Manchester United FC 2023–2024 – ”This club belongs in the Champions League”

  • 289 764
  • 2 441

Barney

Jäsen
Juu, kyllä näin. Mutta eiköhän sellainen tulisi joka tapauksessa kun uutta sopimusta sorvataan, oli pohjalla siirtokorvausta tai ei.
Ne vain tuppaavat ilmaiseksi siirtyvien pelaajien kohdalla olemaan aika lailla kovempia. Kilpailuhan sen hinnan aina määrittää, mutta jos Kane on ensi kesänä siirtymässä ilmaiseksi, niin eiköhän siihen kisaan ilmottaudu aika moni joukkue mukaan. Monestihan noissa ilmaissiirroissa se hankinnan kokonaishinta voi muodostua jopa suuremmaksi, kun pelaajalle ja agentille maksetaan älyttömät allekirjoitusbonukset ja monesti se viikkopalkkakin on kovempi kuin siirtokorvauksella siirtyvällä pelaajalla.

En nyt lähtisi vielä hirveästi haaveilemaan Kanesta, sillä

A) United hankki juuri 75 miljoonalla kärkipelaajaan, jota tuskin on ajateltu penkinlämmittäjäksi
B) Kanella voi hyvin olla kiinnostavampiakin vaihtoehtoja kuin United
C) Kane olisi huhujen mukaan pyytänyt tänä kesänä Unitedilta yli 600 000 euroa/viikko. Tuo on yli kaksi kertaa enemmän kuin Rashford tienaa ja rikkoisi joukkueen palkkarakenteen ihan täysin
 

Jeffrey

Jäsen
Bayern lienee Harrylle varmin tie pokaaliin, mutta toisaalta ei välttämättä europokaaliin. Hänhän tosiaan saisi ensi kesänä valita seuran vapaasti, tosin Bayern taitaa siltikin olla ainoa jolla on kyky/halu vastata hänen palkkapyyntöönsä.

Unitediin ja Harryyn liittyven Harry on halunnut Harryn Spursiin. Virallista tarjousta eivät ole vielä tehneet, mutta kenties Unitedilla olisi saumansa hyötyä Levyn paniikista ja Harryn kadehtituista puheenlahjoista?
 
Juu, kyllä näin. Mutta eiköhän sellainen tulisi joka tapauksessa kun uutta sopimusta sorvataan, oli pohjalla siirtokorvausta tai ei.

Eivät nähdäkseni ole mitenkään vertailtavissa. Ilmaisella siirrolla saapuva sopimukseton pelaaja voi neuvotella kaikkien rahaseurojen kanssa ja kilpailu nostaa hintaa. Kuten @Barney totesi, niin nuo ilmaiset siirrot voivat olla kokonaiskustannuksiltaan lopulta kalliimpia kuin sopimuksenalaisena siirtokorvauksella hankittuna.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Eivät nähdäkseni ole mitenkään vertailtavissa. Ilmaisella siirrolla saapuva sopimukseton pelaaja voi neuvotella kaikkien rahaseurojen kanssa ja kilpailu nostaa hintaa. Kuten @Barney totesi, niin nuo ilmaiset siirrot voivat olla kokonaiskustannuksiltaan lopulta kalliimpia kuin sopimuksenalaisena siirtokorvauksella hankittuna.
Haaland on kanssa hyvä esimerkki kun siirtyi ulosostopykälän turvin alehintaan (60 miljoonaa) mutta palkka on 850 k viikossa ja Haalandin taustaporukoille meni 40 miljoonaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Kanesta puheen ollen on hyvä huomata, että Unitedissa osa johtavista scouteista oli hankintaa vastaan. Argumentteina oli mm. että
- pelaaminen on muuttunut
- kehitystä ei ole tapahtunut
- hän putoaa liian alas

Ja tämä Andy Mitteniltä, eli pitää satavarmasti paikkansa.

Toisin sanoen, ei ole mitään takeita, että United haluaisi Kanen. Panostus olisi niin valtava, että pelaajan pitäisi olla kaikilta osiltaan täysi homerun-napakymppi, ja ilmeisesti Unitedissa ei ajatella että Kane olisi tätä. (Itse olen hieman eri mieltä; minusta Kane olisi lähes 10/10 profiili, mutta nämä nyt ovat näitä).
 

Spartacus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En nyt lähtisi vielä hirveästi haaveilemaan Kanesta, sillä

A) United hankki juuri 75 miljoonalla kärkipelaajaan, jota tuskin on ajateltu penkinlämmittäjäksi
B) Kanella voi hyvin olla kiinnostavampiakin vaihtoehtoja kuin United
C) Kane olisi huhujen mukaan pyytänyt tänä kesänä Unitedilta yli 600 000 euroa/viikko. Tuo on yli kaksi kertaa enemmän kuin Rashford tienaa ja rikkoisi joukkueen palkkarakenteen ihan täysin

Eikös meidän kannattajien tehtävä ole haaveilla ja kärsiä? Erityisesti United-kannattajien.
Mutta joo vakavammin sanottuna, erityisesti kohdat A) ja C) ovat painavia pointteja.

Hojlund on vielä aika katsomaton kortti ja jos hän ei olekaan tulevaisuudessa takuuvarma 20 maalin hyökkääjä, niin mestaruus nro. 21 siirtyy yhä kauemmaksi tulevaisuuteen. Oma luotto Hojlundiin on kyllä vankka, mutta aikaa hän varmaan tulee tarvitsemaan.
Tuollainen tähtitieteellinen palkka olisi ongelmallinen palkkarakenteen kannalta juuri kuin sitä ollaan samassa vähän kestävämmälle tasolle. 600k viikossa on jotain ihan posketonta. Toki en usko, että Bayern maksaisi Kanelle koskaan mitään tuohon viittaavaakaan.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Kyllähän nähdäkseni Kaneen liittyvät spekulaatiot on taakse jäänyttä elämää Unitedin osalta. Nyt päädyttiin parikymppiseen Hojlundiin ja en kyllä enää ensi kesänä näe järkeä 31 v Kanen hankinnassa, vaikka kuinka saataisiin "ilmaiseksi". Jos nyt ensi kesänä näyttää siltä, että hyökkääjä on saatava, niin sitten vaan kaikki merkit keskelle ja Osimhenin perään.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
No niin, nyt voipi vastailla. Lomareissulla tuli vähän palautetta kun tulin näpytelleeksi jatkoaikaan toista tuntia samalla kun lapset uudelleensisustivat kahvilaa ja juoksentelivat autoteillä. "Sanot niille siellä että jatkat Suomesta käsin" jne.

Tämä ei vain aukea itselleni, että miten tuo valeysin rooli auttaa siinä keskelle leikkaamisessa? Kun eihän Sanchon ongelma ole siinä keskustassa pelaaminen, vaan ongelma on se, miten tuolta oikealta laidalta pääsee sinne keskustaan.
Nimenomaan Sancholle on tuottanut ongelmia tietyt keskellä pelaamisen lainalaisuudet, etenkin pallottomana. Hänellä on ollut vaikeuksia täyttää tiloja keskikentällä silloin kun painollisen puolen tuki on vastustajan toimesta ylimiehitetty, mikä liittynee toki osaltaan fyysisyyden puutteeseen, mutta vielä selkeämmin siihen, ettei hänelle tule luonnollisesti tuon kaltaiset tukitoimet. Nythän hän on tarjonnut itseään pelattavaksi alhaalta asti keskellä, mikä on ehdottomasti uutta hänen pelaamisessaan. Samoin nyt tuossa keskellä pelaamisessa on nähty keskikaistalta pallon jakamista kummallekin laidalle (myös pitkiä progressiivisia kuljetuksia), joissa Sancho on luonnollisesti ollut vähemmän osallisena, kun on pelannut laidalla.

Mitä tulee tuohon keskelle leikkaamiseen, niin kyllä, se on ollut Antonyn ja esim. Ziyechin osaamisaluetta, mutta se ei missään olosuhteessa ole ainoa tapa pelata tai siirtyä keskemmälle. Mikään pelitapa ei ole riippuvainen vain yhdenlaisesta ominaisuudesta tehdä peliä, eikä varsinkaan ten Hagin, jonka systeemissä on todella paljon joustavuutta. Sancho ei noita leikkauksia tee, mutta hyvänä suunnan muuttajana liikkuu kyllä keskelle paljonkin. Toisaalta vielä tehokkaammin hän pääsee keskustaan syöttökombinaatioilla, joissa hän on aivan erityisen taitava. Tätä auttaa sekin, että Brunon kanssa pelaaminen oikealla laidalla oli viime kaudella niin saumatonta ja se, että sekä AWB että myös Dalot osaavat tukea tätä hyvin. Viime kaudella esim. Leicester- ja Spurs-peleissä Sancho ja Bruno vaihtelivat paikkoja tuolla oikealla puolella upeasti, ja heitä oli sangen vaikea lukea pois.

Eli etenkin tuolla ylimmällä kolmanneksella, jossa mm. Antonyn leikkaukset tapahtuvat, mitään ongelmaa keskelle siirtymisessä ei ole.

Oikeajalkaisen pelaajan on vain selvästi vaikeampi leikata oikealta laidalta keskelle kuin vasenjalkainen pelaajan. Jos haluaa leikata sisään, niin vastustajan puolustaja on ohitettava käytännössä aina vasemmalta puolelta, jolloin joudut antamaan sen seuraavan syötön/keskityksen/laukauksen vasemmalla jalalla. Kun Sancho ei myöskään ole erityisen nopea pelaaja, niin hänelle ei myöskään oikein sovi mikään linjan taakse juoksevan laiturin rooli.
Tämä ei osu mitenkään Sanchoon, joka a) ohittaa puolustajia todella tehokkaasti ja b) tekee sen molemmilta puolilta. Ja Sanchoko ei ole nopea pelaaja? Pallo jalassaan yksi nopeimpia laitureita, joita Euroopasta löytyy ja pallottomanakin varsin nopeasti kiihdyttävä ja huippunopeudeltaankin lähes Antonyn veroinen.

Uskon, että mielikuva hitaasta / ei-niin-nopeasta pelaajasta on syntynyt, koska ensimmäisellä kaudellaan Unitedin pelaaminen oli aivan sekaisin ja toisella kaudella hänellä oli omat vaikeutensa totuttautua peliin, jossa keskellä ei ollut puolustusmuotoa venyttävää keskushyökkääjää mukana. Jos taas katsoo, miltä pelaaminen näytti Dorressa, niin Sancho oli aivan huiman nopea.

Rashford puhui juuri hyvin Nevillen haastattelusta tuosta, kuinka oikeajalkaisena on vaikea pelata sisään leikkaavana laiturina oikealla laidalla. Liikkuminen ei ole luontevaa ja etenkin keskeltä laidalle levittäminen sekä vastustajan puolustajan haastaminen ovat kuulemma huomattavasti vaikeampaa kuin vasemmalla. Yleensähän se oikeajalkainen oikea laituri pelaa melko lähellä sivurajaa, mutta se ei taas sovi ten Hagin filosofiaan muuten kuin pelinavausvaiheessa.
Rashford puhui omasta pelaamisestaan, mutta ongelmana tässä on se, että Rashford ja Sancho ovat keskenään täysin erilaiset pelaajat. Sancho on pallo jalassaan peliä rytmittävä kympin ja laiturin hybridi, Rashford laiturin ja keskushyökkääjän välimalli, eräänlainen inverted attacker. Ja keskeistä on nyt huomata, että Sancho on nimenomaan omimmillaan välikaistalla, ei laidan läheisyydessä. Siis pallollisena. Eli sikälikin tuo profiili sopii ten Hagille ja Unitedille, kun Bruno voi ajaa aivan laidalle, ja laitapakit vaihtelevat laidan läheisyydessä tehtävistä nousuista aivan keskustan late runeihin, kuten viime kaudella nähtiin.

Mitä tulee tuohon pakotettuun ennalta-arvattavuuteen, niin se kyllä kuvaa Antonya, ei huomattavasti monipuolisempaa Sanchoa.


Toisaalta tuo hyökkäysalueen "minimum width" on ihan keskeinen osa koko ten Hagin pelifilosofiaa, joten en usko, että hän haluaa lähteä tuosta tinkimään. Kun laitapakit tekevät vielä enemmän undelappeja kuin overlappeja, niin käytännössä se tarkoittaa sitä, että oikea laituri joutuu pitkälti syöttelemään vasemmalla jalallaan. Vaikka Sancho pystyy pelaamaan molemmilla jaloilla, niin ei se silti ihan luontaista ole, kun kyseessä ei ole mikään Dembelen tyylinen molempijalkainen pelaaja.
Toistan vielä tässäkin, että Sancho ei todellakaan ole tullut tunnetuksi lähellä sivurajaa pelaavana laiturina, vaan nimenomaan välikaistalla nopeita ohituksia tekevänä ja ahtaissa väleissä syöttöjä jakelevana laiturina. Youtube on pullollaan Sanchon highlight-koosteita, joista voi hyvin kurkata, miten hän syöttelee ja ohittelee hyökkäyksissä.

Laitetaan loppuun sekin, että yksi syy peluuttaa Sanchoa valeysinä preseasonilla on taatusti ollut tuo Hojlundin selkävamma, joka luultavasti pitkittää debyyttiä jonkin verran.
 

Barney

Jäsen
Ja Sanchoko ei ole nopea pelaaja? Pallo jalassaan yksi nopeimpia laitureita, joita Euroopasta löytyy ja pallottomanakin varsin nopeasti kiihdyttävä ja huippunopeudeltaankin lähes Antonyn veroinen.
Jos luet tuon lainauksen uudestaan, niin en puhunut mitään nopeudesta pallon kanssa, vaan puhuin nopeudesta nimenomaan linjan taakse juostessa. Siinä Sancho ei ole nopeuden tai ajoitusten osalta tasoa Rashford/Garnacho. Eikä tuollainen rooli sovi myöskään hänen ominaisuuksilleen.

Nopea katsaus muiden isojen seurojen viime kauden eniten pelanneista oikeista laitureista:

City: Mahrez - vasenjalkainen
Arsenal: Saka - vasenjalkainen
Pool: Salah - vasenjalkainen
Newcastle: Almiron - vasenjalkainen
Spurs: Kulusevski - vasenjalkainen

Real Madrid: Rodrygo - vasenjalkainen
Barcelona: Raphinha - vasenjalkainen
Bayern: Gnabry - oikeajalkainen
PSG: Messi - vasenjalkainen

Kuten tuo lista näyttää, niin aika vähän niitä oikeajalkaisia pelaajia pelaa säännöllisesti oikealla laidalla. Samoin tuo listaus myös näyttää mielestäni sen, että noita laadukkaita oikeita laitureita on oikeasti maailmassa todella vähän. Mahrez ja Messi pelaavat tulevalla kaudella huumorisarjoissa, joten ei tuonne jää enää oikeasti kovia nimiä kuin Salah ja Saka sekä varauksin Rodrygo. Joku Raphinha on oikeasti maailman top-5 tasoa vakituisesti oikealla laidalla pelaavien osalta, mikä kertoo, että tuon pelipaikan pelaajista on pulaa. Cityn osaltakin Mahrezin korvaajaksi on huhuttu Raphinhaa ja Dokua. Tuo on parasta, mitä markkinoilta tuohon rooliin saa.

On ihan mahdollista, että Sancho pelaa tulevalla kaudella myös oikealla laidalla, sillä sinne ei ainakaan kauden alussa ole muita varmoja vaihtoehtoja kuin Antony. Mielestäni spekulaatiot siitä, että tuo harjoituskaudelta tuttu valeysi oli jotain treenausta oikean laidan pelaamiseen on melkoista toiveajattelua. Jos loogisesti katsoo, millä tavalla ten Hag on asiaa julkisesti kommentoinut ja pre-seasonin sekä viime kauden perusteella Sanchoa peluuttanut, niin ten Hagin papereissa Sanchon parhaat pelipaikat menevät kaiken järjen mukaan näin:

1/2 - valeysi
1/2 - vasen laita
3 - oikea laita

Toki vasemmalle laidalle on paljon tunkua ja mikäli Hojlund sopeutuu nopeasti Unitediin, niin voi olla, että sitä peliaikaa on Sancholle tarjolle eniten oikealla laidalla. Nähdäkseni kuitenkaan oikein mikään ei viittaa siihen, että Sancho tällä hetkellä taistelisi avauspaikasta oikealla Antonyn kanssa. Jos Antony aloittaa kauden huonosti ja joutuu penkitetyksi, niin sitten tilanne voi muuttua. Toki, jos peilaa esimerkiksi viime kauteen (ja harkkapeliin Realia vastaan), niin on ihan hyvin mahdollista, että tuossa tilanteessa Bruno avaa oikealla Sanchon sijaan.

Ja todetaan vielä se ettei itselläni ole mitään sitä vastaan, että Sancho pelaa oikealla, vaan kommentoin asiaa nimenomaan todennäköisyyksien perusteella. Tällä hetkellä huippujoukkueissa oikealla laidalla pelaavat pääosin enemmän maaliuhkaa tuovat vasenjalkaiset pelaajat, ten Hagin joukkueessa oikea laituri on ollut myös vasenjalkainen, viime kaudella ten Hag peluutti mieluummin Sanchoa vasemmalla kuin oikealla ja tällä pre-seasonilla on tullut tutuksi jo viime kaudella tutuksi tullut kokeilu keskustassa. Tämän lisäksi ten Hagilta kysyttiin pre-seasonilla tuosta Sanchon valeysi-roolista, johon hän vastasi “He's doing well in that role, Jadon is the best in positions, in central positions when he can have involvement."
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Ja todetaan vielä se ettei itselläni ole mitään sitä vastaan, että Sancho pelaa oikealla, vaan kommentoin asiaa nimenomaan todennäköisyyksien perusteella.
Tässä se keskeisin ero varmasti onkin, minä kun kommentoin siitä näkökulmasta, mikä voisi toimia kaikkein parhaiten tähän saakka nähdyn potentiaalin perusteella. Minusta kaikkien todisteiden valossa Antonyn peluuttaminen oikealla Sanchon sijaan on valtaisa downgrade.

Siinä Sancho ei ole nopeuden tai ajoitusten osalta tasoa Rashford/Garnacho. Eikä tuollainen rooli sovi myöskään hänen ominaisuuksilleen.
Tähän sen verran, että Sancho oli kyllä aivan eliittiä juuri linjojen taakse juoksuissa Dorren aikanaan, ja hänen huippunopeutensa on suurempi kuin esim. Garnacholla. Mutta totta, rooli on hyvin erilainen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks

Kauppa olisi sitten kätelty ja 30 miljoonaa puntaa kauppasummana. Toivottavasti myös Maguiren palkka meni kokonaan West Hamin maksettavaksi.
 

Barney

Jäsen

Kauppa olisi sitten kätelty ja 30 miljoonaa puntaa kauppasummana. Toivottavasti myös Maguiren palkka meni kokonaan West Hamin maksettavaksi.
Ainakin aiempien huhujen mukaan Unitedille jäisi tuosta korvattavaksi yhteensä n. 10 miljoonaa puntaa Maguiren palkkoja. Joka tapauksessa mielestäni hyvä diili, jos saadaan 20 miljoonaa joukkueelle käytännössä turhasta leveyspelaajasta. Ja tärkeintä on, että tuolla myynnillä saadaan lisää tilaa joukkueeseen ja käyttökelpoinen toppari Maguiren tilalle. Saa Shaw'kin tulevalla kaudella keskittyä pelaamaan parhaalla pelipaikallaan.
 

Jeffrey

Jäsen
Sanchon osalta hyvä muistaa myös se, että tässä nyt on oikeastaan koko hänen United aikansa pelattu ilman sentteriä. Koko United aikakaudella Sancho on saavuttanut yhden ainoan syöttöpisteen joka on voitu määritellä keskitykseksi tai läpisyötöksi, joka nyt on kuitenkin sitä laitapelaajan perustekemistä. Jos taas perataan tilastoja syvemmälle niin sieltä selkeiten erottuva asia on se, että keskitysmäärät olivat Dortmund aikakaudella noin nelinkertaiset nyt United aikakauteen verrattuna. Tässä ehkä on aiheellista kysyä: A) Kenelle hän olisi Unitedissa keskittänyt? B) Kuka tällaisesta keskityksestä olisi kyennyt viimeistelemään tai edes saamaan laukauksen maalia kohden?

Tilastoista voidaan kuitenkin päätellä, että vaikka syöttömäärät ovat tippuneet dramaattisesti - on Sancho kyennyt laadukkaampaan pallojen toimitukseen Unitedissa. Esimerkiksi viime kaudella Sancho toimitti eläviäpalloja noin kolmanneksen vähemmän Dortmundin tasoihin verrattuna, mutta laukaukseen päättyneitä toimituksia oli vain noin 17% vähemmän. Tilastoja hieman vääristää myös se, että Dortmundissa oli kulma- ja vapaapotkuvastuussa
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Maguiren kaupassa kumpikin voitti. West Ham saa laadukkaan topparin, United saa rahaa ja saa raivattu pukokoppiin tilaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Maguiren kaupassa kumpikin voitti. West Ham saa laadukkaan topparin, United saa rahaa ja saa raivattu pukokoppiin tilaa.
Ja Maguire saa ison roolin, jota kautta pystyy pysymään Southgaten topparistossa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Kiitos vaan ManU jälleen.
Tosin jos Southgatella on mitään älliä päässä, niin puolustuslinja on lähtökohtaisesti muotoa
Shaw - Colwill - Stones - Walker - Trippier/James

...mutta eipä sillä kyllä ole. (Ja oikeasti Maguire on ollut aika hemmetin hyvä tuossa kolmen topparin vasemmanpuoleisena pelaajana).
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Todibosta:
















Olisi kaikin mahdollisin puolin lähes täydellinen pari Lichalle. Ei yhtä täydellinen kuin Kim Min-jae olisi ollut, koska pääpeliä pitää vielä kehittää paljon, mutta toisaalta potentiaali on vielä korkeammalla. Mutta joo, olisivat toisiaan hienosti tukevat profiilit ainakin seuraavissa:

Avainsyötöt / pitkät syötöt (M) - Kuljetukset (T)
Blokit (M) - Irtopallot (T)
Syötönkatkot (M) - Pallonhallinan voittaminen (T)
Kaksinkamppailut (MT)
Taklaukset (MT)
Prässin kestävyys / prässin purkaminen (MT)

Pistää kehräämään.
 

Spartacus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hurja on ollut muutos rosterissa sen jälkeen kun Erik Ten Hag otti ohjat. Piti ihan laittaa paperille, että hahmotti koko kuvan. Osa lähteneistä oli jo toki varmoja ennen kuin tiedettiin edes uuden managerin nimeä viime vuoden keväänä. Ja tietty kierto on normaalia, mutta melkoinen suursiivous tässä on tehty reilussa vuodessa.

Lähteneet: De Gea GK, Maguire CB, Jones CB, Telles LB, Matic DM, Pogba CM, Iqbal CM, Mata ATM, Lingard ATM, Perreira ATM, Elanga LW, Cavani CF, Ronaldo CF

Tulleet: Onana GK, Martinez CB, Evans CB, Malacia LB, Casemiro DM, Eriksen CM, Mount ATM, Antony RW, Hojlund CF

Junnuista edustukseen ovat nousseet ainakin Mainoo CM, Garnacho LW, Pellistri RW. Muitakin voi tulla tai esim. Pellistri saattaa lähteä lainalle.

Mahdollisia lähtijöitä ovat vielä Henderson GK, Bailly CB, Williams LB, McTominay DM, Fred CM ja Van De Beek CM. Myyntien toteutuessa lisää pelimiehiä on tulossa toiseen suuntaan.

Kovasti on ovi käynyt ja hyvä niin. Sitten jos katsoo paljonko on tullut rahaa sisään ja paljonko sitä on käytetty, niin eihän se kovin kaksista bisnestä ole ollut. Mutta joukkue on parempi, joka lienee se tärkein asia ja voi sanoa, että vaikeiden vuosien ja kauden 21-22 katastrofin jälkeen on selkeästi käännetty uusi sivu seuran historiassa. Englannin ja Euroopan huipulle on vielä matkaa, mutta suunta on sentään selvä.
 

Jeffrey

Jäsen
Kovasti on ovi käynyt ja hyvä niin. Sitten jos katsoo paljonko on tullut rahaa sisään ja paljonko sitä on käytetty, niin eihän se kovin kaksista bisnestä ole ollut.

Ei ole ei. Toisaalta tätä kokonaislaskelmaa parantaa kummasti myös se jos ottaa palkat ja palkkiot mukaan tähän arviointiin. Näistä lienee tullut kymmeniä miljoonia vuosisäästöjä.

Joku voi toki aina sanoa, että ollaan myös menetetty rahaa. Kenties, mutta niin vaan se on tänä kesänä tehty uusi paitamyyntiennätys vaikka siellä ei Pogban tai Ronaldon kaltaista myyntivalttia olekaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös