Ma 23.9.2013 Blues-Pelicans

  • 9 467
  • 35

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Täytyy kyllä sanoa, että yllätyin Pelicansin esityksestä - ja siis negatiivisesti, jos joku ei ymmärtänyt. No tämä nyt oli El Plástico, mutta ei se selitä sitä. Ja en tiedä, mihin kohtaan tuo ´ pitäisi laittaa ja miten päin sen pitäisi olla, mutta menköön noin. Ja silti - Pelicans oli pelillisesti monessa asiassa Bluesia parempi, vaikka oli jotenkin flegmaattinen ensimmäisen erän jälkeen.

Bluesille pirun tärkeät kaksi pistettä henkisesti. Peli on kuitenkin yksilöiden varassa, toivottavasti nyt kuitenkin jotain loksahtaisi paikalleen, koska tässä vaiheessa kautta ei saa antaa liikaa muille eteen.

Huhtala tekee ihan hirveän määrän duunia ja on joukkueen ehdoton ykkönen henkisellä puolella tällä hetkellä. Tasoitusmaali meni oikealla miehelle. Tämä Seppälä taas on todella yllättänyt positiivisesti, mutta kärsii siitä, että ei saa pelata kiekollisempaa peliä, kun tukea ei muulta joukkuelta siihen saa tarpeeksi. Kykyä olisi. Sallisen Tomi on kiekon kanssa todella varma, mutta hänkään ei saa tukea muulta viisikolta. Junnukenttä pelaa kuin junnut - energisesti ja vaikka viisikko on pois tasapainosta, saa omalla tekemisellään ja innollaan tilanteita tai ainakin jäähyjä vastustajalle aikaan.

Ja uskallan jo tämän lyhyen näkemisen jälkeen sanoa, että Nieminen > Koskinen. Tälle piti varata oma kappale. Tänäänkin oli mahdollisuus hävitä maalivahdin vuoksi, mutta Nieminen voitti.

Kuitenkin Bluesin peli on edelleen sekaisin kuin Andy 80-luvulla. Toivottavasti nyt kuitenkin henkiset asiat orastaneen tappioputken vuoksi karisi edes hieman, joten keskittyminen oikeaan tekemiseen saadaan kuntoon.
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Siinä kävi juuri, kuten oli pelättävissä. Pelicansin asenne oli koko pelin heikko ja peli sen näköistä. Harhasyöttöjä, huonoa kaksinkamppailupelaamista ja täysin sekavaa hyökkäyspeliä. Ja alkukauden mittarilla myös huolimattomuutta puolustus pelissä.

Jos vastassa olisi ollut laadukkaampi joukkue, ei kotiinviemisinä olisi ollut tuota yhtäkään pistettä. Kokonaisuutena erittäin heikkotasoinen peli, jossa puolin ja toisin tehtiin käsittämätön määrä virheitä ja heikkoja ratkaisuja.

Pelicansista erityismiinuksen ansaitsee smolenak, joka oli luokaton. Annetaan anteeksi, kun on 5 maalia tehnyt, mutta toivottavasti ei kovin montaa peliä vedä yhtä vihkoon.

Plussaa annetaan Leimulle maalista. Ja Koskenkorvalle, joka sentään jaksoi painaa ja yrittää.
Kuka muuten oli se pelaaja, joka jatkoajalla heitti veskalle päätykiekon, kun toinen olisi päässyt yksin läpi? Täysin käsittämätön ratkaisu!

Blues oli huono, mutta sai taistelu voiton. Nieminen oli lopulta mies paikallaan. Mutta muuten on sanottava, että voi tulla Bluesille pitkä kausi, jos joukkue ei vahvistu. Pöysti ylivoimassa, kertoo paljon.

Onnea Bluesille pisteistä. Taistelevampana joukkueena menivät oikeaan paikkaan. Harmittaa, kun täysi pottikin oli otettavissa, mutta ehkä se olisi ollut jo liian suuri vääryys pelin taso huomioiden. Kai se huonokin peli oli pakko tulla, ollaan lopussa positiivisia, ja muistetaan, että jokaisessa pelissä tullut pisteitä.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Espooseen jäi ansaitut kaksi pistettä. Pelicans oli haluton, hidas ja aneeminen. Pelaaminen loppui jossain 50 minuutin jälkeen, niin tiesihän siinä miten käy.

Nojaa... olisi voinut mennä vieraillekin. Kahdesta huonosta Pelicans oli sen 50 minuuttia hieman parempi ja onnistui minimoimaan vaaralliset paikat Bluesilta. Vierasjoukkue tänään huomattavasti vaarallisempi YV:llä ja todella kova karvaamaan kiekkoa. Silti ei ole koskaan järkevää pelata noin flegmaattisesti ja tyytyä maalin johtoon.

Bluesilta tänään toiveita herättävä lopetus ottelulle ja jos Voldenilla ei ole ollut onnea (tai taitoa) viime otteluissa niin Niemisellä oli tänään rutkasti molempia.
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Oli kyllä Pelicansilla paskin asenne pelissä tällä kaudella, koko pelin ajan oli havaittavissa, että kunhan pelaillaan ja ehkä voitetaan kun ollaan niin hyvin pärjätty. Ei mitään pois Bluesilta, mutta silti oli kyllä haluton esitys. Ihme läpsyttelyä. Positiivista on ettei Myllyniemeen kaaduttu, vaikka ehkä tasoitus olisi ollut otettavissa, mutta paremmin Jere on pelannut kuin odotin.

Huomioitavaa, että Immoselta aivan sysipaska peli, jäähyjä ja jälkeenjäämistä, ja huonoja ratkaisuja hyökkäykissä. Sais Mustonen kuntoutua pian niin sais ottaa tuon paikan. Toivottavasti Tylerikin kuntoutuu nopiasti niin saadaan vähän enemmän aivoja ja oveluutta hyökkäyksiin. Koskenkorva oli tänään iloinen yllätys. Pakko myöntää olen ehkä hieman alkanut pitää Kossun pelityylistä, vauhtia ja taistelua on, taitava alivoimapelaaja, alkais vaan niitä pinnoja tekemään...

Edit. Positiivista myös on yksi piste tuollaisen esityksen jälkeen.
 

Oddee

Jäsen
Voiko Liigan tilastoihin tänään luottaa? Onko maalintekijät ja syöttäjät oikein? Saiko Niinimäki syötön Pelicansin maaliin vai oliko Immonen, joka Liigan sivuilla lukee?
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Voiko Liigan tilastoihin tänään luottaa? Onko maalintekijät ja syöttäjät oikein? Saiko Niinimäki syötön Pelicansin maaliin vai oliko Immonen, joka Liigan sivuilla lukee?

Paikan päällä kuulutettiin ja näytettiin syöttäjiksi Pärssinen ja Niinimäki.
Niinimäki minustakin maalin syötti. Uskoisin Immosen olevan virhe.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nämä Bluesin Fan Clubin pitämät tilastot näyttävät luotettavimmalta: Blues Fan Club ry

Liigan sivujen mukaanhan näköjään joku Pelicansin junnuhyökkääjä pelasi koko matsin Bluesin maalissa.
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nämä Bluesin Fan Clubin pitämät tilastot näyttävät luotettavimmalta: Blues Fan Club ry

Liigan sivujen mukaanhan näköjään joku Pelicansin junnuhyökkääjä pelasi koko matsin Bluesin maalissa.

Lahdessa kustaan nämä lupaavien pelaajien tilanteet jatkuvasti. Täällä hyökkääjänä roikotettiin, vaikka Elimäki on selvästi laatu kassari ihan aikuisten tasolla.

Kotijoukkueelta jäi mieleen positiivisessa mielessä Widing. Uskoisin kaverin tuolla liikkeellä ja pelillä tekevän melko hyvää tulosta. Myös Sallinen yllätti kiekollisella osaamisella. Hirso pienoinen pettymys. Lopussa kaapi hyvin aloituksia, mutta pelin rytmittäminen ja oivallukset oli kovin vähäisiä. Nieminen siis maalillaan oli myös vakuuttava.

Vierasjoukkueelta myös itse havaitsin Koskenkorvan pirteän pelin. Pelasi hyvää alivoimaa ja teki paljon arvokkaita riistoja pitkin peliä. Sopanen - Smolenak akseli valtaisa pettymys. Sopanen ei oikein saanut kiekon kanssa mitään aikaan ja täten Smolenak jäi kanssa pimentoon. Radekista huomaa hyvin, että kiekollinen vahvuus on siinä maalin läheisyydessä. Myllyniemi otti muutamia tärkeitä torjuntoja, mutta pelaamisessa oli myös hieman epävarmuutta etenkin mailan kanssa operoidessa. Kokonaisuudessa kuitenkin plussan puolella ja oli mies paikallaan.

Yleisöä oli reilu 3000 ja ainakin itseä ihmetytti hallin edessä ollut pitkä jono ennen ottelun alkua. Luulin, että halliin voisi kävellä kuin himaansa, mutta reilu vartti meni lippujonossa.
 
Nojaa... olisi voinut mennä vieraillekin. Kahdesta huonosta Pelicans oli sen 50 minuuttia hieman parempi ja onnistui minimoimaan vaaralliset paikat Bluesilta.

No mahtui siihen 50 minuuttiin kuitenkin yksi tolppa (Myllyniemen purku suoraan Pöystin lapaan josta Pöde tolppaan) ja yksi ylärima pelsumaalilla. Oli toki paikkoja toisessakin päässä ja välillä Nieminen tuntui seisovan päällään kiekon edessä.

Nihkeä peli viime minuutille asti jolloin saatiin lopulta kiimaa sekä kentälle että katsomoonkin. Henkisesti iso nousu Bluesilta kolmen tappiollisen pelin jälkeen ja varsinkin se, että luottamus omaan maalivahtipeliin on nyt kunnossa on iso juttu.
 
Viimeksi muokattu:

Sleipner

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hieman taas huvitti HirsoVitsin syöttöpiste tuohon Bluesin tasoitusmaaliin. Ei siinä välttämättä mitään, että ripareista annetaan kaksi syöttäjää mutta kaksi pakkia liikuteli kiekkoa Hirson jälkeen. No ei ollu eka kerta. Tais voittaa pörssinkin joskus puheilla.
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllähän Blues tästä voiton ansaitsi. 45 min aika tasaista vääntöä mutta loput 15 min täysin Bluesin hallintaa Pelicansin yhtä maalinteko paikkaa lukuunottamatta.

Viimehetken tasotus ei olisi voinut paremmalle kaverille tosiaankaan mennä. Helvetin hieno juttu, että Hotsi pisti kiekon häkkiin ja oli tuuletuskin sen mukainen. Kaveria ei voi juuri koskaan syyttää heikosta pelaamisesta ja ottelusta otteluun kaveri jaksaa puurtaa. Hieno mies.

Nämä viimehetken tasoitusmaalit ja jatkoaika voittomaalit ovat helvetin tärkeitä joukkueen henkisen kasvun kannalta. Viimekaudella taidettiin Baronalla nähdä vain yksi loppuminuuttien tasoitus ja jatkoaika voitto HPK:ta vastaan tammikuussa. Nyt jo kasassa kaksi.

Pavlon tuossa jo mainitsikin, että tärkeä juttu kun joukkueella on nyt luotto Niemiseen. Maalivahdista se lähtee kaikki rakentumaan ja sitä kautta saadaan puolustus ja hyökkäys askel askeelta kuntoon. Hattu ylireagoi aika useasti vetoihin ja pieni koko velvoittaakin aktiiviseen torjuntatapaan. Vekkuli kaveri, joka pelasi tänään hyvän pelin. Toivottavasti vire jatkuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös