Manchester United FC 2023–2024 – ”This club belongs in the Champions League”

  • 286 304
  • 2 421
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Enkä nyt sano, että mitä minä sanoin mutta Fred on pelannut yhdeksän peliä Fenerbachen riveissä ja joukkue on voittanut niistä jokaisen.

Niin että mitä sanoin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Mestaruudesta en edes haaveillut, mutta se top-4 on jo todella kovan työn takana.
Itse en usko sekuntiakaan edes europaikkoihin, jos tämä toivotaan, toivotaan -pelitapa jatkuu.

Valioliigassa on ainakin yhdeksän pelitavallisesti selkeästi parempaa joukkuetta, ja kaiken päälle United nojaa lähes täysin pelaajiin, jotka ovat nyt joukolla loukkaantuneina. Kaikki tuntuvat pitävän Rashfordia syynä ongelmiin tai vähintään esimerkkinä alisuorittamisesta, mutta todellisuudessa hän on taktisen köyhyyden pahin uhri. "Pallo nopeasti laidalle ja Rasse tekee taikatempun" ei ihan toimi. Maalipaikkojen luominenkin on lähesyksinomaan kiinni Brunon henkilökohtaisesta osaamisesta (eikä siinä, hänellä toki on Valioliigan suurin xA tällä kaudella).

Ten Hagin kommentit pitkin kautta ja edellisen pelin jälkeenkin vahvistavat ajatusta, että tuo todella on pelitavallinen ohje: voitetaan kaksinkamppailuja ja ollaan nopeita ja teräviä. Pelin kontrolloinnista, älykkäistä taktisista asetelmista tai vaikkapa ylivoimatilanteiden luonnista ei ole ollut juuri lainkaan viitteitä.

Joten tällä menolla Mestareiden liigaa pelataan maksimissaan kahdeksan peliä, Liigacupissa tulee lähtö seuraavassa pelissä, FA cup katuu ensimmäiseen isompaan vastustajaan ja Valioliigassa tulee täydellinen ohikausi. Tämä siis sikäli kun ten Hag ei tee todella isoja taktisia parannuksia pelitapaansa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
"Pallo nopeasti laidalle ja Rasse tekee taikatempun" ei ihan toimi.
Eikös tämä kuitenkin ole se tilanne mihin Rashfordille halutaan pallo saada? Ensimmäisissä peleissä kun oli keskellä oli aivan hukassa. Toki Rashford kärsii siitä, että Shaw ei ole vierellä tekemässä overlapia mutta Reguilon oli kyllä ihan riittävä siinä vierellä.

Kyllä Rashfordin omat ratkaisut pallon kanssa ovat olleet vain huonoja ja vaatii melkoista mentaaliakrobatiaa saada hänestä uhri.

Tämän videon kaltaisia ”pusketaan väkisin” ratkaisuja on vain ollut liikaa, onhan siinä iso ero viime kauteen. Ei tämä ole Rashfordin tapauksessa mikään uusi asia, että tulee kausia kun mikään ei tahdo onnistua ja sitten taas on pari kuukautta sarjan kuumin hyökkäjä.

 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Eikös tämä kuitenkin ole se tilanne mihin Rashfordille halutaan pallo saada? Ensimmäisissä peleissä kun oli keskellä oli aivan hukassa.
Toki laidalla mieluiten, mutta en kyllä puhunut lainkaan siitä.

United hyökkää häkellyttävän paljon sekä alivoimaisena että täydessä valmiudessa olevaa puolustusta vastaan. Se on kaukana optimaalisesta, eikä maailman paraskaan pelaaja pysty tekemään ihmeitä yksin kahta tai kolmea puolustajaa vastaan. Unitedin pitäisi pystyä liikuttelemaan vastustajaansa sille epäedullisiin paikkoihin, kuten City, Pool, Angen Spurs, Arsenal, Brighton, Villa, Newcastle ja jopa Chelsea tekevät.

Rashford on parhaimmillaan tilanteissa, joissa hän saa liikkua reagoivaa puolustusta vastaan, eli juoksemaan selustaan, haastamaan suunnanmuutoksissa (joita voi myös luoda pallollisena!) jne. Se ei ole kestävää, että pallo vain pelataan (yleensä alimmasta linjasta) Rashfordille luottaen hänen taitoihinsa sen sijaan, että haettaisiin älykkäillä kollektiivisilla ratkaisuilla parasta mahdollista paikkaa hyödyntää hänen vahvuuksiaan.

Kyllä Rashfordin omat ratkaisut pallon kanssa ovat olleet vain huonoja ja vaatii melkoista mentaaliakrobatiaa saada hänestä uhri.

Tämän videon kaltaisia ”pusketaan väkisin” ratkaisuja on vain ollut liikaa, onhan siinä iso ero viime kauteen.
Kirjoitin, että hän on ollut huonon taktiikan uhri, eli että hänen tehokkuutensa on poissa, koska joukkueen pelitapa on ollut heikko. Vastustajat ovat lukeneet Unitedia kuin avointa kirjaa melkein kaikissa peleissä.

Tuossa jakamassasi vihatilin videokoosteessakin näkyi erittäin hyvin se, että Rashford teki parhaansa tilanteissa, joihin hyvän joukkueen pelaaja ei juurikaan joudu, ja sai silti luotua maalipaikkoja, tehtyä murtautumisia boksiin jne. Jos tuon oli tarkoitus olla esimerkki pelaajan huonosta pelaamisesta, en oikein tiedä mitä sanoa. Sen sijaan se kyllä näytti, miten hajanaisesti United hyökkäsi. Etäisyys seuraavaan pelaajaan oli jatkuvasti pitkä ja vastustaja kävi aina päälle kahdella tai kolmella. Niin ei vain voi nykyajassa jalkapalloa pelata: jos vastustaja saa muodon puolustusalueelleen, hyökkäävän joukkueen on pakko ylimiehittää painollinen laita, tai muutoin seurauksena on alivoimainen tilanne ja useimmiten pallonmenetys. Tällaisesta yhden pelaajan syyttäminen menee metsään, etenkin kun kyse ei edes ole ollut helpoista syöttövirheistä tai selkeistä vääristä päätöksistä, kuten vaikkapa Antonylle on ollut tyypillistä.

(En sano, että Rashford olisi ollut tällä kaudella hyvä - ei kukaan Unitedissa ole ollut - mutta syyt pelaajien heikkoihin esityksiin samoin kuin joukkueena alisuorittamiseen ovat pelitavassa ja taktisissa asioissa. United pelaa ennalta-arvattavaa peliä, jossa painotetaan vääriä teemoja, tehdään huonoja pelisuunnitelmia ja reagoidaan pelien aikana taktisilla muutoksilla minimaalisesti. Sen takia United myös häviää koko ajan, ei siksi, että yksittäinen pelaaja ei onnistu juoksemaan pallon kanssa ohi kahdesta vastustajasta tai syöttämään palloa kahden vastustajan taakse tekopaikkaan).
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tällaisesta yhden pelaajan syyttäminen menee metsään, etenkin kun kyse ei edes ole ollut helpoista syöttövirheistä tai selkeistä vääristä päätöksistä, kuten vaikkapa Antonylle on ollut tyypillistä.
Tätähän Rashford nimenomaan juuri tekee, kun jatkuvasti puskee väkisin eteenpäin vaikka hänet tuplataan eikä syötä ajoissa vierellä olevalla pelaajalle, kun se mahdollisuus vielä olisi. Etenkin niissä parhaissa tilanteissa hakee liian usein ratkaisun itse vaikka voisi syöttää ja luulen, että tuo tulee selkärangasta sen takia, että viime kausina vierellä ei ole ollut pelaajalle, jolle kannattaa syöttää. Tätähän Rashford juuri Højlundin kanssa kuulemma hioo.

Tyypillinen tämän kauden United-hyökkäys on sellainen missä Rashford saa pallon laidalla, hänet tuplataan ja Rashford yrittää kuljettaa siitä huolimatta näistä läpi ja ajautuu päätyrajalle asti ja menetetään pallo. Ei Rashford näissä tilanteissa kovin usein palauta palloa alaspäin, jos näkee että tästä tilanteesta on aika huonot prosentit onnistua puskea eteenpäin.


Jos tuon oli tarkoitus olla esimerkki pelaajan huonosta pelaamisesta, en oikein tiedä mitä sanoa
Kertoo ehkä oleellisen siitä kannattaako meidän alkaa tästä asiasta sen enempää vääntämään, jos nähdään asiat täysin eri tavalla.

Ehkä sellaisen huomion kuitenkin tekisin, että ne joukkuepelin vaadittavat hyvät asiat näkyivät parhaiten juuri siinä Palace pelissä, kun Rashford ei pelannut… ei toki Brunokaan mutta siinä pelissä ne etäisyydet oli kohdillaan ja koko joukkue hyökkäsi eikä yksilöt. Noh tuskin tästä kannattaa isoja johtopäätöksiä vielä vetää mutta jos tämä tappioputki jatkuu, niin en ihmettelisi jos ten Hag penkittäisi Rashfordin, kun pakko on kokeilla jotain isoa muutosta.

Tästähän myö ollaan joka tapauksessa samaa mieltä, että se yksilöinä pelaaminen ei ole kestävä ratkaisu. Edelleen Højlund ei niitä palloja saa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Tätähän Rashford nimenomaan juuri tekee, kun jatkuvasti puskee väkisin eteenpäin vaikka hänet tuplataan eikä syötä ajoissa vierellä olevalla pelaajalle, kun se mahdollisuus vielä olisi.
Se vain, että vierellä ei juurikaan ole ollut pelaajia. Esim. Palace-pelissä oli silmiinpistävää, kuinka yksin Rashford oli laidalla pallollisena. Tämä on juuri sitä taktisten ratkaisujen heikkoutta. Tuossa linkkaamassasi koosteessakin näkyy hyvin, miten vähän syöttösuuntia laidalla on, ja kuinka pitkälle jokainen United-pelaaja on valunut; kaikki ovat keskustassa odottelemassa... jotain. Siis ilmeisesti juuri sitä ohitusta.

Jos tuon laidan ylimiehittäisi niin, että Rashford, Mount, Casemiro ja laitapakki olisivat kaikki n. 2-4 metrin päässä toisistaan, puolustuksesta voitaisiin syötellä läpi, ja selustoihin syntyisi tiloja. Näinhän mm. City pelaa aivan jatkuvasti, ja tämän takiahan sitä rondoakin treenataan niin pirusti.

Pointtini ei ollut, että Rashford pelasi jotenkin erityisen hyvin, vaan että pelaaminen näyttää juuri tuolta silloin kuin ei ole taktista selkänojaa ja selkeää peli-ideaa. Hyökkääminen (eikä mikään muukaan pelaamisen osa-alue) ei yksinkertaisesti voi perustua yksittäisen pelaajan viimeiseen ratkaisuun, koska sellainen on aina liian helppo puolustaa. Ei voi olla riippuvainen siitä, että joku yksi Rashford onnistuu täydellisesti, koska aina tulee pelejä (kuten nyt vaikka lauantaina) jolloin asiat eivät onnistu. Tarkoitan tällä sitä, että jos yksittäin hetki syöttää menee pelaajalta ohi, se on normaalia eikä haittaa välttämättä mitään, jos joukkueella on pelikirjassaan valmiina ajatus siitä, miten seuraavaksi jatketaan. Unitedilla ei tunnu olevan, ja siksi ne tilanteet kuolevat jos nopea ratkaisu ei onnistu kerralla.

Etenkin niissä parhaissa tilanteissa hakee liian usein ratkaisun itse vaikka voisi syöttää ja luulen, että tuo tulee selkärangasta sen takia, että viime kausina vierellä ei ole ollut pelaajalle, jolle kannattaa syöttää. Tätähän Rashford juuri Højlundin kanssa kuulemma hioo.
On hyvä, että nämä tutustuvat toistensa pelityyleihin ja luovat sitä yhteisymmärrystä, ja tuo pointti keskushyökkääjän puuttumisesta on 100% validi. Kuitenkin sanoisin, että tämä on vain se viimeinen vaihe pelaamisessa, siis maalinteon ja maaliin johtavan syötön dynamiikan hakemista. Isompi kuva taas olisi se, miten saada vastustajan puolustusmuotoa epätasapainoon, jotta tuo yhteys olisi löydettävissä ja hyödynnettävissä säännöllisesti.

Organisoitua puolustusta vastaan alivoimaisena hyökätessä mahdollisuudet onnistumiselle ovat varsin pienet, ja tästä syystä United tekee todella vähän maaleja. Hojlund, Rashford ja Bruno ovat täysin kykeneviä tekemään paljon maaleja, joten kyse on muusta kuin näiden osaamisesta, ja sanoisin, että kollektiivinen maalipaikkojen luonti on se ykkössyy.

Kertoo ehkä oleellisen siitä kannattaako meidän alkaa tästä asiasta sen enempää vääntämään, jos nähdään asiat täysin eri tavalla.
En tiedä, yritin korostaa tuossa sitä, että tuossa videossa näkyi huonosti organisoitu hyökkäyspelaaminen ja täysin vaillinainen pelisuunnitelma, eli huonojen ratkaisujen eteen joutunut, ei huonoja ratkaisuja tekevä hyökkääjä.

Ehkä sellaisen huomion kuitenkin tekisin, että ne joukkuepelin vaadittavat hyvät asiat näkyivät parhaiten juuri siinä Palace pelissä, kun Rashford ei pelannut… ei toki Brunokaan mutta siinä pelissä ne etäisyydet oli kohdillaan ja koko joukkue hyökkäsi eikä yksilöt. Noh tuskin tästä kannattaa isoja johtopäätöksiä vielä vetää mutta jos tämä tappioputki jatkuu, niin en ihmettelisi jos ten Hag penkittäisi Rashfordin, kun pakko on kokeilla jotain isoa muutosta.
Ei tosiaan kannata tehdä mitään johtopäätöksiä, sillä Palace oli kaikessa aivan umpisurkea siinä Carabao-pelissä. Se oli pelillisesti huonoin vastustaja, jonka muistan Unitedin kohdanneen ainakaan pariin vuoteen, ja oli aivan selvää, että Palace tulisi olemaan aivan erilainen vastus seuraavassa pelissä. Näin myös kävi, tietenkin, ja Palace pelasi pääosin erittäin kurinalaisen pelin lauantaina.

Pelaajan penkittäminen ison muutoksen perässä olisi kyllä aikamoinen temppu tilanteessa, jossa United on ollut taktisesti huonompi joukkue kahta lukuun ottamatta kaikissa peleissään. Ten Hagin on ihan aidosti pakko katsoa peiliin eikä pelaajiinsa, sillä United on ollut taktisesti aivan erityisen helppo vastustaja tällä kaudella. Enää ei voi mennä pelaajien esitysten taakse piiloon, vaan taktisten asioiden on pakko parantua. Itselleni on mahdotonta keksiä yhtäkään pelin osa-aluetta, jossa United olisi ollut taktisesti hyvä tällä kaudella.

Pelinrakentelu? Ei
Keskialueen ylittäminen? Ei
Maalipaikkojen luonti? Ei
Prässi? Ei, mutta aihioita on. Katsotaan joulun paikkeilla uudestaan
Keskialueen puolustaminen? Sarjan kamalinta
Puolustuslinja? Liian matala, edessä tiloja
Onanan hyödyntäminen? Ei edes lähelle riittävää
Ylivoimatilanteiden luominen pallollisena? Ei...

Ten Hagilla on nyt aivan mieletön kiire parantaa taktista pelaamista huomattavan paljon, sillä Ajax-tyylinen materiaaliylivoimalla dominoiminen ei ole Unitedissa (ja siis Valioliigassa) mahdollista. Hänellä on ollut hyviä ideoita, mutta kentällä se ei ole näkynyt tällä kaudella lainkaan, ja viime kaudellakin - jos nyt ihan totta puhutaan - Rashfordin henkilökohtainen panos paikkasi hyökkäyspelaamisen puutteita erittäin usein.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Pelinrakentelu? Ei
Keskialueen ylittäminen? Ei
Maalipaikkojen luonti? Ei
Prässi? Ei, mutta aihioita on. Katsotaan joulun paikkeilla uudestaan
Keskialueen puolustaminen? Sarjan kamalinta
Puolustuslinja? Liian matala, edessä tiloja
Onanan hyödyntäminen? Ei edes lähelle riittävää
Ylivoimatilanteiden luominen pallollisena? Ei...
Näistä kyllä samaa mieltä. Itse vähän ennakoin etukäteen, että Amrabat ottaa sitä roolia Shawn paikalla pelinrakentajana ja näin tapahtui ja on ollut siinä hyvä, ei hän kuitenkaan tuota laitaa oikein pysty alaspäin puolustamaan, saati sitten tukemaan Rashfordia laidalla. Se että Lindelöf muutaman kerran pelissä kipittää laitaa ylöspäin ei ihan riitä...

Rashfordista saa parhaan irti aina, kun Shaw on vierellä ja kaiken järjen mukaan itse ensimmäisenä korjausliikkenä siirtäisin Amrabatin keskikentälle ja vasemmalle on otettava se ihan rehellinen laitapakki käyttöön. Jos Reguilon on ehjä niin tämähän olisi ehdottomasti paras tilanne, kaikki muut ratkaisut onkin sitten jonkinlaisia kompromisseja (mitä viime peleissä on nähty).

Malacia loukissa, Reguilon loukissa, Shaw loukissa, Wan-Bissaka loukissa. Voisko sen Fernandezin kutsua takaisin lainalta?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Näitä lukiessa tulee mieleen, että onko tässä käynyt niin, että Ten Hag on joutunut keskittymään kulttuurin muutokseen niin paljon, että pelitavan sisäänajoon ei ole ollut tarpeeksi aikaa tai virtaa? Aika selkeästi kuitenkin silloin kai viestittiin, että toimintakultuurin korjaaminen on se tärkein juttu. Vai onko loukit vieneet edellytykset taktiikan toteuttamiseen?
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Näitä lukiessa tulee mieleen, että onko tässä käynyt niin, että Ten Hag on joutunut keskittymään kulttuurin muutokseen niin paljon, että pelitavan sisäänajoon ei ole ollut tarpeeksi aikaa tai virtaa? Aika selkeästi kuitenkin silloin kai viestittiin, että toimintakultuurin korjaaminen on se tärkein juttu. Vai onko loukit vieneet edellytykset taktiikan toteuttamiseen?

Ei vaan voi olla näin, tai jos on niin sitten ei taso riitä Valioliigaan. Kohta kuitenkin jo puolitoista vuotta ollut puikoissa.

Hankala tilanne kyllä ja itse kallistun sekä @maken veivi jr. että @V-G- suuntaan. Ten Hagissa on vikaa ja vieläkään en osaa sanoa miten haluaa ManUn pelaavan, mutta kyllä tuolla joku muukin on tökkinyt jo pitkään. Kaikkea muuta on vaihdettu ympäriltä mutta samat huhut ja ongelmat vain jatkuvat kaudesta toiseen, eikä Glazereiden niskaan (paljon voi kyllä pistää) voi kaikkea pistää. Kaikkia näitä kausia yhdistää vain tietyt avainpelaajat…
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Kaikkia näitä kausia yhdistää vain tietyt avainpelaajat…
Tavallaan saan kiinni ajatuksestasi, mutta mitkä tietyt avainpelaajat ovat enää joukkueessa? Shaw, joka oli viime kaudella maailman paras pelipaikallaan ja joka ei ole tällä kaudella pelannut, sekä Rashford, joka kannatteli joukkuetta melkein koko viime kauden. Muut pitkään seurassa olleet eivät ole avainpelaajia, siis mallia Martial, Lindelöf ja McT.

Tuo @hihhu n pointti pelaamisen kehittämisen esteistä on aika osuva, sillä millään toisella joukkueella ei ole ollut yhtä paljon skandaaleja, häiriöitä ja vastoinkäymisiä kuin Unitedilla:
- Ronaldo
- Greenwood
- Antony
- Sancho
- Seuran myynti
- FFP-ongelmat
- Maguiren kapteenius
- Pelaajamyynnit (or lack thereof)
- Täysin järjenvastainen preseason-kiertue ristiin rastiin Yhdysvaltoja
- Loukkaantumiskriisi

Pakkohan tuon on vaikuttaa pelillisten asioiden kehittämiseen. Itse annan ten Hagille sekä kritiikkiä että aikaa. Unitedin kaltaisessa pellesirkuksessa (ja tämä nimenomaan viitaten yksinomaan Glazereihin, jotka tuonkin ongelmalistan vastuun suurimmalta osalta kuittaavat) ei ole realistista odottaa, että kunnollista muutosta tapahtuisi parissa vuodessa. Jos seura suhtautuisi urheiluun ykkösprioriteettinaan, tilanne olisi toinen, mutta näin ei ilmiselvästi ole.

Ja annettiinhan Artetallekin aikaa, vaikka kolme ensimmäistä sijoitusta liigassa olivat 8., 8. ja 5. pelin ollessa varsin säännöllisesti aikamoista säntäilyn ja maleksimisen yhdistelmää.

Edit. LOL, unohdin Sanchon...
 
Viimeksi muokattu:

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Tavallaan saan kiinni ajatuksestasi, mutta mitkä tietyt avainpelaajat ovat enää joukkueessa? Shaw, joka oli viime kaudella maailman paras pelipaikallaan ja joka ei ole tällä kaudella pelannut, sekä Rashford, joka kannatteli joukkuetta melkein koko viime kauden. Muut pitkään seurassa olleet eivät ole avainpelaajia, siis mallia Martial, Lindelöf ja McT.

Tuo @hihhu n pointti pelaamisen kehittämisen esteistä on aika osuva, sillä millään toisella joukkueella ei ole ollut yhtä paljon skandaaleja, häiriöitä ja vastoinkäymisiä kuin Unitedilla:
- Ronaldo
- Greenwood
- Antony
- Seuran myynti
- FFP-ongelmat
- Maguiren kapteenius
- Pelaajamyynnit (or lack thereof)
- Täysin järjenvastainen preseason-kiertue ristiin rastiin Yhdysvaltoja
- Loukkaantumiskriisi

Pakkohan tuon on vaikuttaa pelillisten asioiden kehittämiseen. Itse annan ten Hagille sekä kritiikkiä että aikaa. Unitedin kaltaisessa pellesirkuksessa (ja tämä nimenomaan viitaten yksinomaan Glazereihin, jotka tuonkin ongelmalistan vastuun suurimmalta osalta kuittaavat) ei ole realistista odottaa, että kunnollista muutosta tapahtuisi parissa vuodessa. Jos seura suhtautuisi urheiluun ykkösprioriteettinaan, tilanne olisi toinen, mutta näin ei ilmiselvästi ole.

Ja annettiinhan Artetallekin aikaa, vaikka kolme ensimmäistä sijoitusta liigassa olivat 8., 8. ja 5. pelin ollessa varsin säännöllisesti aikamoista säntäilyn ja maleksimisen yhdistelmää.
Täysin samaa mieltä, yhtä sirkusta ollut jo pidemmän aikaa ja tuntuu että nurkan takana odottaa aina vaan uusi skandaali tai kohu. Väkisinkin tuo vaikuttaa koko joukkueen toimintaan.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Pakkohan tuon on vaikuttaa pelillisten asioiden kehittämiseen. Itse annan ten Hagille sekä kritiikkiä että aikaa. Unitedin kaltaisessa pellesirkuksessa (ja tämä nimenomaan viitaten yksinomaan Glazereihin, jotka tuonkin ongelmalistan vastuun suurimmalta osalta kuittaavat) ei ole realistista odottaa, että kunnollista muutosta tapahtuisi parissa vuodessa. Jos seura suhtautuisi urheiluun ykkösprioriteettinaan, tilanne olisi toinen, mutta näin ei ilmiselvästi ole.

Ja annettiinhan Artetallekin aikaa, vaikka kolme ensimmäistä sijoitusta liigassa olivat 8., 8. ja 5. pelin ollessa varsin säännöllisesti aikamoista säntäilyn ja maleksimisen yhdistelmää.
Tähän kyllä vahva (Fredin sanoma) amen päälle. Se että tässä nyt alettaisiin taas laittaa pakkaa uusiksi olisi vihoviimeinen veto.

Ten Hag kuitenkin sen pokaalin ja UCL-paikan toi ekalta kaudelta, mikä oli vähintään odotukset täyttävä suoritus.

Tätä kautta ei tässä kohtaa kannata vielä hirveästi arvioida, vaikka eihän tämä hurraahuutoja herätä. Se tosiaan, että seuran ympärillä on pyörinyt viimeisen vuoden ajan ihan käsittämätön sirkus ei vaan voi olla näkymättä peliesityksissäkin.

Jos miettii tuota Arsenalin ja Artetan kasvutarinaa ja vertaa sitten vaikka Chelseaan, niin voi katsoa miltä näyttää, kun aletaan tempoilemaan ihan tosissaan ja managerit ja pelaajat vaihtuu yhtä usein kuin Pogban kampaus.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Tuo @hihhu n pointti pelaamisen kehittämisen esteistä on aika osuva, sillä millään toisella joukkueella ei ole ollut yhtä paljon skandaaleja, häiriöitä ja vastoinkäymisiä kuin Unitedilla:

Totta kyllä tämäkin ja hyvä pointti. Mutta silti ei pidä kestää nyky-Valioliigassa kausikaupalla että joukkueen pelin pitäisi näyttää valmentajaltaan, tai siltä mitä valmentaja haluaa. Arteta sai aikaa kyllä, mutta siinäkin näkyi se idea takana, plus uudisti oikeastaan koko joukkueen. Tuo ajansaaminen onntisella harvinaista nykypäivänä.

Ten Hag on nyt tuonut sisään (myös lainat) seuraavat pelaajat:

- Butland
- Dubravka
- Weghorst
- Bayindir
- Reguilon
- Evans
- Antony
- Sabitzer
- Malacia
- Mount
- Eriksen
- Amrabat
- Hojlund
- Onana
- Casemiro
- Martinez

Kyllä noilla pitäisi parempaa tulosta saada.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Meinaat, että ongelma joukkueen pelillisten ongelmien takana olisi... Marcus Rashford?

Ei. Ten Hag on pelillisten ongelmien takana. Rashford taasen ei ole johtava pelaaja ja hänen aikanaan on eniten ollut ManUsta jatkuvasti huhuja huonosta ilmapiiristä jne.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Arteta sai aikaa kyllä, mutta siinäkin näkyi se idea takana, plus uudisti oikeastaan koko joukkueen.
Puolentoista vuoden kohdalla ei kyllä näkynyt varsinaisesti ideaa. Arsenal hävisi todella paljon ja pelasi huonosti, ja todella moni fani halusi hänelle potkut. Minusta on revisionistista väittää, että tuossa vaiheessa olisi ollut jotain selkeää identiteettiä tai ajatusta, vaikka kenties suunta olisikin ollut tiedossa.

Mitä uudistamiseen tulee, niin sitä hän teki, ja rohkeasti tekikin, mutta niin kyllä tekee ten Hagkin. Joukkueesta on lähtenyt hänen aikanaan todella monta isoa pelaajaa, samoin iso joukko epäsopivia pelaajia, ja standardeja on nostettu.

Kyllä noilla pitäisi parempaa tulosta saada.
Mieluumminkin parempaa pelaamista? Tuloksissahan ei sinänsä ole ollut vikaa mitä viime kauteen tulee; pokaali ja kolmas sija huolimatta Euroopan isoimmasta pelirasituksesta oli mielestäni debyyttikaudelle aivan passeli tulos.

Rashford taasen ei ole johtava pelaaja ja hänen aikanaan on eniten ollut ManUsta jatkuvasti huhuja huonosta ilmapiiristä jne.
Ilmapiirin osalta mennee nyt kausaliteetti ja korrelaatio sekaisin; Rashford on yksi kopin pidetyimmistä pelaajista ja kovimmista treenaajista. Samoin häntä on kuvattu johtohahmoksi niin Unitedissa kuin Englannissakin, ja oli esim. käynyt ärähtämässä Sancholle tästä tämän kauden tilanteesta.

Mitä tuohon johtavan pelaajan asetelmaan tulee, niin on tavallaan vaikea tökätä sormi oikeaan kohtaan sillä janalla, jossa määritetään, onko pelaaja enemmän johtava vai luksuspelaaja. Sen voi kuitenkin sanoa, että varsin yksinäinen hän on tuolla ollut. Jos nimittäin listataan (kun listojen makuun on päästy) kaikki hänen hyökkääjäpartnerinsa, niin eipä näytä kovin hyvältä (pl. Wayne Rooney):

Alexis
Mikki-Tarja
Januzaj
Lukaku*
Memphis
Pereira
Martial
Ibra*
James
Ighalo
Greenwood*
Cavani*
Elanga
Ronaldo

*lyhyitä aikoja hyvä tai erittäin hyvä. Ei tuo lista vain kestä vertailua mihinkään sellaiseen seuraan, jossa pitäisi vuodesta toiseen tapella isoimmista kannuista. Silloin on helppo osoittaa sormella Rashfordia ja todeta, että hänessä on vikaa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Mieluumminkin parempaa pelaamista?

Juu kyllä. Pointtina vaan siis että ETH on ollut tuomassa tänä aikana 16 haluamaansa pelaajaa sisään, mutta vieläkin pelissä on ongelmia. Kuten myös suuressa osassa noita hankintojakin.

Viime kausi oli ok tulos kaikkineen, mutta kyllä sen pelaamisen pitäisi kehittyä. ManU on kuitenkin ManU, mutta kuten aikaisemmin sanoit niin Valioliigassa on tällä hetkellä puolet joukkueista paremmin valmennettuja. ManUn kokoiselle seuralle se on anteeksiantamatonta.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Pointtina vaan siis että ETH on ollut tuomassa tänä aikana 16 haluamaansa pelaajaa sisään, mutta vieläkin pelissä on ongelmia.
16 sisään tullutta pelaajaa, joo, mutta eivät nuo kaikki olleet mitään ten Hagin profiilihankintoja, joiden myötä hänestä voisi sanoa, no, oikeastaan yhtään mitään. Suoraan katsoin, että ainakin kuusi pelaajaa tuosta listasta on ihan jotain muuta kuin ten Hagin valintoja, siis pakkorakoja, ainoita hätävaihtoehtoja jne.

Pelissä on ongelmia, paljonkin, mutta syitäkin on useita - ten Hag itse tietysti isoimpana, mutta kyllä hän aikaa on ansainnut.

Valioliigassa on tällä hetkellä puolet joukkueista paremmin valmennettuja.
Tällä hetkellä näin on, ja se pitää korjata kiireesti. Tai no, sanotaan, että taktisesti parempia, sillä kokonaisvaltaisesti esim. Chelsea ei minusta todellakaan ole Unitedia paremmin valmennettu eikä ole Brentfordkaan.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Viime kausi oli ok tulos kaikkineen, mutta kyllä sen pelaamisen pitäisi kehittyä. ManU on kuitenkin ManU, mutta kuten aikaisemmin sanoit niin Valioliigassa on tällä hetkellä puolet joukkueista paremmin valmennettuja. ManUn kokoiselle seuralle se on anteeksiantamatonta.
Mä olen tästä vähän eri mieltä. Minusta Valioliiga on tällä hetkellä juuri valmennuksen osalta kovempi kuin koskaan.

On siinä iso ero kun gerrardien ja lampardien tilalla on emeryä ja de zerbiä. Lisäksi Bruce ja Big Sam osasto on jäänyt kokonaan pois. Ei tässä sarjassa ihan kauheasti helppoja pelejä nykyään ole.
 

Jeffrey

Jäsen
Oli se täällä jatkoajassakin melko yleisesti tunnustettu asia, että varsin pitkään United pärjäsi tiukan joukkuepelaamisen ja yksilöiden varassa. Maaleja päästettiin pitkään ja poikkeuksia lukuun ottamatta suhteellisen vähän, mutta yksilötasolla kyettiin se maali tai kaksi otteluun raapaisemaan ja näillä pisteet kotiin saamaan.

Joukkuepelaaminen kokonaisuutena on nyt alkukauteen ollut täysin uuden murroksen kourissa. Tulokset ja myös tekeminen ovat olleet pettymyksiä kun loukkaantumisten ohella niiden yksilökannattelijoiden on ollut hankaluuksia sopeutua uuteen eikä kaikki hankinnat ole olleet mitään heti-nyt hankintoja.

Back-to-basics ajattelu toisi Unitedille varmasti enemmän pisteitä. Pelattaisiin edelleen tiiviinä joukkueena ja odotettaisiin niiden yksilöiden iskevän omista paikoistaan. Ei tämä kuitenkaan ole se tapa jolla Unitedin tulisi pelata ja nyt kun rosteri on paras vuosiin, on ihan loogista ottaa se seuraava askel jotta pääsisimme takaisin sinne minne kuulutaan. Kasvukipuja tämä aiheuttaa. Pelaajat eivät tunnu olevan ihan sisällä pelissä ja ne joihin katseet ovat kääntyneet tuntuu jälleen ottavan joukkuetta liikaakin reppuselkään jotta saisivat asian itsekseen ratkaistua.

Itse en pidä tilannetta ihan niin pahana kuin moni muu täällä. Palace ottelu oli tyyppiesimerkki ottelusta jossa erinomaisesti organisoitu joukkue pääsi aikaiseen johtoasemaan ja sai hallittua ottelua sen jälkeen oman mielensä mukaan. Samainen valmentaja meinasi viedä Suomen jalkapallon arvokisoihin pelaten nollanollaa Serbioiden, Puolien ja Portugalien kanssa. Unitedilla oli ottelussa myös omat paikkansa vaikka toki muutamaa läheltäpiti ja käsipyyhkäsy tilannetta lähemmäksi olisikin pitänyt päästä. Vaikka Palace ottelussa olikin vahvasti aloillaan, oli se Unitedilta ehkä ehjin 90-minuuttinen vaikka esimerkiksi puolustuslinja oli hyvin repaleinen.

Valitettavasti jälleen ollaan siinä jossittelutilanteessa, että hankinta tarvittaisiin. Maguiren jääminen ja FFP haasteet johtivat siihen, että puolustuksen osalta lähdettiin kauteen hyvin kapealla materiaalilla. Tästä kapeasta materiaalista toppareista on tippunut ehkä se tärkein, ja laitapuolustajia 4 kappaletta - joista yksi hätävaran hätävara.

Kaikkikaikkineen siirtymäkausi tästä nyt taas tuli. Uskon kuitenkin, että EtH saa tämän ratkaistua ja ensikaudella ollaan taas vähän valmiimpia. Suuret rosterimuutokset menee pikkuhiljaa eteenpäin ja pääsee pelitapaan sisään. Lisäksi niitä seuraavia ratkaisevia hankintoja kyetään tekemään.

Vittumainen tilanne kun tuli nyt hankittua uusi telkkarikin, mutta ei se auta muu kuin viettää niitä vitutuksen tuomia unettomia öitä ja laskea niitä odotuksia uuden telkkarin tuomille iloille.
 

Jumo86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, JYP, NHL
Juu kyllä. Pointtina vaan siis että ETH on ollut tuomassa tänä aikana 16 haluamaansa pelaajaa sisään, mutta vieläkin pelissä on ongelmia. Kuten myös suuressa osassa noita hankintojakin.

Viime kausi oli ok tulos kaikkineen, mutta kyllä sen pelaamisen pitäisi kehittyä. ManU on kuitenkin ManU, mutta kuten aikaisemmin sanoit niin Valioliigassa on tällä hetkellä puolet joukkueista paremmin valmennettuja. ManUn kokoiselle seuralle se on anteeksiantamatonta.
Oishan se ihan kiva päästä näkemään kun olisi optimiavaus vaikka 5peliä terveenä että miten se pelin kehittyminen ja pelitapa mitä ETH haluaa joukkueen pelaavan näkyisi hieman pidemmässä juoksussa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Oishan se ihan kiva päästä näkemään kun olisi optimiavaus vaikka 5peliä terveenä että miten se pelin kehittyminen ja pelitapa mitä ETH haluaa joukkueen pelaavan näkyisi hieman pidemmässä juoksussa.

Postecogloun Spurs myi Harry Kanen juuri ennen kauden alkua. De Zerbin Brightonilla oli Valioliigan toiseksi pienin palkkabudjetti. Howe sai käsiinsä pystyyn mädäntymässä olevan seuran jossa oli divaritason pelaajia Valioliiga-liksoilla. Emery peri täysin sekaisin olevan ja huonosti valmennetun Villan Gerrardin jäljiltä.

ManUn pelaajat missasivat viime kaudella seitsemänneksi eniten pelejä, muut managerit saavat näkemyksensä ja pelitapansa esiin myös loukkaantumisilla ja heikommalla materiaalilla. ETH on vedonnut koko vuoden jo loukkaantumisiin, mutta silti pelaajia peluutetaan rikkinäisinä ja liikaa. Jotain pitäisi tehdä, siitä samaa mieltä tämän ketjun kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Postecogloun Spurs myi Harry Kanen juuri ennen kauden alkua. De Zerbin Brightonilla oli Valioliigan toiseksi pienin palkkabudjetti. Howe sai käsiinsä pystyyn mädäntymässä olevan seuran jossa oli divaritason pelaajia Valioliiga-liksoilla. Emery peri täysin sekaisin olevan ja huonosti valmennetun Villan Gerrardin jäljiltä.

ManUn pelaajat missasivat viime kaudella seitsemänneksi eniten pelejä, muut managerit saavat näkemyksensä ja pelitapansa esiin myös loukkaantumisilla ja heikommalla materiaalilla. ETH on vedonnut koko vuoden jo loukkaantumisiin, mutta silti pelaajia peluutetaan rikkinäisinä ja liikaa. Jotain pitäisi tehdä, siitä samaa mieltä tämän ketjun kanssa.
Sanoisin, että ETH on osoittanut saavansa joukkueen kuriin ja ruotuun, seuraava askel on sitten osoittaa olevansa hyvä manageri Valjuun. Paljonko tähän annetaan aikaa on ihan mielenkintoinen kysymys. Tällä kaudella vaihtaminen olisi idiotismia olettaen, että joku järki säilyy tuloksissa. Jos peli ei etene, niin kesällä pitää kysyä ilkeitä kysymyksiä. Kuudeskin sija on tällä hetkellä kuuden pisteen päässä, joten saatavissa on ihan karujakin sijoituksia, jos homma ei ala pelittämään.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Sky Germanyn mukaan Sancho siirtyy tammikuussa, todennäköisemmin lainalle kuin kokonaan. Dortmund todennäköisin kohde. Vaikka se pysyvä siirto jossain kohtaa saataisiin aikaan, niin turha kummoista siirtosummaa toivoa, palkkakin muodostunee ongelmaksi. Nämä perinteiset jargonit kuten monen muunkin kohdalla, jota yritetty kaupata ulospäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös