Luo oma valtio (EU IV)

  • 42 000
  • 508

Śmierć

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders & Frans Nielsen + Karhu HT
Nyt on menossa vuosi 1481.

Zherkovia: Grand Consul Tonu Lunegid, 46v, 4 4 6

No jo on kaverilla nimi!

Taitaa muutenkin olla vähän hiljaisempi alku Zherkovialle, kun ei mahduttu edes pistetaulukkoon näkyville. Toivottavasti jossain vaiheessa herätään mukaan toimintaan!
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Meanwhile at Analia, luulin Umar Kakkosen olevan Annelin poika, mutta pelin alkaessa Ansku oli 22 ja Umar 15. Siellä on nyt hovissa joku vaihtanut lapsia kehdoissa, vai joko Kauniit ja rohkeat oli keksitty 1444? Siinä sarjassa käsittääkseni keksittiin ensimmäisen kerran, että ihmisten varttuminen/kasvaminen/ikääntyminen ei riipu esim. ajankulusta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Perversia: Queen Astina I Nylon, 51v, 4 5 2

Jopa valtakunnan rajojen ulkopuolella kuulee tarinoita siitä, kuinka Astina Ensimmäinen on jopa äitiään "uskaliaampi" ja kokeilunhaluisempi. Hovin nuoret miehet ja naiset ovat allekirjoittaneet verellään lupauksen vaitiolosta, toiset kuulemma selleistä ja kahleista käsin, kesken "leikkien".
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Trumpistan on pärjännyt listoilla niin hyvin kuin Donald Trumpin johtaman valtion voisi odottaakin. Loistaa siis poissaolollaa jokaikisellä, vaikka etenkin maajoukkoihin pyrinkin panostamaan. Ehkä tämä osittain johtuu naapurien vähyydestä. Lähimmät taisivat olla Capshington pohjoisessa ja joku pahainen latinomaa Meksikon paikkeilla. Mahdollisesti meriväylän puuttuminen (ellei sellaista ole valloitettu) on myös vaikeuttanut kaupankäyntiä. Mutta aika hiljaista on ilmeisesti ollu Amerikan mantereella, kun.ei sieltä ole päivityksiä tullut.

Mutta jotain hyvääkin on käynyt Trumpistanissa, kun Donaldin poika Wisimar on noussut valtaan. Kyllähän tuollaisella nimellä hallitsee barbaarista vandaalijoukkiota ja näyttipä nuori Wisimar olevan ihan ok hallitsija tuon listan mukaan. Liekkö niin, että isä-Trumpilla oli suuruudenhulluja suunnitelmia esimerkiksi Capshingtonin eristämiseksi muurilla, jonka capsit itse maksaisivat ja Wisimar katsoi parhaaksi tarttua ohjiin. Eiköhän se pojasta polvi parane.

Naurattaa kyllä tuo saamelaisten esiinmarssi. Näinköhän poroherroista tulee lopulta planeetan ylivaltiaita?
 

Tacs

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
E: Olisiko mahdollista saada lyhyet selitykset noille arvoille mitä tässä on tullut esille?

Hell: Grand Kniaz Valeriy Hell, 28v, 6 4 2

Kyseessä olevat numerot ovat valtionpäänmiehesi taidot.
Ensimmäisenä oleva numero on Administrative
Toisena oleva numero on Diplomatic
Ja kolmantena on Military

Eli kyseisessä pelissä on kolme eri kategoriaa, joihin kertyy niin kutsuttuja Monarch pointseja eli "johtajuus pisteitä". Näitä pisteitä käytetään kolmen eri teknologiapuun kehittämiseen (Military pisteillä military teknologiaa jne.). Teknologian lisäksi pisteitä voi käyttää provinssien kehittämiseen, jolloin niistä saadaan lisää rahaa tai miesvoimaa. Käytännössä mitä parempi johtaja maalla on (paras mahdollinen on 6 6 6), niin sitä helpompaa pelissä on edetä. Valtio saa kuitenkin aina 3 pistettä kuhunkin kategoriaan joka kuukausi vaikka johtaja olisi taidoiltaan 0 0 0. Nämä perus pisteet plussataan johtajan taitoihin.

Peli arpoo johtajan taidot tietyllä kaavalla, joka löytyy Europa Universalis Wikistä mikäli kiinnostaa. (Linkki vie EUIV Wikiin).

Toivottavasti tästä sekavasta selostuksesta oli apua.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Olisiko mahdollista saada kartta päivitykset kaikista valtioista?
Amerikan (pohjois, keski ja etelä) tapahtumista ei paljoa ole kuulunut eikä myöskään Australian eikä Aasian, niin olisi mukava nähdä miten nämä vähemmän esillä olleet ovat laajentuneet.
 

SharksAttack

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, KalPa, Sport
Kartta päivitys tulee vuonna 1500.

Vaihtuneet hallitsijat 1490

Eskimopolis: King Pittiulak Igloo, 35v, 1 3 4
Asgard: King Grimr Gjallarhorn, 60v, 1 1 6
Hansasparta: King Johann Von Daisler, 44v, 3 5 4
Vastaanottokeskus: Stadtholder Gozewijn von Supplingenburg, 39v, 1 1 4
Didas: King Osh Straip, 54v, 5 3 5
Nawab: King No Heir Abdullah, 38v, 5 5 3 (pelin bugi laittaa nimeksi joskus No Heir)
Vihoviimeinen R: (Regency Council) kruununperijä Dulugu Young-Sick, 12v, 4 2 3
Cicciolia: Grand Counsil Chanan Hasmonean, 32v, 4 1 1
South Aus: Prime Minister Charles Scott, 55v, 1 4 1
Idlerian: Consul Anatolios Sarakenopoulos, 37v, 1 1 4
Zherkovia: Grand Consul Tauno Keite, 52v, 2 5 2
Mehiko: (Regency Council) kruununperijä Jebediah Cleveland, 8v, 2 3 3
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Hasmoneanit on kyllä melkoisia Cicciolian Busheja. Minkähän niminen Hasmonean sieltä seuraavaksi repäistään? Osaamisensakin samasta puusta veistettyjä.
 

Nynoamous

Jäsen
Crusaderia voitti sodan Vastaanottokeskusta vastaan. kuva
Miten nämä vihamieliset elämäm koulu barbaarit saisi lopettamaan alkukantaisen ja verentäyteisen testosteronitasojensa väkisintodistamiskampanjansa? Miten me voidaan koskaan integroitua tähän maailmaan, jos kantaväestö on noin vihamielistä?
Ottakaa ny pari saunabelttiä ja toi kaunis prinsessa, joka löydettiin naapuriprovinssista, pls

Vaihtuneet hallitsijat 1490

Vastaanottokeskus: Stadtholder Gozewijn von Supplingenburg, 39v, 1 1 4
No nyt on semmonen nimi, että jos ei nousu tästä lähde, niin ei sitten ollenkaan.
 
Viimeksi muokattu:

SharksAttack

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, KalPa, Sport
Wilderness ja Hansasparta kävivät jälleen sodan.

Crusaderia valtasi loputkin Vastaanottokeskuksesta. Nyt on vuosi 1500, joten kuva tulee seuraavassa päivitysessä.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Mitä tuo kilpi jossa on musta tähti merkkaa? Cicciolialla näytti olevan paljon niitä.
 

J.C.S.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Slivovitz on Wienin porteilla, vapise arkkiherttua.

Kohtalaisen hyvin pärjätty, vaikka Vino Veritaksen perillinen ei ihan mikään penaalin terävin kynä olekaan, kuolisi nyt pois jossain valloitus sodassa että saataisiin mahdollisesti parempi kaveri ohjaksiin.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Olenko voitolla? En ymmärrä tästä mitään. Muut tuntuvat tappelevan ja valtailevan siellä täällä, mutta ne taitaakin olla aggressiivisia barbaareja. Idlerianilaiset ovat antiikin kreikan filosofien perillisiä, jotka ovat muuttaneet Karibialle chillaamaan, keskustelemaan älykkäitä ja polttamaan pössyä. Siinä onkin parempi, että muut hoitavat sotimisen.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Vaihtuneet hallitsijat 1490
---
Vihoviimeinen R: (Regency Council) kruununperijä Dulugu Young-Sick, 12v, 4 2 3

Mitä helvettiä?! Yoshi oli ihan poika vielä... noh, levätköön rauhassa. Nyt vallassa siis Supreme Leaderin pojanpoika, Dulugu. Regency Council vissiin tarkoittaa että siellä on joku neuvosto vetelemässä naruista Dulugun selän takana?

Tässäpä hieman lorea näiden vinosilmien uljaasta valtiosta, jos ne edes on vinosilmiä:
Kim Young-Sick 1360-??
Yoshimitsu Young-Sick 1430-1490
Dulugu Young-Sick 1478-

Duluguhan tarkoittaa jollain aasian kielellä ripuloivaa lohikäärmettä, joten saapa nähdä milloin Council pistää uuden suvun valtaan. Ja näköjään vuonna 1500 Dulugun perijä on 12-vuotias Piiyo Young-Sick. Kovin kummallista, ehkä tuo on joku pikkubroidi tai jotain.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Kepu on näemmä jatkanut omalla valitulla linjallaan rauhan edistämiseksi. Eli ei tehdä mitään!
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Trumpistan on kyllä melkoisen kuoreensa käpertynyt kansakunta. Ei ensimmäistäkään valloitusta ekaan 56 vuoteen, puhumattakaan pisteistä. Ei myöskään mitään rivalryjä näköpiirissä. Vähän tuollainen Bluesmainen aura Trumpistanin ympärillä. Wisimarkin on ilmeisesti myyty pois liian kalliina hallitsijana. Tällä hetkellä kunkkuna on hämmentävästi nimetty No Heir Trump, jolla kuitenkin on perijänään Gento Trump. Toivo kuitenkin elää yhä, jospa oman kylän poika Gento johdattaisi Trumpistanin suuruuksiin. Piste-ero johtajaan on kuitenkin vain vajaat 900 pojoa, mikä on vain hieman enemmän kuin Bluesilla tosielämässä.
 

SharksAttack

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, KalPa, Sport
Merya, Murom ja Svealand ilmestyivät kartalle.

Idlerian ja Tikilandin sota on pattitilanteessa. Tikiland tuhosi Idlerian maajoukot ja Idlerian tuhosi Tikilandin laivat. Nyt ne eivät pääse tappelemaan toisiaan vastaan.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Päättyykö tämä siis lopulta siihen, että joku valtaa koko maailman vai mitenkä? Näköjään 28 porukkaa mukana vielä vuonna 1500, mutta tuo re-buy kapinointimahdollisuus vähän hankaloittaa tarkkaa tilanneseurantaa. Ei ole helppoa Analiassa jos pitää pelkällä sotimisella pärjätä, kun vähät lahjat paukuteltiin diplomatiaan ja täysin rauhanomaisiin laivoihin.
 

SharksAttack

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, KalPa, Sport
Kukaan ei tule valloittamaan koko maailmaa. Mitä suuremmaksi valtio kasvaa sitä herkemmin se hajoaa.
Peliä voi teoriassa jatkaa vuoteen 9999, mutta eiköhän lopetella joskus 2000 luvun puolella. Siinä vaiheessa peli alkaa yleensä hidastumaan liikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös