Marjamäelle kenkää!

  • 581 892
  • 3 859

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit


Voiko tämä oikeasti olla totta?

Hyvinkin voi. Syksyllä koutsipaikat lukitaan ja Kärppien tilanne oli silloin ajoittain jopa erinomainen. Marja osaa kyllä taustoineen kätellä nämä oikeassa kohtaa. Nimimerkki neljävuottamarjapuuroa. Jos tämä pitää kutinsa niin riippumatta tästä keväästä luulen että tapahtuu seuraavaa: avainpaikoille pari tsämähankintaa, Marjalle viimeinen mahdollisuus syksyllä ja vaade olla koko kausi top3:ssa.
 

Käppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun 99% varmasti kausi päättyy viimeistään Ilvestä vastaan ja sen jälkeen kärppien uutiset pitäisivät nostaa uskoa paremmasta niin lyödään valmentajalle vielä 2 vuotta lisää lappuun...

Jos tuo nyt jotenkin voi pitää paikkansa ja Marjamäkeä ei potkita pois niin päivittäisin ainakin apuvalmentajat uusiksi.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Tämäkin kävi mielessä. Täällä ei tosin mainittu mitään julkistamisajankohdasta.
Juu ei täällä, mutta oliko se nyt Juhopekka Pietilä, joka tviittasi, että Kärpät perunut ensi viikolta Valkeasta jonkun tapahtuman. Siinä tosin oli Pietilän mukaan kyse jostain odotetusta muutoksesta ensi kautta ajatellen, mikä nyt ei suoraan ainakaan täsmää jatkosopimuksen julkaisun kanssa.
 

Wilderness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Minut saa tästä mielipiteestä kivittää ja sanon jo valmiiksi, että Marjamäki on epäonnistunut täydellisesti tällä kaudella.

Silti antaisin vielä ensi kaudella uuden mahdollisuuden. Tähän kuitenkin vaatimuksena se, että muuhun valmennukseen tulee muutoksia. Joukkueen valmennuksesta selkeästi puuttuu henkilö, joka pystyy herättämään ja valmistamaan joukkueen peleihin. Ja henkilön, joka haastaa Marjamäkeä pelillisissä asioissa.

Toki ylläoleva tilanne vaatii myös sen, että Marjamäki pystyy myöntämään, että nykyinen kausi meni vituiksi. Silloin voisi olla edes mahdollista, että hänellä olisi mahdollisuus uudistua.

Ja joka tapauksessa Ahon on ainakin viimein pakko saada kenkää.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Ois saanu kenkää jo aikaa sitten jos oulusta löytyisi Hjalliksen pallit. Saati jos munat löytyisi niin saisi kenkää viimeistään nyt, Mannerin vapauduttua Vapahtajaksi.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miettikää, että vielä vuosi sitten saatiin vittuilla Ilves-faneille kuinka vietiin Marjamäki, vaikka heidän tietojen mukaan Marjamäen piti tulla Ilvekseen.

No nyt sitten Pennanen on Ilveksessä ja meillä Marjamäki ilmeisesti vuoteen 2026 asti. Tekisi mieli tehdä lupaus, että halliin en mene ennen kuin Marjamäki ei ole penkin takana.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Tekisi mieli tehdä lupaus, että halliin en mene ennen kuin Marjamäki ei ole penkin takana.
Itse teen sellaisen lupauksen, että halliin en mene ennen kuin Marjamäellä on kengänkuva persuksissa, TAI peli näyttää siltä, että sillä voisi menestyä. Siis, pidempään kuin 5 peliä, jonka jälkeen voi taas ihmetellä 30 peliä. Lupauksethan ei aina pidä, mutta toivottavasti tämä pitää.
 

Pedon kynnet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos ja tällähetkellä kun näyttää siltä, että Late jatkaa ruorissa ensi kaudellakin, niin...

Suosittelisin peilin edessä pitkää, kriittistä palaverin itsensä kanssa. Samanlaisen palaverin saisi pitää myös muu valmennusjohto riippumatta jatkaako vai ei. Myös organisaatiossa johtoporras peilin eteen. Ja sen jälkeen tämä "peiliporukka" saman pöydän äärelle hattu kiltisti kourassa miettimään mitä pitäisi muuttaa ja miten. Itsekriittisesti, ei synninpäätöjä jaellen. Sillai asiallisesti, riitelemättä, mutta nöyrästi kättä pystyyn virheen/virheiden merkiksi.

En usko noin tapahtuvan, mutta mielestäni olisi hyvä alku ensi kautta (ja tuleviakin) ajatellen. Toki pelattakoon tämä kausi ensin loppuun, mutta samantien kun kausi on ohi, ehkä jo ensiviikolla, katseet tulevaan.

Itse en ole ollut täällä kenkää Latelle vaatimassa, mutta enpä näillä näytöillä peräänkään itkisi jos niin kävisi. Kuitenkin, kuten alkuun tuumin, kauden jälkeen olisi syytä päivittää pelikirjaa ja asennetta ylipäätään. Pieni nöyryys ei olisi pahitteeksi.

Toki, kuten täällä monessa keskustelussa ja monen kirjoittajan toimesta on vaadittu, niin olisi hyvä tuulettaa myös organisaatiota. Valmennustakin pl Hilli. Pelaajistohan muuttuu jokatapauksessa jonkin verran joka kausi. Ainakin täysin turhaksi osoittautunut yv-valmentaja pois sotkemasta kuvioita. Se osaaminen pitää lähteä niistä ketä penkintakana on ilman ylimääräistä hämmentäjää.

Tässä pientä avautumista Kärppien kuluneesta ja kohta ohi olevasta kaudesta. Myönnän, että jonkinmoista mielensäpahoittajan vikaa itsestänikin löytyy, mutta kun tunteella joukkueen edesottamuksia seuraa, niin ihmekkös tuo jos vähän korpeaa...
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
On tietenkin Marjamäellä mahdollisuus uudistua ja hommata vaikka sopivammat apuvalmentajat tuohon. Nähdäkseni ainakin ääni pelaajien suuntaan tulisi olla paremmalla tolalla. Onnistuuko tuo kuitenkaan yhden kesän aikana? En usko.

Kylmää ja puistattaa ajatus, että sopimusta olisikin vielä 3 kautta tämän jälkeen. Ei helvetti. Onhan tämän totaalisen floppauksen jälkeen hirveä riski ylipäätään ensi kautta jatkaa Marjamäen johdolla. Huhhuh.

Toisaalta kun Ahon toimintaa miettii, niin eiköhän tämä asia ole juuri näin. Katsonut syksyllä muutaman pelin ja ajatellut, että laitetaan nyt vielä pari vuotta, niin päästään mahdollisimman helpolla omien töiden suhteen.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Tehdään tämä nyt selväksi mistä tässä kaikessa nykyisen Marjamäen jääkiekossa on kyse.

Lauri Marjamäen pelikirjaa hallitsee pelko.

Pelko siitä, ettei kukaan pelaaja hyökkää alivoimaisena eikä pelaa itseään ulos tilanteesta. Sinänsä järkevä ajatus, mutta siitä on tullut liian hallitseva, joka tappaa kaiken luovan riskinoton. Ylivoimalla tuo näkyy siinä, että kiekko pyörii ns. turvallisesti kaukana maalilta. Alivoima on passiivista, jottei kukaan vaan pelaa itseään ulos tilanteesta. Tietysti on ohjeistettu, että painettakin voi antaa, mutta peli näyttää kaiken ja näin olleen paskaa tulee niskaan jos paineistus on johtanut siihen, että vastustaja saa sen seurauksena hyvällä yksilösuorituksella maalipaikan. Se kuuluisa Leskisen koomailu av:lla kuvastaa hyvin sitä protestointia, että ei sitten paineisteta.

Kaikki Marjamäen tämän vuoden puolella antamat kiertelyt ja selittelyt erinäisissä lausunnoissa kertovat myös pelkuruudesta ja vastuunpakoilusta.

Kun joukkueen pelikirjaa ja valmentajan puheita hallitsevat pelko ja vastuunpakoilu, niin luonnollinen seuraus on, että joukkueen touhu näyttää tuolta. Olisi suorastaan mahdotonta, että se näyttäisi miltään muulta.
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Marjamäki on kuitenkin fiksu mies, mutta jääräpää. Varmasti tämä kausi on opettanut paljon ja kauden jälkeen täytyy osata katsoa peiliin. Haluan uskoa, että mies osaa uudistua.

Mikäli tuo huhuttu jatkosopimus pitää paikkansa niin ei Marjamäkeä kovin helposti potkita. Ensi kausi kertoo enemmän.

Apuvalmentajia lähtisin joka tapauksessa vaihtamaan. Sihvonen on mukavoitunut ja Järvenpää ei ole pätevä.

Mikäli ensi kaudesta on tulossa uusi floppi, niin Kärppien täytyy potkia niin Marjamäki kuin Aho, joka tekee kaudesta kauteen älyttömiä sopimuksia. Olisi toki pitänyt potkia aikoja sitten, mutta nyt aidon oikeasti.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mikäli ensi kaudesta on tulossa uusi floppi, niin Kärppien täytyy potkia niin Marjamäki kuin Aho, joka tekee kaudesta kauteen älyttömiä sopimuksia. Olisi toki pitänyt potkia aikoja sitten, mutta nyt aidon oikeasti.
Tällä kaavalla menee vituiksi myös kausi 24-25, jos Ahon annetaan häärätä pestissään vielä ensi kaudenkin ajan. Jos huhuttu jatkosopimus pitää paikkaansa, niin Aho pitäisi kiitokseksi potkia ensi töikseen vittuun ja miettiä tarkkaan miten Marjamäen sopimuksen kanssa edetään.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Marjamäki on kuitenkin fiksu mies, mutta jääräpää. Varmasti tämä kausi on opettanut paljon ja kauden jälkeen täytyy osata katsoa peiliin. Haluan uskoa, että mies osaa uudistua.

Marjamäkihän reflektoi alkukauden jälkeen ja pelitapaa muutettiin. Kyllä hän ymmärtää mitä tekee, mutta se mitä hän Kärpissä mokasi oli joukkueen henkinen puoli. Kun se murenee niin on aika sama mitä pelikuvioita sovitaan kun pelaajat eivät ole enää läsnä. Kun osa pelaajista ei usko pelitapaan niin se syö koko joukkueen. Marjamäellä ei ollut mitään eväitä nostaa joukkuetta henkisestä solmustaan ylös. Tässä ominaisuudessa Ville Peltonen vei Lauria ns. 6-0. Peltonen oli nöyrä ja Marjamäki ei.

Miksi Marjamäki mokasi henkisen puolen oli se, että hän tuli paikalle mestarina eikä nöyränä. Laittoi teesit esille, sanoi, ettei kompromisseja ole tekemässä ja alkoi valmentaa arkaa ja varmistavaa pelitapaa. Kun se tuli alkukauden jälkeen päätökseen niin Marjamäki ei nostanut itseään vastuulliseksi vaan vältteli vastuuta ja välillä heitti pelaajia bussin alle. Kauden mittaan pelaajat alkoivat tulla peliin vain töissäkäymään ja kiinnostus menestykseen oli vaihtunut enemmänkin siihen, että pelaillaan kausi pois.

Marjamäki lienee Kärpissä ensi kauden myös. Kaipaan Marjamäeltä nöyrää otetta valmentamiseen. Olli Jokinen on tästä hyvä esimerkki. Hän puhuu totta pelistä, on nöyrä, mutta silti hänellä on valtava auktoriteetti pelaajistoon. Marjamäellä on vain se auktoriteetti, joka murenee koko ajan kun kaikki tietävät ettei puheet kohtaa tekemisiä.
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tällä kaavalla menee vituiksi myös kausi 24-25, jos Ahon annetaan häärätä pestissään vielä ensi kaudenkin ajan. Jos huhuttu jatkosopimus pitää paikkaansa, niin Aho pitäisi kiitokseksi potkia ensi töikseen vittuun ja miettiä tarkkaan miten Marjamäen sopimuksen kanssa edetään.

Koitin olla realisti. Olen samaa mieltä sun kanssa, mutta Kärppien hyvävelikerho ei kovin herkästi siirrä Ahoa pois. Se on jo nähty.

Ensi kausi vituiksi niin siinä tulee oikeasti hallitukselle painetta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Marjamäki on kuitenkin fiksu mies, mutta jääräpää. Varmasti tämä kausi on opettanut paljon ja kauden jälkeen täytyy osata katsoa peiliin. Haluan uskoa, että mies osaa uudistua.

Mikäli tuo huhuttu jatkosopimus pitää paikkansa niin ei Marjamäkeä kovin helposti potkita. Ensi kausi kertoo enemmän.

Apuvalmentajia lähtisin joka tapauksessa vaihtamaan. Sihvonen on mukavoitunut ja Järvenpää ei ole pätevä.

Mikäli ensi kaudesta on tulossa uusi floppi, niin Kärppien täytyy potkia niin Marjamäki kuin Aho, joka tekee kaudesta kauteen älyttömiä sopimuksia. Olisi toki pitänyt potkia aikoja sitten, mutta nyt aidon oikeasti.
Hyvä viesti ja olen kanssasi samoilla linjoilla. Vaikuttaa, että Marjamäki on Meidän pelin evoluutiossa jäänyt sarjan kärjestä jälkeen ja peli on liian mekaanista, asia joka on usein ollut ainakin Kiekkokiuas-podcastissa Petteri Sihvosen toimesta esillä. Myös tuossa henkisessä puolessa ja sen johtamisotteessa lienee rutkasti parantamisen varaa ja silläkin lienee voimakas vaikutuksensa siihen, miksi peli näyttää siltä kuin se näyttää ja miksi tulosta ei tule toivotunlaisesti.

Konkreettisia uudistuksia siis tarvitaan Marjamäen jatkaessakin valmennuspuolella, että valmennustiimi on toimivampi kokonaisuus ja enemmän kuin osiensa summa. Tapparan asiat paremmin tunteva @peterra nosti tuolla yhdessä toisessa kenkimisaiheisessa ketjussa esiin Tuokkolan nimen. Tuokkolasta on itselleni jäänyt mielikuva nöyränä ja fiksuna valmentajana, joka on nyt ollut ilmeisen tärkeä palanen tuota Tapolan menestyksekästä tiimiä. Mies on Tapparassa valmentaessaan työskennellyt paljon sekä ylivoiman että alivoiman parissa, noiden kuuluessa hänen erityisvastuualueisiinsa.

Marjamäen tulee olla valmis siihen, että Kärppien valmennustiimiä vahvistetaan. Ainakin ulkoa katsellen itse toivoisin Marjamäen tiimiin välittömästi pelitapavalintoja haastavan vaihtoehdon Marjamäelle. Esimerkiksi Tuomas Tuokkolaa Tapparasta voisi kysellä tähän rooliin (eri juttu haluaako tulla). Toinen on se, että Kärpissä näyttää joukkueen luistelukunto pettävän pahasti pahimmassa kohdassa koko kaudella, joten syytä olisi vahvistaa Marjamäen ryhmää myös fysiikkapuolen osaamisella.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Silti antaisin vielä ensi kaudella uuden mahdollisuuden.
Älkää lähtekö tälle tielle ja toivottavasti seurajohtokaan näin ei tee. Marjamäki tuntuu saavan aina uusia mahdollisuuksia ja lopputulema on sama paska. Aivan käsittämätöntä, että Marjamäki saa valmentaa tai on saanut valmentaa niinkin pitkään suurissa seuroissa ml. Maju. Aina sieltä jostain tuntuu löytyvän se uusi mahdollisuus, "jolloin virheistä on opittu."

Tuo on paskapuhetta, että virheistä opittaisiin Marjamäen kohdalla. Mies on hyvin fiksu ihminen ja ymmärtää jääkiekosta valtavasti. Marjamäki tietää, mikä menee koko ajan vituiksi ja osaa analysoida sen, mutta sen analysoinnin muuttaminen käytännön tasolle ontuu hyvin suuresti. Eli tietää mikä menee vinoon, mutta ei tee asialle mitään. Tämä on suorasanaista tyhmyyttä ja se estää kehittymisen ja voittamisen.

Marjamäen joukkueille ja pelaajille ominaista on suorittaa alta oman tasonsa ja vahvuuksiensa. Jos katsotaan tämän päivän Kärppiä ja esimerkiksi 4 vuoden takaisia Jokereita, nähdään hyvin selvästi samoja yhtälöisyyksiä. Näitä puutteita yhdistää Marjamäki. Ja nähtävästi 4 vuoden epäonnistumisetkaan ei ole auttanut Marjamäkeä muuttamaan valmennusfilosofiaansa. Kauden sisällä saattoi tulla isoja heilahduksia. Välillä jengi suoritti konemaisesti voittamattomana ja taas välillä joukkue pelasi aivan sysipaskasti. Ja se riittää kun loppu päättyy aina siihen sysipaskaan peliin.

Lauri Marjamäki on Suomen ainoa valmentaja, kuka saa jatkuvasti uusia mahdollisuuksia huippujoukkueissa huonoista tuloksista huolimatta. Jos Kärppien seurajohdolla on kaikki aivosolut päässä, he iskevät lopun tälle Marjamäen uusien mahdollisuuksien lennolle lopun ja päästävät Marjamäen toteuttamaan valmennusfilosofiaansa jossain Vaasan Sportissa.

Lauri Marjamäki on suomalaisen jääkiekkoilun Myrphyn lain korkein tuomari ja ylläpitäjä.

Päästäkää Latesta irti kun vielä ehditte. Vain siten Kärpät nousee taas sinne minne kuuluukin.
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Jos Kärppien seurajohdolla on kaikki aivosolut päässä, he iskevät lopun tälle Marjamäen uusien mahdollisuuksien lennolle lopun ja päästävät Marjamäen toteuttamaan valmennusfilosofiaansa jossain Vaasan Sportissa.

Ei ole kaikki aivosolut päässä. Palstalla liikkuvien huhujen mukaan, Marjamäelle on sorvattu jatkosopimus jo syksyllä, joten kyllä tämä paska jatkuu vielä aika pitkään.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Tässä jotain mitä kirjoitin jokerialueelle.
Kun vertaa Marjukan kärppäaikoja ja kaikkea sen jälkeen, herää aiheellinen kysymys:
Onko Marjukka nerovalmentaja... vai olisiko naapurin Ranekin voittanut sillä materiaalilla mikä oli käytettävissä.

Laten kupla on puhjennut
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Laten jatkosopimuksesta liikkui jo syksyllä jotain juttuja, mutta ainakin eräs toimiston syväkurkku on edelleen vahvasti sitä mieltä, että mitään jatkoja ei ole allekirjoitettu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös