Liigan kurinpitopäätökset 2017–2018

  • 410 339
  • 3 018

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ehdottoman tuomittava teko, jossa oli kaikki mahdollisuudet paljon pahempaan. Ei kuulu millään tavalla jääkiekkoon. Katsojilla ei ole suojia eikä heidän tule odottaa mitään taivaalta satavia mailoja katsomossa. Vähintään 5 peliä.

Samaa mieltä tästä. 1 tai 2 peliä olisi ok, jos mailansäpäleitä olisi lentänyt katsomoon hakkuun yhteydessä. Tuo on siis selvä koventava seikka, että se on heitetty katsomon suuntaan raivoissaan niin pitkälle kuin vain lentää ja sen myötä 5 peliä olisi paikallaan.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ei, kyllä se velipoika Antti oli. Tänään kun jäävuorolla tuli käytyä neppailemassa niin eräs vastapuolen peluri tuli myös kauhistelemaan koko muun suomen ohella tätä viikonlopun järkyttävää tragediaa ja sitä, kuinka AINA SAMA MIES:) Tuumasin että nyt on mennyt sinullakin vellokset sekaisin ja lähdin luistelemaan. Ei, en tarkoita että Jullen temppu olisi mitenkään hyväksyttävä, sillä nuo ei kuulu kaukaloon missään nimessä, mutta kun pari päivää lukenut kaiken maailman medioita ja avohoidokkien kommentteja ko tapauksesta, niin näkemättä sitä videopätkää luulisi, että tragedian uhri on hakattu kilon paloiksi ja kolattu lapioilla kaukalosta pois.

Eihän tuo mikään ihme ole, että veljekset menevät sekaisin. Naama näyttää lähes tulkoon identtiseltä ja järjenjuoksu on myös mitä ilmeisemmin molemmilla lähes samaa rataa laukkaavaa. Joukkue on jo sentäs eri :)

Keskiverto IS/IL:n palstankirjoittaja ei kuitenkaan lätkää intohimolla seuraa kuin oman joukkueensa osalta korkeintaan, joten on ihme, että edes muistavat jonkun Tyrväisen toilailleen aiemmin.
Tapaus kuin tapaus niin aivosyövän noista roskamedioitten palstoilta itselleen tienaa, jos niitä lähtee lukemaan.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Edelleen en ymmärrä verausta mm. päähänkohdistuneisiin taklauksiin. Niitä ei valitettavasti voi koskaan saada pois lätkästä, koska virhearviointeja tulee. Tuollaisen poikittaisen taas voi estää. Varmasti tuomio olisi vähintään sama jos tuossa kohdassa olisi lyönyt päähän sillä poikittaisella
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Lähdetään nyt vaikka siitä että Nakladal ja Savinainen vaaransi myös ja saivat yhden matsin

Lisäksi Järvenpää veti Kalliokortin eli pyysi anteeksi. Eiköhän tuo vaikuta.
Eikö Savinainen antanut mailan katsomoon fanille? Toki joo maila silti meni, mutta onhan se vaarallisempaa heittää voimalla rikkinäinen maila katsomoon. Savinaisella kuitenkin "hyvä aije" tuossa?
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Milläköhän aikataululla siitä Wallinheimon kuulemisesta tulee jotain tuloksia? Vai oliko se vasta myöhemmin? No, toivottavasti tulee kenkää.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
En osaa linkittää tätä gif tiedostoa tähän uudestaan, mutta katsoppa alla olevan linkin viestissä oleva video ja kerro minulle että Karvisen olkapää ei osu Haatajan päähän. Ja ole nyt kerran edes rehellinen.

Ensisijainen osumakohta ei ole pää vaan osuu yläkroppaan jonka johdosta pää retkahtaa koska Haataja ei ole ollenkaan valmistautunut. Epäonninen törmäys josta ei pelikieltoa kuulu antaa.

Minähän olen ollut varsin rehellinen. Sailiolle olisi kuulunut antaa taklauksestaan pelikieltoa ja Åstenin neljä ottelua oli mielestäni liikaa. Tässä Karvinen-Haataja tilanteessa ei pelikiellolle ole aihetta. Ole sinä vuorostasi kerrankin rehellinen ja kerro, että jos joku HIFK pelaaja olisi samallalailla törmännyt Kärppä pelaajaan niin olisitko vaatimassa täällä pelikieltoa? Minä en nimittäin olisi.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Jostain mystisestä syystä Ässien ja SaiPan ottelussa Jonatan Tanus sai lopulta pelikieltoa tyylipuhtaasta väistämisyrityksestä. Tilanteen seurauksena toki Niko Peltolaa kopsahti päähän, mutta silti kurinpidon reagointia pidin ylimitoitettuna.

Olen samaa mieltä. Mikael Ruohomaa sai poikittaisesta mailasta yhden ottelun pelikiellon vaikka samanlaisista tai mielestäni jopa pahemmista on tällä kaudella selvinnyt ilman pelikieltoa. Ajoittainen linjattomuus vaivaa kurinpitoa mutta parempaan suuntaan ollaan kuitenkin tällä saralla menty.
 

AIC

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensisijainen osumakohta ei ole pää vaan osuu yläkroppaan jonka johdosta pää retkahtaa koska Haataja ei ole ollenkaan valmistautunut. Epäonninen törmäys josta ei pelikieltoa kuulu.
Tuota sääntöä muutettiin tälle kaudelle ja enää ei ole merkitystä vaikka ensin osuisi vartaloon ja vasta sen jälkeen päähän.

Tanus ja Suomela ovat saaneet pelikieltoa vastaavan tyylisestä törmäilystä tällä kaudella.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Ole sinä vuorostasi kerrankin rehellinen ja kerro, että jos joku HIFK pelaaja olisi samallalailla törmännyt Kärppä pelaajaan niin olisitko vaatimassa täällä pelikieltoa? Minä en nimittäin olisi.

Vaatimassa? No en varmasti olisi. Voisin ehkä sellaisen kuitenkin hyväksyä jos minulle näytettäisiin että rike on tapahtunut. Minä en voi käsittää sitä että vahinko jollain tapaa poistaa pelaajan vastuun tilanteesta. Saihan Haatajakin aiemmin kolme peliä (jossa oli mielestäni kaksi ottelua liikaa) kakkua kun törmäsi tuomariin. Voisin hyvin väittää että tuossakin tapauksessa sattui vahinko. Silti Haataja oli itse vastuussa omasta liikeradastaan ja aiheuttamastaan vahingosta.

Mulle tuosta Karvisen tapauksesta kohtuullinen tuomio olisi ollut yksi peli pannaa. Vähin mitä olisin hyväksynyt olisi ollut se, että Liiga olisi tuohon edes reagoinut ja antanut tilanteesta jonkun mielipiteen julkisuuteen. Nyt siihen ei reagoitu mitenkään, joka on ihan täyttä paskaa.

Ja mielestäni ensi osuma tulee tuossa Karvinen-Haataja tilanteessa Haatajan päähän, mutta me tuskin tullaan ikinä olemaan asiasta samaa mieltä joten antaa olla.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Vaatimassa? No en varmasti olisi. Voisin ehkä sellaisen kuitenkin hyväksyä jos minulle näytettäisiin että rike on tapahtunut. Minä en voi käsittää sitä että vahinko jollain tapaa poistaa pelaajan vastuun tilanteesta. Saihan Haatajakin aiemmin kolme peliä (jossa oli mielestäni kaksi ottelua liikaa) kakkua kun törmäsi tuomariin. Voisin hyvin väittää että tuossakin tapauksessa sattui vahinko. Silti Haataja oli itse vastuussa omasta liikeradastaan ja aiheuttamastaan vahingosta.

No tässä on sitten yksi perustavanlaatuinen ero meidän katsontojen välillä. Itse en olisi täällä vinkumassa monta päivää jälkikäteen tuollaisesta tilanteesta vaikka tilanne olisi toisin päin. Mun mielestä kovavauhtisessa kontaktilajissa loukkaantumisia saattaa tapahtua ilman varsinaista rikettä ja näin kävi tällä kertaa. Meidän keskinäisissä on käynyt aiemminkin tällä kaudella. Teemu Kivihalme joutui syksyllä jättämään ottelun kesken Lennart Petrellin puhtaan taklauksen seurauksena ja silloin ei ollut kukaan vaatimassa jälkipyykkiä vain siksi, että vastustaja epäonnisesti loukkaantui. Haatajan tuomariin törmäilystä saama pelikielto oli naurettava. Yhtä naurettava kuin Jari Viuhkolan aikanaan saama pelikielto samasta asiasta.

Pelikieltojen osalta HIFK joutui kärsijäksi koska Sailio selvisi possuttelustaan ilman sanktioita ja se ymmärrettävästi harmittaa. Omalta osaltani toin mielestäni pöytään niin värilasittoman kannan kuin kärppäfanina kykenen ja tapausten ruotiminen osaltani olkoot tässä. Eteenpäin.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Täysin linjatonta.

Kurinpito 14.11.2017

"Kurinpitodelegaatio toteaa, että otteluvalvojan ja erotuomarin lausumien mukaan Petrellin taklauksen jälkeen Povorozniouk ottaa muutaman luistelupotkun Petrellin perään ja huitaisee tätä kaksin käsin mailallaan. Mailalla huitaisu osuu Petrelliä päähän. Sekä erotuomarin että otteluvalvojan lausuman mukaan kyse on tarkoituksellisesta teosta. Lääkärinlausunnon mukaan Petrell loukkaantui huitomisen seurauksena."

Nyt poikkari polvitaipeeseen mistä vastustaja ei loukkaannu ja sama 6 peliä? Olen sitä meiltä että tuomio pitäisi aina tulla teosta, ei seurauksesta, mutta en kovin innoissani ole siitä että linjaa muutetaan kesken kauden IFK:n kustannuksella. Ja en todellakaan tässä yritä puolustaa Tyrväisen tekoa! Se oli lajiin kuulumaton törkeys mistä voisi hyvin antaa 10 peliä, mutta kahdella kädellä huitaisu päähän kuulostaa minun mielestä vielä pahemmalta ja siitä olisi voinut antaa sen 15-20 peliä.
Onko tuosta Povorozniukin tapauksesta videota, en ainakaan Youtubelta äkkiseltään löytänyt? Olisi mielenkiintoista verrata tuota McSorleyn vähän vastaavaan temppuun, josta tuli vuosi pelikieltoa ja 18 kuukautta ehdollista vankeutta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aika kivasti vie tuo kaksikko Mannerta. Fyysisesti ja pelillisesti. Myös fanit ovat olleet siitä lähtien ihan sekaisin.
Voi sentään! Mannerilla ei ole mitään hätää. Tuo analyyttinen ja rauhallisen intohimoinen jääkiekkovalmentaja on tilanteen päällä niin jykevästi kuin voi olla. Kärpät on runkosarjan paras joukkue ja valmistautuu hyvillä mielin kohti kauden tärkeimpiä koitoksia. Tulet huomaamaan, että HIFK:n kiihkomielisen huumorikaksikon vati kaatuu vielä useamman kerran, kun pelit kovenee.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Pelialueen ulkopuolelle heitetystä mailasta on ihan oma sääntönsäkin
SÄÄNTÖ 165 – MAILAN TAI ESINEEN HEITTÄMINEN
i. Pelaajalle, joka heittää mailansa, osan siitä tai jonkin muun esineen pelialueen ulkopuolelle, tuomitaan pelirangaistus.

Tuossa heittosäännössä ei kyllä oteta kantaa siihen osuuko se katsojaan.
Näköjään joo. Ja sitten on vielä kolmaskin sääntö mitä tähän voi soveltaa:

SÄÄNTÖ 140 – YHTEENOTTO KATSOJIEN KANSSA MÄÄRITELMÄ: Pelaaja tai joukkueen toimihenkilö ajautuu ottelun aikana fyysiseen yhteenottoon katsojan kanssa.
i. Pelaajalle tai joukkueen toimihenkilölle, joka joutuu fyysisesti vastakkain, kostaa tai joutuu yhteenottoon katsojan kanssa, tuomitaan ottelurangaistus.


Tuota sääntökohtaa tuntuivat myös tuomarit jäällä soveltavan. Ottelurangaistuksen arvoisesta teosta vähintään yksi peli, siihen sitten vaaran aiheuttamisesta lisää.
 

444

Jäsen
Onko tuosta Povorozniukin tapauksesta videota, en ainakaan Youtubelta äkkiseltään löytänyt? Olisi mielenkiintoista verrata tuota McSorleyn vähän vastaavaan temppuun, josta tuli vuosi pelikieltoa ja 18 kuukautta ehdollista vankeutta.
Ei löydy videota, eikä sitä ilmeisesti ollut kurinpidollakaan käytössä, vaan joutuivat luottamaan tapauksen nähneen linjatuomarin sanaan. McSorleyn teko, samoin kuin AHL:ssä Perezhoginin viikate Staffordin naamaan (loppukausi sekä koko seuraava kausi pelikieltoa) ovat äärimmäisiä esimerkkejä siitä, mitä tuollaisissa voi pahimmillaan sattua, ja tätä silmällä pitäen on aivan käsittämätöntä, miten halvalla Porovoro tuosta pääsi. Sillä että Petrell sai tuosta aivotärähdyksen ei pitäisi edes olla mitään merkitystä, kun moinen ”kaveriswingi” voi päättää toisen uran, pahimmillaan elämän.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Ei ole kurinpitosäännöissä tuollaista pykälää ja tarkoittamasi pykälä ei ole muutenkaan ihan selvä.

Jaa, no sitten olen harhaluulossa. Tarkoitin siis tätä "pykälää"

28 § Liigan toimitusjohtajalla on 48 tunnin kuluttua ottelun alkamisesta lukien oikeus asettaa mikä tahansa ennen ottelua, ottelussa taikka ottelun jälkeen tapahtunut tilanne kurinpitokäsittelyyn mikäli päävideotuomari tai otteluvalvoja eivät ole havainneet tilannetta tai tilanteesta tulee olennaista lisätietoa, joka ei ollut aiemmin käytettävissä. Liigan toimitusjohtajan tulee ilmoittaa joukkueille tilanteen asettamisesta kurinpitokäsittelyyn sähköpostitse 48 tunnin määräajassa ottelun alkamisesta lukien.

Minun mielestä tuo on kyllä aika selvä. Meni muilta ohi, tuli "uusi tieto" tuo video, toimari katsoi et hetkinen hetkinen, ja kun oikeus hänellä on - vei kurinpidolle katseltavaksi. Mikä tuossa meni pieleen? Miksi tuosta Tyrväinen et co. jotain känisemään?

Ja oletus siis, että toimari tuon vei kurinpitoon? Tuon ajan puitteissa? Niin ollen, mitä epäselvää, mitä kritisoimista, missä meni pieleen?
 

AIC

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minun mielestä tuo on kyllä aika selvä. Meni muilta ohi, tuli "uusi tieto" tuo video, toimari katsoi et hetkinen hetkinen, ja kun oikeus hänellä on - vei kurinpidolle katseltavaksi. Mikä tuossa meni pieleen? Miksi tuosta Tyrväinen et co. jotain känisemään?
Varmaan siihen vetosivat, että ottelutallenne ei ollut uusi tieto ja Kärppien edustaja oli keskustellut otteluvalvojan kanssa tilanteesta(eli oli tietoinen), eikä nähnyt tarpeelliseksi viedä tapausta eteenpäin. Ainoastaan somekohu oli "uusi tieto" tapauksessa.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Varmaan siihen vetosivat, että ottelutallenne ei ollut uusi tieto ja Kärppien edustaja oli keskustellut otteluvalvojan kanssa tilanteesta(eli oli tietoinen), eikä nähnyt tarpeelliseksi viedä tapausta eteenpäin. Ainoastaan somekohu oli "uusi tieto" tapauksessa.

Ahaa, kiitos tästä selvennyksestä. Jos se näin on mennyt, niin en enää ihmettele miksi on hiukan asiaan kiinnitetty huomiota. I stand corrected. Kummallisena pidän otteluvalvojan toimintaa, jos on asiasta keskustellut, nähnyt tilanteen, eikä ole kokenut tarpeen raportoida eteenpäin? Wot?
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Joo-o, on hidas sytytys mullakin kyllä. Tottakai se Wallinheimo aukoi turpaansa ja nosti mediamylläkkää tuosta Tyrväisen teosta, kun IFK kohta isolla todennäköisyydellä JYPin poffeissa. JYP tulee saamaan valtavan edun tuosta pitkästä pelikiellosta, eli SW tosiaan sai sen mitä halusi.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Varmaan siihen vetosivat, että ottelutallenne ei ollut uusi tieto ja Kärppien edustaja oli keskustellut otteluvalvojan kanssa tilanteesta(eli oli tietoinen), eikä nähnyt tarpeelliseksi viedä tapausta eteenpäin. Ainoastaan somekohu oli "uusi tieto" tapauksessa.

Onko tästä ollut juttua jossain vai onko tämä palstatotuus?
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Onko tästä ollut juttua jossain vai onko tämä palstatotuus?

Jossain lehtijutussa(Oliko Kaleva)oli maininta Otteluvaljojan ilmeestä(vs tapaamisessa käytetystä äänenvoimakkuudesta)tämän poistuttua ottelun jälkeen kärppävalmennuksen "juttusilta". En nyt sata varmasti muista oliko kyseessä se juttu jossa Manner sanoi ettei käyttäytynyt kuin voittaja ottelun jälkeen tjsp.

Sinällään kyllä se mainitsemasi palstatotuus että on ihan sula mahdottomuus sanoa onko juuri tästä nimenomaisesta tilanteesta edes keskusteltu. Oikeastaan yhdentekevää. Teko nyt oli kuitenkin rangaistava enkä ihan hirveästi lämpene tälle että jonkun muotoseikan avulla yritettiin väistää luotia.
 
Viimeksi muokattu:

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)

Ehkäpä hieman ylitulkitsin viestiäsi, pahoittelut siitä. Käsitin, että sanoit Liigan toimitusjohtajalla olevan oikeus käynnitää kurinpitomenettely vapaasti harkintansa mukaan.

Kurinpitopäätöksellä toimitusjohtajan oikeutta käynnistää menettely perusteltiin vain sillä, että päävideotuomari ei havainnut tilannetta, eikä ollut siitä tietoinen. Kurinpito ei siis päätöksellään esitä, että mitään uutta tietoa olisi saatu. Otteluvalvojasta todettiin vain, että hän ei ole raportoinut tilannetta päävideotuomarille.

Yksi kysymys onkin, onko otteluvalvoja a. havainnut tilanteen, jossa tuomittiin rangaistuksia, mutta tehnyt päätöksen, että sitä ei viedä päävideotuomarille tai b. tullut asiasta tietoiseksi esim. Kärppien toimesta ja tehnyt saman päätöksen kuin edellä?

Minusta kurinpidon päätöksen keskittyminen päävideotuomariin vihjailee siihen suuntaan, että otteluvalvoja havaitsi tai sai tiedon tapahtuneesta. Kyseessä voi toki olla vain huonolaatuinen perustelu. Sitä en tiedä katsovatko tai tuleeko otteluvalvojien katsoa jäähyt tai muut heille ilmoitetut mahdolliset rikkeet tallenteelta myöhemmin.

Toinen kysymys on miten 28 pykälää tulkitaan.

Sanamuodon "...mikäli päävideotuomari tai otteluvalvoja eivät ole havainneet tilannetta..." voi minusta tulkita kahdella eri tavalla.

Ensinnä sen voi tulkita kuten Liiga on perusteluidensa mukaan asian tulkinnut. Tämän tulkinnan mukaan se, että joko otteluvalvoja tai päävideotuomari ei havaitse tapahtunutta on riittävää.

Tätä tulkintaa vastaan minusta puhuu pykälän sanamuoto "...eivät ole havainneet tilannetta...". Monikkomuoto viittaa minusta siihen, kummankin pitää olla havaitsematta tapahtunut, jotta toimitusjohtajalla on kelpoisuus käynnistää menettely. Toki pitää huomata, että molempien havaitsemattomuuden kohdalla sana "ja" olisi ollut sanaa "tai" parempi.

"... mikäli päävideotuomari tai otteluvalvoja eivät ole havainneet tilannetta tai tilanteesta tulee olennaista lisätietoa, joka ei ollut aiemmin käytettävissä."

"...mikäli päävideotuomari ja otteluvalvoja eivät ole havainneet tilannetta tai tilanteesta tulee olennaista lisätietoa, joka ei ollut aiemmin käytettävissä."

Edellä maitsemani monikkomuodon sijaan pykälän pitäisi olla minusta yksikössä, jotta vain jommankumman havaitsemartomuus tapahtuneesta olisi varmasti riittävää.

"...mikäli päävideotuomari tai otteluvalvoja ei ole havainnut tilannetta tai tilanteesta tulee olennaista lisätietoa, joka ei ollut aiemmin käytettävissä."

Tuntematta se enempää Liigan kurinpitosääntöjen taustoja, voisin kuvitella, että 28 pykälän tarkoituksena on tulla sovellettavaksi viimekätisenä ja harvoin ja olla luonteetaan varmistava.

Periaatteessa kurinpidon tulkinnan mukaan (jos otteluvalvoja on Tyrväisen tapauksessa toimitut tavoilla a. tai b.) toimitusjohtaja voi kävellä otteluvalvojan harkinnan yli aina halutessaan, koska asiaa ei ole viety päävideotuomarille. Tämä on taas pelaajien oikeusturvan kannalta melkoinen riski kun huomioidaan määräajat kurinpidon aloittamiselle (ottelua seuraava päivä klo 11:00 vs. 48 tuntia ottelun alkamisesta). Jos pykälä on monitulkintainen, niin sitä pitää minusta tulkita kurinpidon kohteena olevan kannalta lievemmällä tavalla.

Tyrväisen casessa on siis mielenkiintoista onko otteluvalvoja ollut tapahtuneesta tietoinen ja jos on, niin sulkeeko se toimitusjohtajan mahdollisuuden käynnistää menettely. Toki pelikiellon määräkin on mielenkiintoinen.

@AIC
 
Viimeksi muokattu:

AIC

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saataisiin huikea loppu tälle tapaukselle, jos Tyrväinen olisi yhteydessä Wallinheimoon ja pyytäisi tätä alkamaan selvittämään onko tapauksen menettelyyn ottamisessa toimittu sääntöjen puitteissa.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En tiedä onko tämä pointti otettu jo huomioon keskustelussa aiemmin, enkä valitettavasti ehdi kahlata viestiketjua läpi. Mutta, voisiko ajatella niin, että isossa kuvassa Wallinheimo puolusti myös Tyrväistä? Mistä sen tietää milloin joku on lyömässä Tyrväistä polveen poikittaisella?!

Wallinheimo olisi voinut olla asiassa hiljaa, mutta on hänellä myös oikeus sanoa mielipiteensä. Se, että Wallinheimon kommentti olisi vaikuttanut Tyrväisen pelikiellon pituuteen on mielestäni aika kaukaa haettu. Esimerkiksi IS:n Nyholm ja Rantanen oli sitä mieltä, että Tyrväiselle olisi kuulunut tulla noin 10peliä pelikieltoa, vaikkei toimittajien mielipiteellä nyt niin suurta väliä olekkaan.

Mikä noin yleensä on ollut täällä JA:ssa arvio minkä pituinen Tyrväisen pelikielto pitäisi olla? Ja onko päätös suhteessa näihin arvioihin? Sen jälkeen voi miettiä, että onko tuo päätös linjassa muiden päätösten kanssa? Mielestäni tuo 6 peliä oli ihan sopiva rangaistus.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Mikä noin yleensä on ollut täällä JA:ssa arvio minkä pituinen Tyrväisen pelikielto pitäisi olla? Ja onko päätös suhteessa näihin arvioihin? Sen jälkeen voi miettiä, että onko tuo päätös linjassa muiden päätösten kanssa? Mielestäni tuo 6 peliä oli ihan sopiva rangaistus.

Minun henkilökohtainen mielipiteeni on se, että pituus on hyväksyttävä.

Se mikä minua kavelee on, päätöstä ei ole perusteltu riittävän hyvin. Nyt teko on minusta rinnastettu moitittavuudellaan tarkoituksen mukaiseen, takaapäin suoritettun päähän kohdistuneeseen iskuun, jonka seuraksena pelaaja loukkaantui.

Minusta tässä linja on kiristynyt tai sitten loukkaantumisen mainitseminen on pelkästään sanahelinää, jolla ei ole oikeasti mitään merkitystä rangaistuksen mittaamiseen. Viimeinen sillä oletuksella, että isku päähän on yhtä moitittava kuin polveen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös