Maalivahdit

  • 1 298 382
  • 5 812

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kuitenkin HIFK:n mentyä 3-2 johtoon 3. erän alussa Ahlqvist imutti oikein kardinaali-imauksella 3-3 tasoituksen 7 sekunnissa.

Luuletko, että pidin tuolla hetkellä Ahlqvistia loistavana mv-valintana? Jos, niin olet väärässä, kirosin hänet alimpaan helvettiin. Sain matsista tekstaritiedot, oli nimittäin eka matsi, josta olin pois. Kuittasin välittömästi, että jos yksikin menee vielä, Janne maaliin.

Jos tuon tempun olisi tehnyt Janne, olen varma, että nämä samat JHagit ja kumppanit toitottaisivat kuinka "voitettiin Jannesta huolimatta" ja kuinka "Janne pelaa vain niin hyvin kuin joukkue hänen edessään" ja "Janne ei itse kanna joukkuetta voittoihin". Onhan tämä nähty.

Olet tässäkin väärässä. Jos tuon saman tempun olisi tehnyt Janne, olisivat reaktioni ja loppupäätelmäni olleet identtiset. Imaisuhetkellä olisin kironnut Jannen alimpaan helvetiin, kuten tapahtui Ahlqvistillekin. Ja jos ottelu olisi silloinkin päättynyt HIFKin voittoon, olisin ehdottomasti halunnut, että Janne pelaa seuraavassakin ottelussa. Kuulun siihen koulukuntaan, jonka mukaan voittanutta maalivahtia ei ole syytä vaihtaa. Riippumatta maalivahdin henkilöllisyydestä. En halunnut HPK-matsinkaan jälkeen Jannea ulos seuraavasta matsista. Tappara-matsin jälkeen olisin itse laittanut Ahlqvistin myös Lahteen. En lähde spekuloimaan olisiko HIFK silloinkin voittanut 5-1.

Minua kiinnostaa maalivahtipelissä paljon torjuntaprosentteja enemmän veskarin otteluvoittoprosentti ja pistekeskiarvo. Maalivahtien yksilölliset torjuntatilastot ovat suhteellisen koomista tavaraa lähinnä joukkueiden tasoerojen takia. Ja senkin vuoksi, että joka kausi jonkun joukkueen 2-veskari saa alle 5 ottelulla kelpo torjuntaprossat, joilla voi olla parempi kuin kultaa voittaneen joukkueen koko kauden pelannut 1-veskari.

Et saa minusta Ahlqvistin suosijaa Lundellin kustannuksella, vaikka kuinka yrität. Sorry.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jossain välinhän oli jonkin verran huhua Riksmanista. Mikäs on muuten Juuson tilanne tällä hetkellä? Enkä tarkoita sitä, että kannattaisiko Riksman hankkia vai ei. Ihan mielenkiinnosta vain, kun välillä vaikutti jotain pientä kiinnostusta olevan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kovaan paikkaan Baxter pisti Ahlqvistin: paikalllispeli himassa ja pakkovoiton paikka (muistaako joku vielä aikaa, jolloin ei olisi ollut?). Noh, 30 torjuntaa ja pinnat jäi rankkareiden jälkeen Nordikselle. Hallilla olleet varmaan kertovat, saiko jokaista torjuntaa pelätä vai huokuiko otteista suunnaton itsevarmuus.

Nyt kun siirtoikkuna sulkeutui, eikä meille tullut monien kaipaamaa "voittavaa maalivahtia" tai "edes kunnollista kirittäjää Jannelle", kiinnostaa meitä kaikkia varmasti, onko kausi lopullisesti ohi sillä sekunnilla, kun/jos Lunkka loukkaantuu, vai voiko Aleksin hyvillä mielin heittää tolppien väliin. Miten on?
 

Spoogabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omasta mielestä Ahlqvist pelasi mainion pelin ja torjui meille voiton rankkareilla.
Pari hyvää koppia, pysäytti Leinon joka oli yksin maalin edessä. Ei hautonut kiekkoa vaan pisti kiitettävästi peliin.

Itse ainakin haluaisin nähdä Ahlqvistin maalissa ainakin pari kertaa ennen kauden loppua. Ei itseäni ainakaan tämän illan perusteella pelota vaikka Janne jossakin vaiheessa lepäisikin pari ottelua.
 

Mies-Olavi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin vain kaksi viimeistä erää mutta AA oli ihan mies paikallaan. Jos tällaiset otteet jatkuu niin saa minun puolesta tuurata Jannea useamminkin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin vain kaksi viimeistä erää mutta AA oli ihan mies paikallaan. Jos tällaiset otteet jatkuu niin saa minun puolesta tuurata Jannea useamminkin.

Totta, mutta kausi on jo niin pitkällä että ihmettelen jos AA ei ole jo päätöstä johonkin muuhun seuraan tehnyt, sai sitten loppukaudesta matseja alle tai ei.
 

Noutaja#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Itä-Helsingin Noutajat
Hallilla olleet varmaan kertovat, saiko jokaista torjuntaa pelätä vai huokuiko otteista suunnaton itsevarmuus.

Ensimmäinen torjunta taisi tulla jossain 11 min kohdalla. Pitkään sitä kuitenkin jouduttiin odottamaan. Sen jälkeen pelasi hyvin aina kolmannen erän alkuun saakka, jolloin alkoi näkyä pientä hapuilua otteissa. Kokosi itsensä jälleen rankkareihin.

Palkittiin ottelun vakuuttajana, sai lisäksi molemmat safkalahjakortit.

Jos minä saisin päättää, lisää peliaikaa ja heti.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Länki Lundell iski jälleen

Vaikka onkin todettava jälleen se, että IFK:lla ei todellakaan ole edelleenkään minkäänlaista järjellistä pelinavausta olemassa. Sama vanha ristikulmaan ja perään. Vaikka edelleen on todettava sekin, että tästä avauspelittömyydestä huolimatta IFK:lla oli täysin järjelliset mahdollisuudet pitää peli käsissään ja ottaa tärkeät 3 pistettä.

Mutta sitten on lopullisesti yhdyttävä mr JHag:in käsitykseen siitä. Että kun IFK pelaa nätä pudotuspelejä, jotka IFK:lla siis tavallaan ovat jo menossa. Niin Lundell ei kertakaikkiaan riitä voittavaksi maalivahdiksi.

Sillä tänään, huolimatta hitusen varsinkin loppua kohden seonneesta tuomaripelistä, ainoa todellinen syypää tappioon oli Lundell. Oliko herralla sitten kiire katsomaan illan fudismatsia vai miten. Mutta täysin luokaton esitys tältä herralta. Ja missään nimessä en tarjoaisi Lundellille enää jatkoa, sillä ensi kaudella ei IFK:lla ole enää varaa pelleillä maalivahtipelin kanssa!

Ja tämä väite siitä huolimatta , että Lundell on ilmeisesti pelaamassa muuten uransa parhaimpia kausia. Mutta sekään ei näemmä yksinkertaisesti riitä. Ilmeisesti ei pää kestä enää silloin kun peleillä alkaa olemaan todellista merkitystä. Onko tämä tulos sitten vielä loppupelien aikana paikattavissa siten, että IFK 6:nen tilan saavuttaa. Se jää nyt sitten vielä nähtäväksi.

Varmaa kuitenkin on, että jos ei Lundellin peli merkittävästi tästä parane jäljellä olevissa peleissä. Niin silloin kutsuu säälipleijarit!
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Jos HIFK voittaa, AA;n on pakko saada jatkaa maalinsuulla. Jos hävitään ja AA on silti tarjonnut yli 90;n torjuntaprossan, hänen pitäisi silloinkin mielestäni jatkaa. Jos AA imuroi 80 prossan pintaan, olemme totaalisessa kusessa maalivahtiosastolla.

Tästä samaa mieltä. AA:lla on sitten tänään tilaisuus ottaa ykkösveskarin paikka. En olisi kokeillut tätä korttia vielä, vaan antanut Jannen hypätä takaisin satulaan. Tässä käynee niin, että illalla IFK:lla ei ole ykkösveskaria.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tästä samaa mieltä. AA:lla on sitten tänään tilaisuus ottaa ykkösveskarin paikka. En olisi kokeillut tätä korttia vielä, vaan antanut Jannen hypätä takaisin satulaan. Tässä käynee niin, että illalla IFK:lla ei ole ykkösveskaria.

Tämä ketju onkin oikea paikka puhua reaaliaikaisesta maalivahtipelistä, hyvä huomio kun vastasit tänne. Vetoomus -ketju ei itse asiassa ole suoraan sama kuin "Lunkka ulos" , Jannen nimeä ei mainita otsikossa, koska en oikeasti halua kaataa kaikkea yhteen niskaan, vaan haluan aidosti paremman veskarin ensi kaudelle. Näkökulmani on siinä tulevaisuus. Tähän päivään palatakseni AA oli liki pakollinen valinta, koska vastaan tulee niin ikään kuuden sakin paikasta taisteleva Ilves. Luulen, että Janne olisi ohjattu takaisin satulaan esimerkiksi Saipaa vastaan, jolloin HIFKin voiton todennäköisyys olisi paljon suurempi kuin nyt.

Eipä käy kateeksi AA:ta, luvassa on koko rahalla kiekkosadetta ja ajatuskin siitä, että myös AA floppaa, on totaalisen puistattava. Silloin me ollaan Aimo Nivaskaa siteeratakseni hävitty tämä kausi. Eli kiitokset Pentin, HIFKin toivo lepää vähän päälle parikymppisessä alle 10 ottelua pelanneessa 2-veskarissa. Upeaa joukkueenrakennusta, Pena!
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli kiitokset Pentin, HIFKin toivo lepää vähän päälle parikymppisessä alle 10 ottelua pelanneessa 2-veskarissa. Upeaa joukkueenrakennusta, Pena!
Ihan kaikkea en kaataisi Penan niskaan. AA:n vähäinen peluutus on Baxterin ansiota.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ihan kaikkea en kaataisi Penan niskaan. AA:n vähäinen peluutus on Baxterin ansiota.

Niin siis alkuperäinen suunnitelma (uskomatonta mutta totta) oli, että Lundell on selkeä ykkönen, ja Ahlqvist tuuraa silloin tällöin. Näinhän siinä on käynyt, vaikka AA olisi ehdottomasti ansainnut enemmän peliaikaa.

Mutta miksi Lundell on näyttöjen puutteesta huolimatta "jätetty" ykköseksi? Rahaa on laitettu palamaan oikein kunnolla vuosien aikana, mutta sitä rahaa ei kuitenkaan ole kertaakaan Penan aikana käytetty oikein, kun puhutaan ykkösmaalivahdin hankinnasta.

No nyt ei ole enää Penan aika, joten päästäisiinkö viimeinkin eroon tästäkin pelleilystä.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Rahaa on laitettu palamaan oikein kunnolla vuosien aikana, mutta sitä rahaa ei kuitenkaan ole kertaakaan Penan aikana käytetty oikein, kun puhutaan ykkösmaalivahdin hankinnasta.

Kyllähän Thomas Vokounin piti kaiken järjen mukaan olla kova tekijä. Ja olikin, mutta jostain syystä hänenkin pelinsä menivät HIFK:ssa perseelleen. En nyt tuosta kuitenkaan Penaa syyttäisi.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Kyllähän Thomas Vokounin piti kaiken järjen mukaan olla kova tekijä. Ja olikin, mutta jostain syystä hänenkin pelinsä menivät HIFK:ssa perseelleen. En nyt tuosta kuitenkaan Penaa syyttäisi.
En minäkään, paitsi välillisesti. Syyttävät sormet sojottavat IFK:n legendaarisen mv-valmennuksen suuntaan. Ei Vokoun(kaan) ollut mikään kone, joka automaattisesti tietää aina, miten pelata, ketä vastaan, missä tilanteessa. Ehkä samasta syystä tunnollinen harjoittelija Lundell toistaa samoja virheitä aina vaan. Ehkei kukaan oikeasti kerro, mitä pitää tehdä. Tai miten harjoitella. Ei voi olla sattuma, että kaikki veskarit tuppaavat floppaamaan Sakari Lindforsin IFK:ssa. Se, miksi SL aina vaan on IFK:ssa, on ... ja nyt päästään taas asiaan, ainakin osin Penan vika.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ihan kaikkea en kaataisi Penan niskaan. AA:n vähäinen peluutus on Baxterin ansiota.

Pitää paikkansa, mutta joukkue on Penan rakentama. Jos Penalla oli ajatuksena kasvattaa AA:sta liigavahti, hän olisi voinut infota asiasta valmentajaa kysyen, että löytyisikö tälle kaverille peliaikaakin? Jos tällainen keskustelu on jopa käyty ja Baxter & Sakke ovat sanoneet, että ei tälle kaverille, niin Penan olisi pitänyt myydä AA pois ja hankkia joukkueeseen veskari, joka kelpaa valmentajillekin tasapainoiseen vuorottelupeliin.

Yhtä pässi on Baxterkin, joka vetää jo toista kautta. Hänenkin olisi pitänyt ammattimiehenä tietää jo viime kevään jälkeen, että Lundell & kauden tärkeimmät pelit ovat kivulias yhtälö. Joten miinukset hänellekin, että hänen joukkueessaan ovat koko kauden häärineet Lundell & Ahlqvist. Tiedän faktana, että jos Raivo Summanen olisi ottanut joukkueen haltuunsa syksyllä, maalivahtirintamalla olisi ruvennut tapahtumaan välittömästi.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Olisi varmaan pitänyt haukkua AA:n maaliin valintaa tänään vielä enemmän, niin hän olisi ilmeisesti tehnyt vielä voittomaalin :).

Canalin kuvan perusteella ihan pahoja paikkoja pelasti, joten nyt Baxterilla ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin jatkaa Ahlqvistilla lauantaina. Näin Ahlqvist on sitten ottanut ykkösmaalivahdin postiin kiinnityksen.

Ei todellakaan ole mikään ideali tilanne, että viisi kierrosta ennen loppua ei oikeasti pysty sanomaan, kumpi veskareista aloittaa ensimmäisen playoff-sarjan. Lundell tulee takuuvarmasti vielä pelaamaan tällä kaudella, mutta onko itseluottamus jo lopullisesti mennyt? Vähän juuri nyt tuntuu siltä, että Jannen ura IFK:ssa on aika lähellä loppua, mutta mies on noussut ennenkin haudan takaa...
 

HemmoP

Jäsen
Sama tahti jatkuu AA:n kanssa kuin Lunkallakin välillä. Veskari tarjoaa voittoa kaksin käsin, mutta jengi ei pysty sitä yhtä-kahta vitun maalia tekemään.

Jos Ilves nollaa IFKin, niin kuinkakohan sääläreissä käy kun vastassa Lukko/TPS jotka pakittavat viidellä ?
 
B

Brenahan

Jos Ilves nollaa IFKin, niin kuinkakohan sääläreissä käy kun vastassa Lukko/TPS jotka pakittavat viidellä ?
Tämän päivän esityksellä Lukko ei olisi ongelma. Puolustus on hidasta, mutta kankeaa. Hyökkäys pyörii ajottain kauniisti, mutta tehottomasti jne.

Allu pelas tänään hyvin, mitä nyt on koosteista nähnyt. Joten pelaavan maalivahdin pitäisi olla saletti.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ei todellakaan ole mikään ideali tilanne, että viisi kierrosta ennen loppua ei oikeasti pysty sanomaan, kumpi veskareista aloittaa ensimmäisen playoff-sarjan. Lundell tulee takuuvarmasti vielä pelaamaan tällä kaudella, mutta onko itseluottamus jo lopullisesti mennyt? Vähän juuri nyt tuntuu siltä, että Jannen ura IFK:ssa on aika lähellä loppua, mutta mies on noussut ennenkin haudan takaa...

No eipä tosiaankaan ole ideaali tilanne. Siltikin veikkaan, että AA:lla mennään kausi loppuun. Eli säälärien eka kierros. Kyllä AA tuolla nollapelillä ansaitsi Lunkkamaisen "oikeuden" pelata jopa yksi huono matsikin ilman, että pelipaikka menee.

Vittu kun vituttaa. Ja tänään tottakai HIFK teki myös perinteiset eli pelasi vastustajan maalivahdin hyväksi. Jos Ipalla olisi ollut Lunkka maalissa, peli olisi silti päättynyt 0-0, trust me on that.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
JHag kirjoitti:
Kyllä AA tuolla nollapelillä ansaitsi Lunkkamaisen "oikeuden" pelata jopa yksi huono matsikin ilman, että pelipaikka menee.

Joo se on muuten kumma juttu, että Lunkka saa pelata hyvien pelien sekaan myös tukun huonoja pelejä, mutta sama kuvio ei toistu Allun kohdalla. Ahlqvist oli eilen kentäs paras ifklainen ja ansaitsisi nyt vihdoin oman mahdollisuutensa.

Ensi kaudella olis Allulle myös käyttöä, mutta peliajan ollessa näin huikealla tasolla tällä kaudella, nostaa mies varmasti kytkintä ja torjuu jonkun landejengin mestariksi.... kovin tuttu kuvio?

Allulle mennään loppukausi...
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Ahlqvist oli eilen kentäs paras ifklainen ja ansaitsisi nyt vihdoin oman mahdollisuutensa.
Allulle mennään loppukausi...

Jotenkin mulla on sellainen fiilis, että Janne pelaa huomenna maalissa, vaikka Ahlqvist pelasikin nollan eilen. Niin luupäistä on ollut toiminta IFK:n valmennusjohdossa, että Allun hyvät esitykset on yleensä jätetty noteeraamatta.
Toivottavasti kumminkin annetaan kerrankin kunnon näyttöpaikka. Turhahan sitä on enää itkeä, mutta kyllä näiden parin vuoden aikana Allun olisi pitänyt pelata vähintään 40 peliä IFK paidassa.
Ehkä ensi kaudella sitten, riippuen toki siitä kuka meille hommataan maalille, vai hommataanko ketään.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Itse edelleen sitä mieltä, että nyt AA:lle kaksi peliä lisää ja sitten Janne yhdeksi peliksi maalille. Molemmille pelituntumaa playoff-pelejä varten ja sitten mennään AA:lla loppukausi.

Tosin, jos AA jatkaa näillä otteilla, niin ehkä tuota Jannen yhtä ottelua välissä tulee harkita uudelleen.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse edelleen sitä mieltä, että nyt AA:lle kaksi peliä lisää ja sitten Janne yhdeksi peliksi maalille. Molemmille pelituntumaa playoff-pelejä varten ja sitten mennään AA:lla loppukausi.
Melkein parempi, että valmennusjohto valitsisi jo nyt loppukauden selkeän ykkösveskan, meni syteen tai saveen. "Satavarmaa" nimittäin on, että jos AA nyt pelaa 2 seuraavaa peliä (vs. Tappara ja Lukko) ja Lunkka laitetaan sitten maaliin Kärppiä vastaan, niin tuossa Kärpät -pelissä Janne pelaa unelmaottelun torjuen ~40 laukausta ja pitää nollan. Sitten mietitään taas, että kummankos kanssa nyt kannattaisi pleijareihin lähteä. :D
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
HIFK:n valmennuksen maalivahtisekoilu muistuttaa elävästi Aran aikaisen Suomen maajoukkueen toimintaa. Viimeisen pelin pelasi yleensä 3-mv kun ykkönen ja kakkonen oli pyöritelty sekaisin vuorottelusysteemissä. Mielestäni HIFK:n pitäisi olla looginen ja pysytellä selkeän 1-mv:n systeemissä ryhdikkäästi kausi loppuun. Nyt on AA siirrettävä ykköseksi ja Lunkka peliin vain jos AA pelaa totaalisen katastrofiottelun. AA on ottanut pelaamalla paikan, kuten Lunkka itse otti keväällä -04 eikä silloinkaan huudeltu Stathosia takaisin. Lisäksi Lunkka on 90% varmuudella ainakin HIFK:ssa viimeistä kevättään, joten nyt ei ole oikea paikka ajatella Lunkan fiiliksiä koskien ensi kautta. Sen sijaan AA on selkeä tulevaisuuden sijoitus, hänet kannattaa ehdottomasti pitää ensi kaudella jengissä. Mutta ei missään tapauksessa kannata latoa entiseen HIFK-tyyliin sellaisia paineita, että lyödään AA sitten ykköseksi samantien. Nimekäs, varma ykkönen ja AA kakkosena - ainoa järkevä tapa pelata ensi kauden mv-kuvio. Tämä ihan näyttöjenkin perusteella, ei mutua.
 

hanttap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urpolan Kiekko, HIFK, MP
Ei koulut auta!

Opetelkaa itse kirjoittamaan varpailla. Kokenut maalivahti ei opi mitään eikä unohda mitään. V. Tretjakin torjuntaprosentti oli paljon alle 90. Mutta siellä oli puolustus. Ei vihollisen hyökkääjät omalla puolustusalueella surffailleet ja nurkista maalivahdin nilkkoihin kiekkoja ammuskelleet. Siniviivaa puolustettiin ja yli menneet vedettiin levyksi. Nyt kun vaan puuttuu puolustus. Torjuntaprosentti vaan paranee viimevuotisesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös