Manchester United FC 2021–2022 – it’s time to win trophies

  • 318 446
  • 3 029

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nunez, Tchouameni ja Timber olisi varmaan sellainen realistinen kolmikko hankkia. Niihin ei kuitenkaan menisi kuin 150-200 miltsiä ja kaikki kuitenkin tulisi sellaisille tärkeille paikoille. Nuo muut nimet Ricestä alkaen on vaan niin hintaisia että tuota kolmikkoa kannattaa lähteä tavoittelemaan. Toki laatu maksaa eihän siitä mihinkään pääse.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Matic oli pari ekaa kautta erinomainen. Sitten se ennestään verkkainen liike hidastui pykälän ja enää ei ihan riitä.

Hidastempoisemmassa liigassa Matic voi olla edelleen todella kova sana ja en kyllä yllättyisi jos Mourinho poimii miehen Roomaan. Matic on kamppailijana vahva ja syöttötaito on erittäin hyvä. Liike ei vaan enää riitä esim. Pogban vierellä pelaamiseen, mutta hei kellä riittää? Kante varmaan ainut.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Bruno ollut kentän huonoin pelaaja tänään ja selvästi.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Taas vaikeimman kautta kautta voitto kotiin. Elanga pitänee varmaan pistää laitapakiksi, hyvin hoiti hommansa lopussa. Dalot ja Telles taas voisivat pysyä katsomossa. Ja edelleen myös Rashford voisi pysyä treenikentällä ja katsomossa. Aivan turhake tällä hetkellä. Pitäisiköhän Rassen hakea reserveistä itseluottamusta takaisin?

Mata on kyllä rauhallinen pallon kanssa ja miehelle soisi enemmänkin minuutteja. Bruno sen sijaan, en tiedä mitä sanoa. Surkea suoritus tänään.

Ai niin, Rolle teki vaparimaalin!!
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
On tuo kyllä uskomatonta millä kyntämisellä ollaan jotenkin taas Top-4 taistossa mukana. Ei se top 4 sijoitus edelleenkään todennäköinen ole mutta saadaan vähän panosta Arsenal ja Liverpool matseihin.

Ronaldolla nyt 15 liigamaalia kasassa.
 

Buster

Jäsen
Rolle antoi ottelun parhaan pelaajan pallonsa Unitedin vaihtopenkillä olleelle 17-vuotiaalle Alejandro Garnacholle, joka on ollut ikänsä Ronaldo-fani (tai ehkä se sai vain kantaa pallon koppiin). Pelannut mm. seiskalla ja 2020 kun siirtyi Atleticon organisaatiosta Unitedin, niin mainitsi halunsa emuloida Ronaldoa olleen yksi tekijä siirrolle. Eli sitten jos siitä tulee maailmanluokkaa, niin siirtynee Real Madridiin.

Äitinsä kautta Argentiinaa edustava - ja sielläkin jo A-maajoukkueessa mukana ollut - Garnacho vissiin sai twitterissä runtua argoilta, kun oli yhteiskuva Rollen kanssa ja tägätty #goat.

Rollella ja Elangallakin on vissiin suhteet kunnossa. Hyvä jos mentoroi.

Pogba on kyllä siinä mielessä joukkueen kasvot tältä alisuorittamisen ajalta, että ei tule ikävä. Vaikka sitten palaisikin jossain muualla siksi keskikentän voimalaitokseksi, mitä maajoukkueessa ja Juventuksessa oli. Status ja kontribuutio eivät kohtaa, ja hän tai agenttinsa itkee joka välissä jostain mediassa. En tarjoaisi edes 200k viikossa, vaan päinvastoin ajaisin kaverin lentokentälle. Toki on aina ikävää, kun omat fanit buuaa omalle pelaajalle, mutta yleensä se on kuitenkin jotenkin pelaajan itsensä aiheuttamaa. Huonot otteet, kyseenalainen sitoutuminen ja nyt jatkuva "saatanpa kesällä lähteä tai sitten en" -veivailu. Ikään kuin olisi esiintynyt niin hyvin, että täällä seurattaisiin henkeä pidätellen tuota saagaa, että nouseeko piipusta tummaa vai valkoista savua. Eli että nimenomaan meidän pitäisi vakuuttaa hänet, että hän haluaa jäädä tänne, koska hän on niin hyvä ja arvokas pelaaja. Eikä toisinpäin, että Pogban pitäisi osoittaa olevansa hintansa ja jatkosopimuksen arvoinen, mitä hän ei ole ollut sitten Mourinhon ajan ja ei sielläkään loppua kohti.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tuosta Garnachosta oli vasta juttua että ManU aika huolella yrittää ottaa iisisti pojan sisäänajamisen kanssa eikä hypetetä liikoja kun on nähty mitä pahimmillaan voi tapahtua jos nuori pelaaja saa liikaa kaikkea liian nopeasti.

Itse toivon että Ronaldo jatkaa ensi kauden. On ongelmat mutta ainut pelaaja joka joukkuetta tällä hetkellä kantaa. Ei nuo kaksi hattutemppua ole vahinkoja ja taistelee vielä liigan maalipörssin voitosta. Haluaisin vielä nähdä mitä saa aikaan kun saataisiin tuo laitapakkien pelaaminen taas kuosiin ja oikeasti laatupalloa boksiin.

Laitapakit ovat nousseet vähän vaivihkaa ongelmaksi kun Shaw oli viime kaudella sarjan parhaita pelipaikallaan jos ei paras ja AWB:kin ekalla kaudella huippuhyvä. Nyt kun Shaw on loukkaantumiskierteessä ja AWB:n peli näyttää siltä, että mikään ei tule selkärangasta ja kaikki itseluottamus on viety, niin ei jumanpaska. Uusi valmentaja toivottavasti saa revittyä nämä takaisin omalle tasolleen. Telles ja Dalot osaa nousta mutta ei puolustaa.

Brandon Williamsin lainakaan ei ole tainnut mennä ihan putkeen, kun hetken aikaa näytti että hänkin tulee nousemaan varmaksi edarin pelaajaksi. Yksi jokeri on Chong joka on varmaan niitä harvoja onnistuneita lainapelaajia (Garnerin lisäksi). Chong on pelannut urallaan siis laiturin lisäksi keskikenttää ja wingbackia ja kaikki tuntuu onnistuvan. Tässä on yksi mahdollisuus, koska viihtyy enemmän oikealla ja osaa puolustaa. Alkukausi oli hänellä vahva mutta loukkaantuminen katkaisi kauden, nyt taas palannut pelikuntoon. Joka tapauksessa hänkin olisi rotaatiopelaaja.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Itse toivon että Ronaldo jatkaa ensi kauden. On ongelmat mutta ainut pelaaja joka joukkuetta tällä hetkellä kantaa. Ei nuo kaksi hattutemppua ole vahinkoja ja taistelee vielä liigan maalipörssin voitosta. Haluaisin vielä nähdä mitä saa aikaan kun saataisiin tuo laitapakkien pelaaminen taas kuosiin ja oikeasti laatupalloa boksiin.
Gary Neville on antanut Unitedin pelaamisesta parhaan luonnehdinnan, jonka olen kuullut: a team of moments. Tämä on jotenkin niin osuvaa, koska se pätee joukkueen lisäksi melkeinpä kaikkiin sen osasiin sekä koko kauteen samoin kuin yksittäisiin peleihin. Unitedilta on nähty ehkä kaksi ehjää ysikymppistä ja lopuissa matseissa on ollut siellä täällä hyviä hetkiä. Pelillisesti joukkue on kuitenkin ollut suorastaan surkea eikä mitään johdonmukaisuutta tai tasaisuutta ole ollut.

Ronaldo on ollut kuin Unitedin henkilöitymä; valtavan nimekäs, muutamat hienot hetket, jotka eivät kuitenkaan merkitse juuri mitään, koska pelillisesti on ollut niin kamalan huono.

Unitedin hyökkäyspelaaminen on ollut koko kauden (ei edes hirveän) karrikoiden sitä, että yritetään etsiä Ronaldo hinnalla millä hyvänsä. Se on sekoittanut hyökkäämisessä aivan kaiken, mikä vielä viime kaudella toimi. Ja siihen nähden 15 maalia on kyllä valitettavan vähän, sillä muutoin maalintekijöitä ei tietenkään ole. Tämä ei ole sinänsä Ronaldon itsensä vika, vaan hänet rekrytoineiden olisi pitänyt aavistaa ongelmat, jota hänen tulostaan voisi seurata. Toistan edelleen, että United ei tarvinnut maalintekovoimaa joukkueeseensa.

Eritoten ongelmallista juuri Ronaldon hommaaminen oli siksi, että hän ei ikänsä, muttei myöskään oman pelityylinsä puolesta ole sellainen työteliäs keskushyökkääjä, jota United olisi voinut hyödyntää parhaiten, vaan melko staattinen target ja boksipelaaja. Pääasiassa Ronaldo ei ole toiminut Unitedissa juuri lainkaan. Pari hattutemppua ja hieno eka peli eivät saa tätä muuttumaan (muuten kuin tähtisilmäfanipoikien mielissä). Toisin sanoen koko kauden mittakaavassa Ronaldo on kaikkea muuta kuin kantanut hyökkäystä, ja siten hänen jatkonsa ensi kaudella olisi aivan kolossaalinen virhe. Eikä vähiten sen takia, että nyt seuraan on tulossa todella potentiaalinen uusi valmentaja, joka ansaitsee uuden ja järkevän alun pestilleen.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Eritoten ongelmallista juuri Ronaldon hommaaminen oli siksi, että hän ei ikänsä, muttei myöskään oman pelityylinsä puolesta ole sellainen työteliäs keskushyökkääjä, jota United olisi voinut hyödyntää parhaiten, vaan melko staattinen target ja boksipelaaja.
Eikö Ronaldo kuitenkin mene pelaajana aika samaan muottiin kuin Benzema ja Lewandowski ja molemmat pystyy pelaamaan huippujoukkueessa.

Ihan mietin lähinnä sitä voiko modernissa joukkuefutiksessa olla tämän tyypin kärkipelaaja vai pitääkö sen olla mallia ”Firmino”, joka tekee ajokoirana töitä? Lukaku sitten toisena esimerkkinä, joka ei ole sopeutunut Chelsean systeemiin ja menee pelaajana samaan kategoriaan ns. old school keskushyökkääjänä.

Ylipäätään ei kai posin kirjoittaminen Ronaldosta ihan kuitenkaan fanipoikaa tee?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Eikö Ronaldo kuitenkin mene pelaajana aika samaan muottiin kuin Benzema ja Lewandowski ja molemmat pystyy pelaamaan huippujoukkueessa.
Mun makuun eivät mene samaan muottiin, ei ainakaan Benzeman kanssa, jolla on kuitenkin selkeästi enemmän pallotonta tekemistä kuin Ronaldolla. Lewasta en osaa niin hyvin sanoa mitään kun en Bundesligaa katso, mutta mitä olen lukenut, niin hänkin osallistuu puolustuspeliin suht aktiivisesti jne. Bayernissa kuitenkin joka tapauksessa vaaditaan ihan älyttömän paljon vähemmän kuin Valioliigan huipulla, enkä todellakaan haluaisi häntä Unitediin.


Ihan mietin lähinnä sitä voiko modernissa joukkuefutiksessa olla tämän tyypin kärkipelaaja vai pitääkö sen olla mallia ”Firmino”, joka tekee ajokoirana töitä?
Toki voi. Firminohan nyt on aikamoinen anomalia huippujengin keskushyökkääjänä. Ei ole välttämätöntä, että töitä tehdään pää märkänä kuten Cityssä ja Poolissa kaikki hyökkääjät tekevät, mutta oletus on, että pallottomana pitää osallistua joukkuepelaamiseen. Ronaldon kohdalla United antaa tässä ison tasoituksen muille isoille, etenkin kun hyökkääminenkin perustuu lähes yksinomaan Ronaldon löytämiseen. Se taas on käytännön pakko, koska Ronaldo itse pelaa niin, ettei hänestä ole hyötyä, ellei pallo löydä hänen jalkaansa tai päähänsä sopivalla paikalla. Tällaisen osaa jokainen huippujengi lukea pois, ik. eristää koko pelaajan.

Huomio, etten nyt tässä erityisesti dissaa Ronaldoa, vaan puhe on siitä, miten epäsopiva on nykyisellään on Valioliigaan tai ainakin Unitediin.

Ylipäätään ei kai posin kirjoittaminen Ronaldosta ihan kuitenkaan fanipoikaa tee?
Ei teekään. Itsekin annan valtavasti posia tuosta nuorten tsemppaamisesta - etenkin Elangan on ottanut suojiinsa sen epäonnistuneen pilkun jälkeen ja muutenkin. Ja onhan ne hattutemputkin hienoa historiaa. Se vain tässä pointtina, että kauden kohdalla ne eivät muuta kokonaiskuvaa.

Sanotaan vielä loppuun, että Ronaldo ei ole the ongelma, vaan yksi monista. Puolustamisen reikäisyydelle hän ei juuri mitään mahda jne.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Jatketaan monologia aika helvetin paljon synkemmällä uutisella:

Yksi Ronaldon lapsista, toinen vastikään syntyneistä kaksosista on kuollut. Hyi helkkari kun meni taas tunteisiin, vaikka vaikeassa maailmassa eletään muutenkin. Ei yhtään kivaa tällainen. Voimia Ronaldolle ja perheelle.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Jatketaan monologia aika helvetin paljon synkemmällä uutisella:

Yksi Ronaldon lapsista, toinen vastikään syntyneistä kaksosista on kuollut. Hyi helkkari kun meni taas tunteisiin, vaikka vaikeassa maailmassa eletään muutenkin. Ei yhtään kivaa tällainen. Voimia Ronaldolle ja perheelle.
Järkyttävä uutinen. Mutta eikös vaimo ollut viimeisillään raskaana, ettei nuo (kaksoset siis) vielä olleet syntyneet, vai onko minulta mennyt ohi? Joka tapauksessa, kamala kohtalo, voimia koko perheelle!
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Järkyttävä uutinen. Mutta eikös vaimo ollut viimeisillään raskaana, ettei nuo (kaksoset siis) vielä olleet syntyneet, vai onko minulta mennyt ohi? Joka tapauksessa, kamala kohtalo, voimia koko perheelle!
Mun silmiin ei ole osunut tietoa siitä, mikä se laskettu aika tms olisi ollut, mutta kuten Ronaldon ja puolisonsa tiedotteessa sanottiin, kaksosista toinen selvisi synnytyksestä hengissä, luojan (ja hoitohenkilökunnan!) kiitos. Kaksosten odotuksesta tiedotettiin talvella, ehkä joskus joulukuussa, joten varsin pitkällä tuo raskaus on ollut. Harvoinhan kaksoset ihan täyttä aikaa masussa viettävät ja muutenkin noihin liittyy enemmän riskialttiutta kuin yhden lapsen raskauksissa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Olen lueskellut noita ten Hagin taktiikoita ja peluuttaa aika samantyyppistä peliä kuin Pep ja peluuttaa joko
4-3-3 tai 4-2-3-1 formaatioita. Hyökkääminen tapahtuu paljon laitojen kautta ja laiturien pitää olla leveällä. Sancholle tämä sopii varmasti erinomaisesti, samoin Diallolle. Rashfordin kohdalla en osaa sanoa onko hän tässä systeemissa laitapelaaja vai keskushyökkääjä?

Laitapuolustajien pitäisi myös pystyä antamaan peliä edistäviä syöttöjä rakennusvaiheessa ja periaatteessa toimia alemman keskikenttäpelaajan roolissa. Shaw on tähän varmasti erittäin hyvä mutta kuulostaa siltä, että AWB:lla voi tehdä tiukkaa, todella hankala nähdä häntä tuossa roolissa ja en yllättyisi vaikka tulisi yllätyssiirto kesällä pois jos oikealle hommataan nimekkäämpi laitapakki, mikä lienee todennäköistä.

Keskikentän kahden alemman pelaajan pitäisi kyetä hyökätessä nousemaan ylemmäs ja tästä syystä Matic varmaan sanoi heippa, koska jalka ei riitä tähän rooliin (Matichan pelaa usein roolia jossa on puoliksi melkein toppari). Donny puolestaan Ajaxissa pelasi Ten Hagin alaisuudessa tuota kymppipaikkaa, joten varsin mielenkiintoista on jakavatko tuota roolia Brunon kanssa vai laitetaanko toista näistä johonkin toiselle paikalle? Declan Rice olisi aika täydellinen tuohon varmistavan alemman keskikenttäpelaajan rooliin, koska pystyy tekemään peliä ja tarjoamaan hyökkäysuhkaa. Hinta on toki aivan järkeeeettävä, joten voi olla että joku nuorempi budjettiratkaisu on todennäköisempi.

Hyökkäyspäässä pitäisi sitten syvällä makaavaa puolustusta vastaan pelata välillä selkä maaliin päin ja tarjota yhden kosketuksen pelejä. Donnylle tämä tulee selkärangasta kun hänen pelejään ManU:n paidassa katsoi. Martial tekee usein samaa, samoin Lingard, joten näille kahdelle voisi hyvinkin olla sijaa ensi kauden joukkueessa.

Keskityksiä tullaan antamaan paljon mutta yleensä laitapuolustaja antaa sen syötön alaspäin ja keskikenttäpelaaja toimittaa pallon boksiin kuten esim. City tekee KDB:n kautta ja ManU:ssa tuon pelaajan on pakko olla pääosin Bruno (koska Pobga lähtee 95% varmuudella).

Ajaxissa näitä palloja sitten laittaa pussiin Haller, josta ten Hag on jotenkin saanut kuorittua huippumaalintekijän. Katselin noita Hallerin maaleja ja valtaosa on noita puttauksia eri asennoista viiden metrin säteellä maalista tai pallo saadaan pelattua hänelle jalkaan boksin sisällä syötöllä suorasta hyökkäyksestä. Aivan samoja maaleja mitä Ronaldo on yksi maailman parhaista laittamaan sisään. Tästä syystä en edelleenkään ymmärrä miksi monen mielestä Ronaldo olisi ehdottomasti saatava pois ensi kaudella.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Tästä syystä en edelleenkään ymmärrä miksi monen mielestä Ronaldo olisi ehdottomasti saatava pois ensi kaudella.
Hieno teksi ensinnäkin. Tähän kohtaan vastaan omasta puolestani, että Ronaldoa en halua pois koska on hyvä tekemään boksimaaleja, vaan koska pelaaminen rajoittuu vain niihin boksimaaleihin ja se taas hankaloittaa ja rajoittaa joukkueen hyökkäyspelaamista merkittävästi. Jos Halleriin verrataan, niin hän prässää yli tuplasti enemmän, antaa enemmän peliä edistäviä syöttöjä, blokkaa enemmän ja voittaa kolme kertaa enemmän pääpalloja. Myös juoksee enemmän. Toisin sanoen; on joukkueelleen pelillisesti hyödyllisempi olkoonkin, ettei ole likellekään yhtä hyvä maalintekijä boksissa - ainakaan muutaman kauden otannalla.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
@V-G- toki tässä on myös se inhimillinen puoli, että jokaiselle pelipaikalle ei voida lähteä ostamaan uutta miestä ja joitain kompromisseja joudutaan tekemään.

Keskikentän pohjapelaaja (yksi vai kaksi kpl?) ja oikea laitapuolustaja ovat ne ehdottomat must-hankinnat. Greenwoodin, Cavanin ja Lingardin (?) poistuttua myös hyökkäykseen on ostettava ainakin yksi pelaaja. Tästä syystä epäilen, että vielä Ronaldosta luovuttaisiin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
@V-G- toki tässä on myös se inhimillinen puoli, että jokaiselle pelipaikalle ei voida lähteä ostamaan uutta miestä ja joitain kompromisseja joudutaan tekemään.
Toki. Ja siis 15-20 pelin Ronaldo kelpaisi itsellenikin vallan mainiosti, koska se antaisi mahdollisuuden sopeuttaa peluuttamista vastustajan ja tilanteen mukaan. Se toisaalta kysyisi aika paljon valmentajalta sekä etenkin Rollelta itseltään, että sopeutuisi tuollaiseen. Mitä tapahtuisi seuran ja joukkueen hengelle - en tiedä. Tuollaista kun ei ole missään koskaan tehty hänen kohdallaan. Mutta nyt sellaiselle olisi aika, jos Valioliigassa haluaa vielä pelata.

(Souness oli ihan oikeassa).
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Benficassa maali per peli tahtia paukutellut Darwin Nunez se taitaa olla vahvimmin huhuissa kärkipelaajaksi?

Mitä tulee Ronaldoon niin kovasti on youtube täynnä videoita Maguire-Ronaldo kaksikosta, miten Ronaldo käy kättelemässä omat pelaajat tunnelissa kapteenin tyyliin ja Maguire ei tuuleta Ronaldon vaparimaalia jne. eli jotain tuolle asialle pitää tehdä. Nauha Ronaldolle tai sitten viikko yhdessä Mykonoksella kännissä lapsia ja aikuisia hakaten, niin jospa se siitä. Ehkä joku keskinäinen mutapainikin voisi ilmaa puhdistaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Joo, Maguirelta alkaa olla tekosyyt loppu. Kapteenin nauha lienee menossa joka tapauksessa jonkun toisen hauikseen ja siinä samassa lienee avarin paikka menetetty, koska a) Lindelöf ja Varane ovat parempia ja b) United on ilmeisesti ihan tosissaan hommaamassa keskuspuolustajaa.

Jos nyt noista useammassa kuin yhdessä lähteessä mainituista hankintakohteista tehdään listaa, niin ne ovat:
2 kpl keskikenttäpelaajia
keskushyökkääjä
laitapuolustaja
keskuspuolustaja ja
maalivahti, mikäli Henderson lähtee (lainalle tai kokonaan).
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Joo, Maguirelta alkaa olla tekosyyt loppu.
Onhan tämä vähintäänkin koomista että Olen isoimmat hankinnat Maguire ja AWB ovat ne joiden periaatteessa pitäisi olla ensi kesänä liipasimella, jos katsoo tämän hetkisiä otteita kentällä.

Hetken aikaa sitä ajatteli että jotain jatkuvuutta olisi saatu mutta taas sitä ollaan tilanteessa ”uusi valmentaja, uudet pelaajat”.

Ehkä sitä pitää itsekin lähteä sinne Mykonokselle.

Todellisuudessa Maguiren suhteen en ole vielä menettänyt toivoa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Todellisuudessa Maguiren suhteen en ole vielä menettänyt toivoa.
En minäkään koska viime ja toissa kauden tasolla hänestä on vielä hyötyä. Se, mikä tuossa pistää huolettamaan on virheiden syiden säännönmukaisuus. Maguirella tuntuu olevan todella huono kausi sen suhteen, miten hän näkee kentän ja etenkin lähellä tapahtuvat asiat. Siitä johtuu sitten se jatkuva höntyily ja koomisen näköiset stiplut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös