Lostedt vastaan I.Pikkarainen ottelussa Blues-HIFK 15.12 2008

  • 28 601
  • 145

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Selkeä käskytys sanoi Matikanen sitten mitä vaan. Toivottavasti Lostedt saa tästä järjettömästä päällekarkauksesta pidemmän huilin.

Täysin samaa mieltä. Tai sitten jos kyseessä ei ollut käskytys, niin sitten Matikainen ei saa pidettyä pelaajiaan kurissa.

Oli miten oli, niin järjetön temppu ja tuollaiset ei kuulu SM-liigaan. Minulla ei ole mitään spontaaneja tappeluja vastaan, mutta tuollaisilla ei ole mitään tekemistä jääkiekon kanssa.

Vähintään 5 ottelua Lostedtille, sanon minä.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
PAte vetää sikailijan jäihin ja sikailija tarttuu jalkoihin ja kaataa vastustajan sen sijaan että yrittäisi jotain edes suurinpiirtein kunniallista.
Niin, mitäköhän kunniallista itse olisit yrittänyt, jos vastustaja on ensin kaatanut sinut jäihin. Oikea suora leukaan? Jäästä maaten? Se olisikin ollut helppoa.

Sitten osan mielestä se on "kilpparit" jos kaatuu jäähän vastustajan hypättyä selkään. Mielestäni se on fysiikan lakien mukaista eikä mitkää helvetin kilpparit. Tietysti osa haluaa päästä viljelemään juuri oppimaansa uutta sanaa täysin väärässä kontekstissa.
 

Punakone

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Vähintään 5 ottelua Lostedtille, sanon minä.


Epäilen vahvasti, tuntien liigamme

Losted on ollut yksi lempi pelaajistani jo kauan, mutta "rotta" Pikkaraisen nouto oli kyllä säälittävä ja Lostedin arvostus kyllä jonkinverran laski. Olisi sentään kertonut Pikulle, että "nyt mennään". Tuo nouto menee samaan kastiin säälittävän Nikkenakkertonin noudon kanssa, jossa suuri ja matava matti kävi noutamassa Pelicanssin oman kiintiö rotan vielläkin säälittävämmin.

Oisi kiva kysyä Patelta, olisiko tehnyt saman Brennanin ollessa viellä IFK,ssa?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Sehän ilmoitti Pikkaraiselle, että nyt tapellaan. Sen näki katsomoon asti, suu kävi samantien kun jätkät asettu keskiympyrään. Piku vaan pelasi joukkueelle, ihan turhaan olisi tapellut. Sen rooli on päästä vastustajan ihon alle ja nyt onnistui täydellisesti. Myöhemmin hommasi myös Clarkelle jäähyn.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Kyllä tuosta olisi Lostedtille vitonen riittänyt. Jos näistä tappeluista ei tulisi niin järjettömän kovia rangaistuksia (OR/PR), niin silloin näissä tappeluissa voisi jotain tapahtuakin. Vaikka se on moraalisesti väärin onkin, niin helppo on ymmärtää, että miksi talonmies kieltäytyy tuossa vaiheessa lähtemästä suihkuun (ei ollut vielä ehtinyt hiki tulla, heh heh).
En kyllä ymmärrä miksi vitosen olisi pitänyt riittää, kun kyseessä kuitenkin selkeä päällekarkaus(sääntöuudistuksista varmaankin sit omat ketjut).

Pikkaraiseltahan oli fiksusti tehty, kun ei lähtenyt mukaan. Lostedtin ollessa kyseessä kannattaisi muidenkin jatkossa harkita takoin olla osallistumatta ja hankia näin hyöty omalle joukkueelle.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Voin kuvitella millainen itku täällä olisi IFK:n fanien toimesta, jos tilanne olisi ollut toisin päin. "Teoista on vastattava jne."
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Sehän ilmoitti Pikkaraiselle, että nyt tapellaan. Sen näki katsomoon asti, suu kävi samantien kun jätkät asettu keskiympyrään. Piku vaan pelasi joukkueelle, ihan turhaan olisi tapellut. Sen rooli on päästä vastustajan ihon alle ja nyt onnistui täydellisesti. Myöhemmin hommasi myös Clarkelle jäähyn.

Ennen otteluahan sä toivoit, että Bluesin pelaajat keräilisivät kamojaan ja ottelun lopputuloksella ei ollut niin väliä. Nyt täällä sitten hamekangasta mittaillen selittelet, että ihan turhaan olisi tapellut. Ei ymmärrä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
On se hyvä, että löysit tuon mun laittaman viestin. Nyt HIFK pelasi juuri sillä asenteella millä pitikin ja pelityyli muistutti 90-luvun lopun joukkuetta mihin viestini viittasi.
 

qhangas

Jäsen
Suosikkijoukkue
I F K
Tämä miellyttää omaa silmääni paljon enemmän kuin yksikään show-tappelu. Ajatus oli ihan hyvä, mutta toteutus huono. Patrik taitaa mm. avojäänpommit ja ihmettelinkin miksei paria tälläistä haettu ottelun tiimellyksessä ja vasta sen jälkeen oltaisiin sitä myllyä haettu jos olisi vaikka Piku suostunut lähtemään.

Olennaista on nyt mun mielestä se, että mitä Pikkarainen on sanonut Patrikille kun Patrik kertoi, että nyt tapellaan. Ilman tätä tietoa tästä on turha puhua mistään päällekarkauksesta. Pikkarainen on aivan hyvin voinut kertoakkin, että mennään vaan ja tehnyt tarkoituksella Patrikista yksin syyllisen tappeluun ja tätä kautta pelannut Patrikin ulos pelistä.

Tässä Lostedtin syyttelyssä on täysin unohtunut myös se, että Nokka veti myös "käskytyksen" I.Melartin muodossa. Ja miksi? No koska piti kostaa. Niin teki myös Patrik, ja juuri tämän takia Jalosen "itku" on melko surkuhupaisaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Pikkarainen on aivan hyvin voinut kertoakkin, että mennään vaan ja tehnyt tarkoituksella Patrikista yksin syyllisen tappeluun ja tätä kautta pelannut Patrikin ulos pelistä.

Tässä Lostedtin syyttelyssä on täysin unohtunut myös se, että Nokka veti myös "käskytyksen" I.Melartin muodossa. Ja miksi? No koska piti kostaa. Niin teki myös Patrik, ja juuri tämän takia Jalosen "itku" on melko surkuhupaisaa.

Eikös Pikkarainen sanonut jossain haastattelussa vastanneensa Patrikille, että mennään vaan? Tämähän on loistavaa rottailua - Lostedt tulee sen verran nopeasti päälle ettei Pikkarainen ehdi tehdä mitään (tai mahdollisesti Pikkaraisella ollut aikomustakaan), vastustaja menee hämilleen kun vain oma pelaaja lähtee suihkuun ja lisäksi Pikkarainen tekee 1+1. Bluesin pelaajat todnäk. "vihaavat" tämän jälkeen Pikkaraista vielä normaalia enemmän sekä vastaavasti haluaisivat samanlaisen pelaajan itselleen.

Matikainen lienee ottelun aikana hieman ärsyyntynyt, kun Jalosen nouto puolestaan onnistui täydellisesti. Mikäli Jalonen olisi ollut hiljaa noudoista ottelun jälkeen olisi Jalonen saanut minulta kauden ensimmäisen "thumbs upin". Sehän oli vaan hienoa että kuittailu Matikaiselle "sen suuruudesta" pressitilaisuudessa - tosin tässäkin yhteydessä kättely virnuiluiden ja samojen kuittailujen kera olisi ollut paljon tyylikkäämpää ja ärsyttävämpää.
 

IFK4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Ja lopuksi haluan pyytää anteeksi HIFK:n valmentajan puolesta. Tuollainen käytös ei ole hyväksyttävää HIFK:n valmentajalta missään tilanteessa, anteeksi.

Kyllä. En olisi uskonu tämän päivän koittavan sitten Alpon lähdön. Järkyttävää neiteilyä Nokalta - ei näytä HIFK olevan sen paikka. Ei sopeutunu pelaajana, eikä näköjään myöskään valmentajana.

Niinkuin moni on todennu, hyvä yritys Patelta, mutta väärä ajoitus. Myöhemmin pelissä uskoisin et Piku olis leikkiin lähteny, jolloin nouto olis onnistunu. Nyt meni sitten niin, että Piku sai vastustajan keskittymään vääriin asioihin (esim. Clarke) ja teki itse 1+1. Loistavaa !
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Blues ei unohtanut tämän savolaisurpon aivopierua, siitä muistuttaminen on erittäin hieno asia. Harmi kun ei vastannut huutoon.

Huono asia oli tottakai se, että Pikkarainen veti kilpikonnat heti vaikka oli tästä tappelusta täysin tietoinen. "Lostedt sanoi: nyt tapellaan." -Pikkarainen YLEn haastattelussa.

En ole koskaan nähnyt tuota ylimielistä maalaisjunttia niin nöyränä kaukalossa kuin eilen, pyyteli olemassaoloaan anteeksi jatkuvasti ja katse oli omissa luistimissa kokoajan. Ei mitään tökkimistä tilanteiden jälkeen tai huutelua edes vaihtoaition puolelta.

Jotenkin ei sovi sana nöyrä ja Pikkarainen samaan viestiin. Ehkä sen Siklenkan käsittelyn jälkeen näin olikin mutta eilen en tuommoista nähnyt, Clarkekin tämän totesi ja olihan se Piku muutamissa torikokouksissa mukana vastustajan maalilla vanhaan malliin. Niin ja 1+1.
 

Harald73

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897
Voihan itku ja vollotus. Vaatii päivä päivältä enemmän rohkeutta pitää itseään Espoolaisena, kun lukee näitä juttuja.

Oi niitä aikoja, kun Kiekko-Esbo oli divarissa vai missä nyt olikaan ja kavereiden kanssa käytiin HIFK:n matseissa (kyllä, kaikki kaverini etelä-Espoossa olivat HIFK:n kannattajia siihen asti kun heistä tuli takinkääntäjiä. Minä tietysti pysyin uskollisena).

Se, että Pikkaraista haukutaan täällä jatkuvasti Bluesin kannattajien toimesta maalaiseksi-, Savolaiseksi ties miksi, on perusteltua siinäkin mielessä, että Bluesin kaikki pelaajat on alkuperäisiä Espoolaisia, eikö? Itseäni huvittaa lisäksi se tosiasia, että pidin itseäni ennen maalaispoikana (niinä 25:nä Espoon vuotenani), kunnes muutin Helsinkiin ja minusta tuli saaristolaispoika.

Mitä tuohon tappeluun tulee, ne kuuluu lajiin, ovat jopa tärkeä osa lajia ja kaikenlaista nähneenä, löösted olisi saattanut toimia toisin, jos vaikkapa Brennan olisi vielä vastustajan rosterissa. Tai mistä sen tietää, olisiko Brennan tehnyt seuraavassa matsissa mitään, en minäkään vaivaudu juuri liikkumaan tuollaisten hippiäisten takia.

Pikkarainen toimi täysin oikein; kun ei osaa tapella, on parempi olla tappelematta ja jos sääntökirja mahdollistaa "vastanoutaa" vastustajan pelaaja itse joutumatta suihkuun, viittaa se enemmänkin erittäin älykkääseen tilanneälyyn, josta itseasiassa rotat taitavat sinällään olla kuuluisia (ja senpä takia ne selviävät tilanteesta kuin tilanteesta, eikö vaan), että kiitos vaan kehuista Pikkaraista kohtaan, vaikkei tietenkään ole mun asia kiitellä hänen puolestaan.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Liigan linjaa kuulunee, että Muukkonen viittaa tuomiossaan johonkin tossulätkä tapahtumaan vuonna 1987, josta alkunut tapahtumasarja johti Lostedtin toimiin roolinsa vankina ja Matikaisen ei voida todistaa käskyttänee Patea, joten OR riittää. Lopuksi Jaloselle ja HIFK:lle vielä 100.000€ sakot kättelemättä jättämisestä ja Ässille muutama kymppitonni ihan muistutuksena vaan että liiga seuraa toimianne.

Enpä muista koska liigassa viimeksi painittu suoraan aloituksesta, Jyrkkiö ja Peters vetivät silloin legendaariset alkuhumpat jo lämmittelyssä vuonna miekka ja kilpi.
 

molari

Jäsen
Episodi alkaa olla kokolailla taputeltu. Heittäkääpä joku sääntötuntija tulkinta tosta I Pikkaraisen käytöskympistä, siis, mistä se tuli.

Kun tossa tulkittiin Pate tappelun aloittajaksi (sinänsä oikein) ja kaveri lensi suihkuun normaalisti nykysääntöjen (käytännön) mukaan, niin, mistä Pikkarainen sai kympin.

Jos olisi tulkittu "osallisena" tappeluun, rangaistus olisi pitänyt olla sama, jos ei, olisi pitänyt jättää kymppi tuomitsematta.

Ilmeisesti dumareilta meni konseptit vain sekaisin, mutta jatkoa ajatellen mukava seurata, miten näitä tulkitaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Sääntökirjassa taitaa olla sellainen kohta missä pelaajalle tuomitaan kymppi jos tiputtaa hanskat mutta ei ryhdy tappelemaan. Näitä tilanteitahan on nähty useita, molemmat pelaajat tiputtavat hanskat mutta tappelu jää tuijotus-asteelle ja molempia muistetaan kymmenen minuutin käytösrangaistuksella.
 

trap

Jäsen
Hanskojen tiputtamisesta.
Eli jos tiputat hanskat, mutta et lyö ja vedät kilpparit niin säästyt kympillä? Hoh hoijaa.

Minulla ei ole mitään spontaaneja tappeluja vastaan, mutta tuollaisilla ei ole mitään tekemistä jääkiekon kanssa.
Pikkaraisen Huczkowskin telomisellako oli jotain tekemistä jääkiekon kanssa?

Jos liiga ei ymmärrä tuollaisia kitkeä pois, niin tarvittaessa täytyy ottaa koodisto käyttöön.

Seuraavaan viestiin: Laitoin kyllä linkin tohon jo viime sivulla.
 
Viimeksi muokattu:

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli jos tiputat hanskat, mutta et lyö ja vedät kilpparit niin säästyt kympillä?
Säästyt? Eli mielestäsi pelkästä hanskojen tiputtamisesta kuuluisi kovempi rangaistus? Näkemys sekin.

Ja edelleen, myös nimimerkki Tommii voisi katsoa videon vaikka 3 kertaa uudestaan ja kertoa missä vaiheessa Pikkarainen "vetää kilpparit" vai opetettiinko sana eilen LänsiAutoAreenan leikkihuoneen pallomeressä?
 

molari

Jäsen
Sääntökirjassa taitaa olla sellainen kohta missä pelaajalle tuomitaan kymppi jos tiputtaa hanskat mutta ei ryhdy tappelemaan. Näitä tilanteitahan on nähty useita, molemmat pelaajat tiputtavat hanskat mutta tappelu jää tuijotus-asteelle ja molempia muistetaan kymmenen minuutin käytösrangaistuksella.

Pilkunnussimista, mutta sääntöjen mukaan Pikkaraiselle olisi pitänyt tuomita 2 + 10 min, sen takia pelkkä 10 min ihmetytti.
 

trap

Jäsen
Säästyt? Eli mielestäsi pelkästä hanskojen tiputtamisesta kuuluisi kovempi rangaistus? Näkemys sekin.
Niin, mielestäni siitä kuuluu kymppi jos tiputtaa hanskat, mutta tappelua ei synny. Jos puolestaan kaksi pelaajaa tiputtaa hanskat ja lyödään niin siitä tulisi kai tuomita OR tai PRK?
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos puolestaan kaksi pelaajaa tiputtaa hanskat ja lyödään niin siitä tulisi kai tuomita OR tai PRK?
Pikkarainen ei lyönyt kertaakaan, ainoastaan kaatoi Lostedtin tarttumalla tätä jaloista. 2+10 olisi ehkä kuitenkin voinut antaa. Tämä on mielestäni vaan hyvä suuntaus, jos dumarit eivät heti lätkäise sitä PRK:ta, OR:stä puhumattakaan.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Tilanne oli ehkä siinä mielessä erilainen kuin Ässien kosto Grönvallille jokunen kausi sitten että alkoi heti aloituksesta (siitähän tuli Forsbackalle ainoastaan pelirangaistus). En mä silti olisi antamassa Lostedtille mitään loppukauden pelikieltoa. Verrattuna esim. Salakin naurettavaan viiteen otteluun Lostedtille pitäisi antaa yksi ylimääräinen ottelu valitsemansa joukkueen paidassa. Ei tästä kuulu antaa kuin se yksi mikä tulee OR:n takia automaattisesti.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pikkarainen ei lyönyt kertaakaan, ainoastaan kaatoi Lostedtin tarttumalla tätä jaloista. 2+10 olisi ehkä kuitenkin voinut antaa. Tämä on mielestäni vaan hyvä suuntaus, jos dumarit eivät heti lätkäise sitä PRK:ta, OR:stä puhumattakaan.
Mistään suuntauksesta ei vaan oikein voida puhua niin kauan, kun jokainen tuomari päättää täysin mielivaltaisesti mikä tuomio sopii mihinkin tilanteeseen. Jos tosta Melartin ja Rajamäen halailusta tuli ottelurangaistukset, niin eiliset tuomarit eivät luultavasti anna mistään pelirangaistusta.

Aikoinaan Nielikäinen ja Alex Brooks ottivat yhteen ja molemmat saivat kympit. Siinä sentään vaihdettiin vähän iskuja, vaikka tuomarit tulivatkin nopeasti väliin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös