Maalivahdit

  • 1 299 454
  • 5 812

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Silläkin uhalla, että saan paskaa niskaan, kirjoitan mielipiteeni HIFK:n maalivahtitilanteesta. Mikäli haluat lukea kirjoitustani tästä eteenpäin ja suhtautua kirjoittamaani mahdollisimman objektiivisesti ja rauhallisesti, edellytyksenä on, että unohdat seuraavat asiat:
- Michael Garteigin (nimi, numero, pelityyli, pomput, kiekon sylkemiset, jne.)
- Garteigin voittoprosentin

Mikäli et pysty tai halua näin toimia, suosittelen, että skippaat viestini. Tarkoituksenani ei ole puolustella tai paapoa henkilöä nimeltä Michael Garteig tai ärsyttää ketään, vaan mahdollisimman objektiivisesti käsitellä tätä meidän "maalivahtiongelmaamme".

Fakta on se, että koko joukkue on kollektiivisesti pystynyt melko isolla otannalla toimittamaan meille vähemmän kuin mitä olemme odottaneet. Syitä tähän on useita ja niillä syillä on ollut merkitystä. Onko muilla jengeillä ollut vastaavaa? En tiedä, eikä mua varsinaisesti kiinnostakaan, koska mua kiinnostaa ainoastaan HIFK:n tilanne.

Jos katsotaan helmikuun otteluita, HIFK:lla oli 9 matsia, joista kaksi voitettiin varsinaisella peliajalla ja yksi hävittiin rankkareilla. Helmikuussa HIFK jäi kolme kertaa nollille. KOLME! Siis kolmessa ottelussa HIFK ei onnistunut tekemään maalin maalia. Voittamissaan kahdessa ottelussa, HIFK teki molemmissa neljä maalia päästäen toisessa yhden ja toisessa kaksi maalia. Maalisuhde helmikuussa: tehtyjä maaleja 16, päästettyjä 26. Vastustaja teki ilman veskaria 3 maalia, joten HIFK:n maalivahti päästi 9:ssä pelissä 2,56 maalia. Jos nyt en ihan väärin muista, näissä peleissä oli jopa kaksi omaakin maalia. HIFK teki itse näissä peleissä 1,78 maalia. Ja se on liian vähän. Ainakin HIFK:n hyökkäysarsenaalin omaavalle jengille.

On aivan totta, että meillä ei ole nyt heittää maalille mitään maagista, ylisuorittavaa maalivahtia, joka pitää joukkuetta tarvittaessa vaikka yksin pystyssä. Mutta sanoisin silti, että maalivahtipelaaminen ei ole ollut meidän suurin ongelmamme. HIFK:n materiaalin pitäisi olla sellainen, että kyllä sen pitäisi pystyä sen kolme maalia tekemään lähes pelissä kuin pelissä. Se, miksi HIFK ei ole nyt siihen pystynyt on tietysti monen asian summa ja joukkueharjoittelun ja pelituntuman puute sekä repaleinen kokoonpano toipilaineen on tietysti yksi tekijä. Mutta itse näen yhtenä suurena syynä myös sen, että joukkue ei ole pelannut riittävän nöyrästi ja yksinkertaisesti kohti maalia. Eli suomeksi sanottuna, ei ole oikein haluttu maksaa sitä hintaa, mikä maalista on välillä maksettava.

Salmelainen on nyt reagoinut mun mielestäni siihen suurimpaan ongelmaan ja hankkinut pelaajia, jotka eivät kaihda sinne maalille menemistä ja oikeasti likaisen työn tekemistä. HIFK:lla on ollut tähänkin ihan riittävästi niitä pelaajia, jotka osaavat kyllä syöttää hienosti ja kieputella vastustajaa nippuun hyökkäysalueella, mutta varsinkin nyt Palolan, Tallbergin ja Jääskän poissaolojen myötä siellä on ollut selkeä vajaus pelaajista, jotka menevät maalille, tekevät vastustajan veskarin duunista vaikeaa ja taistelevat jokaisesta irtokiekosta, jopa niitä voittaen.

Lätkäkin on itseluottamuspeli ja sattuneista syistä koko HIFK:n jengi on nyt kärsinyt sen puutteesta. Se näkyy lähes kaikissa ratkaisuissa. Odotetaan se yksi ylimääräinen sekunti, koska pelätään epäonnistumista. Tai halutaan pelata varman päälle, mikä taas tekee pelistä vastustajalle helposti ennakoitavaa. Mielikuvituksellisuus ja älyttömien riskien ottaminen eivät ole synonyymeja. Vähintä, mitä kenttäpelaajilta voi odottaa, on laadukkaiden syöttöjen antaminen tilanteissa, missä minkäänlaista painetta ei ole. Nyt näistä tilanteista on tullut järjetön määrä pitkiä kiekkoja, mistä on seurannut aloituksia omaan päähän, aloitustappioita ja vastustajan pyörityksiä omissa ja sitä rajallista energiaa on tuhlattu näihin.

Olisiko maalivahtimme voinut pelata paremmin ja ottaa muutaman vastustajan maaleista? Totta helvetissä olisi. Olisiko niillä ollut suurta merkitystä ottelun lopputulokseen? Ehkä, ehkä ei. Ehdottomasti olisi siinä tapauksessa, jos hän olisi torjunnut ihan kaiken, mutta ehkä sellaisen odottaminen on kuitenkin epärealistista.

Mä näen, että tappiot ovat seurausta koko joukkueen kollektiivisesta alisuorittamisesta. Onhan siellä ollut onnistumisiakin, mutta isommassa kuvassa koko joukkue on vähintäänkin vähän epäonnistunut. Vastustaja on saanut maaleja aivan järkyttävän halvalla ja hyvin usein koko maaliin johtanut tilanne on syntynyt siitä, että kenttäpelaaja on tehnyt jonkun aivan järjettömän ratkaisun, hukannut oman äijänsä, syöttänyt kiekon suoraan vastustajan lapaan tai jotain muuta vastaavaa. Tai jopa itse ohjannut kiekon maaliin.

Itse uskon ja luotan siihen, että kun meille on nyt tullut lisää hyökkäysVOIMAA myös erittäin puolustuskykyisten pelaajien muodossa, koko jengi saa lisää munaa ja tappiot kääntyvät voitoiksi. Ja siinä samalla myös maalivahtipeli paranee.

Tuli meille uusi maalivahti tai ei, en suostu heittämään kirvestä kaivoon maalivahtipelinkään vuoksi. Edelleenkin omiin on mennyt alle 3 maalia ja kyllä mun nähdäkseni HIFK:n pitäisi pystyä tekemään vähintään kolme maalia. Ylivoima pitää saada kuntoon ja ylivoimalle pitää ylipäätään päästä. Sitä ei tapahdu, jos pelataan varovasti ilman todellista vastustajan haastamista, kuten viime aikoina ollaan myös tehty. Jatkossa pitää pelata myös fiksummin ja yrittää omalla toiminnalla omassa päässä luoda rauhallisuutta myös omalle veskarille. Viime aikojen ratkaisut eivät sitäkään edesauttaneet, jolloin maalivahdinkin on ollut vaikea ennakoida.

HIFK:n kulloisenkin pelaavan maalivahdin pitää pelata rauhallisesti ja kylmän viileästi. Mä en koe, että kyse olisi lopulta edes mistään dramaattisen suuresta muutoksesta, vaan pienten asioiden loksahtamisesta nykyistä paremmin. En näe mitään syytä, miksi tämäkin asia ei voisi muuttua paremmaksi. Nyt on hyvä hetki aloittaa alusta ja keskittyä vain nykyhetkeen. Ei eiliseen, eikä huomiseen, vaan seuraavaan tilanteeseen. Hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita ja uskon, että meiltä niitä löytyy jengistä enemmän kuin tarpeeksi. Mitään ei ole menetetty vielä, joskaan ei voitettukaan. Sama koskee kaikkia jengejä. Nythän tämä lysti vasta alkaa ja hyvä niin.

Päätän katsaukseni tähän. Nyt mut saa kivittää.
Hyvin kiteytetty. Ei maalivahtia yksin voi syyttää eikä yksin jättää. Kyllä joukkue on välillä pelannut lepsusti eikä mikään korona yksin sitä selitä. Harjoittelemattomuus vaikuttaa paljon, tosin samoja ovat muutkin joukkueet kokeneet. Mutta koska tämä on maalivahtiaiheinen ketju, on syytä huomioida muutama seikka. Ensinnäkin, miksi ei Taposta ole peluutettu lainkaan. Ei Garteig huippumoodiin pääse torjumalla jatkuvasti kaikki pelit. Tekeekö peluuttamispäätökset Lundell vai koko valmennusjohto vai Peltonen?
Mikä vaivaa Halosta? Joukkue ei varmasti tiedota sitä, mutta kyllä sitä odottaisi kuulevansa arvion paluusta peleihin, samoin kuin syyn miksi Taponen ei saa peliaikaa. Ehkä asia on niin, ettei hänelle anneta aikaa, jos hän on jo päättänyt lähteä muualle, kun peliaikaa ja luottamusta ei ole tullut?
Syy huonoon peliin ja maalivahtitilanteeseen ja kritiikkiin ei siis pelkästään ole Garteigin pelaaminen. Mutta ei Garteig ole mitenkään vakuuttanut.
Jos häntä vertaa vaikka Säteriin, niin torjuntatyöskentely on kuin yö ja päivä. Säteri ei mene jäähän, paitsi tarvittaessa. Garteigin torjunta-asento on liian matala - peffa ylös ja selkä suoremmaksi ja tilanne olisi huomattavasti parempi. Hän ei myöskään peitä kulmia (joko seisomalla kulmassa tai tulemalla riittävästi vastaan) Säterin tavoin.
Lisäksi, nähdäkseni suurin ongelma jo syksystä saakka on ollut kiekkojen sylkeminen ja se on sen verran vaarallista, että ellei niitä pysty ohjaamaan kulmiin eikä puolustus saa siivottua niitä niin omissa soi.
Näitä ongelmia ei valmennus ole saanut pois. Syytä en tiedä, mutta ei ne poistu pelkällä peluuttamisella.
Päinvastoin, pelaajan nuppi kiristyy, kun paineet kasvavat.
Itse näkisin, että maalivahtipelimme on suurin heikkoutemme tällä hetkellä, sitten puolustus ja hyökkäys, jotka pelaavat epävarmasti, peläten että omissa soi, vaikka itse asiaan voisivat vaikuttaa. Ei ole helppoa ei.
Saa nähdä aukaiseeko hyökkäyksen vahvistaminen lukkoja.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Mikä minua nyt tässä hiukan kylmää on se, että tuskin tämä IFKn maalivahtihaku oli hatusta vedetty vaan maalivahtia haettiin koirien ja kissojen kanssa. Tämä tuskin on myöskään jäänyt Garteigilta huomaamatta? Garteigilla vaikuttaa muutenkin olevan helvetin isoja henkisiä ongelmia niin oliko tämä nyt se viimeinen silaus? Itse antaisin Garteigille maksimissaan yhden pelin tällä viikolla ja jos tähän asti nähty meno jatkuu niin siirrytään suunnitelmaan B (ei sisällä Garteigia).

Jos Halonen ei ole vielä kunnossa niin Taponen maaliin. Taponen tekee itsestään kevään ilmiön torjumalla jäätävällä tasolla. Potentiaalia ainakin olisi. Taposella ei ainakaan ole mitään hävittävää.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Fiiliksissä kyllä Pakarisesta ja Turusesta, Salomäki nyt saikuttaa runkosarjan loppuun, ja pelaa vasta poffeissa ekat pelit.

Pettynyt fiilis siihen, ettei maalivahtitilanteeseen joko reagoitu tai sitten vaan löydetty mitään. Nyt meillä on klesana oleva Halonen, hyvin epävarma ja itseluottamuksen kadottanut Garteig sekä peliäkään pelannut Taponen.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Niin siis Tappara löysi oikeesti vielä Kalninsin loppuhetkillä maalilleen, vaikka Hrakoviinakin ennestään siellä.
Masentavaa kyllä, kun vertaa meidän veskaritilanteeseen.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No nyt tiedetään ettei sieltä ketään tule, joten näillä mennään mitä on ja jos Garteig kantaa suurimman torjuntavastuun niin ei nyt ainakaan omiin muroihin kusta vaan annetaan täysi tuki kaverille ja koitetaan kaivaa se hyvä itseluottamus takaisin. Kauden jälkeen voidaan kaataa savet niskaan, jos häneen kaadutaan.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Niin siis Tappara löysi oikeesti vielä Kalninsin loppuhetkillä maalilleen, vaikka Hrakoviinakin ennestään siellä.
Masentavaa kyllä, kun vertaa meidän veskaritilanteeseen.
Jos en nyt ymmärtänyt väärin tätä viestiä, niin Hrakoviina ei oo pelannut Tapparassa enää hetkeen. Sai vuosi sitten potkut tapparasta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Miksei Taposelle voi antaa edes mahdollisuutta? Jos ideana on peluuttaa Garteigin itseluottamus kuntoon, niin OK, mutta kuinka monta kertaa tuollainen on maalivahdin kohdalla onnistunut? Hyökkääjä, joka elää maaleista on eri asia, kun hanat saattavat hyvin aueta yhdestä maalista, mutta Tuohimaakin oli viime kaudella pitkään lataamassa akkujaan ja sai päänsä kuntoon. Ihmiset ja maalivahditkin ovat toki erilaisia, joten voi olla, että Gartsin pitää saada vain pelata, että homma alkaisi skulata.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kalnins ei olisi kyllä ollut IFK:lle mikään ratkaisu mihinkään. Kakkosmaalivahteja löytyy kuitenkin rosterista jo kolme kappaletta. Tappara ei ole koko kautena uskaltanut Piiroista peluuttaa, niin olivat pakkoraossa hankkia toinen maalivahti, jota ehkä uskaltaa joskus maalillekin päästää, niin heille ihan hyvä lisä joukkueeseen. Kyllä IFK:kin oli maalivahdin perässä, mutta kun ykkösvahtitason vaihtoehtoa ei onnistuttu hankkimaan, niin hyvä, että ei hankittu yhtä kakkosvahtia lisää.

Sitä en kyllä itsekään ymmärrä, että miksi Taposelle ei anneta edes mahdollisuutta näyttää IFK:ssa, kun homma on kuitenkin toiminut loistavasti Mestiksessä. Itse en näe, että IFK:lla olisi mitään hävittävää siinä, että Taponen saisi pelin sieltä pelin täältä, mutta voitettavaa olisi sitäkin enemmän, jos Mestiksessä nähty taso pysyisi myös Liigassa.
 

TheSirPena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pentti Matikainen
Onko kenelläkään edes pientä hajua siitä, mikä sen Halosen tilanne oikein on? On meinaan ollut jo aika pirun pitkään sivussa. Välillä taisi käydä jo penkillä asti? Mutta nyt penkillä istuu jälleen Taponen. Olen mielelläni väärässä, mutta Garteigin kanssa HIFK jatkaa häviävänä joukkueena hamaan loppuun asti. Ennen Halosen loukkaantumista/sairastumista HIFK oli liigan paras tai vähintään TOP3-joukkue.
 
Viimeksi muokattu:

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Onko kenelläkään edes pientä hajua siitä, mikä sen Halosen tilanne oikein on? On meinaan ollut jo aika pirun pitkään sivussa. Välillä taisi käydä jo penkillä asti? Mutta nyt penkillä istuu jälleen Taponen. Olen mielelläni väärässä, mutta Garteigin kanssa HIFK jatkaa häviävänä joukkueena hamaan loppuun asti.
Oisko korona purrut pahemmin? Arvailuja voidaan esittää, mutta faktaa ei välttämättä saada vielä ihan hetkeen.
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara ei ole koko kautena uskaltanut Piiroista peluuttaa, niin olivat pakkoraossa hankkia toinen maalivahti, jota ehkä uskaltaa joskus maalillekin päästää, niin heille ihan hyvä lisä joukkueeseen.
Jotta ei ihan väärinkäsitystä tuosta lukijolle jää, niin tarkennetaan nyt kuitenkin sen verran, että Piiroinen on pelannut 10 peliä. Pari nollapeliä ja voittoprosentti 60. Totta toki se, että Heljanko jos putoaisi pois pelistä, niin aika kokematonta veskaria olisi ollut paikkaamaan.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Jotta ei ihan väärinkäsitystä tuosta lukijolle jää, niin tarkennetaan nyt kuitenkin sen verran, että Piiroinen on pelannut 10 peliä. Pari nollapeliä ja voittoprosentti 60. Totta toki se, että Heljanko jos putoaisi pois pelistä, niin aika kokematonta veskaria olisi ollut paikkaamaan.
No, tottahan sä töriset.
Kari Piiroinen, vaikka kuulostaakin nimen perusteella 54-vuotiaalta kiinteistönvälittäjältä, on voittanut Liigassa kuusi kertaa kymmenestä.
Michael Garteig, joka kuulostaa Michael Knightilta, on voittanu seitsemän matsia 28 matsista, nollapelejä ei ole savottaan vielä sattunut.
Karihan tänne olis pitäny pyytää, toki Micky-Slow-Hands olis sillon jääny työttömäks, joka taas olisi hänelle ollut kurja juttu.
 

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Melkein veikkaisin, että on tunnettu itsensä terveeksi ja lähdetty turhan nopeasti treenaamaan ja iskenyt joku jälkitauti. Pahimmassa tapauksessa siis loppukausi sivussa.
Mahdollista, on kyllä vittumainen tauti jos ei selviä lähes oireitta.

Itsekin olin koronan kourissa vajaa pari viikkoa tässä, voimat on täysin kateissa edelleen ja pelkästään lumilapioon tarttuminen aiheutti tyyliin rytmihäiriöitä. Kaupassa käynnin jälkeen olin hiestä märkä kuin uitettu koira ja koko loppuilta meni sohvalla voimattomana maaten. Kyllä on harrasteurheiluun osallistuminen vielä kaukana horisontissa.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ymmärrä. 0-4 voittoa luvassa loppukaudeksi, jos näin jatketaan. On kai 2 voittoa tullut jostain marraskuusta, jolloin oli jo selvää, että Garteig ei tule torjumaan voittoja tällä kaudella, syystä tai toisesta.

Siis itse häviävät koutsit tämän kauden, pelasivat vastustajat miten huonosti tai hyvin.

Toisaalta - pieni mahku on siinä, että jengi garteigin edessä on vaihtunut.
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt viimeistään on lopetettava Garteigin dissaaminen. Joukkue on tässä ja kaikkia pelaajia tarvitaan jatkossa. Joukkue tarvitsee myös kaiken ulkopuolisen tuen. Jos jollain menee vähän heikosti, niin autetaan ja kannustetaan eikä hylätä ja vittuilla. Kaikki vihamielisyys ja pessimistisyys on nyt vaihdettava välittämiseksi ja optimistisuudeksi. Nyt vaan reippaasti tsemppitoivotuksia pelaajille, etenkin niille, joilla ei ihan nappiin ole mennyt.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Nyt viimeistään on lopetettava Garteigin dissaaminen. Joukkue on tässä ja kaikkia pelaajia tarvitaan jatkossa. Joukkue tarvitsee myös kaiken ulkopuolisen tuen. Jos jollain menee vähän heikosti, niin autetaan ja kannustetaan eikä hylätä ja vittuilla. Kaikki vihamielisyys ja pessimistisyys on nyt vaihdettava välittämiseksi ja optimistisuudeksi. Nyt vaan reippaasti tsemppitoivotuksia pelaajille, etenkin niille, joilla ei ihan nappiin ole mennyt.
Tsemppiviestit ovat minusta kaunis idea, ja tykkäsin kovasti siitä, että moni kirjoittaja osallistui esimerkiksi Garteigin tsemppaamiseen aiemmin. Kääntöpuolena mietin, että voiko äkillinen tsemppiviestien tulva jopa alleviivata sitä, että ulkopuoliset kyllä ymmärtävät, ettei nappiin ole mennyt - mikä sitten taas osaltaan lisäisi niitä paineita. Voi olla, että tämäkin on liiallista pessimismiä toki.

En muista kyllä vastaavaa voitto/tappio-korrelaatiota aiemmilta kausilta liittyen pelaavaan maalivahtiin. Siksipä mitenkään luottavainen en osaa olla niin kauan kuin näillä mennään. Mutta mennään toki, kun ei muuta voida.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt viimeistään on lopetettava Garteigin dissaaminen. Joukkue on tässä ja kaikkia pelaajia tarvitaan jatkossa. Joukkue tarvitsee myös kaiken ulkopuolisen tuen. Jos jollain menee vähän heikosti, niin autetaan ja kannustetaan eikä hylätä ja vittuilla. Kaikki vihamielisyys ja pessimistisyys on nyt vaihdettava välittämiseksi ja optimistisuudeksi. Nyt vaan reippaasti tsemppitoivotuksia pelaajille, etenkin niille, joilla ei ihan nappiin ole mennyt.
En pääse oikein kiinni mihin tämä liittyy. Se ei ainakaan ole kenenkään dissaamista, hylkäämistä eikä vittuilua, jos vaaditaan parhaan kokoonpanon jäälle laittamista. Tämä on kuitenkin ammattilaisurheilua jossa tavoitteena on voitto. Eikä jatketa katkeraan loppuun asti veskarin peluuttamista, joka voittaa joka neljännen matsin.
 

Nicky Nichols

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Garteig on hävinnyt toki paljon pelejä, mutta yleensä IFK on onnistunut tekemään 0, 1 tai 2 maalia. Kauden aikana on ollut kolme sellaista tappiota (jotka Garteig on kokonaan pelannut), jossa IFK on tehnyt 3 maalia. Nyt kun IFK:n uudistunut superhyökkäys alkaa tekemään 3 maalia + runkosarjan loppusuoralla niin tässä on hyvin aikaa löytää Garteigille hukassa ollut itseluottamus. Pleijareissa viimeistään toki tulee pelejä, joista pitää raapia voitto alle kolmella tehdyllä maalilla, joten nollapeli esim. tänään olisi loistava itseluottamusbuusti Garteigille (Halosella on tältä kaudelta 1).
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Garteig on hävinnyt toki paljon pelejä, mutta yleensä IFK on onnistunut tekemään 0, 1 tai 2 maalia. Kauden aikana on ollut kolme sellaista tappiota (jotka Garteig on kokonaan pelannut), jossa IFK on tehnyt 3 maalia. Nyt kun IFK:n uudistunut superhyökkäys alkaa tekemään 3 maalia + runkosarjan loppusuoralla niin tässä on hyvin aikaa löytää Garteigille hukassa ollut itseluottamus. Pleijareissa viimeistään toki tulee pelejä, joista pitää raapia voitto alle kolmella tehdyllä maalilla, joten nollapeli esim. tänään olisi loistava itseluottamusbuusti Garteigille (Halosella on tältä kaudelta 1).
Kuten täällä ansiokkaasti jo nostettiin esiin aiemmin, ei asia ole näin mustavalkoinen. Kun maalivahti on epävarma, vaikuttaa se välittömästi epäsuorasti mm. hyökkäykseen lähtöihin ja muihin vastaaviin.
 

Nicky Nichols

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuten täällä ansiokkaasti jo nostettiin esiin aiemmin, ei asia ole näin mustavalkoinen. Kun maalivahti on epävarma, vaikuttaa se välittömästi epäsuorasti mm. hyökkäykseen lähtöihin ja muihin vastaaviin.

Näinhän se tietysti on, tänään on onneksi kaikista helpoin vastustaja vastassa. SaiPa on noista heikomman materiaalin jengeistä se, joka ei ole pystynyt IFK:ta kiusaamaan viime aikoina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös