Maalivahdit

  • 1 299 338
  • 5 812

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Hei, jos Lundell olisi tehnyt kahdessa viimeisessä pelissä maalin, olisimme voittaneet ne pelit. Lundellille kenkää.

No niin, pakollinen HIFK-kannattajan päivämantra on hoidettu pois. Nyt voi kirjoittaa jotain muutakin. Kun kirjoitin eilen, että Lundell on ollut HIFK:n alkukauden MVP, en tarkoittanut että haluaisin Lundellin olevan meidän selkeä ykkösmaalivahti ja automaattinen valinta HIFK:n maalin suulle ottelusta toiseen. Tähän nykyiseen paskaan Baxterin HIFK:hon Lundell on kelpo mv, mutta ei sellaiseen HIFK:hon, joka yrittää voittaa mestaruuden. (Mit vixxua, HIFK joka yrittää voittaa mestaruuden, hah-hah-haa). Ok, Lundell jatkakoon HIFK:n maalivahtina.

Hei, jos Lundell olisi....
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tietääkseni Jannen lopullinen taso kaudella 07/08 voidaan mitata vasta huhtikuussa -08? Korjatkaa ihmeessä, jos olen väärässä.
Olet väärässä. Nykytahdilla HIFKlla ei tule olemaan yhtä ainutta peliä huhtikuussa, vaan kausi päättyy tiistaina 4.3.2008. (Tähän itkeviä hymiöitä.)

Jos ihan asiasta puhutaan, niin HIFKn maalivahtititilanne on juuri nyt melko kinkkinen. Jos HIFK halutaan saada edes varteenotettavaksi haastajaksi ensi kevään pleijareihin, niin korjaustoimenpiteet pitää kulkea järjestyksessä 1) uusi valmennusjohto (+ toimari) 2) pakiston vahvistukset 3) "voittavamaalivahti" tai ainakin kunnon haastaja mallia Askey, Lassila, Riksman.

Jos jotenkin ihmeen kaupalla edes toinen kohdista 1 ja 2 toteutuu, niin vahvasti epäilen, että pelimerkkejä tai kompetenssia löytyy enää kohtaan 3. Siksi tämä kausi tulee olemaan viime kauden toisinto ja Lunkka pelaa sen ~50 ottelua ja AA haukottelee luukkuvahtina.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Eilisessä maajoukkueen tiedotustilaisuudessa Shedden nimesi Lundellin yhdeksi potentiaaliseksi kokeiluksi myöhemmissä maajoukkueturnauksissa. Voihan olla, että lämpikseen puhuu, mutta kokonaisuudessaan lista oli: "Vihainen, Walinhaimou, Landel, Taarki..."
 

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Janne maajoukkueessa?

Eilisessä maajoukkueen tiedotustilaisuudessa Shedden nimesi Lundellin yhdeksi potentiaaliseksi kokeiluksi myöhemmissä maajoukkueturnauksissa. Voihan olla, että lämpikseen puhuu, mutta kokonaisuudessaan lista oli: "Vihainen, Walinhaimou, Landel, Taarki..."

Kiinnitin samaan huomiota, enkä kyllä voinut kuin ihmetellä.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen reaaliaikainen kommentoija, siksi en kykene vastaavaan jälkiviisauteen kuin sinä. Jos ottelussa tuntuu siltä, että Janne imee, tulee yleensä sanottua, että Janne imee. Jos Janne pelaa hyvin, tulee yleensä sanottua, että Janne pelaa hyvin. Kyllä. Molempia viestejä riittää minulta paljon.

Ei, kyllä minäkin yleensä kommentoin Lundellin otteita aika reaaliaikaisesti. Usein olen manannut Jannen alimpaan helvettiin ja toisaalta joskus vaatinut pelinumeron jäädyttämistä kaikista maailman urheilusarjoista. Kirjoitukseni oli pieni kuitti kun olet jo monen kauden aikana kirjoittanut kuinka Janne pelaa aina samalla tasolla kuin muukin jengi. Tällä kaudella tuo ei mielestäni ole pitänyt alkuunkaan paikkaansa.

Janne on kyllä helvetin jännä pelaaja. Toisaalta toivoisin sydämmeni kyllyydestä Jannen joskus nostavan mestaruuspokaalia kolmen finaalinollapelin päätteeksi. Tosin tämänkin jälkeen löytyisi vielä ihmisiä jotka Jannen kykyjä epäilisivät, tyyliin: "Muistan kyllä Jannen Tuto-sarjan kymmenen kautta sitten" tai "Oli Janne kyllä hyvä 1997-98 runkkarissa, mutta romahti kyllä pleijareissa. En ottaisi enää takaisin tepsiin."
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
lintu: Couldn´t agree more. Minulle on henkilökohtaisesti aivan sama, torjuuko HIFKille kultaa Lundell, Ahlqvist, Tretjak vai Läski-Salonen. Kunhan joku joskus! Nyt ollaan kyllä todella kaukana näistä skenaarioista koskien ihan koko joukkuetta.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
HIFK:n pelaaminen on todella syvältä. Lähes surkeinta mitä olen liigassa HIFK:lta nähnyt. Avauspeli omalta alueelta on III divarin tai pikemmin koulukiekon (peruskoulun 2. luokka) tasoa. Ylivoima toimisi ehkä niukasti takavuosien II divarissa. Maalivahtipeli on onnetonta, sillä Lundell kun saadaan poikittaisliikkeeseen, kyse on samasta ajasta kuin Mariella kääntyy Itämärellä. Kaksi ekaa Lundellille näin ja kun itseluottamus oli mennyt, Santalalle riitti että veti kohti yläkulmaa: Lundell oli jo ottamassa ajoitusta 28 minuuttia kestävään poikittaisliikkeeseen.

Pakko lainata otteluketjusta tällainen täysin nappiin osuva luonnehdinta cobolilta. Tästä nimenomaan on kyse Jannen kohdalla ja tätä samaa asiaa HPK käytti surutta hyväkseen viime kevään playoffeissa. Ihmettelin, kun HPK:n kaverit vetivät yv:llä maalin ohi, kunnes sama kuvio oli toistunut useaan kertaan. Tuloksena oli useampi maali ja pari pelkästään HPK-hyökkääjän huonouteen kaatunutta "varmaa maalia". Tämän Jannen heikkouden HPK oli selkeästi scoutannut ja hakkasi meidät mennen tullen myös maalivahtipelin tasossa. Toisessa päässä Chiodo nollasi HIFK:n kaverit useampaan kertaan mm. Pikkaraisen.

Jannen riittämättömyys tosipeleissä on raaka fakta, jota tällä ei haluta myöntää. Paradoksaalisesti Jan Lundell on kuitenkin Pentti Matikaisen HIFK:n paras ruumiillistuma ja ilmentäjä. Joukkueen tärkeimmän yksittäisen pelipaikan valtias on pelaaja, joka on ihan hyvä, mutta parempikin olisi saatavissa. Eli kuten Pentin kasaamat joukkueet, osittain hyvä, mutta aina jotakin puuttuu tai olisi korjattavissa paremmalla pelimiehellä.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Lundell lähdössä?

HIFK:n kotisivuilla kerrotaan, että Jan Lundell haluaa sarjan kärkipäähän. Eihän tästä voi lukea muuta kuin sen, että Janne on matkalla kohti jotain kärkipään joukkuetta.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
HIFK:n kotisivuilla kerrotaan, että Jan Lundell haluaa sarjan kärkipäähän. Eihän tästä voi lukea muuta kuin sen, että Janne on matkalla kohti jotain kärkipään joukkuetta.

Pitikö tässä nyt nauraa i-pisteen vai t-viivan kohdalla?

Siinä mielessä rehellinen tuntuu Lundell olevan, että myöntää omat virheensä ja sanoo, että parempaan on pystyttävä, eikä ala retostella nollapeleillä. Janne tietää omat puutteensa, ja valitettavasti ne ovat tiedossa myös muilla joukkueilla. Tosin mielestäni tällä kaudella ei juurikaan ole mennyt längistä, kun sitten taas meidän ns. pakisto on antanut vastustajille paljon paikkoja pelata Janne sivuuttaisliikkeeseen, joka ei ole Jannen parasta aluetta. Siitä asiasta voisi ns. pakkien kanssa puhua enemmän.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jan Lundellin torjuntaprosentti on 92,28 ja PM/h 2,42. Suomen maajoukkueeseen 8.-11.11 pääsi, kun torjui prosentiksi 92,53 ja PM/h oli 2,44. Jälkimmäiset tilastot ovat Jussi Markkasen. Lundell on pelannut omalla hyvällä tasollaan ja on HIFK:n alkukauden MVP. Lähelle pääsevät ainoastaan Ilkka Heikkinen, Rem Murray ja useiden rl-kisojen ratkaisumaalien ansiosta Ryan Vesce. HIFK:n pitäisi opetella hyökkämään tasakentällisin ja pelaamaan ylivoimaa edes keskinkertaisesti, nyt olemme liigan huonoin joukkue ylivoimalla. HIFK:n maalivahtipeli on liigan hyvää keskitasoa, emme me sen osa-alueen takia tällä hetkellä ui niin syvällä kuin olemme.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tiedoksi maalivahtien hankinnasta vastaavalle ihmiselle, joka organisaatiossamme on... niin. Kumpi? Sakke vai the Pentti? Niin, siis sitä piti sanomani, että Wisconsinin Badgers tuottaa näköjään aivan kohtuukelvollisia kavereita. Bluesin Brückler, sen jälkeen Sensien varaama Brian Elliott ja nyt siellä on taas uusi kyky nimeltään Shane Connelly:

'MADISON, Wis. - University of Wisconsin goaltender Shane Connelly, who stopped 74 of 77 shots on goal and recorded his fifth collegiate shutout in a conference series split against visiting North Dakota last weekend, been named Red Baron® WCHA Defensive Player of the Week for Nov. 13-19.
A 5-9, 177-pound junior from Cheltenham, Pa., Connelly posted a .961 saves percentage in the two games, posted four shutout periods and allowed just two even-strength goals.

He had a 43-save shutout – including 25 stops in the third period – in Wisconsin’s 4-0 victory over the Fighting Sioux last Friday (Nov. 9) night at the Kohl Center, the second most saves for a UW goaltender in a shutout behind the 50 stops made by Dick Perkins at Michigan State on Feb. 25, 1972 in a 5-0 win.

Then last Saturday (Nov. 10), Connelly came back with 31 saves in a 3-1 setback to UND, including double digit stop totals in all three periods.

In addition to his 74 saves in the series, Connelly also helped hold North Dakota to one power-play goal in nine opportunities.

The honor gives Connelly his first WCHA weekly award.'

Kukahan siellä on maalivahtivalmentaja?
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Aika epäammattimaisen kuvan antaa Riksman itsestään.

Mietityttää että onko kyseessä sittenkään niin hyvä maalivahti?
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
http://www.pjstar.com/stories/111907/RIV_BEVHEG6T.W02.php

Riksman -> Eurooppaan. Harmi vain että Jokerit omistavat Riksmannin pelaaja-oikeudet Euroopassa (Voimassa oleva sopimus?) enkä usko jokerit masailisivat Riksmannia HIFK:hon. Eiköhän Joku Ruotsin jengi vie. Mutta kaikesta huolimatta tässä olisi ollut erinomainen (=lue kallis) maalivahti HIFK maalinsuulle väistelemään kiekkoja.

- Tinke-80

Tässähän on ihan selkeästi Penailun paikka. Vaihtokauppa narrien kanssa, Ahlqvist Jokereihin, Riksman meille! Aleksis olisi sopiva kakkosmolari Markkaselle, kehittyvä ja suht edullinen, Riksman taas saattaisi jotenkuten pärjätä meillä kisailemassa Jannen kanssa peliajasta. Rahaahan ei ole meilläkään, mutta kyllä Penalla jossaoin kenkälaatikossa on sen verran että onnistuisi jos tahtoa löytyy. Eri asia onkin sitten kuinka järkevää olisi!?
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaihtokauppa narrien kanssa, Ahlqvist Jokereihin, Riksman meille! Aleksis olisi sopiva kakkosmolari Markkaselle, kehittyvä ja suht edullinen...
Vaihtokaupan paikka ilman muuta, mutta ilman penailuja. Aleksisilla me ei tehdä mitään, meillä on jo kehittyvä ja ultra-halpa kakkonen ja tämänkin takana omia odottamassa. Myytte siis A.A:n jonnekin, otatte Juuson Jannen pariksi ja laitatte Cookin Pasilaan. Saatte vahvistettua maalivahtiosastoa, pääsette eroon yhdestä ulkkarista, saatte Ahlqvistista rahaa ja me saamme paljon kaivatun pakin. Miinus teille on Cookin menettäminen, mutta eiköhän A.A:sta saatava hillo ja Juuso korvaa tuon menetyksen. Toimarit töihin.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Tässähän on ihan selkeästi Penailun paikka. Vaihtokauppa narrien kanssa, Ahlqvist Jokereihin, Riksman meille! Aleksis olisi sopiva kakkosmolari Markkaselle, kehittyvä ja suht edullinen, Riksman taas saattaisi jotenkuten pärjätä meillä kisailemassa Jannen kanssa peliajasta. Rahaahan ei ole meilläkään, mutta kyllä Penalla jossaoin kenkälaatikossa on sen verran että onnistuisi jos tahtoa löytyy. Eri asia onkin sitten kuinka järkevää olisi!?

Jokerithan ei Riksmania tarvitse. Sen sijaan Jokereilla on akuutti pula puolustajista. Menisiköhän vaihtokauppa Korhonen/Kovanen+Ahlqvist Jokereihin -> Riksman HIFK:hon läpi.

Cook varmaankin otettaisiin vielä mieluummin Jokereihin, mutta haluaako HIFK miehestä luopua. Sitten kysymys palstan tietäjille:

Onko Pentti hajulla siitä, että Juuso Hietanen (ex-HPK) kiekollinen pakki saattaisi olla saatavilla. HPK:n ketjuissa huhuilivat miestä sinne yhdessä Mäenpään kanssa, mutta eipä näin käynyt.
 

MacInnis

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Kärpät, Shefki Kuqi
että Wisconsinin Badgers tuottaa näköjään aivan kohtuukelvollisia kavereita. Bluesin Brückler, sen jälkeen Sensien varaama Brian Elliott ja nyt siellä on taas uusi kyky nimeltään Shane Connelly:

Niin ja kyseisiä pelaajia ennen mm. herrat nimeltä Curtis Joseph, Mike Richter ja Jim Carey ovat pelanneet uransa aikana Wisconsinin yliopistojoukkueessa.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Aika epäammattimaisen kuvan antaa Riksman itsestään.
Puupään, etten sanoisi. Eikä oikein hyvältä näytä miehen kannalta. Mies sai pelata Peoriassa lähes heti kun palasi Ruotsista joka ei sekään ollut mikään onnistunut visiitti. Päätti sitten ekassa pelissä imaista 2 maalia vajaaseen 8 minuuttiin, torjunnat 2/4. No, silti Blues treidasi Bacashihuan Coloradoon. Tällähän vahvistettiin Riksmanin asemaa AHL:ssä ja nyt tässä on kiitos. Lisäksi Schwarzilla on nyt 2 tappio-ottelua takana eikä todellakaan millään huippuprosenteilla joten näyttöpaikkaa olisi varmasti tarjolla. Tällä viikolla esim Peorialla ottelut ke, pe & la.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Riksman taas saattaisi jotenkuten pärjätä meillä kisailemassa Jannen kanssa peliajasta. Rahaahan ei ole meilläkään, mutta kyllä Penalla jossaoin kenkälaatikossa on sen verran että onnistuisi jos tahtoa löytyy. Eri asia onkin sitten kuinka järkevää olisi!?

Riksman kisailemassa peliajasta, taisi olla vitsi?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Siirretty Pelaajaliikenne-ketjusta..

...tännehän tämä sopii paremmin.

Riksmania olen odottanut koko ajan, se olisi Pena-hankinta tyypillisimmillään. Ensinnäkin hankinnan lähtökohtana ei ole minkäänlainen HIFK;n suorittama scouttaus, vaan veskari vapautuu sattumalta. Näinhän HIFK hankki Tibbetsinkin. Joskus nämä onnistuvat, useimmiten eivät onnistu. Se on nyt kuitenkin varmaa, että Lundellkaan ei enää jaksa. Hän oli eilen taas vaihteeksi surkea ja joukkueen 4 vierasmaalia eivät riittäneet. On käsittämätöntä, että Lundell pelaa joka ainoan ottelun. Jos ei hankita maalivahtia ulkoa, on Ahlqvistille aivan pakko antaa jokunen ottelu. Lundell on 34-vuotias yleensä terveenä pysyvä veskari ja ihan ohi hänen pelipanoksensa hänen loukkaantumisriskinsä kasvaa koko ajan. Se on raakaa tilastomatematiikkaa, että jossain vaiheessa Jannellakin napsahtaa nivunen tai polvi. Varsinkin tuolla pelitahdilla ja näillä kääpiöillä maalia suojelemassa. Lundellin maalilla on ollut usein hässäkkää tällä kaudella ja pian vastustajan 105-kiloinen kaveri istahtaa Jannen jalan päälle. Luultavasti tämä tapahtuu juuri ennen säälipleijareita ja Ahlqvist otetaan sisään olemattomalla pelikokemuksella. Surkeiden pleijareiden jälkeen Pena toteaa, että ei tässä Lundelliin kaaduttu, kun hän ei edes pelannut ja niinpä Lunkalle tehdään uusi sopimus. Hänhän on käytännössä naimisissa Matikaisen kanssa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Lieviä väsähtämisen merkkejä on havaittavissa Lundellin tilastoistakin. Torjuntaprosentti on pudonnut tasolle 91,68, joka on 9. paras liigassa vakituisesti torjuvien maalivahtien ryhmässä. Lundellin PM/h = 2,56. Lundell on nyt tilastoissa suunnilleen samaa tasoa kuin HIFK joukkueena eli on menettänyt pari pykälää asemiaan maalivahtien keskinäisessä paremmuudessa. HIFK:n sisällä Lundell on edelleen joukkueen parhaimmistoa Murrayn ja Heikkisen kanssa, niin kehno on ollut joukkueen alkukausi.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän kauden maalivahtispekulaatioihin ei niinkään liity, mutta on tässä herännyt ajatus, että olisikohan Vesa Toskalalla mielenkiintoa tehdä "jussimarkkaset" ja tulla hakemaan vauhtia kotoisesta liigastamme. Miehen uralla on menossa lievä suvantovaihe ja otteet Torontossa eivät ole olleet kovin mairittelevia. Sen tason äijä kuitenkin, että jos pienikin mahdollisuus signaukseen tulisi, niin laittaisin jokaisen jenin ja peson kiinni siihen. Jos en ihan väärin muista, niin Toskalalla ja HIFKlla taisi olla yhteydenpitoa jo ennen kuin mies lähti "maailmankiertueelleen".
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Dennis: Ihan hyvä idea, mutta Toskala saa palkkaa Torontosta 08-09 ja 09-10 $4m kaudessa. Ei se sieltä tule Eurooppaan.

Miten olisi Tim Thomas, joka joutuu Bostonissa Tuukka Raskin ja Manny Fernandezin kanssa kisaamaan pelipaikasta. No, Tim on voittajatyyppi, joka ei ole vielä vuosiin tulossa Eurooppaan NHL:stä, uskon minä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös