Maalivahdit

  • 1 299 131
  • 5 812

SeeTa

Jäsen
Suosikkijoukkue
- HIFK - Dallas - Alexander Ovechkin -
Maalivahti

HIFK tarvitsee huippu moken jotta voisi haaveilla seuraavalla kaudella 08-09 mitalleista.

HIFKlla ei ole vuosiin ollut kunnon play-off mokkee joten nyt kaivataan jotain muuta kun imuri/hörppy Lundellii tai eteensä kiekkoja pomputteleva Jani Nieminen tai Aleksis Ahlqvistia.

Joten otetaan Juuso Riksman,Ari Ahonen,Mika Noronen,Petri Vehanen tai Antti Niemi silloin saattaa tulla jotain aikaan.
 

blue

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko ja Florida Panthers
HIFK tarvitsee huippu moken jotta voisi haaveilla seuraavalla kaudella 08-09 mitalleista.

HIFKlla ei ole vuosiin ollut kunnon play-off mokkee joten nyt kaivataan jotain muuta kun imuri/hörppy Lundellii tai eteensä kiekkoja pomputteleva Jani Nieminen tai Aleksis Ahlqvistia.

Joten otetaan Juuso Riksman,Ari Ahonen,Mika Noronen,Petri Vehanen tai Antti Niemi silloin saattaa tulla jotain aikaan.
Vehasesta saatte vaan haaveilla, Lukon mies myös ensikaudella!
 

zaluun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tanska
HIFK tarvitsee huippu moken jotta voisi haaveilla seuraavalla kaudella 08-09 mitalleista.

HIFKlla ei ole vuosiin ollut kunnon play-off mokkee joten nyt kaivataan jotain muuta kun imuri/hörppy Lundellii tai eteensä kiekkoja pomputteleva Jani Nieminen tai Aleksis Ahlqvistia.

Joten otetaan Juuso Riksman,Ari Ahonen,Mika Noronen,Petri Vehanen tai Antti Niemi silloin saattaa tulla jotain aikaan.

Itsekin kaipaisin nyt huippumaalivahtia pitkästä aikaa, mutta toisaalta pelottaa, että käy taas perinteiset ja menetetään huippuprospekti muualle loistamaan. Mielelläni näkisin ensi kautena tilanteen jos maalivahteina olisivat "Noronen"+Ahlqvist+Nieminen, joista "Noronen" pelaisi 40 peliä Nieminen/Ahlqvist-kaksikosta toinen sen about 15 peliä ja toinen olisi vuokralla ykkösveskana vaikka Mestiksessä. Kauteen 09-10 voisikin jo lähteä kaksikolla Ahlqvist-Nieminen. Itse kuulun tosin niihin, jotka hyväksyvät Nieminen-Ahlqvist-kaksikon jo ensi kaudella, sillä ehdolla, että jätetään yksi ulkkaripaikka vapaaksi.

Jotenkin junnuihin luottaminen tuntuu aina olevan vaikeampaa kun kyseessä on oma jengi. Jos jollain muulla jengillä olisi ensi kauden kaksikkona Ahlqvist-Nieminen, niin täällä varmasti itkettäisiin, että miksei meillä koskaan ole noin lupaavaa junnukaksikkoa.

Nieminen 20v, torjuntaprossa runkosarjassa 94,38, pleijareissa 91,67
Ahlqvist 21v, runkosarjassa 93,01

Pelimäärät tosin todella pieniä, mutta taakse jäävät prosenteissa Niemet, Markkaset, Vehaset, Brucklerit ja Chiodot. Aina puhutaan siitä, että pitäisi antaa omille luottoa. Onko oikeasti olemassa enää parempaa tilaisuutta? Vai tehdäänkö taas Bäckströmit.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Ei jumalauta!

Tää on kyllä HIFK:ä aidoimmillaan. Nyt täällä verrataan jo Niemistä Raskiin, heh. Reality check, please! Kyseessä on klassinen HIFK-syndrooma. Omia jätkiä arvostetaan aivan suhteettomasti. Ja vai että Lindfors peliuransa huippumolareita? Kas kummaa, kun jäi itsellä moinen huomaamatta. Ihan hyvää liigatasoa parhaimpina vuosinaan, ei sen enempää eikä vähempää. Kyllä ne huiput & huipun veljetkin pelasivat muissa joukkueissa.

Lindforsin puolustajille tiedoksi, että jos Sakke olisi todellinen huippu - edes maalivahtivalmentajana - olisi hänellä ollut aikaa koutsata kaikkien näiden vuosien aikana useammastakin prospektista Lundellin manttelinperijä. Ei muuta kuin menoksi ja raudankova ammattilainen tilalle. Silloin meillä olisi perusteluja pitää A.A & Nieminen kaksikko kehittymässä ja kilpailuttamassa toisiaan. Mutta siinäkin tapauksessa ykköseksi on saatava oikea kannuksensa jo ansainnut tähtiluokan molari.

Vaikeaa vaan tuntuu tämän muutoksen aikaansaaminen olevan, kun fanitkin ovat niin vastahakoisia muutokselle. Kyllä tämä joukkue ja sen kannattajat "penansa" ansaitsi! Ihan täydet seitsemän vuotta. Mikä Suomessa olikaan elinkautisen (todellinen) aika . Tuliko melkein täyteen?
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
. Ja vai että Lindfors peliuransa huippumolareita? Kas kummaa, kun jäi itsellä moinen huomaamatta. Ihan hyvää liigatasoa parhaimpina vuosinaan, ei sen enempää eikä vähempää.

Selvästi jäi proffalla sitten huomaamatta. Sakke oli kuitenkin maajoukkueen vakiokamaa aikana, jolloin käytännössä kaikki suomalaisveskarit olivat maajoukkueen käytettävissä. Eli toisin sanoen Suomen toiseksi paras veskari (maajoukkueen ykkösveska Sakke ei varsinaisesti koskaan ollut) 80 ja 90 lukujen taitteessa. Ei se paita ihan turhaan hallin kattoon nostettu, vaikka itse olisin jättänyt sen niukasti nostamatta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jos Nybondas haluaa testata parin AA & Nieminen kyvyn parivaljakkona HIFK:n maalivahteina, niin kannattaa jättää 1 ulkolaispaikka tyhjäksi lokakuun verorajalle saakka ja sen jälkeen päättää uskotaanko nuoriin maalivahteihiin vai hankitaanko joku "andychiodo", joita on aina saatavilla Eurooppaan NHL:n pelikauden käynnistyttyä eri organisaatioiden kolmosmaalivahtien ryhmästä. Jos taas halutaan pomminvarmasti hyvä alkukausi HIFK:lle, niin sitten kannattaa hankkia hyvä ja kokenut ykkönen jo nyt keväällä, maksoi mitä hyvänsä tai ainakin melkein mitä hyvänsä.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Nybondas haluaa testata parin AA & Nieminen...
...niin Nybondas jatkaa samaa faneille vittuilua, jota Pena harrasti koko 2000-luvun. Penalla oli tosin esittää edes luotettava runkosarja-mv, mutta Nybondas ei sitten katso edes tätä tarpeelliseksi. IFK-taloa aletaan taas rakentamaan vesikatosta. Vuosikymmenen mv-sekoilun jälkeen tämä kyseinen tontti on muodostunut niin herkäksi aiheeksi fanien keskuudessa, että eikö virkaan astuvan kaverin kannattaisi muurata juuri mv-asia vesitiiviisti kuntoon? Se jos joku olisi hyvä tervetuliainen. Nyt jos kauteen lähdetään parilla AA-Nieminen, niin meillä on kaksi maalivahtia, joilla ei ole mitään todellisia näyttöjä vähänkään pidemmältä periodilta. Pahimmassa tapauksessa ollaan heti syksyllä sellaisessa takaa-ajotilanteessa, josta on vaikea nousta edes muippu-mv:n turvin. Kuulostaako kenestäkään tutulta? Ei HIFK voi olla joukkue, jonka tärkeimmällä pelipaikalla pelaa vuodesta toiseen joko hintalapultaan halpa tai läpimurtoa hakeva pelaaja. Tai sitten Nybondas asemoi IFK:n jo lähtökohtaisesti keskikastin jengiksi. Mitä se tosin nykyisellään kiistatta onkin. Olisiko vaihtelun vuoksi ihan fanienkin suuntaan fiksu veto hankkia jo lähtökohtaisesti kovatasoinen maalivahti? Finaalipaikkaan vaaditaan nykyisessäkin liigassa vähintään top-3 -maalivahti, eikä AA/Nieminen kuulu varmuudella siihen porukkaan tulevalla kaudella. Mutta jos vittuilulinjalla halutaan lähteä tulevaankin kauteen, niin minulta ei enää ensi syksynä lippurahoja kuseteta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Saken kompetenssi HIFK:n maalivahtivalmentajana näkyy parhaiten ja puolueettomimmin siitä, minkälaista on ollut HIFK:n maalivahtipeli Saken aikana. Huonoa. Tarvitseeko tuotakin vielä miettiä ja analysoida? Kaikkien valmentajien duunin taso mitataan sarjataulukoista, koskee myös mv-valmentajia. On ihan triviaalia miettiä, että olisiko Sakke ollut parempi, jos maalissa olisi ollut joku muu kuin Lundell. Sakke itse -niinkuin mv-valmentajan pitääkin- vastasi suurelta osin siitä, että Lundelliin luotettiin ja hänelle ei haettu vaihtoehtoja. Saken näytöt mv-valmentajana ovat tasan yhtä hyvät ja yhtä pitkältä ajalta kuin Penan näytöt toimitusjohtajana. On omien yliarvioimista väittää muuta. Siksipä Sakenkaan puhelin ei ole soinut kovin taajaan muiden duunipaikkatarjouksien takia.

Rask on huippuveskari, se on päivänselvää. Mutta Nieminen aloitti uransa paremmin kuin Rask. Sekin on päivänselvää. Katsaus torjuntatilastoihin paljastaa tämän ja sieltä voi ottaa Raskille alusta yhtä pitkän pätkän kuin Nieminen nyt pelasi eli bautsit 10 ottelua. Ei ole Niemisen yliarvostamista pitää häntä ihan näyttöjen perusteella äärimmäisen lupaavana alle 20-vuotiaana veskarina SM-liigaan. On itse asiassa omien vähättelyä väittää muuta. Jopa Blues-sarjankin jälkeen Nieminen oli komeasti tilastojen kolmas takanaan Niemi, Satosaari, Chiodo ja Tarkki.

Nieminen on huippuprospekti, en näe mitään syytä, miksei HIFK antaisi hänelle tilaisuutta näyttää kynsiään. Muuan Ari Ahonenkin tuli aika tyhjyydestä meille ja sai pian tilaisuuden NHL:sä. On eri asia, miten hän siellä onnistui, mutta NHL-scoutit eivät ihan perusteetta sinne yrittäjiä vie ja HIFK sai mukavat fyrkatkin tästä. Ahlqvist oli omalta osaltaan erittäin ok tämän kauden liigaan. Katsokaa itse tämän liigakauden veskarien kokonaissuorituksia mukaanlukien playoffit. On vain yksi suuri poikkeus eli Bruckler. Muut kuolevaisia. Ja näitä vastaan siis pitää pärjätä tulevaisuudessakin, enää ei enää koskaan palata SM-liigassa aikaan, jolloin kuumimmat veskarit pelasivat täällä. Reality check tämän osalta, paino sanalla reality, kertoo, että Nieminen & AA on kokeilemisen arvoinen kaksikko ja kun kumpikaan ei maksa miljoonaa, pitäisin heidät molemmat.

Samaan hengenvetoon totean omassa linjassa pysyen, että joukkue tarvitsisi näiden rinnalle ainakin yhden kauden ajaksi selkeän 1-mv:n. Tätähän HIFK on yrittänyt tosissaan esimerkiksi Norosesta. Hinta vaan on tajuton. HIFKin on pakko elää markkinoiden ehdoilla ja kenties juuri nyt etsitään sitä "meidän Bruckleria" hieman alemmasta hintakategoriasta kuin Noronen. Se(kin) ero Nybarin HIFK:ssa on Penan vastaavaan, että jos syksyyn lähdetään AA-Nieminen -kaksikolla, voimme olla 120% varmoja, että tällä kertaa heidän mahdollista vuotamistaan ei katsota ja jeesustella kuukausien, jopa kausien ajan kelaillen joka ikistä kiekkoa: ei toi välttämättä veskarin ollut. Pidän edelleen mahdollisena sitä, että The 1-mv on kehissä jo kauden alussa ja jos ei ole, sellainen hankitaan, kun tarpeelliseksi katsotaan. Tässä on vain Penan aikana ehditty tottua siihen, että se mikä on pielessä jo kauden alussa (mv+pakisto), on pielessä myös siirtoajan umpeutumisen jälkeen.

Rakastan näitä käsi sydämelle -kysymyksiä: Kuka täällä olisi hyppinyt riemusta, jos HIFK:n maalinsuulle olisi hankittu itävaltalainen Bruckler 3 kautta sitten? Entä kuka hyppisi riemusta nyt, jos Bruckler siirtyisi HIFKiin syksyllä? Blues yksinkertaisesti teki saman kuin HPK, Kärpät ja moni muu: scouttasi huolella ja osui. Näinhän mekin ennen löydettiin Caloun ja Thomas. Thomasinkaan tullessa en muista riemun revenneen kattoon. Kyseessä oli Brucklerin tyyppinen prospekti. Olen todella iloinen, että HIFK on jälleen mukana siinä joukossa, joka saattaa tuoda liigaan ennestään tuntemattomia tähtiä. Eli mieli avoimena veskarin suhteenkin, nyt laivaa ei ohjata hulluntuurilla.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Totta munassa AA ja Nieminen tulee pitää jengissa, sillä olisi taas sitä perinteistä munimista päästää kaverit muualle. Mielestäni silti pitäisi hankkia jo ennen starttia ykkösmaalivahdin statuksella kulkeva kaveri ainakin ensi kaudeksi. AA:lle en enää yhtä kautta enempää antaisi näyttömahdollisuutta, mutta Niemiselle pitäisi antaa se 2-3 kautta. Aivan kuten AA:lle annetaan. Näistä asioista onkin varmaan melkoinen yksimielisyys fanien keskuudessa. Ei ole lupauksen kohdalla fiksua toimintaa lyödä heti luukulle ja suurilla odotuksilla, sillä romahdus saattaa jättää jälkensä vuosiksi. Ja nimen muistiin. Ja ihan painajaisesta heräämisen vuoksi olisi mukava kerrankin lähteä kauteen kovalla nimellä. Jos ykkönen loukkaantuu tyyliin Markkanen, niin se on paskaa tuuria. Ei sen pelossa voi lähteä liikkeelle sillä mielellä, että ei kannata edes yrittää. Ja jos hyvä mv pettää, niin silloin on sekin mahdollisuus, että puolustusta peluutetaan väärin mv:n edessä. Eli ei voida selitellä omia maalivahtivalintoja muiden jengien ykkösten epäonnistumisista, vaan keskityttävä oman mv:n skouttaukseen ja otettava em. asiat huomioon. Korostan sitä, että AA-Nieminen -parilla ei ole mitään todellisia näyttöjä pidemmältä jaksolta, kun taas esim. esillenostetulla Brucklerillä oli jotakin näyttöjä taustallaan.

Kun en vastaa joukkueen kasaamisesta, eikä Nybondas varmasti olisi edes ehdokkaistani kiinnostunut, niin en rupea sen enempää nimiä heittelemään. Toivosta on kuitenkin siirrelty Hämeenlinnan suuntaan, joten miksi ei meille. Täällä dissattu Riksmankin olisi hyvä veto ensi kauteen. Tai Ahonen/Hurme, mikäli sopimuksensa antavat siihen mahdollisuuden. Näiden taustalla olisi Niemisenkin helpompi kasvaa, kun pääsisi ilman paineita liigaympyröihin. Siitä olen ehdottomasti samaa mieltä, ettei Noroseen kannata lyödä 500 k€.

Ja Sakkeen liittyen: onko kaveri todellakin halunnut lähteä kaudesta toiseen Lundellilla vai onko annettu vaihtoehtoja? Mv-valmentajan tekemisiä arvioidaan kuitenkin parin pelaajan kautta, joten kai kaikki kyseiset koutsit haluavan näppeihinsä niin kovat miehet kuin mahdollista. Vain idiootti lähtee omasta halustaa kauteen Lundellin tasoisella ykkösmaalivahdilla. Ja jos edessä vielä luutii nähdyn kaltainen puolustus, niin uskon Sakenkin halunneen vähän eri kaliiperin maalivahtia.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Mielestäni silti pitäisi hankkia jo ennen starttia ykkösmaalivahdin statuksella kulkeva kaveri ainakin ensi kaudeksi. AA:lle en enää yhtä kautta enempää antaisi näyttömahdollisuutta....

Onko Ahlqvist mielestäsi joskus saanut kunnon näyttöpaikan liigassa? Eipä ole, toissa kaudella kävi Hämeenlinnassa pelaamassa muutaman peli, mutta meillä ei montaa matsia ole aloittanut. Ne, mitkä on aloittanut, on paria poikkeusta lukuunottamatta pelannut hyvin. Eli antanut mahdollisuuden voittoon. Toki kiekot pomppii luvattoman paljon, mutta kyllä se siitä.
Mikäli meille hommataan selkeä ykkösveskari, on Allun taas pakattava kamojaan ja lähdettävä muualle hakemaan peliaikaa. Ei ole järkevää istuttaa enää kolmatta kautta penkillä. Niemistä taas en mielelläni muualle, ainakaan liigassa, päästäisi. Toki vuokrasopimuksella johonkin käy, jos meillä on niin varma ykkönen, että luukkuvahtina voi pitää esim. Oinosta.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
IFK:n johto on osittain pakko raossa. Jos nyt ei hankita veskaria , niin fanit poraavat mikä nyt muuttuu Penan ajoista. Uusi virkistävä ja energinen johto tuo uusia tuulia ja fanienkin kannalta nyt panostetaan tai on panostettu siihen mistä Penaa aina syytettiin.

Eli johto on hankkimassa "omia poikia" esim Loppia tai Hirsoa toivottavasti ei kummiskin molempia ja sittenh hankkimassa selvää ykkösveskaria.

Eli tarkoitan että joukkueen sisäisen psyykkeen kannalta IFK hankkii kovan luun ensi kaudeksi maalilleen viimeistään verorajalla. Koska tällä kaudella joukkue romahti kun Lundell tuli maaliin ja kokeneita pelaajia alkoi heti nyppimään. Tätä minun ajatustahan sitten Iltasanomat lainasi myöhemmin. Kokeneille pelaajille tuli "deja vu", on taidettu kokea ennenkin, ensin taistellaan ja sitten Lundell maalissa tunaroi kaiken.

Tällä kaudella (lue tarkkaan), Lundell ei suoraan tuhonnut IFK:ta, mutta henkisesti lamaannutti joukkueen. Tätä ei missään tilastossa näy. Joukkue taisteli Nieminen maalissa Bluesia vastaan ekassa ja toisessa pelissä ja pelasi ROHKEASTI ja TAISTELI, mutta kun Lundell tuli maaliin loppui rohkeus, alkoi ylivaroivainen Lundellin suojelu, samalla hyökkääjien tehot hävisivät, kun joukkue puolusti liikaa ja tehot hävisivät. Samalla hävisi IFK:n identiteetti eli kovatempoinen taklauspeli.

Ensi kaudeksi niinkuin olen jo monesti sanonut, muutamia omia paluumuuttajia takaisin ja oma IFK:n ilme ja kova työnteko kunniaan. Tuhotaan kaikki suojatyöpaikat. Ja kovan luokan maalivahti ja Nieminen siihen kakkoseksi.

Tätä minun ajatustani, IFK:n johto onkin tekemässä. Huomaa että siellä on korkeasti koulutettu ammattimies joka rakastaa urheilua.

Korostan ettei koota liian kallista joukkuetta jossa ei ole harmoniaa, vaan panostetaan a)valmennukseen b) maalivahteihin c) omien nimien takaisin hankkimiseen d) Ehkä Jere takaisin, "halvalla" saisi ja ei Jere Oulussakaan töpeksinyt, maksoi vain EDELLISEN ELÄMÄN virheistään.


Taisteleva ilme ja IFK:N näköinen joukkue jolla taistellaan mitalista, ehkä jopa kattilasta.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko Ahlqvist mielestäsi joskus saanut kunnon näyttöpaikan liigassa?
Ei pelien muodossa, mutta jos ei pysty kahdessa kaudessa ohittamaan Lundellin tasoista maalivahtia, niin ei näytöt treeneissäkään päätä ole huimanneet. En usko hetkeäkään, että Sakke olisi tarkoituksella peluuttanut huonompaa maalivahtia. Todellinen lupaus olisi puskenut vaikka väkisin taustalta eturiviin. Lundell teki sen useasti, vaikkei edes ollut huippumaalivahti. Sakke saa mielestäni vähän turhaakin kritiikkiä. Ei yksikään rakennusmestarikaan tyydy suosiolla rimapoikiin, jos tarjolla on ammattitaitoisia kirvesmiehiäkin.

Itse kuulun siihen koulukuntaan, joka aloittaa joukkueen rakentamisen maalivahdista. Kivitaloa on turha rakentaa turvesokkelin päälle. Kaiken rakennustyön pohjalla pitää olla kevään viimeiset pelit. Jos silloin mv-osasto on paskaa tai edes keskinkertaista, niin lento loppuu viimeistään välierissä, oli edessä millainen joukkue tahansa.

Tilanne, jossa jätetään palkkabudjettiin ja ulkomaalaiskiintiöön tilaa mahdolliselle alkutalven mv-hankinnalle, kertoo siitä, ettei maalivahtiin lähtökohtaisesti edes luoteta. Ja tällöin ei myöskään pelaajat luota. Jokainen pelaajataustaa omaava taas tietään tämän seuraukset. Eli kauteen pitää lähteä maalivahdilla, johon on vankkumaton luottamus pelaajien, seurajohdon ja fanien osalta. Muuten ollaan taas jo syksyllä takaa-ajoasemissa ja pahimmillaan kahden mv-hankinnan edessä.

Kuten Snaipperi totesi, niin Nybondaksen pitäisi uskottavuuden nimissä hankkia kovan tason maalivahti ainakin yhdeksi kaudeksi. Ja ensi keväänä katsoa AA:n ja Niemisen tilanne uudestaan. Kun kaikki fanit näkevät maalivahtiongelmat perinteisiin kuuluvana jatkumona, niin muutosuskottavuuden nimissä juuri tällä osastolle on satsattava. Muuten jää väkisin kusetusfiilikset jo kauteen lähdettäessä.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä johto on varmasti tekemässä ensi kauteen isoja satsauksia. Näihin satsauksiin kuulunee myös kovanluokan 1- maalivahdin hankinta. Jos huhut Hannu Toivosen paluusta Sm- liigaan pitävät paikkansa, on siinä sen luokan maalivahti, jonka kanssa ilman muuta kannattaa neuvotella. Ellei Toivonen sitten ehdottamasti halua pelata HPK:ssa. Nieminen kannattaa pitää Hifk:ssa, siinä on lupaava maalivahti, josta oikealla peluutuksella saattaa hyvinkin kehittyä lähitulevaisuudessa Hifkille uusi ykkönen.

Saatta hyvinkin olla että ensi kaudelle hankitaan myös uusi maalivahtivalmentaja, koska koko valmennusjohto on muutenkin menossa uusiksi.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Rakastan näitä käsi sydämelle -kysymyksiä: Kuka täällä olisi hyppinyt riemusta, jos HIFK:n maalinsuulle olisi hankittu itävaltalainen Bruckler 3 kautta sitten? Entä kuka hyppisi riemusta nyt, jos Bruckler siirtyisi HIFKiin syksyllä? Blues yksinkertaisesti teki saman kuin HPK, Kärpät ja moni muu: scouttasi huolella ja osui. Näinhän mekin ennen löydettiin Caloun ja Thomas. Thomasinkaan tullessa en muista riemun revenneen kattoon. Kyseessä oli Brucklerin tyyppinen prospekti. Olen todella iloinen, että HIFK on jälleen mukana siinä joukossa, joka saattaa tuoda liigaan ennestään tuntemattomia tähtiä. Eli mieli avoimena veskarin suhteenkin, nyt laivaa ei ohjata hulluntuurilla.

Tähän liittyen kannattaa käydä vilaisemassa Blues-osiosta tuo Brücklerin hankinnan aikaan perustettu ihmettelyketju. Jälkiviisaana aika hauskaa luettavaa, sillä Brücksista on tullut NHL-tason veskari (pelin luku, tilannenopeus ja tasaisuus liigan ylivoimaisesti parasta). Sen ketjun innoittamana kannattaa myös antaa aikaa tulevalle veskahankinnallenne, mikäli nimi on tuntemattomampi. Eiköhän sieltä ihan hyvä sälli tule.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tähän liittyen kannattaa käydä vilaisemassa Blues-osiosta tuo Brücklerin hankinnan aikaan perustettu ihmettelyketju. Jälkiviisaana aika hauskaa luettavaa, sillä Brücksista on tullut NHL-tason veskari (pelin luku, tilannenopeus ja tasaisuus liigan ylivoimaisesti parasta). Sen ketjun innoittamana kannattaa myös antaa aikaa tulevalle veskahankinnallenne, mikäli nimi on tuntemattomampi. Eiköhän sieltä ihan hyvä sälli tule.


Kävin itsekin lukemassa ko. ketun, siksi heitinkin käsi sydämellä -kysymyksen tänne ja sain ainoan vastauksen Esbosta :). Suomeksi sanottuna asia on juuri, kuten itsekin toteat. Otetaan vähän riskiä ja luotetaan scouttauksiin, kun ruvetaan saamaan onnistumisia. Niinpä täälläkin osiossa joskus opitaan se, että ei dumata heti kaikkia uusia hankintoja alimpaan helvettiin samalla kun halutaan silti, että näillä nykyisillä ei mennä. Mahdoton yhtälö. Ja mikä on sen nastempaa kuin onnistua nostamaan liiga / NHL -tähti esiin omasta scouttauksesta; Caloun, Zidlicky, Bruckler.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Joo, kyllä itse voin aivan hyvin myöntää naureskelleeni, kun Blues hommasi "jokun itävaltalais-veskarin." On selvää, että jos/kun IFK hommaa uuden maalivahdin, on tämä sellainen nimi joka ei tyydytä kaikkia. Silti uskon, että kyllä tälle annetaan mahdollisuus näyttää osaamisensa ennen dumaamista, niinhän annettiin Stathokselle ja Centamollekin, nyt noin viimeksi.

Kun noita vanhoja ketjuja kaivellaan, niin kannattaa tsekata myös Stathos-ketju...ihan aina hän ei ollut meidän mielestämme totaalinen luuseri :)
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rask on huippuveskari, se on päivänselvää. Mutta Nieminen aloitti uransa paremmin kuin Rask. Sekin on päivänselvää. Katsaus torjuntatilastoihin paljastaa tämän ja sieltä voi ottaa Raskille alusta yhtä pitkän pätkän kuin Nieminen nyt pelasi eli bautsit 10 ottelua. Ei ole Niemisen yliarvostamista pitää häntä ihan näyttöjen perusteella äärimmäisen lupaavana alle 20-vuotiaana veskarina SM-liigaan.

Nieminen on huippuprospekti, en näe mitään syytä, miksei HIFK antaisi hänelle tilaisuutta näyttää kynsiään. Muuan Ari Ahonenkin tuli aika tyhjyydestä meille ja sai pian tilaisuuden NHL:sä.
Ei Nieminen vieläkään ole mikään huippuprospekti. Mies oli jo unohtumassa "omalle tasolleen" Mestikseen/Suomi -sarjaan, kunnes tämä "yllättävä" maalivahtikriisi avasi miehelle paikan edustukseen. Olosuhteisiin nähden Jani esitti hyviä otteita, mutta ei hän vieläkään ole korkealla esim. NHL -scouttien papereissa. Vertailu Raskiin on ihan turhaa. Rask kuitenkin ikäluokkansa ehdotonta eliittiä ja Niemisen ikäisenä sällinä on jo yksi huippukausi alla liigassa ja nyt Nahilassa kokeilemassa. Myös vertailu Ahoseen ontuu pahasti. Ei AA tuolloin noussut mistään tuntemattomuudesta scouttien papereihin. Oli kuitenkin ennen HIFKiin tuloaan ikäluokkansa ykkösmaalivahti, NJ:n kaavailema Brodeaurin manttelinperijä ja varattu NHL:ään ennen peliäkään HIFKssa.

Toki näitä Niemisiä ja Ahlqvisteja kannattaa pitää ringissä ja peluuttaa säännöllisesti "farmissa", eli mestiksessä ja nostaa sieltä sitten edustukseen tarvittaessa. Ykköseksi sitten joko kannuksensa jo kerännyt "varma" tapaus tai sitten lupaava tapaus mallia Thomas, jolta voi oikeasti odottaa nousua eliittivahtien joukkoon.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Tässä ketjussa on hyviä, asiallisia mielipiteitä HIFK;n maalivahtiasioista. Toivon että tuolla toimiston puolella oltaisiin yhtä lailla samaa mieltä kuin fanitkin että juuri maalivahtiasia on se joka tulee saattaa kuntoon monen vuoden jälkeen, tasolle joka huippujengille kuuluu, mikäli sellainen aiotaan tulevaisuudessa olla. Liian kauan tätä asiaa on katsottu sormien läpi ja menty eteenpäin toivotaantoivotaan-meiningillä. Kyllä voittavan ja menestyvän jengin "takana" kuuluu olla hyvä maalivahti. Keskitasoinen ei vaan riitä mikäli meinataan tulevaisuudessa haastaa nykyisiä kärkijengejä. Jos Nybondas ja muut hempat sen tajuavat ja ryhtyvät toimenpiteisiin, uskon että jonain kauniina keväisenä päivänä pelataan taas finaalia meilläkin.

Rahaa tiskiin ja maalivahtivalmennukseen uutta verta! Ei millään pahalla Sakkea kohtaan, mutta jotta tämä osa-alue saataisiin kuntoon täytyy siihen joku muu saada.
 

Jim Beam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rahaa tiskiin ja maalivahtivalmennukseen uutta verta! Ei millään pahalla Sakkea kohtaan, mutta jotta tämä osa-alue saataisiin kuntoon täytyy siihen joku muu saada.

Mistäs pätevä maalivahtivalmentaja sitten löydetään? Entisiä veskareita taitavat olla lähinnä, eli Lunkkako seuraavaksi sinne valmentajaksi? Mikäs Kaarelan tilanne on? Miksi muuten aikoinaan IFK:sta lähti/lähetettiin?
 

scholl

Jäsen
Miksi muuten aikoinaan IFK:sta lähti/lähetettiin?

Mies oli huono IFK:ssa. Vähän sama juttu kuin Riksmanilla.

Sinänsä hyvä, jos haetaan ulkkareita ulkomailla ja yritetään löytää uusia Thomaseja, Stapletoneja, Brücklereitä ja kumppaneita. Erittäin paljon parempi juttu kuin ottaa joku tusinajannu kotimaasta tyyliin Siklenka tai Toporowski. Toki aina on sitten olemassa pieni floppaamisen riski, vaikka kuinka hyvin scouttaisi. Niinpä kalliiden ulkkareiden lisäksi halvempia try out jannuja pitäisi ottaa kiintiö +1 ja sitten valita niiden kahden pelaajan väliltä kumman pitää.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Rask on huippuveskari, se on päivänselvää. Mutta Nieminen aloitti uransa paremmin kuin Rask. Sekin on päivänselvää. Katsaus torjuntatilastoihin paljastaa tämän ja sieltä voi ottaa Raskille alusta yhtä pitkän pätkän kuin Nieminen nyt pelasi eli bautsit 10 ottelua. Ei ole Niemisen yliarvostamista pitää häntä ihan näyttöjen perusteella äärimmäisen lupaavana alle 20-vuotiaana veskarina SM-liigaan. On itse asiassa omien vähättelyä väittää muuta....

Vaikka kovasti samoilla pensseleillä suuria linjoja maalaillaankin, niin tässä maalivahtitapauksessa me kyllä väritämme eri väreillä! Edelleen on mielestäni hyvin "ifk:sta" nostaa Nieminen prospektina sille tasolle, että hänestä kannattaa edes samassa lauseessa puhua Raskin kanssa. Se, missä sä mun mielestä isket kirveen kiveen, on se, että lataat aika hemmetin paljon luottoa Niemiseen kymmenen pelin perusteella. Niemisen takana oli nimittäin maalivahdille kaksi erinomaista etua kuluneella periodilla: Ensinnäkin molareilla - varsinkin nuorilla ja kehittyvillä, jotka eivät rutiinitasoaan ole vielä vakiinnuttaneet - joskus kulkee, joskus ei. Nyt sattui hyvä jakso. Edelleen, ei Nieminen aivan syyttä tahkonut ennen tätä A-junnuja ja mestistä. En oikein jaksa uskoa, että hän vielä on lähellekään liigavalmista ykkösmolaria koko kautta ajatellen, mutta toisaalta et niin väittänytkään. Siitä itse diggaan tässä Niemisessä, että pää hänellä tuntui ihan mallikkaasti kestävän. Toinen asia on se, että vastustajilla menee aina oma aikansa skoutata kunkin maalivahdin heikkoudet ja varsinkin hyödyntää ne. Tämä Niemisen "aikakausi" tänä vuonna oli aivan liian lyhyt, että vastustajat olisivat toden teolla oppineet hyödyntämään hänen pelillisiä heikkouksiaan. Itse pidän Niemistä erittäin potentiaalisena prospektina, jolla voi olla mahkut tulevaisuudessa "EHL-tasolle" parhaimpien suomalaisten torjuessa NHL:ää. Ja totta munassa se taso mulle riittäisi HIFK:n ykkösenä tulevaisuudessa; sitten kun Nieminen on "vakiinnuttanut" paikkansa EHL-tason molarina.

Tässä tilanteessa luopuisin kyllä A.A:sta, koska kuten ihan oikein täällä on todettu, todellinen lahjakkuus olisi kyllä tänä aikana raivannut tiensä pelaavaksi ykköseksi Lundellin syrjäyttäen, joka ei todellakaan niin kauhean korkea vuori ollut kiivettäväksi. Siihen ei A.A pystynyt. Ei mikään veret seisauttava esitys...

Tai kolmas optio. Ykköseksi varma huippumolari, Hurme, Toivola, Noronen, A. Ahonen jne.. jolle paljon peliminuutteja ja alkukausi A.A kakkosena vähällä peliajalla. Samaan aikaan Nieminen pelaa mestiksessä isoja minuutteja. Joulun jälkeen A.A lähetetään mestikseen ja Nieminen nostetaan kakkoseksi, antaen hänelle kuitenkin talven aikana kymmenisen peliä liigassa. Näin meillä olisi ykkösenä ei-puhki tai rikki peluutettu huippumolari, ja kakkosena todellinen prospekti, jolla olisi myös kauden ajalta paljon peliminuutteja alla. Tämä olisi hiukan, kun laittaisi rahaa pankkiin! Ei niin nastaa, kuin naisiin ja viinaan tuhlaaminen, mutta järkevää!

Tuosta nousevan huippulupauksen metsästämisestä olen periaatteessa samoilla linjoilla, mutta en ensi kautta ajatellen. Liian monta uhkatekijää, kuten täällä on jo muiden toimesta esille nostettu. Ensi vuosi kulkee uudelle johdolle työnimellä "uskonpalautus". Tämä vaan valitettavasti tarkoittaa huippuammattilaisten palkkaamista avainpaikoille ja ykkösmolarin tontti on tässä listassa hemmetin korkealla. Lähes yhtä tärkeä kuin huippuvalmentajan palkkaaminen. Jo ensi kauden jälkeen tilanne on aivan toinen. Silloin meillä olisi Nieminen vuoden vanhempana, kokeneempana ja parempana ja siihen todellisen superlahjakkuuden palkkaaminen kirittäjäksi rinnalle voisi luoda positiivisen kilpailuasetelman. Niin ja edelleen palataan myös siihen, että yleensä jopa ne potentiaaliset huippuveskat tarvitsevat (ja vaativat) laadukasta maalivahtivalmennusta. Ei tule HIFK sellaisia poimimaan, ellei maalivahtivalmennusrintamalle ole myös osoittaa selkeää upgreidausta.

Näin minä tämän näen, mutta mielipiteethän ovat kuin persereikä; jokaisella on omansa.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Tässä tilanteessa luopuisin kyllä A.A:sta, koska kuten ihan oikein täällä on todettu, todellinen lahjakkuus olisi kyllä tänä aikana raivannut tiensä pelaavaksi ykköseksi Lundellin syrjäyttäen, joka ei todellakaan niin kauhean korkea vuori ollut kiivettäväksi. Siihen ei A.A pystynyt. Ei mikään veret seisauttava esitys...

On totta, että suuria ei olisi vaadittu, jos olisi syrjäyttänyt Jannen, mutta on hyvä myös muistaa, että herrat Bäckström ja Riksman olivat samanikäisinä täysin turisteteja HIFKissä ja itsekin pidin näitä veskareita aivan menetettyinä tapauksina. Silti on niinkin, että kummankin oli vain päästävä hieman paineettomampaan paikkaan kehittymään.

Tätä taustaa vasten antaisin Ahlqvistille vielä yhden kauden näyttää kykynsä. Onko se sitten ykkösveskarin automaattinen paikka, on kinkkisempi tapaus?

Ehkä lähtisin näillä vaihtoehdoilla...
1. Ykköseksi hankitaan joku oikeasti kova nimi ja kakkosena Ahlqvist. Nieminen Mestikseen sellaiseen jengiin, mikä on kova ja missä saa pelata.
2. Lähdetään kaksikolla Ahlqvist-Nieminen ja jätetään ulkolaispaikka auki veskaria varten, jos homma kusee käsille. Tässä vaihtoehdossa on riskinsä, mutta silloin tulisi toimia melko herkästi, eli tehtäisi selväksi kaksikolle, että näytöt on annettava 15 matsin aikana, tai maalilla patsastelee uusi kaveri.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Ehkä lähtisin näillä vaihtoehdoilla...

Itse lähtisin siitä ajatuksesta, että hoidetaan ensin kunnollinen maalivahtivalmentaja ja sitten niitä kassareita. En usko, että Saken johtamalla kassarivalmennuksella on hirveemmin imua nyky-ifk:hon. Luulisin, että kassareillakin on vähän samanlainen juttu, kuin pelaajillakin, halu pelata hyvässä valmennuksessa. Ifk:sta on mennyt jo niin monta potentiaalista breikkaamaan muualle, että josko vihdoinkin aloitettaisiin perusasioista?
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
King Jeremy kirjoitti:
1. Ykköseksi hankitaan joku oikeasti kova nimi ja kakkosena Ahlqvist. Nieminen Mestikseen sellaiseen jengiin, mikä on kova ja missä saa pelata.

Näin juuri. Ahlqvistista en ainakaan itse olisi kovinkaan halukas kyllä luopumaan, onhan äijällä runsaasti potentiaalia takataskussa. Kunnollinen mv-valmentaja ehkä saisi tuon potentiaalin kenties paremmin esille? Nyt meillä ei kuitenkaan sellaista ole, joten turha jossitella sillä asialla.

Ykköseksi mieluiten kotimainen huippumaalivahti eli joku nikkebäckström-tyyppinen takuu varma suorittaja. Noronen kelpaa ainakin minulle oikein mainiosti. Kakkoseksi Ahqlvist ja Nieminen hakemaan vastuuta muualta.
 

Jim Beam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainoo ongelma on että Norosen tasoinen ykkösmaalivahti pelaa suurimman osan peleistä, joten kehittyminen on vaikeaa jos pääsee pelaamaan vain harvakseltaan. Kinkkinen tilanne kun pitäisi samaan aikaan kehittyä ja saada vastuuta. Tosin eipä Ahlqvistille taida muuallakaan olla ykkösmoken vastuita tarjolla joten ei varmaan huono vaihtoehto ole jäädä kakkoseksi Aleksin kannaltakaan. Vielä kun löytyisi se hyvä mv-valmentaja. Ehdotuksia kellään?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös