Manchester United FC 2023–2024 – ”This club belongs in the Champions League”

  • 286 605
  • 2 422

Jeffrey

Jäsen
Niin että porukka joka saavutti vähemmän pidemmässä ajassa kuin ten Hag yhdessä kaudessa? Tämähän se on Unitedin suurin ongelma, että aina katsotaan taaksepäin.

Toki tuolla ratkaisulla saisi tietyn faniporukan hetkeksi taas tyytyväiseksi mutta ihan hirveästi en syty sille ajatukselle, että tsämppärissä näyttönsä antanut McKenna tulee kertomaan Casemirolle mitä sitä jalista pelataan.

Eiköhän sieltä joku Mourinho tyyppinen varma valinta tule jos valmentajaa vaihdetaan (Ancelotti, Zidane, Allegri). Ei tuokaan ajatus houkuttele.

Tuossa oli kosolti sellaista kornia mukahuumoria mukana. Ihan täällä edelleen kaljun vankkureissa ollaan. Siltikin ihan aito huoli alkaa hiipiä siitä onko EtH porukoineen kyvykäs luomaan voittavaa pelitapaa, tai viestimään sitä pelaajille. Se ei ole varsinaisesti hyvä merkki, että mennään kokoajan heikompaan suuntaan, vaikka kaikki merkit pitäisi olla kaikille nähtävissä. Toki vaakakupissa on sitten myös se, että ottaahan se pelillinen kehitys aikaa ja sille tulisi myös antaa aikaa ja ainakin tässä tilanteessa osittain myös tulosten kustannuksella. Siltikin, kykenemätön edes kohtuulliseen pelitapaan on silmiinpistävä ja huolestuttava.

Ainakin oma katse on jo vankasti tulevissa kausissa. Silti olisi kiva jos tämän kauden otteista pystyisi edes jostain kulmasta nauttimaan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
On kaksi eri asiaa:
- Selkeä pelitapa, joka ei tuota tuloksia, ja
- Epäselvä pelitapa, jonka takia ei tule tuloksia

Ensimmäinen on "korjattavissa"; paremmin sopivia pelaajia sisään, aikaa pelitavan juurruttamiseen jne. Näin Klopp sai Liverpoolissa homman toimimaan.

Jälkimmäinen taas ei parane millään muulla kuin uuden pelitavan luomisella. Ten Hag on antanut ohjeet pelata tietyllä tavalla, ja se ei kirjaimellisesti toimi, koska pelaajat eivät pysty sitä noudattamaan. Se ei tule toimimaan vaikka pelaajisto paranisi minkälaisilla nimillä tahansa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Maguiresta kun on nyt ollut puhetta, ja hänhän on ollut aivan loistava puolustamaan, niin tulipahan vastaan videoanalyysi eiliseltä:




Todella hyvää kamaa, suosittelen katsomaan ajatuksella.

Jos United haluaa kontrolloida peliä, rakentaa alhaalta jne. (ja siis se on täysin pakollista, jos haluaa menestyä!), Maguire ei voi jatkaa Unitedissa. Hän ei ole sellainen pelaaja, jota United voisi peluuttaa ideaalissa pelitavassa. Hän loistaa juurikin siksi, että United on pelitavallisesti niin huono, että hänelle kertyy paljon ns. yksinkertaisia puolustustehtäviä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Ihan hyvä video vielä eiliseltä ManUn korkeasta prässistä. Schär käytännössä hölkkää sieltä läpi ja antaa yhden syötön ja tästä tulee erinomainen maalipaikka. En nähnyt Martialin eilen juoksevan kertaakaan kovempaa kuin mitä tuossa.

Valmentajaan hävittiin mutta ei tuossa pelaajilla ole kauheasti varaa selitellä, että kaikkensa antoivat. Mourinho sanoi esim. Martialin osalta tästä jo kuusi vuotta sitten ja edelleen tätä touhua katsellaan.



 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Hyviä mietintöjä aiemmin, kiitos aktiiveille. Onhan tuo huolestuttavaa, että 1,5 vuotta on Ten Hag saanut nyt touhuta ja joukkueen peli on edelleen täysin hakusessa. Ei mikään huippuvalmentajan merkki. Lyhyemmässä ajassa on saatu Spursiin ja Villaan paljon parempaa pöhinää. Ja mikäli tämän kauden aikana ei peli huomattavasti parane, niin kyllä kesällä joutunee uutta manageria United etsimään. Todella surkeaa on Ten Hagin poppoon tekeminen tällä hetkellä. Eilinen oli kyllä aivan täydellinen pohjanoteeraus. En muista noin halutonta ja umpisurkeaa Unitedia nähneeni hetkeen (ja tunnetusti aika kultaa muistot).
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tuossa vielä Carran ja Keanen mietteitä Rashfordin tämän hetken tilanteesta.





Kyllä Rashfordin pitää olla avauksessa mutta on se toisaalta vähän huolestuttavaa, että viime vuosina Elangan ja Jamesin kaltaiset pelaajat ovat nouseet ManUssa avaukseen ihan vaan sillä, että he juoksevat.

Rashfordin puolustuksena tuollaista vastaavaa kävelyä ei minusta ole tätä ennen tällä kaudella näkynyt. Enemmän huolettaa kestääkö ego sen, että Garnacho pelaa tällä hetkellä paremmin? Itse pitäisin Rashfordin edelleen vasemmalla ja jos se rooli on tällä hetkellä vaihdosta sisään, niin sillä mennään.

Viime kaudella puhuttiin aika paljon kärkipelaajan prässäämisestä. Tähän peilaten minusta on ihan oikeutettua nostaa Martial tikunnokkaan vaikka saakin rapaa välillä turhasta. Minusta tuo on vaan ala-arvoista, että joukkueen avauksessa voi pelata pelaaja, joka EI PYSTY juoksemaan.

Mä en edelleen käsitä miten joukkue, joka prässää ylhäältä ja haluaa pelata nopeaa vastahyökkäyspeliä voi peluuttaa kärjessä pelaajaa, joka ei pysty toteuttamaan näistä kumpaankaan?

Jos palataan vielä Marcus Rashfordiin, niin viime kaudella kun pelasi parasta futistaan niin millainen pelaaja oli vierellä? Wout Weghorst. Osaisko pelata jalkapalloa? Ei. Osaisko prässätä ja juosta? Kyllä.

Itse en odota, että Rashford olisi se kaikista työteliäin pelaaja kentällä ja kyllä hän oman osansa hoitaa. Ei hänestä silti ole näitä Martialin kaltaisia mätisäkkejä potkimaan hereille.

Höjlund on onneksi juuri tämän profiilin pelaaja. Itsellä on vaan aika lopullisesti hajonnut kasetti Martialin kanssa.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Minusta tässä ei ole enää kysymys mistään ten Hagin pelitavoista tai taktisista kyvyistä, vaan yksinkertaisesti siitä, että pelaajien itseluottamus koko tähän systeemiin sakkaa, eikä joukkueessa ole mukava olla. Itse luulen, että tämä kaikki on lähtenyt pienistä puroista liikkeelle ja lopulta ollaan lähes kaaosmaisessa tilanteessa, jossa useampi pelaaja on saattanut menettää luottamuksensa ten Hagiin.

Eikä ten Hag välttämättä ole itse suurin syyllinen, vaan se löytyy kokonaisuudessaan Unitedin erittäin sekavasta urheilujohtamisesta, josta kaikki vain kiteytyy ten Hagiin, sillä hän on tässä tapauksessa helpoin syyllinen.
Minun mielestäni on ihan turha vaihtaa valmentajaa, jos ei koko urheilujohtaminen mene samalla kertaa uusiksi.
 

Barney

Jäsen
Vaikea se on sanoa suoraan missä ongelma on, mutta ihan hirveältähän tuo peli on tällä kaudella näyttänyt. Koko kauden ajan isoin ongelma on ollut se, että joukkueella ei ole keskikenttää ollenkaan. Alkukaudesta sentään hyökkäyskolmanneksen prässääminen (jota puolustuslinja ei jostain käsittämättömästä syystä tukenut ollenkaan) toimi, mutta tällä hetkellä ei toimi enää sekään.

Vaikka tässä on tällä kaudella katsonut kaikki pelit, niin en vieläkään ole ymmärtänyt sitä, mihin United pyrkii. Halutaanko prässätä ylhäältä, vetäytyä mid-blockiin vai low-blockiin? Ylimmät pelaajat lähtevät välillä muutaman pelaajan voimin aggressiivisestikin prässäämään ja samalla puolustuslinja vetäytyy alas. Pallollisesti välillä näyttää, että haluttaisiin edetä syöttelemällä, mutta välillä roiskitaan vain pitkiä avauksia minne sattuu. Katsojana on vaikea erottaa edes tuollaisia selvästi jokaiselle katsojalle erottuvia pelitavallisia valintoja. Mistään yksityiskohtaisimmista taktisista valinnoista on turha edes puhua, kun ihan perusasiat on hukassa.

Mistä tuo sitten johtuu? Jotenkin on vaikea nähdä, että ten Hag pitäisi tuota jollain tasolla järkevänä ratkaisuna, että puolustuksen ja hyökkäyksen väliin syntyy jatkuvasti aivan järkyttävän isoja tiloja. Etenkin, kun nykyjalkapallossa ne ottelut pitkälti voitetaan keskikentällä. Helvetin vaikea on sanoa, mihin tuolla pyritään ja minkä takia lopputulos näyttää tuolta. Vikaa on varmasti niin valmentajassa kuin myös pelaajissa. Hauskinta on se, että peli näyttää ihan hirveältä, useat avainpelaajat ovat loukkaantuneita ja monet avainpelaajat alisuorittavat, joukkueen paras maalintekijä Valioliigassa on Scott McTominay ja piste-eroa nelossijaan on viisi pistettä. Se kertoo myös paljon siitä, mikä potentiaali tuolla joukkueella on, kun homma alkaa toimimaan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Kyllä se syyttävä sormi nimenomaan osoittaa ten Hagin taktisiin valintoihin:

1. Scott McTominay on pelannut Unitedissa aiemmin korostuneen vastuullisessa keskikentän pohjan roolissa hyvinkin kurinalaisesti. Hän on pelannut sitä roolia myös ten Hagin aikana erittäin onnistuneesti. Nyt hänellä on vapaa rooli pelata todella hyökkäysvoittoisesti ja olla jatkuvasti varsin kaukana puolustuslinjasta. Ei voi olla pelaajan oma valinta.

2. Ten Hag on puhunut tämän kauden alla ja aikana korkeasta ja aktiivisesta prässilinjasta. Ei voi olla pelaajien valinta.

3. Bruno on pelannut aiemman United-uransa vapaassa 10-8-hybridiroolissa tuplapivotin yläpuolella. Nyt hän laskee säännönmukaisesti toiseksi alimmaksi keskikenttäpelaajaksi hakemaan palloa ja antamaan toisaalta takapainetta, mutta ei kuitenkaan kutosalueelle. Tämäkin on selkeä taktinen valinta.

= Näistä kolmesta on seurauksena, että korkeassa prässilinjassa on ollut koko kauden viisi pelaajaa, ja keskimääräinen etäisyys puolustuslinjaan on ollut todella pitkä verrattuna mihin tahansa Unitedin vastustajaan. Välissä on ollut jatkuvasti vain se yksi pelaaja, eli pääasiassa Casemiro ennen loukkaantumistaan.

4. Matala puolustuslinja on jatkunut jokaisessa tämän kauden pelissä. Ei voi mitenkään olla pelaajien valinta.

5. Onana antaa kaksi kaksi kertaa enemmän pitkiä avauksia kuin keskimäärin aiemmalla urallaan. Niin ikään hän antaa vähemmän lyhyitä pelinavauksia kuin millään aiemmalla kaudellaan p90min. Ten Hag on kommentoinut haluavansa pallon nopeasti hyökkäysalueelle, jossa prässääjät voivat tehdä tuhojaan. Eli tämäkin on taktinen valinta.

6. Edelliseen liittyen, myös muu puolustuslinja antaa todella paljon pitkiä palloja. Olen itse tehnyt huomion, että vastustajan ohjauspeliä yritetään usein kiertää syöttelemällä, mutta jos vastustaja antaa prässäämällä vähänkään painetta, puolustajat pelaavat pitkänä. Tämä näyttää niin säännönmukaiselta, että olen erittäin varma, että kyse on valmennuksen ohjeistuksesta.

Minusta ei ole mitenkään mahdollista, että tässä kokonaisuudessa olisi kyse mistään muusta kuin taktisista ohjeistuksista, koska kaikki nuo ongelmakohdat ovat olleet käytännössä 100% säännöllisiä tällä kaudella. Jokaisessa pelissä puolustuslinja on matala, prässilinja korkea, avaukset pitkiä, keskikenttä todella auki jne. eikä näistä seuranneisiin ongelmiin ole reagoitu ainakaan muuttamalla pelitavallista lähestymistä yhtään mitenkään.

---

Paikalliset tuolla Pohjois-Englannin päässä tuntuvat olevan sitä mieltä, että Rashfordilla on ongelmia henkilökohtaisessa elämässään ja toisaalta ten Hagin kanssa. Hän on ilmeisesti ottanut aika raskaasti moniakin asioita, mm. Sanchon "kohtelun", jossa tilanteessa on yrittänyt olla välikätenä, jonkun nuoren sukulaisensa kuoleman sekä sitten sen, ettei oma pelaamisensa ole lähtenyt käyntiin kuten oli odottanut. Nämä ovat toki puhtaasti kuulopuheita, joita tuolla paikallissuunnalla kiertää tietysti jatkuvasti.

Yhtä kaikki, on selvää, ettei Rashford ole pelannut tasollaan, ja itse olen taipuvainen allekirjoittamaan @maken veivi jr. pointin WOUT WOUT:n suhteen. Hänhän on tehnyt kentällä tällä kaudella todella paljon oikeita asioita mm. sen suhteen, että on tehnyt peliä Hojlundille enemmän kuin kukaan toinen Unitedin pelaaja. Tuloksellisesti on vain ollut erityisen kurjaa.

Rashfordin (ja kaiken muunkin laitapelaamisen ja kaikkien muidenkin laitapelaajien) osalta voi myös ihmetellä taktiikkaa: en ymmärrä miksi United antaa vastustajan tuplata pallollinen laitapelaaja jo niin varhaisessa vaiheessa. United hyökkää häkellyttävän paljon niin, että laiturilla on pallo ja hän on yksin kahta tai kolmea vastustajaa vastaan. Se on ihan sama, onko siellä mikä Prime-Neymar tai Salah tai Bale, hyvällä prosentilla tuolta ei tulla tekopaikoille ilman apuja.

Vertaus OGS:n aikaan on aika drastinen; silloinhan United loi jatkuvasti laitojen läheisyyteen perättäisiä ylivoimatilanteita, eli kolmioita ja neliöitä, joissa laituri, laitapakki, keskikenttäpelaaja(t) ja/tai jopa toppari tulivat rondottamalla keski- ja hyökkäysalueen paineiden alta pois. Silloin myös päästiin tuon pelitavan avulla todella paljon boksiin kuljettamalla. Siitä oli taas seurauksena iso määrä rankkareita ja myös yli tuplasti enemmän neljän tai yli neljän tehdyn maalin pelejä kuin kaikkien muiden SAF:n jälkeisen managerin aikana yhteensä.

Eli loppukaneettina: Kyllä, pelaajien pitää parantaa, mutta loppuviimein kaikki riippuu siitä, miten ten Hag pystyy muuttamaan pelitapaansa, taktiikkaansa ja ohjeitaan pelaajille. Toimiva ja selkeä taktiikka on ensisijaisen tärkeä selkänoja pelaajille, ja ilman sellaista parhaatkaan eivät voi olla parhaita.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola

Sky jo uutisoi että puolet kopista on jo menetetty ja treeneissäkin kuulemma juostaan liikaa. Toisessa Skyn artikkelissa Neville oli sitä mieltä, että Unitedin pelissä oli tunnistettavaa rakennetta viimeksi van Gaalin aikaan…

En mä näille jutuille ihan älyttömästi painoarvoa anna mutta sinällään tuo kopin menettäminen ei yllättäisi, kun samahan se kävi Mourinholle ja Solskjaerille.

Paljon tässä on taas nostettu tuota Sanchon kohtelua esiin ja sen takia pelaajat mököttää. Ten Hag kun tuolle tielle lähti niin hän ei voi siitä enää peruuntua. Toki se on täällä jo käyty läpi, että tämä tilanne olisi pitänyt hoitaa sisäisesti eikä julkisesti.

Jos Sancho oikeasti haluaisi pelata logolle, niin kun on sanonut, hän voisi tehdä seuralle ja joukkueelle melkoisen palveluksen pyytämällä anteeksi ja uskoisin, että pääsisi myös pelaamaan koska jokainen järkevä aikuinen ihminen arvostaa kykyä pyytää anteeksi. Luonnollisesti tätä ei tule tapahtumaan koska ei tässä sirkuksessa kukaan järkeä käytä.
 

Barney

Jäsen
Sky jo uutisoi että puolet kopista on jo menetetty ja treeneissäkin kuulemma juostaan liikaa.
Yllättyneet parijonoon. Vuodet vaihtuvat, valmentajat vaihtuvat ja osittain myös pelaajat vaihtuvat, mutta ongelmat pysyvät edelleen samoina. Jotain tuossa organisaatiossa on todella pahasti mätänä ja toivottavasti Ratcliffen avulla siihen saadaan muutos. Kohta varmaan vaihdetaan valmentajaa ja viimeistään vuoden päästä ollaan samassa tilanteessa.

Kaiken kertoo se, että Unitedin kärjessä avaa Anthony Martial, josta olisi pitänyt jo vähintään kolme vuotta sitten hankkiutua eroon. Välillä nähdään positiivisia pilkahduksia (mm. Rangnickin hankinta), mutta nekin hyvät ratkaisut onnistutaan vetämään hyvin pian vessanpöntöstä alas. Eiköhän Martialkin innostu tekemään muutaman maalin vielä tällä kaudella, saa jatkosopimuksen ja vielä kolmenkin vuoden päästä Unitedin avauksessa on Maguire ja Martial. Ja sitten ihmetellään, kun peli näyttää ihan hirveältä.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Yllättyneet parijonoon. Vuodet vaihtuvat, valmentajat vaihtuvat ja osittain myös pelaajat vaihtuvat, mutta ongelmat pysyvät edelleen samoina. Jotain tuossa organisaatiossa on todella pahasti mätänä ja toivottavasti Ratcliffen avulla siihen saadaan muutos. Kohta varmaan vaihdetaan valmentajaa ja viimeistään vuoden päästä ollaan samassa tilanteessa.
Todella huolissani olen noista viesteistä että pelaajien mukaan juostaan liikaa, kun data ei sitä tue harjoituksista ja matseissakin kellotetaan valioliigan pohjalukemia. Tuo yksistään kertoo mielestäni sen, että lähinnä valmentajan naama vituttaa eikä haluta enää pelata joukkueelle.

Edelleen toivon todella väkevästi, että nyt ei tehdä mitään hätäratkaisuita EtH:n suhteen. Kun SJR tulee (joskus), niin nuo päätökset kuuluu sitten hänen rakentamalleen jalkapallojohdolle. Toivottavasti nämä viestit vain nopeuttavat tuota kauppaa, mutta tuskinpa tämä nyt Glazereita hetkauttaa mihinkään suuntaan ja edelleen joka pennin pumppaus myynnistä jatkuu ja kaupantekoa venytetään juuri niin kauan että se maksimivaluaatio saadaan.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Niinjoo, tuosta Sanchon tapauksesta on tosiaan vaikea näin ulkopuolisena sanoa mitään, kun mitään huhupuheita kummempaa ei asiasta tiedetä, mutta vahvasti se vaikuttaa siltä, että EtH:lla on suuria vaikeuksia man-managementissa. Toki tuolla voi nyt olla vaan niin toksinen ilmapiiri, että valmentaja kerrallaan ilmapiiri menee pilalle, mutta jotenkin itsestä tuollainen ikuisuuksiin vedetty lapsellinen riitely vaikuttaa siltä ettei osata yksinkertaisesti johtaa ihmisiä. Virheitä tehdään, ne tulee nostaa esille, käsitellä, ja sen jälkeen jatkaa eteenpäin siten, että virheitä ei enää tulisi. Jääräpäältä vaikuttaa EtH tämän valossa, ja kun esimerkiksi pelisysteemissä vaikuttaa yhtä jääräpäiseltä, niin paha on sanoa tuleeko tuo enää tuosta mihinkään muuttumaan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Nyt on kyllä aikamoinen meininki Manchesterissä. United on blokannut jokaisen toimittajan, joka on kirjoittanut tuosta pukukoppikapinasta, eli Skyn Kaveh Solekhol, MEN:n Samuel Shithurst, Mirrorin David McDonnell ja ESPN:n Rob Dawson. Näistä kukaan ei siis pääse Unitedin pressitilaisuuksiin tällä erää, ja ilmeisesti sama koskee heidän työnantajiaan. Tämä on täysin suoraan Fergusonin pelikirjasta, mutta samaa tyyliä ovat käyttäneet mm. Man City ja Moukan ajan Chelsea.

En tiedä onko tämä todiste jostain vai vain vittuuntuminen paskaan journalismiin. Molemmat ovat mahdollisia. Luckhurst on kyllä ylittänyt kaikki rajat niin monta kertaa ettei ole tosikaan ja on nyt taas ilmeisesti juorunnut joka toisesta asiasta jotain viimeiset kolme päivää. Solekhol taas on edelleen silmin nähden katkera siitä, että Jassimin kauppa kariutui, ja on muutenkin tyyliltään sellainen hurjimpia twitter-skenaarioita "My understanding is that" -etukanettilla luetteleva hölöttäjä.

Tässä Unitedin omin sanoin:
We’re taking action against a number of news organisations today, not for publishing stories we don’t like, but for doing so without contacting us first to give us the opportunity to comment, challenge or contextualise.

---

Sanchon kohtelusta: My understanding is that osa pelaajista on tyrmistynyt siitä, että Sanchon liikkumista on seuran tiloissa on rajoitettu, mutta aikatauluja on noudatettava kuten ennenkin. Hänet on bongattu Carringtonin kakkosparkkiksella (johon mediakin jättää autonsa) autossaan odottelemassa pitkiä aikoja, että pääsee harjoitustiloihin, koska ei saa olla niissä samaan aikaan ykkösjoukkueen kanssa. Lisäksi hänestä on kerrottu, että joutuu vaihtamaan vaatteensa vessassa ja syömään käytävillä, toisinaan yksin tai pitkään muiden jälkeen, siis ainakin sellaisina päivinä, kun juniorit eivät ole Carringtonilla treenaamassa.

Ei hajuakaan kuinka pitkälle nämä pitävät paikkansa, mutta todella paljon tästä on kirjoitettu, joten tuskin nyt ihan tuulesta temmattua tarinaakaan tämä on. Kyllähän tällainen antaa ten Hagista aika jännän kuvan. Kuinka moni aivan Euroopan timanttisimmassa kärjessä pelaava parikymppinen pelaaja haluaa tulla Unitediin riskeeraamaan uransa?
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Itse en kyllä kanssa hirveästi pahoittaa mieltäni siitä, että Solekhol ja Luckhurst on laitettu jäähylle.

Sanchon homma on käyty täällä aika monelta kantilta läpi mutta edelleen hän sai aika pitkään sitä porkkanaa ennen kuin lähdettiin tähän keppilinjalle lähdettiin.

Silti minun tämmöisenä sovittelevana ihmisenä on hankala ymmärtää miten ihmiset oikeasti jaksaa kantaa kaunaa ja vihoitella ihan maailman tappiin asti? Tämä ihan sekä ten Hagin että Sanchon suhteen. Enemmän minä arvostan sitä ihmistä, joka tarjoaa kättä ja haluaa selvittää asiat kuin, että ”enpähän antanut periksi!”.
 

Buster

Jäsen
Matic kertoillut pari viikkoa ainakin vanhassa haastattelussa ohimennen ManU:n kulttuurista pelaajistossa Olen ajoilta. Eli että Chelseassa pelaajat käyttäytyivät ammattimaisesti ja olivat täsmällisiä saapuen ajoissa harjoituksiin. Mutta Unitedissa myöhästymisiä tapahtui lähes joka päivä. Niiden aina myöhässä olleiden pelaajien joukossa olivat Paul Pogba, Jadon Sancho ja pari muuta pelaajaa, jotka jäivät nimeämättä.

Muut aina ajoissa olleet pelaajat alkoivat kyllästyä tuohon touhuun, joten muodostivat sisäisen kurinpidon eli sakkokassan, jota Matic johti. Erään kauden aikana sakkokassaan kertyi 75 000 puntaa. Se oli tarkoitus käyttää joukkueen juhliin Lontoossa, mutta korona vesitti suunnitelmat.

Tiedä sitten paljonko tuli sakkoa myöhästymisestä. Tuskin tonnia enempää ainakaan.

Jos on sattunut katsomaan esim. Saksan maajoukkueen All or Nothing -dokkarin viime World Cupista, niin kiehtovasti sielläkin oli vissiin aika säännöllisiä myöhästymisiä palavereista.

Mutta tänään taas mennään. Huonosti omalta kannalta myöhäisin mahdollinen ajankohta 22.15. Eli ei tarvitse katsoa, koska ei pysy hereillä ja aamulla tietysti töihin muutenkin. Joten tarkka mediapimento pitkälle huomiseen asti ja katsotaan, mitä sitten saa sen vaivan päälle todistaa.
 

LUHGUNITED

Jäsen
Suosikkijoukkue
Konkkakypsän kriisiseuran munattomat kendojanarit
Mutta Unitedissa myöhästymisiä tapahtui lähes joka päivä.
Tämä on kyllä sellainen asia, mikä kertoo parhaiten välinpitämättömyydestä. Voit huonona päivänä treenata 50% tehoilla, mutta jos olet edes saapunut ajoissa kertoo se siitä, että homma jossain määrin kiinnostaa.

Se, että saavut jatkuvasti omien aikataulujen mukaan (silloin kuin itseä huvittaa), on kyllä täysin anteeksiantamatonta.

Noille tuo jalkapallon pelaaminen on ihan yhtälailla työtä, kuten vaikkapa bussikuskin työ. Joskus voit vahingossa nukkua pommiin, mutta niitäkään kertoja ei kovin montaa voi tulla ennen kuin monoa tulee perseeseen. Jos myöhästyt töistä säännöllisesti, esimerkiksi kaksi-kolme kertaa saman kuukauden aikana, niin eipä tarvitse enää seuraavana kuukautena siihen työpaikkaan mennä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tänään ei hirveästi ole muita toiveita kuin, että Martial on penkillä ja Höjlund kärjessä.

Rashford ei viime pelin otteilla ansaitse olla avauksessa, toisaalta en pitäisi huonona ideana antaa mahdollisuuden vastata tuohon aika kovaan kritiikkiin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Mitten kirjoittelee Athleticissa, että ten Hag ei usko Unitedin tekevän tammikuussa yhtäkään hankintaa. Kiva juttu. Tuolla pelitavalla, jossa pelaajat joutuvat juoksemaan tyhjissä tiloissa vastustajien perässä kuin päättömät kanat, tulee todella paljon rasitusta, joten loukkikierre jatkunee siis samanlaisena kuin tähänkin asti on nähty.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Oli kenties paras peli Unitedilta tällä kaudella. Tai no, sanotaan mieluummin, että paras peli-ilme. Pitikin olla, sillä Galatasaray- ja varsinkin Newcastle-pelien jälkeen oli pakko laittaa kasvot pesuun.

Se on silti sanottava, että ei tuo vieläkään pelillisesti ollut millään lailla järkevää tekemistä. Siellä oli aivan karmeita aukkoja, ja Chelsea pääsi joko läpi tai ylivoimahyökkäykseen yhteensä viisi kertaa. Yksikin on liikaa, kaksi jo osoitus siitä, että jotain on pielessä. Onneksi Chelsea on aivan hukassa niin joukkue-, yksilö- kuin taktisellakin tasolla.

Garnacho oli MOTM. Erittäin hyvä esitys häneltä. Toisena sitten Amrabat, joka pelasi heittämällä parhaan pelinsä tähän mennessä. Tuntui olevan kaikkialla, kuten kauden alla osattiin uumoillakin; ei jättänyt Chelsean pelaajia rauhaan keskellä eikä kummallakaan laidalla, tuli ylös vastaan kun tarvittiin, tiputti monta kertaa alimmaksi pelaajaksi kun tarvittiin ja pelasi kuljettamalla ja syöttelemällä ylöspäin täysin häkellyttävän monta kertaa.




Noiden kahden lisäksi olen vähiten huolissani Shaw'sta, Onanasta, Hojlundista ja Brunosta. Viimeisin on nyt ollut pari peliä vähän niin ja näin, mutta tänään oli taas oma tuttu itsensä, siis työteliäs, vaarallinen, menetti palloja, yritti liian vaikeita, ohjasi peliä, hidasti ja nopeutti oikea-aikaisesti jnejnejne. Ihana Jekyll ja Hyde.

Toinen Jekyll ja Hyde, mutta täysin päinvastaisesti on McTominay. Keskikenttäpelaajana jotain turhauttavan ja kamalan välimaastosta, mutta sitten vastaa 100% maaleista ja varmaan yli 80% maalipaikoistakin. Sano tästä nyt sitten jotain... Ehkä sen verran, että tuollaisella pelillä jotain Liverpoolia, Villaa tms. vastaan McTominay olisi maksanut enemmän kuin sen yhden maalin, joka tänään upposi Onanan taakse. Silti; onhan tuo maalivire jotenkin hienoa eikä väärä rooli ole hänen vikansa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Se on silti sanottava, että ei tuo vieläkään pelillisesti ollut millään lailla järkevää tekemistä.
Kyllä minusta tällaisissa peleissä se, että jonkin verran vuodetaan omiin on ihan ok. Ja tämän perusteluna tuo xG 4.11-1.43. 28 maalintekoyritystä. Tuohon vielä taustalle, että keskimääräisesti Onana pitäisi torjua paremmin kuin vastustajan xG sanoo. Aiemmin tosiaan tällä kaudella on enemmän nähty vain pelitavan huonoja puolia.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Kyllä minusta tällaisissa peleissä se, että jonkin verran vuodetaan omiin on ihan ok. Ja tämän perusteluna tuo xG 4.11-1.43. 28 maalintekoyritystä. Tuohon vielä taustalle, että keskimääräisesti Onana pitäisi torjua paremmin kuin vastustajan xG sanoo. Aiemmin tosiaan tällä kaudella on enemmän nähty vain pelitavan huonoja puolia.
En tiedä mitä "tällaisilla peleillä" tarkoitetaan, mutta edelleen tuosta keskikentästä juostaan läpi heittämällä, vaikka Chelsea ei nyt tätä montaa kertaa pystynyt hyödyntämäänkään, sen verran surullista oli heidän tekemisensä. Ja tuskin on oletettavaa, että yhtä monta harhasyöttöä saadaan puolustajilta enää koskaan tämän kauden aikana. Siinä mielessä pelitavallisesti tuossa ei kehitystä vieläkään näy, mutta nyt sentään oli prässiin yritystä, joskus se jopa toimi ja hyökkäyspäässä tuli jopa ihan kekseliäitä ratkaisuita välillä. Selvästi haluttiin näyttää että ei olla sellaisia mätisäkkejä mitä lehdistö kirjoittaa. Toivottavasti nyt sitten jatkuu sama halu myös jatkossakin.

In other news, Fabrizio Romano on kertonut, että ensi viikolla sitten allekirjoitettaisiin papereita SJR:n ja Glazereiden kynillä. Uskon kun näen, että seura asiasta tiedottaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Kyllä minusta tällaisissa peleissä se, että jonkin verran vuodetaan omiin on ihan ok. Ja tämän perusteluna tuo xG 4.11-1.43. 28 maalintekoyritystä.
Joo, siis maalipaikkojen luominen onnistui eilen hyvin, mutta puolustaminen ja keskikenttäpelaaminen oli aivan täysin hasardia. Chelsean xG:ssä ei näy useampaakaan näistä Unitedin sekoiluista, sillä noista kaikkein vaarallisimmistakaan paikoista he eivät saaneet aikaan laukausta kuin mallia kahdesti (Jacksonin yksin läpi ja Mudrykin ohilaukaus). Mudryk oli yksin vastuussa Unitedin pelastamisesta kolmesti, kun aikaili ihan Antonynä syöttämisen / muun ratkaisun kanssa; todella huono peli häneltä Unitedin onneksi.

Kuten sanottu, pelaajien peli-ilme oli hyvä. Mutta kyllä mä kaipaan taktista älykkyyttä paljon enemmän kuin pelaajien tsemppimielialaa. Jälkimmäinen on romahdutettavissa jos vastustajalta löytyy ensimmäistä enemmän kuin itseltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös