Markku Tähtinen Jokereihin kolmen ottelun sopimuksella

  • 108 362
  • 302

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Täältä ainakin löytyy luottoa Tähtiseen. Ei varmastikaan mikään huippukallis ja motivaatiota luulisi myös löytyvän. Lisäksi pelaajatyypiltä juurikin Jokereiden kaipaama. Taitopelaaja, varsin tehokas ja ennen kaikkea sentteri. Vertailu esim. Dahlmaniin on täysin typerää. Toki ei ole enää mikään tähtistatuksen omaava, joten siinä mielessä mitään sateentekijää on turha odottaa.

Jos Tähtinen onnistuu ja Bremberg saataisiin jollain ilveellä pidettyä on pienet mahikset sääläreihin:)
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On liikuttavaa nähdä, miten Jokerien nykyinen alennustila houkuttelee muiden seurojen faneja kirjoittelemaan milloin opettavaisia, milloin vittuilevia ja milloin mitäkin kirjoituksia. Kiitos paljon neuvoista.

Eihän täällä ole vittuilua nähtykään. Orastavaa vittuilua voisi olla, jos joku avaisi ketjun naapuriosioon - "kummasta saat paremmat huutonaurut - IFKn surffaamisesta vai Jokereiden konttaamisesta?"

Tuskin Ara Tähtisestä mitään sateentekijää odottaa. Eihän Brembergikään ole pystynyt laivaa yksin kääntämään, vaikka todellinen pelimies onkin. Kun Jokereiden konttaaminen koostuu monesta umpisolmusta, ei ongelmatkaan poistu yhden solmun avaamisella. Enemmän kuin Tähtisen panos riippunee suuntanne muuttuminen siitä, milloin muut eturiviennne pelaajat alkavat normaalisuorittaa. Ritat, Hauhtoset ja kumppanit. Siellä on puolella jengillä kivitalon kokoinen apina selässä. Ja Aralla Sipoon kokoinen.
 

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
ludvigille vielä kerran

Eikö plan b ollut ottaa A:sta kavereita pelaamaan näissä paikoissa? Nyt vain kävi niin, että hekin ovat loukkaantuneena. Kyllä minun mielestäni jo kauden alussa oli selvillä varasuunnitelmatkin loukkaantumisiinkin, mutta nyt kävi niin, että varamiehetkin ovat olleet telakalla.

En halua inttää mitään, koska - kuten jo totesin - olet pääasiassa oikeassa, mutta olisiko pitänyt varautua myös varamiesten loukkaantumisiin tässä laajuudessa? Missä SM-joukkueessa on varamiesten varamiehet -palkkausjärjestelmä?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Sitä en ymmärrä, että miksi Tähtisen tulo ensin kiistettiin ja lopulta Aran pyyntöön kuitenkin suostuttiin. Menikö joku isompi kala ohi?

Vakiolle kuitti ja kiitti vastauksesta! Tähän kommenttia: Kyllä Jokereilla oli käsittääkseni isompikin fisu kohteena. Lisäksi Aran arvovalta organisaation sisällä ei ole sama kuin kauden alussa, puhutaan mitä puhutaan.

Tavallaan aika karua myöntää lähtökohtaisesti, että joukkueella ei ollut pelitapa kunnossa kauden alussa. Krhm...miksi ? Käsittääkseni Aran valinnassa painoi nimenomaan hänen viiltävä ammattimaisuutensa ja kyllä Aran olisi pitänyt tehdä joukkueelle pelitapa! Okei, Arassa on paljon samaa toimitusjohtajamaisuutta kuin Nenässä, hän on hyvä vetämään isoja linjoja. Mutta silloin kakkoselta pitäisi tulla backuppia pelaajien valmentamisessa ja tällä alueella Törmänen on ihan märkäkorva. Pelicansissa Aralla oli tukena kaksi aitoa, karua lätkäjätkää; Räsänen ja Nupe.

Tragikoomistahan on se, että viime kaudella Jokereilla oli kiistatta pelitapa ja se oli kiistatta kunnossa. Paskaa se oli katsella, mutta kyllä toimi. Joten Ara ei tullut joukkueeseen, jolla ei ollut pelitapaa. Hän tuli itse asiassa joukkueeseen, joka oli tottunut liiankin orjallisesti noudattamaan tiettyä pelitapaa! Siinä mielessä Aralla olisi ollut valmis "karjalauma", joka olisi varmaan ilolla lähtenyt tekemään hyökkäävämpää peliä. Nythän tässä kävi niin, että luokan ex-maikka oli tylsä tiukkapiponatsi, jonka aikana kaikki kuitenkin toimi, vaikka kivaa ei ollut kenelläkään. Seuraava maikka on sitten näköjään vanha hippi, joka antaa kaikkien kukkien kukkia ja saavuttaa liki alpomaisia sfäärejä olettaessaan, että jääkiekkolijat kenties itse löytävät kivan pelitavan? Jääkiekkoilijahan on kypärä päässään noin kastemadon tasoinen olento, jolta on turha odotella nerokkaita älynväläyksiä. Lukuunottamatta paria poikkeusta, joista yksi on nimenomaan Esa Pirnes. Eivät kiekkoilijat erityisen dorkia ole, mutta laji on niin helvetin nopea, että 45 sekunnin vaihtoon pitää kyllä varsinkin alemmilla kentällisillä olla harvinaisen selvät radat, joita pitkin lähdetään kyntämään.

En siis osta Aravirran tapauksessa annettuna tekijänä sitä, että hän ei ole saanut joukkueelleen iskostettua pelitapaa ennen kautta. Jos näin on, hän on väärä valinta ja hän tarvitsee sitten juuri oikeanlaiset pelaajat. HIFK:ssa mentiin näin viime kausi ja vaikka Nokka onkin meillä nyt jumalasta seuraava ja siis ylöspäin seuraava, en mä ainakaan ole löytänyt sitä delete-nappulaa, jolla koko viime kauden konttaaminen voidaan ohittaa. Ei kuulkaas HIFK:n ja Jokerien kokoisissa organisaatioissa ole varaa viettää välivuosia. Vieläpä useita peräkkäin. Juuri tällaiset seurat elävät valmentajan(kin) ammattimaisuuden varassa ja ei kai kukaan vakavissaan usko, että vanha kunnon humanisti Jortikka kahlaisi liigan jumbona näillä jätkillä?

Sitäpaitsi niissä matseissa, joita olen Jokereilta nähnyt, Aralla on pelikirja. Mutta se on aivan perseestä. Hän peluuttaa Jokereita kuin se olisi Pelicans ja ottaa vapaaehtoisesti kontraajan roolin. Se on mun silmiini noin 10 vuoden takaista lätkää ja muistuttaa itse asiassa Aran maajoukkuekiekkoa suuresti. Miksi joukkue roiskii kiekon vailla mitään ideaa ylöspäin sen saadessaan? Ei se ole mikään itseisarvo, että mennään nopeasti (ja tuurilla) ylös. Puolinopea hyökkääminen ja viivehyökkääminenkin ovat olemassa. Jos pakilla ei ole ketään kenelle syöttää ylhäällä, kannattaa syöttää sitten vaikka omalle pakkikaverilleen tai pitää pelivälinettä vähän aikaa. Jokerien ykkönen on pelannut niinkuin nopealla Hentusella olisi päävastuu paikkojen järjestämisestä. Pakki tai huomattavan alhaalla 1-senaksi pelaava Pirnes hakee liikkeessä olevaa Hentusta. Ja mitä sitten? Jos Hentunen saa kiekon, hän ajaa sen päätyyn ja ennen svedua alueella ei ollut ketään pelinrakentajaa jolle syöttää. Pirnes tulee liian myöhään sisään ja tilanne valuu käsiin. Tältä se on näyttänyt. Ja alemmat kentälliset lähtevät siitä, että kiekko kuuluu vastustajalle, me kyttäämme vastaiskua.

Tough luck, paljon asioita yhtä aikaa: osaamaton organisaatio, reliikiksi vaipunut päävalmentaja, kokematon kakkoskoutsi......ja monta sijaa alaspäin tulee muutamat loukkaantumisetkin.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Tuskin Ara Tähtisestä mitään sateentekijää odottaa. Eihän Brembergikään ole pystynyt laivaa yksin kääntämään, vaikka todellinen pelimies onkin.

Ei tietenkään ole pystynyt kääntämään, mutta kyllä merkkejä paremmasta on jo ilmassa. Neljä viimeistä peliä ovat olleet erittäin tasaisia eikä alkukauden kaltaisia romahduksia ole enää nähty. Brembergin ketju on luonut paikkoja varsin kiitettävästi. Eiköhän ne jossain vaiheessa ala upota vähän paremmalla prosentilla kunhan mailan puristaminen loppuu. Mikäli Bremberg jatkaa...

Tähtinen voisi olla se kaveri, joka viimeinkin avaisi Ridan umpisolmun. Taitosentteri, joka pystyisi syöttämään vauhtiin tai muuten järkkämään Ridalle paikkoja.

Voihan se olla, että tämä ei vaan tällä kaudella käänny millään. Näitä kuitenkin kokeilisin tauon jälkeen:

Bremberg-Pirnes-Hentunen
Saarinen/Lahti-Tähtinen-Rita.
 

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Tuosta Tähtisen Markusta vielä. Tuskin täällä kellään tai ainakaan kovin monella voi olla mitään itse Tähtistä vastaan, kyllä tyytymättömyys lähtee siitä, että monen mielestä tuo ei ole tässä tilanteessa oikea ratkaisu.
Juu ei miestä voi tuomita, kun ei ole mitään vielä meille esittänyt. Tuomitaan siis vasta kolmen pelin jälkeen ja toivotetaan asiaankuuluvat jatkot. Odotusarvot uusien värväyksien suhteen ovat olleet ihan syystäkin Markkua hieman korkeammalla. Jengi varmasti vahvistui eilisen hienon kiinnityksen myötä, mutta tavoitteiden ollessa karsintoja korkeammalla tää ei riitä.

Mitä helvettiä se mystinen mies teki siellä lentokentällä? Markku ei ainakaan koneella tullut. Onko kentällä näkynyt mailoja? Joe? Anyone?
 

ludvig

Jäsen
ludvigille vielä kerran

Eikö plan b ollut ottaa A:sta kavereita pelaamaan näissä paikoissa? Nyt vain kävi niin, että hekin ovat loukkaantuneena. Kyllä minun mielestäni jo kauden alussa oli selvillä varasuunnitelmatkin loukkaantumisiinkin, mutta nyt kävi niin, että varamiehetkin ovat olleet telakalla.

Tarkoitushan oli ilmeisesti ajaa pari / kolme junnua sisään liigarinkiin ja peluuttaa heitä vakituisessa kokoonpanossa. Jos kaksi hyvinkin potentiaalisesti loukkaantumisherkkää ns. kahden ensimmäisen ketjun pelaajaa loukkaantuu, niin plan b oli korvata heidät parilla uudella junnulla joilla ei ole yhtään liigakokemusta, jolloin kokoonpanossa olisi esimerkiksi viisi juniori-ikäistä keltanokkaa? Huomioiden, että joukkue oli muutenkin pelisysteemin puolelta vasta rakennusvaiheessa. Unohdin mainita, että jos suunnitelmia tehdään, niin niiden pitäisi olla myös realistisia.

P.S. Jos parin kauden takaista Bluesia mietitään, niin heilläkin pelasi kauden aikana vain ~ pari alle kaksikymppistä kenttäpelaajaa, kuin Jokereilla niitä on pelannut ~ kuutisen nopeasti vilkaistuna. Eli täysin toimimaton yhtälö, jos odotetaan menestystä, mitä Jokerit siis itseltään odottaa.
 

conti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuosta Tähtisen Markusta vielä. Tuskin täällä kellään tai ainakaan kovin monella voi olla mitään itse Tähtistä vastaan, kyllä tyytymättömyys lähtee siitä, että monen mielestä tuo ei ole tässä tilanteessa oikea ratkaisu.

Ihailtavaa positiivisuuttakin ketjussa on havaittavissa, kyllä kaikista asioista aina joku positiivinen puoli löytyy. Se ainakin on helppo allekirjoittaa, että ei Tähtinen hommaa ainakaan huonommaksi saa, jos sillä lailla ajattelee.

Juuri näin. Itseäni epäilyttää eniten Tähtisen tämän hetkinen kunto ja pelituntuma. Kunnossa ollessaan olisi epäilemättä hyödyksi joukkueelle tässä tilanteessa. Toivon olevani väärässä epäilyksieni suhteen, mutta aika epätoivoiselta ratkaisulta tämä tuntuu.
 

Heino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit -2013
Kyllähän tämän jo arvaa. Kiva-Hannu kun ei koskaan sano kenellekkään 'ei käy'. Siihen päälle vielä pari syöttöpistettä Hentusen maaleihin yvllä, niin kyllä 'peli-ilme' tykkää.
 

Acid

Jäsen
Juuri tällaiset seurat elävät valmentajan(kin) ammattimaisuuden varassa ja ei kai kukaan vakavissaan usko, että vanha kunnon humanisti Jortikka kahlaisi liigan jumbona näillä jätkillä?
Juuri näin. Jortikkaa nähtävästi nyt ei sitten saada. Itseäni kiinostaisi tietää keitä muita olisi lähtenyt Aran mukana? Olikohan se Liigajyrä joka mainitsi, että Harkimolla ei ollut munaa potkia Araa, kun mukana olisi lähtenyt enemmänkin porukkaa.
 
Viimeksi muokattu:

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No nyt on tullut yön yli mietittyä tätä hankintaa. Loppujen lopuksi en ole aivan maailmanlopun fiiliksissä. Onhan se nyt perkele kun kakkossentteriä tarvittiin ja se hommattiin tosin 3 pelin ajaksi. Tokihan tiedän, että täällä toivottiin jotain hieman muuta kuin Tähtistä, mutta mielestäni kohtuu hyvä veto tähän saumaan, etenkin jos on aran toive.

Kyllähän se mieli sitten siitä muuttuu kun seuraavan pelin jälkeen Tähtinen suorittaa oman hattutemppunsa koukkaus, kampitus ja kakkossyöttö (toisaalta kakkossyöttö merkitsee sitä, että ollaan tehty maali!) :P
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No jos ei mitään muuta, niin Bremberg on edelleen ainoa ulkomaalainen. Kyllähän Tähtinen kunnossa ollessaan vahvistaa Jokereita. Riittävä kakkossentteri, laidoille Rita ja Saarinen. Tosin, jos Tähtinen ei ole riittävässä kunnossa niin kyllähän noita koukkimisjäähyjä tulee....JA PALJON!
 

104

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aika erikoinen hankinta tuo Tähtinen tai oikeastaan kummallista on se, ettei hänen lisäkseen ole ainakaan toistaiseksi hankittu vahvistuksia. Tähtinen varmaan menee loukkaantumissuman vaatimana sairaslomasijaisena, mutta olen ollut havaitsevinani, että Jokereilla on ollut pienoisia ongelmia maalinteossa, joten joukkueeseen olisi kaivattu sairaslomasijaisen lisäksi maalintekijä. Pirneksen olisi voinut samalla antaa vaikka vaihdossa hakemaan uutta alkua. Eikö Virmanen ole taaskaan ollut hereillä siirtomarkkinoilla vai mistä on kysymys? Jostakin syystä HIFK ja Kärpät onnistuivat hankkimaan kovan tason vahvistuksia.
 

naapuri

Jäsen
Kuten moni muukin näköjään, niin minäkin olen tänään vähän maltillisemmalla mielellä tätä hankintaa kohtaa. Tähtistä vastaan minulla ei ole mitään, ja toivon että onnistuisi meidän joukkueessa. Inhotukseni kohdistuu vain ja ainoastaan siirrosta vastuussa oleviin henkilöihin. Jokereiden ei pitäisi edes olla tällaisessa tilanteessa, jossa Markku Tähtinen on hyvä lisä jengiin. Turha tässä kuitenkaan on spekuloida enempää. Tältäkin palstalta löytyy paljon itseäni viisaampia tietäjiä jotka ovat jo pukeneet ajatukseni sanoiksi.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Nyt alkaa olla Markun viimeinen hetki kiekkoilijana lunastaa pelipaikkansa SM-liigasta. Siksi uskonkin, että kaveri ottaa 3 pelin try-outin tosissaan ja heittää tarvittavat 1+4 lunastaakseen pelipaikan loppukaudeksi Jokeripakkaan. Jos näin ei käy niin ainahan on olemassa "plan B" eli pelipaikan kärkkyminen SaiPasta/Sportista. :)
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kuten moni muukin näköjään, niin minäkin olen tänään vähän maltillisemmalla mielellä tätä hankintaa kohtaa.

Niin, samaan kastiin menee Ben-Amorin kanssa tämä Tähtinen... Hyvä jos onnistuu, mutta muuten ei kiinnosta eikä herätä minkäänlaisia tunteita, jos vittuuntuneisuutta ei näissä tapauksissa lasketa tunteeksi.
 

Tuamas

Jäsen
Juuri näin. Itseäni epäilyttää eniten Tähtisen tämän hetkinen kunto ja pelituntuma. Kunnossa ollessaan olisi epäilemättä hyödyksi joukkueelle tässä tilanteessa. Toivon olevani väärässä epäilyksieni suhteen, mutta aika epätoivoiselta ratkaisulta tämä tuntuu.

Kunnon suhteen ei Tähtisellä tule olemaan ongelmia, pelituntuman kanssa näin voi ollakin.

Ja itse näen että Tähtinen voisi olla se oikea kaveri sulattamaan Ridan syväjäästä, täydentävät sopivasti toisiaan, koska sanotaan mitä sanotaan, Tähtinen on kuitenkin peliälyltään ja käsiltään hyvää luokkaa nykyisessä Sm-liigassa.
 

scholl

Jäsen
Näinhän se menee. Sen verran eroa eri organisaatioissa kuitenkin on, että kun HIFK palkkaa Dahlmanin vastaavassa tilanteessa suoraan Hesarin itkupalstalta, homma on ammattimaista?

Erona on se, että IFK vasta harjoittelee tryouteja sekä se, mikä jo aiemmin tässä ketjussa otettiin esille eli IFK:lla ei ollut hankintaa tehdessä tarvetta vaihtaa suuntaa, Jokereilla on.

Kun operoi top 1 tai vähintään top 3 resursseilla joka suhteessa niin silloin ei voi toimia kuin SaiPa. Kuitenkin Nielikäisen, Kimmo Erosen, Kimmo Pikkaraisen, Kari Sihvosen ja kumppaneiden hankinnat kertovat saipamaisesta toiminnasta. Ovat kaikki kuka ei kuulu jokereihin -porukkaa ja silti jostain kumman syystä hankittu lyhyeksi tai pidemmäksi aikaa. Mitä tulee loukkaantumiseen niin jonkunlainen farmiyhteistyö pitäisi olla, jotta miehiä riittää, vaikka tulisi loukkaantumisia. Nyt taitaa vain olla niin, että Jokereiden ykköskentän jätkät maksavat liikaa, jotta olisi rahaa hankkia riittävästi perusrunkopelaajia.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Mitä tulee loukkaantumiseen niin jonkunlainen farmiyhteistyö pitäisi olla, jotta miehiä riittää, vaikka tulisi loukkaantumisia.
Minä uskallan sataprosenttisella varmuudella väittää että Tähtisen palkkaaminen kolmen ottelun ajaksi tai aiemmin Sihvosen palkkaaminen kahden ottelun ajaksi oli a) helpompi b) järkevämpi ja c) tehokkaampi tapa hoitaa sairaspaikkaus kuin aloittaa neuvottelut farmiyhteistyöstä.
 

Supernaut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitä tulee loukkaantumiseen niin jonkunlainen farmiyhteistyö pitäisi olla, jotta miehiä riittää, vaikka tulisi loukkaantumisia.

Jossain vaiheessa Jokereilla oli farmiyhteistyötä Vantaa Hockey Teamin (nyk. Kiekko-Vantaa) kanssa, en tiedä sitten mihin se sitten tyssäsi. Tosin tämäkin hienous taisi olla 90-luvun lopun juttuja. No, näillä mennään niin kauan kun johto on sama. Markkuja tulee ja menee.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Väliaikatietoa Tähtisestä sen verran, että kuten arvata saattoi Markku pelannee Saarisen ja Ridan välissä. Näin ovat kuulemma ainakin harjoitelleet ja eiköhän tuo se kaikkein luontevin paikkakin ole.

Joukkueen sisäisen hevosmiesten tietotoimiston mukaan ihan OK Markku on otettu joukkueessa vastaan ja katsellaan nyt mihin ukko pystyy. Ainoa ikävä juttu tuon mainitun HTT uutistoimiston viestissä oli se, että aika paha sitä on tauolla laittaa palikoita ja peliä kuntoon kun treenaillaan 6-8 hyökkääjällä. Ilmeisesti myöskään sairastuvalta ei ole apuja tulossa eli onhan Markulle nyt sitten ainakin peliaikaa luvassa Oden ja Ridan kanssa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
joukkueeseen olisi kaivattu sairaslomasijaisen lisäksi maalintekijä.

Montas kunnon maalintekijää on nyt sellaisessa jamassa, että heistä saataisiin kohtuullisella hinnalla paikkaaja pariin matsiin? Yksikään joukkue ei vuokraa maalitykkejään muille kolmen ottelun takia ja vapailla markkinoilla olevat ovat sitten näitä tähtisiä, dahlmaneja ja kumppaneita. Ja tosiaan jos tuolla joku kohtuuhintainen maalitykki on vapaana, niin ei sellaista kyllä ole varaa ottaa vain testille.
 

saluzci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja tosiaan jos tuolla joku kohtuuhintainen maalitykki on vapaana, niin ei sellaista kyllä ole varaa ottaa vain testille.

Ei testiin, eikä palkkalistoille ainuttakaan "maalintekijää", niitä on meillä aivan riittämiin. Sanokaa, jos olen ymmärtänyt väärin, että meillä maalintekijöiksi on palkattu Pirnes, Hentunen, Rita, Saarinen.... Montako helvetin maalintekijää oikein pitäisi joukkueessa olla???

Nyt vaan on, yksinkertaisesti, kiinni siitä, että se ns "maalihana" on saatava auki, ei mistään muusta. Aivan turhaa on itkeskellä joidenkin turhakkeiden perään, joita sattumalta vapautuu jostain B-sarjoista.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Montako helvetin maalintekijää oikein pitäisi joukkueessa olla???

Yksikin riittää, jos se tekee maaleja enemmän kuin vastustaja. Nyt meillä ei ole yhtään. Entisiä maalintekijöitä on sitäkin enemmän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös