Liigan siirtohuhut kaudelle 2015–2016

  • 1 804 250
  • 3 997

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
90ke on luultavasti samantasoinen palkka/kausi jota IFK maksoi Granlundille ja KalPa Lehkoselle ensimmäisillä kausillaan. Molemmat tarinat päättyivät onnellisesti liiga-ajan osalta.

Lehkosesta en tiedä, mutta Granlundista tiedettiin jo tuossa vaiheessa, että hänestä tulee suomalainen huippupelaaja. Sikäli hänestä ymmärrän tuollaisen summan. Virta taas ei ole 19-vuotiaana vielä murtautunut liigaan, kun saman ikäisenä Granlund oli jo kärkitasoa liigassa. Lehkonen oli myös pelannut jo hyviä kausia saman ikäisenä. Samoin Armia, Barkovista puhumattakaan.

Virrasta voi tulla kova pelaaja liigaan, mutta noilla näytöillä en maksaisi samaa hintaa, kuin Granlundista tai Lehkosesta.
 

Lasipolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Hifk ja Leijonat
Jaa? Mihin tämä arvio perustuu? Ensinnäkin se, että "Saarelasta on kohistu pari vuotta" kertoo paljon siitä että kaveri ei vaan ole pystynyt vastaamaan odotuksiin. Hänen pelimäärätkin ovat käsittämättömän vähäisiä joten lasaretissa on tullut vietettyä aikaa, ja tullaan viettämään jatkossakin; Sekin asettaa tietyt rajat pelaamisen laatuun ja pitäisi asettaa myös odotuksiin.

Armiasta alettiin kohista vasta kun alkoi näyttämään Liigassa osaamistaan. Koko valtakunnan tietoisuudessa hänkään ei ollut ennen liigadebyyttiä. Eli laskisin hänet pelaajaksi joka ei varsinaisesti edes ehtinyt olla lupaus koska nousi niin nopeasti parrasvaloihin.

Minusta ei ole typerää maksaa reilua hintaa pelaajasta joka on poikkeuksellinen lahjakkuus. Miten muuten TPS saisi edes naarattua tällaisen junnun toisesta liigajengistä? Selin ja Pikkarainen ovat toki on "kuumia" valmentajia ja koska Toke & Antsa. 90ke on luultavasti samantasoinen palkka/kausi jota IFK maksoi Granlundille ja KalPa Lehkoselle ensimmäisillä kausillaan. Molemmat tarinat päättyivät onnellisesti liiga-ajan osalta.

Oletko sä nähnyt Virran paljonkin pelaamassa? Nyt on meinaan vähän turhan kovat odotukset kaveria kohtaan.Näistä sun vertailukohdista Armia ja Granlund varattiin ykköskierrosella NHL:ään ja Lehkonenkin 2 kierroksella.Kaikki näistä kavereista pelasivat kovalla tasolla liigaa jo 19-vuotiaana, kun Virta ei ole edes mahtunut liigaan ja ei saanut varausta edes alemmilla kierroksilla.Ei sillä etten toivoisi kaverin onnistuvan ja etteikö voisi ihan kivan uran tehdä mutta ei tämä mikään ryöstö tepsiltä todellakaan ole.
 

Barney

Jäsen
Eiköhän teillä riitä tossa omassa talouspuolessa tarpeeksi huolehtimista? Sitä paitsi liigassa on monta muuta seuraa joiden taloudesta pitäis oikeesti olla huolissaan
Hirveästi ei tarvitse huolehtia, voit katsoa vaikka parin viime kauden taloudelliset tulokset.

Ihmeen aggressiivinen asenne TPS-kannattajilla muita kohtaan. Perrin ja Spina omaavat suuret floppivaarat, joten on ihan aiheellista ihmetellä heidän hankkimista kärkirooleihin. Muutenkin joukkueen rakennus näyttää huolestuttavan paljon samalta kuin muutamana viime vuotena. Kohta joku tulee varmaan kertomaan, että nyt siellä on Vuoren tilalla Niittymäki. Mitkä ovat Niittymäen näytöt joukkueen rakennuksesta? No onhan sen oltava parempi kuin Vuori = rakentaa ensi kaudeksi mestaruusjoukkueen Turkuun? Onhan se kivempaa olla optimisti kuin realisti.

Ilmeisesti joillekin TPS-faneille on ihan mahdoton ajatus sisäistää, että monet saattavat olla oikeasti huolissaan TPS:n tilanteesta. TPS on perinteikäs organisaatio, jolla on vuodesta toiseen erinomaiset resurssit, joten onhan tuo TPS:n rypeminen surullinen asia koko suomalaisen kiekkoilun kannalta. TPS voisi houkutella koviakin kotimaisia nimiä ulkomailta takaisin Liigaan, mutta nykypäivänä tuskin kovin moni, jolla on runsaasti vaihtoehtoja, haluaa tulla TPS:ään. Minä ainakin ihan vilpittömästi toivon, että TPS:llä on kova joukkue ensi kaudella ja he nousevat pohjalta ylös. Aluksi olisi kuitenkin ihan hyvä ottaa tavoitteeksi paikka 10 joukossa, koska ei paskasta tehdä konvehtia hetkessä. Antaa niiden paskasaipojen ja paskakalpojen sitten kamppailla niistä top-6 sijoituksista, vaikka viirejä ei katossa olekaan.
 

Barney

Jäsen
Millä tavoin Perrin ja Spina omaavat suuret floppivaarat? Itse näen asian juurikin toisin päin. Sellainen ero näyttää Niittymäellä ja Vuorella olevan että toinen signaa rapakon takaa ja toinen kotimaasta näitä ulkkareita, jos nämä huhut pitävät paikkansa.
Lue @mirasane :n viesti #1073 tästä ketjusta. Nopeasti sanottuna Perrinillä alkaa olemaan jo ikää, ja tällä kaudella on nähty jo hidastumista, jonka seurauksena kokonaisvaltainen peli on ottanut pari askelta taaksepäin. Spinalla ikää jo 31 vuotta, ja nyt pelaa ensimmäistä yli 30 pisteen kautta Euroopassa. Ei varmasti tee yhtä paljon pisteitä ensi kaudella kuin tällä kaudella, saa ottaa talteen.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Kenet TPS:n sitten pitäisi hankkia jos Perrin ja Spina ovat huonoja hankintoja, kenessä ei ole sitä floppivaaraa? Vai meinaatko että Ville-Vesa Vainiola ykkkössentterinä pitäisi lähteä kauteen rakentamaan sitä pitkäjänteisyyttä?
Toisekseen mitä nämä TPS:n erinomaiset resurssit pitävät sisällään jotka joukkueella on ollut vuodesta toiseen? Ihan mielenkiinnosta..
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Ennemin silloin tällöin konkurssinportailla muutamalla mestaruudella höystettynä, kun 48vuotta silkkaa paskaa ja 2 voitollista vuotta....
TPS:llä on edessä giganttinen ongelma. 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa ihmiset löysivät vielä tiensä jäähalliin. TPS:n oli helppo myydä 8000-9000 lippua yhteen kotiotteluun. Nyt ihmiset katsovat pelejä kotona ja yleisökeskiarvot putoavat. Ja vaikka TPS alkaisi pärjätä, ei TPS tule koskaan olemaan niin dominoiva mitä se oli ns. kultaisina vuosina ja vaikka seuraavina viitenä vuotena TPS menisi aina suoraan play-offeihin, niin ei ole mitenkään kirkossa kuulutettua, että turkulaiset taas löytäisivät jäähalliin. Wannabe-fanit tulevat vasta välieriin mutta ei heitä kiinnosta tavallinen tiistai-illan runkosarja ottelu.

Liiga on nykyään niin tasainen, että kukaan ei voi vaan marssia mestaruudesta toiseen. Ei edes Kärpät. Siksi kannattaa ihan realisesti suhtautua tulevaisuuteen koska maailma on muuttunut.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Täällähän väännetään ihan kunnolla.
Omasta mielestä tepsin pitää hankkia muutama kärkiukko tuohon hyökkäykseen ja JOS Spina sekä Perrin tulevat niin hyökkäyksen kovat vahvistukset alkavat olla siinä. Tietty jos Koskiranta saadaan työnnettyä muualle niin sentteriä kaivataan hänen tilalle ja huhuissa pyörinyt Viitaluoma saattaisi olla hyvä korvaaja.

Itsekkin näen pienen riskin molemmissa äijissä, mutta en lähde tässä nyt sanomaan mitään suuntaan tai toiseen vaan odotellaan rauhassa millainen se ensi kauden joukkue oikeasti on. Katsellaan rauhassa ja kehutaan/tuomitaan myöhemmin.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eihän sitä koskaan tiedä ihan tarkalleen, että miten pelaaja toisessa jengissä pelaa, vaikka edelliseltä kaudelta tehoja olisikin. Tästä voi kai heittää esimerkkinä nimen Patrick Davis. Edellisellä kaudella SaiPassa 51 peliin 22+13=35 ja nyt on Kärpissä 48 peliin 9+6=15. Lähtökohtaisesti voisi olettaa, että Kärpät on tasokkaampi jengi, johon Davis on hankittu ratkaisijaksi ja tällöin myös pisteiden valossa kausi pitäisi olla vähintään yhtä hyvä kuin edellinen. Näinhän se ei aina mene, kun pelitavat ja valmentajat ovat erilaisia ja ne pelikaverit on eri. En kuitenkaan väitä, että Perrin ja Spina vetää ihan vihkoon, mutta kyllä niiden pitää silti pelaamalla ne pisteet hankkia, oli etukäteisveikkaulut mitä tahansa. Tutut systeemit kuitenkin muuttuu kummankin pelurin ympärillä.

Patrik Virran liksa tuntuu huhuissa tosiaan aikas kovalta, mutta jos TPS haluaa maksaa, niin ei sitä monikaan voi estää. Onko tuossa liksassa sitten jo mukana esim. kämpää ja autoa, vai tulevatko vielä päälle, en tiedä, mutta tällaiset edut Virta TPS:lta saa. Näin kertoo tuolla Kerho-osion puolella nimimerkki N.I.B. Kerho ei kuulemma tällaisiin etuihin ja liksaan siis pystynyt taipumaan. Eikä ihme. Toivottavasti Kerhon talous on silti jonkin verran paremmalla pohjalla kuin Bluesin.

Jokainen meistä neuvottelee omat pahvit.
 
H

Hidas_ja_kankea

Liiga on nykyään niin tasainen, että kukaan ei voi vaan marssia mestaruudesta toiseen. Ei edes Kärpät. Siksi kannattaa ihan realisesti suhtautua tulevaisuuteen koska maailma on muuttunut.

No ei tosiaan ole marssi alkuunkaan varma.

Joskus olen miettinyt, ettei tämän vuosituhannen menestystä olisi koskaan tullut ilman konkurssia ja alasarjoihin tipahtamista. Huomattiin että jotain on tehtävä tosin ja luotiin seura uudestaan. Tuossa välissä oli iskeä turuntauti, mutta onneksi sakkaaminen saatiin oikaistua.

Voisi olla tervettä rakentaa menestys pitkäjänteisesti pala kerrallaan ja unohtaa oikotiet onneen. Riisua organisaation turhat pöhöttymät.

Pahoittelut ot-viestistä, mutta eiköhän se täällä toisten samanlaisten seuraan sovi.
 
Eiköhän KooKoo hae aktiivisella skouttaksella näitä keskitason palkan äijiä riveihin ja sellaisia mustia hevoisia, jolla löytyy reilusti upsidea esim. heikomman kauden jälkeen. Myöskin mielestäni ihan hyvä juttu, että täytetään tiettyjä roolipaikkoja näillä kehäraakeilla, joilta löytyy sitä kokemusta muutaman äijän edestä (OPG, Vallin jne..)

Ulkomailta varmaan tähytään kolmea nikkaria ja mahdollisesti myös EU-vahvistuksia, kuten huhutut Guttig ja Da Costa. Onhan KooKoolla kuitenkin sen verran nimekäs Mestis-seura, joten on ihan selvä, että sieltä tulee monta pelaajaa ensi kaudeksi ja näin on myös johdon suusta kuulunut.

Muistakaa kuitenkin, että Liigassa ei ole montaa kovin kilpailukykyistä seuraa taloudellisesti tällä hetkellä. Ennakkotietojen perusteella Bluesilla, KooKoolla ja KalPalla voi budjetti pelaajiston suhteen olla jopa aika samoissa. Sporthan on huhujen mukaan kasvattamassa budjettia, vaikka nämä Karviset ja Newtonit nyt eivät aivan asian puolesta puhu.

Lehdethän ovat uutisoinneet vain: Järvenpään, Malisen, Grönholmin ja Vallinin sopimuksista ja spekuloineet Erkinjuntti/Huhtanen-duolla. Saa nähdä moniko näistä pitää paikkansa, mutta täytyy muistaa, että huhut on huhuja ja ei niillä ole muuta kuin kiva spekuloida.
 

Barney

Jäsen
Kenet TPS:n sitten pitäisi hankkia jos Perrin ja Spina ovat huonoja hankintoja, kenessä ei ole sitä floppivaaraa? Vai meinaatko että Ville-Vesa Vainiola ykkkössentterinä pitäisi lähteä kauteen rakentamaan sitä pitkäjänteisyyttä?
Toisekseen mitä nämä TPS:n erinomaiset resurssit pitävät sisällään jotka joukkueella on ollut vuodesta toiseen? Ihan mielenkiinnosta..
En jaksa käydä tässä sinulle mitään nimiä listaamaan, koska se tuskin edistää tätä keskustelua mihinkään. Jostain syystä turkulaiset eivät näe näissä kahdessa hankinnassa mitään floppivaaraa, toisin kuin muiden joukkueiden fanit. Annetaan Perrinin tapaisesta pelaajasta esimerkkitapaukseksi vaikka Sami Kapanen ja Spinasta Patrick Davis. Spinalla siis +30 ikää mittarissa, ja nytten vasta ensimmäinen oikeasti tehokas kausi Euroopassa. Saa olla aika vahvat värilasit, jos hänessä ei näe tavallista suurempaa floppivaaraa.

Kyllä pidän TPS:än resursseja ihan hyvinä. Tällä kaudella Liigan kuudenneksi suurin pelaajabudjetti, iso talousalue ja erittäin rikkaat omistajat. Nämä Supercell-janarit ovat vielä kasvattaneet omistusosuuttaan TPS:stä, joten rahaa saattaa tulla sieltäkin suunnalta enemmän tulevina kausina. Nyt pitäisi löytää vielä joku kaveri sinne, joka osaa käyttää ne resurssit järkevästi. Olen vähän skeptinen sen suhteen, onko Antero Niittymäki ratkaisu siihen.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Huikeaa vääntöä tämä ketju kyllä. Turkulaiset provosoivat (tai ovat ihan saatanan tyhmiä) ja muut vastaavat samalla mitalla. Pakkohan tähän soppaan on omakin lusikka toki työntää. Tepsi tuskin pelaa ensi kaudellakaan pleijareita, mutta mielipahaa se tulee aiheuttamaan kevään aikana, kun ruvetaan julkaisemaan sopimuksia ;)
 

TryOut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Toronto Maple Leafs
Pari Tepsihuhua on saavuttanut jo melkoiset mittasuhteet, oiskos uusia kenelläkään? Itse kuulin sellaista, että tämän hetkisen "tiedon" mukaan 2 nykyistä Jokeri-pelaajaa olisi tulossa kotiliigaan ensi kaudeksi. Tieto välikäsien kautta, mutta alkuperä kuulemma "luotettava". Kuka ja minne - ei tietoa.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onhan Tepsille nyt tulossa enemmän ratkaisijoita kun nämä kaksi. Huhuissa pyörinyt mm. Viitaluoma, Anttila, Kallio ja Ahtola. Viimeksi mainittu on mielestäni potentiaalinen pistenikkari, tulihan tälläkin kaudella 29 pistettä, ennen kuin loukkaantui. Jos Rantanen jää, siinä on yksi dominoiva pelaaja lisää. Uskon, että Antsa ja A-P. saavat meille hommattua ne tarvittavat alempien ketjujen pelaajat ja nähdään paljon paremmin koottu joukkue ensi kaudella. Ei tarvitse kahden huhun perusteella vielä joukkuetta tuomita.
 

Lhutuur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Levonen haista vittu!!
Viitaluoma ei muuten pelaa Tepsissä ensi kaudella. Haluaa olla ykkössentteri ja Perrinin tulon myötä sitä roolia ei Turust löydy. Lähde: mies itse pari päivää sitten.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
TPS:n floppivaara väheni merkittävästi valmentajan vaihtumisen myötä. Selin jos kuka tuo organisaatioon tekemisen meininkiä ja kaukaloon nyöryyttä. Väitän, että TPS floppasi tällä kaudella valmennuksen takia. Suikkasen kanssa TPS ei olisi kyntänyt näin pahasti. Enkä mä montaa varmempaa ulkomaalaista tästä liigasta keksi, jotka ottaisin ennen Spinaa ja Perriniä.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
TPS:n floppivaara väheni merkittävästi valmentajan vaihtumisen myötä. Selin jos kuka tuo organisaatioon tekemisen meininkiä ja kaukaloon nyöryyttä. Väitän, että TPS floppasi tällä kaudella valmennuksen takia. Suikkasen kanssa TPS ei olisi kyntänyt näin pahasti. Enkä mä montaa varmempaa ulkomaalaista tästä liigasta keksi, jotka ottaisin ennen Spinaa ja Perriniä.

Enimmäkseen samaa mieltä tästä valmentaja-asiasta, tosin Atun lisäksi siellä on aika monta muutakin kokkia hyörimässä jotka eivät kaikki käsittääkseni olleet Selinin valitsemia. Kunhan ei odoteta liikoja eikä ketään puukoteta selkään niin kyllä TPS Atun johdolla vähintään sääleihin nousee.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
En jaksa käydä tässä sinulle mitään nimiä listaamaan.
Ajattelinkin jotta vastauksesi on tämänlainen tai Crosby, Malkin etc. Työelämässäni jatkuvasti törmään samankaltaisiin ihmisiin, jotka kertovat kyllä "ongelmista" mutta mitään ratkaisua niihin ei ole esittää.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei teil mittää huhui olis heittää?
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Ahtola nyt oli jo tiedossakin, mutta joo, halpaa porukkaa ei olla Turkuun vieläkään kasaamassa. Sinänsä mua ei haittaa näin tepsivihaajana, pelatkoon tuplaa tai kuittia jos kerran haluavat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös