Liigan tiedotustilaisuus sarjajärjestelmästä 12.10.2023

  • 74 863
  • 840

Aukeaako Liiga?

  • Kyllä, kunnolla

    Ääniä: 11 4,1%
  • Kyllä, mutta ei kunnolla

    Ääniä: 187 69,0%
  • Ei

    Ääniä: 73 26,9%

  • Äänestäjiä
    271
  • Poll closed .

Sportsguy

Jäsen
Liiga auki paitsi, että montako joukkuetta sieltä voi Espoon ja Jokereiden jälkeen nousta täyttämällä nuo kriteerit? Ei varmasti yksikään ja lopulta se on sama onko auki vai ei, mutta onpahan mahdollisuus.
 

Lankershim

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Los Angeles Dodgers
Suuret eivät olleet odotukset, mutta pettymään joutui siltikin.
Minkäslainen toive sinulla oli? Ihan mielenkiinnosta, en koita haastaa mielipidettäsi. Mun mielestäni tämä meni nyt aika lailla niin hyvin kuin olisi voinut, eli saadaan liiga vihdoin auki urheilullisin perustein. Toki A+B-liigat olisi ollut ihan paras ratkaisu, mutta tämä ei olisi ollut varmaankaan realismia.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nopeasti tulkitsin niin, että ainoastaan Mestiksen voittaja voi nousta myös tällä kaudella.

Hiltunen vastasi juuri suoraan, että jos KEspoo nousee nyt, siltä vaaditaan nykyisten kriteerien mukaisia juttuja eli "useamman kauden urheilullinen menestys".
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Tämä 16 on looginen, koska kukaan ei halua vapaaehtoisesti pudota, mutta se että luonnollisen poistuman kautta ei täydennetä, mikä hyvin mahdollisesti tulee tarkoittamaan että joukkuemäärä laskee vuosien saatossa kun talousvaikeuksissa olevia jengejä ei tekohengitetä.

Minä pidän tästä.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Jos karsinnat tulee vasta 2025, niin voiko ensi kaudelle Liigaan hakevan useampi joukkue?
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Täytyypä hetki sulatella. Oli kaikkien aikojen mahdollisuus ainutlaatuiseen sarjajärjestelmäremonttiin. Sitä ei nyt hyödynnetty ja se kyrsii kovaa. Mutta ihan rehellisesti kun odotukset olivat nollissa, niin 16 joukkueen katto ja karsintojen paluu kelpaa kyllä. Olin varma, että sarja vain leviää leviämistään.

Karsinnat järjestetään Hiltusen mukaan myös siinä tapauksessa, jos tulee luonnollinen poistuma, eli SaiPa menee konkkaan. Tällöin sarjan joukkuemäärä pienenee luonnollisen poistuman verran. Tämä on kova juttu, ettei väkisin haluta pitää 16:ssa.

Liigalla on vielä pientä toivoa. Ehkä myös Mestiksellä. Kunhan kaikki ei sulkeudu heti uudelleen, kun Jokerit on saatu mukaan.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Liigan avaaminen on hyvä juttu, mutta putoaminen voi tietää konkurssia ainakin pienemmille seuroille. Katsojat tuskin seuraavat, velat jäävät maksamatta. Jyväskylässä se tietäisi sitä, että ei täällä paljon jääkiekkoa enää sen jälkeen pelattaisi kun se toiseksi ja kolmanneksi kovinkin paikallinen seura on jo kadonnut näyttämöltä.

Tosin en usko JYPin tippumiseen, mutta vastaava tilanne voisi hyvin olla Lappeenrannassa, Mikkelissä, Kouvolassa tai Kuopiossa.
Kasvua ei lajille enää tulekaan. Ikäluokat pienenee ja kiekko ei enää kiinnosta viime vuosituhannen malliin.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Miten olisit tuon toteuttanut niin, että osakkaat siihen suostuvat helposti
Niin, että sarjassa viimeiseksi tullut putoaa Mestikseen ja saa kompensation Liigalisenssistään jonka kyseinen joukkue sitten käyttää hyväksi näkemällään tavalla esim. hankkimalla sen tasoisia pelaajia, että nousevat takaisin karsintojen kautta tai sitten esm. pistämällä rahat säästöön sitä varten, kun karsintojen kautta nousevat niin on rahat Liigalisenssiin.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Minkäslainen toive sinulla oli? Ihan mielenkiinnosta, en koita haastaa mielipidettäsi. Mun mielestäni tämä meni nyt aika lailla niin hyvin kuin olisi voinut, eli saadaan liiga vihdoin auki urheilullisin perustein. Toki A+B-liigat olisi ollut ihan paras ratkaisu, mutta tämä ei olisi ollut varmaankaan realismia.
Miksi Liigaosakkaat suostuisi tollaseen?
Ei ne niin tyhmiä ole.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Diskos, D-Kiekko, Riemu, Kiri, Kirittäret...
Niin. Gloryhuntterit häipyy, mutta kai nyt todelliset fanit seuraavat? Toiminta suhteutetaan tietenkin myös sarjatasoon ihan taloudesta lähtien.

Suuri osa katsojista on niitä silloin tällöin käyviä ja he juuri alkavat poistumaan esimerkiksi Jyväskylässä siinä vaiheessa kun enää ollakaan top-5 joukkue. Velkainen joukkue ei meinaa pärjätä nykyisillä katsojilla, entä jos se määrä puolittuisi? Täälläpäin kaikki seurat talous kuralla, laji kuin laji.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hiltunen sanoi juuri, että Kiekko-Espoolta EI vaadita mestiksen mestaruutta tältä kaudelta mikäli he hakevat nousua
Eli K-Espoo nostetaan Liigaan tämän kauden päätteeksi ja Jokereilta vaaditaan sitten seuraavana vuonna liigakarsinnan voittamista. Kovaa peliä.
 

Shakermaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Keväästä 2024 eteenpäin Jääkiekon SM-liiga Oy:n lisenssiehtoihin lisätään Liigaan nousemisen edellytykseksi Mestiksen voitto kyseisellä kaudella. Liiga-karsintojen voittamisen lisäksi.
Olenko ainoa, jonka mielestä tämä oli erikoisesti esitetty? Eikö se ole itsestäänselvyys, että Mestiksen voittaja on se, joka pääsee karsintoihin, ja sitä kautta mahdollisesti Liigaan, jos voittaa karsinnat.

Joka tapauksessa tämä on mahtava uutinen!
 

cheap_shot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Jokerit, KäPa, Liverpool
Pelaamalla kun noustaan, niin on historian havinaa. En tykkää 16 joukkueen sarjasta, mutta karsintojen palautus on iso askel oikeaan suuntaan. Onko missään vahvistettu sitä, että karsintojen häviäjä putoaa Mestikseen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös