Lukko - Tappara 28.9.2002

  • 4 644
  • 53

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Avaan tämän ketjun jo nyt, koska Lukko-fanit joutuvat viikon odottamaan seuraavaa, eli tätä, ottelua.

Lukko jatkanee hyviä kotipelejään, Tappara taistelee maalivahtiongelmansa kanssa. Saa nähdä kumpi nuorista maalivahdeista joutuu Lukon rumputuleen: kaksi "NHL"-vahtia on joutunut jo Raumalta lähtemään tappio niskassaan...
 

Tumpula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko. Vaan ei ne huonoja ole muutkaan...
Tapparan peli on myös hieman hakusessa. Ehkä se tästä vielä kovenee, enkä usko, että tämän illan HIFK-peli ainakaan Rautakorpea saa pelaajiaan kehumaan. Täytyy myös muistaa, että Tapparan veskari Sasu Hovi piti viime kaudella kahdessa Lukko-matsissa maalinsa puhtaana. Jos nuori mies astuu taas tolppien väliin niin en usko millään, että enää kolmatta kertaa moista ihmettä tapahtuu. Veikkaukseni saattaa olla tällä haavaa sellainen 5-2. Se lähinnä siksi, että luotan Lukkoon ehkä jopa hieman liiaksikin. Vehanen on ainakin osoittanut, ettei taidot ole mihinkään kadonneet, vaikka Ässät-pelissä meni hieman penkin alle. Jos joukkueet ovat kohtaamisessa puolustuskannalla, mikä voi olla hyvin mahdollista, niin voidaan mennä 2-1 tai 3-3 -vauhtia. Uskon Lukon silti nappaavan voiton viime kauden finalisteista.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hovi piti tosiaan maalinsa puhtaana viime kaudella Lukkoa vastaan (kahdestikin?).

Mutta on täysin eri asia tulla selkeän ykkösvahdin takaa välillä näyttämään taitojaan, kuin yrittää vakuuttaa valmennus- ja joukkueenjohdolle, että minusta olisi ainesta ykkösvahdiksi. Hovi sai kyseenalaisen kunnian olla Tapparan maalivahtina, kun HIFK kiri rinnalle ja ohi 6-0 tilanteesta. Tuohon ei pystynyt aiemmin edes legendaarinen Hilppa Halme.

Mika Lehto päästi torstaina SaiPan 2-0:sta tasoihin, eli hermopaineita on molemmilla.

Tapparan tilanne muistuttaa Lukon kautta jolloin maalivahteina aloittivat Kimmo Vesa ja joku toinen nuori veskari. Hommat eivät luistaneet ja jostain löytyi apuun muuan Boris Rousson...

Jossain kyselyssä JA:ssa yksi kysymys kuului: mikä joukkue hankkii ensimmäisenä ykkösmaalivahdin? Tämän hetken vahvin ehdokas on Tappara.
 

Tumpula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko. Vaan ei ne huonoja ole muutkaan...
Viestin lähetti Hearsay
Tapparan tilanne muistuttaa Lukon kautta jolloin maalivahteina aloittivat Kimmo Vesa ja joku toinen nuori veskari. Hommat eivät luistaneet ja jostain löytyi apuun muuan Boris Rousson...

Tämä muuan nuori veskari oli Sami Lehtinen, joka siirtyi sen kauden alussa 3-9 Ässä-tappion jälkeen Lahteen. Joitain kausia myöhemmin mies pelasi sitten Pasi Nurmisen jälkeen joukkueen ykkösveskana. En ole aivan varma oliko tuo se kausi, jolloin myös Iiro Itämies kävi näytillä...

En tiedä, josko silti vertaisin Tapparan nykytilannetta silloiseen Lukkoon. Mika Lehto oli sentään Jypin ykkösveskari viime kaudella ja on NHL-varattu. Sen sijaan niin Vesa kuin Lehtinen olivat aikalailla vihreitä, kumpikaan ei ollut torjunut liigassa ykkösenä, eikä kumpikaan ollut saanut NHL-varausta. Kyllä Tapparan maalissa tekijä on joka tapauksessa, mutta onkin sitten eri asia, miten tämä Lehto - Hovi -kaksikko saa hommat toimimaan, koska aikamoinen vastuu heillä on viime kauden finalistin maalilla.
 

jenttu87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko ja Porin Ässät
Lukolla tuntuu menevän kotona lujaa. Niinpä uskoisin, että lauantaina Tapparakin joutuu lujille kettujengin kanssa. TPS pelin jälkeisissä jälkipeleissä Lukon kanukki Cipolla sanoi selvällä suomen kielellä tulokseksi neljä kaksi. Tarvitsee sitten yhtyä, tämän tsemppari kanukin veikkaukseen, eli itsekin veikkaan tulokseksi tuota samaa. Maalin tekijät voisivat olla Lukolle Kaipainen, Saarela, Porkka ja Siivonen. Tuli vähän vedettyä nuo nimet ihan mielivaltaisesti hatusta... Niin ja jos nyt keksisi Tapparalta jotkut miehet maalareiksi. No Ojanen (Janne)nyt ainakin ja sitten vaikka tuo Aleksander "Sasha" Barkov. Toivotaan tälläisiä numeroita, pelätään tietenkin päinvastoisia, mutta siihen ei uskota. Jos nyt vaan pojat jatkaisivat samaan malliin, eikä tulisi liikaa hyvän olon tunnetta... No, katsotaan...
 

axe

Jäsen
Tappara ei johtanut SaiPaa kahdella maalilla. 1-0, 1-1, 2-1, 2-2.

Mun mielestäni Tapparan "maalivahtiongelmaa" on vahvasti liioiteltu. 12 maaliako tässä on nyt taakse mennyt ja niistä yksi on ollut ns. molarin maali. Tietysti todellinen huippukassari olisi mahdollisesti ottanut tuosta kahdestatoista 3-4 pois, mutta se on vain jossittelua.

Sen verran Tapparalla on maalivahtiongelmaa, että ainakaan vielä kumpikaan maalivahdeista ei pysty illasta toiseen kannattamaan joukkuetta yksin, jos homma kentällä ei toimi. Mutta kun Tapparan puolustuksen takana maalivahdin ei pitäisi joutuakaan pelaamaan yksin tuulimyllyjä vastaan.

Hovi päästi seitsemän, mutta kaikki jotka näkivät Tapparan puolustuspelin -- tai siis sen puuttumisen -- siinä kolmannessa erässä, tietävät ettei Hovi suoriutunut ollenkaan huonosti muuta kuin tilastollisesti. Toki pari niistä osumista oli ihan torjuttavissa, vaikka kaikki ne paraatipaikalta lähietäisyydeltä ja ylivoimalla tehtiinkin, mutta siinä paineessa ja pyörityksessä missä Hovi joutui yksin taistelemaan, se suoritus oli hyvä.

Ja ei SaiPakaan niin huono ole, että Tapparan maalivahtia pitäisi syytellä, jos niitä vastaan menee kaksi maalia. Tämänkään pelin ei olisi tarvinnut päättyä kuin 4-2 ja kukaan ei edes muistaisi kuka Tapparalla oli maalissa ja millaisia maaleja sinne meni.

Maalivahtimarkkinoita on ihan turha tarkkailla vielä ainakaan kuukauteen tai kahteenkaan -- paitsi jos jokaisessa pelissä alkaa mennä se seitsemän maalia. Sen sijaan markkinoilta pitäisi seuloa psykologeja, psykiatreja, motivaattoreita ja sen sellaisia. Fyysisesti Tappara on treenattu loistokuntoon, mutta henkisellä puolella on valtava ongelma. Ilman sen ongelman ratkaisua mestaruudesta ei tarvitse haaveilla.

Tällainen kuuden maalin johdon hukkaaminen voi poikia vielä isompiakin ongelmia tulevaisuudessa. Jos valmennus ei pysty katsomaan peiliin ja tunnustamaan virheitään, ja jos pelaajatkin tuumivat, että kyllähän minä mutta kun noi muut, niin tämän yhden IFK-ottelun veroa saatetaan kantaa vielä pitkään ja raskaasti.

Mahdollisesti myös tulevassa Lukko-ottelussa. (Hieno kääntö otsikon aiheeseen.)
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eepi Hämäläinen on ollut Lukon tärkeimpiä, jos ei tärkein pelaaja pelatuissa kolmessa ottelussa. Tässä neljännessä ottelussa Eepi saa Tapparan pelaajat paniikkiin, ei pelkästään siksi, että hän kantaa kultaista kypärää vaan koska hänen pelinumeronsa on:
77
 

TheBlade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kansas City Outlaws
Uskon että matsista tulee todella tiukka..Lukko taistelee loppuun asti, jos vain yleisön tuki pysyy, ja varmaan muutenkin.. :) Tappara nyt on vaan materiaaliltaan sen verran vahvempi, että kyllä tosissaan saa pelätä murskatappiota..voitto taas olisi hunajata.. :) Saataisiin sitten Jyppi peliinkin pari ihmistä hallille..

Eikös Hancock ollut se jota Lehkonen ei edes nähnyt pelaavan? ja hänellä menee parhaiten kanadalaisista.. :) rupee vaan epäilyttää Lehkosen scouttaustaidot.. :)

ja vielä pari hymiötä kun niitä ei montaa tuolla tekstissä ollutkaan.. :) :) :) :)
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mielenkiintoinen lauantain alkuilta taas luvassa. Tapparaa vastaan on kotona pärjätty aina mukavasti, vaikka ennakkosuosikin viittaa on useammin soviteltukin kirvesrintaisten harteille. Muutoin niin murheellisen viime kauden ehkä paras matsi Äijänsuolla oli muistaakseni joulukuun alussa, tuon ainoan voittoputken alkupuolella pelattu peli juuri Tapparaa vastaan. Taisi olla se matsi jossa Grönman pelasi syksyn ensimmäisen ottelunsa (vai se jossa hän mursi kätensä)..?

Saapa nähdä, joutuuko J. Ojanen taas huutavan päätykatsomon hampaisiin ja järjestääkö M. Mäkinen / S. Torkki mitään kahakkaa. Se on kuitenkin tässä vaiheessa hienoa todeta että Lukosta jo 16 miestä on saanut kauden pistetilinsä auki ja kultakypärää kantaa Erik "the Great"! Ainoa hyökkääjä, jolla saldo on vielä 0+0 on hieman yllättäin Toni Koivisto. Mutta kunhan kaveri saa vauhdin päälle niin eiköhän niitä tehojakin ala syntyä. Ehkä silti on vähän liian aikasta vielä spekuloida pörssipisteillä kauden näin alkuvaiheessa.

Viime kaudella Sasu Hovi torjui Tapparan maalilla vain muutaman pelin, joista kuitenkin kaksi taisi olla nolla-pelejä juuri Lukkoa vastaan. Se on varmaa että tällä kertaa ei Lukko maaleitta jää, on sitten kiekkosateen kohteen Hovi tai Mika Lehto.
Tasainen vääntö luvassa..
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tappara pelaa HPK:ta vastaan perjantaina ja silloin vuorotteluperiaatteen mukaan maalissa on Hovi, eli lauantaina Lukon rumputuleen joutuu Lehto. Radio Suomen selostuksessa JyP-matsista selostaja kommentoi, että JyP pääsi taas kaventamaan, kun Lehto imuroi kiekon maaliin. Ja eipä siitä juuri muuta voi sanoa TV-kuvan perusteella.
Kun Tapparan tasoinen (huom. joukkue on pysynyt viime keväästä melko hyvin kasassa miinus Draper) joukkue joutuu tiukille kotijäällä JyPiä vastaan, niin jotain on vialla.
Äijänsuo oli jo viime kaudella Tapparalle vaikea paikka, tällä kaudella se saa minun puolestani olla painajainen!
 

jarppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Hearsay
Jossain kyselyssä JA:ssa yksi kysymys kuului: mikä joukkue hankkii ensimmäisenä ykkösmaalivahdin? Tämän hetken vahvin ehdokas on Tappara.
Ei ole HIFK myöskään kaukana näissä veikkailuissa...

Varmasti tulee olemaan Tapparalle todella vaikea peli. Sekä Lukko että Ässät ovat melkeinpä ne kaikkein pahimmat porukat Tapparalle kohdata vieraissa. Muutaman viime kauden aikana on tullut vaan huomattua ettei niitä pinnoja niin vaan matkaan lähtenytkään. Toivotaan että Tapparan luistin liikkuu ja maalivahdit alkavat pikkuhiljaa lunastamaan odotuksia (lähinnä Lehto, Sasu on ollut hyvä, HIFK-pelin 7:stä päästetystä maalista huolimatta). Eiköhän siitä vielä peli saada aikaiseksi!
 

Killeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kannattaisiko kysellä Hifk:n suunnalta onnistuisiko vaihto Draperin ja Lehdon välillä....No joo...Peliin ollaan kaiffari porukalla tulossa ja muistissa on selkäsaunat Raumalta. Eiköhän Rautakorpi ole tehnyt äijille selväksi missä mennään ja kuka käskee. Kirvesrinnat luistelee Lukon yli lukemin 2-5 ja Lehto hörppää yhden pakollisen. (Ilman hymiöitä)
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tasaista on taas luvassa. Peli päättynee yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen, vain siinä tapauksessa ero on isompi että viimeinen tulee tyhjään.

Vaikka Tappara on perinteisesti ollut Lukkoa edellä sarjataulukossa, on Raumalla pelatut pelit yleensä olleet Lukon heiniä, Tampereella Tappara on sitten yleensä jyrännyt isomman eron. Tämän, viime lauantaina näkemäni pelin sekä Lukon viikon huilin perusteella odotan että Lukko ei häviä peliä, tasapeli varsinaisella peliajalla on hyvä lähtökohta, ja sitä kautta haetaan Lukon jatkoaikavoitto 3-2.

Toivotaan ainakin näin. Tappionkin kestää jos peli on yhtä vauhdikasta kuin lauantaina.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tiukka vääntö tulossa, tasuri 2-2 on veikkaukseni. Voipi olla, että ratkaisut nähdään mv.osastolla. Vehanen vie voiton Tapparan veskareista.

Kirvesrintoja ei passaa päästää ylivoimalle. Sen verran pahaa tykitystä sieltä yleensä tulee.

Lukon puolustuspelin pitäisi vielä tiivistyä. Kolmessa pelissä on omiin mennyt 10 maalia, tätä pystytään varmasti vielä parantamaan.

Kotiyleisön tuki on taas tärkeä. Lukko on jo näyttänyt Raumalaisille, että taistelua riittää. Äijänsuon meteli antaa ketuille varmasti taas sen 5-10% lisää virtaa.
 

sani

Jäsen
Suosikkijoukkue
lukko, kärpät, ujk
Lukko-Tappara

Tarkoitus oli lähteä lauantaina Raumalle katsomaan peliä ja uskaltautua Tappara-fanien kanssa samaan bussiin. Itse näet kannustan Lukkoa. Mutta ei onnistunut, koska ei ole tarpeeksi lähtijöitä. Siis voiko olla totta? Kymmenen henkilöä oli ilmoittautunut lähtijäksi. Jos fanien innostus on tuota tasoa niin huh, huh. Nyt kyllä ymmärrän sen Hakametsänhallin hiljaisuudenkin. No, täytyy kyllä sanoa, että kyllä siellä viimeset 5 minuuttia huudetaan. Jos Tappara johtaa.

Tämä ei ehkä ollut sitä tiukinta kiekkoanalyysiä, mutta...

Nimim. Pakko oli päästä johonkin purnaamaan
 

axe

Jäsen
Onhan se hassua ettei bussillista saada täyteen, mutta...

Tapparalla on lauantaivieraspelejä tällä kaudella epävirallisten laskujen mukaan 447 kappaletta. Jokaiseen niistä pitäisi olla tuo järjestetty fanimatka (mikäli lähtijöitä riittää). Kuten reissuilla käyneet tietää, niin se on aika lailla vakioporukkaa jota noissa käy. Eli reissupelit rasittavat samojen henkilöiden kukkaroa. Joka viikko ei yksinkertaisesti pysty lähtemään, vaikka haluakin olisi, kun tällä sarjaohjelmalla niitä lähtöjä on näin paljon. Siispä tulee valintoja mihin peliin kukin haluaa lähteä. Rauma ei kuulu hinkulistan kärkipäähän. Syy voi olla vaikka se, että Tappara voittaa siellä hyvin harvoin.

Sitten tässä on juuri perjantaina kotiottelu HPK:ta vastaan. Monille tämä matsi on sellainen viikonlopun aloitus, että ehkä lauantaina ei olisi enää varaa, intoa tai edes kykyä lähteä pariksi tunniksi bussiin istumaan.

Eikä viimeisin reissu Helsinkiinkään niin kauhean hauska pelillisesti ollut, vaikka paluumatkalla henkisiä kärsimyksiä pikkuisen lievitettiin katsomalla nykyistenkin liigavahtien Jarmo Myllyksen ja Thomas Draperin kaksintaistelua vuodelta 1988.

Mutta onhan se fanien innostuskin laskussa. Me ootellaan vaan pleijareita taas, ruvetaan sit käymään peleissä. Oikeestaan vois odottaa suoraan finaaleihin saakka ja käydä katsomassa vaan ne, kun niissä vasta jotain ratkaistaan. Runkosarja on liian pitkä ja liian monta tylsää peliä.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Viestin lähetti axe
Tapparalla on lauantaivieraspelejä tällä kaudella epävirallisten laskujen mukaan 447 kappaletta.

Sääliksi käy teidän kukkaroa.
 

Belander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lauantain pelistä..

Toivottavasti HPK on heräännyt kovaan taisteluun eilisen hävityn TPS kamppailun jälkipuinneista ja tarjoaa Tampereella kovan ottelun vaikka sellaisen täydet 65 minuuttia. Tämä helpottaisi roimasti Lukon peliä, ja uskon vahvasti että Lukko ottaa tärkeät kaksi pistettä väsyneeltä Tapparalta. Voitto tietäisi hyvää peliä sitten Sunnuntaina Espoossakin...

Toivottavasti nyt jengiä tulee paljon Lauantaina hallille, että saadaan taas kunnon meno päälle kentälle ja katsomoon. Miksäs siellä on istuskella ku kerrankin Lukko taistelee ja esittää hyvää peliä ja pisteitäkin tulee...

Lukko taitaa olla parhaalla mahdollisella kokoonpanolla liikkeellä. Toivottavasti Vehanenkin on taas saanut sen viimekautisen vireen ylle......
 
Viestin lähetti Eino_Mies
Lauantain 28.9. Lukko-Tappara peliä käsittelevä viestiketju on avattu jo aiemmin osoitteessa:

http://www.jatkoaika.com/keskustelu/showthread.php?s=&threadid=13722

Yksi otsikko aiheesta riittänee..
Siis hä? Kyseessähän on juuri tämä sama ketju... Ketju no. 13722 kaiketi.

Mutta uskonpa, että peli päättyy huomenna Raumalla 2-2 tasapeliin aivan kuten viime kauden ensimmäinenkin Lukko-Tappara-peli Raumalla (15.9.2001). Tai no, tämä riippunee myös vähän siitä kuinka paljon peli tänään päättyy ja onko Tapparan pelaajilla kuinka paljon motivaatiota sekä virtaa huomenna.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti Snowraven

Siis hä? Kyseessähän on juuri tämä sama ketju... Ketju no. 13722 kaiketi.

Nyt näköjään nämä viestiketjut on jo liitetty yhteen joten hyvä niin.

Ja eikun lauantaina kaikki hallille huutamaan, niin eiköhän se Lukon kotivoittoputki saa jatkoa Tapparana kustannuksella..
 

TheBlade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kansas City Outlaws
Tapparalla 447 lauantai peliä? no huh huh! ;) sehän tekee yli kymmenen peliä/lauantai..voipi tulla kiire.. :D

Hyvällä pelillä Lukko voittaa mutta joka (tai ainakin melkein joka) virheestä Tappara rankaisee..jäähyboksista on pysyttävä poissa!
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viikko sitten avaamani ketju alkaa sitten olla ajankohtainen: matsin alkuun muutama tunti.

Uuden Rauman Lankin takaa-jutun luettuani kävin pelaamassa pitkävetoa, kun Veikkaus näyttää tarjoavan meille Lukon kannattajille herkkukertoimia.

Jos haluatte helppoa rahaa pelatkaa näin:

39 Jokerit-Ilves 1 1,25
40 Lukko-Tappara 1 2,55
70 Blues-Lukko 2 3,60

Kerroin on 11, 48.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Muutokset

Illan Tappara-peliin Lukko on tehnyt pari pikku muutosta. Markus Jämsä on pistetty 13. hyökkääjäksi ja hänen paikkansa Ulmerin ketjussa Janne Siivosen kanssa ottaa TPS:aa vastaan hyvin pelannut Samu Isosalo. Toni Koivisto pelaa Quinn Hancockin ketjussa, jossa toinen laituri on Matti Kaipainen.

Näistä kertoi päivän Länspaperi.

Lisäksi lehti kertoi että Ville Piekkola on tervehtynyt, ja kurvaili eilen harjoituksissa muun porukan mukana. Saas nähdä joko Piekkola pelaa, itse olen siinä uskossa ja luulossa ettei pelaa.

Hearsay: Tuota riviä pitää kokeilla. Otetaan Veikkaukselta ylimääräiset rahnat poijes.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös