Manchester United FC 2023–2024 – ”This club belongs in the Champions League”

  • 286 560
  • 2 422

Barney

Jäsen
Ei tässä viitsi liikaa vielä innostua, kun sen verran monta kertaa on tällä(kin) kaudella saanut pettyä, mutta oli tuossa Villa-pelissä paljon positiivisia asioita sen perusteella, mitä itse sitä sivusilmällä katselin.

- Bruno oli kymppipaikalla ja oli heti ihan kurko, kun pääsi lähempänä vastustajan maalia palloon. Toivottavasti ei nähdä enää McTominayta tuolla kymppipaikalla kuin korkeintaan ottelun loppuhetkillä, kun roisikitaan kukkupalloja boxiin.
- Rasse oli vasemmalla ja Garnacho oikealla, jolloin tulosta tuli heti. En edelleenkään ymmärrä, miksi noita kahta on koitettu peluutta toisinpäin. Toivottavasti kalju oppi nyt vihdoin, että Rassen paikka on vasemmalla.
- Bruno ja Mainoo ovat erinomaisia rooleissaan ja heillä pitäisi olla kausarit avaukseen. Vastustajan/pelikunnon/pelivireen perusteella Mainoon vierellä pelaa sitten Casemiro, Mount, Eriksen tai Amrabat.

Toivottavasti ten Hag ottaa nyt tuosta Villa-pelistä nuo selvästi toimineet asiat mukaan eikä istuta taas seuraavaan matsiin McTominayta kymppipaikalle. Onanakin pääsi osallistumaan jo paremmin pallolliseen peliin Villaa vastaan ja loi Brunon jälkeen eniten maalipaikkoja Unitedille. Ihan kiva suoritus maalivahdilta.

Tärkeintä on kuitenkin tuo Ratcliffen tulo seuran omistajaportaaseen, mikä lisää uskoa seuran tulevaisuuteen. Top-4 voisi olla hankala tällä kaudella, mutta vitossija taitaa riittää tällä kaudella UCL-paikkaan. Edeltä Villa tulee vielä takavalot edellä vastaan ja ei taida Unitedin takaakaan nousta kukaan edelle. Tuo on ihan realistinen tavoite tälle kaudelle. Etenkin, kun sairastupa alkaa tyhjentymään.
 

Jeffrey

Jäsen
Tärkeintä tosiaan olisi se, että tuo vakioavaus alkaisi hahmottua. Meillä on varsin paljon näitä erikoismiehiä, joiden kyvyt avaukseen on kuitenkin syytä kyseenalaistaa. Esimerkiksi McTominay otettiin vaihdosta sisään kun maali tarvittiin. Tämä maali saatiin jonka jälkeen McT laskettiin suojelemaan toppariparia. Tässäkin onnistui varsin hyvin ja esimerkiksi katkoja taisi olla saman verran viimeisen vartin aikana kun toppariparilla yhteensä koko ottelussa. Antonyn puolelle taas nostettava positiivisuutena esiin esimerkiksi se, että hän käytännössä yksin hankki tuon voittomaalin kulmapotkun.

Esimerkiksi nämä molemmat voinee siis olla arvokkaita pelaajia joukkueelle. Kuitenkin jos ajatellaan avauksen pelaajia niin heidän pitäisi ensisijaisesti vahvistaa koko joukkueen tekemistä se 90 minuuttia ja kyetä järjestelmällisesti hyviin ratkaisuihin omassa roolissaan.

Edit: nyt vasta tuli peli vähän paremmin katsottua. Olihan tuossa pomppuja puolesta ja vastaan ja lisäksi nuorilta hyökkääjiltä varomattomuutta paitsiolinjan kanssa. Kuitenkin jollain tapaa toivon, että tämä raikas tekeminen oli uutta alkua. Jollain tapaa tätä hyvin kuvasti se, että nyt johtoasemassa ei vaihdot olleet maguireja boksia suojelemaan vaan nuorukaisia munaravaamaan pallollisen vastustajan perässä. Olkoonkin, että olihan siellä myös otettu torneja sisään puolustuspäähän.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
ManU on lunastanut Lindelöfin option ja sopimus jatkuu kesään 2025. Mielestäni hyvä jatko. Arvokas penkkipelaaja joka ei valita vaikka ei pääse pelaamaan mutta paikan tullen pystyy kuitenkin ottamaan roolia.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mikähän tällä kaudella on mennyt näin pahasti pieleen? Mielestäni viime kausi, Ten Hagin ensimmäinen kausi, oli lupauksia herättävä. Nyt tuntuu, että korttitalo on romahtanut täysin ja Ten Hag olisi takaisin lähtöpisteessä missä pitäisi rupea rakentamaan omaa juttua "tyhjästä". Pelillinen ilme on ollut karmea ja se on Manun kannalta huolestuttava asia. Ei tuollaisella ilmeellä ja pelaamisella nousta kärkeen koskaan.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Sellainen hassu tilasto osui silmiin, että jos Bruno luo tänään vähintään 5 paikkaa nousee hän Özilin ohi kalenterivuoden aikana historian eniten paikkoja luoneeksi pelaajaksi Valioliigassa. Özil kaudella 14/16 loi 104 paikkaa ja Brunolla nyt 100 kasassa.
En katsonut peliä niin loiko Fernandes 5 maalipaikkaa?

Ihmeellinen on kyllä ManU tällä kaudella. Ei koskaan tiedä mitä sieltä tulee.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Mikähän tällä kaudella on mennyt näin pahasti pieleen? Mielestäni viime kausi, Ten Hagin ensimmäinen kausi, oli lupauksia herättävä. Nyt tuntuu, että korttitalo on romahtanut täysin ja Ten Hag olisi takaisin lähtöpisteessä missä pitäisi rupea rakentamaan omaa juttua "tyhjästä". Pelillinen ilme on ollut karmea ja se on Manun kannalta huolestuttava asia. Ei tuollaisella ilmeellä ja pelaamisella nousta kärkeen koskaan.
Sehän se tässä eniten vituttaakin, että ten Hag oli oikeasti hyvä valmentaja, kunnes jostain syystä päätti kesällä, ettei United voi pelata sellaista futista jolla hän on aiemmin menestynyt. Tässä ei siis ole kykyjen rajat vastassa, vaan kyse on jostain muusta; pelosta, epävarmuudesta, liiallisesta uuden keksimisestä tai jostain. Ihan käsittämätöntä hölmöilyä.

Rest defense on silkkaa paskaa (toinen maali täydellinen esimerkki tästä), ja se taas johtuu aivan tarpeettoman matalasta puolustuslinjasta ja siitä, että McTominaylla on suoranainen ohjeistus hylätä tuo kutospaikka.

Sitten on tuo hybridiprässi, jossa ei ole mitään järkeä kun se ei ole 11 pelaajan yhteistä eikä varsinkaan suunnitelmallista vaan spontaania. Laidat vuotavat.

Nämä ongelmat olivat läsnä viime kaudellakin, mutta Casemiro, Licha, Rashford ja osittain myös Eriksen maskeerasivat niitä. Nyt ten Hagin virheet ovat kaikkien - etenkin vastustajien valmentajien - nähtävissä.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
United pystyy ajoittain kotipeleissä pelaamaan hyvää futista silloin, kun vastustajan pelinavaaminen tökkii ja saadaan kotiyleisön tukiessa hyvä tsemppi päälle, kuten esimerkiksi Villaa vastaan nähtiin. Noin muuten tuossa tekemisessä on todella paljon ihan alasarjatason virheitä, että näinköhän SJR ja kumppanit katselevat ten Hagia edes tämän kauden loppuun asti, jos alkaa näyttämään siltä, että pelissä ei tapahdu mitään kehitystä, vaikka kokoonpano alkaa tervehtymään.

On jumalauta Brunoa, Erikseniä, Rashfordia ja kumppaneita, mutta silti ei saada koko pelissä rakennettua, kun pari hassua maalipaikkaa tuon tasoista vastustajaa vastaan.

United pystyy ajoittain pelaamaan hyviä puoliaikoja, mutta perustekeminen on niin rikki, sekä toisteisuus puuttuu, että vaikea nähdä homman alkavan kovin paljoa tuosta paranemaan. Forrestin kummatkin maalit mielestäni hyviä esimerkkejä siitä, että aivan perusasiat pelaajien sijoittumisen ja merkkauspelin osalta ovat aivan hakoteillä. Viime kaudella nähtiin ajoittain todella hyvää jalkapalloa ja sen takia laittaa kyllä miettimään, että mitä ihmettä tuolla oikein on kesän aikana tapahtunut.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
On tää joukkue kyllä hauska seurata. Hyvää esitystä seuraa sitten useasti mahalasku ja niin kävi tänäänkin. En nyt oikein tiedä ketä kehuisi tänään, mutta Garnacho oli sentään pirteä ja täysin Garnachon ansiota oli Unitedin maali. Eipä sitäkään iloa sitten kauaa kestänyt.
Nostaisi Viaplay täälläkin hintaa, niin voisi sen irtisanoa. Onneksi on sentään Dartsia, mitä on mukavaa katsella.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
mitä ihmettä tuolla oikein on kesän aikana tapahtunut
No siis vahvistettiin joukkuetta muuten mutta myytin yks kaveri pois.

Fenerbache on voittanut kaikki 18 peliä missä Fred on pelannutta. Kahdeksasta pelistä joissa ei ole pelannut Fenerbache on hävinnyt kolme, pelannut kaksi tasan ja voittanut kolme.

Meidän jäljelle jääneistä kk pelaajista McTominay ja Casemiro puolestaan molemmat tiedetään siitä, että pelaavat erittäin hyvin Fredin rinnalla. Mystisesti molemmat ovat alkaneet tällä kaudella vuotaa omiinpäin ihan eri tavalla kuin aiemmin.

Nyt vaan 100 miljoonaa pöytään ja tuokaa vapahtaja takaisin.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
En tiedä ketä ten Hag yrittää kusettaa näillä kommenteillaan, kun edes faneihin ei enää uppoa. Brailsford ja kumppanit näkevät taatusti, missä ongelmat ovat eikä julkinen kieltäymyksessä eläminen auta tippaakaan. Rehellisyys ja korjausliikkeet voisivat auttaakin. Tuntuu ihan saatanan pahalta, että useita mestaruuksia voittanut valmentaja ei mukamas ole näkevinään että McTominayn pelaaminen keskikentällä (etenkin samaan aikaan Brunon kanssa) on muodostanut aivan valtavan ongelman, joka poistui pariksi peliksi, kun hän istui penkillä. Voi huoh!

Nyt tilanne on se, että ten Hag toistaa samoja virheitä pelistä toiseen odottaen erilaista lopputulosta, mikä on käsittääkseni se hulluuden määritelmä. Lisäksi hän on ainoa valmentaja, joka toistelee jatkuvasti loukkaantumistilannetta tekosyynä sekä tuloksille että pelillisen identiteetin puuttumiselle.

Unitedilla ei ole ollut yhdenmukaista pelillistä rakennetta kertaakaan ten Hagin aikana; viime kaudella puhuttiin sopeutumisesta ja joustavuudesta, mutta tällä kaudella selitykset ovat käyneet loppuun. Kausi on puolessa välissään käytännössä ohi, ja tappioita on tullut enemmän kuin voittoja.

Kesällä tulee valmentajanvaihdos. En vieläkään täysin toivo sitä, mutta ten Hag ei kyllä itse anna oikein mitään vaihtoehtoja tälle vääjäämättömyydelle.
 

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa, Narukerä
Toivottavasti De Zerbi on se, joka Ten Hagin korvaa.

Estupinan ja Ferguson voisivat seurata sitten perässä.
 

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Meidän jäljelle jääneistä kk pelaajista McTominay ja Casemiro puolestaan molemmat tiedetään siitä, että pelaavat erittäin hyvin Fredin rinnalla. Mystisesti molemmat ovat alkaneet tällä kaudella vuotaa omiinpäin ihan eri tavalla kuin aiemmin.
Ei Fred ja McTominay kaksikko keskikentällä autuaaksi tehnyt. Viime hyvä kausi ei johtunut kaksikosta. Mutta kyllä olisin kuitenkin Fredin enemmin pitänyt kuin McTominayn. Ainakin ite näen tuosta parivaljakosta pelkkiä painajaisia.

Ehkä McTominay menee HJK:n riveihin ja voittaa suurimman osan pelejä, niin voidaan huudella takaisin sitten pelastamaan Unitedin keskikenttä.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivottavasti De Zerbi on se, joka Ten Hagin korvaa.

Estupinan ja Ferguson voisivat seurata sitten perässä.
Ennen kuin ManU saa koko urheilullisen puolen johdon kuntoon seurassa, niin se on melkein se ja sama kuka siellä on valmentajana. Kaikkea on seura jo kokeillut viimeisen kymmenen vuoden aikana CV-managereista seuran läpikotaisin tuntevaan ex-pelaajaan (OGS) ja nousevaan valmentajanimeen (Ten Hag). Onko nuo kaikki vaan oikeasti huonoja vai olisiko vika vähän syvemmällä seuran rakenteissa ja kulttuurissa.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Toivottavasti De Zerbi on se, joka Ten Hagin korvaa.

Estupinan ja Ferguson voisivat seurata sitten perässä.
De Zerbi otti somessaan avoimesti pro Palestiina -kulman, joten veikkaanpa, että Glazer-vetoisessa organisaatiossa ei tällaisia kannanottoja hyvällä katsota. Olkoonkin urheilupuoli nimellisesti kenen tahansa hallussa.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Ennen kuin ManU saa koko urheilullisen puolen johdon kuntoon seurassa, niin se on melkein se ja sama kuka siellä on valmentajana. Kaikkea on seura jo kokeillut viimeisen kymmenen vuoden aikana CV-managereista seuran läpikotaisin tuntevaan ex-pelaajaan (OGS) ja nousevaan valmentajanimeen (Ten Hag). Onko nuo kaikki vaan oikeasti huonoja vai olisiko vika vähän syvemmällä seuran rakenteissa ja kulttuurissa.

Tässä ollaan asian ytimessä. Jos Sir Ratlcliffe saa muutoksen seuran urheilujohtamiseen, niin se on paljon isompi asia kuin se, kuka on kulloinkin valmentajana.

Sir Alex oli managerina jopa liian hyvä. Hänellä oli kaikki palikat käsissään. Hänen eläköityä, kaikki on ollut ihan sekaisin.
 

Acid

Jäsen
Tätä kautta on turha edes yrittää pelastaa. Nyt vaan siellä urheilupuolella oikeat miehet paikoilleen ja sitten rauhassa hommiin. Niitä riittää. Tässä on kuitenkin kesään vielä aikaa niin voivat käydä läpi ketä valmentajia on saatavilla, millaista pelityyliä halutaan joukkueen pelaavan ja sitten pelaajistoon tarvittavat muutokset resurssien puitteissa.
Ten Hagiin olen menettänyt uskoni ja noi hänen haastattelunsa eivät lisää toivoa siitä, että hänen johdollaan voisi tulevaisuudessa menestyä. En pysty oikein ymmärtämään miksi hän on päätynyt tuollaisiin taktisiin valintoihin ja miksi hän on hylännyt kaiken hyvän mitä Ajaxissa hänen aikanaan oli. Vetäköön nyt kuitenkin tämän kauden loppuun. Ihan turha hakea nyt jotain epätoivoista pikafiksiä.

Mainoo on aivan loistava.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jostain luin, että Utrechtissa(?) Ten Hag peluutti ihan erilaista jalkapalloa kuin Ajaxissa. Eli Ten Hag ensisijaisesti peluuttaa sellaista futista, mihin pelaajansa ovat kykeneviä. Eli ei välttämättä ole mitään ”Ten Hagin” futista.

Voin olla tästä täysin väärässä, koska yhtään Hollannin liigan peliä en ole muistaakseni koskaan katsonut. Toisen tai kolmannen käden tietoa mikä voi olla ihan fuulaakin.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Itse toivon, että urheilupuolella alkaisi jo olemaan palikat kohdillaan vaikka nimityksiä saataneen odottaa itse diilin ratifioimiseen asti. Mielestäni paras asia jota nyt voidaan tehdä, on päätökset siitä kuka jatkaa ja kuka ei, ja peluuttaa niitä tänne jääviä niin paljon kuin ikinä pystytään (erityisesti siis nuoria) ja kartutetaan heille kokemusta. Samalla myös nähdään mille paikoille kaivataan vahvistuksia myös syvyyspelaajiksi. En keksi mitään syytä miksi esim Martialia enään laitettaisiin kentälle, kun ei hänellä toivottavasti ole enää mitään tulevaisuutta seurassa.
 

Jeffrey

Jäsen
On tässä jo paljon positiivisemmat tunnelmat kuin eilen. Lopulta hävittiin vain yhdellä maalilla!

Itse alkaisin nyt pikkuhiljaa katsoa kuitenkin sitä kokonaiskuvaa. Tässä on kohta kymmenen vuotta syytelty yksittäisiä pelaajia ja yksittäisten pelaajien yksittäisiä esityksiä siitä miksi ei seiso. Valmentajat ovat vaihtuneet, pelaajat ovat vaihtuneet mutta edelleen saadaan samoja muroja hieman eri paketissa.

Harjoitusolosuhteet kuntoon, organisaatio kuntoon. Ehkä myös valmennus kuntoon. Nämä nyt ainakin ennen kuin lähdetään miettimään kehen laitetaan se seuraava sata miljoonaa. Niin vaan siellä meidän Elangat, Mengit, Garnerit ja Chongit kellottaa hyvää Valioliiga tekemistä. Toki kotiin on jäänyt vielä ne lupaavammat pelaajat joiden soisi onnistua. Ei tämä kausi ole nyt ollut siitä kiinni, miten McT pelasi sen tilanteen Nottingham pelissä tai kumman vapaan pelaajan AWB merkkasi.

Nuorissa on tulevaisuus on aika kulahtanut statement. Silti jos katsoo sitä kulttuuria jota meidän nuoret Mainoo, Kambwala ja kumppanit tuovat - sitä me tarvitaan. Kaveria tsempataan, joukkueelle pelataan, voiton jälkeen mennään ensiksi halaamaan maalivahtia ja vasta sen jälkeen tuulettelemaan omaa suoritusta. Kotikatsomoa liekitetään eikä narista joka asiasta.

Tässä nyt kohta se kymmenen vuotta pohdittu kuka pelaaja hankitaan avaamaan lukot. Hankitaan toi Pogba, no ei kun se tarvitsikin Mikhitaryanin kaveriksi. Eikun sittenkin Matic. Ei meillä taas olekaan sitä kymppiä, hankitaanko Fernandes vai Grealish. No nyt tarvitsisi Maguiren. Eikun sittenkin tarvitaan Sancho. No joo no Ronaldolla nyt ainakin hoitaa hommat kuntoon. Se on muuten niin, että tämä johtuu De Geasta. Eikun hankitaan sittenkin Mount ja Amrabat ja lyödään keskikenttä lukkoon. Ei kyllä me tarvitaan nyt kuitenkin vielä se Tobido, Toney ja jos vaikka vielä ainakin Frimpong ja Joao Neves saataisiin niin kyllä se siitä.

Nyt alkaisi olla aika tunnustaa nykyhetki ja miettiä miten tästä eteenpäin. Meille on hankittu maailmanluokan talentteja, meillä on junnuista puskemassa maailmanluokan talentteja. Pelillinen tekeminen on perseestä ja peli-ilme vaihtelee illasta toiseen. Tarvitaanko me enää niitä pelaajia lisää vai laittaa kaikki paukut pelillisen tekemisen ja peli-ilmeen vahvistamiseen? Toki tämä saattaa tarkoittaa myyntejä jos joku pelaaja ei tänän asetelmaan sovi.

Tämä ei myöskään tarkoita sitä, etteikö meidän kannattaisi hankkia ketään. Lähtökohtaisesti hankkisin kuitenkin pelaajia vain myyntien tilalle ja takaisin omille junnuille sen paikan edustuksessa. Ainakin näille junnuille joiden pelillinen tekeminen on riittävää ja joiden henkiset kyvyt ovat erinomaisia. Heidän varaansa on hyvä rakentaa ja sitten tarvittaessa näitä kiukuttelevia maailmantähtiä siihen kylkeen lisukkeeksi.

Ollakseni rehellinen meillä tullee tämän kierroksen jälkeen olemaan 9-12 pistettä top-4 sijoitukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että kauden toinen puolikas pitäisi pelata vähintään 18-24 pistettä paremmin kuin ensimmäinen jotta sinne top-4 olisi mitään asiaa. Pitäisin tämän onnistumista suhteellisen epätodennäköisenä vaikka etua saadaankin loukkaantuneiden palatessa kokoonpanoon ja kilpailijoiden ravatessa Euroopassa.

Enivei, jos ja kun sinne top-4 ei päästä. Ensi kausi on jälleen kerran jonkin asteinen rakennuskausi ja tavoitteena se top-4. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajiston voisi siivota heistä keiden ei odota olevan ratkaisuroolissa kaudella 25/26. Samalla hankintojen tulisi olla pitkän tähtäimen hankintoja, eikä välttämättä kaikki tässä ja heti. Eli keskittyisin johonkin 17-20 vuotiaisiin huipputalentteihin ja tähän mausteeksi mahdolliset pitkän tähtäimen (syvyys?)upgradet toppari ja kärki osastoille. Kysyisin vakavissani myös onko Bruno johtava pelaaja kaudella 25/26, onko Casemiro tai Varane, Eriksen ja Lindelöf taas eivät voi olla niitä hätävaroja loputtomiin saati sitten Evans. Toki sitten vielä puheet ainakin akselista Antony, Mount... riittääkö, pysyykö ehjänä?
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Varanen jatko-optiota ei käytetty, eli hän on samassa tilanteessa kuin viime keväänä de Gea, eli palkanalennusta on otettava jos haluaa jatkaa. Varane on nyt siis vapaa neuvottelemaan siirron jo tammikuussa toiseen sarjaan ensi kesänä alkavalla sopimuksella.

Vähän sellainen kutina, että Varane tulee viimeistään kesällä siirtymään muualle koska ei ole selkeästi sellainen ykköstoppari mitä halutaan ja toisin kuin Lindelöfillä hänellä tuskin on intoa jäädä varamieheksi, saati ottaa isoa palkanalennusta.

Varane on vähän sellainen, että ei jää hirveä ikävä mutta ei hänestä mitään pahaa sanottavaa ole. Tyylikäs ammattimies.

Aika hiljaista on vielä huhurintamalla.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola

Liitteet

  • IMG_4454.jpeg
    IMG_4454.jpeg
    410,1 KB · kertaa luettu: 172
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Athleticin mukaan United on vähän käynyt potkimassa Timo Wernerin renkaita. Pitäkää hulluna niin kuin pidättekin mutta itse tykkäisin tästä.

Pelaaja jolle Valioliiga on tuttu, kova työmoraali ja hyvä juoksemaan, pystyy pelaamaan sekä laitaa, että kärjessä mutta ei ole niin ison profiilin hankinta, että menisi selkeästi Höjlundin edelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös