Maalivahdit

  • 1 299 218
  • 5 812

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olenko ihan kujalla, jos väitän, että puolustuksen peluutus muokataan yleensä maalivahdin tyylille sopivaksi, eikä päinvastoin? Lienee helpompi prosessi. Ja jos tyylit ovat liian kaukana toisistaan tai puolustuksen peluutusta ei haluta muuttaa, niin sitten ko. mv jätetään hankkimatta.
Puolustuspelaaminen on sen verran iso kokonaisuus, josta maalivahti on yksi palanen, ettei sitä ruveta veskarilähtöisesti räätälöimään. Pieniä juttuja ja hienosäätöä toki sovitaan jatkuvasti maalivahdin toiveiden mukaan, esim. 2-1 tilanteet, joissa suurin osa veskoista ottaa kiekollisen pelaajan vastuulleen ja oma pakki hoitaa syöttölinjan pois pelistä.

Valmennusjohto siis luo raamit puolustuspelaamiselle ja jos se tuottaa harmaita hiuksia maalivahdille, niin - tadaa - esiin astuu maalivahtivalmentaja. En kyllä tiedä yhtään maalivahtia, joka ei pitäisi siitä tyylistä, jossa suorat vedot jätetään veskarille ja pakisto hoitaa irtokiekot sekä vastustajan vapaat pelaajat. Nykyveskarien taso on sen verran kova, että noiden suorien vetojen pitää tarttua kovalla prosentilla. Jos ei tartu, on kyseessä paska veskari.

Edit. AA näköjään aloittaa tänään maalissa.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hetkinen! Miten voi olla mahdollista, että meille hommataan veska, joka on vahvimmillaan aivan erilaisessa pelitavassa, kuin millä IFK pelaa?

Todella hyvä huomio! Käsittämätöntä. Enkä tiedä minäkään ketään (hyvää) maalivahtia, joka kaipaa suorien vetojen sijaan lihaa itsensä ja kiekon väliin. Pyhäinhäväistys edes mainita Miikka Kiprusoff Housun yhteydessä, mutta kyllähän melkein yksinomaan Summaselle ojenettu sulka Suomen WC-menestyksestä pitäisi vähintään puolittaa Raadon ja Kipperin kesken. Suomen oli helppo jättää kiekot veskarille ja Suomea vastaan ammuttiinkin helvetin paljon enemmän kuin Suomi itse sai laukauksia aikaiseksi.

Jos maalivahti on käsittämättömän kova, voidaan nykyaikaisessakin joukkueessa kenties räätälöidä tiettyjä asioita hänen mielensä mukaan. Esimerkiksi sijoittumista oman pään aloituksissa, sijoittumista ylös, kun omalla mv:lla on kiekko lavassa jne. Mutta yleisesti ottaen maalivahdin tehtävä on kopata kiekkoja mahdollisimman hyvin kiinni ja rukoilla sen lisäksi sitä, että koutsi ja joukkue ovat luoneet pelitavan, jossa oma jengi hyökkää paljon ja maksimoi tehtyjen maalien saraketta. Vähän laukauksia haluava maalivahti erehtyy siinäkin, että tämä tasoittaisi veskarien eroja. Jos ottelussa ammutaan vähän, vain 15-20 kertaa kumpaankin päähän, maalivahtien peruserot korostuvat; huonompi antaa sen yhden enemmän. Vapautan samantien Lunkan kaikesta pelitapaa koskevasta vastuusta, mutta muistutan, että Lunkka hävisi pirun usein 0-1 , 1-2 silloin, kun laukaukset minimoituivat kumpaankin päähän. Tämä korostuu playoffeissa ja juuri siksi veskarin pitää olla jo runkosarjassa hyvä! Ja milloin Lunkka taas oli parhaimmillaan? Aivan, juuri silloin, kun hän sai tasaisen paljon duunia. Lunkan kanssa pystyi voittamaan paljon todennäköisemmin silloin, kun päästiin ottamaan ja antamaan noin 30 laukausta per matsi. Baxuhan ei tätä saanut aikaiseksi, siksi vapautan Lunkan siitä vastuusta, että hän joutui pelaamaan niukkojen laukauksien ympäristössä, joka korosti surullisella tavalla hänen huonoja puoliaan. Tragikoomista on se, että KJ;n HIFK:n aikaansaamat laukaukset / torjunnat -lukemat (samaa luokkaa kuin Bluesilla ja Jokereilla) ovat sellainen ympäristö, missä Lunkka mitä todennäköisimmin viihtyisi ja toisi paremman tuloksen kuin Housu. Eikä ole Lunkkaa siis varsinaisesti ikävä, joten siitä voidaankin päätellä kuinka palavasti arvostan Housua...

Ja hei, kun mv päästää 3,75 per ottelu ja liigaa johtava joukkue tekee 3,5 per ottelu, on pakko pointata kohti yhtä kaveria. Laskekaa Housun 5-7 imua veks vaikka sillä ajatusleikillä, että maalissa olisi ollut Vehanen. HIFK olisi liigan kärkijoukkueita. Kamoon - ei matematiikka näin vaikeaa ole ja esimerkiksi Bluesin edustajien kanssa doka... siis tavatessani heitä viikonloppuna heilläkin oli sama käsitys kuin liigassa yleensä: HIFK:lla on aina vaan paska munkki veskarien kanssa ja ilman Housua oltaisiin kärjessä. Joten eihän nyt jumalauta ruveta Housuakin adoptoimaan ja paapomaan??! Paska mikä paska, äkkiä parempaa tai ulos!

edit: Sorry, tämä sisälsi tunnekuohuja, vituttaa kuin pientä oravaa!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Se, että Ahlqvist pelaa tänään ei ole välttämättä kovin hyvä juttu. Tottakai suon Ahlqvistille näyttöpaikan, mutta nyt lakaistaan Pitkämäen imurointi (lakaistaan - imurointi, norsun kokoinen kielikuva) ainakin yhden pelin ajaksi maton alle. Itse olisin peluuttanut Pitkämäkeä Porissa ja yrittänyt lievällä psyykkauksella saada hänet taistelemaan ykkösmaalivahdin paikasta, ainoassa oikeassa paikassa, tosipelissä maalin suulla. Minusta olisi parempi kohdata HIFK:n mv-ongelma mahdollisimman nopeasti ja jos ongelma on todellinen, niin tehtäisiin kipeät ratkaisut Pitkämäen suhteen ja sitten jatkettaisiin elämää. Lopullista selvyyttä Pitkämäestä emme saa muuten kuin peluuttamalla häntä maalissa, sm-liigapelissä.
 

SailingFun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC(#12), U20 Mestis, Heiskanen
Pitkämäki on hyvä veska

Mielestäni ei HIFK:n huonoutta voi laittaa yhden pelaajan harteille. Housut on hyvä veska ja tulee torjumaan meille vielä monta voittoa.
Se mikä nyt mättää, on veskan ja puolustajien yhteistyö. Liian monta maalia on tullut puolustajien merkkausvirheistä ja siitä että kaverit päästetään ihan maalin eteen tekemään tuhojaan. ON aivan turha syyttää veskaria siitä että pygmipuolustajamme päästävät kaverit nousemaan kulmista maalin eteen survomaan kiekkoa sisään tai sijottautuvat väärin jolloin vastustajan hyökkääjät saavat vapaata tilaa puolustajan selän takana.

Sit tilastojen katsomisesta neljän pelin jälkeen, ei kannata. Ihan turhaa provosointia. Otetaan jHagin vihjaisu maalien vähentämisestä esim vastustajalta 6 maalia pois (Lukkomatsista 3 maalia ja Jokerit pelistä kolme maalia). Sijoitus sarjataulukossa ei muutu mihinkään, mutta veska onkin yhtäkkiä Torjuntaprosenteissa tuolla 94 tietämissä ja GAA jotain 1.6 tietämillä. Toisaalta mietitään sitä että neljä matsia mennyt ja tehtyjä maaleja on yhdeksän, eli se on 2.25 maalia/ottelu. JA HUOM. viime vuonna umpisurkealla pelillä/pelikirjalla saimme aikaiseksi keskimäärin 3 maalia/ottelu.
Vika on jossain muualla kuin Housuissa! Annetaan mahdollisuus ja odotetaan puolustuksen tiivistymistä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Johannes: Aivan samaa mieltä, kuten eilen kirjoitin. Nyt pitäisi nostaa kissa pöydälle eli testata Housu kunnolla. Itsepähän on nämä paineet aiheuttanut. Mulla on sellainen fiilis, että Allu ei pysty pelaamaan itseään ykköseksi, vaikka vetäisi 0-pelin tähän saumaan.

Yksi huono yksityiskohta Pitkämäestä huonon kokonaisuuden keskellä: Jokaisessa kolmessa matsissaan hän on ollut 1-0 -tappiolla eli päästänyt ensimmäisen maalin. Tälläkin on iso merkitys muun joukkueen rentoudelle ja se rupeaa todellakin hiertämään pidemmän päälle. Tilannetta voisi katsoa näinkin päin: Noin huono torjuntaprossa ja pelien avaus kuin Pitkämäellä on, kuuluu yleensä häntäpään joukkueelle. Ottamalla 3 pinnaa Pitkämäen kanssa ja AA:n hienolla pelillä 1 pinnan HIFK on pystynyt kentällä (ja Lappeenrannassa maalissa) pitämään joukkueen pään pinnalla ensin kiskaisemalla 5 maalia ja sitten torjumalla 97% kiekoista. Kiitokset tästä maalintekijöillemme ja Allulle.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tilastoja

Sailing Fun: En mä valittaisi Pitkämäestä mitään, jos hän olisi torjunut 94% ja silti oltaisiin näissä pisteissä. Tällöin hän olisi antanut joukkueelleen realistisen mahdollisuuden voittaa. Missä vaiheessa on hyvä paikka katsoa tilastoja, jos ei neljän ottelun jälkeen? Ainakin SM-liiga pitää tilastoja yllä koko ajan ja neljän pelin jälkeen ollaan 4 pisteessä. Nyt jaetaan ihan samanarvoisia pisteitä kuin myöhemminkin. Ja jos tässä vaiheessa ei kannata katsoa tilastoja, niin miksi tämä ei koske tehtyjen maalien määrää, joita kuitenkin vilkaisit?

No, katsotaanpa kuitenkin: siis 2,25 tehty nyt keskimäärin. Se ei ole huikeasti, mutta tyydyttävästi. HIFK:n viime kauden 167 tehdystä maalista kannattaa laskea pois 11 rankkari/jatkoaikamaalia, jotta viime kautta voi suoraan verrata tuohon lukemaan. Näin päästään keskimäärin 2,78 maaliin viime kaudella. Se nyt vähintään pitääkin saavuttaa. Blues, hopeajoukkue, teki viime kaudella keskimäärin 2,85 maalia per matsi. Tämä osoittaakin sen, mistä on kyse. Nyt ei kauheasti yski maalinteko, Vehasen hieno 0-peli laskee keskiarvoa, mutta voisin nyt jo lyödä vetoa, että tällä kaudella tullaan tekemään enemmän maaleja kuin viime kaudella. HIFK päästi viime kaudella keskimäärin 2,58 maalia per matsi runkosarjassa. Blues päästi viime kaudella keskimäärin 2,03 maalia. Ja Pitkämäki on päästänyt nyt 3,75 maalia keskimäärin - hän on aivan helvetin iso tilastopoikkeama ja toistaiseksi on lähinnä huumoria sanoa häntä "hyväksi maalivahdiksi". Tässä unohdettiin torjuntaprossat ja käytettiin kriteerinä päästettyjen maalien määrää. Pitkämäen 3,75 ei olisi riittänyt Bluesille viime kaudella, eikä tälläkään kaudella.

Uskon kuitenkin, että tästä olemme samaa mieltä: Toivottavasti Pitkämäki osoittautuu hyväksi. Tähän mennessä hän on katastrofi.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Suorananaisesti näköjään ei mitenkään kun en tiennyt, että dynamo 68 mulkukka tykkää leijua hifkin sivuilla. No, tuli kuitenkin todistettua, että ei aina stadilainen veskarivalmennus oo skeidaa. Mun mielestä Riksman on hyvä ja teillä Nieminen ja Ahlqvist loistavia. Enemmän vaan niille peliaikaa. Hyvä että hifkissä vihdoin tajuttiin skipata Lunkka veke. Mulkukka varmaan paisuttelee tepsin URPO Ylöstä veskarikoutsina, mut aika hiljaista on viime aikoina bebassa ollut. Vehanen olis kyllä hifkiin hyvä veskari, moneen muuhunkin suurseuraan.

En täällä mitään leiju, kommentoin vaan schollin älytöntä viestiä. Jos sinä ja snaipperi ette sitä tajunneet, niin voi voi.

Jokereissa ja IFK:ssa lahjakkuuksia ei ole jalostettu maalivahtipuolella suuremmin eteenpäin viime aikoina, Kari Lehtonen poikkeuksena. Ahonen, Riksman, Bäckström + ulkopuoliset hankkinnat ovat epäonnistuneet kerta toisensa jälkeen ja syynä on "stadin kirkkaat valot" eli paineet. Kuten joku totesikin kannattaisi katsoa sitä maalivahtivalmennusta ja muuta organisaatiota, Kaarelakin onnistui HPK:ssa jalostamaan miehiä rapakon taakse vaikka kengittiin IFK:sta luuserina pois. En pelkästään Saken harteille tätä siis laskisi vaikka näytötkin ovat kovin ohuet.

Luuseri-kommentti Riskmanniin tulee siitä että, mies murtuu kovissa paikoissa kuten finaaleissa ja viime kaudella floppasi NHL:n leirillä, AHL:ssä, murtui kun piti mennä näyttämään ECHL:ssä, floppasi Elitserienissä ja oli pelaamaton kakkonen Venäjällä. Ja se nyt epäsuorasti liittyy IFK:n maalivahtitilanteeseen, koska on kokenut saman kohtalon kuin moni muu. On hyvä maalivahti mutta paineensietokyky ei ole huippuvahdin taustalla.

Sattumalta sama ongelma kuin IFK:n veskareilla yleensä. Tämä on tärkein kysymys mihin kannattaisi keskittyä eikä höpistä liian kirkkaista valoista. Jos Thomasin jälkeen kukaan ei ole onnistunut niin systeemissä täytyy olla pahasti vikaa. Thomas tuli jostain jenkkien landelta Flint, Michiganista noubadimaalivahtina ja onnistui siinä missä kukaan ei hänen jälkeensä ole onnistunut ja aika harva ennen häntä onnistui.

Alhqvist ja Nieminen ovat loistavia missä? Ahlqvist on ollut lupaus vuosia, vastuulla voi kasvaa hyväksi liigavahdiksi. Nieminen olisi hyvä kakkosvahti kirittämään kokenutta hyvän tason ykköstä, lupaava ja yllättävän hyväpäinen, taidot ei vielä riitä. En saa noista loistavaa, ja jos Riksman on hyvä, mikäs noista tekee loistavia?

Noita muita älyttömyyksiäsi on olla vaikea kommentoimatta provosoitumatta mutta yritetään, loistavia veskarikoutseja ovat ainakin Nupe Nurminen (Niemi, Hovisen kehitys), Urpo Ylönen (Tepsin useat huippuvahdit), Kärppien Ari Hilli (Bäckström, Tarkki). Ropposen jälkeen ei ole Helsingissä ollut maalivahtikoutsia, joilla olisi kovia näyttöjä onnistumisista.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No, katsotaanpa kuitenkin: siis 2,25 tehty nyt keskimäärin. Se ei ole huikeasti, mutta tyydyttävästi. HIFK:n viime kauden 167 tehdystä maalista kannattaa laskea pois 11 rankkari/jatkoaikamaalia, jotta viime kautta voi suoraan verrata tuohon lukemaan.

Viilaan pilkkua, mutta miksi nuo 11 rankkarimaalia pitäisi laskea pois? Rankkarikisat kuuluvat ohjelmaan tänäkin vuonna, ja ifki on yhden pelannut. Ikävä vain, että se(kin) arpa osoittautui tyhjäksi
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Tänään ekassa erässä siniviivalta Ässiä vastaan helppo, ainakin sepustaja pisti täysin AA:n piikkiin. Toisaalta jos se jää ainoaksi, niin ei hätää, 2-3p täysin mahdollista. Taisi AA olla liian kauan Lunkan pelejä tsiigaamassa, kun on käsittänyt että joka peliin kuuluu yksi helppo omiin.

Mutta Pitkämäkeen:
- pudottelee kiekkoja koko pelin ajan eteensä; jos ei tartu niin pitää suosiolla torjua kulmiin eikä yrittääkään liimailla
- hiukan edelliseen liittyen; Pitkiksellä ja pakeilla ei ole mitään hajua mitä kummankin pitää tehdä kun vastustaja tulee kaks-ykkösellä. Pitkiksellä pää pyörii kuin pöllöllä, ja jos tulee suora laukaus, on siksi myöhässä.
- edelleen hiukan ekaan liittyen, ei avaa nopeasti peliä sitten kun on sen kiekon vihdoin haltuunsa saanut, ei vaikka tulisi helppokin kuti; Lunkkakin sen nopean avaamisen oppi jo vikalle kaudelleen
- mailapeli, jos mahdollista, Sakkeakin heikompaa.
- ei ainuttakaan haamukoppia tällä kaudella

Unohtuikohan jotain? Vai oliko joku osa-alue vielä yleensä olemassa? Pukukoppipelaamisesta en osaa sanoa.

Mutta ihan ok veskari.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
58: Nyt ollaan täysin Allun varassa. Kahta enempää ei saa päästää. 2 päästettyä olisi tämän kauden ifk:lle kelpo tulos. Ei tuosta sun Pitkis-listasta unohtunut mitään. Ihan kiva veskari.

stroh80: Juu, tottakai pitääkin laskea jatkis/rankkari -voittomaalit lopulliseen sarakkeeseen, mutta kun halutaan nussia pilkkua eli tehdä tilastoa peliajan = 3x20 minsan maalintekokyvystä, niin ne kandee suodattaa veks. Ei sen kummempaa. Jos HIFK olisi jostain syystä vienyt Lappeenrannassa jatkoajan, olisi meillä tän systeemin mukaan silti 9 maalia, jotka on tehty 3x20 minsassa. Itse jakaisin vielä nuo "ylimääräiset" voittomaalit kahteen osaan; jatkoaikavoitot ja rankkarivoitot. Mitä enemmän jatkoaikavoittoja suhteessa rankkarivoittoihin, sitä enemmän plussaa joukkueen pelitilanteissa tapahtuvaan maalintekopotentiaaliin. Rankkarikisahan on ylipäätään perseestä, lätkää pitäisi pelata aina siihen asti, kunnes tehdään ihka oikea maali.

Se tilastoista ja mehän ollaan hävitty tää kausi. The Pena kouluttaa meitä
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Ahlqvist on palannut hyvin menneen saipa-matsin jälkeen omalle tasolleen: 4 häkkiä kahdessa erässä.
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
58: Nyt ollaan täysin Allun varassa. Kahta enempää ei saa päästää.

Se tilastoista ja mehän ollaan hävitty tää kausi. The Pena kouluttaa meitä

Ei se mitään. Toinen erä päätöksessään, ja vaivaiset neljä mennyt.

Me ollaan hävitty tää peli. Ja kausi kans. Kuten kaikki muutkin, Pentti näyttää todelliset kykynsä vasta poistuttuaan HIFK:sta. Pentin takiahan me hävitään.

Edit: Saisimmeko maalivahdin, joka kykenee pelaamaan Edes torjuntaprosentilla >90%?

Edit2: Saisimmeko maalivahtivalmentajankin? Meidän leirissä floppais nykymenolla koko änärin ykkösmaalivahdisto. Vaikka olisivat kentällä samaan aikaan.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ahlqvist on palannut hyvin menneen saipa-matsin jälkeen omalle tasolleen: 4 häkkiä kahdessa erässä.

Huh, järkyttävää. Toista kertaa peräkkäin kiskotaan 3 vierasmaalia - joka ei riitä! Ei ole KJ varmasti aiemmin ollut tällaisessa paikassa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ahlqvistilla on ollut paljon töitä, 28 torjuntaa ja 4 päästettyä maalia. Torjuntaprosentti on kahden erän jälkeen 87,5 eli kelvoton lukema. Maalivahtiongelmat jatkuvat Ahlqvistin kanssa, edelleen olen sitä mieltä, että Pitkämäen olisi pitänyt aloittaa maalissa Porissa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Huh, järkyttävää. Toista kertaa peräkkäin kiskotaan 3 vierasmaalia - joka ei riitä! Ei ole KJ varmasti aiemmin ollut tällaisessa paikassa.
Ei varmaankaan ole ja voisi nyt alkaa tehdä jotain liksansa eteen.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Lundell-korvike

Housut on yhden kauden ihme ja valitettavasti SE kausi ei ollut viime kausi. Viime kaudella Pitkis johdatti joukkueensa divariin... Miksi odottaa Pitkämäeltä jotain suurempaa kuin Lundellilta nähtiin ? Kummallakaan ei ole maajoukkuekutsuja, vaikka niin moni takarivinkin molari on päässyt Leijonissa kokeilemaan. Joku super-optimisti HIFK-organisaatiossa luuli tehneensä löydön ja maksoi juhlavat rahat köyhän miehen Lundellista. Mahtaa harmittaa päätöksentekijää tällä hetkellä. Niin minuakin.

Vaikka on valitettavan yleistä, että HIFK:ssa maalivahdit floppaavat NHL-hankintoja myöten, niin olisin silti odottanut keskiverto-Lunkka-vuosien jälkeen kunnon satsausta maalivahtiosastolle tälle kaudelle. Jos Pitkis olisi yhtä halpa kuin Lunkka oli, ei tässä olisi niin suurta paniikkia. Nyt onkin sitten tekemistä, että saataisiin 2-vuotissopparilla patsasteleva ujo maalainen jonnekin vähin rahallisin tappioin. Ehkäpä Ruotsissa vielä löytyisi joku jengi, joka muistelee hyvällä Housujen loistokautta ? Nyt pitää HIFK-organisaatiosta löytyä yhtä menestyksekäs kauppamies kuin Moberg oli 80-luvulla, kun onnistui kauppaamaan Joel Paunion Ruotsiin kovemmalla summalla kuin lapsitähti Jutila oli sinne siirtynyt.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK ei voita tällä maalivahtipelillä kyllä montaa ottelua tällä kaudella. Nyt tarvitaan minusta jo reagointia Nybondakselta ja Jaloselta, maalivahteja on alettava edes kartoittamaan.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse sanon että AA maaliin vähintään neljäksi matsiksi.
Voi vittu mä mitään sano. Melkoinen asiantuntija olen. Mikä lie työtapaturma AA:lla Lappeenrannassa.

Varmaan tulee jo moderaattoreilta penalttia, kun ollaan avattu turha ketju - maalivahdeista. Onko joku nähnyt sellaista IFK:ssa? Ite ainakin vedän takaisin kaikki hyvät sanani näistä "maalivahdeista".

Ja se meidän Mr. Beginning tänään Porissa, voi hel... Nyt kun sais pari metriä köyttä ja hetken omaa rauhaa.
 

El Crushero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eisbären Berlin, Kühnhackl
Ässät iski juuri 5 maalin joten ihan sama kumpi sankari siellä tolppien välissä seisoo.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Yksi mahdollisuus olisi tämä: Soitetaan Ipaan (Toivoselle mennyt tänään so far 5) ja kysytään vaihtaisko ne päittäin Housun ja Toivosen? Kummallekin joukkueelle win-win /loose-loose -tilanne.

Ei paljon naurata, 87,5 tosiaan tähän mennessä. Ja putoaa, 5-3 tuli juuri. Jos HPK voittaa tänään, jaamme jumbosijan heidän kanssaan. Voin jo kuvitella, kuinka HIFK:n ns. iso luuta / paniikkinappula -osasto haluaisi nyt tehdä: Nenä ulos ja ylipäätään melkein kaikki muut paitsi Housu ja Allu. Uudella koutsilla mennään ja toivotaan edelleen, että paskasta saa kermaleivoksen. HIFK:n on oman uskottavuutensa takia korjattava maalivahtitilanne asap. Kun ollaan liigan viimeisinä tehdyt maalit -sarake ihan ok-kunnossa, on täysin naurettavaa kaivella syyllisiä pakeista. Meillä ei ole liigan huonoin pakisto. Ainoa syy, joka saattaa viedä HIFK:n liigan pohjalle, on maalivahtipeli. Kerrankin on yksi iso alue, joka on täysin päin vittua = luulisi olevan mahdollista korjata.

Positiivista sekin, ettei tarvitse yhtä miestä syytellä, Housu on saanut kaverin. Tervetuloa klubiin Ahlqvist!
 

Vegas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Meillä ei ole liigan huonoin pakisto. Ainoa syy, joka saattaa viedä HIFK:n liigan pohjalle, on maalivahtipeli. Kerrankin on yksi iso alue, joka on täysin päin vittua = luulisi olevan mahdollista korjata.
Kait tosta puolustuksen tilasta pitää nykiä jotain positiivista. Voidaan myös todeta että Housu on liigan toiseksi paras veskari, kaikki muut on vaan perempia. Kyllä me ollaan jo ihan pohjalla ilman että kukaan enää meitä sinne erikseen rupeaa oikein viemään. Noiden kehden suppilon lisäksi esim. 1. ketju voi miettiä tekemisiään ja tekemättä jättämisiään. Siitä olen 110-lasissa samaa mieltä että toi täysin päin vittua oleva alue pitää saada kuntoon HETI.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ahlqvistin torjuntaprosentti oli lopulta 85,1, kun 40/47 torjuntaa. Yhteensä Ahlqvistilla on nyt 83/91 torjuntaa eli 91,2%. Pitkämäen torjuntaprosentti on 87,06.

Edit. Ahlqvistia kohti on lauottu 91 kertaa 2 pelissä, että on ainakin töitä riittänyt.
 

HemmoP

Jäsen
Tsekin kakkoslligassa on kuulemma joku hyvä veskari, neljä matsia ja 95.&%. Sillä tosin ei ole yhtään nollapeliä, eli varmaan antaaa sen 1-2 helppoa per matsi...

Mutta noinniinkuin asiallisesti, niin Nokalle työrauha ja lisää kädellistä lihaa puolustukseen. Ja housut vidduun tolppien välistä.
 

Baarimikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL
Mitäs tähän sanoisi tällä kertaa? Jani Nieminen viikon päästä maaliin, jos epäonnistuu niin uusi AHL-kassari tuohon kilpailemaan peliajasta. Kriteerinä vain, että onnistuu hiukan muita paremmin. Mykistävää, samankaltaista masailua kuin Jokereilla 05-06 kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös