Lokomotiv Jaroslavl lentokoneonnettomuudessa

  • 436 262
  • 844

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mikä surullinen päivä tämä on koko kiekkoyhteisölle ympäri maailman. Koskettaa erityisesti kaikkia jääkiekon ympärillä enemmän tai vähemmän tekemisissä olevia henkilöitä (pelaajat, valmentajat, fanit ja jne.). Vielä enemmän tragedia koskettaa menehtyneiden läheisiä, joiden surua ei kykene käsittämään.

Hiljaiseksi vetää..
 

pongo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Karlis Skrastins, Pavol Demitra, Ruslan Salei. 90-luvun loppupuoliskon ala-asteikäisen intohimoisen kiekkofanin makuuhuoneen seinää koristivat mm. näiden kiekkoilijoiden julisteet. Nämä pelaajat olivat yksiä niistä jotka olivat mukana lapsuudessani. Hiljaiseksi vetää.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olipas järkyttävä uutinen.

Sanattomaksi vetää.

McCrimmon, Salei, Liv,

läheltä seurattuja miehiä.

Demitra ja kumppanit

ei voi ymmärtää.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Väärinymmärtäjät liikkeellä taas, jumalauta. Antakaa nyt olla. Kyllä mä ainakin voin tunnustaa, että kun heräsin päiväunilta ja avasin teksti-tv:n ja siellä luki "KHL-joukkueen kone tuhoutunut"(tjsp), nin kyllä mä ainakin pelkäsin että siellä puhutaan esimerkiksi Kazanista. Ei onneksi puhuttu, mutta onhan tämä silti ihan vitun järkyttävää ja turhaa.

---

Helvetin surullista. Kuten niin monta kertaa on jo sanottu, niin vaikka kaikki ihmishenget ovat samanarvoisia niin kyllä tämä silti "normaalia" lentokoneturmaa enemmän koskettaa. Niin helvetisti tuttuja pelaajia. Levätkäähän rauhassa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Missä vestissä on tuo lista? Itse yritin hakea aika monesta venäläismediasta, muttei löydy. Edelleenkin Salein kohtalosta on kahtalaista tietoa, tosin hätätilaministeriön paikallisosaston mukaan olisi ollut koneessa.

Lokomotivin taholta on nimettömänä tiedotettu seuraavaa (tosin tällekin jää tulkinnanvaraa):

"A Lokomotiv official who requested anonymity confirmed to RIA Novosti that all the club’s top players, including Vasicek, Demitra, Marek and the coaching staff were on board the plane." (lähde: Factbox: Lokomotiv Yaroslavl ice-hockey team | Russia | RIA Novosti)

Selkeästi tässä(kään) ei kerrota oliko Salei koneessa vai ei.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ikävä tapahtuma ja hienoja pelaajia on poissa, en meinannut uskoa aluksi todeksi. KHL-kausi sai todella synkän alun ja enpä usko, että ihan heti pelejä pelataan (tällä viikolla), täysin toissijaisia asioita tällä hetkellä.

R.I.P.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Omia sankareita menehtyi, mutta ajatuksissa on ne monet lapset joiden isä ei tule pelireissultaan kotiin. Samalla nousee vihan tunteita, erittäin vahvojakin sellaisia. Kone oli jälleen kerran vanha ja raihnainen, oliko uusi juttu itärajan takana? Ei todellakaan vaan sieltä näitä uutisia aina kuulee. Ja mikä on syynä? Raha? Ei, vaan se perinteinen venäläinen välinpitämättömyys.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Ensinnakin syvimmat osanottoni Jaroslavin suuntaan. Aivan jarkyttava uutinen.

No kaiva faktaa, veikkaan että löydät vuoden jolloin ei ole tippunut..


On varmasti sellaisia vuosia jolloin ei ole pudonnut yhtakaan konetta Venajalla, mutta faktaa on myos se, etta lentaminen on selkeasti vaarallisempaa entisissa Neuvostoliiton maissa kuin muualla maailmassa.

Yleisesti nyt vaan kuitenkin sanon, että venäjä on yksi väkirikkaimmista maista ja maan koon puolesta maailman suurin. Joten siellä nyt lennetäänkin sitten "aika vitusti".


Ks. Linkin taulukko koskien "Chart: Regional Accident Rate". Kyseessa siis IATA:n tutkimus vuodelta 2006-2007, joka kertoo aika karua kielta Venajan lentoturvallisuudesta.

Making a Safe Industry Even Safer


Käykää itse venäjällä (tai jossain vastaavassa, esim. afrikasta löytyy vaihtoehtoja montakin) ja kommentoikaa sitten. Ei ne koneet nyt niin paskoja ole.

Kuten joku jo sanoi, fortuna näytti nyt vaan persettä.

Kylla tassa oli luonnollisesti sita huonoa tuuriakin, mutta tasta huolimatta tilastot kertovat siita, etta jotain radikaalia tarvitsisi tehda kyseisen maan lentoturvallisuuden parantamiseksi. Asenteen muutoksen pitaa tapahtua ensin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Voi perse. Pistin tuon KHL:n avausottelun boksille ja ajattelin tässä että vilkaisen Jatkoajasta viimeisimmät tapahtumat ennen kuin alan peliä katsomaan, ja nyt sitten etusivulta pomppaa silmille tämmöinen uutinen.

Fiilis laski nollaan. Paljon tunnettuja nimiä lähti. En osaa muuta kirjoittaa.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Hetki sitten kuulin tämän järkyttävän uutisen ja kyllä vetää hiljaiseksi. Näinkö tämä kiekkokausi avautui..hohhoijaa.. Levätkää rauhassa. :(
 

maniakos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieman yli tunti sitten katselin sairaalan odotushuoneessa televisiota ja lähetyksessä sitten sanottiin Venäjällä olleen pahan lentoturman, lähellä Jaroslavin kaupunkia. Lätkäjengistä siinä ei puhuttu mitään, mutta luonnollisesti kiekkomiehelle tuli ensimmäisenä kaupungin nimestä mieleen Lokomotiv Jaroslav.

Kotiin tullessa aivot eivät ihan heti pystyneet käsittelemään ruudulle välähteneitä uutisia. Koko joukkue poissa. Monta suosikkipelaajaa, joiden pelit ovat nyt pelattu. Valitettavasti nyt loppui paljon muutakin kuin pelkkä peliura. Koko elämä ohi yhdessä hetkessä. Koko joukkueelta. Taakse jäi vain satoja surevia läheisiä ja tuhansia epäuskoisia faneja. Uskomatonta.

Voimia kaikille sureville faneille ja etenkin turmassa menehtyneiden läheisille. Onhan tämä harmillisen pysäyttävä hetki varmasti muun muassa Jorma Valtoselle ja Kai Suikkaselle. Tsemppiä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Lokomotivin taholta on nimettömänä tiedotettu seuraavaa (tosin tällekin jää tulkinnanvaraa):

"A Lokomotiv official who requested anonymity confirmed to RIA Novosti that all the club’s top players, including Vasicek, Demitra, Marek and the coaching staff were on board the plane." (lähde: Factbox: Lokomotiv Yaroslavl ice-hockey team | Russia | RIA Novosti)

No mä olen kyllä nähnyt kaikki nuo. Minä halusin esiin sen (oletettavasti) venäjänkielisen uutisen, jossa on tuo lista. En löydä vesti.ru:sta. Englanniksi uutiset tulevat tuolla aina jäljessä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Aivan hirveä uutinen. Demitra, Skrastins. Liv, Marek, Rachunek... Kaikki poissa.

Nyt on paha olla.
 
Menetti paljon ystäviä tänään

En tiedä, oliko koneessa suomalaisia, mutta paljon ystäviä menehtyi tänään lento-onnettomuudessa. Toivon heille asiaankuuluvaa kunnioitusta. Levätköön rauhassa.

- Ilari -
 

Jaded

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Puhvelit ja KPL
Harmillisia tosi asioita rajan takaa, missä näitä valitettavasti sattuu liian usein. Kyseisen koneen lentolupa olisi loppunu lokakuussa ja teknistä vikaa epäillää, yllättävää.
Mutta levätkää rauhassa, vaikkakin liian aikaisin. Kyllä tää hiljaseksi vetäsi.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
No nyt vaadittiin yhden joukkueellisen kuolema. E.Seppäsen twitteroinnin mukaan ainakin osa suomalaisista pelaajista ei enää suostu lentämään ennen kuin tämä asia on tutkittu juuriaan myöten.

Tjah. Matkustaminen Miskistä tai Riigasta vaikkapa Habarovskiin on kohtuullisen hankalaa jos lentäminen suljetaan pois vaihtoehdoista. Ja itseasiassa lähinnä Minskin ja Riigan Dinamoiden ja SKA Pietarin väliset pelit on niitä harvoja, jotka voitaisiin pelata Moskovan alueen viisikon keskinäisten matsien lisäksi.

Lentopelkoisilla ei taida olla juuri jalansijaa sen paremmin NHL kuin KHL liigassakaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös