Maalivahdit

  • 1 299 034
  • 5 812

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siitä olen samaa mieltä, että maalivahtivalmennukseen on pakko panostaa entistä enemmän. Eli Sakke vaan johtotehtäviin ja täysipäiväinen maalivahtivalmentaja tilalle.

Suurin pettymys HIFK:n organisaation uudistuksissa oli, että Sakke sai edelleen pitää suojatyöpaikkansa MV-valkkuna.

Paras vaihtoehto olisi tietysti ollut, että Saken rinnalle olisi hommattu joku kokenut ja kykynsä jo osoittanut maalivahtivalmentaja, joka huolehtisi pääasiallisesti valmennustehtävistä, Saken keskittyessä "hallinnollisten tehtävien" ohella katselemaan miten ammattimies hoitaa hommat. Eihän sitä ikinä tiedä, jos Sakestakin vielä kehkeytyisi sopivalla opastuksella kohtuullinen MV-valmentaja.

Valtanen voi kohta listata HIFK:n perinteiden vaalimiseen kohdan jossa lähetetään potentiaaliset veskarilupaukset muualle breikkaamaan, kun samaan aikaan omalla maalinsuulla seisoskelee joku keskinkertaisuus.
 

scholl

Jäsen
Penan ajan IFK:ta leimasi hieman kärjistetysti pelitapa, jossa (valmentajasta riippumatta) melkeimpä jokaisessa pelissä
-veskari joutui kohtaamaan/torjumaan vähintään yhden läpiajon
- IFK:n puolustukselle sattui vähintään yksi "musta minuutti" , jolloin kiekkoa ei saatu millään pois omalta puolustusalueelta, ja maali ns. roikkui ilmassa
lisäksi:

- Jere sekosi ainakin kerran viimeisen viiden minuutin aikana ja otti tyhmän jäähyn, kun ei jaksanut tai huvittanut enää luistella
 

scholl

Jäsen
Paras vaihtoehto olisi tietysti ollut, että Saken rinnalle olisi hommattu joku kokenut ja kykynsä jo osoittanut maalivahtivalmentaja, joka huolehtisi pääasiallisesti valmennustehtävistä, Saken keskittyessä "hallinnollisten tehtävien" ohella

Sakke on kuukausipalkkainen toimistomies, joten riittäisi ihan hyvin, että Sakke toimisi joukkueenjohtajana ja alkaisi selvittelemään esim. halliprojektia. Ei häntä tarvitse vielä sen lisäksi valmentajana pitää.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Sakke on kuukausipalkkainen toimistomies, joten riittäisi ihan hyvin, että Sakke toimisi joukkueenjohtajana ja alkaisi selvittelemään esim. halliprojektia. Ei häntä tarvitse vielä sen lisäksi valmentajana pitää.

Toisaalta voidaan kysyä mikä on Saken kompetenssi halliprojektin suhteen...
 

RustEnuff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toisaalta voidaan kysyä mikä on Saken kompetenssi halliprojektin suhteen...

Ja voidaan varmaan myös kysyä, että mikä ON Saken kompetenssi? Siis jokin muu, kuin vahva HIFK tausta...

Lundellilla oli riittävästi aikaa näyttää kykynsä, ei natsannut joten nyt kokeillaan jotain muuta. Penalla oli myös turhankin paljon aikaa näyttää kykynsä ja ei todellakaan natsannut. Sakella ON ollut riittävästi aikaa näyttää kykynsä MV-valmentajana, ei ole natsannut....
 

Stigu

Jäsen
Miten Pitkämäen esitykset vaikuttavat siihen, että Brennan pitää laittaa ulos?
Ei mitenkään. Erittäin hyvä huomio siellä takarivissä! Yritin vain saada tekosyyn sysätä Brennan ulos joukkueesta:).

Menee hieman OT:ksi, mutta antaisin myös Brennanille sen 15 peliä aikaa näyttää, kumpi paukkuu enemmän: Jäähyaition ovi vai vastustajan pää.

Ja hemmo: se on tsetti.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Oma toiveeni veskarien suhteen on seuraava:
-Ahlqvistille löydetään (miehen itsensäkin kannalta) asap uusi seura ja uusi veskarivalmentaja ... kengitään Housu [epäonnistuessaan] ja Brennan ulos, ja tilalle haetaan uutta "Chiodoa". Jos sellaista ei löydy, annetaan Niemiselle reilusti vastuuta.
Wow, aika Penamaisia tulevaisuuden näkymiä. Tai pitisikö sanoa Aramaisia, kun loppupeleissä ollaan pelkästään lähtökohtaisesti kolmoskassarina olleen varassa. Toki toivon hieman parempaa tulevaisuudenkuvaa, nyt on kolme potentiaalista veskaa, toivottavasti nitä ei ryssitä kaikkia.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Toki toivon hieman parempaa tulevaisuudenkuvaa, nyt on kolme potentiaalista veskaa, toivottavasti nitä ei ryssitä kaikkia.

Juu eihän niitä kaikkia pidä potkia, todellakaan. Mutta olisi sekä herrojen itsensä, että IFK:n edun mukaista, että joko Ahlqvist tai Nieminen laitetaan Mestikseen sellaiseen joukkueeseen, jossa saa pelata paljon. Pitäisi vaan hetimmiten päättää kumpi jää kakkoseksi, kumpi lähtee mestikseen. Ja jos Sakke on niin huono kun väitetään (track-record on ainakin Pena-tasoa), niin hommansa osaava mv-valmentaja olisi jopa tärkeämpi hankinta kuin rightin yv-pakki.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja hemmo: se on tsetti.

Erittäin hyvä huomio myös siellä takarivissä, itselle meni toikin signeeraus todesta. Hävettää ja korjataan allakirjoitus heti.

Sakesta sen verran, että eikös herra ole mukana myös jossain HIFK:n ulkopuolisessa bisneksessä eli kokemusta suoraviivaisista yritysjohtotehtävistä saattaa olla.
 

Kapo

Jäsen
- jos kiekot eivät pysähdy tarpeeksi suurella prosentilla näiden 15 pelin aikana Pitkämäen housuihin, kengitään Housu ja Brennan ulos, ja tilalle haetaan uutta "Chiodoa". Jos sellaista ei löydy, annetaan Niemiselle reilusti vastuuta.

Saattaa olla vaikeata löytää ottaja Pitkämäen sopimukselle jos floppaa. Kaksivuotista ja +400000€ arvoista sopparia ei ihan noin vain "kengitä ulos" jos ei peli kulje (olettaen että Nybondas ei halua maksaa pelaajalle joka ei enää teillä pelaa kuten Pentti teki). Veikkaanpa että seuraavat kaudet menette näillä veskoilla meni miten meni.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Tämän viikonlopun näyttöjen perusteella AA:n pitäisi olla tolppien välissä torstaina. Tiedän että positiivinen ajattelu on kiellettyä HIFK:n palstalla, siitä huolimatta olen sitä mieltä että meillä saattaa olla kaksi kovan luokan veskaria tallissa.
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse lähtisin kauteen Pitkämäki/Allu kaksikolla. Nieminen on muutamasta hyvästä pleijaripelistä huolimatta vielä täysi raakile liigatasolle, ja mestispelit isomalla vastuulla palvelisivat varmasti nuorta jätkää enemmän, kuin istuminen HIFK:n vaihtopenkillä kakkosveskarina.

Ahlqistiä pidän edelleen potentiaalisena huippuveskarina, joka ei ole saanut vieläkään sitä kunnollista näyttöpaikkaa. Viimekaudella oli tilaisuus, mutta muutaman hyvin sujuneen matsin jälkeen iski se surullisen kuuluisa sydänlihaksen tulehdus.

Voin toki olla väärässä, ja Allu on lahjaton paska, mutta ennen lopullista tuomiota antaisin mielelläni kaverille edes tilaisuuden osoittaa olevansa lahjaton paska.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ahlqvist on pelannut Pitkämäen kanssa selvästi paremmin kuin Nieminen ja nyt minusta ainakin on ihan selvää ketkä kaksi on meidän ykkönen ja kakkonen. Pistäisin myös torstaina maaliin Ahlqvistin, on pelannut ihan vakuuttavasti jos sitä yhtä peliä ei huomioida.
 
Ahlqvist on pelannut Pitkämäen kanssa selvästi paremmin kuin Nieminen ja nyt minusta ainakin on ihan selvää ketkä kaksi on meidän ykkönen ja kakkonen. Pistäisin myös torstaina maaliin Ahlqvistin, on pelannut ihan vakuuttavasti jos sitä yhtä peliä ei huomioida.

Itse taas en laittaisi missään nimessä Ahlqvistia maaliin, suuria syitä on kaksi:

1. Pitkämäki on lähtökohtaisesti se ykkösmaalivahtimme, vaikkei kaikki siitä olekaan samaa mieltä. Turha ruveta sekoittamalla sekoittamaan palettia tässä vaiheessa kautta. Muutenkin Pitkämäki on ollut oikeasti luotettava maalivahti, jos on epäröinyt, on ottanut pääosin kuitenkin ne voittoon riittävät kopit. Eilisessä pelissä joukkue oli niin huono, että peli olisi realistisesti sanottuna voinyt päättyä luokkaa 10-1 ilman Pöksyä, vaikka olikin pari helpohkoa maalia. Eilistä ottelua ei hävinnyt Pitkämäki, vaan joukkue. Edes Brodeur ei olisi voittanut eilistä ottelua HIFK:lla.

2. Ahlqvist pelasi sen huonon ottelun juuri torstain vastustajaa vastaan. Esimerkiksi parin aikaisemman (unohdetaan Francis) valmentajamme tyylissä pidin juuri siitä, että he katsoivat myös edellistä ottelua tulevaa vastustajaa vastaan ennenkuin nimesivät maalivahdin illan otteluun. Pitkämäki on kuitenkin se ykkösmaalivahti ja Ahlqvistillä on heikko ottelu Narreja vastaan alla, joten voisin lyödä vetoa, että myös Jalonen on sen verran ajan hermolla, että pistää Pitkämäen maaliin.
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Samaa mieltä punasydämen kanssa. Pitkis on lähtökohtaisesti HIFK:n ykköstorjuja, ja Pitkis aloittanee maalissa torstaina.

Voin kuulua vähemmistöön, mutta en pidä Riksmania mitenkään ratkaisevasti parempana, kuin pitkämäkeä. En itseasiassa pidä Riksmania muutenkaan huippuveskarina, enkä olisi halunnut Juusoa meille. En välttämättä olisi myöskään kovin luottavainen, vaikka HIFK:n maalilla olisi toivonen tai jompikumpi tarkki. Vehanen kyllä kelpaisi, ja pidänkin Vehasta Liigan parhaana vahtina tällä hetkellä..
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vehanen kyllä kelpaisi, ja pidänkin Vehasta Liigan parhaana vahtina tällä hetkellä..

Jopa parempana kuin Brückleriä?

Siitä kuitenkin samaa mieltä, että antaa Pitkämäen aloittaa kausi ja pelata niin kauan kuin torjuu voittoja. Jos tulee pari huonompaa ottelua, jotka hävitään, niin siinä vaiheessa AA tilalle.
 

mac6666

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Perjantaina puolustus vuoti ensimmäisessä erässä todella pahasti, enkä pistäisi Housujen piikkiin kuin ehkä yhden maalin.

Kyllä minusta pitää lähteä kauteen Pitkämäki selkeänä ykkösenä, mutta Ahlqvistille myös riittävästi matseja. Nieminen lainalle Kiekko-Vantaaseen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Surkea esitys Pitkämäeltä NT välierässä. Epävarmempi kuin Lundell. Liikkuminen, mailapeli sijoittuminen ym kaikki huokuu epävarmuutta. IFK:lla on tällä hetkellä kolme kakkosveskaria.

Fakta on se että Hifk on kolmen kakkosmaalivahdin loukussa. Nybondas ei todellakaan onnistunut tässä yhtään Penaa paremmin.
Löytyi sitten tällaisia kommentteja tästä ketjusta. Surkeuden maksimoijat ovat näemmä pureskelleet ranteensa auki hyvissä ajoin, niin sitä pitää. Kerrotaan ns. faktana, että asiat on yhtä paskasti kuin Penan ja Lundellin aikana. Näemmä kaikki on mahdollista IFK-keskustelussa, mutta itkun-, naurun- ja pierunsekaisin tuntein joutuu silti ymmyrkäisenä ihmettelemään pupilliensa tuottamaa tulosta, koska eihän yllä olevien kommenttien syntymisen pitäisi olla mahdollista, kun ensimmäistäkään SM-liigasekuntia kaudella 08-09 ei ole pelattu.

Aika velikultia. Taidan oksentaa.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Joo, sori. Mun moka, en vain tajunnut että Pitkämäki pelas itseasiassa helvetin hyvin tossa NT välierässä. Ahlqvist oli loistava Areenalla Jokereita vastaan viikko sitten ym.

Hienoa että veskaritilanne on parantunut huomattavasti Lundellin ajoista!
 

scholl

Jäsen
Joo, sori. Mun moka, en vain tajunnut että Pitkämäki pelas itseasiassa helvetin hyvin tossa NT välierässä.

Kumma ettei niitä torjuntoja juurikaan tullut. Huippuveskari astuu esiin silloin, kun joukkue pettää. Ei tehnyt yhtään gamesaver-tyyppistä torjuntaa. Ei se sitten paljon lämmitä, että puolustajat pelasivat heikosti. Linköpingiläiset taisivat tehdä jopa maaleja selkä maaliinpäin. Ja kyllä joku Jarmo Myllys olisi ottanut sen kolmannen kudin kiinni ja IFK olisi voinut nousta vielä taistelemaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ilman, että täällä aletaan kenenkään liksoja arvuuttelemaan, niin aika hyvä lähtökohta voisi olla se, että Lundell ansaitsi todennäköisesti HIFK:ssa suurin piirtein saman verran kaudessa kuin Peter White neljässä kuukaudessa......

Lundell sai HIFK:sta n. 80-100k/kausi viimeisinä vuosina. Lundellin peliotteista näki minusta ihan selkeästi viime kaudella, että pelaajan ja joukkueen väliset neuvottelut eivät tuottaneet Lundellille enää jatkosopimusta ja otteet maalin suulla muuttuivat epätasaisemmiksi kuin kauden alkupuolella. Ihan huumoria oli se, että Laakkonen ja Kovanen selkeästi innostuivat parempiin suorituksiin, kun heille varmistui pelipaikka muualta. Nämä ovat oma näkemykseni asiasta.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hienoa että veskaritilanne on parantunut huomattavasti Lundellin ajoista!
Tänään nähdään sitten Pitkämäki ensimmäistä kertaa HIFKn paidassa tositoimissa. Harkkapelit on nyt höntsätty ja odotan Pitkämäeltä tasaisen varmaa ja "perusvoittavaa" maalivahtipeliä. Lopullisempia arvioita tietysti ajan myötä ja pleijarithan ne lopulta Voittavan Maalivahdin (TM) aateloivat. Toivon kuitenkin, ettei pelistä toiseen tarvitse lukea kommentteja, 3-5 päästetyn maalin jälkeen, mallia: "No ei noista maaleja nyt voi suoraan Pitkämäen piikkiin laittaa, mutta..."

"Hauska" kommentti muuten Pitkämäestä Jatkoajan pelaajakortissa: "Tasaisuutta kaivataan otteisiin. Ei ylipäätänsä aivan huipputasolla." Tuli jotenkin vähän sellainen "up yours" -fiilis tuosta, että olen nähnyt tämän saman HIFKn maalivahdin kohdalla ennenkin.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Mielenkiintoista tosiaan nähdä Pitkämäki tänään ensimmäistä kertaa toisipaikassa IFK:n maalilla. Toivottavasti pärjää hyvin.

Mitä tuohon Denniksen lainaukseen tulee, niin se on viestistä jossa tarkoitukseni oli olla sarkastinen. Eli harjoitusotteluiden perusteella olen sitä mieltä, ettei maalivahtipeli ole yhtään parantunut Lundellin ajoista, ainoastaan kallistunut. Toivottavasti olen väärässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös