Ma 12.4.2010 TPS - JYP (2. välierä)

  • 34 889
  • 166

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ekan erän painostus olisi pitänyt pyrkiä tepsin hyödyntämään paremmin. Välillä tuntuu, että saisi ampua hanakammin. Esim. Virtalalla monta hyvää paikkaa ampua siinä alun kulmapyörityksessä. Kuten arvasin niin JYP tuli peliin paljon paremmin toiseen erään. Onneksi kestettiin. Leggio tuntui olevan tosi epävarma ja melkoinen ihme, että vain yksi meni.

Voittomaali saatiin hankalassa tilanteessa, mutta tuollainen tuo joukkue on tällä kaudella ollut. Pystyy yksittäisten pelaajien osaamisella taikomaan maaleja yllättäviinkin paikkoihin. Viime vuonna tällaisesta ei olisi voinut kuin unelmoida.

Tärkeä voitto itseluottamukselle. Ainakaan ei myydä nahkaa helpolla. Mä vaan nautin tästä sarjasta. Totta kai jännittää, mutta jotenkin voi seurata pelejä rauhallisesti kun kausi on jo voiton puolella. Ei silti, finaalista putoaminen olisi tietenkin kova pettymys vaikka vahvin porukka vastassa.
 

shutout

Jäsen
Tyytyväinen täytyy olla ottelun tulokseen. Pitkäveto oikein ja samalla henkilökohtainen seurattujen otteluiden voittoputki sai jatkoa. Muutama yksityiskohta pelistä:

+ Kariya näkymätön paria toisen erän tilannetta lukuun ottamatta, otti ottelun rajuimman taklauksen vastaan Mäkiseltä päin laitoja. Fyysinen peli kokonaisuudessaan aika tasan.

+ Pihlströmin hermot eivät kestä kokonaista kolmea erää. Tuloksena kaksi erittäin heikkoa jäähyä.

+ Kotivoiton tärkeys suuri ja Jyp-fanien ryöstöretki(+lippu!) ei onneksi onnistunut.

+ Suorat ja rehelliset kommentit Suikkaselta ja Dufvalta ottelun jälkeen.

- Kaksi lähellä piti paikkaa Jypille, joista toinen oli jo allekirjoittaneen mielestä melkein sisäpuolella. Leggio hoiti tämänkin tilanteen ja myös Tuokkola pelasi mielestäni vakuuttavan ottelun.

- Toisen erän pelaaminen ja erityisesti TPS:n alkukauden mieleen tuovat ongelmat hyökkäyksiin lähdöissä - epävarmuus ja kiekkoon osumisen käsittämätön vaikeus.

- Tuomaripeli, muutaman jäähyn olisi pitänyt jättää viheltämättä. Erän loppuhetkillä Plihalille 2 minuuttia Vatasen kampituksesta, jonka aiheutti JYP:in pelaajan maila?

- Turkuhallin yleisömäärä: 7000. Oltaisiin kaivattu kyllä muutamaa useamman paikan vievää Jyp fania lisää, jotta tunnelma olisi ollut aivan katossa. 10 000 aina tavoite. Ääntä lähti kyllä hyvin ja jyväskyläläisetkin kannustivat mallikkaasti alusta loppuun!
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Ööh? Minusta RD oli todella jäässä haastattelussa. Jyphän oli selvästi väsynyt. Kun toimittaja mainitsi haastattelussa väsymyksen, RD mietti hetken ja kysyi sitten "Mitä?", antaen ymmärtää ettei kuullut. Toimittaja toisti, että "mites väsymyksen kanssa", johon RD taas hetken mietittyään sai sanottua, että "ammattimiehet eivät väsy." Minusta RD:tä suorastaan horjutettiin haastettelussa ja hyvin yksinkertaisella kysymyksellä.

Minusta tässä kyllä sivuutetaan lähinnä erittäin huonoa analyysiä. Olisiko voinut olla, että RD ei vain kuullut kysymystä, kysyi sitten "mitä?", kuunteli kysymyksen uudelleen, varmisti mielessä, että kuuli kysymyksen oikein ja vastasi vasta sitten. Aika hyvin JYP väsyneenä pelasi kaksi viimeistä erää peliä halliten.
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä asia on varma, en usko, etteikö areena olisi täynnä. Tepsi tarvitsee tukea, ainakin lauantain esityksen perusteella ja huuma lienee takaa "jatkuvan ylivoiman". Mukava maanantai tulossa, ei epäilystäkään. Laitetaan tulosvetoon tiukat lukemat 2-1 ja singeliin 1, niin ei harmita jos kotijoukkue voittaa..

Tämä unohtui mainita.. :-)
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olipahan peli. Kerrankin voi rehellisesti sanoa että paskempi voitti, mutta onneksi pudotuspleissä ei jaeta tyylipisteitä. Nyt pitää vaan luottaa siihen, että parempaa on luvassa niin kuin Filppula pelin jälkeen uhosi, sillä tällaisella pelillä ei tulla Jyväkylässä voittamaan - ja siellä on vähäntään kerran voitettava, jos aiotaan mennä finaaleihin.

Kiitos joka tapauksessa hienosta voitosta. Keskiviikkona täytyy kyllä jostain löytää kunnon rähinä päälle...
 

shutout

Jäsen
Ja niille muutamalle ulkopaikkakuntalaiselle, ketkä eivät ole vielä peliä tällä kaudella Turussa seuranneet, niin seuraava tiedoksi:

Turkuhallissa pyöritetään erityisesti playoffien aikana desibelimittaria, jolloin viheltämisellä ja kunnon älymölöllä saadaan hyvät tulokset. Tänään tämä mittari yhdistettiin muutamaan pelin tilanteeseen, mm. Tuokkolan TPS pelaajaan tähdättyyn viikatteen uusintaan.

Toinen on tänään 3 kertaa pelikatkon aikana esitetty Torspo:n mainos, jolla mölöllä nostetaan virtuaalilämärin voimakkuutta.

Eivät ole mielestäni turhia vaikka mieluiten soittaisin uusia pelikatkokappaleita, mutta tuolla tavalla saadaan ainakin yleisö vapautumaan ja myös toivottavasti kannustamaan rohkeammin tulevissa tilanteissa.
 

Malaco

Jäsen
Tärkeä voitto TPS:lle!

Ensimmäinen erä oli hyvä Tepsiltä ja varsinkin Hattunen-Virtala-Erkinjuntti oli loistava. Ilman muuta sama kenttä uudelleen kasaan. Virtala oli kyllä ottelun parhaita pelaajia omissa silmissäni. Kaksi muuta erää mentiinkin Jypin merkeissä, vaikkei nyt ihan hirveitä paikkoja saaneet luotua. Kyllä sen tasoitusmaalin jälkeen meinasi vähän usko mennä, mutta hienosti jätkät kuittasivat Vatasen nousun jälkeen.

Jyp oli siis enempi niskan päällä. Jos Tepsi pystyy vaan pelaamaan 1. erän tasolla, niin ei kotipeleissä ole ongelmia. Tiedä sitten oliko kaksi vikaa erää Tepsin huonoutta vai Jypin hyvyyttä. Näytti vaan siltä, että Tepsi ei pelannut kunnolla, tuli tyhmiä menetyksiä ym. Oli löysää neppailua. Pelissä oli molemmilla paikkoja tehdä pari maalia enemmän, mutta nyt jäätiin vähänmaaliseen tulokseen. Yv oli paskaa turkulaisittain, jotenkin halutonta. Leggio pompotti paljon, mutta onneksi luudat heilui ja kaveri ei ihan terävimmillään maalin edessä. Tuokkola 72 kertaa parempi kuin Sinkku. Toivottavasti Dufva laittaa jatkossa showmiestä maaliin.

Toivotaan seuraaviin peleihin parempaa liikettä omilta ja se yv takaisin kuntoon. Toki näihin vaikuttaa myös Jypin oma tekeminen, mutta silti pitää pystyy parempaan, ainakin pitää yrittää ja kaatua vaikka sitten ne legendaariset saappaat jalassa, jos niikseen käy.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nihkeää, nihkeää. TPS ei vieläkään päässyt takaisin playoff-tekemiseen kiinni ja todella tiukilla oli että saatiin sarja tasoitettua. Ei JYPinkään voitto mikään vääryys olisi ollut. Tepsi oli jotenkin kyttäysvaihteella mukana, pyrittiin pitämään omat miehet kiekon ja maalin välissä, jolloin jättäydyttiin myös kulmakiekoissa katselijan rooliin.

Juuri näin. Lukkoa vastaan peli-ilme oli rento ja taisteleva, nyt ikäänkuin "ajatellaan" liikaa eli käsijarru päällä mennään. Ensimmäisen erän jälkeen Tepsin liike katosi tyystin ja vastaavasti JYP painoi kaasua. JYPin tasoituksen jälkeen löytyi kuitenkin vielä sitä asennetta, jota puolitoista erää etsittiin.

Tällaisella esityksellä ei sarjassa toista kertaa voiteta, joten jostain on Suikkasen taas kaivettava se Lukko-sarjan liike ja taistelu. Runkosarjasta tuttu ailahtelu näyttää vaan jatkuvan vielä pleijareissakin.

Mutta jotta ketjun taso pysyisi kohdallaan, niin todetaan nyt että meidän isällä on isommat munat kuin teidän isällä, lällällää!
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No voi helevetti noita Jypin tekemiä maaleja…

^Melko omituista puhua monikossa tämän ottelun osalta.

Täytyy vielä ottelusta sanoa, että mielestäni ensimmäisessä erässä väsymistä enemmän JYPin peliin vaikutti isompi kaukalo. Voin toki olla ihan pihallakin, mutta JYPin pelityylille tuo ei erityisesti sovi ja ehkä siihen meni totutellessakin aikaa.

Tilastojen valossa ottelu oli myös tasainen. JYP laukoi enemmän ja TPS voitti enemmän aloituksia. Itse näen aloitukset tärkeinä ja niihin olisikin saatava parannusta seuraavaan peliin.
 

Royal-E

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa, JJK, HJK +/- HPK
Mutta jotta ketjun taso pysyisi kohdallaan, niin todetaan nyt että meidän isällä on isommat munat kuin teidän isällä, lällällää!

No niin nyt päästiin takaisin itse asiaan. Kiitos Black Star, että jaksat vielä nähdä valoakin p*ska kasassa =) Sai ainakin minut hymyilemään

Mutta itse peliin, joka jäi hieman torsoksi osaltani.
Kuuntelin peliä täysin radion välityksellä osa-aikaisesti ja ainakin Ylesuomen selostajan mukaan TPS on niin Ihana... Alkoi kismittämään tuo ukko sen verran, että pakko oli ladata kännykän kautta RadioJKL.
Hieman harmittaa tappio, mutta ei sodassakaan voi tappioilta joka taistelussa välttyä. Uskon vakaasti JYP:n hoitavan keskiviikon pelin ja sitä myöten myös torstain pelin; Tai sitten ei. Parasta on, että kukaan ei vielä tiedä.

Mutta joka tapauksessa mun isän pappatunturi on viritetty, joten sillä pääsee kovempaa kuin Turkulaisella Husqvarnalla =)
 

John Shaft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teeee Peeee Äs ja Alexander The Great
Hallilta kotiin ja pari viivaa pelistä:
- Oisko Salosen pillin herne torstaiseen hernekeittoon? Vittu miten kujalla
- Pelasko Filip "The King" Riska? En nähnyt kentällä
- Jyp vieraana kaksinkertaisti yleisömääränsä ( turkulaisille ei ole mainostettu että hallitseva mestari)
- Puolivälisarja parempaa kiekkoa Lukko vastaan ( liekö syy vastustajan? )
- Eka erä kotijoukkueen, toinen vieraiden ja kolmas puoliksi
- Mäkinen hoiti roolinsa mallikkaasti
- Voitto vieraissa niin sarja on meidän
 

12961

Jäsen
Tällä kertaa Vatasen työtapaturma, jos ei nyt suoranaisesti aiheuttanut, mutta ainakin oli osasyynä tappioon. Olihan siellä paikkoja JYPilläkin varmaan neljään lisämaaliin, mutta tänään ei pomppinut.

Kyllähän TPS hallitsi tänään molempia maalinedustoja, täysin toisinpäin mentiin siinä suhteessa kuin lauantaina. Jopa Sm-liigan päivän laukaisukartta kertoo samasta, millä Lukko-sarja voitettiin. Oman maalin edusta kovin ottein tyhjäksi ja luulot pois, vastustajan baariin sen sijaan rohkein ottein. Mäkinen oli muuten tänään mukana puhtaasti Pillua varten, hyvin pysyi pimennossa, eka erän loppuun meinasi jopa myllytys tulla.

Tiukka sarja tulee, olettaisin, että palloseura on samalla jalalla liikkeellä keskiviikkona ja nähdään parempi matsi kuin lauantaina.

Ristokin muuten haukkui tepsiä lehdistötilaisuudessa siitä, että eka erässä olisi pitänyt tehdä yli 3 pussia ja johdon olla suurempi. Pitää paikkansa. JYP otti kyllä hallinnan toisen erän puolivälin jälkeen, mutta pyöri kulmissa, tästä kertoo jo mainittu laukaisukarttakin.

Paikat koko pelin huomioon ottaen (eka erä siis mukaanlukien) melko selvästi kotijoukkueelle.

Luu sviitin (copyright Matti Hagman) ranne oli jäätävä.
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Loistava taisteluvoitto TPS:ltä, vaikka välillä lirissä oltiinkin.

-Sweatt on kingi.

-Hokki ketju pelasi hyvin. Virtalalle jatkoa kiitos... EJ:ltä komea syöttö maaliin, lisää tälläistä, kiitos, eikä ylimääräistä kikkailua...

-Filppula haki avojääpommia ja toisaalta veivasi maalivahdin solmuun ja maalin lähes katolleen. Tänään olisi ehkä voinut vähän enemmän lainata kiekkoa, kuten moni muukin... Venu pitää hyvin kiekkoa kulmissa ja kaapii paljon aloituksia... Vahalahdella ei nyt tunnu osuvan mistään. No vielä on pelejä jäljellä...

-Kolu paineli kerran pari suoraviivaisesti maalille ja oli lähellä tehdä byyrin. Laukoi myös paikoista, toisin kun muut. Yleensä Venu, Hattunen ja EJ, vetivät vielä sen ylimääräisen veivin ja menettivät kiekon...

-Leggio torjui ekat kiekot ok. Riparit hoiti sitten pakisto tai hyökkääjistö...

-Mäkinen ei kiitänyt, mutta ei myöskään ottanut jäähyjä. Sensijaan olisi kyllä ansainnut vastustajalle jäähyn, mutta koko ottelun pihalla olleet tuomarit tunkivat pillin taskuun. Lisäksi taklasi ja blokkasi parit kudit. Ok roolisuoritus

-RD jäässä. Ei aikalisää ja molari (onneksi) liian myöhään ulos...

-Katsojamäärä pettymys, mutta tunnelmaa siltikin ihan kivasti hallissa...

-Taisteluvoitto JOUKKUEENA

-Keskiviikkona, enemmän liikettä ja laukauksia ja vähemmän neppailua ja peruuttelua, niin kyllä tästä vielä hyvä tulee...
 
Viimeksi muokattu:

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS:n kone ei vieläkään käynyt täydellä teholla. Illan teemat, liike ja aktiivisuus, olivat parantuneet lauantaisesta, mutta hieman enemmän joukkueelta tänään odotin. Näytti jotenkin siltä, että niukka, yhden maalin johtoasema vaikutti henkisellä puolella ja teki TPS:n pelaamisen varovaiseksi ja puolustusorientoituneeksi. Hyökkäyspelaaminen ei toiminut toivotulla tavalla. JYP hyökkäsi sitä vastoin vahvasti erityisesti toisen erän lopussa, mutta se oli näennäistä pyöritystä kulmissa. Ykkösalueelle JYP ei päässyt montaakaan kertaa.

Virtalan ketju oli mainio ensimmäisessä erässä, mutta hiipui kuvasta loppua kohden. Plihal ja Birner ovat olleet kovin vaisuja vielä toistaiseksi tässä sarjassa. Hyökkäyspeliä ei Plihalin ketjulta ole juuri nähty. Seuraavaan matsiin heidän on kyllä skarpattava ja kovasti.

Hieno ja ansaittu voitto Tepsille, joka on kuitenkin edelleen haastaja tässä sarjassa. Mitä pidemmälle mennään, sitä vähemmän Tepsillä on hävittävää. Se voi näkyä jatkossa juuri sinä rentoutena, mitä joukkueen peli kaipaa.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Jotkut täällä odottelevat, että TPS:n koneisto lähtisi pyörimään (kuten Lukko-sarjassa). Huomautetaan nyt yleisesti, että JYP on nimenomaan se syy, miksi koneisto ei lähde käyntiin. JYPin oma, erikoinen mekanisminsa taas ei ole myöskään lähtenyt vielä täysin käyntiin: siitä TPS:lle ensimmäisen erän hallinta.

Peli näyttää hyvin paljon siltä, mitä se oli viime vuoden finaaleissa: toinen joukkue näyttää periaatteessa pelaavan hyvin, mutta JYP kontrolloi kiekottomana peliä, eikä tosiasiallisia tilanteita varsinaisesti vastustajalle synny. Minä odotan JYPiltä juuri tätä pelin kontrollia. Sitä ei ole vielä täysin nähty - sitten kun näkyy, on TPS ulkona finaaleista.

Pelin kahden viimeisen erän JYPin pelillisessä hallinnassa sattui yksi paha virhe, ja se kostautui. TPS:lle littipeukku sen hyväksikäyttämisestä. Onnittelut voitosta Turkuun, maali enemmän kuin vastustajalle: aina ansaittu voitto. Keskiviikkona jatkuu.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei TPS vieläkään ihan huippuiskussa ollut. Ensimmäinen erä meni Tepsin hallinnassa ja loppupeli meni sitten kyttäilyksi. Pari maalia olisi pitänyt saada ensimmäisessä erässä. Ei voi jatkossa pelata passiivisesti 40 minuuttua. Vielä on paljon parannettavaa varsinkin liikkeessä. Jos en paremmin tietäisi niin väittäisin Tepsillä olevan 7 pelin maratonsarja alla. Jos TPS haluaa tämän sarjan viedä niin jalkoihin on pakko saada lisää liikettä.

JYP oli jopa yllättävän hyvä. Mielestäni tiiviimpää ja rauhallisempaa peliä kuin viime keväänä Turussa. Varsinkin toisessa erässä TPS:n oli todella vaikea ylittää keskialue. Vastaavasti itse ylittivät keskialueen muutamalla nopealla syötöllä. Taklaavat myös todella paljon, tosin usein hieman myöhässä kiekottomaan pelaajaan. En minä mitään väsymystä havainnut, tosin puolustus oli niin tiivistä etteivät pakit joutuneet suureen rasitukseen.

Virtala on kyllä osoittanut ennakkoluuloni täysin vääriksi. Todella esimerkillistä pelaamista ja oli tänäänkin Tepsin parhaita hyökkääjiä. Suominen on saatava takaisin seuraavaan peliin, Mäkinen ei enää riitä vaikka kerran taklasi kunnolla. Hieman hirvitti kun jokainen erä taidettiin aloittaa Mäkisen kentällä.

Leggio oli epävarman oloinen koko ottelun ja vaikeaksi menee maalivahdin valitseminen seuraavaan peliin, kun Attekin oli melko jäässä Jyväskylässä. Tosin samassa paikassa David oli reikäjuustoa syksyn pelissä. Ehkä kuitenkin antaisin Engrenille uuden mahdollisuuden keskiviikkona. Tuokkola oli todella hyvä ja ennen kaikkea rauhallinen. Kyllä JYP vaikuttaa maalivahtipelissä olevan niskan päällä.

Yleisömäärä ehkä pienoinen pettymys, mutta tänään se oli kyllä vain numero. Mielestäni hallissa oli tänään hyvä tunnelma ja paikan päällä näytti olevan enemmänkin porukkaa kuin 7000. Paikanpäällä veikkasin reilua 8000 katsojaa ja hiukan yllätyin että jäi noin alhaiseksi. Siinä mielessä en ole yllättynyt, että hinnat nousivat Lukko-sarjan jälkeen aika paljon. Lukko-pelissä pääsin omalle paikalleni 13 eurolla, tänään maksoi 18 euroa kun ei enää saanut opiskelija-alennusta. Lisäksi lapsialennukset taisivat poistua myös? Mielestäni tuo on aikamoista ryöstöä ja ihan perseestä. Olisi mukava tietää mikä on SM-liigan rooli tässä hinnanasettelussa.

Vaikka nyt aika paljon Tepsiä kritisoin niin hyvin viihdyin hallissa. Olihan TPS tänään ihan eri tasolla kuin Jyväskylässä.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Hieno ja ansaittu voitto paikalliselle Palloseuralle, näin ne pikkuseurat pistetään ojennukseen. Ensimmäinen erä täysin TPS:n, ja maalipaikkoja oli kolmeen maaliin ainakin. Toisessa erässä tasoittui ja virheitä nähtiin molemmin puolin, JYP pyöri TPS-alueen kulmauksissa viimeisen pari minuuttia ilman tulosta.

Kolmannen erän alussa TPS oli vähän tahmealla jalalla liikkeellä mutta paransi helvetisti kohti matsin loppua. Täysin ansaittu voittomaali joka lähti Filppulan nätistä lätystä JYP-pakkien väliin Vahalahdelle. Ville ei tällä kertaa saanut ujutettua rystyltä sisään mutta onneksi liigan paras pakki korjasi potin himaan uskomattoman komealla rannelaukauksella.

Suikkaselta hyvät kommentit lehdistötilaisuudessa, mitä vittua oikeasti joku Salonen tekee näissä peleissä? Nyt hereillä liigankin puolella jo.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Harmittava tappio.. Paikkojahan JYPillä kyllä riitti, mutta sama tehottomuus vaivasi jälleen kerran hyökkääjiä. Epävarma Leggio olisi todellakin pitänyt pystyä yllättämään useammin kuin kerran. TPS:n molemmat maalit tulivat JYPin nuorten puolustajien virheistä. Ensimmäisessä Jaatinen lähti turhaan toisena miehenä samaan mieheen kiinni ja ilmeisesti Vänttinen ei tätä sitten huomioinut.
Toinen maali lähinnä Vatasen piikkiin. Hieman tyhmähkö venäläinen rynnäkkö 4 miehen keskelle ei aiheuta yhtä tehokkaasti jäähyjä enää pleijareissa kuin runkosarjassa, joten noita on mielestäni turha harrastaa. Tästä sitten läpiajo, kun Vatanen on poissa paikaltaan ja jatkotilanteessa Sami onkin jo sitten itse tekemässä maskia Tuokkolalle...

Tuomareista voisi sen verta kommentoida, että voisiko sen Salosen heivata helvettiin viheltämästä näitä pelejä. Aivan uskamattomia linjan vastaisia jäähyjä pari tältä idiootilta. Pihlström ja Venäläinen miekkailevat, vain toinen lähtee jäähylle. TPS:n pelaaja antaa yhden huitaisun pohkeille -> jäähy. Jos noita ruvetaan ottamaan pois niin otetaan sitten kaikki pois eikä vain muutamaa. Onneksi tuomarista avautumisen tällä kertaa suoritti Suikkanen, muutenhan täällä jo puoli Turkua viheltäisi Bob Hopelle.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Oli joo todella eri TPS kuin Jyväskylässä, mutta parannettavaa jäi, vaikka voitto onkin pääasia. Ekassa erässä oltaisiin voitu iskeä pari kolme häkkiä kaulaa, mutta yhteen jäi ja JYP oli koko ajan periaatteessa lähellä halliten peliä. Olisin odottanut Tepsiltä raivokkaampaa ja nälkäisempää pelitapaa ja nyt oltiin kovin passiivisia, onneksi kuitenkin kestettiin.

Leggio ei juurikaan vakuuttanut, tosin mahtui sinne pari hyvää koppia. Puolustus ei ollut niin aktiivinen ja enemmänkin olisi Davea voinut auttaa maalilla, JYP osaa pelata myös hyökkäyspäässä pirun ovelasti ja liikkuvasti ja vertaukset Lukkoon voidaan unohtaa samantien.

Joukkueena kuitenkin voitettiin ja Jyväskylään tarvitaan yhä enemmän energiaa ja tehokkuutta, sillä tämä ei riitä siellä. Nyt Leen unelma rautaranne kolahti sopivasti tolpan alle ja pelasti Palloseuran.

1-1 ja sarja on auki!
 

JiiTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Harmittava tappio.. Paikkojahan JYPillä kyllä riitti, mutta sama tehottomuus vaivasi jälleen kerran hyökkääjiä. Epävarma Leggio olisi todellakin pitänyt pystyä yllättämään useammin kuin kerran. TPS:n molemmat maalit tulivat JYPin nuorten puolustajien virheistä.

Voihan sen tappion aina nähdä näinkin päin. Hävityn jääkiekko-ottelun jälkeen on aivan turhaa alkaa jossittelemaan yksittäisiä menetettyjä maalipaikkoja, varsinkin kun vastustajalla niitä on ollut vielä enemmän. 99% tämän palstan kirjoittajista pystyy vastaavanlaiseen analyysiin. Jos et tee, niin kaveri kyllä tekee. Reilua, eikö?

Mutta älä huolehdi, pitkästä sarjasta parempi selviytyy aina jatkoon.
 
Viimeksi muokattu:

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jotkut täällä odottelevat, että TPS:n koneisto lähtisi pyörimään (kuten Lukko-sarjassa). Huomautetaan nyt yleisesti, että JYP on nimenomaan se syy, miksi koneisto ei lähde käyntiin.

Myönnän toki, että JYP on ihan eri tasolla kuin Lukko, eikä TPS:ltä voi missään nimessä odottaa vastaavaa hallintaa tässä sarjassa. Mutta se mitä täällä odotetaan on vastaava liike. Ja se lähtee ihan omista jaloista, eikä tuota liikettä JYPinkään koneisto pysty nykysäännöillä estämään vaikka taitavasti vastustajaa pimentääkin.

Toivottovasti molemmat joukkueet pääsevät omalle parhaalle tasolleen, koska totta puhuen tämän päiväinen peli oli vielä melko kaukana hyvästä playoff-lätkästä. Vähän lisää vauhtia, vähän lisää taklauksia, vähän lisää tunnetta ja taitavia suorituksia.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
99% tämän palstan kirjoittajista pystyy vastaavanlaiseen analyysiin. "Jos et tee, niin kaveri kyllä tekee." Reilua, eikö?

Kirjoittamasi analyysi sitten oli ilmeisesti kovinkin poikkeuksellinen ja ottelua enemmänkin valoittava?

Nyt kysyn TPS-kannattajilta, että kumman näette torjuvan ennemmin keskiviikkona, Leggion vai Engrenin? Kummaltakaan ei erityisen vakuuttavaa peliä, mutta Leggio torjui voiton. Jatkanee siis maalissa? TPS-puolustus kyllä auttaa maalivahtia pääsääntöisesti hyvin putsaamalla irtokiekot ja ottamalla JYP-hyökkääjät pois irtokiekoista.
 

JiiTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kirjoittamasi analyysi sitten oli ilmeisesti kovinkin poikkeuksellinen ja ottelua enemmänkin valoittava?

Ei ollut tarkoituskaan olla. En nähnyt peliä tätä, mutta kykenen kyllä näkemään metsän puilta. Jääkiekko olisi liian helppo peli, jos tappio olisi aina seliteltävissä heikolla maalintekotehokkuudella.

Edit: Korostan sitä, että raporttien mukaanhan nimenomaan TPS:llä oli enemmän maalintekopaikkoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös