Liigan tiedotustilaisuus sarjajärjestelmästä 12.10.2023

  • 75 697
  • 840

Aukeaako Liiga?

  • Kyllä, kunnolla

    Ääniä: 11 4,1%
  • Kyllä, mutta ei kunnolla

    Ääniä: 187 69,0%
  • Ei

    Ääniä: 73 26,9%

  • Äänestäjiä
    271
  • Poll closed .

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mestis voitaisiin pelata samalla idealla kuin futissarjat. X määrä pelejä ja se kellä on eniten pinnoja lopuksi voittaa
Tämän huono puoli on se, että lainapelaajilla olisi kohtuuton vaikutus tällöin lopputulokseen. Playoffeissa taas lainapelaajia ei samalla tapaa voi enää hyödyntää, kun siirtoraja umpeutuu.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse laittaisin kaikki top10:n alapuolelle jääneet pelaamaan pitkän ja vittumaisen karsintasarjan ja häviäjien häviäjä sitten kohtaa mestiksen mestarin karsintasarjassa liigapaikasta.
Loppuisi oikeasti tyhjennysmyynnit.
 
Ja mikä parasta niin joulun jälkeiset tyhjennysmyynnit loppuu
Niin ehkä ja toivottavasti.

Liigaseura saa järjestelmältä kuitenkin kotiedun, koska näin on aina ollut. Ompa mahtava innovaatio.
Liigaseura tulee saamaan järjestelmältä myös toisen edun; 2:1. Jokainen teistä joka on joskus päivääkään pelannut, puhumattakaan et koutsaisitte, tiedätte mitä se tarkoittaa energiassa, kun 1:2 tulee tää jäähyhomma. Se on skandaali!
 
Viimeksi muokattu:

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Kiekko-Espoo voi tehdä Sportit. Kabinetin kautta liigaan.
Nyt kun Saimaan rannoilla on kohta rahat loppu ja sitä kautta olemassaolo Liigassa, niin minun mielestä K-Espoon ja Jokerit voisi molemmat nostaa pääsarjaan saunottamalla ja sen jälkeen Liiga kiinni niin pitkäksi aikaa, kunnes nyt varovaisia avauksia liiganoususta esittäneet joukkueet ja miksei muutkin ovat saaneet toimintansa sillä tasolle, että asiasta voi käydä vakavahenkisiä keskusteluja. Niin teki K-Espoo, niin teki KooKoo ja niin edespäin. Eli jos Mestiksessä oikeasti halua on muuhunkin kuin ulisemiseen ja omassa paskassa piehtarointiin, niin put a money where your mouth is ja eikun tekemään. Kohta ei tarvitse ainakaan käyttää SaiPaa mallikappaleena possukerhon mädännäisyydestä, vaan joutuu oikeasti alkaa paiskimaan hommia. :)

Ylläoleva voi sisältää pientä ja keskisuurta kärjistystä.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
On tämä eteenpäin. Ehkä paras saatavilla oleva kompromissi.

Toivoisin kuitenkin, että ketään ei nosteta ensi keväänä (sori Kiekko-Espoo). Ja vasta keväällä 25 joku nousee, jos nousee, karsintojen kautta. Silloinkin sarjassa on enemmän joukkueita kuin olisi optimaalista. Mestikseen pitäisi saada enemmän vahvoja seuroja, eikä imuroida niitä Liigaan, vain siten Mestis voi tervehtyä, kehittyä ja Liigan auki olemisesta saadaan hyöty ulosmitattua.

Taloudellisia ehtoja nousijoille pitää olla, että olosuhteet ja taloudellinen tekeminen Mestiksessä paranee. Kohtuullisia niiden pitää kuitenkin olla.

Ainoa järkevä teko tämän päätöksen jälkeen on olla nostamatta Kiekko-Espoota Liigaan tämän kauden jälkeen. Rivien välistä oli niin monta kertaa luettavissa, että joku nykyseuroista luopuu lähiaikoina pääsarjapaikasta. Tällöin saadaan 14 joukkueen pääsarja karsinnoilla, joka on ainoa edes jotenkin järkevä sarjamuoto. 16 joukkueen pääsarja olisi järjetön.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jäi epäselväksi..vaaditaanko Espoolta Mestis-mestaruus tällä kaudella, jotta ensi kaudelle voi liigapaikka aueta?
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Meni vähän ohi tuosta esityksestä, että oliko niin, jos joku joukkue luovuttaa sarjapaikkansa, niin sitä joukkuetta ei korvata vaan jatkossa sarjan katto putoaa 15 joukkueeseen?
Katto on max 16, mutta jos joku luopuu sen paikalle ei automaattisesti nosteta ketään. Ja karsinnoissa sitten aina viimeinen ja Mestiksen ensimmäinen pelaa keskenään, joten en tiedä missä kohtaa sitten se 16. joukkue nostetaan. Eiköhän siihen ole jo jotakin mietitty mitä nyt ei ääneen sanottu.
 

Lankershim

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Los Angeles Dodgers
Tässä käy nyt niin, että ensi kaudella pelataan 16 joukkueen sarjaa kera K-Espoon. Sen jälkeen Jokerit voi vahvalla brändillään ja isoilla satksauksilla tehdä Kärpät, eli nousta jossain vaiheessa karsintojen kautta Liigaan. Se joka putoaa, on kyllä tässä systeemissä tuomittu Mestikseen pidemmäksi aikaa.

Mahtava, että sarja avataan. Mahtavaa, että 16 joukkuetta on määritelty nyt absoluuttiseksi katoksi, toki siinäkin on muutama liikaa. Ei tämä kuitenkaan ollut mikään Liigan elinvoimaisuutta erityisesti elvyttävä ja edistävä suunnitelma. Valju päätös, jossa jokainen osakas luopui jostain ja sai jotain. Haiseva kompromissi, vailla yhteistä isoa sydäntä ja halua Liigan nostamiseksi yhdeksi Euroopan suurimmista.
Valjuhan se päätös oli, mutta realiteetit Liigan päättäjien suhteen huomioon ottaen mielestäni vähintään yksi parhaista mahdollisista vaihtoehdoista. 16 joukkuetta on liikaa, olemme ihan samoilla linjoilla, ja olisin toki toivonut sen supistamista muutamalla mikäli itse olisin saanut olla päättämässä. Tällaista päätöstä vain tietyt liigajoukkueet eikä muutkaan päättäjät(?) varmasti halunneet tehdä, minkä toisaalta ymmärrän oikeasti putoamisvaarassa olevien joukkueiden kannalta. Kuten Jalonen vai Vallinko CMoren studiossa sanoi, niin ei mikään eloonjäämisestään kamppaileva joukkue mieti suomikiekon tulevaisuutta tai äänestä liigan avaamisen puolesta.

Suomalaiseen kiekkoiluun tarvittaisiin oikeasti massiivinen sarjajärjestelmämuutos, jollaista vastaan on tällä hetkellä liian moni taho, jotta se voitaisiin runnoa läpi.
 
Ei tarvitse. Vain Jukurit on tähän mennessä siihen pystynyt näistä "kabinettinousijoista".
Älä turhaan vetele mutkia suoraksi; KooKoo voitti mestiksen, kun liiganousu oli panoksena. Toki kausi ennen liiganousua oli ”välikausi”, jolloin KooKoo ei voittanut mestaruutta - nousu oli jo varmistunut kauden 2013-2014 kauden mestaruuden myötä. Hienoa tietysti että Jukurit onnistui voittamaan silloisen kovatasoisen Mestiksen keväällä 2015.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Ainoa yllätys tässä uutisessa oli se, miten pitkään tätä uutista oli jouduttu odottamaan. Omasta puolestani Liigan olisi pitänyt olla aina avoin, joten sikäli otan vastaan tämän infotilaisuuden annin positiivisella asenteella.
 

Jonde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Itse laittaisin kaikki top10:n alapuolelle jääneet pelaamaan pitkän ja vittumaisen karsintasarjan ja häviäjien häviäjä sitten kohtaa mestiksen mestarin karsintasarjassa liigapaikasta.
Loppuisi oikeasti tyhjennysmyynnit.
Kutsutaan meidän liigassa nimellä Playout ja siitähän tämä legendaarinen karsintasarja Ässät-Sport sai aikoinaan alkunsa.
 

p_3ksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL, Jukurit
Itse laittaisin kaikki top10:n alapuolelle jääneet pelaamaan pitkän ja vittumaisen karsintasarjan ja häviäjien häviäjä sitten kohtaa mestiksen mestarin karsintasarjassa.
Loppuisi oikeasti tyhjennysmyynnit.

Luulisi ainakin, että tänään tehdyllä päätöksellä innokkuus pajatson tyhjentämiseen vähenee merkittävästi, ainakin jos putoajalla on kiinnostusta liigapaikka säilyttää, kaikki on toki mahdollista mutta olisihan se aika irvokasta, että myydään kuitenkin parhaat ja katsotaan kuinka karsinnoissa käy ei niin hyvällä kokoonpanolla.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jäi epäselväksi..vaaditaanko Espoolta Mestis-mestaruus tällä kaudella, jotta ensi kaudelle voi liigapaikka aueta?
Öö ei, se olisi vähän ristiriitaista kun kausi on jo käynnissä, jos vaikka Kiekko Espoo olisi jo menettänyt mahdollisuuden voittoon esi, rakentamalla hyvin taloudellisen paketin A-junnuista.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tarve Aleksi Valavuoren ammattitaidolle on akuutti.
Just tossa mietin, että ilman pisteen pistettä tippuminen Ja siitä konkurssiin syöksyminenkin on ihan ok, kunhan Valavuori vaan pysyy kaukana jengistä. Pitää myös muistaa että Kiekko-Espoolla ja kyseisellä huijarilla ei ole minkäänlaista yhteistä historiaa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Elii, jos Jokerit haluaa liigaan, sen pitää voittaa karsinnoissa joku nykyinen liigajoukkue (tai sinne mahdollisesti ensi kaudeksi nostettava Blues)?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös