Liverpool FC 2012-2013 – Legendaarisesta huippujoukkueesta keskikastin sarjajyräksi

  • 134 527
  • 644
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Daniel Agger wants to stay at Liverpool despite Manchester City bid | Football | The Guardian
Yleensä luotettava Guardian kertoo, että ManCity on jo tarjonnut Aggerista £20m ja Liverpool ei myy pelaajaa tuohon hintaan, mutta "joku £27m" saattaisi riittää Aggerin kauppaamiseen.
£20m-£27m Aggerista jos tulee kauppahintana, niin mä kyllä ottaisin rahat ja juoksisin kirkuen kauas. Mies on nyt käytännössä parhaassa markkina-arvossaan, ja Citylla ilmeisesti kova tarve. Lisäksi miehen lasisuus on valitettavan monta kertaa jo Liverpoolissa nähty. Kyllähän siinä yksi liigan ehdottomasti parhaista toppareista menisi kilpailijalle, ja Rodgersin pelityylin oletettavasti erittäin tärkeä palanen pallollisena topparina, mutta tuolla summalla löytyy vaikka kaksi kohtuullisen hyvää pelaajaa tilalle korkoa kasvamaan, ja Coateshan meillä jo on. Toivoisin vaan todella, että Carran peliaika ei lisäänny radikaalisti jos Agger menetetään.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Minä taas en myisi Aggeria tuohon hintaan. Korvaajaa tuskin on katsottuna/saatavilla ja Coatesin ollessa vielä raakile, joutuisimme katsomaan kuinka Rodgersin lyhytsyöttö- ja pallonhallintapeli lentävät JC:n oikeasta vajaasti suoristuvasta nilkasta/jalkapöydästä kukkupallona keskikentän yli kohti Borinia ja Suarezia.

Vasta pitkälle yli kolmenkympin tarjouksilla voisi myyntiä harkita, joskin korvaajan löytäminen ei olisi sen helpompaa.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Täytyy tarkentaa itsekin vielä sen verran että Aggerin korvaajaehdokkaan täytyisi olla sitten oikeasti suht laadukkaaksi pelaajaksi todettu, kuten joissain huhuissa pyörinyt Diego Godin voisi olla. Ei kiitos Ashelywilliamseille tässä tapauksessa. Liverpool on periaatteessa tässä siirtomyllyssä erittäin hyvässä asemassa, koska mikään pakko ei Aggerin myyntiin ole. Mies ei itse halua sanojensa mukaan siirtyä mihinkään, joten näillä verukkeilla olisi hyvä nyhtää tottakai sheikiltä mahdollisimman paljon puntia kasaan, ja samalla tottakai etukäteen neuvotella korvaajan sopimus valmiiksi. Miinukset tottakai sitten olisivat nuo pelilliset seikat ja se, että on helvetin vaikea sulattaa näitä saman sarjan kilpailijoille myyntejä.

EDIT: Unohdin vielä mainita että pelillisissä syissä painaa vielä erittäin paljon se, että sarjahan alkaa lauantaina, ja se vain suurentaa tuota riskiä.
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos Rodgers aikoo saada haluamansa pelaajat, niin jostain on revittävä lisää rahaa. Carroll ei suostunut siirtymään West Hamiin, eikä näillä näkymin ei muita seuroja ole kolkuttelemassa ovelle Liverpoolin vaatimalla hinnalla. Newcastle ottaisi, mutta halvalla. Tämän vuoksi uskon Aggerin olevan kaupan (myös moneyball-ajattelu tukee tätä).

City ei tule tod.näk. menemään paljon yli 20 miljoonan punnan. Siellä saatetaan ajatella, että Poolin on myytävä, joten tuo 27 miljoonan hintapyyntö olisi vaan bluffia.
 
Kovasti huhuillaan Nuri Sahinia vuoden lainasopimuksella tulevaksi kaudeksi poolin keskikentälle.
Toteutuessaan alkaa keskikenttä olemaan todella hyvällä tasolla, ihan top 4.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Charlie Adam on nyt Daily Mirrorin mukaan myynnissä viidellä miljoonalla punnalla. Aika alehintaan miehestä ollaan luopumassa.

Hauska fakta on, että Adam oli Poolin paras maalienalustaja 11 maaliin johtaneella syötöllään viime kaudella. Siihen päälle iski kaksi häkkiä. Liverpool teki 47 häkkiä, joista 34 olisi syntynyt ilman Adamia. Tuo 34 on aivan järkyttävän pieni määrä.

En ole nähnyt miehen otteita liikaa Liverpoolissa, joten on joskus esiintynyt ilmeisen paskasti, mutta eikö tuo nyt ole vähän isomman fyrkkakasan arvoinen? Luulisi sitäpaitsi että luovuudellaan (päälle 10 maalia ja 20 maalisyöttöä kahteen kauteen) olisi Rodgersin pelitapaan hitsautunut, mutta taitaa puutteellinen liike olla se suurin obstaakkeli tässä.

Joku Everton tai Sunderland (huhuttuja) tekevät tässä ehkä vuoden hankinnan jos hinta/tilasto/tulos-laatusuhde otetaan huomioon.

Halusin vain tuota Adam-venkoiluun uuden näkökulman, mitä mieltä Liverpoolin miehet ovat tästä?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Halusin vain tuota Adam-venkoiluun uuden näkökulman, mitä mieltä Liverpoolin miehet ovat tästä?

En jää Adamia itkemään, jos saadaan edes £5m kauppahinta. Haetaan pelitapaa, johon Adam ei sovi. Vaikka onnistuisi muualla hyvin, niin onnistukoon. Jos Adam jää, niin rooli lienee niin pieni, että ei hyötyä kokonaisuudelle.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En jää Adamia itkemään, jos saadaan edes £5m kauppahinta. Haetaan pelitapaa, johon Adam ei sovi. Vaikka onnistuisi muualla hyvin, niin onnistukoon. Jos Adam jää, niin rooli lienee niin pieni, että ei hyötyä kokonaisuudelle.

Kohteliaasti heitän vielä yhden disclaimer-kortin pöytään.

Ian Hollowayn Blackpool pelasi Valioliiga-kaudellaan yllättävän paljon Rodgersin tyyliä lähentelevää hyökkäävää futista, jossa syöttösuunnat (kolmioiden muodostaminen), maalivahdin ja topparienkin pelinrakentelu sekä keskikentän lyhytsyötöt yhdistettynä kollektiiviseen prässiin loivat kokonaisuuden, jossa kieltämättä olisi kuvitellut että Adamin kaltainen hidas pelaaja olisi ollut ulapalla. Ainakin tuolloin todisti nämä väitteet vääriksi, ja pelasi fantastisen kauden. En toki väitä että peli täysin samanlaista olisi ollut, ja Adamkin joukkueensa talismaanina varmaan koki että sai enemmän käyttää omia vahvuuksiaan kuin Liverpoolissa, jossa noita ns. suuria pelaajia on paljon enemmän ympärillä.

Toki juuri nyt Lucas, Allen, Gerrard ja kumppanit tuovat sen verran esteitä minuuteille Liverpoolissa että miehen itsensäkin kannalta lähtö on ainoa oikea vaihtoehto.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jos on oikeasti hyvä pelaaja, niin todistakoon sen sitten meille Liverpool-kannattajille jossain muualla. Hei-hei, Charlie Adam, jos lähdet.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Adamit näytöt ovat toistaiseksi Rodgersin alaisuudessa tasoa heikot, paria yksittäistä välähdystä lukuunottamatta. Luultavasti Adam lähteekin vielä tuolla n. 5 miljoonan summalla johonkin. Tämä on varmasti miehen itsensäkin kannalta se paras ratkaisu, koska vastuuta on tulossa oletettavasti vähän. Tähän viittaisi myös se, että Rodgersin mukaan tämän tai huomisen aikana ollaan saamassa 1-2 uutta pelaajaa kokoonpanoon. Suurimmat ehdokkaat ovat Dempsey ja Sahin.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
En jää Adamia itkemään, jos saadaan edes £5m kauppahinta. Haetaan pelitapaa, johon Adam ei sovi. Vaikka onnistuisi muualla hyvin, niin onnistukoon. Jos Adam jää, niin rooli lienee niin pieni, että ei hyötyä kokonaisuudelle.

Mä oon samaa mieltä tästä. Adam on ihan ok pelaaja, mutta mun mielestä ei ihan täysin istu Rodgersin systeemiin. Tai oikeastaan juuri tuo vähäiseksi jäävä peliaika tekee sen, että on parempi luopua kaverista. Jos sieltä tulee yhtään jamppaa tohon keskikentälle, niin joistakin on päästettävä irti. Adam oli mun papereissa kärkipäässä heti kauden jälkeen, sillä vaikka alusti muutaman häkin, ja ihan hienojakin maaleja, oli silti kokonaisuudessaan pieni pettymys.
 

Nagyanya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liverpool, Detroit Red Wings
Oussama Assaidi sisään Heerenvenistä, seurat ovat jo päässeet sopuun eli medicali läpi viel niin on poolin miehiä. Laidalle kaivattaisiin voimaa, toivottavasti tästä sitä löytyisi. Itselle ei kamalan tarkkaa kuvaa ko. pelaajasta ole. Kertokaahan joku.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Ihan puskista tuli kyllä tämä Assaidi. Todellakin jos joku tietää enemmän miehen pelistä kuin mitä Internetin ihmeellinen maailma näyttää niin kertokoon. Nopealta ja suht tekniseltähän tuo muutaman videon perusteella ainakin näyttää mutta ei noista vastustajista taas sitten voi sanoa että minkä tason miehiä ovat, joten kuvaa ei kyllä saa. Toivotaan että vuoden hankinta eikä mikään Nabil ElZhar vol 2.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Reds agree deal for winger - Liverpool FC
Saatiin tosiaan Marokon maajoukkueen ja Heerenveenin Oussama Assaidi Ajaxin nenän edestä ostettua. Kauppahinnasta ei liene tietoa vai onko. Assaidi on laitahyökkääjä ja hankinta tarkoittanee, että kovin paljon ei lasketa Joe Colen varaan, vaikka Cole jäisi kaudeksi 12/13 Liverpooliin.

Nyt yritetään lehtien arvausten mukaan hankkia vielä Nuri Sahin ja/tai Tello Liverpooliin vuokralle, mutta saa nähdä onnistutaanko ja onko hankintojen yrittäminen edes totta vai ei, kuka tietää.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saatiin tosiaan Marokon maajoukkueen ja Heerenveenin Oussama Assaidi Ajaxin nenän edestä ostettua. Kauppahinnasta ei liene tietoa vai onko.

Huhua oli kolmesta miljoonasta punnasta. Totuutta ei nyt tietenkään tiedä.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Day 1 WBA-LFC

Kohta se sitten alkaa vihdoin sarjakin The Hawthornsilla. Pieni kuume tässä on jo noussut odotellessa vaikka pre-season oli kaksijakoinen ja huippuhankinnat muiden seurojen käsialaa (Täytyy sitten joskus erikseen summailla siirtoikkunaa, kunhan se on sulkeutunut). Luultavasti jotenkin näin Liverpool avaa tänään.

------------Borini-------------
Suarez----------------Downing
---------Gerrard---------------
------------------Allen--------
------------Lucas-------------
Enrique--Agger--Skrtel--Johnson
-------------Pepe--------------

Tuolla yläkerran nelikon liikkuvuudella aiheutetaan varmasti vaikeuksia WBA:n puolustukselle. Silti arvausten varassa on edelleen se, että löytyykö rosterista se pelien tappaja joka Liverpoolilta on puuttunut. Puolustuspään osalta tällä hetkellä kysymysmerkkinä tuossa on Enriquen pelikunto, joten voi olla että laitapakkeina löytyy sitten Kelly ja Johnson, mutta muuten luultavasti mennään noin. Keskikentällä on mielenkiintoista nähdä kumpi laskee enemmän toppareiden väliin hakemaan palloa Lucas vai Allen, vaiko molemmat. Ja vielä se, että miten aktiivisesti tällä kuviolla saadaan laitapakeille nousumahdollisuuksia.

WBA on varmasti sopivan tiukka vastus avaukseen, ja entistä kiinnostavampi kun Steve Clarke otti siellä ohjat käsiinsä. Lisäksi kokoonpanosta löytyy varmasti vaarallisia kavereita kuten Odemwingie ja Lukaku, jotka pistävät palloa pussiin paikan tullen. Silti täytyy lähteä optimistisesti hakemaan 0-1 vierasvoittoa tästä.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
3-0 persraiskaus oli sitten lopputuloksena. Hiljaiseksi vetää, vaikka onhan WBA yksi mestarikandeista varmasti tällä kaudella. Clarke vei Rodgersia 6-0 tänään. Oli pistänyt bussin 9 miehellä vaikeuttamaan Liverpoolin pelinrakennusta, ja samaan aikaan Rodgers teki yhden pahan virheen.

Se virhe oli saunakaveri Allenin ottaminen keskustaan ratkaisevalle paikalle näin nopeasti(en syytä todellakaan Allenia tästä, vaan Rodgersia). Tämä sekoitti Lucasin (heikko matsi mieheltä) ja koko puolustuslinjan pelaamisen. Tuota ei varmasti ole ehditty harjoittelemaan riittävästi. Tähän kun vielä lisätään Gerrardin uran yksi huonoimmista esityksistä niin tulos on tämä. Noiden em. seikkojen takia mm. Downingia ja Borinia ei saatu kentällä esiin ollenkaan, ja Suarez vastasi yksinään yrityksistä, vaan minkäs teet kun Uruguaylainen ei ole sniper (paikkoja miehellä oli kyllä ratkaista peli kotiin jo ensimmäisellä jaksolla). Kaikkiaan tuo edellä mainittu kokonaisuus tuotti myös aivan järkyttävän määrän harhasyöttöjä.

Tästä eteenpäin on seuraavat viikot vieläkin haastavampia kun kohdataan sarjan ehdoton kärki, ja vieläpä ilman Aggeria, joka luultavasti poistuu vielä kokonaan tässä siirtoikkunassa. Lisäksi vaikka rahaa ei ole, pitäisi hankkia se yksi matsin tappaja tuonne hyökkäyspäähän. Tämä seikka voi johtaa siihenkin, että myös Carroll lähtee vielä lihoiksi.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
3-0 ja toisen jakson romahdus laittaa hieman mietteliääksi. Pakko kuitenkin uskoa Rodgersiin ja pelitapaan, joten en lähde analysoimaan päivän katastrofi-ottelua WBA:n vieraana yhtään enempää kuin tämän verran. 26.8 jatkuu pelit Anfieldillä, kun saadaan ManCity vastaan ja viikolla pelataan Euroopan liigaa Heartsia vastaan. Surkea Liverpool tänään, mutta pitkä kausi ja ensimmäinen valioliigapeli takana, ei vielä syytä muuhun kuin isoon huokaisuun päivän peliesityksestä.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Nyt hyssyttelystä asiaan perkele. 3-0 oli nolo tulos. Ainoa positiiviset asiat tässä ovat ne, että ei voinut mennä huonommaksi ja siirtoikkunan on auki jolla voi nämä epäkohdat korjata.

Nyt riittää nämä KK:n alueen hankinnat, loppujen lopuksi se on se vähiten rikki oleva osa-alue. Ehdottomasti tarvitaan luotettava toppari. Se on Pakko Hankinta. Mieti nyt, seuraavat kolme ottelua* kaksikolla Skrrrrtel-Carra, ei todellakaan näin.

Keskikenttä ja hyökkäyspää tulee toimimaan, niinkuin ensimmäiset 30mins osoittivat (vaikkei tehoja tullut). Samoin laitapakit ovat jees... mutta se topparipuoli. Huoh.

*EDIT: Tämäkin on vissiin vaihtoehtona: "Agger will only be suspended for 1 game because the foul was professional and non-violent."
 
Viimeksi muokattu:

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Kuten LaTe_Show yllä totesi, ei ensimmäisen puoliajan peliesitys (viimeistelyä lukuunottamatta) ollut mielestäni mitenkään erityisen huono.
Geran "once in a lifetime"-maalin jälkeenkin olin luottavainen, siksi toisen puoliajan perseraiskaus onkin vaikea ymmärtää. Lopputulos toki on helvetin nolo.

Enriquen tervehtyessä tullee lisää hyökkäystehoja, koska nykyään laitapakitkin saavat osallistua hyökkäyksiin. Kellysta ei ollut tänään hyötyä siihen suuntaan.
Uusi toppari olisi tosiaan tarpeeseen. Olisikohan Sakho irrotettavissa PSG:sta?
Muuten siirtohommista:
Vankan Football Manager-kokemuksen perusteella myisin Adamin (liian hidas) ja Spearingin (pelkkä niittokone, ei osaa pelata nykyaikaista syöttöpeliä).
Saaduilla rahoilla sitten hankitaan se toppari ja jos paalua riittää myös G. Ramirez (mikäli Soton ei nosta tarjoustaan).
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Vankan Football Manager-kokemuksen perusteella myisin Adamin (liian hidas) ja Spearingin (pelkkä niittokone, ei osaa pelata nykyaikaista syöttöpeliä).

Adam, Spearing ja Cole ULOS, ja näillä rahoilla joku luotettava toppari Aggerin kaveriksi.

Carrolkin joutaa pois, jos ei kerta sovi managerin suunnitelmiin, mutta itse ainakin olisin vielä halukas kokeilemaan Iso Andya ihan avauksessakin. Vaihtomiehenä aivan liian arvokas pelaaja ja tilalle sitten joku toinen kärkeen jos ei muuta.

Ai niin, BR:n mielestä puolustus oli ihan jees, suorastaan erinomaista:

- Joe Allen oli vertaansa vailla keskikentän keskustassa. Martin Skrtel ja Daniel Agger olivat puolustuksen keskustassa erinomaisia.

Liverpool-manageri suitsuttaa omiaan - | Yle Urheilu | yle.fi
 

JonKorn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,NUFC, Alan Shearer, John Rambo
Carrol tuli kyllä mielestäni kentälle aivan liian myöhään. 1-0 tilanteessa olisi miehellä ollut paljon enemmän käyttöä kuin 2-0 ja av. Ekan rankkarik jälkeen sanoin kaverille että eikun Carrol kärkeen targetiksi ja pitkällä päätyyn

Tosin pitkää päätyy ei taida olla Rodgerssin ajatusmaailmaa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös