Major League Baseball

  • 330 356
  • 2 270
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Kun tuli taas tartuttua tuohon MLB.tv:n loppukauden tarjoukseen ($10 oli tuossa alkuviikosta, mutta viime päivinä hinta oli enää vaivaiset $3 !!!) jolla näkee ainakin runkosarjan lopun rajoituksetta ja postseasonista ainakin joitain pelejä, niin varmasti tulee nyt seurattua. Pudotuspelien kohdalla oli tosinmaininta "selected games", mutta en mitään täsmennystä asiaan löytänyt, joten katsotaan mitä nähdään.
Tähän täytyy vielä sen verran kommentoida, että kyllä sieltä pitäisi ihan kaikki playoff-matsit nähdä. "Selected games" koskee pohjoisamerikkalaisia, joille tuota palvelua ensisijaisesti markkinoidaan. Me suomalaiset saamme oikeastaan tämän ansiosta MLB.tv:n kuin puoli-ilmaiseksi. Jenkit ja kanukit näkevät MLB.tv:stä lähinnä niitä matseja, joita ei näytetä valtakunnallisilla tai kyseisen alueen paikallisilla tv-kanavilla. Eli esim. Washingon D.C.:ssä asuva MLB.tv-tilaaja ei näe Nationalsin tai Oriolesin pelejä, jotta paikallinen tv-kanava MASN ei menettäisi katsojia. Koska postseason-pelit tulevat kaikki valtakunnallisilta tv-kanavilta, blokkaillaan niitä jenkeiltä. Vastaavasti NFL:ää ei ole ennen tätä kautta striimattu lainkaan jenkeissä, koska kaikki pelit runkosarjasta lähtien tulevat valtakunnallisesta tv:stä. Näin ollen NFL Game Pass on ollut pelkästään ei-pohjoisamerikkalaisille suunnattu palvelu, ja siitä on joutunut maksamaan aika suolaista hintaa.

Katselin vähän viime yön matseja, ja täytyy kyllä taas hämmästellä tuota St. Louis Cardinalsia, joka siis pelasi ison vierasottelun Pittsburghissa. Joukkue oli aivan kusessa läpi matsin, kun oma sisäpeli ei lähtenyt käyntiin, aloitussyöttäjä Lance Lynn antoi vapaataipalia ja sijoitti syöttöjään miten sattuu. Kahdesti pesät olivat täynnä Lynnin syöttäessä, ja muistaakseni molemmilla kerroilla (ainakin toisella kertaa) taulussa oli tällöin vähemmän kuin kaksi paloa. Näistä tilanteista selviäminen vaati mm. Jayson Heywardin onnistuneen polton takakentältä kotipesään backup-sieppari Cruzille, joka tuuraa loukkaantunutta Yadier Molinaa. Seitsemännessä vuoroparissa Peter Bourjosin polvi osuu pallontavoittelutilanteessa tulokassensaatio Stephen Piscottyn päähän. Piscotty jää maahan makaamaan pitkäksi aikaa, ja osa joukkuekavereista pelkäsi hänen jopa halvaantuneen (myöhemmin sairaalassa onneksi selvisi, että kyseessä ei ole kuin lievä päävamma).

Mutta niin vaan Cards pitää nollan vastustajan juoksusarakkeessa, ja hoitaa homman kotiin yhdeksännessä vuoroparissa. Juuri tällaisen luonteenlujuuden ja paineensietokyvyn takia Cardinals on joka ikinä vuosi playoffeissa, ja myös menestyy siellä. Se on niinsanotusti voittamisen kulttuuria.
 
Viimeksi muokattu:

Histo

Jäsen
Viime yön jälkeen jaossa on yksi pudotuspelipaikka ja American Leaguessa läntisen divisioonan voitto.

National Leaguessa St. Louis Cardinals varmisti lohkovoiton ja samalla koko MLB:n parhaan runkosarjatuloksen möyhentämällä Pittsburghin doubleheaderin toisessa osassa keskiviikkoiltana 11-1. Cards on ainoa joukkue sai kasaan tämän vuoden runkosarjassa 100 voittoa. Kaikki pudotuspelipaikat Nationalissa olivat selvillä jo tiistaina LA Dodgersin voitettua Giantsit ja varmistettua läntisen divisioonan voiton. Mets ja Dodgers kohtaavat siis toisessa divisioonasarjassa, jonka kotietu ratkaistaan viimeisen viikonlopun aikana. Joukkueet lähtevät tasoista (89 voittoa molemmilla), Mets pelaa kotona Nationalsia ja Dodgers Padresia vastaan. Mets voitti runkosarjakohtaamiset 4-3, eli sille riittää tasatilanne. Toisessa divisioonasarjassa Cardinals saa vastaansa villi kortti-pelin voittajan eli Piratesin tai Cubsin. Tuon ottelun kotietu on myös varmistamatta, mutta Pirates lähtee viikonloppuun kahden voiton etumatkalta. Milwaukeen vieraana viimeiset pelit pelaava Cubs voitti runkosarjapelit Piratesia vastaan 11-8. Pittsburgh kohtaa viimeisessä sarjassa kotona Cincinnatin.

Nationalin kärki
100 - 59 Cardinals
89 - 70 NY Mets
89 - 70 LA Dodgers
- - - - - - - - - - - - - - -
96 - 63 Pirates
94 - 65 Cubs
--------------------------
83 - 76 Giants
81 - 78 Nationals

American Leaguessa seurahistorian 10 000:nnen voiton viime yönä ottanut Yankees sekä Rangers varmistivat pudotuspelipaikat, molemmat kahden vuoden tauon jälkeen. Toronto Blue Jays voittaa itälohkon ja Kansas City Royals keskilohkon. Yankees on varmasti villi kortti-pelin toinen osapuoli ja läntisessä divisioonassa Rangers joko voittaa tai pelaa villi kortti-pelissä. Houston Astros on tällä hetkellä toisella villi kortti-paikalla, mutta Angels ja Minnesota Twins hengittävät niskaan yhden voiton päässä. Astrosilla on myös mahdollisuus vielä päästä tasoihin Rangersin kanssa divisioonan kärkeen, jolloin joukkueet pelaisivat Arlingtonissa tiebreaker-pelin siitä kumpi jää villi kortti-otteluun.

Americanin voitosta pelaavat Blue Jays ja Royals, jotka lähtevät viimeiseen viikonloppuun tasoista (92 voittoa molemmilla). Blue Jays pelaa viimeisen sarjansa Tampassa ja Royals puolestaan Minnesotassa, jossa kotijoukkue havittelee edelleen pääsyä villi kortti-peliin. Koska American League voitti All Stars-pelin heinäkuussa juoksuin 6-3, on pelissä kotietu loppuun asti, eli divisioona- ja liigamestaruussarjojen jälkeen Americanin voittanut joukkue saa kotiedun World Seriesiin. Toronto voitti joukkueiden runkosarjakohtaamiset 4-3. Sarjaa pitkään kesällä johtanut Royals on viimeisestä 26 pelistä saanut saldon 10-16 ja Twins puolestaan on viimeisestä 11 pelistään kerännyt saldon 8-3. Yankees tarvitsee yhden voiton viimeisestä sarjastaan Baltimore Oriolesia vastaan saadakseen villi kortti-pelin kotistadionilleen Bronxiin. Rangers puolestaan tarvitsee viime yönä voittamaansa LA Angelsia vastaan yhden voiton (tai Houstonin häviön) varmistaakseen divisioonavoiton. Houston pelaa viimeisen sarjansa interleagueotteluina National Leaguen Arizona Diamondbacksia vastaan ja Minnesotan vastus on siis Royals.

Americanin kärki
92 - 67 Blue Jays
92 - 67 Royals
87 - 72 Rangers
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
87 - 72 NY Yankees
84 - 75 Astros
-----------------------------------
83 - 76 LA Angels
83 - 76 Twins

Tasatilanteessa Astros ja Angels uusivat villi kortti-paikasta maanantaina Houstonissa tai Twins ja Astros maanantaina Minneapolisissa tai Angels ja Twins maanantaina Los Angelesissa. Jos sattuisi käymään niin, että Astros, Angels ja Twins olisivat kaikki tasoissa runkosarjan päätyttyä, saataisiin ennen villi kortti-peliä kaksi tie break-matsia. Parhaan saldon kolmikosta omaava Angels saisi valita, haluaako se kaksi peliä kotona vai vieraspelin tiistaina. Jälkimmäisessä tapauksessa pelattaisiin Minneapolisissa Twins-Astros maanantaina, jonka voittaja kohtaisi Angelsit. Toisessa variaatiossa Angels aloittaisi Astrosin kanssa maanantaina ja pelin voittaja pelaisi tiistaina Minneapolisissa Twinsin vieraana siitä, kumpi kohtaisi keskiviikolle siirtyvässä villi kortti-pelissä Yankeesit Bronxissa. Sen pelin voittaja taas kohtaisi seuraavana päivänä joko Toronton tai Kansas Cityn vieraissa!
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Yksi ottelukierros on vielä pelaamatta lukuunottamatta paria Cardinals-Braves joilla on kaksi keskinäistä peliä vielä pelaamatta. Nämä ottelut ovat kuitenkin runkosarjasijoitusten ja postseason-asetelmien kannalta merkityksettömiä. Jotakin panosta viimeiselle ottelukierrokselle vielä jäi.

NL:n tilanne on selkeämpi. Toisessa NLDS-parissa LA Dodgers – NY Mets Dodgers sai kotiedun. Toisessa parissa kohtaavat Cardinals ja villi kortti -ottelun voittaja ja Cardsilla on tässä parissa kotikenttäetu. Villi kortti ottelussa kohtaavat Pittsburgh Pirates ja Chicago Cubs. Ennen viimeistä ottelua, Piratesilla on 97 voittoa ja Cubsilla 96 voittoa. Jos Cubs voittaa viimeisen ottelunsa ja Pirates häviää, Cubs saa kotikenttäedun villi kortti -peliin, muuten kotiedun saa Pirates. Viimeisessä ottelussaan Pirates kohtaa Cincinnati Redsin kotikentällään, Cubs kohtaa vieraskentällä Milwaukee Brewersin.

AL:ssä mutkikkain tilanne on Läntisen konferenssin Houston Astrosilla joka voi voittaa divisioonansa ja näin välttyä villi kortti -peliltä, selvitä villi kortti -peliin tai jopa pudota kokonaan pois postseasonilta.

Divisioonavoittajia ovat Kansas City Royals (Central) ja Toronto Blue Jays (East). Koska Royalsilla on 94 ja Blue Jaysilla 93 voittoa, on mahdollista että molemmat päätyvät 94 voittoon jolloin AL:n kokonaistilanteen ykkönen olisi joukkueiden keskinäisten pelien perusteella Blue Jays, muissa tapauksissa ykkönen on Royals. AL:n ykkönen kohtaa ALDS:ssä villi kortti -ottelun voittajan, kakkonen kohtaa AL West -divisioonan voittajan. Viimeisellä kierroksella sekä Royalsilla että Blue Jaysilla on vieraspeli, Royalsin vastustaja on Minnesota Twins, Blue Jaysin Tampa Bay Rays.

Läntisen divisioonan tilanne on seuraava
Texas Rangers 87
Houston Astros 86
LA Angels 85
Rangers kohtaa kotonaan LA Angelsin ja Astros vieraissa Arizona Diamondbacksin. Jos Rangers häviää ja Astros voittaa, joukkueet pelaavat maanantaina uusintaottelun divisioonavoitosta Texasin kotikentällä jonka voittaja kohtaa ALDS:ssä AL:n kakkosen (Blue Jays tai Royals), häviäjä joutuu villi kortti -peliin Yankeesia vastaan.

AL:n toinen villi kortti -joukkue on Yankees. Villi kortti ottelun kotikenttä määräytyy ensisijaisesti runkosarjatuloksen perusteella. Yankeesilla on nyt 87 voittoa ja kohtaa viimeisellä kierroksella Baltimore Oriolesin vieraissa. Voittamalla tämän pelin Yankees saa villi kortti -ottelun kotikentälleen mutta jos häviää ja villi kortti -pelissä vastaan tulee 87 voiton Rangers tai 87 voiton Astros, Yankees ei saa villi kortti -ottelua kotikentälleen koska on keskinäisissä peleissä hävinnyt enemmän otteluita sekä Rangersia että Astrosia vastaan kuin on niitä voittanut.

Angelsin mahdollisuudet postseasonille ovat kaikkein ohuimmat. Parhaimmillaankin joukkue selviää uusintaotteluun villi kortti -pelistä Astrosia vastaan ja tämä toteutuu vain jos Angels voittaa Rangersin ja Astros häviää Diamondbacksille. Tämä mahdollinen uusintaottelu pelataan maanantaina Astrosin kotikentällä (runkosarjakohtaamiset 8-5 Astrosille), ottelun häviäjän kausi loppuu tuohon peliin, voittaja selviää villi kortti otteluun Yankeesia vastaan Yankeesin kotikentälle.

Viimeisen kierroksen kaikki ottelut näkyvät käsittääkseni ilmaiseksi MLB.tv:stä. Ottelut alkavat hieman klo 22 jälkeen suomen aikaa. Kovin panos on ottelussa Rangers – Angels, Rangersin startteri ottelussa on Cole Hamels, Angelsin Garrett Richards. Rangers hankki Hamelsin kesikesällä Philliesiltä juuri tällaisia pelejä varten, Richards pelasi viimeksi keskiviikkona joten hän tulee peliin vain kolmen vuorokauden levolla. Viime yön ottelussa Rangers oli jo laittaa pisteen Angelsin kaudelle, kahdeksan vuoroarin jälkeen Rangers johti peliä 10-6 mutta Angels teki yhdeksännessä sisävuorossaan viisi juoksua ja voitti pelin lukemin 10-11.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Nyt on sitten kaikki "turnauksen" osanottajat selvillä, ja aikataulustakin on tietoa:

Ke-yö klo 03.00 Yankees-Astros AL Wild Card
To-yö klo 03.00 Pirates-Cubs NL Wild Card

Torstaista alkaen paras viidestä ALDS: Royals-NYY/HOU, Blue Jays - Rangers
Perjantaista alkaen paras viidestä NLDS: Cardinals-PIT/CHC, Dodgers-Mets

Kaikki pelit HD-tasoisena MLB.tv:stä. Luvassa on todellista A-luokan urheiluviihdettä, jota ei taatusti kannata missata.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Ke-yö klo 03.00 Yankees-Astros AL Wild Card
To-yö klo 03.00 Pirates-Cubs NL Wild Card
Kauden huipennus käynnistyy ja Yankeesin kovapalkkainen aloitussyöttäjä CC Sabathia ilmoitti jättävänsä nämä pelit väliin kun menee hoidattamaan alkoholiongelmaansa. Tästä muodostuu kysymyksiä tyyliin miksi juuri nyt ja onko ilmoitettu syy poisjääntiin oikea syy.

Nuo yksittäiset ottelut (kuten myös sarjat) ovat mahdottomia veikattaviksi. Aloitussyöttäjällä on tietysti suuri merkitys, AL-ottelussa Yankeesin startteri on japanilainen Masahiro Tanaka, Astrosilla Dallas Keuchel, joka saanee AL:n Cy Young -palkinnon. Tuosta parista etu pitäisi mennä Astrosille joten arvelen sen voittavan ottelun.

NL-parin aloitussyöttäjät ovat ennakoidusti hieman tasaisempia, joskin etu on Cubsilla. Cubsin startteri on Jake Arrieta, Piratesin Gerrit Cole. Tästä siis Cubs jatkoon, joskin Piratesilla on Andrew McCutchenin johdolla hyviä sisäpelaajia jotka voivat nousta sankaritekoihin. Vastaavasti, niin on kyllä Cubsillakin.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Aloitussyöttäjällä on tietysti suuri merkitys, AL-ottelussa Yankeesin startteri on japanilainen Masahiro Tanaka, Astrosilla Dallas Keuchel, joka saanee AL:n Cy Young -palkinnon. Tuosta parista etu pitäisi mennä Astrosille joten arvelen sen voittavan ottelun.
Tanakan ERA kotikentällä on parempi kuin Keuchelin ERA vieraissa tällä kaudella. Keuchel myös syöttää ensimmäistä kertaa urallaan kolmen päivän levolla, ja tämä on hänelle ensimmäinen startti näin kovassa paikassa siinä missä Tanakalla on kokemusta mm. Nippon World Seriesin voittamisesta. Mutta olen silti samaa mieltä siitä, että 'Strosilla pitäisi olla jonkinlainen etu tässä. Tanaka on kärsinyt takareisivammasta, ja tuskin häntä enää nähdään kuudennessa vuoroparissa. Viisi laadukasta vuoroa Tanakalta on silti kohtuullinen vaatimus, sen jälkeen Joe Girardin on syytä soittaa bullpeniin.
NL-parin aloitussyöttäjät ovat ennakoidusti hieman tasaisempia, joskin etu on Cubsilla. Cubsin startteri on Jake Arrieta, Piratesin Gerrit Cole. Tästä siis Cubs jatkoon, joskin Piratesilla on Andrew McCutchenin johdolla hyviä sisäpelaajia jotka voivat nousta sankaritekoihin. Vastaavasti, niin on kyllä Cubsillakin.
Jotenkin olen sillä fiiliksellä, että tämä asetelma suosii Cubsia. Kaksi vuotta sitten Pittsburghissa oli valtava innostus tämän villi kortti -matsin alla, ja itse pelissä tunnelma oli mieletön. Vastustajan startteri Johnny Cueto käytännössä mureni näiden paineiden alla. Vastaavasti viime vuonna Piratesilta ja kotiyleisöltä puuttui samanlainen "swagger", ja vastapuolen ässä Madison Bumgarner hoiteli homman tyylikkäästi. Nyt 'Burghissa ollaan tilanteessa, jossa joudutaan jälleen hakemaan playoff-menestystä tämän paras yhdestä -matsin kautta, vaikka joidenkin asiantuntijoiden mielestä Pirates on koko MLB:n paras joukkue. Paikallisia faneja ja joukkuetta saattaa lähinnä vituttaa se, että he joutuivat taas katselemaan Cardinalsin perävaloja, vaikka Pirates onkin playoffeissa hienosti kolmatta kautta peräkkäin. Vastaavasti Cubs on nuori joukkue, jolta ei ennen kauden alkua edes odotettu playoff-paikkaa. Heille tämä wild card -peli on enemmänkin mahdollisuus kuin uhka. Ja Arrieta on tietenkin syöttänyt viime kuukaudet aivan fantastisesti, ja hänellä pitäisi olla edellytyksiä syöttää tässä ottelussa samalla tasolla kuin Bumgarner syötti viime postseasonilla. Jos hän siihen pystyy, on Piratesin vaikea voittaa. Toki Cole on kova, samoin Pittsburghin bullpen.
 

Arsu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki kertoimiin nähden hyvin pelaavat
Vastaavasti Cubs on nuori joukkue, jolta ei ennen kauden alkua edes odotettu playoff-paikkaa. Heille tämä wild card -peli on enemmänkin mahdollisuus kuin uhka.

En tiedä kuinka usein näin käy MLB:ssä, mutta monessa muussa palloilusarjassa ollaan nähty lukemattomia tuhkimotarinoita, joissa vaatimattomaksi arvioitu joukkue saa flow´n päälle heti kauden alussa ja se vain jatkuu ja jatkuu vähän niin kuin esim. RoPS Veikkausliigassa tällä kaudella. En tunne baseballia kovin hyvin, mutta tuli tekstisi perusteella sellainen fiilis, että Cubs voisi mennä oikeinkin pitkälle playoffseissa.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Houston Astros voitti New York Yankeesin AL:n Wild Card ottelussa 3-0. Astrosin syöttäjä Dallas Keuchel syötti erinomaiset 6 inningiä ja Houston onnistui tällä välin rakentamaan 2-0 johdon. Yankeesin aloittava syöttäjä Tanaka ei ollut parhaimmillaan, mutta sai silti pidettyä Astrosin vain kahdessa juoksussa, eli peli oli Relief-syöttäjiin mentäessä vielä täysin auki. Astros kuitenkin kasvatti johdon heti 7-inningin alussa 3-0 ja Yankees hyökkäys ei saanut comebackiä aikaiseksi Houstonin (ennakkoon kysymysmerkiksi arvioitu) bullpenin jatkaessa siitä mihin Keuchel jäi.

Tänään vuorossa siis NL:n Wild Card ottelu Pirates vs Cubs. Pitcher pornoa parhaimmillaan (ainakin näin ennakkoon), eli jokainen lyöty juoksu tulee olemaan tänään suuressa roolissa. Itse uskon Cubsin suorituvan tästä jatkoon Arrietan panoksen avulla. Ei Cole tosiaan hirveästi Arrietalle vertailussa häviä, mutta Cubs-ässän syyskausi on ollut niin älyttömän kova. Cubs voittaa 3-1.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Ja kohta jatkuu. Klo 19.30 suomen aikaa alkaa tuo Blue Jays vs. Rangers matsi. Rangers vei eilen sarjan ensimmäisen ottelun ja voittaessaan tänään siirtyisi 2-0 tilanteessa takaisin Teksasiin. Jos Rangers tämän sarjan onnistuisu viemään olisi se ehkä tämän Playoff-syksyn kovin yllätys kävi muissa ottelusarjoissa miten tahansa. Ensimmäinen ottelu vaati kummaltakin uhrauksia loukkantumisten muodossa. Teksasilta tänään aloituksesta ainakin sivussa mm. Adrian Beltre. Torontolta eilen ottelun kesken jättivät kesken ainakin Josh Donaldson ja Jose Bautista, mutta molemmat ovat tänään jo pelaavassa kokoonpanossa, eli mistään vakavasta ei siis varmaan ole kyse. Bautistan vammasta en tiedä, mutta Donaldson sai eilen polven etenemistilanteessa päähänsä. Beltrellä sen sijaan oli ongelmia selän kanssa, joten voi olla, että on sivussa hiukan pidempäänkin.

Sen jälkeen Suomen aikaan klo 22.30 alkavassa pelissä pelaavat Royals ja Astros. AL:n Wild Card ottelun voittanut Astros voitti siis eilen sarjan ensimmäisen ottelun ja 5-2.

Siitä siirrytäänkin NL:n puolelle ja Cardinals vs Cubs. Cubs voitti Piratesin NL:n Wild Card ottelussa Arrietan jatkaessa syksyn huikeaa virettään. Tänään kummulla veteraanit John Lester ja John Lackey. Ei ehkä DeGrom/Kershaw tasoinen matchup, mutta erinomaisista syöttäjistä kuitenkin kyse. Tässä otteluparissa Cubsin voittoa pidetään hiukan todennäköisempänä, mutta hyvin niukasti. Toisaalta Cardinalsilla ei ole päällänsä kirousta.

Klo 4.30 suomen aikaa aamuyöllä LA:ssa päivän huipennukseksi pelaavat Dodgers ja Mets. Kummulla DeGrom ja Kershaw. Ja kyllähän tuo Kershaw pelottaa. Se täytyy näin Mets fanina myöntää. Saa nähdä lähteekö Mets millaisella taktiikalla tuota Losin syöttöpeliä purkamaan. Kershawn kyky syöttää se n. 130-syöttöä ottelussa ei lupaa hyvää Metsin kannalta vaikka Mets onnistuisi niitä pitkiä lyöntivuoroja useammankin kerran luomaan. Eli uskoisin että Kershaw jatkaa ainakin 8-inningin yli, jos syöttöpeli vain kulkee ja ottelu on tasan tai Dodgers johtaa. Jos Mets onnistuu saamaan siirtyä ottelussa johtoon, niin tämä saattaa pakottaa Mattinglyn vaihtamaan Kershaw pois Pinch Hitterriä varten. Saa nähdä. Huomioitavaa on myös se, että Dodgers lähtee sarjaan kolmen syöttäjän rotaatiolla kun taas Mets lähtee neljän. Eli mahd. Game 4 olisi sitten Matz vs Kershaw.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Yeah! Mets voitti juuri Dodgersin NLDS:n avauspelissä lukemin 1-3. Metsin Jacob deGrom pelasi huikean ottelun ja kaatoi vastustajan Clayton Kershawin joka on vahva ehdokas NL:n Cy Young -palkinnolle. DeGrom syötti 7 ulkovuoroa, teki 13 strikeoutia ja jätti Dodgersin tänä aikana juoksuitta huolimatta Michael Cuddyerin kahdesta pahasta ulkopelivirheestä. Myös Kershaw pelasi tosi hyvin tehden 11 strikeoutia.

Mets meni neljännessä vuoroparissa 0-1 johtoon Daniel Murphyn soolokunnarilla. Seitsemännessä vuoroparissa Kershaw antoi Metsille kolme vapaataivalta ja joutui vaihtoon tilanteessa jossa Metsillä oli ajolähtö mutta vaikeasti kaksi paloa. Dodgers otti syöttäjäksi Pedro Baezin, Metsiltä lyömään David Wright. Todella tärkeässä paikassa "Captain America" onnistui lyömään pallon pari metriä Baezin pään päältä sentterin eteen ja tällä singlellä Metsille kaksi juoksua ja johtolukemiksi 0-3.

Kahdeksanteen vuoropariin Mets otti syöttäjäksi setup man Tyler Clippardin. Clippard onnistui tekemään kaksi paloa mutta antoi myös kaksi hittiä, tuplan ja singlen jolla tilanne kaventui lukemiin 1-3 ja juoksija jäi ykköspesälle. Tässä vaiheessa Mets otti syöttäjäksi closer Jeurys Familian joka ei antanutkaan enää Dodgersille yhtään mitään vaan poltti kaikki neljä kohtaamansa lyöjää.

Kysymysmerkkinä voisi heittää sen että miksi Mets otti kahdeksanteen vuoropariin syöttäjäksi Clippardin eikä Addison Reediä joka on ollut varmempi syöttäjä kuin Clippard. No, jos Mets haluaa edetä pitkälle, mahdollisimman moneen mieheen pitää luottaa ja antaa heille vastuuta myös tiukoissa tilanteissa eikä tuokaan ratkaisu nyt kostautunut. Toinen kysymysmerkki liittyy tietysti Cuddeyriin, ilman hänen virheitään deGrom olisi voinut pelata pidemmälle. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, seuraava peli on ensi yönä. Metsiltä kummulle toinen pitkätukka, Noah Syndergaard, Dodgersilta Zack Greinke joka on Dodgersin toinen ehdokas Cy Young palkinnolle ja on kova ässäsyöttäjä hänkin. Dodgersilla on käytännössä pakkovoiton paikka koska sarjan kolmanteen otteluun heillä ei ole enää laittaa ässäsyöttäjää mutta Metsillä on Mr. Matt Harvey.

Myös muissa sarjoissa on pelattu, tämä Dodgers-Mets sarja käynnistyi viimeisenä, mutten jaksa kirjoittaa noista muista kun oma pumppuni takoo nimenomaan tälle parille.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Huomioitavaa on myös se, että Dodgers lähtee sarjaan kolmen syöttäjän rotaatiolla kun taas Mets lähtee neljän. Eli mahd. Game 4 olisi sitten Matz vs Kershaw.
En ole seurannut asiaan liittyviä "virallisia" imoituksia (jotka voi tietysti muuttaa toisenlaisiksi) mutta olen koko ajan ajatellut että jos sarja menee neljänteen peliin, häviöllä oleva joukkue käyttää avausottelun aloitussyöttäjää lyhyellä levolla mutta johdossa oleva ottaa neljännen startterin. Metsin osalta tilanne muuttui hieman, näin ei välttämättä tehdä jos Steven Matz on todetusti 100%:ssa kunnossa. Asiaan vaikuttaa nyt sekin että deGrom syötti noin 120 syöttöä jonka jälkeen lyhyellä levolla pelaaminen on haasteellisempaa kuin jos edellisessä pelissä olisi syöttänyt vain 90-100 kertaa. Kokeneet syöttäjät toki kestävät tuon rankemmankin urakan mutta deGrom on nuori syöttäjä jonka syöttökuorma hipoo jo nyt oletettua kauden maksimia.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Fuck Yeah! Olipahan eilen huikea matsi. DeGromilta aivan hiton huikea esitys.

Kysymysmerkkinä voisi heittää sen että miksi Mets otti kahdeksanteen vuoropariin syöttäjäksi Clippardin eikä Addison Reediä joka on ollut varmempi syöttäjä kuin Clippard. No, jos Mets haluaa edetä pitkälle, mahdollisimman moneen mieheen pitää luottaa ja antaa heille vastuuta myös tiukoissa tilanteissa eikä tuokaan ratkaisu nyt kostautunut.

En itsekkään Clippardiin erityisemmin luota tuon runkosarjan lopun jälkeen, mutta Clippard kuitenkin kohtasi Dodgersista nelikon Crawford, Kendrick, Seager, Gonzales eli ei siellä mitään automaattisia palojakaan ollut tiedossa. Ei erinomainen esitys Clippardilta, mutta ei nyt erityisen huonokaan vaikka nuo kaksi hittiä siinä antoikin. Mieluusti näkisin myös Reedin tuossa 8-inningissä, mutta en pane pahakseni vaikka Clippard tuolla paikalla tänään jatkaisikin.

En ole seurannut asiaan liittyviä "virallisia" imoituksia (jotka voi tietysti muuttaa toisenlaisiksi) mutta olen koko ajan ajatellut että jos sarja menee neljänteen peliin, häviöllä oleva joukkue käyttää avausottelun aloitussyöttäjää lyhyellä levolla mutta johdossa oleva ottaa neljännen startterin.

Itse olen ymmärtänyt, että Kershaw syöttää anyway oli ottelusarja Losille 2-1 tai 1-2. Metsin tilanteen olen ymmärtänyt siten, että DeGrom tulee syöttämään neljännen ottelun jos Mets on sarjaa tappiolla. Metsin johtaessa sarjaa kummulla olisi Matz. Mutta saa nähdä. Näihin Twitter/Keskustelupalsta-lähteisiin kun eivät aina ole niitä luotettavimpia lähteitä.

EDIT: Niin ja saa nähdä miten Mets tilanteen nyt hoitaa kun tuo DeGromin syöttökuorma tosiaan eilen nousi melkeinpä pilviin.

Niin ja Conforto sinne takakentälle. Cuddyerin virheet eivät onneksi maksaneet Metsille kuin DeGromin syöttökuorman lisääntymisenä, mutta sekin oli tietty liikaa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Jopas oli peli, siis Dodgers-Mets sarjan toinen kohtaaminen.

Ottelu ratkesi Dodgersin seitsemännessä sisävuorossa. Mets johti ottelua 1-2, taululla oli yksi palo ja juoksijat pesillä 3 ja 1 kun Mets vaihtoi aloitussyöttäjänsä Noah Syndergaardin pois ja otti tilalle Bartolo Colonin. Lyömään tuli Dodgersin Howie Kendrick jonka lyönti meni maapallona kakkospesän lähelle, pallon nappasi Daniel Murphy ja heitti sen Ruben Tejadalle aikeissa tehdä tuplapalo, ensimmäinen kakkoselle ja sitten perään ykköselle. Tejada näytti astuvan pallo kädessä kakkospesän päälle ja alkoi heittää palloa ykköspesälle mutta ei pystynyt tekemään sitä kun joutui ykköseltä lähteneen juoksijan, Chase Utleyn taklaamaksi. Kolmoselta lähtenyt juoksija toi juoksun joka alkuunsa hyväksyttiin kun Mets epäonnistui tuplapalon teossa, Utleyn taklaama Tejada ei edes pystynyt heittämään palloa ykköspesälle. Utleysta tuomittiin palo joten peli jatkuisi kahden palon tlanteessa Kendrickin ollessa ainoana juoksijana ykköspesällä. Tejada loukkaantui Utleyn taklauksen seurauksena ja hänen tilalleen peliin otettiin Wilmer Flores.

Utley oli jo postunut pelaajatilaan kun joku huomasi että kenties Tejada ei edes koskenut jalallaan kakkospesään. Koskiko vai ei, sen voi kukin arvella itse tuosta:
https://twitter.com/jonjohnsonwip/status/653053885691658240

Oli niin että ainakaan Utley ei koskenut kakkospesään missään vaiheessa, tästä ei ole mitään epäselvyyttä minkään uusinnan perusteella, Utleylla ei ollut tarkoituskaan yrittää kakkospesälle vaan ainoastaan taklata Tejada. No silti nyt päätettiin että Utleyn palo hylätään, hän saa tulla takaisin juoksijaksi kakkospesälle ja peli jatkuu lukemissa 2-2, paloja on yksi ja Dodgersilla juoksija pesillä 2 ja 1.

Mitä säännöt tästä kaikesta sanoo? Tällainen ainakin löytyy
7.09
e) If, in the judgment of the umpire, a base runner willfully and deliberately interferes with a batted ball or a fielder in the act of fielding a batted ball with the obvious intent to break up a double play, the ball is dead. The umpire shall call the runner out for interference and also call out the batter-runner because of the action of his teammate. In no event may bases be run or runs scored because of such action by a runner.
Minun mielestäni, tähän tapaukseen sovellettuna, tilanteesta olisi pitänyt tuomita tuplapalo, tuon sääntökohdan perusteella. Näin ollen vuoropari olisi vaihtunut ja ottelu olisi jatkunut Metsin johtolukemissa 1-2.

Sen sijaan, seuraava Dodgers-lyöjä paloi koppilyönnin seuraksena mutta palo oli vasta toinen, ei kolmas. Tämän jälkeen Dodgers teki tuossa vuoroparissa kahden palon tilanteessa vielä kolme juoksua, siirtyen 5-2 johtoon ja nämä jäivät myös ottelun loppulukemiksi. Ja sarja tasoittui lukemiin 1-1. Toiveenani on että Matt Harvey täräyttää seuraavassa ottelussa 100 MPH fastballin Chase Utleyn päähän.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Toiveenani on että Matt Harvey täräyttää seuraavassa ottelussa 100 MPH fastballin Chase Utleyn päähän.

Kannatan! Baseballia on myös ilmeisesti pelattu se reilut 100 vuotta väärin ja pesää ei tarvitse koskettaa että olet turvassa. Kaikkea sitä oppii.
Vituttaa! Vituttaa ihan saatanasti!
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
David Schoenfield ESPN:ssä: Only the Dodgers profited from Chase Utley's dirty slide - SweetSpot - ESPN
Now, I can even say that Utley's slide did break the rules and that, in fact, not only should he have been called out (Tejada not touching the bag is another issue completely), but the batter should have been called out as well.

Sekin on totta että ei ole Chase Utleyn syy jos ja kun tuomarit tuomitsevat väärin, hänen ja joukkueensa eduksi. Mutta pelataan nyt peliä näin, tosin arvelen että Dodgersin Don Mattingly ei uskalla peluuttaa Utleyta edes pinch hitterinä Citi Fieldillä.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Vielä lisää tuosta Utley-Tejada tapauksesta. Minusta pääpaino asiassa on juuri tuo Schoenfieldin mainitsema, sääntöjen mukaan tilanteesta olisi pitänyt tuomita kaksi paloa ja vuoronvaihto mutta jos tuossa kohdassa ei säännöistä välitetä niin mihin perustuu se miksi ensin poltetuksi näytetyn Utleyn tuomio muutettinkin, vaikka Utley ei ikinä edes koskenut kakkospesään. Tai muutoshan tuli kun Dodgersin Mattingly pyysi videotarkastusta (challenge) Joe Torre, joka on MLB's chief baseball officer perusteli asiaa seuraavasti:
He never needed to touch the base because the umpire called him out. You're correcting an umpire's mistake.

Mitä ihmettä? Koska tuomari tuomitsi palon, Utley saattoi lopettaa pelaamisen pesälle pääsyn osalta koska hän tuomio vaikutti hänen pelaamiseensa heti siitä hetkestä lähtien kun tuomari oli näyttänyt paloa. Mutta jos tuo näytetty tuomio vaikutti jatkossa Utleyn ottelusuorituksiin niin eikö se yhtälailla vaikuttanut Tejadankin ja muun Metsin ulkokentän suorituksiin, hehän pelasivat samojen tuomarinäyttöjen perusteella kuin Utleykin, olettivat että Tejadan jalka on ollut pesässä ja Utley on palanut koska tuomari niin näytti.

Lisäksi tuo kaikki spekulointi on roskaa. Ei tuossa kiireessä ja nopeassa tilanteessa kukaan ehdi seurata tuomarimerkkejä ja vieläpä niin että ne ehtisivät vaikuttaa tekoihinsa. Jos jätät pesäkilvan kesken tuomarinäytön takia niin turha asiasta on valittaa jälkikäteen.

Tässä tehtiin kaksi tuomarivirhettä ja molemmat Dodgersin eduksi. Kaipa tuomareidenkin pitää auttaa joukkuetta jonka payroll on lähes kolminkertainen Metsin vastaavaan verrattuna kun eivät siltikään pärjää itse pelissä.
 

Histo

Jäsen
Tarkalleen tuota säännön kirjainta lukemalla siinähän puhutaan estämisestä lyödyn pallon kiinniottamisen osalta, ei jatkoheiton lähtemisen. Mutta veikkaan, että jälkimmäinen sisältyy sääntöön, jolloin tuomareilla olisi ollut mahdollisuus tehdä myös kahden palon ratkaisu.

Torre totesi, että tuo tilanne, jossa tuomari tuomitsi Utleystä pesäkosketuksen perusteella palon ja sitten selvisi, ettei ulkojoukkueen pelaaja koskenut pesää, ei anna muuta mahdollisuutta kuin palauttaa etenijä kakkoselle. Ulkojoukkue olisi voinut kosketuspolttaa etenijän myös palon tuomitsemisen jälkeen ja silloin palo olisi jäänyt voimaan.

E: Beltran olikin lukenut jo itse nuo Torren lausunnot.
 

Histo

Jäsen
Tuossa vielä Torren kommentit ja entisen tuomarin Randy Marshin vahvistus, että kosketuspolton olisi voinut suorittaa "varmuuden vuoksi". Jossiteltavaa tilanteesta toki jäi, koska loukkaantunut Tejada ei enää paljoa kosketuspolttoja voinut suorittaa ja muut eivät varmaan huomanneet, ettei hän koskenut pesään.

JOE TORRE: Tejada showed that he didn't touch the bag, and Utley never touched second base. The fact that he was called out meant he didn't -- he's not required to touch second base once he's called out. So when the play was overturned, he gets awarded second base on that. Correct me if I'm wrong, if they had tagged Utley just before he went off the field, would that have changed that situation?

RANDY MARSH: Yeah, he would have been out.

JOE TORRE: So in other words if whoever happened to have the ball had tagged him going by the dugout or something, then he would have been out.

Americanin kahdessa sarjassa Texas johtaa Torontoa voitoin 2 - 0 ja Kansas City - Houston on kolmanteen peliin lähdettäessä 1 - 1. Rangers kävi siis hakemassa kaksi voittoa Skydomesta (Rogers Centrestä) ja runkosarjassa eniten juoksuja (891) tahkonnut Blue Jays on selkä seinää vasten. Toisessa ottelussa joukkue sortui alkuvuoroissa karkeisiin virheisiin, jotka Rangers hyödynsi kirjauttaen kolme juoksua. Numerolla seitsemän pelannut Rougned Odor osoitti kolmannessa juoksussa pelisilmää edeten kakkospesän etupuolelle jäännellä keskipompulla suoraan ykköseltä kolmoselle, kun Blue Jays otti palon lyöjästä ja jätti kolmospesän vartioimatta. Hetken päästä Odor toi juoksun keskikoppari Kevin Pillarin heittokättä vastaan melko lyhyellä Hansel Alberton uhrauskopilla. Toronto kuitenkin tasoitti ottelun välittömästi, kun Texas puolestaan päästi Troy Tulowitzkin kentälle Alberton ulkopelivirheellä. Seuranneet tupla ja single saattelivat Tulowitzkin kotiin ja Chris Colabellon kolmoselle. Colabello kotiutui Pillarin tuplapalolyönnillä. Viidennen tasoittavalla Ben Revere löi "sinitöyhtönärhet" johtoon, mutta konkari Mike Napoli tasoitti pelin kahdeksannessa. Tasoittavalla Toronto sai etupesät täyteen tuloksetta ja seuranneiden kuuden vuoron aikana joukkue onnistui lyömään enää yhden hitin. Sen seurauksena pinnejuoksija Dalton Pompey varasti 12:nnessa vuorossa kakkoselle ja kolmoselle, mutta Texas otti palon lyöjä Ryan Goinsista eikä voittojuoksua syntynyt. Neljännessätoista vuorossa Odor oli jälleen pääosassa, kun hän kahdella palolla löi itsensä ykköselle ja eteni Chris Gimenezin välilyönnillä kakkoselle, miettien hetken kolmoselle menoa mutta palasi kuitenkin ja vältti täpärästi Tulowitzkin kosketuspolton. Hidastuksen perusteella Odorin jalka irtosi kosketuspolttotilanteessa pesästä ja oli irti juuri sillä hetkellä kun räpylä koski jalkaan. Blue Jays haastoi tuomion videotarkistukseen, mutta tuomio pysyi, eli New Yorkissa ei pystytty olemaan tarpeeksi varmoja jalan irtiolosto. Hetkeä myöhemmin Alberton singlellä Odor toi voittojuoksun.

Kansasin ja Houstonin pelit menivät ristiin. Sarjan avauksessa Astros täytti pesät kahdella singlellä ja vapaalla, jonka jälkeen Colby Rasmus ja Evan Gattis paloivat molemmat maalyönnillä ykköselle, mutta kotiuttivat molemmat yhden juoksijan. Seuraavassa vuorossa numerot 9 sekä 1, Jake Marisnick ja Jose Altuve, järjestivät kolmannen juoksun tupla-single-yhdistelmällä ja kun Royalsien koko pelin ainoat juoksut olivat Kendrys Moralesin kaksi soolokunnaria, vei Houston kotiedun juoksuin 5 - 2. Jo alkaneessa kolmannessa pelissä Astrosilla syöttää villi kortti-pelissä Yankeesit hoidellut Dallas Keuchel, jonka kotisaldo tältä vuodelta on 15-0, joten Royalsilla ei oikeastaan ollut varaa hävitä toista ottelua. Astros oli jälleen vahva alussa ja johti tuota peliä parhaimmillaan 4-1, mutta kuudennessa vuorossa isännät tulivat tasoihin ja seitsemännessä Ben Zobrist kotiutti vuoron triplalla aloittaneen Alcides Escobarin. Houston voitti 5-4.

Vuodesta 2011 lähtien vähintään NLCS:ssa pelannut ja kaikista mukana olevista joukkueista eniten pudotuspelikokemusta omaava St. Louis Cardinals on veikkaukseni mestariksi, mutta joukkue joutunee joka tapauksessa lujille Cubsin kanssa. Vastakkain tässä sarjassa ovat siis voitoissa runkosarjan 1. ja 3. koko liigassa ja jäljellä olevista joukkueista kaksi parasta, kun Cubs pudotti Piratesin. Avauspelissä olivat vastakkain entiset Red Sox-syöttäjät John Lackey (vuosien 2002 ja 2013 ratkaisufinaalin voittaja) ja Jon Lester (vuoden 2007 ratkaisufinaalin voittaja, 2013 ensimmäisen ja viidennen pelin voittaja). Cardinalsille syöttänyt Lackey korjasi voiton syötettyään no-hitteriä kuudenteen vuoroon ja nollattuaan Cubsit kahdella hitillä 7.1 vuorossa. Lester joutui antautumaan jo avausvuorossa Steven Piscottyn lyötyä pompun kautta katsomoon tuplaksi ja kotiuduttua Matt Hollidayn singlellä. Kahdeksannen tasoittavalla Lester antoi kunnarin pinnelyöjä Tommy Phamille ja vapaan Matt Carpenterille, jonka jälkeen manageri Joe Maddon vaihtoi kummulle Pedro Stropin. Tämä heitti ensimmäisen syötön ohi ja Carpenter kakkoselle, jonka jälkeen Piscotty löi toisen syötön vasempaan katsomoon. Loppuluvut 4-0.

Viime yön ottelussa Maddon peluutti syöttäjä Kyle Hendricksiä numerolla 8. Carpenter avasi pelin lyömällä Hendricksin illan neljännen syötön katsomoon ja Cards johtoon. Toisessa vuorossa Cubs tuli kuitenkin vahvasti peliin ja varsin erikoisella tavalla. Numerolla viisi pelannut Starlin Castro löi väliin ja itsensä ykköselle. Seuraavaksi Austin Jackson löi maapallon polttaja Jhonny Peraltalle, joka heitti 2-vahti Kolten Wongille palot kakkoselta, mutta Wong joutui väistämään syöksyvää Castroa ja heitti ykköspesän ohitse katsomoon. Jackson suoraan kakkoselle ja hän varasti numeron seitsemän Miguel Monteron lyöntivuorolla kolmoselle. Montero katsoi vapaan. Lyömään Hendricks ja aika varmasti Cards tiesi, että näpäytys on tulossa. Niin tulikin, suoraan kohti syöttäjä Jaime Garciaa, joka ajatteli ensin heittää tuplapalot kakkosen kautta. Mutta yllätys olikin suuri, kun Jackson etenikin osumasta kolmoselta kotiin! Sieppari Yadier Molina ehti huutaa Garcialle, että heitä kotiin, joka sekoitti syöttäjän pasmat ja hän heitti ohi ykköspesästä: Jackson toi tasoituksen, Montero eteni kolmoselle ja Hendricks kakkoselle. Koska paloja ei ollut kuin yksi, Joe Madden käski myös Addison Russellin näpäyttää. Hän pisti heti ensimmäisen syötön knttään ja Montero toi varmasti toisen juoksun. Garcian ainoa mahdollisuus oli polttaa Russell. Seuraavaksi Cubsin kärkimies Dexter Fowler löi keskipompun, johon Peralta ehti, mutta ei pystynyt heittämään eikä Fowler luultavasti olisi palanutkaan. Hendricks toi kolmannen juoksun ja kaikissa juoksulyönneissä pallo oli jäänyt etukentälle! Seuraavana lyönyt Jorge Soler löi vielä pallon vasempaan keskikatsomoon ja Cubsille 5-1-johto. Cards sai kaksi kavennusjuoksua Kolten Wongin ja pinnelyöjä Randal Grichukin perättäisillä kunnareilla viidennessä ja sen jälkeen Madden vaihtoi Hendricksin pois. Cubsin vaihtosyöttäjät eivät antaneet St. Louisille enää yhtään hittiä, joten Wrigley Fieldille lähdetään tasavoitoista. Kolmannessa pelissä kummulle astelevat Piratesin pudottanut Jake Arrieta Cubsilta ja St. Louisilta syyskuussa surkeasti syöttänyt Michael Wacha. Chicagolla on selkeä etu seuraavassa pelissä syöttäjien osalta, mutta kuten mainitsin, Cardinals on melko kokenut joukkue ja ollut aiempinakin syksyinä kovissa paikoissa eli se lienee vaikea kaadettava, vaikka Cubs huomisen pelin voittaisikin.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Chase Utley on saanut taklauk... syöksystään kahden ottelun pelikiellon. Saa nähdä valittaako hän tuomiosta, jolloin hän voisi huomenna tod. näk. pelata. Pelikielto tarkoittaa myös sitä, että MLB myöntää tuomarin pelissä tekemän tuomion virheelliseksi. Jos asiat olisivat menneet oikein, olisi 7-vuoropari päättynyt tuohon tilanteeseen Mets johtaessa 2-1.

Jos Utley huomenna huilaa, niin Mets tod. näk. jättää tuon kostamisen myöhempään ajankohtaan. Jos peli on huomenna suuntaan tai toiseen ohi, niin Seager saattaa kuitenkin olla tulilinjalla. Sen verran hölmöjähän nuo rookien pelin jälkeiset kommentit olivat.

Neljäs peli on todennäköisempi aika kostolle, jos sitä ei meinata siirtää kokonaan ST-otteluihin. Dodgersin kannalta ikävämpi juttu on tietysti se, että todennäköisesti kummulla oleva Kershaw saattaa olla myös tuon koston kohteena. Tämä herättäisi Torren varmasti hoitamaan nämä asiat hiukan eri tavalla, onhan kyseessä kuitenkin yksi liigan parhaista syöttäjistä.

Niin ja toivottavasti City Field huutaa huomenna Jason Werth:in nimeä oli Utley paikalla tai ei.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Torre totesi, että tuo tilanne, jossa tuomari tuomitsi Utleystä pesäkosketuksen perusteella palon ja sitten selvisi, ettei ulkojoukkueen pelaaja koskenut pesää, ei anna muuta mahdollisuutta kuin palauttaa etenijä kakkoselle. Ulkojoukkue olisi voinut kosketuspolttaa etenijän myös palon tuomitsemisen jälkeen ja silloin palo olisi jäänyt voimaan.
Heh heh heh. Ai Ruben Tejadako olisi voinut kosketuspolttaa Utleyn kolarin jälkeen, katsoitko ollenkaan peliä ja näitkö missä kunnossa Tejada tuolloin oli, oliko hänellä edes palloa enää? Vai olisiko jonkun toisen Metsin ulkokenttäpelaajan pitänyt voida kosketuspolttaa Utley, miksi he olisivat sen tehneet, tuomarihan oli jo näyttänyt paloa?
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Pelikielto tarkoittaa myös sitä, että MLB myöntää tuomarin pelissä tekemän tuomion virheelliseksi. Jos asiat olisivat menneet oikein, olisi 7-vuoropari päättynyt tuohon tilanteeseen Mets johtaessa 2-1.
Asia on juuri näin.
Utleyn pelikielto ei merkitse Dodgersille mitään. Mattingly ei kuitenkaan olisi uskaltanut peluuttaa Utleytä Citi Fieldillä. Uskaltaakohan Utley edes tulla New Yorkiin vai jääköhän kotiinsa.
 

Histo

Jäsen
Heh heh heh. Ai Ruben Tejadako olisi voinut kosketuspolttaa Utleyn kolarin jälkeen, katsoitko ollenkaan peliä ja näitkö missä kunnossa Tejada tuolloin oli, oliko hänellä edes palloa enää? Vai olisiko jonkun toisen Metsin ulkokenttäpelaajan pitänyt voida kosketuspolttaa Utley, miksi he olisivat sen tehneet, tuomarihan oli jo näyttänyt paloa?
Katsoin. Kannattaa vetää henkeä ja lukea myös seuraava viestini, jossa totean juuri tuon asian.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Katsoin. Kannattaa vetää henkeä ja lukea myös seuraava viestini, jossa totean juuri tuon asian.
Niinpäs teitkin. Anteeksi, kamu. Kuten sanoit, mahdolliseen jälkikäteen tehtyyn kosketuspolttoon vetoaminen on saivartelua, ei ollenkaan reilua puhetta. Nyt "väärän" tuomaripäätöksen korjaus tehtiin ikäänkuin se olisi vaikuttanut vain Utleyn toimiin. Sen syy, että Utley ei edes yrittänyt koskettaa kakkospesään ei ole tuomarinäyttö vaan se että Utley katsoi Tejadaa ja luuli Tejadan koskeneen pesään koska Tejada oli pesän takana ja Utley ei näe sen pesäkorokkeen läpi, Tejadan jalka oli sen takana ja saattoi koskea pesään tai sitten ei. Kuitenkin muuta on väitetty ja perustuen tähän väitökseen on korjattu "virheellisiä" tuomaripäätöksiä. Tuskin kukaan - katsoi asiaa sitten minkäväristen lasien läpi tahansa - voi väittää etteikö asia olisi juuri näin.

Mulla on koko ajan asiassa ollut päähuomio siinä, pelasiko Utley sääntöjen vastaisesti vai ei eikä niinkään siinä koskiko Tejada jalallaan pesään vai ei ja jos ei, miten sitten olisi tullut toimia. Kumpaankaan kysymykseen ei ole yksiselitteisesti oikeata ratkaisua, on kai vähän makuasia ja vastaus riippuu paljon sanojasta, niin itseni kuin myös lukuisten MLB-pelaajien kohdalla.

Jos Utley ei pelannut väärin, hänelle ei myöskään kuulu antaa mitään rangaistusta. Nyt MLB näyttäisikin olevan sitä mieltä että väärinhän Utley pelasi mutta ilmeisesti se kannatti. Dodgers sai uuden tilaisuuden jatkaa vuoroparia 7 ja saipa vielä Tejadankin telakalle joten loistava suoritus Utleylta kaiken kaikkiaan. Jos Dodgers voittaa tämän sarjan niin MVP-palkinto kuuluisi Chase Utleylle, tosin tässä sarjassa ei MVP-palkintoa jaeta.
 

Histo

Jäsen
Niinpäs teitkin. Anteeksi, kamu. Kuten sanoit, mahdolliseen jälkikäteen tehtyyn kosketuspolttoon vetoaminen on saivartelua, ei ollenkaan reilua puhetta. Nyt "väärän" tuomaripäätöksen korjaus tehtiin ikäänkuin se olisi vaikuttanut vain Utleyn toimiin. Sen syy, että Utley ei edes yrittänyt koskettaa kakkospesään ei ole tuomarinäyttö vaan se että Utley katsoi Tejadaa ja luuli Tejadan koskeneen pesään koska Tejada oli pesän takana ja Utley ei näe sen pesäkorokkeen läpi, Tejadan jalka oli sen takana ja saattoi koskea pesään tai sitten ei. Kuitenkin muuta on väitetty ja perustuen tähän väitökseen on korjattu "virheellisiä" tuomaripäätöksiä. Tuskin kukaan - katsoi asiaa sitten minkäväristen lasien läpi tahansa - voi väittää etteikö asia olisi juuri näin.
Ei mitään, tavoilleni uskollisesti keskityin nillittämään sääntöpykälästä, enkä itse asiasta. Olen samaa mieltä, että temppu - vaikkei olisi ollut tahallinen vahingoittamisyritys, josta on vain Utleyn sana ettei ollut - oli kahden palon arvoinen ja tuomarit tuomitsivat tilanteen väärin. Mieluummin tuollaiset tilanteet pitää hoitaa rankalla kädellä, ettei tule turhia loukkaantumisia.
 

Histo

Jäsen
Houston päihitti viime yönä Kansas Cityn 4-2. Dallas Keuchel syötti 7 vuoroa (124 syöttöä) antaen viisi hittiä, siroteltuna viiteen eri sisävuoroon. Ainoa juoksuun johtanut oli Lorenzo Cainin massiivinen kunnari neljännessä. Viidennessä vuorossa kotijoukkueen sisäpelin moottoriksi numerolta 8 noussut Chris Carter iski tuplalla takapesät täyteen ja seuranneella Jason Castron singlellä Astros siirtyi johtoon. Seuraavassa vuorossa parivaljakko George Springer - Garlos Gomez ajoi Royals-aloittaja Edinson Volquezin pelistä tehtailemalla kolmannen juoksun. Carter löi sinetiksi seitsemännessä vuorossa kunnarin keskelle vasemmalle, eikä Alex Gordonin kavennus yhdeksännessä kunnarilla ollut kuin laiha lohtu.

Toronto pystyi selkä seinää vasten kaatamaan Texasin vieraissa 5-1. Kaksi ensimmäistä peliä slumpanneen Troy Tulowitzkin ensimmäinen pudotuspelihitti tällä kaudella, 1+2 juoksua tuottanut laaki oikeaan katsomoon kuudennessa vuorossa oli lopullinen niitti. Voiton kirjautti Marco Estrada.

Ensi yönä pelataan siten neljä ottelua:
Ensimmäisenä 20:07 Suomen aikaa Houstonissa iskevät yhteen Astros ja Royals. Kotijoukkueen startteri on tulokas Lance McCullers ja vieraiden avauspelistä kaksi vuoroa syöttänyt ja tappion kirjauttanut Yordano Ventura.

Toisessa ottelussa 23:07 Rangers isännöi Torontoa. Aloitussyöttäjinä Texasilla Derek Holland, joka ei ole koskaan kirjannut tappiota pudotuspeleissä (13 ott, 3-0, neljä starttia) ja Blue Jaysilla loppukaudesta hyvässä vedossa ollut veteraani R. A. Dickey uransa ensimmäisessä playoff-startissa.

Kolmas peli alkaa 01:07 Chicagon Wrigley Fieldillä. Aloittajina aiemmin mainitsemani Cubsin Arrieta (10 viime peliä 9-0, ERA 0,32) ja Cardinalsien Wacha (syyskuun viisi peliä 2-3, ERA 7,88).

Sokerina pohjalla sitten 03:30 kuumaksi käyneen sarjan Mets-Dodgers kolmas peli, joka on Citi Field-stadionin ensimmäisessä pudotuspeliottelu. Mets tukeutuu pudotuspelidebyyttinsä tekevään Matt Harveyhyn ja Dodgersin aloittaja on uransa kolmannen pudotuspeliottelun pelaava Brett Anderson.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös