Maalivahtitilanne

  • 175 960
  • 1 004

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Re: Milloin J-L änäriin???

Viestin lähetti kakkonen
Enpä olisi uskonut, en sitten millään, että Vokoun vs. Lundell tilanteessa Lundell laitettaisiin aloittavaksi maalivahdiksi.
Kyllä tämän asian suhteen on nyt nostettava kissa pöydälle. Vokounin nykykunto versus hänen uransa kiistattomat saavutukset kielii siitä, ettei keskittyminen ole tässä päivässä, tässä joukkueessa ja näissä pudotuspeleissä. Vokoun on parhaimmillaan ilmiömäinen maalivahti, mutta SM-liigassa hän pelasi tasaisinta peliään siinä vaiheessa, kun NHL:n alkamisesta oli vielä toiveita. Kauden peruuntumisen jälkeen epävarmuus on lisääntynyt ja maanantainen haparointi oli viimeinen silaus. Vaihdos oli kerta kaikkiaan tehtävä. Itse olisin pistänyt Jannen alusta alkaen maaliin.

Lundellia ei voi kuin kunnioittaa. Siinä missä esim. Dave Stathos romahti täysin pudottuaan kakkosmaalivahdiksi, Janne pelasi Vokounin saapumisen jälkeen vähäisissä näytönpaikoissaan vielä entistäkin paremmin. Siinä mallia henkisestä kantista. Lundellin ura on ollut melkoista vuoristorataa ja kiertolaisuutta, mutta nyt sydämeltään aito HIFK:n kundi on kotonaan ja ansaitsee vuoronsa.

Jos homma menee puihin, ei jää ainakaan jossiteltavaa siitä, oliko touhu maalivahdista kiinni. Mutta jos Janne klaaraa tässäkin paikassa, niin lienee syytä miettiä uudestaan sitä voittavan maalivahdin määritelmää.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Juhaht
Tätä men vaan voi käsittää. Siis sehän on täysi mahdottomuus, etteikö Vokoun olisi "voittava maalivahti" ja näitä pleijarisarjoja voittava veska. Ei tarvitse kuin katsoa miehen track recordia ja verrata sitä "13 seuraa muutamassa vuodessa" Lundelliin. Se, että Janne torjui tänään 2 vetoa, ei tarkoita sitä, että hänestä olisi tämän(kään) sarjan ykköstorjujaksi. Maalinvahdin vaihdos sen sijaan oli Penalta ainoa oikea veto, joka teki sen mitä oli tarkoituskin - herätti muun joukkueen. Jos kenttäpelaajat tekevät jatkossakin duuninsa, ei Vokounillakaan pitäisi olla maalilla hädän päivää.

En tiedä onko kirjoituksesi sarkasmia vai mitä, mutta onneksi peluutusta ei tehdä vanhojen meriittien ja tilastojen perusteella. Päivän kunto ratkaisee, ja tänään on selvää, että Lundell on se johon luotetaan. Miten sitten jatkossa, se on täysin Jannen käsissä. Torjumalla riittävän hyvin on täysi mahdollisuus nousta ykkösmaalivahdiksi Vokounin tilalle.
 

Mummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SSV, Calgary Flames
Re: kakkonen

Viestin lähetti mixu
Kyllä Hifk aika pahasti on Vokouniin kaatunut sillä joka pelissä vähintään yksi helppo on mennyt ja eilen kaksi.

Ensimmäisessä osaottelussa ei yksikään maali mennyt Vokounin piikkiin, eilen meni yksi. Vokoun poimi Yli-Junnilan ohi menevän laukauksen patjallaan maalin eteen Normiolle, joka nosti kiekon kyljelleen heittäytyneen Vokounin yli.

Haparoiva esitys Vokounilta, mutta en siltikään hänen kontolleen maaleja laskisi.

Menikö Jokisen maali muuten Rolosonin piikkiin? Entä Pirjetän?
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Milloin J-L änäriin???

Viestin lähetti OldTimeHockey
Lundellin ura on ollut melkoista vuoristorataa ja kiertolaisuutta, mutta nyt sydämeltään aito HIFK:n kundi on kotonaan ja ansaitsee vuoronsa.

Ansaitsee vuoronsa se on selvä. Siitä huolimatta luotto Vokouniin ei ole mennyt. Ja olisinkin sitä mieltä, että välittömästi, jos IFK jää tänään häviölle pitäisi maalivahti vaihtaa. Vokoun on taatusti tilanteessa, missä näytön paikka on kova.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Re: Re: kakkonen

Viestin lähetti Mummo
Ensimmäisessä osaottelussa ei yksikään maali mennyt Vokounin piikkiin, eilen meni yksi.

Vokoun on flopannut täydellisesti pudotuspeleissä. Stathos-klooni täydellisesti. Ensimmäisessä matsissa Eepin laukaus olisi pitänyt torjua. Vaikka kiekko muutti hieman suuntaa pakista, oli näkökenttä esteetön. Laitan maalin täysin Vokounin piikkiin.

Toisessa matsissa Niskalan laukaus olisi pitänyt torjua samoin kuin eilenenkin Niskalan laukaus. Kolmannen maalin Vokoun oikein kahmaisi sisään. Missä matseissa sinä Mummo olet käynyt vai onko jäänyt lukulasit päähän?

edit (poisto): Muistin erään asian väärin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Vokounin torjuntaprosentti on nyt 87,5. Stathos putosi playoffeissa samalle tasolle, Daven torjuntaprosentti alkoi myös maagisen kehnoilla numeroilla 87, kahtena edellisenä keväänä.

Vokoun on flopannut ihan täysin pelaamissaan kolmessa ottelussa. Onneksi Rolosonkin alkoi eilen osoittaa inhmillisiä piirteitä pudotellessaan kiekkoja eteensä aika paljon.

Nyt on Lundellilla taas mahdollisuus "pelastaa" HIFK. Toivottavasti Jan käyttää tilaisuutensa. Mehän ei tarvita mitään ihmemaalivahtia, jonkun pitää vaan varmasti torjua ne vähät tilanteet, jotka HIFK:n huippupuolustus vastustajalle jättää. Ehkä Lundell sopii juuri meidän nykyisen joukkueen taakse paremmin kuin Vokoun.
 

werther

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkohan Vokounin keskittyminen ollut kunnossa? Eivät miehen taidot ole voineet hävitä, mutta jos takaraivossa pyörii jo ajatukset NHL:n seuraavan kauden peruuntumisesta ja uuden työnantajan löytämisestä, niin se voi vaikuttaa peliin. Vai onko mies täällä "pelataan kausi loppuun ja lähdetään kotiin" -asenteella? Vaikka Lundell häviääkin taidossa, niin ainakin sitoutumisessa joukkueeseen ja yhteiseen tavoitteeseen hän on tällä hetkellä edellä.
 

Kikkan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans ja Montreal(kauan ennenku saku tuli, mut
Nyt on Lundellilla taas mahdollisuus "pelastaa" HIFK. Toivottavasti Jan käyttää tilaisuutensa. Mehän ei tarvita mitään ihmemaalivahtia, jonkun pitää vaan varmasti torjua ne vähät tilanteet, jotka HIFK:n huippupuolustus vastustajalle jättää. Ehkä Lundell sopii juuri meidän nykyisen joukkueen taakse paremmin kuin Vokoun. [/B][/QUOTE]

Olin matsis eilen ja jos ollain oli hyvä puolustus niin se oli Lukolla, vaikee veskarin torjuu ku ne harvat paikat mitä on päästetään kaver yksi tai kaksin maalin eteen kun "huippupakkei" ei vaikuta puolustaminen hirveesti kiiiinnostaa.

Teidän takapuolen pelasti 3:s erä ja se mitä tapahtu erätauolla, pelityyli muuttu aggressiivisemmaks ja painetta uskallettiin pitää vastustajan päädyssä. Se kuka seiso teidän maalis sinä aikana ei hirveesti vaikuttanu 3:s eräs Lundellilla oli 2 torjuntaa.

Komee oli nousu ja toivottavasti Ifk hakkaa Lukon tänää ja laitatte hommat järjestykseen.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oli syy Vokounin epävarmuuteen mikä tahansa, luulisi sen olevan miehen omienkin etujen mukaista pelata mahdollisimman hieno kausi. Esim. SM-liigan mestaruus olisi kiva pikku lisä, jos joutuu neuvottelemaan pelaamisesta muualla kuin Predoissa. Helppoja tai ei, äijä oli säikky kuin sähköjänis eilisen ottelun alusta lähtien.

Omaa silmääni ovat aina miellyttäneet nämä värikkäät veijarit (tyyppiä Nurmisen Pasi), mutta Janne zen-olemus maalilla tuntuu juuri nyt äärimmäisen hyvältä ajatukselta.
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Re: Re: Re: Milloin J-L änäriin???

Viestin lähetti Isaksson
Ansaitsee vuoronsa se on selvä. Siitä huolimatta luotto Vokouniin ei ole mennyt. Ja olisinkin sitä mieltä, että välittömästi, jos IFK jää tänään häviölle pitäisi maalivahti vaihtaa. Vokoun on taatusti tilanteessa, missä näytön paikka on kova.
Ei tässä ketään pois olla potkimassa, mutta tällä hetkellä Lundellin nimi aloittavana maalivahtina herättää kahdesta vaihtoehdosta enemmän luottamusta. Silti, vaikka Janne nyt aloittaakin, niin toivottavasti valmennusjohto tekee kaikkensa selvittääkseen ja korjatakseen Vokounin haparointiin johtavat syyt. Jokin on pielessä ja se pitää saada kuntoon, jotta Tomas voi jälleen omalla panoksellaan auttaa joukkuetta.

Kuten jo aiemmassa viestissä totesin, veikkaan ettei Vokounin keskittymistaso ole ihan sitä luokkaa kuin pitäisi. Kyvyistä tai pään kestävyydestä ei tökkiminen voi olla kiinni, se on päivänselvää.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Re: Re: Re: Re: Milloin J-L änäriin???

Viestin lähetti OldTimeHockey
Kuten jo aiemmassa viestissä totesin, veikkaan ettei Vokounin keskittymistaso ole ihan sitä luokkaa kuin pitäisi. Kyvyistä tai pään kestävyydestä ei tökkiminen voi olla kiinni, se on päivänselvää.

IFK:n käydessä viimeksi Turussa paikalliset maalivahtianalyytikot löysivät Vokounin torjuntatyylistä yllättävän paljon heikkouksia ihan perustorjuntatekniikasta lähtien. Moitittiin ymmärtääkseni mm. sitä että NHL-opit ovat kenties liiankin hyvin sisäistettyjä ja Voukounin yläkroppa on kuin rautakangesta tehty. Plus että mies on maalillaan skidisti kömpelö joutuessaan laskemaan alas tai nousemaan ylös. Ehkä muutkin seurat ovat scoutanneet samoja asioita ja siksi sisään menee ns. helppoja kiekkoja??

EDIT: typoi pirskule
 
Viimeksi muokattu:

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Pressiboxi
Ehkä muutkin seurat ovat scoutanneet samoja asioita ja siksi sisään menee ns. helppoja kiekkoja??

Näinhän se on:

http://www.ur.fi/artikkeli.phtml?id=11126

Lukko on selvästi onnistunut löytämään Vokounin heikkoudet ja sitä kautta päässyt horjuttamaan myös miehen itseluottamusta.

Itse en lähtisi rakentamaan mitään salaliittoteorioita Vokounin heikkojen esitysten tueksi. Vokoun on sen tason ammattilainen, että varmasti on täysillä mukana. Miksi hän olisi tänne edes tullut, jos ei haluaisi voittaa mestaruutta ja päästä saunaan nakkikattilan kanssa?

Ehkä on vaan tunnustettava se tosiasia, että Vokoun ei monista huippuominaisuuksista huolimatta ole samalla tasolla Rolosonin tai Thomasin kanssa.

Jannella tänään tilaisuus näyttää tasonsa ja luotan viimevuotisen toistuvan. Janne on osoittanut olevansa parhaimmillaan kakkosmaalivahtina, eli kun on ainoastaan voitettavaa ja näyttöhalut ovat kovat.
 

hifk_rulez

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / Man Utd / BVB
Ainakin tällä kaudella, kun Janne on pelannut maalilla, on tulos ollut myönteinen Hifk:lle. Toivon mukaan sama vire jatkuu tänään Raumalla. Janneen en henkilökohtaisesti ole kovin paljon viimevuosina luottanut. Nyt luottoa kyllä löytyy ja paljon. Voi olla, että yksi tai useampi peli Vokounin seisoessa luukkuvahtina tekee hyvää Vokounille. Kun kutsu taas käy jossain vaiheessa peliin voi torjuntatyöskentely olla taas varmempaa. Jotenkin on vain sellainen kutina, että pelin pari huili voi hyvinkin auttaa kokoamaan itsensä iskuun, ainakin näyttöhalut ovat kovat. Ei muuta, kun jännittämään miten illalla peli menee.
 
Viimeksi muokattu:

valas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehkäpä Lundellin hyvyys on siinä, että joukkue pelaa tiiviimpää ja uhrautuvampaa puolustuspeliä Jannen edessä kuin Vokounin.

Rautakorpi harmitteli eilen haastattelussa Lukon pelaajien liiallista luottoa Rolosoniin. Ehkä meillä on käynyt samoin; ehkä Vokounin NHL-sädekehä ja voittava maalivahti-titteli ovat antaneet hyvän tekosyyn puolustaa omalla alueella ihan vähän löysemmin...? Ja playoffseissa siitä ihan pienen pienestä löysäämisestä saa kärsiä, kuten olemme saaneet niin monesti kokea.

Joka tapauksessa, jotain on vialla kun kakkosmaalivahti ottaa ykkösen paikan kesken playoffsien. Mutta mitäpä ei tältä joukkueelta voisi odottaa. Toivottavasti Lundell onnistuu ja saa koko joukkueen kuten myös Vokounin petraamaan.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti VT
Ehkä on vaan tunnustettava se tosiasia, että Vokoun ei monista huippuominaisuuksista huolimatta ole samalla tasolla Rolosonin tai Thomasin kanssa.

Tuo nyt on muutaman pelin perusteella aika hätäinen johtopäätös. Eipä tuo Rolosonkaan eilen mitenkään huikeasti pelannut, kuten ei ensimmäisessä matsissakaan (Kuhdan länget aika pienestä kulmasta). Ja jos jokerifaneilta kysyy niin Thomas oli suurin syyllinen, miksi Ilves Tampereella voitti.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Amatöörin arvio on sama kuin viime keväänäkin: Vokoun sopii paremmin peliin, jossa satelee paljon laukauksia ja töitä riittää, kun taas Janne pärjää paremmin pitkiä aikoja kylmänä ja sitten heittää muutaman perustorjunnan.

Vokounin erotus Stathosiin löytynee pääkopan sisältä (taitojen lisäksi, toki): Vokon kuula kestää jatkossakin, jos tarvetta on, vaikka nyt menikin huonosti.

Tänään ei mielestäni muuta mahdollisuutta edes ollut, Janne on tällä hetkellä parasta mitä IFK voi kehiin heittää. Toivottavasti osoittaa taas tasonsa ja hoitaa homman kotiin. Go Janne, go!
 

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
Viestin lähetti valas
Ehkäpä Lundellin hyvyys on siinä, että joukkue pelaa tiiviimpää ja uhrautuvampaa puolustuspeliä Jannen edessä kuin Vokounin.

Rautakorpi harmitteli eilen haastattelussa Lukon pelaajien liiallista luottoa Rolosoniin. Ehkä meillä on käynyt samoin; ehkä Vokounin NHL-sädekehä ja voittava maalivahti-titteli ovat antaneet hyvän tekosyyn puolustaa omalla alueella ihan vähän löysemmin...? Ja playoffseissa siitä ihan pienen pienestä löysäämisestä saa kärsiä, kuten olemme saaneet niin monesti kokea.

Mielestäni Vokoun sai vähän liikaakin shittiä eilisestä pelistä. Kyllä siinä av -maalissa ja siinä kun lukkolainen heitti reboundin sisään, ongelmat olivat myös viisikon puolustamisessa. Mv jätettiin aika oman onnensa nojaan. Itse luottaisin vieläkin Vokouniin mutta onneksi Jannekaan ei ole mikään huono vaihtoehto ja Valaan kommentissa on varmaan perää siinä mielessä, että puolustus pelaa erityistarkasti Lundellin ollessa maalissa.
 
Viimeksi muokattu:

Monte-Cristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sens, sympatiat Kerholle
Kertokaa minulle, mikä oli syy näihin "HIFK:lla ei ole voittavaa maalivahtia"-voivotteluihin aiemmin tällä kaudella. Kaatuiko joukkue vuosi sitten pleijareissa Lundelliin? Ei, jos minulta kysytään. Vokoun ei ole missään vaiheessa vakuuttanut.

Se kuuluisa Voittava Maalivahti™ torjuu silloinkin hyvin, kun puolustus kusee tai vetoja tulee vähän. Vokoun ei ole näin tehnyt. Tosin en pelejä näkemättömänä voi sanoa, onko petolauman peräpää löysäillyt aivan ylettömästi.

Muuten, sana "valas" taipuu "valaan".
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
IS-veikkaaja laittoi maalivahdit järjestykseen tämän viikon numerossaan. Vokoun on liigan paras maalivahti heidän mielestään, Roloson on kakkonen ja Thomas kolmanneksi paras. Täytyy sanoa, että ihan näin korkealle on vaikea nostaa Vokounia kolmen playoff-pelin jälkeen.

Minustakin Vokoun pelasi n. helmikuun puoliväliin saakka paremmin kuin suunnilleen kukaan, koskaan, HIFK:n maalissa. Taas ei voi kuin ihmetellä miksi sen jälkeen Vokoun palasi takaisin kuolevaisten joukkoon ja HIFK:n verkko alkoi heilua Vokounin selän takana.

Olisikohan muiden seurojen mv-valmentajien videoanalyysit löytäneet sitten Vokounin heikot kohdat vai oliko NHL-kauden peruuntuminen Vokounille iso isku.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Viestin lähetti Johannes
Olisikohan muiden seurojen mv-valmentajien videoanalyysit löytäneet sitten Vokounin heikot kohdat vai oliko NHL-kauden peruuntuminen Vokounille iso isku.

Ihan asiallisena vastauksena. En tiedä tuosta video tarkkailusta, mutta vuosien varrella olen huomannut, että kyllä Ari Moisanen (Lukon mv valmentaja) on aika velho scouttaamaan vastustajien maalivahteja. Moisa on itse pelannut Lukon junnu organisaation läpi, edustuksen vaihtopenkille asti ja sen jälkeen keskittynyt tuohon valmennuspuoleen. Eli saattaa olla, että Vokounilla on ollut, joku selkeä "heikkokohta", johon ammattimies on kiinnittänyt huomiota.
 

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Viestin lähetti Johannes
Olisikohan muiden seurojen mv-valmentajien videoanalyysit löytäneet sitten Vokounin heikot kohdat vai oliko NHL-kauden peruuntuminen Vokounille iso isku.

Ei, vaan kolme peliä on aivan liian pieni otos maalivahtipelin arvioimiseksi. Lyön vetoa, että Hasek, Roy ja Brodeur ovat pelanneet heikompiakin kolmen pelin jaksoja kuin Vokoun nyt. Paskoja maalivahteja siis?

Itse en vain vieläkään uskalla luottaa Lundelliin (vaikka takana on jo yhdet onnistuneet play-offit ja kelpo runkosarja), ja olisi lähtenyt Vokounilla myös tänään. Saa nähdä, mitä ilta tuo tullessaan.

Vokounin ja Thomasin vertailusta sanoisin, että ihan vahingossahan se Vokoun on päässyt Nashville ykkösmaalivahdiksi ja NHL:n all-stars -otteluun, Thomasia vastaan taas on ollut selvä salaliitto Bostonissa, ettei ole päässyt pelaamaan.
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Viestin lähetti rossoblu
Ei, vaan kolme peliä on aivan liian pieni otos maalivahtipelin arvioimiseksi.
...
Vokounin ja Thomasin vertailusta sanoisin, että ihan vahingossahan se Vokoun on päässyt Nashville ykkösmaalivahdiksi ja NHL:n all-stars -otteluun, Thomasia vastaan taas on ollut selvä salaliitto Bostonissa, ettei ole päässyt pelaamaan.
Heh, no eihän tässä kukaan ole siitä väitellytkään, kenellä liigan huippuveskareista on kovimmat meriitit koko uraltaan. Kyse on siitä, miten kukin torjuu tässä ja nyt. Jos oltaisiin vielä katseltu parin matsin otos eilisiä otteita, niin olisi kätevästi koko kesä aikaa analysoida maalivahtipeliämme.
 

valas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hazardiukot.

Tämähän menee mielenkiintoiseksi. Kenet sinä - niin juuri sinä - laittaisit seuraavaan matsiin maalille?

Jan "Mailapeli" Lundellin vai Tomas "Pomppu" Vokounin?

Roloson vie meidän hazardiukkoja 100-0. Hazardiukoiksi voi laskea myös koko kokeneen hyökkäyksemme.

Vielä vähän aikaa sitten meillä oli liigan paras maalivahtikaksikko. Niin se vaan IFK osaa tehdä asiat vaikeiksi, aina.

Eipähän puutu tunnetta. Vokoun maaliin, niin ei jää sen jälkeen enää seliteltävää. Paremmalle häviämme - jos häviämme. Jos ei NHL-veskarilla, liigan parhaalla puolustuksella ja parhaalla hyökkäyksen kärjellä tätä sarjaa voiteta, niin äijät on kyllä häpeämislomansa ihan itse ansainneet.

Ei muuta ku uutta putkeen.
 

NePa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mielenkiintoista tosiaan nähdä AK torstaina. Onko Vokounin tapaisella tsekillä enää penkittämisen jälkeen asennetta voittaa (tsekeillä vaan yleensä tapana diivailla). Raumalla miehen alkulämmöstä oli jotenkin havaittavissa pientä haistattelua mies meinaan "seisoi" vaan maalissa. Lundell taas mokasi molemmat maalit tänään ja varmasti luottamus on kohtuullisen nollassa ?!
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tuomas Nyholmilla oli aukoton perustelu miksi Vokoun olisi pitänyt olla maalissa tänään-no koska hän on Nhl-statuksen omaava maalivahti.
Tapparankin pitäis varmaan sitten peluuttaa sitä Raycroftia eikä Lehtoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös