Marko Kivenmäki – Fakiiri

  • 503 112
  • 1 567

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
pekoni kirjoitti:
...En tietenkään tunne kokonaisuutta riittävän hyvin kun en kopissa ole osallisena, mutta jotenkin näkisin että Pajuojan tulevaisuuden liigavalmentajana voi päätellä aika pitkälti siitä osaako hän ratkoa tämän orastavan ongelman... vai ei? Jos ei nimittäin osaa, niin väittäisin miehen tulevaisuuden valmentaja olevan tasoa Timo Tuomi.

Tässä olen aivan samaa mieltä, valmentajan pitää pystyä ratkaisemaan tämä ongelma.
 

Andy Burglary

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On täysin väärin, jos Kivenmäen haluttomuus pelaamiseen johtuu sopimusneuvotteluista. Käsittääkseni hänellä on tämän kauden loppuun asti voimassa oleva sopimus ja hän on tiemmä sen itse allekirjoittanut. Eikös silloin pitäisi pelata se sopimus loppuun ja katsoa sitten tulevaa? Totta kai neuvotteluja käydään jo tulevasta, mutta ne eivät saa vaikuttaa TÄHÄN kauteen, vaan pitäisi pelata miehekkäästi erimielisyyksistä huolimatta. Velttoilu kentällä on joukkuekavereiden, valmentajan ja yleisön pettämistä. Kyseessä on vielä kokenut pelaaja. Otan saman esimerkin Mavesta vs. viime kauden Mave: YLIVOIMATILANNE: Miksei Mave hae kiekkoa ja vie sitä alueelle ja laita myllyä käyntiin kuten viime kaudella JOKA kerta? Nyt herra odottaa sinisellä että PELE yrittää tuoda sitä. Tulos tiedetään. Jos tämä johtuu Mavesta, niin vaihtoon. Jos Pajuojasta, niin vaihtoon. Jos Ässät ei suostu pelaajan palkkapyyntöön, niin sitten mennään sinne missä maksetaan. Mutta VOIMASSA oleva sopimus pelataan ensin loppuun. Ässien kannattaa minun mielestäni tosissaan harkita, maksaako tota 120 tonnia.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
TosiFani kirjoitti:
Mave, Nielikäinen ja suuri osa slaavilaisista pelaajista ovat tyyppeinä sellaisia, ettei heille saa tulla liian hyvä olla. Täytyy muistaa, että jos Mave olisi luonteeltaan erilainen, hän ei noilla taidolla pelaisi Porissa vaan esim. Dallasissa.

No kyllä toki. Tämäkin varmasti osaltaan pitäisi paikkansa.

Mutta mutta. 120 000 euroa on numeroina siis iso summa, varsinkin Padassa. Se lienee selvää. Pekoni tuossa aiemmin puhui mielestäni todella viisaita ja varsinkin viimeisen kappaleen allekirjoitan täysin.

Jos tosiaan mietitään että Poriin pitäisi 120ke/kausi saada Maven tasoinen "uskottava pelinrakentaja" kolmeksi kaudeksi niin summa ei näytäkään hirveän pahalta enää. Varsin hyvin tiedetään, ettei tällä ~satasella muutenkaan saada Maven tasoista pelaajaa kuin erittäin hyvin onnistuneella skouttauksella. Ja jos tällainen pelaaja sattuisi löytymäänkin on miltei mahdotonta kuvitella että hänen kanssaan pystyttäisiin solmimaan pitkä sopimus yhden onnistuneen kauden jälkeen.

Sen sijaan on hyvin mahdollista että ensimmäinen ja toinen ja ehkä kolmaskin yrittäjä tuolla palkalla floppaa täysin ja vaikka ei floppaisi niin siirtyy tuplapalkalla heittämään seuraaviksi kausiksi raumalle tai Ouluun lättyä. Maven saisi nyt sidottua Pataan kolmeksi kaudeksi ja ehkä jopa pidemmäksi aikaa mikäli pelihaluja vielä löytyy.

Kaikenlisäksi ainakin minulla on sellainen kutina ettei Mave jaksa enää pelata puolivaloilla vaan haluaa pitää tällaisen kultakypärästatuksen. Joten en usko "slaavilaistumiseen" pitemmän sopimuksen tapahtuessa. Lisäksi pitää muistaa että Maven mukanaolo joukkueessa helpottaa osaltaan joukkueen rakentamista koska kopissa on ainakin yksi uskottava ykköskentän pelinrakentaja. Esimerkiksi Helsingistä näyttöpaikkaa hakeva nuori laituri tietää hyvin tarkkaan millainen mahdollisuus on päästä näyttämään Padassa Maven tarjoiluista. Jos vaihtoehtona on joku lupaava 20v kanukki niin tilanne on eri.

Riski on tosiaan jonkinnäköinen, mutta mielestäni melko mitätön vaihtoehtoon nähden. Minä uskaltaisin rakentaa Maven ympärille, Pajuojan ympärille en vielä rakentaisi yhtään mitään.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
.jarska kirjoitti:
Minä uskaltaisin rakentaa Maven ympärille, Pajuojan ympärille en vielä rakentaisi yhtään mitään.

Tässä taitaakin olla Ässien tämän hetken suurin pulma.

Ässien olisi pitänyt löytää Toivolan seuraajaksi valmentaja, jonka varaan uskalletaan tulevaisuutta rakentaa. Tarvittaessa kaiken muun kustannuksella. Ehdottomasti siis ainakin organisaation sisältä käsin. Ulospäin pitää ensin rakentaa uskottavuus näytöin.

Nyt tuntuu vähän siltä ettei sitä uskoa horjumattomasti löydy edes organisaation sisältä. Ei Pajuojan palli vielä heilu, mutta ei tuo nyt ihan saumattomalta luottamukselta haise. Epäröintiä ilmassa siis. Ihan turhan aikaisin.
 

Jack Ace

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse en nyt ymmärrä tätä Maven haluttomuutta pelata-väitettä. Lukko peliä en nähnyt, mutta kaksi sitä edellistä peliä oli Mavelta erinomaista kiekkoa. Kivenmäki jopa antoi taklauksia, joten taistelua ainakin oli ilmassa.
Jos naamasta mitään voi lukea, niin hyvinpä hän kaiken vituksensa piilottaa positiivisen olemuksensa alle.
 

IkuinenPata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Williams, Mogilny, Afinogenov.
TosiFani kirjoitti:
Ilmeisesti täällä ei tunneta Kivenmäen luonnetta lainkaan, kun puhutaan tyyliin: "Fakiiri, jolla on halua sitoutua Porilaisen jääkiekkojoukkueen kanssa pitemmäksi ajaksi"...

Kivenmäki haluaa jäädä Poriin pääasiassa perheen takia. Toinen syy on tietysti hänen asemansa porilaisessa jääkiekkoilussa.

120.000 €/ kausi, kolmen vuoden sopimus, seuralle oikeus purkaa sopimus jokaisen kauden jälkeen, tällöin Mave sitoutuisi Ässiin...

Kivenmäen odotettavaa muutosta pelaamiseen olisi juuri tällainen kolmen vuoden sopimus, joka antaisi mavelle tiedon siitä, että hänen taidot muistetaan edellisiltä kausilta. Uskon vahvasti, että tämä olisi todella hyödyllinen ratkaisu ässien kannalta. Pelaajascouttaukset olisivat helpompaa, koska tiedettäisiin, että ykkösen laidasta löytyy se tukipilari, joka kantaa joukkuetta. Tätä se ei vain ole tällä hetkellä, maven kiinnostus/halukkuus, innokkuus harjoitteluun, sekä esimerkin näyttäminen nuoremmille, on muuttunut viime kaudesta pyrstötähden lailla.

Maven luonne ei ole helppo tapaus, mutta mitä ongelmaa meillä oli hänen luonteensa kanssa viime kaudella? Oikein, ei mitään. Kuinka suuri hyöty hänestä oli ässille viime kaudella? Oikein, Hän oli ässille kaikki kaikessa.

Olen vahvasti sitä mieltä, että esimerkiksi Kuusela on helpompi korvata joukkueessa, kuin Mave, koska parhaimmillaan liike ja taito voidaan aivan huoletta arvioida eri kategorioissa. Ei ole hänen vikansa, jos ässät kolmen vuoden sopimukseen ei suostu, koska olen täysin varma, että tämän kauden jälkeen hän saisi vielä rahakkaampia sopimuksia muualta monen vuoden ajan.

Tähän pitäisi iskeä, mitä nopeammin organisaatio tekee sen, sen parempi meille kaikille. Enintään jos joku huolettaa allekirjoittanutta, on Pajuojan asiat joukkueen kanssa. Ainakin oulussa joukkueesta paistoi potentiaali, mutta joukkueen sisällinen kuri oli helposti havaittavissa. Löysäilyä, naureskelua, lepsuilua. Antoiko Toivola tällaisen mahdollisuuden pelaajille viime kaudella? Oikein, ei. Mikä onkaan harmillisempaa, kuin kattoa suosikkijoukkueensa peliä, jossa monikaan pelaaja ei yritä tehdä parhaimpaansa kentällä.

Uskon tulevaan silti aika vahvasti. Maven sopimuksen toteutuessa, Nickersonin palatessa, Pajuojan ryhdistäytyessä, joukkue hitsautuu yhteen ja voimme näyttää vielä muille. Joukkue on potentiaalinen ja nuori. Pajuoja voi vaikuttaa joukkueen kuriin, Kuri vaikuttaa asenteeseen, ja asenne tuo voittoja. Jos jotakin joukkueelta puuttuu, on asenne. Kokemus tulee pelien myötä.


- IkuinenPata -
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Jack Ace kirjoitti:
Itse en nyt ymmärrä tätä Maven haluttomuutta pelata-väitettä. Lukko peliä en nähnyt, mutta kaksi sitä edellistä peliä oli Mavelta erinomaista kiekkoa. Kivenmäki jopa antoi taklauksia, joten taistelua ainakin oli ilmassa.
Kyllä minäkin näin Kivenmäen positiivisena yllätyksenä Lukko-pelissä. Asenne ei loppunut, vaikka vastustaja oli latonut 4 maalia yhtä vastaan. Taklauksia ja yritystä oli. Tietty en tarkemmin seurannut, mutta ei ainakaan se pahin Kivenmäki ollut kentällä Lukko-pelissä

IkuinenPata kirjoitti:
Maven luonne ei ole helppo tapaus, mutta mitä ongelmaa meillä oli hänen luonteensa kanssa viime kaudella? Oikein, ei mitään.

...nyt on kyllä viime kausi siirtynyt kultaisiin muistoihin turhan äkkiä. Väität siis kirkkaasti, että viime kaudella Kivenmäen luonne ei ollut ongelma? Runkosarjaakin pelataan, ei vain pleijareita
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Näyttää pahasti siltä, että tällä kaudella Ässät kaatuu tai syttyy liekkeihin ihan sen mukaan kuinka Maestroa sattuu kiinnostamaan. Crombeenista ja muistakaan ulkomaalaisista ei näytä olevan joukkueen kantajiksi. Jos tätä taustaa vasten ajatellaan Maven kiinnittämistä pataan pitkällä sopimuksella luokkaa 120-150 kiloo per vuosi, niin olisin kyllä valmis suoralta kädeltä passaamaan sen tarjouksen. Jos herraa jaksaisi kiinnostaa pelaaminen sata lasissa myös näissä vähemmän mielenkiintoisissa runkosarjapeleissä pimeinä lokakuun iltoina kun vastaan tulee joku JYPi tai SaiPa tai Pelikaanit, niin ilman muuta voisi tarjota vaikka viiden vuoden paperia. Mutta kun se nyt vaan on niin, että niitä välähdyksiä tulee turhan harvoin ja vastapainoksi tämä surffailee pitkiä aikoja täysin flegmaattisena ympäri kenttää. Seisomakatsomon viimeisillekin riveille paistaa Maven pelistä puuttuva kipinä.
Nykyisellään en lähtisi tarjomaan kuin ehkä vuoden paperia joukkueelle edullisin ehdoin. Alhaiseen peruspalkaan voisi tietysti lisätä sopivat pistebonukset ruokkimaan sitä motivaatiota josko sitä vaikka jostain pelipaidan sisästä löytyisi. Pistepörssin voitosta ja joukkueen johdattamisesta finaaliin vois maksaa jopa 200kiloegen kokonaistienestiin yltävät bonukset sen perusliksan päälle.
 

IHaD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mavehan on taistelija! Kylkivamma SK:n nettisivujen mukaan tullut jo TPS pelissä, yritti kuitenkin pelata mutta jäi sitten sivuun. Itse olin kanssa huuli pyöreänä kun ei kolmanteen erään ilmestynyt, kun ei mielestäni mitenkään huonosti pelannut.

Kolmessa viime kotipelissä Mave on pelannut yritteliäästi ja taistellut. Miten voit SJS sanoa tuota flegmaattiseksi, niistä peleistä on jo aikaa ja muutos parempaan on tapahtunut.
 
Viimeksi muokattu:

The Rock

Jäsen
Harmin paikka jos Fakiiri on pidempään sivussa, sillä nyt ykkösketjusta on Krisun ruokkija pois. Näin ollen vastustajat voivat pelata Kuuselan helpommin pois, kun Mavea ei tarvitse pelätä. Toivotaan, että mies paranee jo torstaiksi, sillä pidempiaikainen huili voi olla todellinen kuolinisku pleijarihaaveille.

Mitä tulee San Jose Sharkin kommentteihin, ei niitä kannata lukea totisella naamalla vaan nauraa jo valmiiksi todella lujaa. Sen verran legendaarista settiä sieltä aina tulee täysin ohi aiheen.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Itse ihmettelen että vetääkö Pajuoja kokoonpanot lottokoneella? Suurin alisuorittaja Crombeen ykkösketjussa. Eihän tässä voi olla muuta tarkoitusperää kuin Moog, eihän?
 

lenno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
korkki kirjoitti:
Itse ihmettelen että vetääkö Pajuoja kokoonpanot lottokoneella? Suurin alisuorittaja Crombeen ykkösketjussa. Eihän tässä voi olla muuta tarkoitusperää kuin Moog, eihän?
Mikäli Moog olisi jo katsomassa, niin Kilpeläinen mitä ilmeisemmin alottaisi maalilla. Itse päättelin asian jotenkin niin, että annetaan BJ:lle nyt mahdollisuus, mahdollisesti viimeinen sellainen, sillä joukkueesta löytyisi parempia miehiä paikkaamaan Mavea. Esimerkkeinä Wandell, Huhtanen, Joensuu, (Takala)
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kivenmäki sivussa ainakin kolme viikkoa vatsalihaksen repeämän takia, lähteenä MTV3:n nettisivut. Voi, voi sentään... Kylläpä tulee maaottelutauko kreivin aikaan Ässien kannalta...
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
vero kirjoitti:
Ilman Mavea pelattu 10 erää, joissa on tehty kaksi maalia. Taitaa olla aika tehdä sopimus fakiirin kanssa.
Toden totta. Ja jos se vaatii valmennuskaksikon ulostamisen niin joukkue taisi jo tänään ottaa asiaan kantaa. Mave on joukkueen tärkein palikka.
 

Levonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Lienee aika niidenkin jotka ovat aina huolissaan Maven asenteesta ja kiukuttelusta havahtua siihen tosiasiaan, että Kivenmäki on Ässien paras ja tärkein pelaaja (heti Peltosen jälkeen joka on tietysti itseoikeutetusti ykkönen) jota ilman joukkue ei tunnu pärjäävän alkuunkaan.

Paljonko tuli pisteitä kun Mave huilasi? Kuuselan tehot Maven sairasloman ajalta?

Pitkä pahvi kunnon rahalla käteen ja sassiin. Älä nyt Hirsi pissaa tätäkin hommaa.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Levonen kirjoitti:
Paljonko tuli pisteitä kun Mave huilasi? Kuuselan tehot Maven sairasloman ajalta?

Pitkä pahvi kunnon rahalla käteen ja sassiin. Älä nyt Hirsi pissaa tätäkin hommaa.

Jeps, nyt on ensi kauden joukkueen runkopelaajien kiinnittämisen aika! Vanhan kunnon Paven taannoisia kirjojen otsikoita siteeraten: "Nyt on totuuden aika" ja "Nyt on muutoksen aika"... Tänä syksynä olemme kärsineet siitä, ettei viime kaudella rakennettu ajoissa tämän kauden joukkuetta. Ymmärrettävästi keväinen huuma ja sen eläminen veivät myös toimiston resursseja. Vaan nytpä pitäisi kyetä olemaan kaukaa viisas ja toimimaan.

Ennen luotto johtoon oli monella varsin luja. Viime aikojen sössimiset, vetäytymiset, virhearviot ja passiivisuus ovat tätä luottoa nakertaneet. Mikonkatu on jo nyt vastuussa ensi kaudesta! Pitääkö ensi lauantain kotimatsissa kuorolauluna laulaa Mavelle jatkosopimus vai ymmärretäänkö se tehdä muutenkin? Herätystä ja valveilla oloa toivon...
 

pata 72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mavelle jatkopaperi ensi tilassa. Jos homma luisuu tämän kauden osalta jouluun
mennessä ohi, niin Kuusela lihoiksi, ellei jatko Porissa mahdollista. Ja lisätään
siitä saadut rahat suoraan fakiirin tilinauhaan. Mave on kiukuttelija - mitä
siitä? "Ei Porissa menesty tauno tasalakki" VP Ketolan sanoin.

Kivenmäki on ässien kiekollisen pelin sielu.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuossa Ässien maali-iloittelua katsellessa tuli sellainen mieleen, että Marko Kivenmäki taitaa olla maailman paras jääkiekkoilija. Jos niillä ehdoilla saadaan sopimus, joista Tosifani jossain vaiheessa puhui, niin voidaan puhua lottovoitosta. Nyt kun Mave on ilmeisesti taas kunnossa, on jälki todella härskiä.

Lisäksi, jos Kivenmäelle saadaan jatkopaperi Pataan, niin harkitsisin Kristian Kuuselan asemassa vielä kerran ensi kautta. Olisi kiva nähdä statistiikkaa siitä, että kuinka monta kauden 11 maalistaan Kuusela on tehnyt suoraan Maven ihanasta namupassista. Joka tapauksessa on selvää, että Kuuselan saldo olisi helvetisti onnettomampi ilman Maven apuja ja tämä kannattaisi huomioida myös tulevaa seuraa ajatellessa.

Enemmän rahaa ja hiipuva maalintekotahti vai vähemmän rahaa ja verkot tötterölle? Tulevaisuus NHL:ssä vai sm-liigassa?
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Näkkäri kirjoitti:
Tuossa Ässien maali-iloittelua katsellessa tuli sellainen mieleen, että Marko Kivenmäki taitaa olla maailman paras jääkiekkoilija.


Ei voi olla.... Kyllä sen täytyy olla Anne Niinimaa... Kysy vaikka don Kalervolta. :D

Mutta Ässien pelin sielu Mave näyttäisi kyllä vahvasti olevan. Vielä kun Häppölästä saataisiin kaivettua esiin se kiekollinen sentteri kakkosketjuun (Maven ja ykkösen snaipperin väliin tarvitaan joku, joka malttaa varmistaa - esim. Kupru) ja siihen rinnalle joku, joka osaisi tehdä maaleja hyvällä prosentilla, niin Ässiä vois taas ihan syystä kuvitella oikeaksi jääkiekkojoukkueeksi (eikä vain Pajuojan-Hirsimäen luomaksi jääkiekkojoukkueen irvikuvaksi)
 

Jokke

Jäsen
Näkkäri kirjoitti:
Lisäksi, jos Kivenmäelle saadaan jatkopaperi Pataan, niin harkitsisin Kristian Kuuselan asemassa vielä kerran ensi kautta. Olisi kiva nähdä statistiikkaa siitä, että kuinka monta kauden 11 maalistaan Kuusela on tehnyt suoraan Maven ihanasta namupassista. Joka tapauksessa on selvää, että Kuuselan saldo olisi helvetisti onnettomampi ilman Maven apuja ja tämä kannattaisi huomioida myös tulevaa seuraa ajatellessa.

Samaa mieltä ehdottomasti, kuten varmaan kaikki muutkin. Paljos Krisse teki pojoja kun Mave oli kipeenä? Ainakin 2 vai? :) Tosin "paremmissa" joukkueissa, johon lienee siirtymässä, ei homma ole yhdestä miehestä kiinni, joten siinä suhteessa voisi siirtyä turvallisemmin mielin. Vastaavasti "paremmissa" joukkueissa ei sitä vastuutakaan tulisi varmasti samaa määrää.

Kyllähän Ässienkin pitäisi tarjota Kuuselalle oikeanarvoista sopparia, eikä olettaa, että kyllä se vielä ilmaiseksi täällä pelaa. Eriasia on sitten, että kuinka ison herneen on vetänyt nenäänsä tuosta palkkakuopasta jossa hän makaa. Onko jopa alle keskiverto suomalaisen peruspalkan? Jos on niin kyllähän se on ymmärrettävää jos ottaa pannuun.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Tänään(joo, eilen) Mave otti omansa, eli kultakypärän. Jokohan Kuusela pääsee naputtamaan rauhassa takatolpalta, kun ei ole kultaista kotsaa helpottamassa miehen merkkaamista?

Ja jos ei eka tarjous kelpaa, niin lisää hilloa vaan! Mavea ei yksinkertaisesti saa kusta muille.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
peno kirjoitti:
Tänään(joo, eilen) Mave otti omansa, eli kultakypärän. Jokohan Kuusela pääsee naputtamaan rauhassa takatolpalta, kun ei ole kultaista kotsaa helpottamassa miehen merkkaamista?

Ja jos ei eka tarjous kelpaa, niin lisää hilloa vaan! Mavea ei yksinkertaisesti saa kusta muille.

Paljonko olisit valmis Maven paperiin taaloja latomaan ? Voisin kuvitella, että palkkapyyntö tulee olemaan selvästi kotimaisten pelaajien keskiarvon kalliimmalla puolella ja että ottajia on vähän joka suunnalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös