Maalivahdit

  • 1 299 402
  • 5 812

mac6666

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse peluuttaisin kyllä parissa seuraavassa matsissa Allua. Kenttäpelaajilla on selvästi nyt myös itseluottamuksen puutetta, ja tämä johtuu varmaankin ainakin osittain siitä, että ykkösmolari hörppii eikä siihen pysty luottamaan. Nyt pitäisi saada pari voittoa alle, jotta jengin vire saadaan positiiviseksi. Sitten voidaan taas kokeilla, onko Housuista mihinkään, vai pitääkö se oikeasti laittaa myyntilistalle.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt kannattaa varmaan kaikkien vetää syvään henkeä ja istua alas. Keittää vaikka kaffet ja tsiigata fönäristä ulos; ulkona paistaa aurinko ja on kaunis syksyinen päivä. Siitä sitten pikkuhiljaa, askel kerrallaan, alkaa miettiä muita asioita kuin IFK:n tämänhetkistä maalivahtitilannetta. Se, kun ei nimittäin nyt huolehtimalla parane tai muuksi muutu.

Saattaa olla niin, että joukkueen keskuudessa tämä maalivahtiasia ei suinkaan ole niin suuri ongelma kuin meillä täällä JA:ssa. Voi olla ihan niinkin, että siellä on Sakari "Sakke" Lindforsin lisäksi pari muutakin äijää miettimässä, kuka seuraavaan matsiin pukee. Varmaan Kari Jalonen puuttuu Sakarin päätöksiin, tai sanoo eriävän mielipiteensä, jos on asiassa eri linjalla. Saattaapa tuo KJ sanoa ihan sen viimeisenkin sanan.

Vaikka Pitkämäen matsit ovat menneen alakanttiin, aika rankastikin, ei tässä pitäisi olla mitään ihmeellistä. Joukkueessa on kaksi pukevaa maalivahtia ja sopimus kolmannen kanssa, joka on nopeasti irrotettavissa joukkueen vahvuuteen. Vaihtoehtoja on useita, mutta uskon, että Niemistä ei tällä hetkellä vielä takaisin kutsuta, mikäli terveystilanne sen vain sallii. Mielenterveystilanne mukaanlukien.

Mistä me täällä tiedämme, mitä veskareille on peluutuksesta ylipäätään sanottu. Sen takia meillä on kakkos- ja kolmosveskarit, että heitä voidaan vaihdella, jos jollain ei peli kulje, terveystilanne on heikko tai joku vaikka perkele kehtaa hankkia akkansa kanssa kakaroita. Ei tässä ole mitään erikoista. Ei siitä kukaan normaalilla järjenjuoksulla varustettu ihminen vedä hernettä nenään, jos joutuu avaamaan luukkua tai istumaan katsomossa. Varsinkaan, jos peliesitykset eivät ole olleet erikoisen hyviä. Ja uskoisin, että Juha Pitkämäki tietää varsin hyvin itsekin, että käteen on aika lailla mennyt.

Jos valmennus nyt Pitkämäkeä aikoo peluuttaa tai istuttaa penkillä, siihen on varmasti joku syy. En suinkaan usko, että mitään uusia veskarihankintoja on vielä edes mietitty. Jos Pitkämäki torjuu seuraavassa pelissä hienosti, mutta jengi häviää, veskariongelma lienee yhä olemassa, mutta pienempi. Jos Pitkämäki torjuu huonosti ja voitetaan, ongelma on edelleen, mutta muut hoitivat mallikkaasti hommansa ja saatiin tarvittavat pisteet. Jos Pitkämäki istuu penkillä ja Ahlqvist on maalilla, suurin osa lienee tyytyväisiä. Jos Ahlqvist pelaa pisteet himaan, saanee hän jatkaa maalissa. Jossakin vaiheessa on taas Pitkämäen vuoro yrittää ja toivotaan, että Juha pelaa tasollaan, joka käsittääkseni kuitenkin on ihan kelvollinen. Ja kappas, voi olla, että meillä on taas positiivinen maalivahtiongelma, kun olisi kaksi tulessa olevaa veskaria, mutta vain yksi voi pelata. Vaikka tuskinpa näin tulee käymään, mehän ollaan Helsingin IFK ja meillä ei mikään koskaan onnistu.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Luke: Mua ei oikeasti kiinnosta Toivosen ja Ipan tilanne hevonvitun vertaa. Ainoastaan se, kuinka HIFK ja Pitkämäki parantavat otteitaan. Ei huolta tästä. Mutta itsekullekin meistä tekee välillä hyvää muistella sitä, kuinka vaikeaa ennustaminen loppujen lopuksi onkaan, siksi avasin tuolla huomiolla ed.viestini, mutta siirryin kyllä sen jälkeen pääasiaan. Toivonen rupeaa olemaan oikeasti kiinnostava, jos hän pukee HIFK:n paidan päälleen ja Pitkämäki lakkaa kiinnostamasta, jos hän siirtyy vaikka Ipaan. Silläkään ei oikeastaan ole merkitystä -jos nyt tsekkaillaan vain Ipaa ja meitä- pelaako Toivonen paremman kauden kuin Pitkämäki tai päinvastoin. Jos HIFK sijoittuu sarjassa paremmin kuin Ipa, niin se on pääasia ja jossain on vääjäämättä onnistuttu heihin verrattuna. No, jos sijoitukset ovat meille 6 - 8, niin näiden joukkueiden välinen analyysi voidaan jättää kyllä väliin.

BOL: Jos Pitkämäki torjuu seuraavassa ottelussa upeasti ja HIFK siitä huolimatta häviää, niin jostain sairaasta syystä helpotun kuitenkin tietyiltä osin. Se olisi selvä näyttö siitä, että Pitkämäki rupeaa pelaamaan tasollaan. Tietenkin parasta on se, että Pitkämäki pelaa hienosti ja HIFK voittaa, mutta otan vastaan senkin, että Housu on epävarma, mutta HIFK voittaa silti. Siitä saa samat 3 pinnaa ja niiden tulotapaa ei kukaan enää keväällä muistele :). Eihän se Housu tottapuhuen kovin hyvä ollut 5-3 päättyneessä narrimatsissakaan. 3 omiin kotihallissa, mutta 3 pinnaa meille kuitenkin, kun Riksman oli paljon huonompi.
 
Viimeksi muokattu:

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Annetaan nyt Pitkämäelle vielä edes se pari peliä? Nyt ei kannata turhaan hötkyillä, ei sinne sarjan kärkikahinoihinkaan ole montaa voittoa matkaan. Koska tässä ratkaisussa on paljon voitettavaa, meidän suhkot kallis(2v soppari) maalivahti voi löytää "fiiliksensä" ja palata hyvälle tasolleen, jos homma kusee niin menetetään joitain sarjapisteitä, mutta joka ei vielä tarkoita mitään radikaalia. Jos homma ei toimi parin pelin sisään, niin sitten Allua maaliin, koska sarja on ennätystasainen niin hirveitä tappioputkia ei siedä ottaa, koska kiriminen on vaikeaa kun ei ole mitään pisteautomaatteja.

Minusta Pitkis ei ollut riskivalinta vaan juuri turvallinen perusvalinta. Edelleen pidän suurimpana ongelmana osaavan maalivahtivalmentajan puuttumista, ei ole sitä ohjaajaa ja virheiden näyttäjää. Nyt meillä ei ole maailmanluokan maalivahtia joka osaa itse korjata virheitään jne.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Annetaan nyt Pitkämäelle vielä edes se pari peliä? Nyt ei kannata turhaan hötkyillä, ei sinne sarjan kärkikahinoihinkaan ole montaa voittoa matkaan.
- - -

Ongelmahan tulee siitä, että jos (oli maalissa vaikka Onni-klovni) seuraavissa kahdessa pelissä tulee takkiin, niin kärki karkaa jo liian kauas.

SaiPa -pelistä saatu yksi piste jotenkin menettelee ja Lukko jyräsi siihen malliin ettei tuolla puolustuksella ja haparoivalla veskarilla ollut mitään jakoja. Tepsi olisi ollut kuulemani mukaan voitettavissa hiukankaan paremmalla mv-pelillä. Näin on minulle kerrottu, itse en ollut paikalla.

Nyt on kuitenkin selvää, että Porista on otettava vähintään kaksi pinnaa ja kotona KalPaa vastaan ei kelpaa kuin voitto, jotta pysytään hiukankaan kärjen tahdissa.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ongelmahan tulee siitä, että jos (oli maalissa vaikka Onni-klovni) seuraavissa kahdessa pelissä tulee takkiin, niin kärki karkaa jo liian kauas.

Tähän voin vain muistuttaa Tapparasta, joka (oliko nyt 6 vai 7 vuotta sitten) hävisi viisi ensimmäistä peliään ja pelasi kuitenkin finuissa.

Minä näkisin asian niin, että Pitkämäen arpa on PAKKO katsoa nyt seuraavan 10-15 pelin aikana. Jos nyt annetaan "rohkeasti vain AA:lle pelejä" niin playareissa olemme sitten myös AA:n varassa. Eli JOS Housuille pitää tehdä jotain niin se olisi pakko käynnistää jo marraskuussa.

Eli minun ratkaisuni ongelmaan: seuraavan 10 pelin ajan Pitkälle 7 peliä, ja jos voitto- ja torjuntaprosentti eivät ala korreloida niin vaihtoon vain jos joku huolii. Vaihdon tekee siis ongelmalliseksi juuri tuo 2 vuoden pahvi, mutta kannattaa soittaa Nupelle. Olen melko varma, että Pelsuissa Pitkämäki ei torju kolmenh pelin sarjaa alle 92 prosentin. Tästä voisi joku vetää tiettyjä johtopäätöksiä.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Tähän voin vain muistuttaa Tapparasta, joka (oliko nyt 6 vai 7 vuotta sitten) hävisi viisi ensimmäistä peliään ja pelasi kuitenkin finuissa.
- - -

Taisi olla muuten se kausi, kun ekaa kertaa finaalissa pelasi joukkue runkosarjan neljän parhaan ulkopuolelta. Olikos Tappara viides runkosarjassa, mutta jäi lopulta hopealle, tai jotain.

Siksipä ei kannattaisi laittaa tuuriaan liialle koetukselle. Vrt. Suhosen kauden IFK-Tappara; 0-6:sta 7-6 -johtoon ja vain tsägällä Tappara tuli tasoihin. Ei noita liian usein tapahdu.
 

Fordél

Jäsen
HIFK:n maalivahdeista jatketaan spekuloimista niin kauan kunnes organisaatio tajuaa panostaa maalivahtivalmennukseen, piste.

Pitkämäki toki kantaa pelaamisestaan vastuun yhdessä koko joukkueen puolustuspelaamisen kanssa, mutta pelkkä Housun syyttäminen on vain pään tunkemista syvälle pusikkoon. Teillä on hyvät palikat maalivahtiosastolla, mutta ei sitä miestä, joka sorvaa niistä voittavia maalivahteja. Ei ole helppoa hankkia osaavaa maalivahtivalmentajaa, koska heitä ei kasva puissa, mutta ei ole myöskään mitään järkeä tuhota vuodesta toiseen hyviä kyvykkäitä veskoja Saken opissa. Tähän ongelmaan on löydyttävä ratkaisu ja jos kerran Pentistä päästiin eroon niin luulisi Saken siirtämisen vaikka maskotiksi olevan suht pieni operaatio. Luulisi jo Nokankin vaativan tätä toimenpidettä pää punaisena.

Mitä tulee vertailuun Toivoseen niin olen varma, että hyvässä valmennuksessa Toivonen vielä nousee veskojen TOP5 tämän syksyn aikana. Alkukausi ei ole suhjunut odotetusti, mutta pelkkien torjuntprossien tuijottaminen ei kerro koko totuutta. Toivoselta puuttuu torjuntaprosenteista niitä nostavat helpot kopit ja heti kun Ipan puolustuspelaaminen alkaa toimia eikä päästä vastustajia parhaalle maalintekosektorille järjestään niin alkaa Toivosenkin nousu.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olikos Tappara viides runkosarjassa, mutta jäi lopulta hopealle, tai jotain.
Tamppura oli mestaruuskaudellaan viides runkosarjassa.

Mutta asiaan. Eilen nähtiin Vaihtoautoareenalla Riksmanilta sen tason maalivahtityöskentelyä, jota sopisi odottaa myös Pitkämäeltä. Varsinkin nyt, kun joukkueen pelitapa uuden valmennuksen alaisuudessa vielä ymmärrettävästi hakee uomiaan, niin maalivahtipuolella ei saisi antaa yhtään tasoitusta. Päin vastoin, maalivahdin pitäisi tällöin venyä ja yksin torjua niitä tärkeitä pisteitä joukkueelle. Jos jopa Lunkka pystyi tähän monessakin runkosarjapelissä kuluneen parin "koomakauden" aikana, niin kyllä siihen pitää myös "Elitserienin parhaaksi valitun" maalivahdin pystyä.

Siitä edelleen samaa mieltä, kuin muutama muu kirjoittaja, eli nyt vaan kylmästi Pitkämäki maaliin seuraavissa peleissä ja jos ei koppi tartu, niin vaihtoon. Draper ulostettiin aikoinaan 7 pelin jälkeen ja kyllä veskarin pelaamisesta 10 pelin jälkeen voi aika hyvin arvioida, tuleeko siitä mitään eli ei.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tietääkseni Allu pelaa tänään kuitenkin.

Uskomattoman sinisilmäistä on monien selittely sen suhteen, että kyllä pakitkin ovat meillä olleet huonoja ja kuka tahansa muukin olisi imuroinut meillä, kun me ollaan kriisijoukkue ja byääh...

Nyt, kun sarjaa on pelattu näin vähän, voi jokainen ottaa silmän käteen ja harrastaa ihan yksinkertaista matematiikkaa yleisvalittamisen sijaan. Pitkämäki on täydellisen epäonnistunut ja kantaa siitä vastuun 99%:sesti yksin. Pitkämäen epäonnistuminen näkyy suoraan saamissamme pisteissä. Piste. Vituttaa, kun koko joukkue vedetään kölin alta yhden pelaajan mukana.

Faktaa:
-Turun ottelussa Pitkämäki imaisi kolme kertaa. Ihan sama vaikka meillä olisi ketä pakkeina, kun herra maalivahti imee suorat laukaukset kohti ja menee vanhanaikaisiin. HIFK teki 3 vierasmaalia. Pitkämäen takia menetettiin siellä 3 pistettä. Jos maalivahtimme olisi ollut edes Salakin tasoinen, HIFK:lla olisi nyt 7 pistettä 4:stä ottelusta. Jyp on liigassa sijalla 5. seitsemällä pinnalla. Näin suuri vaikutus on yhden sällin (kun hän sattuu olemaan mv) söhläämisellä; joukkue menettää pisteitä. Ja kun pelejä on takana vain 4, pistemenetys näkyy syöksynä sarjataulukossa.

-Lukko-ottelussa Pitkämäki antautui 0-2 -lukemiin luvattoman helposti. Jälkimmäinen maali lirahti patjan ali kaverin hukattua mailansa ja laukaus tuli ilman mitään maskia. Kenen pakin vika tuollainen voisi olla? Eka maalissakin Pitkämäellä oli suora näköyhteys Haatajaan ja kiekkoon, vaikka HIFK-pakki hänet irti jättikin. Vehaselle ei olisi mennyt. Lukon ratkaisevat maalit 3. ja 4. olivat muodollisuuksia, HIFK:n oli pakko jo hyökätä riskillä ja Lukko pääsi odotetusti harvoin paikkoihin, mutta ne olivat hyviä. Kotijoukkueen viisikko oli puhki, koska koko joukkue ainoastaan hyökkäsi. Miehet olivat hyvissä vetopaikoissa kahden Pitkämäen kanssa, mutta näissäkin Pitkämäellä oli suora näköyhteys mieheen ja kiekkoon. Vehanen otti vastaavia, samoin tekevät Bruckler ja kumppanit. Hyvä veskari voittaa 1-1 -tilanteista ainakin puolet. Lukko-matsissa HIFK esitti 2. erässä huikeaa hyökkäyspeliä ja teki runsaasti erinomaisia maalipaikkoja. Moni muukin oli sitä mieltä, että veskarien ollessa toisinpäin HIFK olisi voittanut. En silti laske tästä mitään oletuspistettä Turun matsin 3 pinnan seuraksi, vaikka mieli tekisi edes yksi heittää. Seitsemälläkin pinnalla saadaan kuva siitä, missä HIFK vähintään olisi paremmalla Pitkämäen pelillä. Herra on päästänyt 11 maalia, joista vähintään 5 on imuja ilman mitään omien pakkien osuutta. Tässä vaiheessa kautta tämä yksinkertainen matematiikka kertoo vähintään 3 sarjapisteen menettämisestä. Vaikka onkin mukavaa mollata kaikki kenttäpelaajat siinä sivussa.

Lisää lukuja:

-Pitkämäki on päästänyt keskimäärin 3,75 maalia pelaamissaan otteluissa. Liigaa johtava Blues on tehnyt keskimäärin 3,5 maalia pelaamissaan otteluissa!

-Lukko/Vehanen on päästänyt kaikkiaan 2 maalia, keskimäärin 0,5 maalia per ottelu.

Surkeaa Pitkämäki, surkeaa !
 
Surkeaa Pitkämäki, surkeaa !

Turun pelissä miehestä oikein huokui sellainen henkinen epävarmuus/lama, joka tekee mistä tahansa kassarista huonon. Miehelle täytyisi nyt saada onnistumisia ja itseluottamusta alle. Eihän hän ole teknisesti mitenkään heikko, vaikkei nyt mikään erinomainenkaan.

Se että Tomas Sinisalo onnistui laukaisemaan puolustajan suojien kautta etukulmasta sisään ja tekemään vanhanaikaisen, vaikka Pitkämäki oli jo hyvin edessä on täyttä sattumaa ja sen tapahtumista edistää henkinen epävarmuus. Sinisalo ei ollut tehnyt maalia varmaan puoleen vuoteen.

Itse en ainakaan usko, että Pitkämäki on menetetty tapaus. Ja mitä pistevastuuseen tulee, niin neljä pistettä neljän pelin jälkeen ei merkitse yhtään mitään. Siellä keikutaan 7:llä pisteellä sarjavitosena.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Surkeaa Pitkämäki, surkeaa !
Tästä ei varmaan kukaan ole eri mieltä.

Nyt onkin oikeastaan ainoa vaihtoehto koittaa saada Pitkämäki pelaamaan omalla tasollaan. Ei se sen oma taso voi olla noin huono. Jos ei millään natsaa niin sitten uutta veskaria kehiin. Mutta kolme matsia kauden alkuun on liian lyhyt otos monottaa maalivahti jengistä ulos.

Oikeastaan, nyt on Saken mesta. Jos Pitkämäki tai Ahlqvist ei onnistu niin Saken tilalle pitäisi alkaa miettiä uutta ukkoa välittömästi. Suurimmat maalivahtiongelmat näyttäisivät löytyvän penkin päästä Sakesta, ei niinkään itse byyrarista. Sen verran kova olisi maalivahtivalmennuksen epäonnistumisprosentti.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tästä ei varmaan kukaan ole eri mieltä.

Yllättävän monen mielestä koko HIFK on aivan paska ja päin helvettiä kasattu. Siihen voi ottaa kantaa keväämmällä, mutta halusin vain muistuttaa, että tasan yksi kaveri on napannut meiltä ainakin 3 pinnaa. Joka on 4 ottelun jälkeen paljon.

Nyt onkin oikeastaan ainoa vaihtoehto koittaa saada Pitkämäki pelaamaan omalla tasollaan. Ei se sen oma taso voi olla noin huono.

Tietojeni mukaan Pitkämäki ei ole kotonaan systeemissä, jossa omalle veskarille jätetään paljon laukauksia NHL-tyyliin ja pelataan niin, että pakit ottavat kiekottomat miehet. Ruotsissa sumputetaan ihan erilailla. Tämä on huono uutinen, sillä sumppu merkitsisi juuri sitä, että omat pelaajat rupeavat toimimaan apuveskareina ja koko joukkueen viisikkohyökkääminen kärsii = HIFK ei myöskään ampuisi enää niin paljon vastustajan maalia kohti kuin tähän mennessä. Koko pelin painopiste siirtyisi ylipäätään keskialueelle.

Saken tilalle pitäisi alkaa miettiä uutta ukkoa välittömästi.

Tämä on päivänselvää ja lähtö oli lähellä jo täksi kaudeksi. Sakkehan haki duunia Ruotsista kivaharrin kanssa, mutta vain kivakiva kelpasi. Viitaten edelliseen kappaleeseen; olen iloinen, että HIFK reagoi pelitapansa muutospaineeseen siten, että vaihtaa mieluummin Ahlqvistin maaliin. Vihdoinkin meillä on pelitapa, joka tuottaa HIFK:lle yhtä paljon vetoja vastustajan maalia kohti kuin kärkijoukkueetkin vetävät. Eikä mestoja anneta myöskään niitä enempää. Tämä pelitapa vaatii huomattavasti Pitkämäkeä parempaa mv-peliä. Jos ruvetaan sumputtamaan keskialueelle, HIFKin otteluiden maalipaikkojen oletusarvo menee viime kauden tasolle: paikat 20-20 ja ehkä saadaan sitten taas paljon 1-1 + jatkoaika/rankkarit -matseja. Kuka niitä kaipaa? Joka kevät ne joukkueet pärjäävät parhaiten, jotka ovat tehneet paljon paikkoja, onnistuneet hyvin yv:lla, pelanneet hyvää av:ta ja omanneet hyvän veskarin.

Allulla kohtuutärkeä matsi tänään.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Allulla kohtuutärkeä matsi tänään.
Näinpä. Jotenkin kokoajan painaa mieltä, että pelasipa AA tänään miten tahansa, niin kaikissa skenaarioissa on enemmän huonoa kuin hyvää.

1) AA pelaa loisto-ottelun tai "perushyvän" pelin >> HIFK todennäköisesti vie 3 sarjapistettä, mutta tämän jälkeen on paine jatkaa AA ykkösenä. Tästä seuraa se, että meillä on kallispalkkainen kakkosveskari ja ykkösenä veskari, jonka "todellinen" taso pitkässä juoksussa riittää liigassa kakkosveskarin paikkaan. Käsi sydämellä kysymys tähän väliin: "Kuinka moni TOP5 -seura edes harkitsisi pelaavansa SM -liigaa Ahlqvistin tasoinen maalivahti ykkösenä?".

2) AA imuroi >> Todennäköisesti pisteet jää Poriin ja meillä on 2 epävarmaa maalivahtia, joihin kenttäpelaajat eivät luota sataprosenttisesti. Lisäksi pelivuorot joudutaan näiden kesken jatkossa arpomaan, mikä lisää veskarin epävarmuutta entisestään.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...byääh...

-clip-

...Turun ottelussa Pitkämäki imaisi kolme kertaa. Ihan sama vaikka meillä olisi ketä pakkeina, kun herra maalivahti imee suorat laukaukset kohti ja menee vanhanaikaisiin...

-clip-

Surkeaa Pitkämäki, surkeaa !
Samaa mieltä Pitkämäestä, surkea avaus IFK:ssa ja kolme maalia miehen piikkiin Turussa. Mutta. On suoranaista itsepetosta päästää puolustus kokonaan vastuusta ainakin Turussa pelatun matsin osilta, sillä osa Pitkämäen möhellyksestä menee pakiston piikkiin.

Ekassa maalissa Housu torjui eteensä, hukkasi kiekon ja jäätyi sitten paikalleen. Pakistoa ei luonnollisesti lähelläkään oman maalin edustaa ja bygmi-Uusikartanolla valovuosi aikaa törkkiä kiekkoa maaliin. Pakisto, ei todellakaan näin.

Kolmannessa maalissa vastustaja ajaa IFK:n alueelle, tekee parit kiepit ja passaa sitten poikittaissyötön Honkasen(?) seuratessa tilannetta vain katseellaan. Syöttö menee tietysti vaivatta koko maalinedusmiehistön läpi ja toisella laidalla Halonen tulee kuin paraatiovista ja pamauttaa kiekon rauhassa sisään. Ei puolustue, ei todellakaan näin.

Neljännessä häkissä Sinisalon annetaan rauhassa tehdä kunniakierrostaan ja sohaista sitten kiekon etunurkasta sisään. Heikosti pelattu Pitkämäeltä, mutta samat sanat puolustukselle. Koko peräpää, ei lähellekään näin.

Jos Penan kasaama puolustus oli huono ja sitä syytettiin siitä, ettei Karalahtea ja Saarista paikattu, niin miten tämä aivan samantasoinen puolustus nyt yht'äkkiä onkin aivan riittävä?

Surkeaa Pitkämäki ja puolustus, surkeaa!

Toivottavasti olen väärässä ja pakiston taso riittää. Toivottavasti Pitkämäki nostaa tasoaan ja hänen tasonsa riittää. Toivottavasti loukkaantumiset vähenevät. Toivotaan, toivotaan, toivotaan ja pelkästään IFK:n parasta.

Jos AA pelaa tänään, niin oikea veto. Tsemppiä matsiin.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Aijai ikivanha virhe, ei anneta sille hankitulle ykkösveskarille kunnon tsäänssiä ja lyödään kakkonen maaliin. Nyt Allulle huono peli niin meillä onkin kaks epävarmaa maalivahtia. Ja jokatapauksessa tässä nyt tehdään Pitkämäelle hallaa.

Aika mielenkiintoista, että Jhag syytät 99% Pitkämäkeä, mutta samalla avaat ketjun maalivahtivalmennuksesta ja syytät sitä osaa suurelta osalta. Vähän ristiriitaista meininkiä. Eihän se nyt sattumaa ole, että meillä veskari ei ikinä onnistu, Pitkämäki Pelikaaneissa olisi liigan kärkiveskareita.

Kyllä olen samaa mieltä, joukkueen pelaamisen rakenne on hyvä. Ei ole enää epäsuhdetta laukausten määrän suhteen ja ei tule jatkuvia yv- hyökkäyksiä omaan päähän. Siihen näkemään olen itsekin tyytyväinen.

Mutta sitten tullaan taas alkuun, eihän joukkuekaan huonon pelin jälkeen jää yksin. Siellä Kojo käy fläppitaulun ja videoiden kanssa joka saatanan yksityiskohdan läpi vaikka keskellä yötä pelaajien kanssa jos eivät ymmärrä virheitään. Meillä ei tätä osaamista ole veskapuolella ollenkaan, Pitkis jää yksin kun koppi ei tartu ja tilannetta ei saada korjattua.

Että IFK:ssa veskari onnistuisi hyvin niin pitäisi saada alkuun hirveät onnistumiset niin kertynyt itseluottamus kantaisi vaikeuksien läpi, kun vaikeuksien korjaajaa ei ole.
 

strava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Neljännessä häkissä Sinisalon annetaan rauhassa tehdä kunniakierrostaan ja sohaista sitten kiekon etunurkasta sisään. Heikosti pelattu Pitkämäeltä, mutta samat sanat puolustukselle. Koko peräpää, ei lähellekään näin.

Toi maali oli vähiten housun imaisu. Ainakin puoli minuuttia seisoi toinen turkulainen maalin edessä täysin pitämättä ja pakkohan housun oli tämä ottaa huomioon. Siitä syystä annan pientä ymmärrystä, että vanhanaikainen pääsee livahtamaan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Aika mielenkiintoista, että Jhag syytät 99% Pitkämäkeä, mutta samalla avaat ketjun maalivahtivalmennuksesta ja syytät sitä osaa suurelta osalta. Vähän ristiriitaista meininkiä. Eihän se nyt sattumaa ole, että meillä veskari ei ikinä onnistu, Pitkämäki Pelikaaneissa olisi liigan kärkiveskareita.

Siksi juuri avasin kaksi ketjua: mv-valmennus on iso kuvio ja se pitää joka tapauksessa saada kuntoon. Mutta tämän lisäksi nyt kuitenkin pelataan samaan aikaan kautta 08/09 ja 1-mv:mme on Pitkämäki. Hän siellä seisoo nyt maalinsuulla ja vaikka onkin tiedossa, että pygmi ei osaa tarjota torjunta-apuja, niin itsepähän Housu tuli tänne duuniin ja ottaa lisäksi erittäin hulppean liksan. En näe mitään ristiriitaa siinä, että voi olla yhtä aikaa tyytymätön maalivahtivalmennuksen tasoon ja myös nykyiseen 1-maalivahtiin. Jälkimmäinen on ensimmäisen tuote.

Niin, sellainen joukkue on tuhoon tuomittu, joka joutuu kelailemaan kaikki päästetyt maalit clippi clipiltä ja miettimään samalla oliko toi enemmän veskarin vai pakiston. Lundell-vuodet menivät tässä puuhassa, tarvitseeko tätä herkkua vielä saada lisää...? Hyvät joukkueet tekevät enemmän kuin päästävät, eikä siellä tarvitse kelailla joka tilannetta. SM-liigan pakkienkaan taso ei ole kova, ei missään joukkueessa. Bluesin ja Lukonkin arkistoista löytyy tältä syksyltä pätkiä, joissa oma pakki mokaa ja jättää veskarin yksin. Näitä nähtiin livenäkin, kun Lukko kävi Nordiksella. En muista kuka oli Lukko-pakki, joka pisti kiekon suoraan Hirson lapaan meidän hyökkäyspäässä ja Hirso sai siitä vielä syötettyä omalle pakille, jonka laukauksen Vehanen torjui. Tilanne ohi.

Kun liigan kärkijoukkueen maalivahti päästää yli 3 maalia keskimäärin per ottelu, hän on yksinkertaisesti huono. Kuka tahansa lajin parissa allekirjoittaa tämän, kyseessä ei ole Pitkämäen ajojahti. Paras mittari on verrata hänen joukkuettaan muihin. Blues siis tekee keskimäärin vähemmän kuin Pitkämäki päästää! Kuvaavaa. Lisäksi Housun joukkue tekee riittävästi maaleja ja maalipaikkoja, nyt ei olla siinä kriisissä, että joukkue ei osaisi hyökätä ja pelata ylivoimaa. Meidän edellämme sarjataulukossa on siis jengejä, jotka ovat tehneet meitä vähemmän maaleja. Jos HIFK:n nykytilanteessa katoaa fokus tärkeysjärjestyksen suhteen, niin olemme kusessa: nyt pitää ihan ensimmäiseksi, ennenkuin puhutaan mitään kenttäpelaajista, jokatapauksessa parantaa maalivahtityöskentelyä aivan perkeleesti. Pena hankkisi nyt 3 laitahyökkääjää, kun "joukkue ei tunnu tekevän riittävästi maaleja". Maalivahtipeli on juuri se osa-alue, joka ei voi odottaa yhtään ja mitään sellaisia merkkejä ei ole, että HIFK:n pakisto jättäisi Pitkämäkeä huomattavan paljon enemmän pulaan kuin vaikkapa Bluesin pakisto jättää omaa veskariaan. Nolla läpiajoa, silti on mennyt 11 maalia. Kaikki muut liigavahdit ovat joutuneet jo läpiajotilanteisiinkin Bluesia ja HIFK:ta lukuunottamatta. Se, että HIFK ei anna tasakentällisin enää läpiajoja, on myös noteerattava asia ja tässä yhteydessä joutuu -ikävää ehkä jostakin- selkeästi kuitenkin kehaisemaankin viisikkopuolustustamme.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Housut

Vaikka mies on kaikkea muuta kuin vakuuttava niin aika heviä on syyttää yhtä ja ainoaa miestä jengin konttaamisesta viimeisissä peleissä. Jääkiekko on sentään joukkuepeliä eikä yksilöurheilua.

Toisaalta on vittumaista jos joudumme hankkimamme ykkösmaalivahdin takia nyt muuttamaan pelisysteemejä hyökkäävästä pelistä sumputtavaksi. Sehän tarkoittaa Suomeksi paluuta Lunkan aikoihin. Joka jätkä puolusti enemmän kuin hyökkäsi, takaraivossa tieto että omalla maalilla seisoo seula.

Noh, maalivahdit on ollut HIFK;n ongelma numero yksi viimeiset 10 vuotta kohta, ja jatkuu yhä.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikki muut liigavahdit ovat joutuneet jo läpiajotilanteisiinkin Bluesia ja HIFK:ta lukuunottamatta.
Marginaalinen asia, mutta heitetään nyt. TPS sai yhden läpiajon, jonka Pitkämäki torjui. En muista TPS-pelurin nimeä, mutta harhautti oikealle ja yritti jäitä pitkin sisään, Pitkämäki torjui patjalla. Joku toinen paikallaolija muistanee, pelasiko IFK tuolloin ylivoimaa? Tilanne kuitenkin lähti keskialueelta.
 
Marginaalinen asia, mutta heitetään nyt. TPS sai yhden läpiajon, jonka Pitkämäki torjui. En muista TPS-pelurin nimeä, mutta harhautti oikealle ja yritti jäitä pitkin sisään, Pitkämäki torjui patjalla. Joku toinen paikallaolija muistanee, pelasiko IFK tuolloin ylivoimaa? Tilanne kuitenkin lähti keskialueelta.

Ville Vahalahti ja pelasi HIFK ylivoimaa. Aki Uusikartano tuli perässä kytikselle. Uusikartano taisi muutenkin alustaa tilanteen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tietojeni mukaan Pitkämäki ei ole kotonaan systeemissä, jossa omalle veskarille jätetään paljon laukauksia NHL-tyyliin ja pelataan niin, että pakit ottavat kiekottomat miehet. Ruotsissa sumputetaan ihan erilailla. Tämä on huono uutinen, sillä sumppu merkitsisi juuri sitä, että omat pelaajat rupeavat toimimaan apuveskareina ja koko joukkueen viisikkohyökkääminen kärsii = HIFK ei myöskään ampuisi enää niin paljon vastustajan maalia kohti kuin tähän mennessä. Koko pelin painopiste siirtyisi ylipäätään keskialueelle.

Hetkinen! Miten voi olla mahdollista, että meille hommataan veska, joka on vahvimmillaan aivan erilaisessa pelitavassa, kuin millä IFK pelaa? Tästä saa melkein sen kuvan, ettei Housuja ole ollenkaan scoutattu, vaan ukko on hankittu meille toissakauden tilastojen ja vanhojen meriittien perusteella. Jos näin on, niin tästä hankinnasta ei missään nimessä voi antaa Nybarille ja Kojolle kovin suurta arvosanaa.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olenko ihan kujalla, jos väitän, että puolustuksen peluutus muokataan yleensä maalivahdin tyylille sopivaksi, eikä päinvastoin? Lienee helpompi prosessi. Ja jos tyylit ovat liian kaukana toisistaan tai puolustuksen peluutusta ei haluta muuttaa, niin sitten ko. mv jätetään hankkimatta.

Pahin tilanne on se, että kumpikaan ei luota toisiinsa. Puolustajat alkavat hoitamaan mv:n tehtäviä ja mv osin puolustajien duunia. Tällöin puolustajat laskeutuvat usein liian alas ja yrittävät blokata kaikki vedot, helpotkin, ja tekevät samalla maskia omalle maalivahdilleen. Ja vastustajat taas pääsevät laukomaan liian läheltä maalia. Mv taas ei luota pakkeihin ja alkaa pelätä kaikkia hyökkäyksiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös