
En tosiaan tiedä miten Jypin tausta asiat olivat, mutta näyttää ulos päin sille, että yhtä huonosti kuin Lukolla ennen Kallen tuloa organisaatioon. Lukossa vaikuttaisi tällä hetkellä olevan asiat niin hyvällä mallilla, etten usko yhden tai kahdenkaan valmentajan sitä perssilleen saavan..
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
En halua paskantaa toisten hiekkalaatikolle ja kannattaa ehkä lukea nuo viestini uudestaan mitä olen kirjoittanut.

Tässä retoriikassasi on vain se ongelma että olen tännekin toivonut että Virtanen oppii.

Sen lisäksi lähtökohtanani oli nuo samat faktat jotka ovat toistaiseksi toteutuneet sekä Jyväskylässä että Raumalla. Kirjaimellisesti junnujen mestaruudesta, vaikean debyyttikauden jälkeen lennokkaaseen toiseen kauteen.

Sen sijaan sitä surullisen synkkää meininkiä en toivo Lukolle ja tuo onkin about ainoa kriittinen asiani ollut. Tuosta on tuo kirjoittamani 5 kauden otanta.

Toivottavasti tämä nyt selvensi ja menestyksekästä kautta Lukolle.

Noilla taas ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Vuodet, organisaatiot, pelaajat, jopa päävalmentaja itse, eivät ole veljiä keskenään.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Jatkoajan jutussa, liittyen Perrinin kirjaan, on kummallisia huomioita. Toki osa jatkoajan jutuista on jo lätkämaailman seiskaa, mutta kun nämä Virtaseen liittyvät, niin heitän vielä omia ajatuksiani:
Sillä jääkiekossa voittamistakin tärkeämpää on pelaamisen riemu. Moiseen eivät koneet pysty. Siispä vastarannan kiiskejä tarvitaan, jotta robotit eivät valtaa kaukaloita.
Jotkut pelaajat elävät sääntöjen noudattamisesta, toiset taas siitä, että mahdollisuuden mukaan voivat omaehtoisesti myös rikkoa niitä.
Mikäli valmentaja ohjaa arkea ja peliä yksinvaltiaan ottein, rakentuu valtakunta, jossa vallitsee vääränlainen kulttuuri, jota kukaan ei uskalla kyseenalaistaa.
Valmentajalle, joka haluaa pitää langat visusti hyppysissään, jää usein rooliksi johtaa marionetteja, jotka liikkuvat hänen mielensä mukaisesti persoonattomina. Toki tällaisella metodilla voi voittaa mestaruuksia, ja niin on tehtykin, mutta onko voittaminen siltikin vasta se toiseksi tärkein asia jääkiekossa?
Nuo kaikki tästä jutusta.

Sinänsä kummallisia juttuja, oli pelaaja kuinka kokenut tahansa, niin kyllähän se pelitavan noudattaminen on tärkeä asia. Esimerkiksi Karjalainen, heti ekoista vaihdoista lähtien näkee että tekee oikeita asioita, vielä pelitavan puitteissa. Loistava pelaaja on loistava pelaaja, tietää mitä kuuluu tehdä ja varmasti Karjalainen on Virtasen kanssa keskustellut pääpointit läpi. Kentällä huomaisi aika äkkiä jos lähtisi yksin sooloilemaan.

Se että yksi pelaaja rikkoisi jatkuvasti yhdessä sovittuja juttuja, aiheuttaa herkästi sen että muu viisikosta joutuu kärsimään. Ja mitä enemmän pelaajat rikkovat yhdessä sovittuja asioita, sitä enemmän valmentaja joutuu kaikkeen puuttumaan ja pitämään lankoja tiukemmin käsissään. Jos koko joukkue noudattaa pelitapaa, niin siinä voi myös antaa hieman vapauksia, kun kaikki ovat suurinpiirtein samalla sivulla.

Hyvä esimerkki siitä kun toimitaan yhdessä:
Lukko-Hifk, taisi olla eka erä, Lukko pääsee omassa päässä kiekkoon, puolustajaparina Tare + Piipponen. Hifk karvaa kovaa ja ylhäältä, Tarella kiekko. Reunanen imee kärkikarvaajan itseensä kun on vasemmalla laidalla, syöttää maalin taakse Piipposelle ja samaan aikaan hyökkäyskolmikko lähtee keräämään vauhtia, hieman porrastetusti. Hifkin kaksi karvaajaa käytännössä sidottuna, Piipponen syöttää maalin takaa takaisin vasempaan laitaan Reunaselle, joka syöttää saman tien oikealle laidalle, lähelle Hifkin siniviivaa. Hyökkäyksessä ei maalia syntynyt, mutta saatiin hienosti rakennettu hyökkäys. Jos yksi hyökkääjistä olisi lähtenyt sooloilemaan, niin syöttölinjoja ei välttämättä olisi auennut ja etäisyydet olisivat venähtäneet.

Virtasen Lukko käyttää yllättävän paljon tuota pakki-pakki(-pakki) ja kiekko vauhdissa olevalle hyökkääjälle. Välillä saadaan voitettua hienosti tilaa kun syötetään suoraan vastakkaiselle laidalle, välillä taas pakki-pakin jälkeen syötetään pystyyn samalle laidalle.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Killerin kommentit Ylellä Veltsun jatkoon:

Sahlstedtin mukaan Virtasen jatkaminen Lukon pääkäskijänä on mahdollista. Hän kuitenkin nostaa esiin, että Suomessa on paljon todella hyviä valmentajia.

– Kun sopimus on katkolla, seuran tehtävänä on aina kartoittaa ne muutkin vapaana olevat valmentajat ja miettiä sieltä mahdollisia ehdokkaita. Näen, että Markolla on ihan hyvät mahdollisuudet jatkaa tulevaisuudessa, Sahlstedt pyörittelee.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olin Ilves-pelissä "aitiopaikalla" (siis Arenan B-katsomossa) seuraamassa Lukon pelaamista Ilveksen päädyssä. Lukon korkea prässi oli totaalisen mahtavaa katsottavaa. Jokainen kentällinen ykkösestä neloseen löi hirvittävän paineen Ilveksen pelinrakenteluun ja Ilves näytti ajoittain olevan väärässä sarjassa. Toki Lukko sai todennäköistä apua siitä, että valmentajaa vaihtaneen Ilveksen pelaajat eivät olleet vielä sisäistäneet Pennasen pelifilosofiaa.
Huomionarvoista oli joka tapauksessa se, millaisella vimmalla Lukon pelaajat luistelivat prässätessään. Lukkolaiset näyttivät ehtivän ensimmäisenä jokaiseen irtokiekkoon. Ja jokainen Lukon hyökkääjä luisteli täydellä teholla, kultakypärästä lähtien.
Korkea prässi on äärimmäisen kuluttavaa ja vaatii pelaajilta paljon sekä fyysisesti että henkisesti. Se on high risk/high reward-taktiikka, joka vaatii joka ikisen pelaajan sitoutumisen pelitapaan. Virtanen on valmennustyhmineen onnistunut siinä loistavasti. Ja Sahlstedt on antanut siihen mahdollisuuden pelaajahankinnoillaan. Ei taida olla sattumaa, että useilla Lukon suomalaispelaajilla on takanaan kausia Pohjois-Amerikan sarjoissa: siellä ei juurikaan träpissä odotella vastustajan aloitteita.
Sanomatta on selvää, että jos joukkue on sitoutunut toteuttamaan korkeaa prässiä, se on sitoutunut noudattamaan joukkueen pelitapaa kokonaisuudessaan. En oikein näe nykyjääkiekossa minkäänlaisena arvona sitä, että yksilöt voisivat asettaa oman pelaamisen riemunsa joukkueena onnistumisen edelle ja siksi poiketa pelitavasta.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Paljon oli puhetta vielä vähän aikaa sitten, että ainakaan Marko Virtanen ei ole se valmentaja, joka tuo sitä pelitavallista eroa kärkijoukkueita vastaan.

Nyt on kuitenkin Virtanen saanut paletin hyvin toimimaan ja alku on ollut lupaava. Lukko erottuu selvästi muista kärkijoukkueista pelitavallisesti. Marjamäen Kärpät, Tapolan Tappara, Pennasen Ilves ja Ahokkaan TPS muistuttavat paljon toisiaan. Pelaavat huomattavasti enemmän trappia ja viivelähtöä kuin Lukko.

Tiistainen Ilves-Lukko oli täysin Veltsun näytös. Ilves oli aivan telineissä kotikaukalossaan. Lukko karvasi syvältä ja Ilves pakotettiin pelaamaan pystysuunnan lätkää seisovilla jaloilla. Lukon viisikon etäisyydet pysyi kurissa ja pakisto tuki hienosti kovaa karvausta. Eniten kuitenkin ihmetytti Ilveksen pelitavallinen köyhyys alivoimalla. Ei ollut selvästikään scoutattu Lukon ylivoimaa. Passiivista seisoskelua ja Repokin sai taas tehdä maalin tutulta paikalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös