Marjamäelle kenkää!

  • 580 963
  • 3 859

J_Boumedienne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Kärpät, Suomen palloilumaajoukkueet
Valmentajan tärkein kyky on uusiutuminen. Jääkiekko on jatkuvassa muutoksessa, vaikka jääkiekkoa ei koskaan keksitäkään uudestaan. Pelilliset trendit liikkuvat aalloissa ja Marjamäki oli aikanaan siellä korkeimman aallon päällä. Valmentaja on muutoinkin aina yhtä hyvä kuin viimeinen suoritus töissä ja Marjamäen taso tällä kaudella on ollut tämä. Jos Marjamäki itsekään haluaa jatkaa uraansa niin pieni hengähdystauko tulee tarpeeseen. Se voisi olla esimerkiksi erilainen rooli jääkiekon parissa, jossa oikeasti saisi vähän ajatuksiaan kokoon.

Marjamäki näyttää valmentajalta, joka on hukannut punaisen langan ja epäonnistunut uusiutumisessa. Tämä on sillä tavalla tärkeä hetki, että tällainen kohta on se käännekohta monen uralla. Ymmärtääkö Marjamäki vetäytyä johonkin toiseen rooliin nuolemaan haavojaan? Lähteekö ulkomaille heikompiin sarjoihin (vrt. Suikkanen) vai siirtyykö kokonaan eläkkeelle? Nuori mies Marjamäki vielä on (oikeasti) ihmisen iässä mitattuna. Jos hän nyt tekee oikeita johtopäätöksiä niin ura voi viedä ties mihin vielä ja voi tulla uusi nousukin. Mutta jos nyt hakkaa päänsä seinään ja puhki Kärppien sopimuksen kanssa niin koko ura voi olla vuoden päästä historiaa.

Ison riskin Kärpät ottaa, jos se Marjamäen kanssa lähtee ensi kauteen. Sen verran selvä tarve Marjamäelle olisi ottaa itseään erilleen jääkiekosta. Toisaalta, jos hän tästä tilanteesta kotiuttaa mitalin niin varmasti jatkoa tulee.
Marjamäki lähti tähän uuteen kauteen roolissa, johon hän vaatetti itsensä viime kauden lopussa, mutta puvustusapuna oli innokkaana myös Kärppien johto. Hän puheli koreasti, ja keikisteli valokeilassa kuin keisari. Myös itse lankesin siihen perinteiseen ansaan, ja näin hänen päällään jotain, mitä ei koskaan ollut. Marjamäki oli alasti.

Todellisuudessa hänellä ei ollut tarjota mitään uutta ja hienoa Kärpille tai nyky-Liigalle, joka Petteri Sihvosta mukaillen on pelillisesti ja valmennuksellisesti kovin koskaan. Kuten hyvin sanoit, Marjamäki ei ole kyennyt uudistumaan eikä päivittämään tietämystään tämän päivän tasolle. "Ei noin voi pelata" -fraasi on ironinen kaiku edelliskeväältä, koska se pätee aivan täydellisesti siihen, mitä Kärpät on tänään.

Näin ei voi eikä saa pelata, Lauri. Sinähän sen sanoit.
 
Viimeksi muokattu:

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Oispa kiva nähdä vaikka joku ruotsalainen valmentaja joka peluuttaisi nopeampaa kiekkoa. Kärppien pitää olla vikkeliä ja nopeita, ei 4 miljoonan edestä pöhöttyneitä tönkköjalkoja. Mentäisiin kerrankin jollain muulla kuin "valmentajapolun" tuotoksella.

Heipat Marjukalle jo etukäteen!
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä nyt pitäisi tehdä nopeita päätöksiä. Pelikirjaa ei kerkeä enää muuttamaan, mutta koska joukkue ei selkeästikään enää pelaa valmentajalleen niin esimerkiksi Mäntymaan nostaminen vastuuvalmentajaksi loppukaudeksi voisi olla sellainen liikku, millä pelaajista saisi kaiken vielä irti jäljellä oleviin peleihin. Ilmapiiri ainakin kenties korjautuisi.

Ei meillä ole muuten mitään saumaa edes KooKoota vastaan, puhumattakaan jatkosta.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kyllä nyt pitäisi tehdä nopeita päätöksiä. Pelikirjaa ei kerkeä enää muuttamaan, mutta koska joukkue ei selkeästikään enää pelaa valmentajalleen niin esimerkiksi Mäntymaan nostaminen vastuuvalmentajaksi loppukaudeksi voisi olla sellainen liikku, millä pelaajista saisi kaiken vielä irti jäljellä oleviin peleihin. Ilmapiiri ainakin kenties korjautuisi.
Täysin samaa mieltä. Tämä on tulosurheilua ja eilen Marjamäellä oli vain yksi tehtävä: voittaa. No ei voittanut. Miten hän luotsaisi voittoja jatkossa parempia joukkueita vastaan, kun Jukuritkin oli liian kova pala ns. kuolemanpelissä? Nyt jonkun kärppäorganisaatiossa pitäisi näyttää johtajuutta ja tehdä oikeat johtopäätökset. Tätä kautta ei voi enää pelastaa, mutta sellaisen viestin voisi lähettää, ettei tällaista touhua katsella tässä seurassa.
 

Miksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, John Vanbiesbrouck
Anteeksiantamaton, lässähtänyt ja virkamiesmäinen tulos joukkueelta, jossa mitään ei jätetty sattuman varaan.

Saako Late kenkää vai pitääkö hänen itse ymmärtää lähteä?
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Me ollaan valmistauduttu siihen, että pelit jatkuu maanantaina.

Siis, eikö tämä nyt kerro viimeistään kaiken? Voi vittu!
Hahah! Tää on kyllä kova! Siis onhan Jukurit kotona lauantai-iltana sen luokan Mt. Everest, että kannattaa suosiolla kääntää katseet maanantaille. Ei mitään tekemistä huippu-urheilun kanssa.
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
Kiitokset Kärpille siitä, että Ilta-sanomat löysi kaudelle jo toisen suurimman fiaskon. Ensin JYP ja nyt sitten Kärpät. Kärppien heikon menestyksen lopullista analyysiä odotuksiin nähden saadaan tuskin koskaan, mutta eiköhän siinä Latella ole osansa. Näin täysin sivullisena Late on ainoa valmentaja, jonka olemus jo itsessään tympii. Tietysti hänen maajoukkuekomennuksensa ja se ärsyttävä selittely silloin vaikuttaa vieläkin. Ehkä Late ei ole ihan koko joukkuetta saanut mukaansa. Ainoastaan sen kuuluisan 95%.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Samaa paskaa se Late selitti, mitä jokaisen tappion jälkeen. Jotenkin näin:
"Taas tuli se avausmaali vastustajalle. Joku ihmeellinen lamaantuminen tapahtuu toisessa erässä. No eimitää, me ollaa valmistauduttu siihen että pelit jatkuu maanantaina."
Huomaatteko, Marjamäki on kahden edellisen päävalmentajamme fuusio. Mikkolalta ihmeellisyyksien selittelyt ja Mambalta alistuminen. Aika raskasta settiä. Kyllä on Marjamäki henkisesti lyöty. Sääliksi käy näin ihmisenä toista ihmistä.
 

Petrov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät , Carolina Hurricanes
Oispa saanut tuon 95 % mukaan, niin oltais komeasti neljän joukossa tällä hetkellä.
En usko että tällä kaudella olisi pystytty edes 95% valmistautumistasoon. Jotain se on ollu 60 - 70% ja sitten kun vastustaja tulee täyttä höyryä päälle niin tulos on maali omassa päässä tyypillisesti jollain kaukaa vedetyllä kudilla täydestä vauhdista.
 

iLUZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kyllähän Marjamäki on ollut jo useamman vuoden floppi ja näitä ihmeellisiä selityksiä sai kuunnella jo Jokereissa.

Jos Marjamäki ei hävityistä matseista halunnut ottaa mitään mukaan, vaan mennä eteenpäin, niin ei niitä hyviä asioita otettu kyllä hyvistäkään peleistä mukaan. Saatettiin löylyttää esim. SKA ja heti seuraavassa parissa pelissä ihan hirveetä paskaa.

Marjamäellä pitäisi nyt olla pokkaa katsoa peiliin ja tunnustaa itselleen tosiasiat. Vuosi taukoa ja itsensä kehittämistä valmennuksellisesti sekä myös ihmisjohtajana. Sitten uutta matoa koukkuun, mutta ei pliis Mestis-Jokereissa :D
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Jos nyt purkaa tätä kautta, tai oikeastaan sitä aikaa kun Marjamäki viime vuonna otti ohjat:

- Viime vuonna peluutettiin todella passiivista träppiä, jolla pidettiin pelit tiukkana. Osa joukkueesta vastusti jo tuolloin pelitapaa.

- Uuteen kauteen satsattiin hurjasti, mutta pelitapa jatkoi passivisella linjalla. Pahimmillaan taisi mennä jotakin 15-20 peliä, joissa yhdessä tai kahdessa tehtiin enemmän kuin kaksi maalia. Ei varmasti tämäkään maistunut pelaajistolle.

- Sitten karvausta alettiin aktivoimaan, ja peli näennäisesti parani, mutta silti pelin jänne ei oikeastaan missään vaiheessa ole kestänyt koko 60 minuuttia.

- Erikoistilannepelaaminen on sakannut koko kauden, varsinkin ylivoima on ollut surkuhupaisaa

- Todella moni pelaaja on alisuorittanut tasoonsa nähden, oikeastaan vain neloskenttä + maalivahdit ovat onnistuneet.


Todella iso epäonnistuminen Marjamäelle ja valmennukselle. Missään vaiheessa ei ole löydetty peliin balanssia. Mielestäni on ihan turha puhua mistään huonosta kunnosta tai Runbladin epätarkasta laukauksesta. Kaikki lähtee tuosta pelitavasta, joka ei toimi. Tähän päälle tuo ylivoima, jota ei olla saatu 60 pelin aikana kuntoon, oikeastaan tuntuu että se on vain mennyt huonommaksi kauden edetessä...

Lisäksi Marjamäen mediakäyttäytyminen on ollut ylimielistä ja ongelmia on vähätelty. Kirsikkana kakun päälle case Leskinen.

Hajanaisia ajatuksia, mutta pääpointti on ettei Marjamäki voi jatkaa ensi kaudella Oulun Kärpissä.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Olisikohan Marjamäellä annettavaa/kiinnostusta UTJ-hommiin? Joskus joku taisi tällaisesta jotain mainita täällä palstalla ja ei mielestäni olisi ollenkaan huono veto. Toki tämän kauden jälkeen tämäkään vaihtoehto ei kuulosta niin houkuttelevalta, kuin vaikkapa viime visiitin jälkeen. Mutta ei kai tuota enää Ahoa enemmän vihkoon voisi vetää.

Fakta on kuitenkin, ettei mikään ruotsalaisvalmentaja, Kivi tai Virtakaan saisi tällä (kalliilla? Kyllä, laadukkaalla? Ei) joukkueella enempää aikaan. Mitään vauhtikiekkoa ei esimerkiksi tällä joukkueella edes voisi pelata. Hyry, Björqvist, Hermonen ja Kemppainen ovat hyökkääjistä lähes ainoita sellaisia, jotka pystyvät vastaamaan nyky-Liigan luisteluvaatimuksiin.

Muutoksia tarvitaan nyt ja isolla kädellä. Ensimmäisenä en lähtisi kuitenkaan Marjamäkeä kenkiään, vaan muutos tulisi tapahtua jossain muualla (lue: Aho ulos). Toki on Marjamäelläkin iso peiliin katsomisen paikka.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Fakta on kuitenkin, ettei mikään ruotsalaisvalmentaja, Kivi tai Virtakaan saisi tällä (kalliilla? Kyllä, laadukkaalla? Ei) joukkueella enempää aikaan. Mitään vauhtikiekkoa ei esimerkiksi tällä joukkueella edes voisi pelata. Hyry, Björqvist, Hermonen ja Kemppainen ovat hyökkääjistä lähes ainoita sellaisia, jotka pystyvät vastaamaan nyky-Liigan luisteluvaatimuksiin.
Boldaus oma. Siis Kemppainen, oikeasti? Vauhtilätkään sopiva? Kemppainenhan on Kärppien hitain luistelija, tai ainakin yksi hitaimmista. @GT sen taisi vahvistaa luistelutestien perusteella.

Muutoksia tarvitaan nyt ja isolla kädellä. Ensimmäisenä en lähtisi kuitenkaan Marjamäkeä kenkiään, vaan muutos tulisi tapahtua jossain muualla (lue: Aho ulos). Toki on Marjamäelläkin iso peiliin katsomisen paikka.
Laten potkisin ulos siitä syystä, että miehen on aika uusiutua. Yksi kesä ei siihen riitä, vaan miehen pitäisi päästää hetkeksi irti kiekosta, ja opiskella peliä katsojan roolissa. Se välivuosi olisi tehnyt hänelle hyvää, mutta Kärpät oli sen verran kusessa, kiitos seurajohdon, että Late hyppäsi vastuuntunnosta mukaan.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Joukkueeseen pumpatut rahat ja sen myötä kattava määrä laatupelaajia toi sen verran tasoa kentälle, että se riitti sijaan 7. Mutta kun katsotaan esimerkiksi alivoima/ylivoima-tilastoja, niin ne ovat murheellista katsottavaa näin 60 pelatun ottelun jälkeen.

AV 76,64% - 14/15

YV 15,43% - 13/15

Näin huonolla erikoistilannepelaamisella tulee lopulta seinä vastaan. Kärppien runkosarjasijoitus on yllättävän hyvä siihen nähden, miten huonoa tekemistä Kärpillä on monella osa-alueella ollut. Näistä vastuun ottaa valmennus ja tietysti Marjamäen johdolla. Naurettavia nuo viimeaikaiset kommentit siitä, että miten laadukas erikoistilannevalmennus Kärpillä on.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Exeter City, TP-47
Kyllähän oikeassa työssä !!! on tapana ja suosittiin työnkiertoa. 5 vuotta taisi olla, niin suositeltiin työpisteen vaihtoa. Eikö siitä ole tutkittua tietoa, jos on kauan samassa työpisteessä työteho laskee, ihminen leipääntyy ja työteho laskee.
Tuskinpa Harri jäisi työttömäksi jos Kärpät UTJ vaihtaisi. Eiköhän Haba jonkin Carolinan Pohjois-Europan kykyjen etsijän paikan saisi.
Ai perhana meni väärän kenkä ketjuun. Piti laittaa tuonne " kaikille kenkää" ketjuun.
No voishan sitä työnkiertoa kokeilla myös Laten kohdalla. Hyvä kun on suustaan , niin vois ottaa kommentaattorin paikan jääkiekon MM-kisoissa . Eikö Tami jäänyt eläkkeelle niistä hommista.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Boldaus oma. Siis Kemppainen, oikeasti? Vauhtilätkään sopiva? Kemppainenhan on Kärppien hitain luistelija, tai ainakin yksi hitaimmista.
Tuskin Kemppainen olisi maailman kovimpia kiekkoliigoja tahkonnut, jos olisi Kärppien hitaimpia luistelijoita jo nyt. Toki jos tähän on jotain mustaa valkoisella, niin sitten se ei kai auta kuin uskoa. Nuo älykiekko tilastot ovat, mitä ovat, niihin en kovasti luottaisi. Kyllä Kemppainen silmämääräisesti edelleen hyvin liikkuu ja ennen kaikkea yllättävän räjähtävästi noin isoksi mieheksi. Etenkin stop and start-pelissä Kemppaisen harvoin kyllä näkee jäävän jälkeen kaukalossa. Tai ihan missä vaan tilanteessa. Tällä kaudella on tullut katsottua Kärpiltä vain se n. +10 ottelua, mutta kertaakaan ei ole kyllä tarvinnut kirota, että "perkele, kun tuo Kepu ei ehdi mihinkään". Muiden kohdalla sitten sitäkin enemmän.
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Ei se nyt noin ole mennyt. Junnon lähdön jälkeen kuitenkin mestaruus, hopea ja kolme runkosarjan voittoa.

Yritysmaailmassa uuden johdon toimintamallit, muutokset ja tulokset alkavat näkymään noin 2-3 vuoden sisällä. Tätä kaavaa Kärpätkin ovat seuranneet.

Vai meinasitko, että Junnon perintö oltaisiin saatu kustua vuodessa? Kyllä tämä kaikki nykyinen paska on seurausta epäpätevistä henkilöistä. Junnon luomilla pohjilla pystyttiin pysymään muutama vuosi resurssien vaatimalla tasolla, mutta enää niitä pohjia ei ole jäljellä. Sinä et sitä suostu näkemään, mutta luojan kiitos täällä muut pystyvät näkemään, ettei tämä alakulo ole mitään huonoa tuuria.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös