Marjamäelle kenkää!

  • 581 792
  • 3 859

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuulin huhua, että Latella ja Koivusella olisi ollut jotain sanaharkkaa jossain vaiheessa kautta, osaako joku muu (@McTorso kenties) kertoa, että pitääkö paikkaansa? Ja jos pitää, niin mistä johtuu?
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuulin huhua, että Latella ja Koivusella olisi ollut jotain sanaharkkaa jossain vaiheessa kautta, osaako joku muu (@McTorso kenties) kertoa, että pitääkö paikkaansa? Ja jos pitää, niin mistä johtuu?
En usko, että mitään kränää on. Sen tiedän, että Koivuselle on sovitettu alusta pitäen kakkosketjun laiturin rooli ja pelit nähneenä en ihmettelisi, että noottia on tullut esim. puolustusvelvotteiden hoidosta. Siellähän ne Villen suurimmat puutteet pelaajana on. Jos on vähän ääntä korotettu jossain vaiheessa, niin se on ihan normaalia. Ei pidä huolestua. Ville pelaa aika tasaisella ja hyvällä tasolla joka ilta.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Tuskin täällä nyt on kukaan oikeasti ja tosissaan pohtimassa - saatika herranjumala _vaatimassa_ - Marjamäelle potkuja. Tai sitten aika on kullannut muistot, ja pahasti. Ei vielä niin kauan aikaa sitten, kun pelaattiin niin nopiaa ja semmosta kiekkoa, päädyn tai whateverin kautta mikkonlaurien ja suikkastenkaitsujen johdolla ja taisteltiin siitä, että päästäänkö edes säälipleijareihin. Kummallakaan kaudella ei todennäköisesti oltaisi päästy, ellei ensin Manner ja viime kaudella Marjamäki viime hädän hetkellä olisi ottaneet vetovastuuta kesken kauden. Kyllä, pelissä on vielä paljon hiottavaa ja parannettavaa, mutta silti on kuitenkin vaikuttavaa, että jälleen kerran kauden alussa, että miten lyhyessä ajassa Marjamäki on tuonun selkeät raamit tuohon pelaamiseen ja selkeän pelitavan, joka on havaittavissa, vaikka se ei kaikkien mieleen olekaan. Ei kannata hätäillä nyt.

Esim. se alkukauden Tappara 3-0 voitto oli oikeasti todella kova suoritus ja kaikinpuolin loistopeli Kärpiltä, kuten täälläkin kaikki ylistivät. Marjamäki sanoi ennen kautta, että tätä kautta rakennetaan ns. pala kerrallaan, sillä tyylillä, että pelikirjasta käydään ja kerrataan sivuja joukkueelle aina yksi kerrallaan - kappale ja virke kerrallaan - läpi kauden edetessä. Kukaanhan meistä ei tiedä, että mitä on tapahtunut esim. tuon alkukauden loisteliaan Tappara-pelin jälkeen. Se peli oli kaikin puolin huippusuoritus ja tuntuu, että peli tuli kaikinpuolin enemmän selkärangasta, oltiin aidosti pelin ja sen virtauksen päällä ja pelattiin aika huippupeli Meidän pelin kriteereillä, jota kiekkoa Marjamäki haluaa selvästi peluuttaa. Sen jälkeen ollaan voitu vetää kovaa fysiikkatreeniä, minkä takia kropat on tukossa, tai sitten Marjamäki on alkanut - jopa liiakseltaan - ylikuormittamaan pelaajia ja pelaajian aivoja, tuomalla ylivuotavasti niitä pelillisiä asiotia siihen peliin koko ajan sekä pienen pieniä taktisia elementtejä lisää ja lisää sekä viemällä peliä uudelle tasolle koko ajan.

--> Joka johtaa nyt nähdyn kaltaiseen hitaaseen sekä ei-selkärangasta tulevaan pelaamiseen, koska koko ajan pitää oppia ja omaksua uuttaa, ja voi tuntua, että ei ole vielä ehtinyt ymmärtää edeltäviäkään pelillisiä asiotia, mitä on käyty läpi ja koko ajan tulee uutta. Ja sitten siellä harjoitusjaksojen välissä tulee pelejä "kokeina", joka testaa sitä omaksuttua asiaa. Ja jos sitä asiaa, jota päähän tungetaan onkin liikaa, niin "kokeesta" voipi tulla hylätty. Vaikka koulumaailmassakin oppilaiden opäähän tungetaan joka tunti uusia asioita ja mennään hirveällä vauhdilla eteenpäin asiodien opettelun suhteen, niin se loppukoe on vasta kurssin lopuksi, eikä olla parin päivän välein lyömässä isoa testiä nenän eteen ja vaatimassa täysiä pisteitä, kuten nyt urheilussa, jossa joka pelissä vaaditaan niiden asiodien täydellistä ymmärtämistä, omaksumista ja sitä täydellistä huippu-suoritusta. Vaikeaa on jos ei ole viimeksi opetettuja asiotia ehditty edes kunnolla opettaa. Voiko siis olla, että nyt Late syöttää pelillisiä asiotia liian paljon, liian kovalla vauhdilla tällä hetkellä? Kuka ties.

Sehän se idea oli, pala kerrallaan rakennetaan peliä. Alku tuon pelikirjan läpikäynnin osalta on voinut olla ns. kevyempi ja pehmeämpi, jolloin tuotiin vain ne selvät raamit, pelin pääprioriteeti ja jotain extraa siihen päälle. Viime viikkoina - ja tuon ihan kauden alun jälkeen - pelaamisen on voitu keskittyä paljon enemmän ja yksityiskohtaisemmalla tasolla, joka on nyt johtanut siihen "yliajattelemiseen" sekä siihen, että pelaajien mielet ja ajatukset ovat ihan totaalisen solmussa Lauri-sedän opetuksia. Kukaan - tai todennäköisesti vain hyvin harva - täältäkään palstalta tietää totuutta tuohon, että mitä siellä on tapahtunut tai käyty läpi viimeisenä 1-1,5 kuukautena. Jos asioita on käyty liian nopeaan (ja liian paljon) läpi, niin pitää muistaa, että pelinkin opiskelussa pitää käydä ne oppimisen portaat läpi. Pitää ensin tietää, jonka jälkeen voidaan vasta alkaa ymmärtää todellisuudessa, jonka jälkeen soveltaa kentällä (selkärangasta tuleminen) ja sitten vielä kehittää entisestään. Voi olla, että moni Kärppäpelaaja kyllä tietää tällä hetkellä ne Laten pelilliset jutut ja mitä halutaan, mutat ei täysin ymmärrä, että miksi ja miten. Pitää muistaa, että 'tietää' on eri asia, kuin 'ymmärtää'.

Nyt meillä no valmentaja, jolla on kuitenkin ne visiot ja ajatukset pelistä kristallinkirkkaita ja tiedetään satavarmasti, että mitä halutaan, miten halutaan ja miksi halutaan. Ei ole vain valmentaja, joka osaa puhua kauniisti, mutta ei itsekään ole varma, että mites käytäntö? Mikkola menee ehkä tuohon kastiin ja tuntuu, että se suurin kompastuskivi oli nimenomaan se visioin ja pelillisten ajatusten hähmäisyys sekä epäselvyys ja miten se konrketia ja käytäntö. Eiköhän Marjamäki ole kuitenkin pelin oslata aikalailla tilanteen päällä sekä tietää, että missä vaiheessa sitä pelin läpikäyntiä nyt ollaan. Marjamäki on kaikin puolin huippuvalmetnaja ja eiköhän Laten nenä osaa myös haistaa ja reagoida, jos jotain pitää muuttaa ja osaa myös soveltaa paikan tullen. Pelien aikanahan hyvän valmentajan merkki on juuri, että pystyy soveltamaan ja mukauttaumaan pelitapaa ja systeemiä pelin ja vastustajien vaatimsuten mukaan sekä reagoida.

Marjamäkeen minulla on luotto tämän suhteen. Jonkun Mikkolan tai Suikkasen kohdalla en olisi niinkään varma. Toki, jos joku haluaa taas tuollaisen kaverin sinne puikkoihin, joka vähän hämmentyneenä, toinen sormi nenässä tuijottelee ympäriinsä, että mitäs hittoa, niin eikait siinä. Nyt meillä on kaikinpuolin, voittanut, rutinoitunut, meritoituntu ja kokenut huippuvalmentaja, Lauri Marjamäen muodossa, joka noista vaatimuksista on varmasti perillä. Ainoa sudenkuoppa kenties on se liiallinen itsevarmuus ja tietäjänä oleminen, jos luulee omien vastausten olevan ainotia oikeiat vastauksia.

En tiedä, yritin vain tuoda tällaisen - hieman erilaisen - näkökulman tähän asiaa. Itseä, kun meinaa ottaa vähän päähän tämä nykyinen keskustelu joka Liigankin "viihdyttävyyden" ympärillä ja Kärppien pelillisten ongelmien ympärillä, pyörii. Tuntuu, että jotkut ovat sitä mieltä (sosiaalisessa mediassakin ihan jotkut jääkiekkojulkimotkin), että kaikki ratkaisut Kärppien pelillisiin ongelmiin (sekä Liigan viihdyttävyyteen) on se, että ei pelata hitto vie enää ikinä yhtään viivelähtöä tai yhtään trappia, niin sen jälkeen koittaa autuus onni ja peli alkaa rullata kuin rasvattu, jos siinä jotain ongelmia on ollut. Ihan, kuin jotkut eivät osaisi muuta enää sanoakaan, kuin "viivelähtö" ja "trappi" ja nuo ovat kauheita kirosanoja, jotka poistamalla saavutetaan joku helvetin Nirvana ja maagisen huikea pelin taso sekä vielä cirque du soleil -tason viihdyttävyysaspektit siihen kaupanpäälle. Fakta kun on, että se peli myös vaatii noita elementtejä, joskus enemmän, joskus vähemmän. Joskus olen lukenut, että suurin osahan pelistä ja sen hyökkäyksistä (itse asiassa n. 70%) koostuu nopeista tai puolinopeista hyökkäyksistä. Ainoastaan se jäljelle jäävä 30 prossaa on niitä hitaita tai selkeästi kontrolloituja lähtöjä, joita tarvitaan ns. side-aineeksi sen pelin kontrollin ja virtauksen saamiseksi itselle, ja jotta peli ei mene pakottamiseksi.

Kapeasta putkesta pitää katsoa asioita mielestäni, jos luulee, että kaikki viivelähdöt ja trapit pelistä (ja pelitavasta) pois karsimalla, ihan kaikki ongelmat kaikkoavat samalla ja se on se ainoa ratkaisu ongelmaan ja ainoa asia/tekijä, joka noihin pelillisiin ongelmiin ja yskähtelyihin johtaa juuri nyt. Asiat ovat tuota paljon kompleksisempia ja yhteenkietoutneempia.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuulin huhua, että Latella ja Koivusella olisi ollut jotain sanaharkkaa jossain vaiheessa kautta, osaako joku muu (@McTorso kenties) kertoa, että pitääkö paikkaansa? Ja jos pitää, niin mistä johtuu?
Ei minulla ole tietoa joukkueen sisältä, tietenkään. Jos nuori pelaaja ja Marjamäki ovat ottaneet verbaalisesti yhteen, pidän sitä hyvänä asiana. Nuorilla purskahtelee ja hienoa, jos joukkueessa on sellainen tunnelma, että tunteet voi näyttää. Patouma olisi pahempi. Kyllä minä olen enemmän huolissani tuosta Marjamäen pelitavasta ja erikoistilanteista. Aikamoinen saavutus saada tuollainen superjoukkue pelaamaan noi tuloksettomasti ja tylsästi. Parempaa pöytään, kiitos!
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Kyllä minä olen enemmän huolissani tuosta Marjamäen pelitavasta
Pitää tästä kyllä antaa nyt vähän pientä piikkiä takaisin, jos sallinet. Nimittäin itseäni on siinä mielessä vähän ihmettänyt tiettyjen kirjoittajien meininki, jossa nyt ollaan alkukauden - jopa vajaan 20 ottelun - perusteella ja otannalla vetämässä Marjamäkeä kovin herkästi mankelin läpi sekä nyt ollaan jo kovin "huolissaan" pelistä ja ilmaistaan se aika selkeästi ja suoraan. Ollaan kovin huolissaan, vaikka pelissä on nyt A) järkeä, B) yhteistyönjääkiekon vahvoja aspekteja sekä C) selkeitä rakenteita ensimmäistä kertaa sitten... noh, enpäs edes muista, että milloin viimeksi.

Ja hieman erikoista tästä tekee sen, että nämä samat henkilöt, jotka nyt ovat - edelleen, alle 20.ottelun otannalla - kovin tuntuvasti "huolissaan" Marjamäen pelitavasta, olivat suurinpiirtein vielä viime vuodenvaihteessa ja kevätkaudellakin sitä mieltä, että Mikkolan Laurin kiekossa oli kuitenkin hyviä elementtejä ja siitä ei tunnuttu olevan lähellekään niin huolissaan, mitä nyt ollaan. Sama toistui toissakaudella Mannerin kanssa, kun peli oli todellisuudessa karmivan heikkoa, niin silti jaksettiin kaivaa se pienen pieni posi ja ne 1-2 hyvää elementtiä sieltä pelistä esille, vaikka suurin osa - liki koko pelitapa - oli todellisuudessa aikamoista moskaa, josta hyviä asioita kaivamalla pitää melkein vetää jotain kovia huumeita, jotta pääsee niitä kuuluisan "tuloksen takana" olevia, monitasoisia psykofyysisia kokonaisuuksia ja metatasoja tarkastelemaan, mitä ei kukaan muu huomannut.

Kenties sen takia, koska totuus on, että Liigassa voi käytännössä pärjätä vain tietyllä tavalla ja kumpikaan Mikkolan tai Mannerin pelitavoista ei kovinkaan montaa - jos melkein yhtään - elementtiä omanneet, joilla tässä Liigassa voisi todellisuudessa menestyä. Fakta on, että se "tylsä" Meidän pelin kiekko on käytännösä ainut tapa, jolla voi Suomessa pärjätä, voi olla tylsää, ärsyttävää ja ankeaa joidenkin mielestä, mutta niin se vain on. Koittajia ja yrittäjiä on toki käynyt, mutta ehkä huikea Pekka Virta on viimeisen lähes 15 vuoden otannalla (+2019 Pennasen HPK), jotka ovat tuota kaavaa onnistuneet murtamaan ja nousemaan mestareiksi, hieman poikkeavilla pelitavoilla. Mutta ei noissakaan pelitavoissa ole ilman järjen hiventän rallateltu ja menty ilman minkäänlaisia raameja tai rakenteita. Päinvastoin. Se onkin sitten eri asia, että ollaanko valmiina uhraamaan menestys ja mestaruuspytyt sen takia, että peli on jotain nopeaa sexyvau-kiekkoa ja "viihdyttävää", ihan sama vaikka otetaan joka ilta tukkaan ja viisikko vuotaan, kuin kaupassa käyvän Pihtiputaan mummun verkkokassi.

Kärjistetysti sanottuna; Mikkolan ja Mannerin viimeisen kauden pelitavat olivat 90%:sesti surkeaa ja ehkä 10%:sesti jossain määrin hyvää sekä hyviä elementtejä omaavia, mutta silloin eräät henkilöt jaksoivat väsymättömästi tarttua näihin hyviin asioihin kiinni sekä luoda uskoa, että siitä kammottavasta paskakeosta saadaan taiottoua konvehti. Ei oltu kovin huolissaan, tai ainakaan sitä huolta ei tänne palstalle ilmaistu. Aika huolettomalta vaikutti ja pelissä nähtiin koko aja hyviä juttuja. Nyt Marjamäen aikan, kun pelissä kuitenkin on paljon enemmän hyvää ja selkeitä rakenteita sekä ollaan joukkue saatu pelaamaan alkukauden aikan parempaa kiekkoa (esim. Tappara-peli), kuin kertkaakaan kahden viime kauden aikana, niin tartutaankin niihin pelin selkeässä vähemistössä oleviin epäkohtiin tiukasti kiinni ja nyt esitetään se kova "huolestuneisuus".

En vain voi olla ajattelematta, että kyse on siitä kuuluisasta 'jääkiekkomausta', joka tätä ajattelua ja kriittikkiäkin ohjaa nyt - ainakin osin - Marjamäen kohdalla. Mikkolan ja Mannerin viimeisen kauden kiekko oli avonaista ja "rohkeaa" sekä aktiivista, niin ihan sama, miten se käytännösä toimi, niin haluttiin vain nähdä ne hyvät asiat sieltä seasta, koska se pelityyli mielytti silmää ja oma maku ohjasi kritiikkiä. Nyt Marjamäki on tuonut täysin erilaisen "tylsän" ja enempi passiivisen pelityylin, joka ei olekaan mieleen (mutta jolla voi paremmin tässä Liigassa pärjätä), joten sen takia nyt tartutaan hieman hanakammin sitten noihin pelin epäkohtiin, mitä Mikkolan ja Mannerin aikana.

Erona esim. Mikkolaan, niin nyt meillä on sentään tasonsa, kykynsä sekä osaamisensa todistanut ja äärimäisen meritoitunut ja kokenut huippuvalmentaja puikoissa, jolla - ainakin kaiken järjen mukaan - pitäisi olla paremmat työkalut kurssin kääntämiseen ja joukkueen luotsaamiseen menestykseen (lopputulema ja de facto on toki sitten eri asia, että miten tulee käymään). Siitäkin huolimatta, nyt Marjamäen johdolla, tuntuvat tietyt henkilöt olevan enemmään huolissaan, kuin mm. Mikkolan aikana. Tai toki voi olla, että silloin Mikkolan aikana sitä "huolestuneisuutta", ei tänne palstalle vain ilmaistu ja pyrittin tuomaan valoa, niin kovin ankeaan ja sakeaan risukasaan. Ja sitä toistakin - tyystin erilaista näkökulmaa sekä asioiden katselemustapaa - asioihin aina tarvitaan sekä kipeästi kaivataankin, ei siinä, joten hyvä, että joku niitäkin aina tuo keskusteluun. Vai liittyykö tämä sittenkin enempi siihen kiekkomakuun ja miten haluttaisiin joukkueen pelaavan...? Eikö järkevämpää olisi arvoida tämän Liigan menestys-standardien ja voittamisen kautta niitä tekijöitä (miten ja millä tavoin Liigassa voitetaan?), ja niitä Marjamäen kiekossa on huimasti enemmän, kuin kahden em. valmentajan aikana, olkoonkin, että (juuri nyt) hyvin kaukana valmiista ja mestari-tason kiekosta ollaan vielä Marjamäenkin johdolla.

Osa tästä kritiikistä tuntuu johtuvan myös osin siitä, että kun Kärpillä on nyt niin hyvä joukkue kasassa ja 'huippu-Marjamäki' penkin takana, niin odotusarvo tuntuu olevan, että Kärpät pystyisi dominoimaan illasta toiseen kaikkia ja lyömään kaikkia vastustajat vähintään 3/4-0 maanrakoon ja siihen kaupan päälle voitaisini valita, joku 'tyyli', millä päätetään, että voitetaan. Huippu-urheilun huipulla harvoin - jos liki koskaan - noin ylivertaisia joukkueita on, eikä Kärpätkään siihen kastiin kuulu. Liiga on äärettömän tasainen ja paljon on hyviä sekä todella laadukkaita joukkueita mukana, eikä Kärpät sieltä mitenkään totaalisen ylivertaisena pomppaa muiden yläpuolelle, vaikka aivan Liigan ehdottomia kärkimateriaaleja onkin.

Enkä tarkoittanut mitenkään ilkeillä tai provosoida, mutta on vain tämän syksyn aikana pistänyt hieman ihmetyttämään ja kohotuttamaan kulmakarvoja (ja osin myös hymyilyttymään) vähän tämä koko edellä mainittu :) Ja en suoranaisesti tällä tekstilläni edes sinuun viitannut, mutta toki, jos joku tuntee piston ja viillon sydämessään tekstini osalta, niin...

Toki pitää myös todeta, että ei tämä edellä mainittu tietenkään poissulje kritiikkiä Marjamäkeä kohtaan, ei missään nimessä. Päinvastoin, on Marjamäkikin aikamoista ryöpytystä - erinäisistä syistä - tämänkin alkukauden aikana ansainnut. Koskaan ei kukaan voi olla kritiikin yläpuolella ja Marjamäenkin tekemisiä pitää tarkalla kammalla arvioida. Reilusti voin myöntää, että itseänikin tietyt asiat tuossa tämän hetken Marjamäessä ja hänen tämän hetkisessä tekemisessään bännivät, jopa todella isosti. Mutta, nyt meillä on kuitenkin pelitavan selkeät ja hyvät rakenteet sekä vuoren vankat peruspilarit (joilla voi muuten tässä Liigassa pärjätä !) sekä kaikin puolin huippuvalmentaja puikoissa, jonka johdosta minun luottoni on nyt paljon suurempaa, kuin, mitä se mm. Mikkolan aikana oli. Sen takia, en itse - ainakaan vielä -, jaksa kovin suurta huolta tai pelkotiloja tuon pelin ja pelitavan suhteen herätellä, vaikka muu joukkio onkin - joka melkein viimeiseen hengenvetoon asti helmikuulle Mikkolaa ja hänen kaikin puolin surkeaa peliäänkin puolusti, koska siinä taisi olla enemmän omaa silmää miellyttäviä cirque de soleil -sirkustemppuja mukana - hyvin aikaisessa vaiheessa tätä kautta jo aktivoitunutkin suuren huolensa ja tiukan kritiikkinsä esittämään, vaikka ollaan hädin tuskin lähtöruudustakaan kauden osalta ehditty starttaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

avail

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ja hieman erikoista tästä tekee sen, että nämä samat henkilöt, jotka nyt ovat - edelleen, alle 20.ottelun otannalla - kovin tuntuvasti "huolissaan" Marjamäen pelitavasta
Minusta tässä kuitenkin on sellainen tietynlainen asetelma ollut palstalla viimeaikoina pelitapakeskustelussa, että ihmiset puhuvat samasta asiasta ja ovat enemmän tai vähemmän samaa mieltäkin, mutta ilmaisevat itseään omalla tavallaan, jolloin se aiheuttaa vääriä tulkintoja. Itseäni esimerkiksi ei pelitapa sinänsä yhtään huoleta, mutta se huolettaa, ettei se tällä hetkellä toimi. Marjamäki on se, jonka tehtävä on saada pelitapa toimimaan.

Varmasti jokainen Kärppiä viime vuosikymmenellä seurannut kuitenkin tietää tuon pelitavan vahvuudet ja että sillä voitetaan mestaruuksia (olkoonkin ettei tämän vuoden "variantti" tietenkään ihan yksi yhteen silloisen pelitavan kanssa olekaan), mutta nyt huolestuneet katseet kääntyvätkin valmennusjohdon suuntaan ja siihen, että missä ja mitkä ovat ne lääkkeet saada se toimimaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@Proffa_20 , ottamatta kantaa eri nimimerkkien historiaan ja siihen mitä mieltä itse kukin nimimerkki on ollut eri valmentajien pelitavoista, kommentoin hieman omaa näkemystäni. Kritisoin aikanaan Marjamäkeä hänen kolmannella kaudellaan Kärppien päävalmentajana. Hänelle oli kasattu superjoukkue, jota tähditti muuan Sebastian Aho. Kritiikkini kärki osui nimeomaan tylsään pelitapaan, joka ei ollut enää suhteessa materiaalin hurjuuteen edes kovin voittavaa. Toinen suuri munaus oli Ahon ylikuormitus runkosarjassa niin, ettei kovissa peleissä enää ollut nuorimies parhaimmillaan. Kolmanneksi kritisoin erikoista peluutusta ihan päättömän ketjuruletin ja katsomokomennusten muodossa. Siellä istui esimerkiksi Miro Aaltonen pudotuspeliotteluita katsomossa. Yhtäkaikki, kaksi ensimmäistä Marjamäen kautta olivat ihan puhdasta maagisuutta ja arvostan Marjamäkeä isossa kuvassa paljon.

Mitä Mikkolaan tulee, niin joukkue pelasi syksyn iloisesti. Joukkueessa oli useita superonnistujia Topi Niemelä etunenässä. Joukkue taisi johtaa sarjaa näihin aikoihin. Toki alamäki oli järkyttävä ja lopulta Mikkola menetti kopin. Ehkä tässä kritiikissä on kuitenkin syytä muistaa konteksti. Marjamäki on kokenut kansainvälisen tason päävalmentaja, Mikkola ensikertalainen. Marjamäki operoi noin miljoona euroa kalliimmalla materiaalilla kuin Mikkola. Marjamäki saa 2-3 kertaa isompaa palkkaa kuin Mikkola. Näillä perustein minun kritiikkini on Marjamäkeä kohtaan pikkaisen herkemmässä. Tunnustan.

Minä uskon, että Marjamäki ammattilaisena saa homman toimimaan ja Kärpät voittaa sekä runkosarjan että mestaruuden. Se ei poista sitä, että alkukaudesta Marjamäen joukkueessa ei ole kovia onnistujia oikein ollut. Anttila ja Hyry tulee mieleen ainoina. Muutoin mennään pelaajien oman tason alalaidassa. Se, että uskon menestykseen, ei poista sitä, että pelitavan sisäänajaminen ei ole vielä onnistunut. Se ei poista sitä, että erikoistilanteet ovat surkealla tasolla. Se ei poista sitä, ettei Marjamäki ole vielä saanut sitoutettua joukkuetta Kärppien arvoihin. Marjamäen suhteen avainsana on nyt nöyryys ja sitä kautta avautuva mahdollisuus uuden oppimiseen.

Edit. Korjattu ihme sekoilua. Höh!
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Suurin kritiikki minulla Marjamäkeä kohtaan on luovuuden nitistys. Pelitapa on liian tiukka, jos pelaajat eivät kykene käyttämään niitä parhaita avujaan, joita heillä on. Puolustusvoittoisesti saa pelata ja sillä tuntuu usein pärjäävänkin. En sitä kritisoi. Isolla rahalla on kuitenkin hommattu pelaajia, joilla on monenlaisia lahjakkuuksia ja taitoja. Ne pelaajat eivät säkenöi Marjamäen Kärpissä vaan pelkona on se, että tähtiloiste hiipuu kun niitä onnistumisen tunteita ei saa omilla vahvuuksilla kerättyä.

Antaako Marjamäki enemmän vapauksia pelaajille kun puolustuspeli on enemmän jiirissä? Toivon sitä suuresti.
 

JPP8

Jäsen
@JPP8 @Vaihtomies

Varmasti on ylivoimasta on vastuuta pelaajilla. Toki on irrationaalista toisin päin ajatellen väittää, että päävalmentaja ei vaikuttaisi lainkaan siihen kuinka joukkue pelaa ylivoimaa. Vastuu siitä(kin) on viime kädessä aina päävalmentajalla. Vaikka sen organisoimisen hoitaisikin apuvalmentaja ja pelaajat. Ei tästä Marjamäkeä voi vastuusta ulkoistaa.
Ei tietenkään voi ulkoistaa, päävalmentaja on vastuussa kokonaisuudesta. Ylivoimalle vaan valmennuksen vaikeampi luoda niin selkeää pelitapaa, kuin 5 vs. 5 peliin. Uskon myös, että Kärppien ylivoima tälläkin hetkellä enemmän pelaajista kiinni, kuin valmentajan kuvioista. Niin laadukkaita pelaajia sinne on laittaa.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jumalauta kun tuollaisella liksalla eikä kaveri saa tuota nippua toimimaan.
Mitähän se tämä warriori oikein vaahtoaa ?
Nyt mennään marraskuun alkua ja Late vasta sovittelee ketjukoostumuksia, pelitapaa jne.
Jos helmikuussa ei peli käy, vaahtoa sitten. Muutenkin täällä on kärsimätöntä jengiä,
syksyllä oli Late lähes kiekkojumala ja nyt päivastoin. Tällainen Latelle kenkää marraskuussa
on huonoa huumoria ja korni topicci. Anteeksi vaan...
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun Marjamäki viime vuosikymmenellä saapui Kärppiin, hän puhui paljon positiivisuuden merkityksestä. Virheitä ei tarvinnut pelätä, sillä kaikki tekevät niitä. Virheitä oli lupa tehdä, eikä julkista ripitystä tai komennusta penkinpäähän tarvinnut pelätä. Marjamäki vei asian jopa niin pitkälle, ettei otteluita läpi käydessä otettu syyniin henkilökohtaisia virheitä lainkaan, sillä Marjamäen mielestä pelaaja kyllä tietää itse, milloin on virheen tehnyt. Me-puhe oli Marjamäelle tyypillistä ja Marjamäki otti varsinkin alkuaikoina paljon syytä joukkueen huonosta ilmeestä omaan piikkiinsä. Suojeli pelaajiaan ja oli nöyryydessään vahva johtaja.

Nyt Marjamäen henkinen tulokulma on ollut toisenlainen. Toivottavasti Marjamäki ei ole unohtanut uransa alkuvaiheen viisauksia. Valmentaja valmentaa paljolti persoonallaan. Toivottavasti kusi ei ole aidosti noussut niin kovin päähän kuin puheista voisi päätellä. Ja jälleen toistan, nöyryys, urheilullisuus, ammattimaisuus ja aito välittäminen keskiöön.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun Marjamäki viime vuosikymmenellä saapui Kärppiin, hän puhui paljon positiivisuuden merkityksestä. Virheitä ei tarvinnut pelätä, sillä kaikki tekevät niitä. Virheitä oli lupa tehdä, eikä julkista ripitystä tai komennusta penkinpäähän tarvinnut pelätä.

Nyt Marjamäen henkinen tulokulma on ollut toisenlainen.
Kun Marjamäki keväällä palasi Kärppiin, niin kyllähän puheissa oli, että virheitä tulee ja virheitä menee eli ei kyllä hirveästi ole tulokulmat muuttuneet.
"Se joukkue, joka uskaltaa tehdä enemmän virheitä, on useimmiten voiton syrjässä kiinni." - Lauri Marjamäki

Pelirohkeus, tunne, intohimo, ahkeruus, kurinalaisuus, välittäminen, rooli, yhdessä, neljän ketjun peli, lähellä... arvoja, jotka löytyvät Marjamäen pelikirjassa.

Nämä kaikki on nähty viime ja tällä kaudella kaukalossa. Ei roiskita, yritetään pysyä kiekossa. Kaikki me tiedämme, että se, jolla on kiekko, kontrolloi myös peliä. Virheitä tulee ja virheitä menee. Me kannattajat iskemme täällä Jatkoajassa koko ajan kiinni yksittäisiin virheisiin.

Late sanoo: "Totuus on, että tulee pieniä virheitä, mutta kun ollaan lähellä toisia, niin pystytään paikkaamaan."

Mitä ollaan nähty? Kärpät yrittää pysyä tiiviinä. Ei pelätä virheitä. Yritetään pysyä kiekossa. Välillä on menty metsään oikein urakalla, välillä vastustaja ei ole hippaa saanut.

Care & compete. Välitä ja voisko tuon toisen suomentaa, että taistele? Kilpaile? Kenenkään pelipaikka ei ole turvattu. Jos et sitoudu, et pelaa. Plain and simple, sanois eräs turkulainen. Kurinalaisuus, logon puolesta taistelu, EI sooloilua. Jos e sitoudu yhteisiin pelisääntöihin, et pelaa. - Lauri Marjamäki 2022.

Laten lausunnoissa vilisee usein ahkeruus, tunne ja intohimo. Lesen ja Jullen penkitykset kertovat juurikin tästä. Nyt pelataan Kärpissä ja Kärpille.

Laten pelikirja viime keväältä oli yksinkertaisuudessaan:
- tiivis viisikko
- pelaamisen vimma ja intohimo
- hyökkäyspelin rytmitys

Ollaan lähellä toisia, autetaan kaveria, yhteiset rytmit, paineen alta kimpassa, ei sooloilla, ei anneta periksi, yhteisesti sovitut mallit, paineen alta kimpassa...

Mun mielestä ollaan tänä syksynä pelattu juurikin Laten arvojen mukaista kiekkoa. En ole vieläkään huolissani. Marraskuun pimeät illat edessä. Halloween. Maajoukkuetauko. Joulukuu ja joulun odotus. Pelitauko silloinkin.

En odota ylivertaista dominointia joukkueelta enkä keneltäkään yklsittäiseltä pelaajalta. Pari pistettä/ottelu keskiarvolla ollaan hyvin mukana CHL-kamppailussa, joka on Kärppien yksi tavoitteista. Älkää heittäkö kirvestä kaivoon, vaikka joku Niemelä tekee virheen pelissä. Älkää repikö hiuksia vielä tässä vaiheessa päästänne, vaikka YV tai AV ei toimi. Hyvä tästä tulee ja lopussa taistelemme mestaruudesta Pikkupedon kynsin ja hampain.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun Marjamäki keväällä palasi Kärppiin, niin kyllähän puheissa oli, että virheitä tulee ja virheitä menee eli ei kyllä hirveästi ole tulokulmat muuttuneet.
No hyvä. Teoria ei ole siis Marjamäellä unohtanut. Sen päälle on hyvä rakentaa käytäntö. Käytänössä Marjamäki on rankaissut virheistä niin penkityksillä kuin julkisilla kommenteilla. Me-puhe ja positiivisuus eivät ole samalla lailla esillä kuin edellisellä kerralla.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Sinänsä jännä, miten Marjamäki tuota virheiden tekemistä painotti. Sanoi että "mennään tekemään ne virheet sinne kaukaloon" ja nyt meno näyttää nimenomaan niiden virheiden välttelyltä. Kärpät pyörii kulmissa ja yrittää pitää näennäistä kiekkokontrollia, mutta yksikin kiekon pomppu lavan yli ja siellä on vastustajalla 4-0 hyökkäys Kärppien päätyyn.

Marjamäellä on paljon työtä edessä tuon joukkueen kanssa. Ennen joulua olisi ihan kiva nähdä jo valoa tunnelin päässä. CHL-paikka on must, ja jos siinä epäonnistutaan, purettakoon Marjamäen patsas ja aletaan kysellä oikeaa valmentajaa Ouluun ja Kärppiin hommiin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sinänsä jännä, miten Marjamäki tuota virheiden tekemistä painotti. Sanoi että "mennään tekemään ne virheet sinne kaukaloon" ja nyt meno näyttää nimenomaan niiden virheiden välttelyltä. Kärpät pyörii kulmissa ja yrittää pitää näennäistä kiekkokontrollia, mutta yksikin kiekon pomppu lavan yli ja siellä on vastustajalla 4-0 hyökkäys Kärppien päätyyn.
Tässä on kyse nyt siitä, etteivät Marjamäen puheet ja käytänteet kohtaa.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Tässä on kyse nyt siitä, etteivät Marjamäen puheet ja käytänteet kohtaa.
Niin on. Lauri on toistaiseksi epäonnistunut täydellisesti. Jos kesällä mietin, että onko tuolla materiaalilla Marjamäellä edes mahdollista epäonnistua, niin tiedänpä nyt vastauksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös