Ma 1.4.2013 JYP-Ässät (1. välieräottelu)

  • 48 567
  • 238

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
JYP teki HPK-sarjassa 4 ylivoimamaalia, Ässät taisi tehdä KalPa-sarjassa kolme. Yrityksiä oli kokolailla saman verran, toissapäivänä taisin tuon tilaston tutkia. Seison korjattuna jos muistikuvat ovat täysin väärät, en jaksanut uudestaan alkaa tarkistaa.

Runkosarjan yv-tilastoilla pyyhin perseeni.

JYPin ylivoiman on pakko olla "huomattavasti parempaa" mitä Ässien, koska Ässillä se on taatusti vieläkin liigan huonointa, ei pelkästään tuloksellisesti, muutenkin.
 

RuuhkaTukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, sympatiaa Jokereille
Fyysistä ja nopeatempoista lätkää toivottavasti tarjolla eikä mitään vitun virheiden välttelyä. Se on aika p*skaa kateltavaa meinaa.

Samaa toivon minäkin.

Viime keväänä mielestäni paras sarja jääkiekollisesti oli JYP-Ässät. Tuossa sarjassa mentiin eikä meinattu, taklaus taklauksesta, vastaisku vastaiskusta, poikittainen poikittaisesta ja maalipaikka maalipaikasta. Erityisesti mieltäni lämmitti se että mitään turhaa kitinää ei kummaltakaan puolelta kuulunut. Peli pelattiin kaukalossa ja se mitä kaukalossa tapahtui jäi myös sinne.

Toivottavasti huomenna nähdään ottelu, joka tekee kunniaa jääkiekolle. Kovaa peliä, naaman hieromista, taklauksia, kovia kamppailuja ja taidokkaita maaleja. Jätön jättöjä ja muuta jääkiekon raiskausta en toivo näkeväni.

Peli-iloa Ässille ja JYP:lle, paras joukkue voittakoon.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Raannallako mennyt nivunen harjoituksissa? Aika vittumainen juttu, loppukausi paketissa. Milloinkas Järvenpää on viimeksi ollut maalissa? Ei sillä, olisihan Tarkki vienyt tuonkin taiston, mutta nyt tästä tuli selvää pässinlihaa. En todellakaan toivoisi loukkaantumisia kenellekään tässä vaiheessa kautta, joten paranemisia Raannalle!
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Erityisesti mieltäni lämmitti se että mitään turhaa kitinää ei kummaltakaan puolelta kuulunut. Peli pelattiin kaukalossa ja se mitä kaukalossa tapahtui jäi myös sinne.

Itseasiassa muistaakseni jyväskyläläiset itkivät Savinaisen taklauksesta Vataseen aika paljonkin.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Raannallako mennyt nivunen harjoituksissa? Aika vittumainen juttu, loppukausi paketissa. Milloinkas Järvenpää on viimeksi ollut maalissa? Ei sillä, olisihan Tarkki vienyt tuonkin taiston, mutta nyt tästä tuli selvää pässinlihaa. En todellakaan toivoisi loukkaantumisia kenellekään tässä vaiheessa kautta, joten paranemisia Raannalle!

Taitaa muuten olla teiänkin Perrinin ja Abidin kaudet paketissa! Perrin kuulemma saanut pahan aivotärähdyksen Abidin taklattua tätä kyynärpäällä harjoituksissa. Abid itse vissiinkin loukkaantui Malmivaaran kudista, tais osua leuan tietämille ja näin leuka murtunut tai jotain .. Paranemisia !
 
Viimeksi muokattu:

Chivas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En muutenkaan tykkää tuomareista valittaa. Mun mielestä tuomareista valittaminen on huonon häviäjän merkki. Toki toivomuksissa on, että kuka siellä sitten viheltääkin, pitää ainakin linjansa.

Tähän vahva sama. Vaikka tuomarit voivat perseillä pelin tai kaksi niin paras seitsemästä sarjassa vaikea nähdä tuomareiden epäonnistuvan niin tasaisesti toisen joukkueen hyväksi, että sillä kokonainen sarja ratkaistaan. Jos tämän sarjan häviäjä (oli sitten kumpi tahansa) alkaa selittelemään sarjan ratkeamista tuomaritoiminnalla, niin huh huh. Varsinkin jos siihen sortuu ennen kuin kiekko on edes jäähän pudonnut.

TosiFanille muuten tiedoksi että vielä on liian aikaista julistaa tämän kevään parasta joukkuetta. Ässät on sitä ollut tähän mennessä, mutta kuka tästä nelikosta ottaa vielä kahdeksan voittoa tänä keväänä on kevään paras joukkue. Mutta jos se lohduttaa niin so far Ässät ovat olleet viime aikojen paras joukkue; palaamme tähän asiaan kauden jälkeen =)
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hienoa, että osiomme suurin sankari, TF, on noin suurta ärtymystä herättävä JYPkylässä, viisumia oikein käyttää termiä iho, jonka alla hän on!

Jatkoajan toimituskin näköjään tunkee Ässiä Syntsa Areenan jäänrakoon, no jo tänä iltana sitten joutuvat kiertelemään ja kaartelemaan, että kuinkas tässä näin kävi. Ei auttanut kotikenttä, ei ylivoima, ei alivoima, ei ratkaisuihin pystyvien pelaajien merkittävästi suurempi määrä joukkueessa, Joppe & kumppanit pommittivat Tärkin vaihtoon ajassa 07.37, peli siis siinä vaiheessa 0- 3. Torjunnat tuossa vaiheessa Tärkki 2 ja Raanta 12.

Loppu onkin sitten pelailua, lopputulos illalle 1-4, että silleen.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Tähän vahva sama. Vaikka tuomarit voivat perseillä pelin tai kaksi niin paras seitsemästä sarjassa vaikea nähdä tuomareiden epäonnistuvan niin tasaisesti toisen joukkueen hyväksi, että sillä kokonainen sarja ratkaistaan. Jos tämän sarjan häviäjä (oli sitten kumpi tahansa) alkaa selittelemään sarjan ratkeamista tuomaritoiminnalla, niin huh huh. Varsinkin jos siihen sortuu ennen kuin kiekko on edes jäähän... )

Itse lähdin kommentoimaan tuomareista lähinnä sitä, että en toivoisi Henrikssonin viheltävän, koska Hannu sotkee turhaan hyvää jääkiekkoviihdettä. Ei varmasti tuomaritoiminta suoraan tuleratkaisemaan suuntaan tai toiseen. Mutta jotta saataisiin pelata kovaa ja rehdisti, niin tuomarit saisivat olla kaukalossa hyviä - Hannu ei sitä ole.

Ja halusin siksi kommentoida ennen kuin kiekko tippuu jäähän, koska Hannun taidot on nähty kausien mittaan. Onnistuu vain vahingossa
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Jahas, saa nähdä, kumman joukkueen voitto on vain aprillipila ja kumpi voittaa oikeasti. Toivon ja uskon, että peli on kuitenkin huikeaa taistelua. Oikeastaan vähän hiljalleen jännittää aika sopivasti. Salibandyhöntsyt on vielä iltapäivällä ennen peliä, ja sitten voi suunnata screenin ääreen ihmettelemään maailman menoa. Raviradalla näkee muutakin kuin meetwurstin hölkkää.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noniin, tänään se alkaa.

Hallille vielä tänään kerkeän ennen paluuta armeijan harmaisiin, joten toivottavasti peli ei veny jatkoajalle asti. Siinä vaiheessa jäisi pelin katsominen kesken..

Itse pelistä:

Maalivahtiosastoon tuskin tulee kumpikaan tänään(kään) kaatumaan. Raanta oli runkosarjan paras maalivahti, Tarkki TOP-3:ssa. Playoffeissa sama tahti jatkunut, vaikka en Raantaa vielä playoffien parhaaksi veskaksi ilmoitakaan. Tarkki kun on tunnetusti kevään miehiä.

Puolustuksen osalta tilanne on joukkueilla aika identtinen tilanne (pl. JYPillä isompi poissaolo* (Malmivaara vs. Malkamäki)). Vaikea valita pakistoista parempaa, mutta pakko luottaa siihen, että JYPin pakisto osaa kovassa paikassa pelaamisen hiukan patapuolustusta paremmin.

Hyökkäyksessä vähän sama homma kuin puolustuksessa, aika tasavahvalta näyttää. Kumpikaan tuskin tulee tekemään tänään paljon maaleja, mutta se ei tule olemaan hyökkääjien huonoutta, vaan viisikkopuolustuksien ja maalivahtien hyvyyttä.

Ottelun tulee voittamaan ensimmäisen maalin tekijä. Odotan JYPiltä vauhdikasta aloitusta kotona, johon kuuluu taklaukset. Tällä saadaan Hippoksen muuten hiljainen yleisökin hiukan heräämään.

Tulosveikkauksen osalta oma osumaprosentti on tältä keväältä 100. (1/1). Tänään jatketaan samalla linjalla veikaten JYPille 2,3 ja Ässille 1,2.

*Jos nyt ei Malmi sitten sattuisi tänään pelaavan.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Itseasiassa muistaakseni jyväskyläläiset itkivät Savinaisen taklauksesta Vataseen aika paljonkin.
No eihän se jatkunut kuin kuukauden pelien ratkeamisen jälkeen. Saas nähdä millainen sota täällä taas on kun loukkaantuneelle pelaajalle nauretaan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kohta se odotettu sarja alkaa. Ensimmäinen ottelu saattaa hyvinkin jo antaa suuntaa mitä jatkossa on odotettavissa. Jos Jyppi jyrää, niin Ässien henkinen kantti mitataan. Jos Ässät jyrää ja varsinkin jos Raanta pitää luukut kiinni niin Jyp-pelaajille saattaa hiipiä selkärankaan pieni epävarmuuden tunne. Ässiltä odotetaan paljon ulkkareilta Brodinilta, Heshkalta ja Ryanilta. Myös Pihlman saisi jo vihdoin tehdä sen maalin, miestä pidetään jonkinlaisena kovien pelien ratkaisijana.

Summasummarum, ainakin vielä tänään katsellaan peli suorana ja jännitetään kovasti Ässien voiton puolesta!
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämän takia jätin tuon edellisen ketjun lukemisen pois, olisi pitänyt jättää tämäkin ketju. Vastataan nyt silti.

Ilmeisesti sen vuoksi emme muistele viime vuotista koska JYP voitti mestaruuden emmekä sitä edellistä koska Ässät tippui Bluesille. Tätä kevättä muistelemme koska Ässät esiintyi runkosarjan lopussa hyvin.

Nyt puhutaan tästä yhdestä pelistä, jonka suosikki on kotijoukkue, koska meillä on kotietu...

Lainaamasi kirjoitus oli vastaus kirjoittajalle, joka vertasi Satakunnan Kansan (maakuntalehti) lehtikirjoitusta Jyp:n finaalituotteiden hankintaan. Tämän yhteyden rakentaminen vaatii aika hyvää mielikuvitusta. Tämän tyyppiset selitykset kertovat hermostuneisuudesta, milloin puhutaan taikauskosta, milloin vakuutellaan itselle paremmuutta vanhojen ottelusarjojen perusteella.

Ja ymmärrän hermostuneisuuden, Ässien kevät on ollut vahva. Mikäli Ässät säilyttää Kalpa-sarjan tason, Ässät vie sarjan. Tämän päivän pelissä Jyp:n kotietu on Ässien etu, paras vierasjoukkue, sarjan avaus ja paineeton tila. Joten en ihan allekirjoita väitettäsi Jyp:n suosikkiasemasta, sillä on vain hävittävää tänä iltana.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Tämäkin pyristely loppuu jos hyvin menee viiden pelin jälkeen tältä kaudelta. (en laske mitään arvoa mitään sanomattomalle pronssi pelille, mitä ei pitäisi edes pelata van antaa molemmille välierä häviäjille tai sitten runkosarjassa paremmin sijoittuneelle)

Ässät vie tänään kotiedun ja sitä myöten koko hässäkän ja nappaa mestaruuden. Ässien henki lyö JYPn vastaavan sata nolla, se niin sanottu kuudes kenttäpelaaja on jyväskylässä jo niin kylläinen joten tämänkin taisto selkeesti poriin, Maalissa on sarjan kuumin moke porin päädyssä, Tarkki hyvä mutta välillä lipsuu, tämä taisto ei ylivoimaisesti mutta selkeesti poriin. YV on heikkoa molemmilla play offin perusteela, runkosarjan tiloistoilla tässä vaiheessa voi pyyhkiä takaliston niillä ei ole mitään merkitystä enää. Kaiken kruunaa nälkä, nälkä ja nälkä. sekä kalavelkojen maksu viime vuodelta ässät vaan ei voi hävitä tätä sarjaa. Uskon JYPn pystyvän tekemään 1-2 maalia ottelua kohden ja se vaan ei riitä. se kumpi pystyy tekemään 3 maalia ottelussa vie kyseisen matsin. ja Ässät Armian johdolla tekee sen. muutama tunti sarjan tärkeimmän ottelun alkuun. Mihin vieras joukkue panostaa huolella, tilasto nikkarit voivat tarkastella ensimmäisen ottelun tuloksen merkitykseen (jos voiton vie vierailija) miten sarja on päättynyt.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ja ymmärrän hermostuneisuuden, Ässien kevät on ollut vahva. Mikäli Ässät säilyttää Kalpa-sarjan tason, Ässät vie sarjan. Tämän päivän pelissä Jyp:n kotietu on Ässien etu, paras vierasjoukkue, sarjan avaus ja paineeton tila. Joten en ihan allekirjoita väitettäsi Jyp:n suosikkiasemasta, sillä on vain hävittävää tänä iltana.

Itse veikkaan, että KalPa-sarjan taso ei välttämättä riitä, kun vastassa on kiistatta kovempi joukkue. Varsinkin yv on varmasti valovuoden KalPan vastaavaa edellä. Erityisesti AUK:n ketjun on nostettava tasoaan. Eikös ennakkosuosikilla ole suosikin paineet ja näin myös vain hävittävää? Vai mitä tarkoitat tuolla viimeisellä lauseella?
 

Lasipolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Hifk ja Leijonat
Tämän päivän pelissä Jyp:n kotietu on Ässien etu, paras vierasjoukkue, sarjan avaus ja paineeton tila. Joten en ihan allekirjoita väitettäsi Jyp:n suosikkiasemasta, sillä on vain hävittävää tänä iltana.

Ässillä on suhteellisen nuori ja kokematon joukkue, kun puhutaan Playoffseista ja siellä menestymisestä.Pori on pieni kaupunki, jossa Ässät ja niiden pelaajat ovat päivittäinen puheenaihe ja pelaajat saavat siitä osansa niin hyvässä kuin pahassa.Et taida uskoa itsekään, että Ässillä on jotenkin paineeton tila?

Jyp on viimekauden mestari, jonka vaihtuvuus ei mitenkään hirveän suurta ole ollut ja tietää miten kovissa paikoissa selviydytään.Jyp on myös tämän sarjan ennakkosuosikki.Mutta se, että jompikumpi joukkue voisi pelata paineettomasti tai runkosarjassa hyvin menneet vieraspelit tekisivät Ässistä suosikin tässä kohtaa kautta yksittäisessä playoffs matsissa on paskapuhetta.

Erittäin tasainen ja loistava sarja tulossa.Henkilökohtaisesti toivon, että Ässät jatkaa finaaliin.Varsinkin, jos Lukko vielä yllättäisi Tapparan, niin olisihan tässä siedettävän ajomatkan päässä ihan mielettömän mielenkiintoinen finaalisarja tiedossa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse veikkaan, että KalPa-sarjan taso ei välttämättä riitä, kun vastassa on kiistatta kovempi joukkue. Varsinkin yv on varmasti valovuoden KalPan vastaavaa edellä. Erityisesti AUK:n ketjun on nostettava tasoaan. Eikös ennakkosuosikilla ole suosikin paineet ja näin myös vain hävittävää? Vai mitä tarkoitat tuolla viimeisellä lauseella?

En ihan allekirjoita rautakanslerin väitettä illan ottelun ennakkosuosikista. Jyp pelaa kotiareenallaan, joka on hieman Porin kaukaloa pidempi. Jyp saa etua kaukalon koosta ja kotiyleisöstä. Ässät taas tulee Jyväskylään paineettomassa tilassa, liigan parhaana vierasjoukkueena ja peli hyvässä kuosissa.

Ja kun puhutaan vielä sarjan avausottelusta, niin en näe tässä ottelussa ennakkosuosikkia suuntaan tai toiseen, täysin pyöreä peli.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässillä on suhteellisen nuori ja kokematon joukkue, kun puhutaan Playoffseista ja siellä menestymisestä.Pori on pieni kaupunki, jossa Ässät ja niiden pelaajat ovat päivittäinen puheenaihe ja pelaajat saavat siitä osansa niin hyvässä kuin pahassa.Et taida uskoa itsekään, että Ässillä on jotenkin paineeton tila?

Paineita on varmasti, mutta en vähättelisi myöskään menestymisen nälän vaikutusta. Ässissä on paljon pelaajia jotka ovat kokeneet kaksi pettymyskevättä, ikuisesti ei voi olla niin että kokeneemmat voittavat sarjan.

Jännää on, ramppaa vessassa vaikka pelin alkuun on ties kuinka monta tuntia.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielestäni on ihan selvä asia, että JYP on se joukkue, jolla on tässä ottelusarjassa enemmän hävittävää. Ja pienoiskoossa myös tässä ottelussa. Välieristä on tullut Jyskylässä jokavuotista tapaa, eikä tämä riitä siellä vielä mihinkään. Ässät on ottanut sen yhden stepin jo aiemmilta kausilta, eli selvinnyt mitalipeleihin. Nyt voi ihan sen kummemmin mailaa puristamatta mennä tulta päin, kausi on jo plussan puolella. Ässät on varmasti vielä nälkäinen jengi, mutta silti samalla pitäisi olla vapautuneisuutta pelissä. JYPille se olisi järkyttävä pettymys pudota hallitsevana mestarina jo välierävaiheessa.

Psykologinen asetelma on siis hyvin mielenkiintoinen. Viime kaudellahan Vatasen loukkaantuminen oli tavallaan siunaus siinä mielessä, että moni veti jo ruksin JYPin ylitse (kävi vähän samoin kuin Ässille Dixonin kaupan jälkeen).
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Meikäläisellä on paha aavistus tästä sarjasta.
Se liittyy tuomareihin, joilla ei tule olemaan munaa viheltää pyh:lle jäähyjä siitä törkeästä kahvaamisesta, josta tämä "joukkue" on tullut tunnetuksi.
Jos tuomarit ovat tehtäviensä tasalla, niin Ässät vie tämän sarjan paremman maalivahtinsa ja 5vs5-pelinsä ansiosta.
Todellisuudessa nuijat antavat pyhin hakata ja kahvata sydämensä kyllyydestä ja Ässät lähtevät pronssipeliin. Vituttaa jo etukäteen se hmv:n pelityyli, missä ei voi kylläkään tyylistä puhua. Saatana!

Ala tuomariksi ja muuta tämä epäkohta paremmaksi. Tee palvelus ihmiskunnalle.
 

Janders

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPille se olisi järkyttävä pettymys pudota hallitsevana mestarina jo välierävaiheessa.

No jaa, ihan hyvä suoritushan tuo silti olisi "välivuoden" joukkueelta.

Tasainen peli tulossa. En usko kummankaan maalivahdin sulamiseen, mutta toivon että Tarkki jättäisi aprillipilat väliin. Helppoja maaleja meni Tuomakselle muutama HPK-sarjassa, enää tässä matsissa ei ole varaa antaa kaverille kahta maalia eteen, ennen kuin aletaan todella pelaamaan. Molemmilla joukkueiden kärkiketjuilla olisi parantamiseen varaa, mutta toisaalta molemmilta löytyy maalintekopotentiaalia alemmistakin ketjuista. Pelkällä ykkösketjujen pimentämisillä ei tässä sarjassa pitkälle päästä.

JYPillä on puolellaan kokemus ja voittamisen kulttuuri, kun taas Ässillä into ja vire.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
No eihän se jatkunut kuin kuukauden pelien ratkeamisen jälkeen. Saas nähdä millainen sota täällä taas on kun loukkaantuneelle pelaajalle nauretaan.

Toki harmittihan se vähän ku Vatanen joutui jättämään nekin kisat väliin loukkaantumisen takia.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
JYPillä pieni muutos kokoonpanossa.

JYP tänään:

Abid - Perrin - Jaatinen
Kalteva - Näkyvä

Louhivaara - Lahti - Wärn
Koskinen - Auvitu

Hubacek - Boyce - Salmio
Välivaara - Viitanen

Sipiläinen - Virtanen - Markkula

Tarkki
Myllykoski (luukkuvahtina)

Malmivaara ei siis vielä tässä pelissä kokoonpanossa. Markkula ottaa Nenosen paikan.
 
Viimeksi muokattu:

RuuhkaTukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, sympatiaa Jokereille
Itseasiassa muistaakseni jyväskyläläiset itkivät Savinaisen taklauksesta Vataseen aika paljonkin.

No eihän se jatkunut kuin kuukauden pelien ratkeamisen jälkeen. Saas nähdä millainen sota täällä taas on kun loukkaantuneelle pelaajalle nauretaan.

Aina joku pahoittaa mielensä ja kyynelehtii kunnes pakkanen jäädyttää kyyneleet syksyllä. En kuitenkaan tarkoittanut sivullisten kitinöitä, vaan pelaajien ja valmentajien kitinöitä.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Pata tänään

Savinainen-Niemi-Armia
Ryan-Uusikartano-Elo
Mutanen-Sillanpää-Brodin
Lähteenmäki-Aaltonen-Pihlman

Marttinen-Heshka
Uusitalo-Sammalkangas
Honkanen-Taimi

Raanta-Järvenpää


Tulosveikkaus: 2-3 ja. Pihlman rankoo ratkaisun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös