Liigan tyhjennysmyynnit, kevät 2015

  • 81 847
  • 324

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Vähän epäilen lähdettäsi tai lukutaitoasi, koska myös ainakin Ässät, TPS, Tappara, HPK ja SaiPa teki voitollisen tuloksen.

Aivan käsittämätöntä soopaa vääntää nyt tämä yksi hermanni. Juhani Tamminenkin jää kyllä kakkoseksi tämän saarnamiehen rinnalla.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Liigas on kultapossukerhon puuhastelun myota tehnyt turskaa vuodesta 2003 50 milj. euroa ja viime vuonna pelkastaan Karpat teki positiivisen tuloksen. Talla kaudella madonluvut sen kun synkistyvat ja sita ei millaan tyhjennysmyynnilla paikata. Jarjestelma kun antaa tallaiseen mahdollisuuden, niin toki se on ymmarrettavaa, etta ko.seurat sen hyvakseen kayttavat. Kaikki talouteen liittyvat lahteet on peraisin Kaquppalehden verkko sivuilta, josta ne voi tarkistaa halutessaan. SHL seurojen taloudellinen tilanne kestaa vertailun meidan liigaan kirkkaasti heidan edukseen.
Niin ja siitä kun ottaa ne "ongelma" seurat pois niin tilanne onkin ihan toinen, yksinkertaisesti Lukon ja Jokereiden tuloksella ei ole koko konsernin kannalta väliä kun sen viivan alle jää plussaa.
Kyllä kummasti esim. KalPa viime kaudella paikkaili tyhjennysmyynnillä tappiota odotetusta yli 500k€ tappiosta reiluun 200k€ kun myi pelaajia, tämä on seurajohdolta sitä oikeaa toimintaa.

Niin mitä nyt Ruotsissa on useampaa seuraa tuettu niin kuntien kuin kaupunkien toimesta, että pysyvät pystyssä kun sarjasta tippuminen tarkoittaisi konkurssia.
Tästäkin sinulle laitettu useampi esimerkki mutta silti suollat sitä itseään jatkuvasti.

Pointtini on se, etta Ruotsissa tilanne on kokonaisuutena paljon parempi kuin meilla ja Allsvenkan on tasoltaan aivan eri luokkaa kun mestis. Taydellista systeemia ei tietenkaan missaan ole, mutta Ruotsin malli vaan toimii paremmin kuin meilla joka suhteessa. Sori tuosta Malmon budjetti kirjoituksesta, siina tuli tarkkaivaisuus virhe.

Se joka viela viitsii puolustella tyhjennysmyynteja, ei ymmarra lajin peruselemnttia, urheilullisuutta!
Millä perusteella Ruotsissa tilanne on kokonaisuudessaan parempi?
Toki joo julkista rahaa seuroihin pumpataan enemmän kun halutaan välttää konkurssit mutta muuten ei todellakaan.
Kummasti vaan Ruotsissa halutaan tulla kokoajan lähemmäksi Suomen järjestelmää niin jotain vikaa he tuossa nykyisessä näkevät.

Eli sinä haluat sen, että seurat tekevät konkursseja peräperään kun taloudesta ei pidetä huolta tippaakaan ja sitten kulut tulevat kokonaisuudessaan veronmaksajien niskaan?
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Liigas on kultapossukerhon puuhastelun myota tehnyt turskaa vuodesta 2003 50 milj. euroa ja viime vuonna pelkastaan Karpat teki positiivisen tuloksen.

Korostan tässä välissä että olen itsekin avoimen liigan kannattaja, mielestäni urheiluliiketoiminnassa ei pitäisi hölmöileville organisaatioille(kuten jo aiemmin tuolla kirjoitinkin) tuollaista pelastusverkkoa minkä turvin töhöilyä saa jatkaa loputtomiin ilman suurempia muutoksia jos niin haluaa. Mutta se myös on pakko sanoa että voisit lopettaa tämän agendamme ajamisen valehtelulla/faktoilla jotka eivät ole totta. Tässä linkki erään palstaveljen(Cale) tekemään talukkoon jossa on koottu liigaseurojen taloudellisia tuloksia Kauppalehdestä: http://keskustelu.jatkoaika.com/attachments/taloudellisettulokset-png.4407/
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Joku roti nyt näihin juttuihin, joita suoltaa tuttuakin tutumpi propagandisti. Esimerkiksi nostetusta Malmöstä ja seuran surkeasta lähimenneisyydesstä olen kirjoittanut lukuisia kertoja palstalle ja hyvinkin tarkasti. Pitääkö samat jutut kirjoittaa taas uudelleen??
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Onhan nämä liigan tyhjennysmyynnit selkeä perseennäyttö urheilullisuudelle, jota liigassa ei ole ollut jäljellä enää aikoihin sairaiden päätösten vuoksi. Mieleeni tulee lähinnä yksi suomalainen legendaarinen mäkihyppääjä ja Norjan tv:n haastattelu.

Urheilullisuus on tapettu, kuollut ja kuopattu. Ennemmin tai myöhemmin tämä tulee vaikuttamaan todella radikaalisti liigan ulkopuolisiin joukkueisiin.

Sport nostettiin liigaan sen jäätyä kaksi kautta peräkkäin Mestiksen välierien ulkopuolelle. KooKoo voitti Mestiksen ja nostettiin liigaan. Tässä edes osa urheilullisista kriteereistä täyttyi. Ensi kaudella ei KooKoolla eikä myöskään Sportilla ole mitään hätää, vaan ne voivat ihan huoletta myydä vaikka kaikki pelaajansa pois, jos paikka playoffeihin on karannut. TPS voi myydä kaikki pelaajat jo marraskuussa, jos tämän kauden meno jostain syystä jatkuu Turussa.

Jonain vuonna nämä tyhjennysmyynnit osuisivat jonkun liigajoukkueen omaan nilkkaan, jos sarja olisi auki. Siihen voisi mennä viisi vuotta ja jopa kauemmin, mutta jonain vuonna liigasta putoaisi joku joukkue, jos urheilullinen mahdollisuus siihen olisi.

Nyt, kun sarja ei ole auki, niin on tavallaan ymmärrettävää, että joukkueet myyvät taloudellisista syistä kalleimmat pelaajat pois ja vetelevät loppukauden alasarjoista hankituilla pelaajilla ja junioreilla. Toisaalta tämä on täysin hanurista ja ymmärrän täysin mm. TPS:n kannattajia, jotka heittivät kausikorttinsa jäälle. TPS:n valmentajan mediankäsittelytaito on lähellä koko maan huonointa tasoa ja luultavasti ymmärrys kannattajien todellisista syistä likimain nolla.

Mielestäni vaikka Kyröskosken Pärske saisi nousta liigaan, jos se sinne ansaitsee paikkansa pelaamalla.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jos sarjan viimeinen voi pistää lihoiksi kaiken kelpaavan ilman suurempaa urheilullista riskiä, niin vika on järjestelmässä jengin sijaan. Vaikea tuosta on syyttää TPS:ää, he toimivat olemassaolevien raamien ja sääntöjen puitteissa ja pyrkivät minimoimaan pitkän aikavälin vahingot. Turha tuossa on enää roikottaa mukana pelaajia, joista aiheutuvat kulut eivät tuo sen arvoista vastinetta.

Onhan tuo varmasti fanien kannalta ikävä tilanne. Käytännön tasolla joukkue on ilmoittanut, että tämän kausi on nyt tässä ja viimeiset 14 matsia (lähes neljännes) ovat enemmän tai vähemmän treeniä, tulevan kauden asemien varmistelua ja selviytymistä. Vaikka mun sisäinen realisti ymmärtää seurajohtoa, niin sisäinen urheiluromantikko ei liikaa tilanteesta nauti.

Oma harras toiveeni on, että tällä kaudella TPS vielä esiintyy kaukalossa miehekkäästi, junnuista saadaan muutakin iloa kuin vain korkoja tulevaisuutta ajatellen ja joku kokeneempikin kaveri saa uutta nostetta isomman roolin kautta. Pitkällä tähtäimellä puolestaan toivon, että tämä yksi järjestelmän valuvika saadaan korjattua. Jotenkin tuntuu kestämättömältä systeemi, jossa ~45 matsin jälkeen parista kentällisestä voidaan luopua ja tappioilla ei varsinaisesti ole merkitystä.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
.....Koko paska......

Jätkä on pihalla kuin lumiukko.
Sun elinvoimaisessa liigassa teki viime kaudella tappiota vissiin 8 tai 9 joukkuetta, että se siitä elinvoimaisuudesta. Liigass kuitenkin voittoa tahkosi 5-6 joukkuetta sen yhden sijasta mitä sä tiesit kertoa.
Muutenkin tuntuu, että pidät hurrien sarjaa jonain ylivoimaisena sarjana verrattuna liigaan mitä se ei todellakaan ole millään mittarilla mitattuna.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Vieläkö noita pelaajia saa hankkia? Luulin että dedis olisi 31.1. mutta ilmeisesti näin ei ole.
 

Valmetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Bruins
Jos sarjan viimeinen voi pistää lihoiksi kaiken kelpaavan ilman suurempaa urheilullista riskiä, niin vika on järjestelmässä jengin sijaan. Vaikea tuosta on syyttää TPS:ää, he toimivat olemassaolevien raamien ja sääntöjen puitteissa ja pyrkivät minimoimaan pitkän aikavälin vahingot.

Joo, on vika sitten kenen tahansa, ei saatana, ei tämä oikeasti näin saa jatkua. Viimeinenkin uskottavuus menee koko sarjasta. Ihme homma, että ylipäätään kukaan hankkii Tepsin kausikortit, täytyy olla pahasti jotain vialla...

Aina sama vitun puuhastelijoiden klubi tekee samat ulostusliikkeet, kun taaskaan ei muukalaislegioona pelannut yhteen. Liigalta pitää tulla tähän joku ulostulo, jatkossa vastaavasta varoitus ja saman jatkuessa kaudesta toiseen rangaistus. Koko haisevan sisäsiittoisen Tepsin voisi tipauttaa pariksi kaudeksi Mestikseen vai kelpaisiko se venäläisille?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Onhan tuo varmasti fanien kannalta ikävä tilanne. Käytännön tasolla joukkue on ilmoittanut, että tämän kausi on nyt tässä ja viimeiset 14 matsia (lähes neljännes) ovat enemmän tai vähemmän treeniä, tulevan kauden asemien varmistelua ja selviytymistä. Vaikka mun sisäinen realisti ymmärtää seurajohtoa, niin sisäinen urheiluromantikko ei liikaa tilanteesta nauti...

Olisiko tilanne fanien kannalta vähemmän ikävä, mikäli Laschit ja kumppanit pelaisivat yhä joukkueessa? Eli vedettäisiin samalla rosterilla, jonka saavutuksiin kuuluu mm. yksi voitto 20:stä viimeisestä matsista tjsp. Ja mahiksia poffeihin ei joka tapauksessa olisi.

Toisin sanoen, lienee selvää, ettei fanien tilanne helpotu tai vaikeudu näistä myynneistä pätkääkään, ainakin itse olisin tässä vaiheessa suorastaan vaatimassa, että turhakkeista päästään eroon ja rakennetaan tulevaisuutta antamalla omille junnuille peliaikaa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Aina sama vitun puuhastelijoiden klubi tekee samat ulostusliikkeet, kun taaskaan ei muukalaislegioona pelannut yhteen. Liigalta pitää tulla tähän joku ulostulo, jatkossa vastaavasta varoitus ja saman jatkuessa kaudesta toiseen rangaistus. Koko haisevan sisäsiittoisen Tepsin voisi tipauttaa pariksi kaudeksi Mestikseen vai kelpaisiko se venäläisille?

No Rannistohan kehui vuosi sitten kuinka tyhjennysmyynnit ovat hyvä asia, koska talous. Eli tässähän Tepsi toimii juuri niin kuin Liigan osakkaiden valitseman hallituksen valitsema toimitusjohtaja on pitänyt järkevänä toimintamallina. Eli ei syyllistetä nyt Tepsiä, vaan koko Liigaa.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Olisiko tilanne fanien kannalta vähemmän ikävä, mikäli Laschit ja kumppanit pelaisivat yhä joukkueessa?

Sikäli varmasti, että yhtä Laschin kaltaista viihdyttävää pelaajaa menee mielellään katsomaan hallille, vaikkei voittoja tulisikaan. Muistan sen kauden, kun Juhamatti Aaltonen breikkasi Pelicansissa. Kyllä siellä hallilla viihtyi, vaikka peli ei oikein toiminutkaan, kun Juhi veivasi kiekolla miten tahtoi.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Tulevaisuuden kannalta TPS:n tyhjennysmyynti on varmasti järkevää mutta kyllä tällainen touhu itseäni oksettaa aivan jumalattomasti. Urheilullisuudesta ei tietoakaa, kun voidaan lyödä hanskat tiskiin vaikka kautta jäljellä paljon. Äijät lihoiksi, kun pelkoa putoamisesta ei ole. Hyi helvetti!

Edit: mainitaan vielä, että Liigahan tämän mahdolliseksi tekee ja varmasti näin toimisi muutkin joukkueet TPS:n asemassa.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Sikäli varmasti, että yhtä Laschin kaltaista viihdyttävää pelaajaa menee mielellään katsomaan hallille, vaikkei voittoja tulisikaan. Muistan sen kauden, kun Juhamatti Aaltonen breikkasi Pelicansissa. Kyllä siellä hallilla viihtyi, vaikka peli ei oikein toiminutkaan, kun Juhi veivasi kiekolla miten tahtoi.

Täytyy kyllä todeta omana mielipiteenäni, että tuo ei mielestäni pidä paikkaansa ja tätä tukee mm. palstan turkulaisosion kirjoitukset, jo ennen pelaajien myyntiä. Eihän tuolla kukaan puhu siitä, että hallilla on mukava käydä katsomassa top10 pistepörssiläistä ja se riittää. Lasch taidetaan mainita lähinnä siitä, että on väsynyt ja ylipeluutettu, moni muu nyt lähtenyt pelaaja on vielä negatiivisemmassa valossa.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Kylma fakta on se, etta kuusi liiga seuraa ei olisi pystyssa ilman ulkopuolista pelastajaa.

Blues olisi mennyt nurin ilman J.Salonojaa, Ilves ilman Vincet Manngardia, Jyp ilman Jukka Seppasta ja Kalpa ilman Sami Kapasen ja K.Timosen rahoja. Lukon taru olisi loppunut ilman Raumalaisen kiekkoloilun tuki ry n ylla pitamaa ja omistamaa Contineo OY ta. Pelicans pelastui velkasanerauksessa.

14 sta kahdeksan teki viime vuonna tappiollisen tuloksen ja tilinpaatoksen. TPS pelastui juuri tyhjennysmyynnilla, Dan Sexton, Brian Wilsie ja Francis Pare pantiin lihoiksi paremmille pelikentille.

SM liiga on paaosin tappiotehdas ja tyhjennysmyynnit tuskin nostavat liigan imagoa sidosryhmien silmissa. Jatkaa tietysti voi samalla tyylilla, mutta takuuvarmasti tulee koysi vetavan kateen.

Ps. Liigan tasosta kertoo verrattuna Ruotsiin CHL kaiken olennaisen, neljan parhaan joukossa kolme SHL seuraa ja finaalissa kohtaavat Forlunda ja Luulaja.
 
Viimeksi muokattu:

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aina sama vitun puuhastelijoiden klubi tekee samat ulostusliikkeet...

Kuten jo eilen totesin, pidän TPS:n suorittamaa pajatson tyhjennystä surullisena asiana, mutta väitän, että mikä tahansa liigajoukkue tekisi TPS:n tilanteessa ihan samanlaisia peliliikkeitä ja yrittäisi näin minimoida tappiot. En ollenkaan kiistä Tepsin sisäsiittoista saunakerhopuuhastelua, mutta tyhjennysmyynnistä ei niinkään tule syyttää sitä suorittavaa joukkuetta, vaan Liigaa joka tämän mahdollistaa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Liigalta pitää tulla tähän joku ulostulo, jatkossa vastaavasta varoitus ja saman jatkuessa kaudesta toiseen rangaistus.

Mitä Liiga voi tässä oikein tehdä? Rangaista sellaisesta, mikä on tavallaan ollut maan tapa ja jota säännöt eivät kiellä? Ja jos asiaa mietitään vielä tarkemmin, niin mihin vedetään raja? Saako pelaajan myydä jos tarjolla on järjetön määrä rahaa? Saako flopista luopua tai pelaajan kanssa yhteisymmärryksessä purkaa sopparin? Monta kertaa tuollaisia keinoja saa käyttää kauden aikana ja täytyykö esimerkiksi Liigan suunnalta hakea lupa?

Jos seura kokee pelaajasta/pelaajista luopumisen sen arvoiseksi ja voimassaolevia sopimuksia ei rikota, ei Liigalla pitäisi olla mitään sanottavaa asiaan. Tuo on seuran oma asia ja niin kauan kun seurat loppupeleissä ovat itse vastuussa omista tekemisistään, ei mielestäni Liigalla pitäisi olla velvollisuutta edes suuremmin kommentoida asiaa. Puhumattakaan siitä, että jostain kaivaisi rangaistuksen.

Sen sijaan Liigalla pitäisi olla tarpeeksi "aseita" pitämään huoli siitä, että seuroilla ei olisi syytä heittää pyyhettä kehään kun kautta on jäljellä vielä hyvän matkaa. Karsinnat jeesaisivat kummasti, mutta nykysuuntaus valitettavasti vetää yhä enemmän ja enemmän toiseen suuntaan. Nykyisellään esimerkiksi TPS ei enää voi pleijareihin nousta ja kun käytännössä loppukauden pisteillä ei enää seuralle ole merkitystä, vika on juurikin järjestelmässä. Nyt puhutaan kuitenkin liiketoiminnasta ja ilman taloudellisten realiteettien muistamista koko touhu loppuu hyvin nopeasti. Jos seura pystyy välttämään jopa satojentuhansien tappiot parilla pelaajakaupalla urheilullisen tilanteen ollessa toivoton, on tuo mielestäni tervein ratkaisu.

Olisiko tilanne fanien kannalta vähemmän ikävä, mikäli Laschit ja kumppanit pelaisivat yhä joukkueessa?

On aivan totta, että TPS ei menestynyt laschien ja kumppanien kanssa odotetusti. Samoin tuossa paatissa ongelmat ovat jossain aivan muualla kuin yksittäisissä pelaajissa, eikä mielestäni ole viitteitä siitä, että yksittäisen pelaajan tulo tai meno olisi isossa kuvassa merkittävä liike. Itseäni vain häiritsee se, että pyyhe on heitetty kehään ja vedetään enemmän tai vähemmän vain "tulevaisuus mielessä". Jos omalta jengiltä tulisi tuollaista messagea, niin todennäköisesti itse tulisin katsomoon myös "sitten tulevaisuudessa".
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Jos omalta jengiltä tulisi tuollaista messagea, niin todennäköisesti itse tulisin katsomoon myös "sitten tulevaisuudessa".

Hyvin pitkälti näin tämä menee joka kerta, riippumatta pelaajien laadusta, mahdollisesta karsintauhasta jne. Karsintojen ollessa olemassa muutama vuosi sitten, niin ei tällä mitään positiivista vaikutusta ollut alapään jengien yleisömääriin runkosarjassa. Karsinnoissa joku voi hallille vaivautuakin, mutta jos joukkue pelaa runkosarjassa päin persettä, niin hallilla eivät yhtä monet käy...
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Paljon on puhuttu TPS:n pajatson tyhjennyksestä, mutta halua tuoda yhden näkökulman esille. TPS:n peli on about joulusta asti ollut sellaista että kun vastustaja tekee maalin, niin puolen jengin selkäranka napsahtaa ja tämän jälkeen jäällä käydään lähinnä sirklailemassa siniviivojen välissä. Aivan oksettavan näköistä touhua. Jengiä ei kiinnosta edes yrittää ja valmentaja tuomitsee kannattajat kausikorttien jäälle heittämisestä.

Nyt UTJ on näämmä ottanut linjan, että jokainen jota ei kiinnosta, käyttäytyy huonosti tai muuten vaan perseilee lähtee kuin telkkä pöntöstä. Lopputulos on ainakin ollut että TPS on pelannut junnuilla + parilla muualta hankitulla jämällä mielestäni ylivoimaisesti kauden parasta lätkää (siis TPS:n osalta).

Itse en sitä pysty sietämään että joukkue luovuttaa. Paljon mielummin katselen omia a-junnuja ja mestis jyriä jotka vetää täysiä loppuun asti, kuin kalliita ulkomaan eläviä jotka luovuttavat viimeistään tokassa erässä. Tietty otanta on vielä aika lyhyt, mutta toivon että sama yrittelijäisyys jatkuu.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Aina sama vitun puuhastelijoiden klubi tekee samat ulostusliikkeet, kun taaskaan ei muukalaislegioona pelannut yhteen.
Toinen kerta=aina? Ja kyllä harmittaa ettei palkkasoturit enää liu selkä suorana Turkuhallin jäällä, TPS olikin aivan jaloissa Bluesia vastaan lauantaina. Vitun puusilmä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös