Manchester United FC 2023–2024 – ”This club belongs in the Champions League”

  • 286 084
  • 2 417

Jeffrey

Jäsen
Noita samanlaisia pelejä, joissa pelataan 95% asenteella tulee kaudesta toiseen ja nuo samat klipit voisi repiä oikeastaan miltä kaudelta tahansa: Bruno lähtee yli-innokkaasti prässäämään ja vastustajan ohittaessa hänet hän jää kiukuttelemaan, Rashford kävelee lähimpänä vastustajan pallollista pelaajaa tekemättä mitään ja niin edelleen. Se mestaruuteen vaadittava noin 90 pistettä Valioliigassa on millä tahansa pelitavalla ihan täyttä utopiaa niin pitkään kuin tuollainen touhu jatkuu. Sen vuoksi tuo ongelma pitäisi ihan ensin saada korjattua.

Bruno ja Rasse on aika erikoisia pelaajia. Yhdestä kulmasta viimeisen päälle joukkuepelaajia, toisesta kulmasta taas superitsekkäitä omaan sarakkeeseen pelaavia staroja.

Itse olen alkanut ihan vakavissani miettimään mahtuvatko he molemmat samaan aikaan kentälle? Onko heille kenties annettu liian vapaat roolit, joita pitäisi joukkueen menestyksen takia rajoittaa vai mistä on lopulta kyse?

Se on ihan selvää, että molemmat on omissa vahvuuksissaan ihan maailman kärkeä. Samalla kuitenkin ne heikkoudet osuu aika ikävästi yhteen ja näiden voimistaessa toisiaan on tekeminen välillä aika surkean näköistä. Prässääminen jää puolitiehen ja samalla ne hyökkäykset pysähtyy toisen näistä aivan liian vaikeaan yksilösuoritukseen, sen sijaan että rauhassa pyöriteltäisiin edes puolittainen oikea maalipaikkaa.

Silloin kun kaikki rullaa on kaikilla kivaa. Nyt kuitenkin kun ei ole enää Pogbaa, Frediä, Lingardia, Maticia, McTominayta, Maguirea, de Geaa, Martialia, Ronaldoa tai Jamesia niin jonkun muun pitää mennä itseensä jotta hyökkäyskolmikon tekeminen saadaan vaaditulle tasolle myös silloin kun kaikilla ei ole kivaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Tässä esimerkiksi Statman Daven video, jossa hän käy läpi Unitedin pelaamista ja myös tuon Brightonin ensimmäisen maalin vaihe vaiheelta:
Outo video, kuten Davella todella usein. Hän tavallaan tuo oikeat asiat esille taktisesta näkökulmasta, mutta huutaa silti sitä intensiteettiä huomaamatta, että pelaajat toteuttavat annettuja ohjeita:
- kärkiprässääjät, tässä tapauksessa Bruno ja Rashford, estivät säännönmukaisesti syöttölinjaa toppareilta laidoille keskialueella
-> kovan intensiteetin prässi olisi avannut joko laitaa tai lisää tilaa linjan taakse
- Licha ja Lindelöf olivat liian matalalla, josta syystä eivät päässeet merkkaamaan taskuihin pudonneita pelaajia, kuten Welbeck, Lallana ja Adingra.

Dave on oikeassa 442:sta, tietenkin, sitä on huudettu twitterissäkin jo viimeiset kolme vuotta. Toinen vaihtoehto on variaatio, joka näyttää periaatteessa 451:ltä. Tärkeintä on joka tapauksessa pitää laidat kiinni ja keskustassa miehitys. Vain toinen ei riitä.

Ensimmäinen maali tosin tuli epästabiilista tilanteesta ja pelin virtausta vastaan, joten se ei sikäli kelpaa esimerkiksi koko pelin kuvasta. De Zerbin ohjeistus pelata alhaalta leveämmällä tuli vasta tämän jälkeen. Unitedin samat muoto-ongelmat pysyivät silti koko pelin samanlaisina.

Brightonin molemmat maalit olivat kuitenkin enemmän seurausta intensiteetin puutteesta kuin pelitavallista ongelmista. Itse koen pelitavasta keskustelemisen melko turhaksi silloin, jos pelaajien intensiteetti ja asenne näyttää tuolta. Etenkin silloin, jos halutaan prässätä korkealta, niin kokonaisuus näyttää hirveältä heti, kun yksikin pelaaja jättää oman hommansa tekemättä.
Brighton loi 12 maalipaikkaa, joista 7 oli vaarallisia. Tuo on häkellyttävä lukema ja seurausta nimenomaan pelitavallisista ongelmista, sillä Brighton pääsi paikoille systemaattisesti samalla tavalla. Ymmärrän, että tuo näytti Unitedin osalta laiskuudelta ja välinpitämättömyydeltä, mutta se on seurausta taktiikan toimimattomuudesta:

Timanttiprässi on liian kapea -> tilaa laidoilla -> vastustajalla on liikaa syöttösuuntia -> Brightonilla oli lukuisia kymmenien syöttöjen ketjuja -> Unitedin prässi juoksi perässä turhaan ja väsyi -> Brightonilla on triggeri lähteä nopeaan hyökkäykseen -> Uniten väsynyt, väärässä muodossa ja / tai myöhässä.

Kuten sanoin aiemmin, korkea prässi ilman korkeaa puolustuslinjaa on itsemurha. Aina. Casemiro, Eriksen ja topparit näyttävät hitailta ja tyhmiltä, koska ovat jääneet alimiehisinä valtavaan tilaan korkean prässin ja liian matalan puolustuslinjan väliin.

Noita samanlaisia pelejä, joissa pelataan 95% asenteella tulee kaudesta toiseen ja nuo samat klipit voisi repiä oikeastaan miltä kaudelta tahansa: Bruno lähtee yli-innokkaasti prässäämään ja vastustajan ohittaessa hänet hän jää kiukuttelemaan, Rashford kävelee lähimpänä vastustajan pallollista pelaajaa tekemättä mitään ja niin edelleen.
Sellainen juttu, että prässääjänä Rashford on aktiivisempi ja intensiivisempi kuin vaikkapa Salah ja Mane, Brunosta puhumattkaan. Se, mikä erottaa United-kaksikon Liverpoolin vastinparistaan, on, että jälkimmäisellä on ollut huippuunsa hiottu pelitapa, Rassella ja Brunolla ei (paitsi Olen jälkimmäisellä kokonaisella kaudella, mutta silloin prässättiin vain keskialuetta, ei korkealta). Mutta aina voi heittää asennekortin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Ehkä tästä Bayern-pelistä pitää ottaa positiiviset matkaan:

Ten Hag lähti peliin selvästi edellisestä pelistä oppineena: peli oli melkein 30 minuuttia hyvin hallussa, ja suunnitelma toimi aika hyvin. Onanan lipsautuksen jälkeen peli hajosi, tuli hajaantuneisuutta ja seisoskelua. Harmillinen juttu Onanan puolesta, mutta luotan kyllä hänen luonteeseensa nousta tuosta vahvempana. Itse hän sanoi haastattelussa näin:

"It’s my responsibility [to talk to the media], because of me we didn’t win — and I have to learn from it. I have a lot to prove, because to be honest my start in Man United is not so good. After my mistake we lost control of the game — I'm the one who let the team down. The team was good, we didn’t win this game because of me."

Suoraselkäistä puhetta.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ehkä tästä Bayern-pelistä pitää ottaa positiiviset matkaan:

Ten Hag lähti peliin selvästi edellisestä pelistä oppineena: peli oli melkein 30 minuuttia hyvin hallussa, ja suunnitelma toimi aika hyvin. Onanan lipsautuksen jälkeen peli hajosi, tuli hajaantuneisuutta ja seisoskelua. Harmillinen juttu Onanan puolesta, mutta luotan kyllä hänen luonteeseensa nousta tuosta vahvempana. Itse hän sanoi haastattelussa näin:

"It’s my responsibility [to talk to the media], because of me we didn’t win — and I have to learn from it. I have a lot to prove, because to be honest my start in Man United is not so good. After my mistake we lost control of the game — I'm the one who let the team down. The team was good, we didn’t win this game because of me."

Suoraselkäistä puhetta.
Arvostettavaa, että kantaa vastuun. Silti, ainoastaan yksi maali oli todella Onanan syy ja muista maaleista pitää jokaisen pelaajan kantaa vastuu. Eli Manu ei hävinnyt Onanan takia vaikka on yksi syypää. Positiivinen Manun kannalta se, että kyllä niitä maalejakin saavat tehtyä vaikka pelitapa onkin ihan hukassa. Väläyksiä hyvästä pelistä, mutta pitää saada hyviä 90 minuuttisia pelejä alle.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tykkään myös siitä, että Onana sanoi sometimes shit happens eikä sitä perus anteeksi kun ollaan näin surkeita. Onana on päästänyt viidessä viime matsissa keskimäärin 2.8 maalia, joten hankala tuota on kehua vaikka hyvät puolet ovat ilmiselvät.

Reguilon on sentään ollut postiivinen yllätys.
 

Jeffrey

Jäsen
ETH nosti tuosta Onanan hörpystä esiin myös sen, että maalipaikalle päästiin luvattoman heikosti. Onhan tuossa esimerkiksi Eriksenin tekeminen melko koomista. Ryntää ensin Sanesta ohi ja sen jälkeen nostaa selän suoraksi eikä edes yritä lähteä perään. Toisessa maalissa tuli lönkötellen Gnabryn perässä ja oli merimailin hänen perässään pallon mennessä maaliin. Neljännessä maalissa taas Bruno ja McT katsoi vierestä nappisyötön lähtemistä.

Jos nyt jotain hyvää, niin ongelmat ovat melko selkeitä. Kuitenkin jos 3 maalia teet Munchenissa niin ainakin piste pitäisi saada mukaan. Viime kaudella jo tehtiin vähän maaleja, mutta silloin rautainen puolustus takasi niitä tiukkoja voittoja. Nämä asiat huomioiden pysyn kuitenkin positiivisena siitä, että nopea ja merkittävä suunnanmuutos on ihan mahdollinen. Negatiivisesti ajatellen johtajuuden puute aiheuttaa melkoisen riskin todelliselle lässähtämiselle, mikäli voittoja ja itseluottamusta ei aleta saada alle.

Ja hei Martial oli aivan ilmiömäinen kentälle tultuaan! Tuo vaihto olisi tullut tehdä jo paljon aikaisemmin. Onneksi Erikseniä ei enää roikotettu väkisin 90 minuuttia, joten jotain on opittu.
 

Buster

Jäsen
Tuli nukuttua valtaosa toisesta puoliajasta, mutta mitenkäs tuo McTominay pelasi kun netissä video esim. yhdestä ei-hyvältä näyttävästä yksittäisestä tilanteesta. McT tullut 10 minuuttia aiemmin kentälle vaihdosta, menettää pallon vastustajalle 100-0 n. 30 metrin päässä Bayern-maalista. Ja lähtee sitten hölkkävauhdilla alaspäin kun Bayern lähtee iskemään vastaan. Tähän kun vielä joku mainitsi, että McTominaylla oli vissiin 22 pallokosketusta Brighton-ottelussa keskikentän keskustassa ottelussa, jonka hän aloitti avauksessa ja pelasi 85 minuuttia. Se on aikas vähän.

Ja kun tuota juttua on taas kiertänyt, että pelaajilla ei ole kurinalaisuutta siihen prässipelaamiseen ja työmoraali ei ole riittävällä tasolla, niin ollaan taas vanhassa tutussa pisteessä jos tuon asian hyväksyy tuollaisenaan. Eli että joku joukkueen sisällä mädättää tuota työntekoa ja siitä voi sitten alkaa pelaajien nimilistasta katsoa, ketkä kaverit siellä on edellisistä siivouksista selvinneet ja keiden isojen nimien siellä kopissa pitäisi näyttää esimerkkiä ja johtaa kentällä pää alhaalla ilman ylimääräistä teatteria. Se olisi vähän kipeämpi ja vakavampi paikka sellaisten karsiminen, jos se eteen tulisi.

Mutta katsellaan nyt kun sairastupa tyhjenee (jos tyhjenee, saisi edes Mountia ja Amrabatia juoksemaan keskikentälle) ja otteluohjelmankin jyrkkä ylämäki vähän loiventuu, että missä mennään ja mikä on suuntana. Turhautumista joukkueessa ainakin on valtavasti, mutta se nyt voi nollautua jo parilla hyvällä tuloksella. Tähän alkaa jo kannattajanakin turtua, tätäkö se oli kannattaa Liverpoolia tuossa vähän aikaa sitten.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Jos ennen peliä olisi sanottu, että lopputulos on 4-3 Bayernille, niin olisin pitänyt tuota jopa todella kovana suorituksena. Nyt kuitenkin jälleen kerran sai vaipua uneen paskanmaku suussa eilisten peliesitysten jälkeen. Mielestäni numerot mairittelevat Unitedia todella paljon ja tosiasiassa 28 minuutin jälkeen kentällä oli pelkästään kotijoukkue. Varsinkin toiselle puoliajalla oltiin pelillisesti jälleen niin pahassa mankelissa, että pelkästään kotijoukkueen huono viimeistely esti todellisen persraiskauksen. Nuo Unitedin lopun maalit johtuivat kyllä mielestäni enemmän Bayernin löysästä puolustamisesta ja työmoraalista ottelun ollessa jo ohi.

minun on todella vaikea käsittää, mihin se otteluiden alun hyvä työmoraali katoaa aina sillä sekunnilla, kun vastustaja tekee ensimmäisen osuman Unitedin verkkoon. Joukkueessa on Casemiron kaltaisia legendoja ja liuta kokeneita pelaajia, mutta silti melkein joka pelissä sama kaava toistuu. Joukkueessa on pelaajia, joiden pelkästä kehonkielestä näkee jo, että tämä peli oli tässä. Oli tuossa eilisessä muutamia hyviäkin asioita, kuten alun hyvin toiminut hyökkäyspään ja keskikentän prässi, sekä paineen helppo purkaminen omista, mutta jotenkin itselle ei vaan välity tuosta joukkueesta sellainen asenne, että mennään vaikka läpi harmaan kiven, jos tilanne niin vaatii.

Onanasta on jo paljon puhuttu, mutta itseä vähän huolestuttaa tuo torjuntatyöskentely. Jo nyt lyhyellä otannalla miehen selän taakse on lipsahtanut parikolme aivan liian helppoa maalia. Loppupeleissä sillä jalalla pelaamisella ei ole mitään merkitystä, jos et saa hoidettua sitä ykkösduuniasi, että ottaa palloja kiinni. Aina voi haastatteluissa olla kuinka viilipyttymäinen ja ottaa syyt niskaan ties mistä, mutta ainut asia mikä ratkaisee on otteet kentällä. Lähiaikoina tullaan näkemään, onko miehestä kestämään Unitedin ykköspussarin paineet.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Samaan aikaan kun Eriksenin ja McTominayn löysästä puolustamisesta saa katsella klippejä joka puolelta, Fred nappasi kuudennen voiton kuudessa pelissä. Thanks God!
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Licha on loukkaantunut. Siltä se on näyttänytkin sen jalan kanssa. Lindelöfillä ja Evansilla mennään.
 

Jeffrey

Jäsen
Oli tuolla huhuja, että Hannibal avaisi. Tämä voisi tarkoittaa Casemiroa topparina? Ilmeisesti Varane, Amrabat ja Mount ottavat jonkinlaiset alkulämmöt ja katsotaan pääsisikö joku penkille.
 

Barney

Jäsen
Tykkään myös siitä, että Onana sanoi sometimes shit happens eikä sitä perus anteeksi kun ollaan näin surkeita. Onana on päästänyt viidessä viime matsissa keskimäärin 2.8 maalia, joten hankala tuota on kehua vaikka hyvät puolet ovat ilmiselvät.
Onanan kohdalla on myös nostettava esille se, että virheiden jälkeen mikään ei muutu hänen pelaamisessaan. De Geassa ärsytti se, että virheiden jälkeen se pelaaminen muuttui aina entistä passiivisemmaksi. Virheitä sattuu kaikille, mutta niistä on päästävä välittömästi yli. Onana vaikuttaa henkisesti sen verran kovapäiseltä kaverilta, että en epäile hänen onnistumistaan yhtään. Nyt on alkukaudesta pari helppoa mennyt sisään, mutta eiköhän nuo virheiden määrät ajan kanssa tuosta vähene.

Nyt on kahdessa ottelussa putkeen United aloittanut ottelun erinomaisesti, sen jälkeen vastustaja on tehnyt ottelun avausmaalin, minkä jälkeen Unitedin paketti on hajonnut ihan totaalisesti. Kollektiivina joukkue ei tunnu kestävän takaiskuja lähellekään samalla tavalla kuin Onana, joten nyt toivotaan jonkunlaista reaktiota joukkueen johtavilta pelaajilta. Vähän ylikova taklaus, yli-innokas prässijuoksu tai mikä tahansa triggeri, millä näytetään muulle joukkueelle, että takaiskusta huolimatta se oma tekeminen ei saa veltostua.

Pisteitä on tärkeä saada tänään, mutta vielä tärkeämpää on nähdä tasapainoinen esitys koko joukkueelta.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Licha on loukkaantunut. Siltä se on näyttänytkin sen jalan kanssa. Lindelöfillä ja Evansilla mennään.
Licha vielä kun menee tilanteisiin aina todella kovaa ja jos siinä jalassa on kohta mitä pitää varoa, niin varmasti vaikuttaa pelaamiseen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Mbeumolta kohtuu passiivisagressiivinen taputus keskityksestä, mikä meni 5 metriä yli.
 

Spartacus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Melkein pakkovoitto edessä ja toppareiksi saadaan Lindelöf ja Evans, huh huh..

Mielenkiintoista kuitenkin nähdä miten peli sujuu poikkeavalla formaatiolla. 4-2-3-1 on ollut oikeastaan aina se muoto jolla Ten Hag on Unitedia peluuttanut, nyt 4-3-3.

Ei saisi Burnley-peli jännittää näin paljon, mutta minkäs teet.
 

Spartacus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On kyllä vaikean näköistä Unitedin peli. Formaatio muuttui, ongelmat säilyivät. Arkaa peliä molemmissa bokseissa. Ja tuo Rashford, jumalauta, nyt joku saatanan roti, flegmaattinen ja laiska. Toivottavasti vaihdetaan heti puoliajalla vaikka Garnachoon.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Aloitetaan sillä, että Bruno on maailmanluokan pelaaja. Aivan maailman kirkkainta tähtikategoriaa, eikä pelkästään tuon ihan ok volley-voittomaalinsa takia, vaan nimenomaan siksi, että hän on säännöllisesti joukkueen tärkeimpiä palasia kaikilla pelin osa-alueilla. Tänään Burnleyä vastaan aivan totaalinen statement-peli.

Nuori Hannibal oli silti itselleni se MOTM. Hän ei näy ns. helpoissa tilastoissa, mutta kun ruvetaan lukemaan juoksumääriä, sprinttejä, kuljetuksia, screenejä, syöttöjen vastaanottoja paineen alla, takapaineita, irtopallojen voittoja (7kpl!) jne., tilanne alkaa olla ihan eri. Toivottavasti saisi levätä ainakin toisen Palace-pelin aikana mahdollisimman paljon, ettei hänestä tule seuraavaa sairaslomalaista.

Tuon lisäksi peukut luonnollisesti Hojlundille ja Evansille, jotka olivat aivan erinomaisia. Loput pelaajista... eivät olleet. Varsin vaikeaa tuntuu olevan yhtenäisen pelitavan löytämisessä, mikä on tavallaan ymmärrettävää, mutta samalla saatanan ärsyttävää katsella telkkarista. Otetaan tästä matkaan kauden ensimmäiset vieraspisteet, ja vieläpä top9-seuraa vastaan (aakkosilla mitattuna).
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Rashfordille pitää antaa aikaa tuon Hojlundin kanssa, koska ei ole tottunut pelaamaan ysin kanssa. Jahka alkavat löytää toisensa ja ajatella samalla tavalla, jälki voi olla vaikka kuinka tuhoisaa. Tässä pelissä on jo kourallinen esimerkkejä siitä.
“You have to understand the dynamics have changed [with Hojlund coming in]. We've spoken to each other, we've done a lot of work off the pitch, probably that the coaching staff don't even know [about] because it's just between me and him. But I just want to understand his game and he wants to understand my game as quickly as possible.”
- Marcus Rashford



 

Enjoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
“You have to understand the dynamics have changed [with Hojlund coming in]. We've spoken to each other, we've done a lot of work off the pitch, probably that the coaching staff don't even know [about] because it's just between me and him. But I just want to understand his game and he wants to understand my game as quickly as possible.”
- Marcus Rashford



Tässäkin ottelussa kyllä edelleen (toki täysin ymmärrettävästi) näkyi, etteivät Marcus ja Rasmus vielä ole kirjan samalla sivulla. Hieman (tai aika paljonkin) kärjistetysti sanoen näytti siltä, että jokainen Rashfordin valinta oli tänään väärä; kun piti syöttää, hän laukoi / kuljetti, ja kun piti laukoa / kuljettaa, hän syötti.

Tämä ei kuitenkaan ole kaksikko, jonka tekemisestä olisin huolissani. Muuten kollektiivisesti huolestuttavia ongelmia on vielä useita. Etenkin pelin avaamisen mallit ovat jopa hämmentävän pahasti hukassa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Eilisestä jäi vähän sellainen olo, että ihan ok matsi mutta ei riemunkiljahduksia, jospa se postiivinen kierre tästä lähtisi pyörimään…

Onana ja topparit pelasivat hyvän pelin ja vaikka Evans keräsi kehut niin Lindelöf pelasi hyvin solidin matsin, jonkinlainen porrastus näillä kahdella oli niin, että Evans ei ollut missään vaiheessa linjan alin pelaaja. Reguilon jatkoi pirteitä otteita, toivottavasti ei ollut pahempi vamma.

Live-seurannassa vähän veikkailin, että Amrabat saattaa joutua laitapakiksi ensi pelissä. Sitä en kyllä toivoisi koska mielestäni McTominay on ollut heikko näissä peleissä, jotka on avannut eikä Casemiroa vieläkään oikein pääse kehumaan.

Hannibalin esitys oli tosiaan erinomainen. Aivan loppuun asti jaksoi juosta ilman minkäänlaista merkkiä väsymyksestä, valtava työmäärä mutta sen lisäksi on selkeästi futari, lämmittää sydäntä aina ulkosyrjäsyötöt ja pienet nostot omille. Kun Fredin kaltaisen pelaajan perään on tullut huudeltua jokaisessa sunnuntaikirkon ehtoollispöydässä, niin Hannibal toi sen saman työmäärän ja energian mutta luovuutta on enemmän. Jatkossa Hannibalin kohdalla isoin kysymys on hermokontrolli, on luonteeltaan aika tuittupää ja vastustajat tulee häneen kyllä iskemään jos hyvät otteet jatkuu.

Hyökkäskolmikosta Rashford oli se heikoin lenkki. Hidastaa peliä liikaa eikä eilen oikein mikään tuntuvat onnistuvan, en ymmärrä miksi piti roikottaa loppuun asti kentällä kun muutenkin pelaa niin paljon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös